فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • باکتری شناسی
  • سعید عابدیان*، محترم نصرالهی، محمد خادملو، مریم سرابی جماب، فرشیده عابدیان، عرازمحمد میرابی، محمود دودانگه صفحه 7
    زمینه و اهداف
    استفاده از روش های استاندارد جهت تشخیص دقیق باکتری ها و انجام آزمایش حساسیت آنتی ییوتیکی صحیص و به تبع آن درمان بموقع و موثر عفونت های باکتریایی بیمارستانی نفش مهمی در توسعه سلامت جامعه و جلوگیری از مقاومت های دارویی دارد. این مطالعه با هدف تعیین کارآیی آزمایشگاه های بیمارستانی در تشخیص عوامل باکتریایی عفونت های بیمارستانی با استفاده از روش های استاندارد انجام شد.
    روش بررسی
    کشت های مثبت در ظروف پتری حاوی باکتری های جدا شده از نمونه بیماران، از آزمایشگاه های چند بیمارستان به آزمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی انتقال داده شد. تعیین گونه باکتری و انجام آزمایش تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی و بر اساس پروتکل های استاندارد انجام شد. نتایج حاصله با نتایج آزمایشگاه های بیمارستان ها با استفاده از آزمون آماری T و نرم افزار spss16 مقایسه شد.
    یافته ها
    از 101 نمونه مورد بررسی 20 % باکتری های گزارش شده توسط آزمایشگاه بیمارستان ها و 5/22 % حساسیت های انتی بیوتیکی ناصحیح بود.بعلاوه بین نتایج تشخیص گونه های باکتریایی و حساسیت به برخی از داروها اختلاف معنی داری دیده شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    تفاوت های بین دو گروه در این مطالع می تواند بدلیل برقراری برنامه های کنترل کیفی داخلی در برخی از آزمایشگاه ها و همچنین عدم نظارت بموقع و صحیح مراجع نظارتی در بخش های مختلف بیمارستانی باشد. به طوریکه 2 درصد از موارد تشخیص بیمارستانی در این مطالعه درست نبوده است.عدم تطابق نتایج بین آزمایشگاه ها آنتی بیوگرام های ناصحیح و به تبع آن گزارشات آزمایشگاهی غلط مبتنی بر آن سبب ایجاد مقاومت دارویی در برخی از بیماران می شود که لزوم آموزش مستمر در زمینه های میکروب شناسی و استفاده از پروتکل های استاندارد در تشخیص گونه های باکتری و بکارگیری تعیین حساسیت دارویی استاندارد بسیار ضروری بنظر میرسد.
    کلیدواژگان: کشت، عفونت بیمارستانی، انتی بیو گرام، تشخیص، روش استاندارد
  • فرزاد محمدی، بهمن تبرایی*، الهام داوودیان، عباس ملکی، شایان ملک نیا، نورخدا صادقی فرد، مهدی نجاتی، ترمه تبرایی صفحه 14
    زمینه اهداف
    در دو دهه اخیر،انتروکک ها مقاومت گسترده ای به تعدادی از آنتی بیوتیک ها کسب کرده اند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونت های ناشی از باکتری ها گردیده است. امروزه انتروکوکهای مقاوم به غلظت های گوناگونی از ونکومایسیس به طور تصاعدی از سراسر دنیا گزارش می شود. ژن های vanA و vanB در انتروکوکها مسئول مقاومت به غلظت بالایی از ونکومایسیس می باشد. در تحقیق حاضر از مقاومت دارویی گونه های مختلف انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم بر علیه ونکومایسین و 12 آنتی بیوتیک اختصاصی تعیین گردید،ضمنا حضور ژن های vanA/B در گونه های مقاوم ونکومایسین مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    180 نمونه انتروکوک از بیمارستان کرمانشاه و ایلام جمع اوری گردید.گونه های انتروکوک با روش های متداول استاندارد شناسایی شده و آزمون حساسیت به آنتی بیوتیک ها طبق روش استاندارد دیسک دیفیوژن CLSI انجام شد.مقاومت دارویی (MIC) با روش E.test بر روی نمونه های مقاوم به ونکومایسین انجام پذیرفت سپس با استفاده از روش PCR فراوانی ژن های vanA و vanB مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین 180 نمونه ایزوله، 128 نمونه انتروکوکوس فکالیس و 52 نمونه انتروکوکوس فاسیوم شناسایی شدند. نتایج آزمون حساسیت به آنتی بیوتیک ها نشان داد که 1/61 درصد سویه ها اریترومایسین 4/59 درصد به امپی سیلین 2/2درصد به جنتامایسین 3/18 درصد به سفوتاکسیم، 3/8 درصد به ونکومایسین، 5/5 درصد به مروپنم، 1/36 درصد به کلرامفنیکل،1/31 درصد به استرپتومایسین، 4/24 درصد به تتراسایکلین،4/14 درصد به لینکومایسین،1/21 درصد به تیکوپلائین و 8/3 درصد به آمیکاسین و سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. MIC برای نمونه های مقاوم به ونکومایسیس بین 32 تا 256 میکروگرم بدست آمد. از بین 15 نمونه مقاوم به ونکومایسین، ژن vanA و در 12 سویه مشاهده گردید ولی در هیچ سویه ای ژن vanB مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج حاصله از این مطالعه نشان می دهدکه فراوانی ژن vanA در بین ایزوله های انتروکوک مقاوم به ونکومایسین خیلی شایع نبوده و ژن vanA صرفا در 12 مورد از سویه های ایزوله مشاهده گردید.درحالی که ژنvanB در هیچ کدام از سویه ها یافت نشد.
    کلیدواژگان: انتروکوک، ونکومایسیس، vanA و vanB
  • فاطمه گادیاری، مرتضی ستاری*، محمد علی برومند، رامین یعقوبی، سعید سپهری سرشت، لیلا پورقلی صفحه 20
    زمینه اهداف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتو ژن های مهم در ایجاد عفونت های بیمارستانی می باشد. یکی از سموم این باکتری، انتروتوکسین برون ریز تب آور می باشد. بعضی از سویه ها یک نوع و برخی بیشتر از 19 نوع انتروتوکسین تولید می کنند. هدف از این مطالعه ارزیابی ژن های رمز کننده انتروتوکسین در جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران سوختگی می باشد.
    روش های بررسی: در این مطالعه مقطعی، در 100 نمونه جدا شده از زخم بیماران سوختگی بستری در بیمارستان مطهری، وجود ژن های رمز کننده انتروتوکسین های sed -sec- seb- sea در ژنوم باکتری ها با تکنیک PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمایش PCR نشان داد که از 100 جدایه بالینی استافیلوکوک اورئوس جدا شده، 12% داراری ژن sea، یک درصد دارای ژن seb سی و پنج در3د دارای ژن sec و 3 % دارای ژن sed بودند. از نمونه ها حداقل دو ژن انتروتوکسین را حمل می کردند. 2% دارای دو ژنsea+ seb و 22% دارای دو ژن sea+sec و 2% دارای دوژن sea+sed و 6 % دارای دو ژن sec+sed بودند.
    نتیجه گیری
    انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان سوپر آنتی ژن و نقش سوپر آنتی ژن ها در بروز بیماری های مختلف،تولید این توکسین توسط سویه های سویه های بالینی از اهمیت زیادی بر خوردا می باشدکه در صورت بیان ژن های انتروتوکسین، درمان سریع عفونت ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین، زخم سوختگی، PCR
  • مریم قاجار کوهستانی، مجید علی پور، علی رضایی صفحه 28
    زمینه اهداف
    تولید و شناسایی پروتئین اتصالی پری پلاسمی انتقال دهنده ویتامین B12) btuB) از باکتری ای کولی O157:H7.
    روش بررسی
    ژن کد کننده btuB که مسئول تولید پروتئین انتقال دهنده ویتامین B12 است با موفقیت تکثیرگردید. این ژن با حذف کدون خاتمه به وکتور PET 28)a)+ اضافه شد تا His-tag از طریق وکتور به پروتئین اضافه شد. بعد از تنسفورم سازه در (DE3 (BL21، القا سلول با IPTG، انالیز SDS- PAGE کل پروتئین ها انجام شد.
    یافته ها
    پروتئینی با وزن 66 کیلو دالتون مشاهده گردیده است.
    نتیجه گیری
    تکثیر ژن 1845 bp ای و تولید پروتئین btuB با وزن 66 کیلو دالتون.
    کلیدواژگان: ویتامین B12 (btuB)، Ecoli O157 H7، Cloning
  • مرضیه حبیبی، نعمت الله غیبی*، جمیله نوروزی، تقی ناصرپور، حسن جهانی هاشمی، نادر دیوان خسروشاهی، صفرعلی علیزاده صفحه 34
    زمینه و اهداف
    استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم ایجاد عفونت در تمام جوامع بهداشتی درمانی است. استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها در چند دهه اخیر منجر به پیدایش سویه های مقاوم این باکتری شده است. هدف از این مطالعه، تعیین اثرات لیزر بر روی استافیلوکوکوس اورئوس در عفونت های سوختگی انسان و مقایسه اثرات مهار کننده آن برر روی این باکتری در حضور و عدم حضور کافئیک اسید بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از نمونه زخم سوختگی ناشی از مواد آتش زا در مرکز درمانی شهید مطهری تهران، 10 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شد. سویه ها با روش های تشخیص مورفولوژی میکروسکوپی، بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. حداقل غلظت مهار کننده (MIC)کافئیک اسید بر روی سویه های مذکور به روش رقت سازی (Macrodilution) تعیین شد. هر کدام از سویه ها به طور جداگانه تحت تاثیر کافئیک اسید و لیزر هلیوم نئون با طول موج 630 نانومتر و توان 2 میلی وات به مدت1، 2، 3 دقیقه قرار گرفتند. در گروه دیگر نیز سویه ها به طور توام با کافئیک اسید و لیزر تومار شدند. سپس سویه ها برروی محیط های کشت Blood Agar کشت داده شد و در گرمخانه 37 درجه به مدت 24 ساعت قرار داده شدند. تعداد کلنی ها با دستگاه شمارش کلنی (counter colony)شمرده شدند.در هر کدام از شرایط ذکر شده آزمایشات 24 ساعت قرار داده شدند.در هر کدام از شرایط ذکر شده آزمایشات سه بار تکرار شدند.برای کنترل کیفی از سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 25923)استفاده شد.داده ها به کمک نرم افزار SPSS و ازمون های Friedman Test، T.test و غیر پارامتریک تجربه و تحلیل شد.
    یافته ها
    حداقل غلظت مهار کننده برای استافیلوکوکوس اورئوس 7 میلی مولار به دست آمد. لذا جهت بررسی اثر کافئیک اسید بر رشد باکتری از غلظت 6.5 و 6.75 میلی مولار (sub MIC) استفاده شد. شمارش کلنی ها کاهش معنی دار درصد کلنی در هر دو غلظت نسبت به هم و نسبت به گروه شاهد را نشان (P<0/0001). کاهش درصد تعداد کلنی ها در یک الگوی وابسته به زمان نیز در گروه های در معرض لیزر مشاهده شد و سطح معنی داری آنها نسبت به گروه P<0/0001 بود. استفاده توام از لیزر و کافئیک اسید تعداد کلنی ها را نسبت به گروه شاهد (P<0/0001) و نسبت به کافئیک اسید به تنهایی (P<0/0001) و یا لیزر به تنهایی (P<0/0001) کاهش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    کاهش رشد استافیلوکوکوس اورئوس با کافئیک اسید یا لیزر مشاهده گردید. استفاده توام از لیزر کم توان هلیوم نئون به همراه کافئیک اسید اثر هم افزایی و موثرتر در کاهش تعداد باکتری در محیط ازمایشگاه نشان داد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، کافئیک اسید، استافیلوکوکوس اورئوس، حداقل غلظت مهار کننده
  • ویروس شناسی
  • سمانه صفار، مجید گل کار، مهدی امینیان، حسام میرشهابی، هوشنگ رفعت پناه، تقی گل محمدی، کیهان آزادمنش* صفحه 43
    زمینه و اهداف
    HTLV1 اولین رتروویروس انسانی شناخته شده است که در انسان تولید بیماری میکند. عمده فیزیوپاتولوژی بیماری های مربوط به HTLV1 به خصوصیات پروتین Tax این ویروس مربوط می شود. استفاده از گونه های جهش یافته پروتین Tax در کنار دارو های تنظیم کننده سیستم ایمنی می تواند به عنوان تعدیل کننده پاسخ های ایمنی قوی در طراحی واکسن بکار گرفته شود. این پاسخ های ایمنی مضر،باعث بیماری HAM-TSP می شود و تعدیل انها راه امیدی را برای درمان بیماران در پیش رو قرار می دهد. به این علت تولید پروتئین نوترکیب Tax هدف این مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    توالی کد کننده پروتئین Tax (حاوی جهش R222K) موجوددر وکتور (+)pcDNA3.1 توسط برش با انزیم های BamHI و Xhol خارج شده و در وکتور بیانی (+)Pet32a با همین جایگاه های برش در سویه E.coli DH5a کلون گردید. وکتور نوترکیب پس از تایید صحت کلونینگ توسط فرایند های هضم انزیمی، colony PCR و تعیین توالی ژن کلون شده، به میزبان بیانی(DE3(E.coli Rosetta منتقل و القا بیان صورت گرفت.سپس بیان پروتتین با انالیز SDS-PAGE و وسترن بلات بررسی شد. در نهایت خصلت آنتی ژنیسیته پروتین نوترکیب از طریق وسترن بلات با سرم افراد بیمار تایید گردید.
    یافته ها
    حضور باند پروتینی Taxدر بررسی های مربوط به SDS-PAGE و وسترن تایید شد. وسترن بلات پروتین نوترکیب با سرم افراد بیمار،حضور باند مربوط به پروتین Tax را نشان داد.
    نتیجه گیری
    پروتین به دست امده می تواند به عنوان انتی ژن نوترکیب ویروسی بیان شده و توسط انتی بادی بیماران به درستی شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: HTLV1، Tax، کلونینگ، SDS، PAGE، وسترن بلات
  • انگل شناسی
  • علی اکبر خاصه، مهدی فخار، مسعود سوسرایی، سمانه صادقی صفحه 53
    زمینه و اهداف
    از مباحث مهمی که دهه کنونی بدان توجه وافری شده است مسئله تولید علم می باشد و هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت تولیدات محقق ایرانی رشته انگل شناسی در عرصه بین المللی می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع مطالعات علم سنجی است.جامعه پژوهش را تولیدات علمی ایرانی در رشته انگل شناسی تشکیل داده اند که از طریق جستچوی تولیدات علمی رشته انگل شناسی در نمایه های استنادی آی.ای.آی در محدوده زمانی 1980 تا 2009 و محدوده مکانی کشور ایران صورت گرفته است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تولید علمی ایران در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی در فاصله زمانی 1980 تا 2009 تعداد 72229 مدرک می باشد که از این میان تعداد 392 مدرک (054/0 درصد) مربوط به رشته انگل شناسی است. پژوهشگران ایرانی رشته انگل شناسی بیشترین میزان همکاری علمی را با همتایان خود در کشور انگلستان داشته اند. محیطی با تولید 26 مدرک پرکارترین نویسنده ایرانی در زمینه انگل شناسی بود. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران با 114 مدرک،از نظر میزان تولیدات علمی در حوضه انگل شناسی رتبه اول قرار داشت.
    نتیچه گیری: یافته های مربوط به روند تولیدات علمی حوزه انگل شناسی نشان داد که در سال 2008 میلادی نگارش و پژوهش پیرامون انگل شناسی از رشد چشمگیری برخوردار بوده و مجله Parasitology Research با چاپ 65 مدرک بیشترین سهم را در انتشار مقالات حوزه انگل شناسی ایرانی را داشته است.
    کلیدواژگان: انگل شناسی، علم سنجی، تولیدات علمی، پایگا های استنادی آی، اس، آی ایران
|
  • Saeid Abedian, Mohtaram Nasrollahi, Mohammad Khademlou, Maryam Sarabi Jamab, Farshideh Abedian, Arazmohammad Mirabi, Mahmoud Dodangeh Page 7
    Background and
    Purpose
    Use OF standard methods for bacterial diagnosis and antibiogram in the on time and effectiveness treatment of disease has an important role in development of health and prevention of drug resistance. This research designed in basis of different diagnostic results and antibiogram in educational and non educational hospitals.
    Materials And Methods
    In this study, positive bacteriological cultures of hospital laboratories determined on basis standard protocol. All of bacteria studied in basis of genius, souch and antibiogram was performed with kerbibuer methods.
    Results
    Among 101 samples, 20 percent of diagnostics and 22.5% of drug sensitivity with use of antibiogram discs was incorrect and there was significance difference between two groups in bacterial souch diagnosis and sensitivity to some of drugs(p<0.05).
    Conclusion
    Omnipresence of external and internal Quality control program in some of labs in different hospital units, 20 % of bacteria laboratory diagnostic in this study were not corrected. Different results among laboratories, incorrect antibiogram and wrong laboratory reports in basis of results cause many bad outcomes for people that continuous education is necessary about microbiology backgrounds and use of standard protocols in bacteria genius diagnosis and drug sensitivity.
  • Mohammadi F., Tabaraie B.*, Davudian E., Maleki A., Sadeghi Fard N., Maleknia Sh, Nejati M., Tabaraie T Page 14
    Background And Objective
    During the past two decades Entrococci have acquired resistance to a number of clinically important antimicrobial agent so that treatment infection caused by these Bacteria is so difficult were studied treat. Entrococci with various levels of resistance to vancomycin are now reported with increasing frequency from all over the world. vanA and vanB are associated with inducible high level resistance to vancomycine among Entrococci. In this projects frequency drug resistance among Entrococcus faecium and Entrococcus faecalis strains and detection of vanA/B genes in vancomycin resistance strains by PCR method.
    Material and Methods
    180 isolates of Entrococci were taken in Kerman shah and Ilam hospitals. Entrococci were identified by standard methods. Sensitivity testing was carried out with standard disc diffusion method due to CLSI procedure with 12 different antibiotics. MIC was determined for vancomycin resistance isolates by the E.test method. PCR used for detection of vanA and vanB genes.
    Results
    Of 180 isolates, 128 isolates were E. faecalis and 52 isolates were E. faecium. The rates of resistance antibiotic were in the following order erythromycin61/1%,ampicilin59/4%,Gentamicin2/2%,cefotaxime18/3%, vancomycin 8/3%,meropenem5/5%,chloramphenicol36/1%,streptomycin31/1%, tetracycline 24/4%, lincomycin14/4%, Ticoplanin 21/1%, amikacin and ciprofloxacin3/8%. MIC was 32-256μg/ml for isolates resistance to vancomycin. Between of 15 isolates 12 vanA obtained and no other gene was found in our isolate.
    Conclusion
    This study showed that frequency of vanA Among Entrococci isolates is not common and just in 12 isolates vanA gene were found. Although vanB gene was not observed among isolates.
    Keywords: Entrococci, Vancomycin, VanA, VanB
  • Fatemeh Gadyari, Morteza Sattari *, Mohammad Ali Boroumand, Ramin Yaghoubi, Saeed Sepehriseresht, Leila Purgholi Page 20
    Background and abjectives: Staphylococcus aureus is one of the important Pathogens in Nosocomial infections. One of the S.aureus toxins is pyrogenic toxins entrotoxins. Some strains prodused one or more 19 types enterotoxin. The objective of this study is evaluation of Staphylococcus aureus strains producing entrotoxin genes isolated from burned patients.
    Materials And Methods
    In this sectional study, by using PCR technique determine entrotoxine encoding genes sea, seb, sec, sed of 100 isolated samples from burned patients wound of Motahari Hospital.
    Results
    The result PCR showed of totally 100 isolated S.aureus, 12% produced sea, 1% produced seb, 35% produced sec and 3% sed gene. Which 42% of samples produced both enterotoxins, that 2% produced sea + seb, 32% sea+sec, 2% produced sea + sed and 6% produced sec + sed.
    Conclusion
    According to the importance entrotoxins is as superantigen and play clinical role in emergence of field diseases and also production of this toxin by clinical strains has great importance that in case of expression of these genes, immediate treatment of infection seems vital.
    Keywords: Staphylococcus aureus, enterotoxins, burn wound, PCR
  • Maryam Ghajar Kohestani, Majid Alipour, Ali Rezaee Page 28
    Background And Objectives
    Producing and recognition Vitamin B12 transmitter protein from Ecoli O157.H7
    Material And Methods
    btuB gene of Ecoli O157.H7 by using PCR proliferation and in pET28 a (t) vector cloned. resulted structure confirmed by means of limiting Anzyme Analysis and DNA sequence determination. pET28a(+) – btuB transformed in Ecoli Bl21 and recombinant btuB experission with His-Taq C-terminal performed successfully.
    Results
    a 66 kiloDoulton Band observed in gell which indicated BtuB protein.
    Conclusion
    Proliferation btuB gene and producing of BtuB protein with molecular weight 66 kilo Dalton.
    Keywords: Vitamin B12, BtuB, Ecoli O157 H7
  • Habibi M., Gheibi N. *, Nooroozi J., Naser Pour T., Khosroshahi N., Alizadeh A Page 34
    Background And Objectives
    Staphylococcus aureus is the aetiological agent of a wide range of infections. The role of staphylococcus aureus an important infection pathogen is clearly determined. But one of the major challenge of human is the antibiotic resistance because of vast prescription of the antibiotics. The purpose of this investigation was to determine low power laser and caffeic acid effects on S. aureus and whether this strategy could be used to kill the bacteria in vitro.
    Material And Methods
    In vitro investigation of antibacterial properties of Low-power laser and caffeic acid carried out on clinical and standard strains of S. aureus. The samples from 10 cases were collected from wounded of the skin in burning infection. S. aureus species in the samples were identified by standard morphology, microscopy, and biochemistry and PCR tests. Then minimum inhibitory concentration (MIC) of caffeic Acid were determined for the microorganism by macro dilution method. The samples were exposed to 2mW He-Ne laser for 2 or 3 min in the presence of sub MIC concentration caffeic acid separately or together and then cultured on nutrient agar and then incubated in 37°C 24 h and after that number of colonies was counted to quantification bacterial cell death.
    Results
    Certain concentrations of the extracts showed significant antibacterial effect on the strains. Extracts with 20 mg concentration showed defined growth inhibitory effect and 30 mg concentration showed both inhibitory and bactericidal effects on all of the given bacteria. The minimum inhibitory concentrations were determined 7mM for S. aureus, 6.5 and 6.75 mM considered as sub-MIC concentrations. Triplicate data of colony count showed that caffeic acid suppresses the colony production of the staphylococcus in a concentration dependent manner in comparison with control group (p<0.0001). Invitro studies of low power laser (2mW) effects show its suppressive properties in exposure time dependent manner. The difference between 3 and 2min laser exposures show significant decreasing of colonies growth (p<0.0001). There was same difference between 2min and control without exposure (p<0.0001). Co-exposure of samples with laser and caffeic acid show a synergetic effect in the colony formation reduction in comparison with sole caffeic acid (p<0.0001) or laser (p<0.0001).
    Conclusion
    In this study Low-power He-Ne laser suppressed the colony formation of staphylococcus aureus growth and co-exposure of laser and caffeic acid boosted the bactericidal effectiveness.
    Keywords: low, power laser, caffeic acid, staphylococcus aureus, MIC
  • Samaneh Saffar, Majid Golkar, Mahdi Amminian, Hesam Mirshahabi, Houshang Rafatpanah, Taghi Golmohammadi, Keihan Azadmanesh* Page 43
    Background And Objectives
    HTLV-1 is the first declared Retrovirus that cause disease in human. physio pathology of HTLV-1 related diseases, was linked with tax protein characteristic.Use of mutant Tax proteins accompanied by immune regulator drugs could help treating HTLV1 Associated Myelopathy patients as a modulator of potent immune response against this viral protein.Since Tax protein is not commercially available, produce of recombinant Tax protein was targeted for this study. Matherial and
    Methods
    Coding sequence of Tax protein (contain R222K mutant) in the pcDNA3.1(+) digested with BamHI and XhoI restriction enzymes then removed and then inserted into the expression vector pET32a(+) within the same cutting site s and cloned into Ecoli DH5α. Recombinant vector was confirmed with enzyme digestive processes,colony PCR and sequencing of cloned gene and then expression vector. E-coli Rosetta (DE3) was transformed with the recombinant plasmid and the expression was induced. The expression of protein was assayed with SDS-PAGE and Western blot. Using monoclonal antibodies against Tax and 5His epitope. Finally antigenic characteristic of the recombinant protein was evaluated by wester n blotting against patient serums.
    Results
    presence of Tax protein band in the recording of SDS-PAGE and Westernblot was confirmed.western blotting the recombinant protein with patient sera showed the band related to Tax protein.
    Conclusion
    The expression recombinant protein is well produced and could be detected by patient's sera,making it eligible to be used as a recombinant viral antigen for future purposes.
    Keywords: HTLV, 1, Tax, cloning, SDS, PAGE, Western blot
  • Ali Akbar Khasseh, Mahdi Fakhar, Masoud Soosaraei, Samane Sadeghi Page 53
    Background and Objectives
    In the present decade, the term ‘scientific production’ was considered as one of the important topics. The aim of this study was to investigate international present situation of scientific productions of Iranian's researchers in parasitology field.
    Methodology
    This scientometric study was conducted using bibliographic records from the ISI databases restricted to a periodic domain during 1980-2009 regarding scientific productions of Iran in parasitology domain.
    Results
    Out of 72,229 articles written by Iranian authors during 1980-2009, a total of 392 articles (0.54 %) were in the domain of parasitology. Some of these articles are due to collaborative works and some of them are non-collaborative ones. Iranian authors of parasitology have many collaborative articles with their counterparts in United Kingdom (U.K). Moreover, Mohebali with 26 articles was the most productive scientists of parasitology, as well Tehran University of Medical Sciences with 114 records (29.08%) was the most productive institution in the field of parasitology.
    Conclusion
    Our results indicated that the scientific productions trend including research and write down in the domain of parasitology have considerable been increased in 2008. As a whole,the journal entitled "Parasitology Research " published the 65 citations of all parasitology articles corresponding Iranian researchers.
    Keywords: Parasitology, Scientometrics, Scientific productions, ISI citation databases, Iran