فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مقتدر*، حسن سالاری، آرمیتا فرهمند صفحات 1-7
    مقدمه و اهداف
    باکتری های بیماری زا از عوامل مهم بیماری در انسان و محصولات کشاورزی می باشند. عوارض جانبی ناشی از استفاده از داروهای شیمیایی و مصرف نگه دارنده های شیمیایی ضرورت تحقیق روی استفاده از ترکیب های طبیعی به ویژه عطر مایه ها جهت جلوگیری از رشد باکتری ها شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتری عطر مایه گیاه کلپوره بر روی باکتری های بیماری زای انسانی در استان کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    جهت شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتری گیاه کلپوره poliumL.)Teucrium)،برگ ها با شاخه های جوان این گیاه از رویشگاه طبیعی آنها در اردیبهشت ماه 1389 در مرحله تمام گل دهی از روستایی واقع در استان کرمان جمع آوری گردید. نمونه ها تمیز و پس از خشک کردن در سایه، عطر مایه گیری با روش تقطیر با آب انجام شد. ترکیب های موجود در عطر مایه با استفاده از سو انگاری گازی تجزیه ای (GC) و گاز سوانگار متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفت. هم چنین فعالیت ضدباکتری عطرمایه این گیاه بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد انجام شد.
    یافته ها
    بازده عطر مایه حاصل از گیاه کلپوره 75/0% بود. از مجموع 28 ترکیب شناسایی شده در عطر مایه گیاه کلپوره با 75/99 %خلوص، ترکیب های آلفا پینن با 52/12%، لینالول با 63/10% و کاریوفیلن اکساید با 69/9% بیش ترین درصد عطر مایه را تشکیل می دهند. برای بررسی اثرات ضد باکتری عطر مایه گیاه کلپوره بر روی 9 سوش باکتری نیز با روش انتشار در آگار Disc diffusion method که شامل سه نوع باکتری گرم مثبت، استافیلوکوکوس آرئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس فکالیس و شش نوع باکتری گرم منفی، سودوموناس آئروجینوزا، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونی، سالمونلا تیفی، سراشیامارسسنس و اشرشیا کلی با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد بررسی شد. اثر عطرمایه این گیاه بر روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس آرئوس واستافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و همه باکتری های گرم منفی مورد آزمایش بیش از آنتی بیوتیک تتراسایکلین است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عطر مایه گیاه کلپوره مورد مطالعه داری اثر ضد باکتری قابل توجهی می باشد. با توجه به درصد بالای ترکیب های آلفاپینن و لینالول موجود در عطر مایه گیاه کلپوره با خواص ضد باکتری که دارند، از عطر مایه این گیاه می توان جهت مقابله با باکتری های بیماری زای خاص استفاده کرد.
    کلیدواژگان: poliumL، Teucrium، اثر ضد باکتری، عطر مایه، آنالیز شیمیایی
  • فیروز ولی پور، عباس رضایی*، محمد سالم، سپیده نوریان، لیلا معتمدپور صفحات 8-13
    زمینه و اهداف
    عوامل باکتریایی موجود در هوای محیط کار بیمارستان ها و مراکز درمانی می توانند به عنوان یک عامل زیان آور شغلی عمل نمایند. این مطالعه باهدف استفاده از امواج ریزموج در حذف سودوموناس آئروژینوزا از هوا به عنوان یک مدل بیوآئروسلی انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه امواج ریزموج با توان های 180، 360 و 540 وات در واکنشگاهی (راکتوری) که با ظرفیت 1300 سی سی طراحی شده بود مورد استفاده قرار گرفت. سویه باکتری مورد استفاده در این مطالعه سودوموناس آئروژینوزا (ATCC: 27853) بود. غلظت هواویز (آئروسل) باکتری مورد استفاده در محدوده 107و 106 عدد باکتری در هر میلی لیتر جریان هوا بود که با استفاده از نبولایزر تهیه و در سیستم تزریق گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد باکتری باقی مانده در جریان هوا با افزایش توان منبع ریزموج در سیستم کاهش می یابد. به طوری که در توان 540 وات با غلظت 107 عدد باکتری در هر میلی لیتر جریان هوا پس از 240 دقیقه و با غلظت 106 عدد باکتری در هر میلی لیتر جریان هوا پس از 120 دقیقه در خروجی واکنشگاه هیچ کلونی رشد نکرد.
    نتیجه گیری
    استفاده از امواج ریزموج، سیستمی با قابلیت حذف بالا است که می تواند در کنار سایر تجهیزات کنترلی هوای آلوده با عامل بیولوژیک در بیمارستان ها و مراکز درمانی را با بازده مناسبی در طولانی مدت حذف نمایید.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، امواج مایکروویو، بیمارستان و مراکز درمانی، بیو آئروسل
  • اباذر پورنجف، لیدا لطف الهی، غلامرضا ایراجیان*، عبدالله اردبیلی، بهروز صادقی کلانی، مجتبی تقی زاده ارمکی صفحات 14-19
    زمینه و اهداف
    لیستریا منوسیتوژنز یک پاتوژن فرصت طلب و عامل بیماری لیستریوزیس با طیف بالینی گسترده می باشد؛ بنابراین آلودگی با لیستریا مونوسیتوژنز تهدیدی برای سلامتی به ویژه افراد با سرکوب سیستم ایمنی محسوب می گردد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراوانی لیستریا منوسیتوژنز با استفاده از روش های فنوتیپی و تایید ایزوله های شناسایی شده از طریق روش PCR در نمونه های بالینی و غیرکلینیکی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 617 نمونه بررسی شد. پس از رشد ابتدا بر روی محیط اختصاصی پالکام آگار کلنی های رشد یافته با استفاده از تست های رایج بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت، از واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) به منظور تایید سویه ها استفاده گردید.
    یافته ها
    تعداد 46(4/7%) ایزوله لیستریا منوسیتوژنز از کل 617 نمونه جمع آوری شده، جدا گردید. از بین 170 نمونه بالینی، تعداد 14 (2/8%) سویه شامل 4(5/7%) سویه از جفت، 2(7/5) سویه از ادرار، 5(2/14%) سویه از سواب واژن و 3(5/8%) سویه از رکتال سواب جدا شدند. همچنین، 5(1/7%)، 2 (10%) و 2(7/11%) سویه نیز از 107 نمونه لبنی مختلف به ترتیب شامل پنیر، خامه و کشک به دست آمدند. از 210 نمونه فرآورده های مختلف گوشتی نیز،11 (2/5%) سویه جدا شد که شامل 5 (5/5%)، 4(2/7%) و 2(3%) به ترتیب از سوسیس، عصاره گوشت و عصاره مرغ بود. در نهایت، 12 (3/9%) سویه، از 130 نمونه دامی جداسازی گردید که شامل 6 (10%) تا از بز، 4(8%) سویه از گوسفند و 2 (10%) سویه از گاو بودند. در واکنش PCR نیز تمامی 46 سویه لیستریا منوسیتوژنز دارای ژن inlA بودند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر آلودگی نمونه های بالینی و غیرکلینیکی به لیستریا منوسیتوژنز را نشان می دهد؛ بنابراین، استفاده از یک تکنیک ساده و استاندارد از قبیل PCR جهت ردیابی سریع این باکتری از منابع مختلف ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لیستریا منوسیتوژنز، inlA، PCR
  • سمیه مومنی مفرد، غلامرضا گودرزی*، پگاه شکیب، جمیله نوروزی صفحات 20-26
    زمینه و اهداف
    آمینوگلیکوزیدها طیف وسیعی از پادزیست های باکتری کش مفید علیه سویه های بیماری زای ادراری اشریشیا کلی می باشند مهم ترین سازوکار مقاومت به این پادزیست ها ناشی از آنزیم های تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها مانند آمینوگلیکوزید استیل ترانسفرازهاست (ACs). هدف از این مطالعه، تعیین الگوی حساسیت میکروبی آمینوگلیکوزیدها و تعیین فراوانی ژن aac(3)-IIaدر بین ایزوله های اشریشیا کلی جمع آوری شده از شهرستان دلفان لرستان در سال 1389 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی، در یک دوره 5 ماهه از تیرماه تا آبان ماه 1389، 100 ایزوله اشریشیا کلی یوروپاتوژن از بیماران بستری در بیمارستان ابن سینای شهرستان دلفان لرستان جمع آوری شد. الگوی حساسیت ایزوله ها با روش انتشار از دیسک بر اساس دستورالعمل های CLSI نسبت به پادزیست های جنتامیسین، کانامایسین، آمیکاسین، نئومایسین، نیتروفورانتوئین، تتراسایکلین، آمپی-سیلین، ایمی پنم، سفتازیدیم، تری متوپریم-سولفامتوکسازول و سیپروفلوکساسین مشخص گردید. فراوانی ژن aac(3)-IIa در بین ایزوله ها به روش PCR تعیین و ارتباط بین فنوتیپ مقاومت به آمینوگلیکوزیدها و حضور این ژن بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون Chi-squared مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در همه موارد، P<0.05 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    در بین 100 ایزوله مورد آزمایش، بیش ترین مقاومت به آمپی سیلین دیده شد (85%)؛ هیچ مقاومتی نسبت به ایمی پنم مشاهده نگردید. همچنین 60% نمونه ها حداقل نسبت به یکی از آمینوگلیکوزیدهای مورد آزمایش مقاوم بودند که میزان مقاومت نسبت به این پادزیست به صورت زیر بود: جنتامیسین 39%، نئومایسین 31%، کانامایسین 26% و آمیکاسین 1%. از میان ایزوله های بررسی شده، 44 ایزوله (44%) ژن aac(3)-IIa را با خود حمل می کردند که در این میان بیش ترین حضور ژن (36 ایزوله، 92.3%) در بین ایزوله های با فنوتیپ مقاومت به جنتامیسین (39 ایزوله، 39%) بود.
    نتیجه گیری
    بر پایه یافته های ما، در مواردی که عفونت های مجاری ادراری به طور تجربی درمان می شوند استفاده ازپادزیست هایی مانند نیتروفورانتوئین، آمیکاسین یا ایمی پنم برای دستیابی به درمان موثر عفونت توصیه می شود. به علاوه، توزیع نسبتا وسیع ژن aac(3)-IIa در منطقه، باعث نگرانی توسعه مقاومت علیه آمینوگلیکوزیدهای موثری چون جنتامیسین، توبرامیسین و غیره در آینده خواهد شد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، عفونت های مجاری ادراری، آنزیم های تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها، aac(3)، IIa
  • بنفشه درمنش، رضا میرنژاد، ابراهیم خداوردی داریان، حسن ممتاز، عماد یاحقی، فرهاد صفرپوردهکوردی*، مطهره پیله ورزاده صفحات 27-39
    زمینه و اهداف
    سروگروپ ها و فاکتور های حدت اشریشیا کلی نقش مهمی را در بروز علائم عفونت ادراری کودکان بازی می کنند. هدف از بررسی حاضر تعیین همزمان فراوانی فاکتور های حدت، سروگروپ ها و خصوصیات مقاومت پادزیستی باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک جداسازی شده از کودکان مبتلا به پیلونفریت و التهاب مثانه بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه که در طی سال های 92-1391 انجام گرفت، 121 سویه اشریشیا کلی از نمونه های ادرار افراد مبتلا به پیلونفریت و التهاب مثانه، بستری شده در بیمارستان بقیه الله (عج) تهران، جمع آوری شد. مقاومت پادزیستی سویه ها علیه 10 پادزیست رایج با استفاده از روش دیسک گذاری ساده ارزیابی شد. در نهایت با استفاده از پرایمرهای اختصاصی فاکتور های حدت، سروگروپ ها و ژن های کد کننده مقاومت پادزیستی، ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در جامعه نمونه ها، 09/45% پسران و 71/55% دختران بودند. بیش ترین فراوانی باکتری در پسران زیر 1 سال (42/71 %) و دختران 12-5 ساله (75%) دیده شد. فراوانی اشریشیا کلی در کودکان مبتلا به ترتیب 55/55% و 89/44%، بود. سروگروپ های اصلی ردیابی شده در کودکان مبتلا به پیلونفریت، O1، O2، O4، O7 و O25 و سروگروپ های اصلی ردیابی شده در کودکان مبتلا به التهاب مثانه، O16، O18، O75 و O22 بودند. فاکتور های حدت در موارد پیلونفریت، pap (100%)، afa (5/97%)، sfa (95%)، hly 95% و cnf-1 5/92% و در موارد التهاب مثانه، fim (100%)، pap (7/72%)، afa 6/63% و hly 4/45%، بودند. ژن های کد کننده مقاومت پادزیستی علیه جنتامایسین (7/96%)، بتا لاکتام ها (به ترتیب 3/90 و 7/88%) و تتراسیکلین (2/82%)، بیش ترین فراوانی را در جدایه های باکتری داشتند. جدایه های اشریشیا کلی بیش ترین مقاومت پادزیستی را علیه پادزیست جنتامایسین (1/95%) و آمپی سیلین (9/91%)، داشتند.
    نتیجه گیری
    در بررسی حاضر تنها 4/6% از جدایه ها به پادزیست ایمی پنم مقاوم بودند. در نتیجه این پادزیست می تواند انتخاب مناسبی برای درمان موارد مبتلا به عفونت های ادراری ناشی از اشریشیا کلی باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک، سروگروپ ها، فاکتور های حدت، خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت های ادراری، کودکان، ایران
  • عسکری احمدپور، جعفر امانی*، عباسعلی ایمانی فولادی، حمید صدیقیان راد، شهرام نظریان صفحات 40-50
    زمینه و اهداف
    تاکنون روش های مختلف تشخیصی از جمله کشت سلولی، الایزا، RFLP برای شناسایی شیگاتوکسین ها بکار رفته ولی باتوجه به داشتن هزینه زیاد، صرف زمان زیاد وداشتن حساسیت پائین کمتر مورد توجه واقع شده اند دراین تحقیق برای شناسایی ژن stx و از روش Multiplex PCR استفاده شد.
    مواد و روش کار
    تاکنون روش های مختلف تشخیصی از جمله کشت سلولی، الایزا، RFLP برای شناسایی شیگاتوکسین ها بکار رفته ولی باتوجه به داشتن هزینه زیاد، صرف زمان زیاد و داشتن حساسیت پائین کمتر مورد توجه واقع شده اند دراین تحقیق برای شناسایی ژن stx و از روش Multiplex PCR استفاده شد.
    یافته ها
    هر جفت پرایمر به طور اختصاصی برای ژن های مورد نظر عمل نموده و قطعات مورد نظر از PCR بدست آمد. ازبین سویه های مثبت 13 سویه حاوی ژن Stx2،4 سویه حاوی ژن Stx1 و 4 سویه حاوی Stx1و Stx2 بوده است. در ژنوم تخلیص شده از دیگر باکتری های گرم منفی تکثیری مربوط به قطعات این توکسین صورت نگرفت. تعیین توالی انجام شده صحت قطعات تکثیر شده رامورد تائید قرار داد. حساسیت واکنش برای شناسایی ژن Stx1،56/1 پیکوگرم در ماکرولیتر وStx2، 08/1 پیکوگرم در ماکرولیتربود. سویه های مثبت همگی به پادزیست های سفکسیم، جنتامایسین، آمیکاسین، سفتریاکسون، نیتروفورانتین حساس بودند.
    نتیجه گیری
    این روش یکی از روش های سریع و دقیق برای تشخیص انواع شیگاتوکسین ها می باشد و می توان ازآن درجهت شناسایی ژن های باکتری های تولید کننده شیگا توکسین استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سندرم اورمی همولتیک، Shigella dysenteriae، E، coli O157:H7، Multiplex PCR
  • الناز شکرانی، مجید بوذری*، ایرج نحوی، روحا کسری کرمانشاهی صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    لاکتوکوکوس لاکتیسیکی از مهم ترین میکروارگانیسمهای مورد استفاده به عنوان استارتر در صنایع لبنی برای تولید محصولات تخمیری شیر است. لذا باکتریوفاژهای مربوط به این میکروارگانیسم به دلیل تاثیرات منفی روی فرآیند تخمیر، تهدیدی جدی برای صنایع لبنی می باشند.
    مواد و روش ها
    نمونه های شیر خام از نظر آلودگی باکتریوفاژی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها پس از سانتریفیوژ، با فیلتر های سر سرنگی با اندازه منافذ 45/ 0میکرو متر فیلتر شدند. هر کدام از مایع فیلتر شده ها به کشت باکتری در محیط M17 که در ابتدای فاز رشد لگاریتمیبود اضافه شدند. از روش آگار دو لایه برای بررسی ایجاد پلاک استفاده شد. پس از جداسازی فاژ ها از پلاک و تغلیظ آن ها، از روش تهیه سریال رقت برای تعیین میزان فاژ استفاده شد. از میکروسکوپ الکترونی برای مشاهده و بررسی جزئیات ساختاری باکتریوفاژ ها استفاده شد.
    یافته ها
    در نهایت دو باکتریوفاژ مختلف مشاهده و شناسایی گردیدند. یکی از آنها دارای سر شش وجهی(هگزاگونال) با اندازه 30 ×45 نانومتر و دم انعطاف پذیر به طول 70 نانومتر بود که به نظر رسید از خانواده سیفوویریده باشد. باکتریوفاژ دوم از لحاظ مورفولوژیکی دارای سر 6 وجهی (هگزاگونال) با اندازه 53×60 نانومتر و دم کوتاه، متعلق به پودوویریده بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار دو فاژ از تعداد کمی از نمونه های شیر آزمایش شده جداسازی گردید. اینکه در مقاله حاضر درصد نسبتا کمی از نمونه های شیر حاوی فاژ بودند ولی با این وجود اهمیت کنترل فاژ در طی مراحل مختلف هرگز کاهش نمی یابد. چون با انتشار وسیع در سطح یک کارخانه می تواند بسیار زیانبار باشد.
    کلیدواژگان: لاکتوکوکوس لاکتیس، آلودگی باکتریوفاژی، پلاک، میکروسکوپ الکترونی
  • سینا سادات امامی، علی شا اکیا*، انیس حسین زاده، سودابه برخوردار صفحات 59-62
    مقدمه واهداف
    بستنی یکی از فراورده های شیری است که مورد علاقه مردم به خصوص در فصول گرم سال می باشد. عدم رعایت بهداشت مواد اولیه، شرایط تهیه، نگهداری و توزیع این فراورده می تواند به انواع میکروارگانیسم ها از جمله باکتری های بیماری زا آلوده شود و سلامت مصرف کننده را به خطر بیاندازد. هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر کرمانشاه در سال 1387 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی 80 نمونه بستنی سنتی از شهر کرمانشاه درتابستان 1387 جمع آوری شد. نمونه ها با روش های استاندارد بررسی آلودگی میکربی مواد غذایی از نظر شمارش کلی میکروارگانیسم ها، شمارش کلیفرم و از نظر سالمونلا، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش شدند.
    یافته ها
    بطور کلی %62)77.5) نمونه دارای آلودگی باکتریایی بیش از حد مجاز بودند. تعداد 59 (%73.75) نمونه شمارش کلی میکروارگانیسم و تعداد 54(%67.5)نمونه شمارش کلیفرم بیش از حد مجاز داشتند. تعداد 30 (37.5%) نمونه به اشریشیا کلی و تعداد 23 (28.75%) نمونه به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در هیچ نمونه ای سالمونلا یافت نشد.
    نتیجه گیری
    بستنی های سنتی شهر کرمانشاه آلودگی بالایی به باکتری ها داشتند که احتمالا«نتیجه عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده از مواد اولیه آلوده و عدم پاستوریزه کردن شیر میباشد. لذا توصیه میگردد که اصول بهداشتی در تهیه و نگهداری این فراورده رعایت شود و در تهیه آن از شیر و دیگر مواد پاستوریزه استفاده شود.
    کلیدواژگان: بستنی سنتی، آلودگی باکتریایی، شمارش کلی میکروارگانیسم ها، کرمانشاه
|
  • Mohammad Mohammad*, Hassan Salari, Armita Farahmand Pages 1-7
    Background
    Pathogenic bacteria are important causes of disease in humans and agricultural products contamination. Side effects of chemical preservatives necessitate research on the use of a special blend of natural oils to prevent the growth of bacteria. The aim of this study was elucidating the antibacterial effect of the essential oil of Teucrium polium on human pathogenic bacteria in the Kerman province.
    Materials And Methods
    In order to investigate the chemical composition and antibacterial activity of essential oil of Teucrium polium, the leaves with young branches of this plants which grows naturally in a village in Kerman province at full flowering stage in May 2010 were collected. The samples were cleaned and then dried in the shade. The plants essential oil was prepared by hydro-distillation method. Essential oil was analyzed by capillary gas chromatography (GC) using flame ionization (FID) and capillary gas chromatography coupled mass spectrometry (GC/MS). The antibacterial activity of the essential oil was determined against Gram negative and Gram positive bacteria by disc diffusion method.
    Results
    The total oil content of Teucrium polium plant was 0.75%. Twenty eight compounds were identified in the essential oil that included 99.75% of the total oil. The major components were α-pinene (12.52%), Linalool (10.63%) and Caryophyllene oxide (9.69%). For study of antimicrobial activity of the oil sample, the essential oil was tested against 9 bacteria by disc diffusion method. The antimicrobial effects of this essential oil was determined against three Gram positive bacteria Staphylococcus areous (PTCC 1431), Staphylococcus epidermidis (PTCC 1436), Streptococcus faecalis (PTCC 1237); as well as six Gram negative bacteria Pseudomonas aeroginosa (PTCC 11430), Shigella flexneri (PTCC 1716), Kellebsiella pneuomonae(PTCC=1053), Salmonella typhi (PTCC=1609), Serratia marcescens (PTCC 1187) and Escherichia coli (PTCC 1533). The antimicrobial effects of this essential oil on the Gram positive bacteria (Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis) and on all the Gram negative bacteria tested was much higher than those observed by tetracycline.
    Conclusions
    The results showed the essential oil of Teucrium polium had strong anti-bacterial effects. The relatively high contents of α-pinene and Linalool in the essential oil may be the cause of its potential medicinal effects
    Keywords: Teucrium polium L., antibacterial activity, essential oil, analytical chemistry
  • Dr Firouz Valipour, Dr Abbas Rezaee *, Mohammad Salem, Sepidh Norian, Lila Motamed Pour Pages 8-13
    Materials And Methods
    Microwave radiation power of 180, 360 and 540 W was used. The bacterial strain used was Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853). Bacterial aerosols in the range of 107 and 106 of bacteria per ml of air, which was prepared using a nebulizer, was injected into the system.
    Results
    The results of this study showed that the number of bacteria remaining in the system decreased with increasing microwave power. There was absolutely no bacterial growth following 240 min of exposure to 540 watt radiation density for 107 bacteria in each ml of air current.
    Conclusion
    Microwave radiation with high functionality can be used to remove bacterial air pollutions. They can help to control biological agents in hospitals and medical centers with good efficiency.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Microwave radiation, hospital, bioaerosols
  • Abazar Pournajaf, Lida Lotfollahi, Gholamreza Irajian*, Abdollah Ardebili, Behrooz Sadeghi Kalani, Mojtabata Taghizadeh Armaki Pages 14-19
    Background
    Listeria monocytogenes is a facultative intracellular pathogen that causes listeriosis which has extensive clinical manifestations. Infections with L. monocytogenes are a serious threat to immunocompromised persons. The aim of this study was to determine the frequency of L. monocytogenes strains recovered from clinical and non-clinical samples using phenotypic methods and confirmed by PCR.
    Materials And Methods
    In this study, 617 specimens were analyzed. All specimens were cultured in the specific PALCAM agar. Colonies were initially identified by routine biochemical tests. Finally, PCR assays using primers specific for inlA gene were performed.
    Results
    In all, 46 (8.2%) L. monocytogenes isolates were recovered from 617 specimens. Fourteen (8.2%) strains, including 4 (7.5%), 2 (5.7%), 5 (14.2%) and 3 (8.5%) isolates were obtained from placental tissue, urine, vaginal and rectal swabs, respectively. In addition, 9 (7.4%) strains of L. monocytogenes which were isolated from 107 different dairy products originated from cheese 5 (7.1%), cream 2 (10%) and kashk 2 (11.7%), respectively. Among 11 (5.2%) strains isolated from 210 different meat products, 5 (5.5%), 4 (7.2%) and 2 (3%) strains belonged to sausage, meat and poultry extracts, respectively. Finally, 12 (9.2%) Listeria strains were recovered from 130 animal specimens that included 6 (10%), 4 (8%) and 2 (10%) strains from goat, sheep and cattle, respectively. Furthermore, all Listeria isolates (100%) were found to be carriers of inlA gene in PCR assay.
    Conclusion
    The present study showed that the clinical and non-clinical specimens were contaminated with L. monocytogenes. So, it seems necessary to use a simple and standard technique such as PCR for rapid detection of this organism from various sources.
    Keywords: Listeria monocytogenes, PCR, inlA gene
  • Somayeh Momeni Mofrad, Gholamreza Goudarzi *, Pegah Shakib, Jamileh Nowroozi Pages 20-26
    Backgrounds
    Uropathogenic Escherichia coli strains are the predominant causative organisms of urinary tract infections (UTIs). Aminoglycosides are clinically useful antibiotics with bactericidal activity against this bacterium. The most common mechanism for resistance to these antibiotics are mediated through production of aminoglycoside modifying enzymes (AMEs). The most common of these enzymes are Aminoglycoside Acetyltransferases (AACs). The epidemiology of the dominant type of these enzymes, AAC(3)-II, varies from region to region. The aim of this study was to determine the antimicrobial susceptibility pattern with a focus on aminoglycosides and the prevalence of aac(3)-IIa gene among clinical isolates of uropathogenic Escherichia coli obtained from Delfan, Lorestan, Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, a total of 100 uropathogenic Escherichia coli isolates were collected from BoAli hospital in Delfan city, Lorestan, from July to November 2010. Antibiotic susceptibility patterns of the isolates were determined using disk diffusion method according to Clinical and Laboratory Standards Institute)CLSI) guidelines. Prevalence of aac(3)-IIa gene was determined by PCR and the relationship between resistance phenotypes to aminoglycosides and presence of aac(3)-IIa gene was evaluated.
    Results
    Among the 100 tested isolates, maximal resistance was seen to ampicillin (85%); whereas, no resistance to imipenem was found. Sixty percent of the isolates demonstrated resistance to at least one of the tested aminoglycosides. Resistance rate towards these agents were as followed: gentamicin 39%, kanamycin 26%, neomycin 31% and amikacin 1%. Forty–four isolates (44%) harbored the aac(3)-IIa gene. The maximal rate of gene presence (36 isolates, 92.3%) was detected in strains with gentamicin resistant phenotype (39 isolates, 39%).
    Conclusion
    On the basis of our findings, use of antibiotics such as nitrofurantoin, amikacin or imipenem are recommended for empirical treatment of UTIs. In addition, locally widespread distribution of aac(3)-IIa gene will pose concerns about progressive resistance against potent aminoglycosides such as gentamicin, tobramycin and others in the future.
    Keywords: Escherichia coli, urinary tract infections, aminoglycoside modifying enzymes, aac (3), IIa
  • Banafshe Dormanesh, Reza Mirnejad, Ebrahim Khodaverdi Dariyan, Hasan Momtaz, Emad Yahaghi, Farhad Safarpour Dehkordi*, Motahareh Pilevarzadeh Pages 27-39
    Background
    A lot of children suffer from urinary infections which can lead to pyelonephritis and cystitis. The main cause of these infections is uropathogenic strains of Escherichia coli. Serogroups and virulence factors of this bacterium play an important role in occurrence of infection’s symptoms. Unfortunately, due to the occurrence of antibiotic resistances, common treatments are ineffective and costly. The aim of this study was to study the distribution of virulence factors, serogroups and antibiotic resistance properties of uropathogenic Escherichia coli isolated from pediatrics with pyelonephritis and cystitis.
    Material And Methods
    In this study which was conducted during the year 2012 to 2013, 121 Escherichia coli strains were isolated from boys (51 samples) and girls (70 samples) with pyelonephritis and cystitis impatient in Baqiat-alah Hospital, Tehran. Antibiotic resistance of the isolates against commonly used antibiotics in the cases of urinary infections was investigated using disk diffusion method. Finally, PCR reactions using specific primers were done in order to detect virulence factors, serogroups and antibiotic resistance genes.
    Results
    Totally, 45.09% of boys and 55.71% of girls were positive for presence of uropathogenic Escherichia coli. The highest distribution of bacterium was seen in less than one year old boys (71.42%) and 5-12 years old girls (75%). Results showed that the distribution of Escherichia coli in children with pyelonephritis and cystitis were 55.55% and 44.89%, respectively. The most commonly detected serogroups in children with pyelonephritis were O1, O2, O4 and O7 while, the most commonly detected serogroups in children with cystitis were O1, O2, O6 and O16. The most frequent virulence factors in the cases of pyelonephritis were pap (100%), afa (97.5%), sfa (95%), hly (95%) and cnf-1 (92.5%) and their most frequent in the cases of cystitis were fim (100%), pap (72.7%), afa (63.6%) and hly (45.4%). The genes which encode antibiotic resistance against gentamicin (aac(3)-IV) (96.7%), beta-lactams (blaSHV and CITM) (90.3% and 88.7%, respectively), tetracycline (tetA) (82.2%), had the highest incidence in the bacterial isolates. Escherichia coli isolates had the highest antibiotic resistance against gentamicin (95.1%), ampicillin (91.9%), amikacin (85.4%) and ciprofloxacin (83.8%).
    Discussion
    Determination of the antibiotic resistance pattern in uropathogenic Escherichia coli isolated from children with urinary infections is important in each area or in hospital. Imipenem, due to its low antibiotic resistance, can be an effective drug for treatments of children with pyelonephritis and cystitis.
    Keywords: Uropathogenic Escherichia coli, Antibiotic resistance, Urinary infections
  • Pages 40-50
    Background
    Different methods have been used for detection of shiga toxins; such as, cell culture, ELISA, and RFPLA. However, all of these methods suffer from high cost, time-consumption and relatively low sensitivity. In this study we used Multiplex PCR method for detection of genes encoding shiga toxins.
    Material And Methods
    In this study, 63 clinical samples were obtained from positive cultures of Shigella and E. coli O157, from Bahman 1391 until Ordibehesht 1392 in Mazandaran province. Initial confirmation of shiga toxins producing bacteria was performed by biochemical and serological methods. After DNA extraction, detection of stx1 and stx2 genes was accomplished by multiplex PCR. For confirmation of the PCR amplicon, DNA sequencing was used. Antibiotic sensitivity tests were performed by disk diffusion method.
    Results
    Among the positive strains, 13 strains contained stx2 genes, 4 strains contained Stx/Stx1 genes and 4 strains harbored both Stx/Stx1 and Stx2. The DNA extracted from other Gram-negative bacteria was not protected by the relevant parts of these toxins. Sequencing of the amplified fragments indicated the correct toxin sequences. The sensitivity for identification of Stx/Stx1 gene was 1.56 pg/ µl and for Stx2 was 1.08 pg/µl. The toxin positive strains were all sensitive to Cefixime, Gentamicin, Amikacin, Ceftriaxone, and Nitrofurantoin.
    Conclusion
    This method is fast and accurate for detection of bacteria producing shiga toxin and can be used to identify different types of shiga toxin.
    Keywords: Shigella dysenteriae, E.coli O157:H7, Multiplex PCR
  • Elnaz Shokrani, Majid Bouzari*, Iraj Nahvi, Rouha Kasra Kermanshahi Pages 51-58
    Backgrounds
    Lactococcus lactis (L. lactis) is one of the most important microorganisms used in dairy industry for production of fermented milk products. Bacteriophages which attack L. lactis are a serious threat to the dairy industry because of their negative effects on fermentation processes.
    Methods
    Samples of raw milk were examined for the presence of lactococcal bacteriophages. Samples were centrifuged and then filtered through 0.45µm pore size filters. The filtrates were added to early-exponential cultures of Lactococcus lactis subspp. Lactis (PTCC 1336). Overlay method was used to detect the formation of plaques. After isolation and concentration of phages, serial dilutions of phage stock were used to determine titer of phage in concentrated sample. Electron Microscopy was used for observation and characterization of structural details of bacteriophages.
    Results
    Two phages were isolated; one of them had a hexagonal head of 45×30 nm in diameter and a flexible non-contractile tail of 70nm long which belonged to Siphoviridae. The other had a short tail and a hexagonal head of 53×60 nm in diameter which was a member of Podoviridae family.
    Conclusion
    In this study, for the first time, two phages were isolated from milk. This does not reduce the significance of phage control in different stages of the production. The spread of the phages in the production plant can be very harmful.
    Keywords: Electron Microscopy, Lactococcus lactis, lactococcal bacteriophages, plaque
  • Sina Emami, Alisha Akya*, Anis Hossain Zadeh, Sodabeh Barkhordar Pages 59-62
    Background
    Ice cream is a dairy product that is very popular during warm seasons. Ice cream can be contaminated with various microorganisms including pathogenic bacteria if hygienic procedures are not followed during preparation, distribution and preservation processes. This may put the health of people using ice cream at risk. Our study aimed to examine the bacterial contamination of traditional ice creams in Kermanshah city during 2008.
    Methods
    During summer 2008, 80 samples of traditional ice creams were collected. The samples were examined according to the Iranian National Standard protocols for E. coli, Coliforms, Salmonella, Staphylococcus aureus and complete count of microorganisms.
    Results
    Overall, 62 (77.5%) samples had microbial contaminations more than the standard limit. Results showed 59 (73.75%) and 54 (67.5 %) of the samples contained a high number of microorganisms and coliform, respectively. Furthermore 30 (37.5%) and 23 (28.75%) of the samples were contaminated with E. coli and S. aureus, respectively. However, Salmonella spp. was not found in any of the ice cream samples.
    Conclusion
    The traditional ice creams tested in Kermanshah were heavily contaminated with bacteria. It could be due to the inappropriate preparation and preservation procedures using unpasteurized milk and other materials. Contaminations may also be induced by personals. So it is recommended to apply the hygienic procedures for preparation and preservation of ice cream including the use of pasteurized milk and other materials.
    Keywords: Traditional ice cream, Bacterial contamination, Bacterial counts, Kermanshah