فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرهاد صفرپوردهکردی*، سحر حسینی، منوچهر مومنی، عماد یاحقی، ابراهیم خداوردی داریان صفحات 1-7
    زمینه و اهداف
    سالانه گزارشات فراوانی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی از مصرف غذاهای دریایی آلوده به باکتری های گونه ویبریو، منتشر می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان شیوع ویبریو پاراهمولیتیکوس و ویبریو کلرا و ارزیابی حضور ژن های حدت ویبریو پاراهمولیتیکوس در فراورده های دریایی صید شده از خلیج فارس، انجام پذیرفت.
    مواد و روش کار
    در کل 200 نمونه ماهی، لابستر و خرچنگ صید شده از خلیج فارس در تابستان سال 1392 جمع آوری و به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده شد. نمونه ها کشت داده شدند و نمونه های مثبت از نظر حضور گونه های باکتریایی و ژن های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در کل 534/5% از نمونه ها آلوده به گونه های ویبریو بودند. فراوانی ویبریو کلرا و ویبریو پاراهمولیتیکوس به ترتیب 5 و 21 درصد بود. 8/5% از نمونه ها توسط سایر گونه های ویبریو آلوده شده بودند. از کل 42 نمونه مثبت از نظر ویبریو پاراهمولیتیکوس، فراوانی ژن های حدت tdh، tlh و trh به ترتیب 45/93%، 40/47% و 16/46% بود.
    نتیجه گیری
    فراورده های دریایی خلیج فارس آلوده به گونه های ویبریو کلرا و ویبریو پاراهمولیتیکوس هستند. نمونه های ماهی بیشترین میزان شیوع ویبریو پارا همولیتیکوس و ویبریو کلرا را داشتند. به تظر می رسد جایگاه های صید و عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی، خرچنگ و لابستر در ایران از بهداشت مناسبی برخوردار نیست.
    کلیدواژگان: ویبریو پاراهمولیتیکوس، ویبریو کلرا، ژن های حدت، فراورده های دریایی، خلیج فارس
  • محمد جواد اکبریان میمند، سمانه فرجی کفشگری*، علیرضا صادقی ماهونک، سید عبدالله حسینی شرقی، مهدی وطن خواه صفحات 8-13
    زمینه و اهداف
    شمارش کلنی های باکتری یک امر پیچیده برای میکروبیولوژیست ها می باشد. شمارش دقیق کلنی ها در اندازه های زیاد، به توانایی دیدن دقیق کلنی ها بستگی دارد. در این پژوهش، یک روش شمارش کلنی ها با نتایج دقیق تر، کارایی بیشتر و موثرتر نسبت به سیستم های قدیمی پیشنهاد می کنیم که در ظرف چند دقیقه کلنی ها را شمرده و موجب صرفه جویی در زمان می شود. پردازش تصویر روش بسیار دقیقی بوده و در عین غیر مخرب بودن، نتایج ثابتی را ارائه می دهد. هدف از این پژوهش، استفاده از روش پردازش تصویر با نرم افزار ایمیج جی جهت شمارش کلنی باکتری ها و مقایسه آن با روش قدیمی کلنی کانتر بود.
    مواد و روش کار
    ابتدا با استفاده از محلول سرم فیزیولوژی (8/5 گرم کلرید سدیم در لیتر) از فلورهای میکروبی روده بلدرچین، خمیر نانوایی و نوشیدنی کفیر، رقت های 1- 10 تا 9-10 تهیه شد. سپس به ترتیب در محیط کشت های پلیت کانت آگار، YGC آگار و MRS آگار، کشت سطحی داده و در انکوباتور گرمخانه گذاری شدند. کلنی های رشد کرده توسط کلنی کانتر و نرم افزار ایمیج جی در سه تکرار شمارش شدند.
    یافته ها
    در رقت های 5- 10 تا 9- 10، بین اعداد گزارش شده توسط دو روش شمارش کلنی کانتر و پردازش تصویر، تفاوتی دیده نشد، اما در رقت های 1- 10 تا 4- 10 تفاوت قابل توجهی وجود داشت که با تکرار آزمون ها به صحت عدد گزارش شده توسط پردازش تصویر پی برده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، می توان روش پردازش تصویر را به عنوان یک روش دقیق و سریع در شمارش کلنی باکتری ها معرفی نمود.
    کلیدواژگان: پردازش تصویر، کلنی کانتر، فلور میکروبی، ایمیج جی
  • فرزانه امینی، سید حسین میرهندی، رضا کچویی*، فاطمه نوربخش صفحات 14-21
    زمینه و اهداف
    آسپرژیلوس فومیگاتوس عامل بیش از 90% آسپرژیلوزیس مهاجم حاد ریوی است. هدف از مطالعه حاضر شناسایی و ردیابی آسپرژیلوس فومیگاتوس در نمونه های لاواژ برونکوآلوئولار (BAL) مشکوک به سل به روش Nested-PCR است.
    مواد و روش کار
    در این بررسی، در طی 9 ماه در طول سال های 92-91 تعداد 100 نمونه BAL از بیماران بستری و مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی در شمال تهران جمع آوری گردید، آزمایش مستقیم، کشت و PCR بر روی نمونه های مورد مطالعه صورت گرفت، به منظور استخراج DNA از روش دستی فنل –کلروفرم استفاده گردید. جهت انجام Duplex PCR از پرایمرهای اختصاصی جنس آسپرژیلوس و پرایمرهای بتااکتین استفاده شد. به منظور شناسایی گونه آسپرژیلوس فومیگاتوس از یک جفت پرایمر داخلی(روش Nested-PCR) و جهت تایید، تعدادی از محصولات PCR تعیین توالی گردید.
    یافته ها
    به روش PCR آسپرژیلوس در 12 نمونه(12%) تشخیص داده شد، موارد مثبت در روش مستقیم و کشت به ترتیب 11% و 10% بود. حساسیت و اختصاصیت روش مولکولی PCR در مقایسه با آزمایش مستقیم به ترتیب 100% و 98/8% بود. همچنین حساسیت و اختصاصیت این روش در مقایسه با کشت به ترتیب 100% و 97/7% محاسبه گردید. نتایج تعیین توالی تعدادی از محصولات PCR وجود آسپرژیلوس فومیگاتوس را تایید نمود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که روش PCR، در مقایسه با روش مستقیم و کشت، حساسیت بالاتری در شناسایی و ردیابی آسپرژیلوس دارا می باشد، همچنین در نمونه های BAL مشکوک به سل می توان آسپرژیلوس ها و به ویژه آسپرژیلوس فومیگاتوس را مدنظر قرار داد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فومیگاتوس، لاواژ برونکوآلوئولار، واکنش زنجیره پلیمرازی
  • بنفشه نصیری* صفحات 22-27
    زمینه و اهداف
    بررسی سیر انتقال بیماری سل در تهران و ارتباط آن با منشاء عفونت کسب شده مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در مهاجران افغانی و تعیین اینکه عفونت موجود در آنها بر اثر فعال شدن مجدد عفونت است که منشاء آن جایی دیگر به غیر از تهران است، یا اینکه عفونت را از طریق انتقال اخیر کسب کرده اند و بررسی الگوی انتقال توبرکلوزیس در افراد تهرانی که مورد آزمایش قرار گرفته اند.
    مواد و روش کار
    جمعیت مورد مطالعه شامل نمونه های بیماران ایرانی و مهاجران افغانی مراجعه کننده به مرکز آموزشی پژوهشی سل و بیماری های ریوی در سالهای 1386 و 1387بودند. تعیین گونه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس به روش انگشت نگاری ژنتیکی (RFLP) با استفاده از IS6110 به عنوان پروب صورت گرفت. بیماران با الگوی ژنتیکی مشابه انگشت نگاری ژنتیکی در یک گروه قرار گرفتند. این افراد بیماری را از طریق عفونت اخیر کسب کرده بودند.
    یافته ها
    از 291 نمونه مورد بررسی، 60 نمونه در 25 دسته قرار گرفتند، (72%) شامل 43 بیمار ایرانی، (8%) شامل 4 بیماران افغانی و بقیه دسته ها شامل هر دو افراد ایرانی و افغانی بود. از 60 بیمار مهاجر افغانی مورد مطالعه، 5(8/4%) نفردر 5 دسته قرار داشتند، و (91/6%) 55 نفر بیماری را بر اثر فعال سازی مجدد عفونت کسب کرده بودند.
    نتیجه گیری
    در این بررسی،مشخص شد که فعال شدن مجدد عفونت در سیر بیماری سل می تواند نقش داشته باشد. 8/4% از مهاجران افغانی در توسعه بیماری سل در افراد تهرانی مورد مطالعه نقش داشتند. انتقال بیماری از مهاجران افغانی به بقیه افراد مبتلا به بیماری ایرانی غیر معمول است.
    کلیدواژگان: مهاجران افغانی، انتقال توبرکلوزیس، RFLP، اپیدمیولوژی مولکولی
  • زهرا نادری پور، مهدی گلچین*، محمد خلیلی صفحات 28-34
    زمینه و اهداف
    باکتری کوکسیلا بورنتی عامل ایجاد بیماری تب کیو است که یک بیماری با گسترش جهانی می باشد. این بیماری یک مشکل سلامت عمومی در بسیاری از کشورها بخصوص در سال های اخیر است. تشخیص تب کیو بر اساس روش های سرولوژی می باشد. از میان روش های تشخیصی سرولوژیکی تب کیو، تکنیک الیزا نسبت به سایر تست های سرولوژی ارجحیت دارد، زیرا یک روش قابل اعتماد با حساسیت و ویژگی بالا است. هدف از تحقیق حاضر طراحی یک کیت الیزای بومی جهت تشخیص فرم حاد بیماری تب کیو در انسان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، جهت تشخیص سرمی فرم حاد این بیماری در انسان، یک کیت الیزا تشخیصی آنتی بادی های ضد کوکسیلا بورنتی فاز II در انسان طراحی و بهینه سازی شد. عملکرد کیت ساخته شده با کیت تجاری مقایسه گردید و همچنین کارایی آن در تشخیص 45 نمونه سرمی مشکوک به بیماری تب کیو مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بررسی عملکرد کیت ساخته شده نشان داد که این کیت توانایی تشخیص نمونه های سرمی مشکوک را داشته و حساسیت و ویژگی آن همانند کیت تجاری آن می باشد. همچنین سنجش 45 نمونه سرم انسانی مشکوک در یکی از مناطق آلوده نشان داد که تعداد 9 نمونه (20%) مثبت، 32 نمونه (71/11%) منفی و 4 نمونه (8/88%) حد مرز می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که می توان از کیت طراحی شده در این مطالعه برای تشخیص فرم حاد بیماری تب کیو در انسان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کیت تشخیصی، کوکسیلا بورنتی، الیزا، فرم حاد تب کیو
  • سید مصطفی شیریزدی، محدثه ابوییان جهرمی*، حجیه فاطمه ملاحسینی، خدیجه امرالهی، حمیدرضا پایدار، حسن برزگر بفرویی صفحات 35-40
    زمینه و اهداف
    جهت کاهش ریسک عفونت محل جراحی و تبعات آن، روش های ضدعفونی مالش دست و شست وشو بر اساس نوع محصول انجام می گیرد. نانو کلوئید نقره یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف می باشد که هر چند در بازارهای جهانی و هم چنین ایران به عنوان ضدعفونی کننده دست پیش از جراحی ارائه شده است، در این زمینه مطالعه ای انجام نشده است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر فوری بتادین، استریلیوم و نانو کلوئید نقره در ضدعفونی دست پیش از جراحی می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی متقاطع تصادفی بود. ضدعفونی بتادین، استریلیوم و نانو کلوئید نقره با حجم، مدت زمان (مطابق دستور کارخانه سازنده) و فاصله زمانی معین (حداقل 24 ساعت)، روی دست 30 نفر داوطلب شاغل در اتاق عمل بیمارستان انجام شد. بلافاصله بعد از ضدعفونی دست ها، از دست افراد نمونه گیری، به ظروف حاوی محیط کشت آگار خونی منتقل و ظروف به آزمایشگاه برده شد. در آزمایشگاه تحت دمای انکوباتور 1 ± 36 درجه سانتیگراد به مدت 48 – 24 ساعت قرار گرفت. برای هر محیط کشت مثبت یا منفی بودن تشکیل کلنی بررسی و آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    بین کشت منفی بتادین و استریلیوم تفاوت معنادار آماری وجود ندارد. اما کشت منفی بتادین (66/7%)20 و استریلیوم (60%)18 هر کدام جداگانه به طور معنادار آماری بیشتر از نانو کلوئید نقره (10%)30 می باشد (0/0001 > P). به ترتیب 1 و 4 نفر نسبت به استریلیوم و نانو کلوئید نقره حساسیت زیاد در دست ها داشتند.
    نتیجه گیری
    اثر فوری ضدعفونی بتادین و استریلیوم یکسان که با سایر مطالعات هم خوانی دارد و از نانو کلوئید نقره بیشتر است.
    کلیدواژگان: بتادین، استریلیوم، نقره، ضدعفونی دست
  • فرهاد صفرپوردهکردی*، عماد یاحقی، ابراهیم خداوردی داریان صفحات 41-47
    زمینه و اهداف
    درمان های رایج پادزیستی که برای موارد مسمومیت های غذایی ایجاد شده در اثر اشریشیا کلی، استفاده می شوند هزینه بر و کم اثر هستند. این بررسی به منظور تشخیص و بررسی الگوی مقاومت پادزیستی باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت مرغ توزیع شده در استان اصفهان، انجام شد.
    مواد و روش کار
    220 نمونه گوشت مرغ از مراکز فروش استان اصفهان جمع آوری شد. نمونه ها ابتدا کشت داده شدند و از کلنی های تیپیک که نشان دهنده اشریشیا کلی بودند، DNA استخراج گردید و واکنش PCR برای ردیابی ژن های کد کننده مقاومت پادزیستی، استفاده شد. در پایان الگوی مقاومت پادزیستی به روش دیسک گذاری ساده بررسی شد.
    یافته ها
    در کل 20/45% از نمونه ها آلوده به باکتری اشریشیاکلی بودند. ایزوله های باکتریایی بیشترین مقاومت را به پادزیست های جنتامایسین (84/44%)، آمپی سیلین (80%)، سیپروفلوکسازین (77/77%)، انروفلوکسازین (66/66%) و اریترومایسین (22/62%) داشتند. ژن های کد کننده مقاومت علیه پادزیست های جنتامایسین (aac(3)-IV)، سولفونامید (sul1) و آمپی سیلین (CITM) به ترتیب با فراوانی 88/88%، 86/66% و 84/44%، بیشترین فراوان ترین موارد ردیابی شده بودند.
    نتیجه گیری
    علی رغم میزان آلودگی بالای نمونه های گوشت مرغ به اشریشیا کلی، اکثر جدایه ها مقاومت بالایی به پادزیست های معمول داشتند. پخت کامل گوشت و جلوگیری از تجویز بی رویه پادزیست ها از بروز مسمومیت های غذایی ناشی از اشرشیاکلی های مقاوم جلوگیری می کنند.
    کلیدواژگان: خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی، اشریشیا کلی، گوشت مرغ، استان اصفهان
  • شهر ناز بانو اشرف گنجویی*، نصرت الله سعیدعادلی، حسام رفیع زاده شاهی صفحات 48-50
    زمینه و اهداف
    سالمونلا از راه گوارشی وارد بدن شده و از طریق حیوانات و محصولات حیوانی به انسان منتقل میگردند، سالمونلاها باعث بیماری هایی مانند انتریت، عفونتهای سیستمیک و تب روده میگردند. لذا هدف این مطالعه بررسی گونه های سالمونلا و الگوی مقاومت داروئی آنها در مدفوع مرغ نسبت به تتراسیکلین، آمپی سیلین و کوتریموکسازول در شهر کرمان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، از تاریخ اسفند 86 تا خرداد 88، 1000 نمونه مدفوع مرغ از کشتارگاه اسلام کیش در کرمان جمع آوری شد. نمونه ها در محیط سلنیت F جهت غنی سازی به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شدند. بعد از 24 ساعت اینکوبه کردن بر روی محیط SS کشت داده و تست های بیوشیمیائی نیز برای تعیین گونه سالمونلا انجام گرفت، که 5/6% گونه سالمونلا جدا گردید. الگوی مقاومت داروئی گونه های جدا شده سالمونلا با روش دیسک دیفیوژن و آگاردایلوشن نسبت به پادزیست های تتراسیکلین، آمپی سیلین و کوتریموکسازول انجام گرفت.
    یافته ها و بحث: الگوی مقاومت داروئی نسبت به پادزیست های تتراسیکلین، آمپی سیلین و کوتریموکسازول به ترتیب 55/3%، 7/5% و 35/7% بود با میانگین: MIC≥16μg/ml) (MIC ≥ 32μg/ml) (MIC ≥ 4.76μg/ml). از 56 ایزوله سالمونلا که در این ناحیه جدا گردید، بیشترین مقاومت داروئی نسبت به تتراسیکلین مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مدفوع مرغ، سالمونلا، مقاومت داروئی
  • صالح جامه دار، مهدی ضرابی*، فرامرز مهر نژاد، وحید یاور پور کردستانی صفحات 51-54
    زمینه و اهداف
    سودوموناس آئروژینوزا از شایع ترین علل ایجاد عفونت های بیمارستانی است که به عنوان یکی از مقاوم ترین باکتری ها در مقابل انواع پادزیست ها نیز شناخته می شود و به بسیاری از درمان های رایج مقاومت نشان می دهد. بر همین اساس، هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های آبی 4 نوع گیاه بومی ایران بر رشد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه فعالیت آن ها با پادزیست ها است.
    مواد و روش کار
    عصاره آبی گیاهان بوسیله دستگاه سوکسله تهیه شد و پس از تهیه رقت فعالیت ضدباکتری آن ها با روش های انتشار چاهک و رقت سازی براث در 3 غلظت مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها و بحث: در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتری مربوط به عصاره آبی برگ سنجد در روش انتشار چاهک بوده است (17/6 میلی متر). میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) عصاره های آویشن شیرازی، برگ درخت گردو و مرزنجوش 25% بود و برای برگ درخت سنجد 12/5% ثبت شده است. در این پژوهش مشخص شد همه عصاره های گیاهی دارای خاصیت ضدباکتری بر روی سویه مورد بررسی هستند و این فعالیت میتواند به سبب کشت، منشا، فصل رشد و مواد موثره گیاهان، متفاوت باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ضدباکتری، عصاره گیاهی، سودوموناس آئروژینوزا، حداقل غلظت مهاری
|
  • Farhad Safarpourdehkordi *, Sahar Hosseini, Ebrahim Rahimi, Manouchehr Momeni, Emad Yahaghi, Ebrahim Khodaverdi Darian Pages 1-7
    Background And Aim
    Annually، many reports of occurrence of food poisoning due to the consumption of sea-foods contaminated with Vibrio species have been published. The present study was carried out to study the prevalence rate of Vibrio parahaemolyticus and V. cholera and evaluation of presence of virulence genes of V. parahaemolyticus in sea-food products caught from Persian Gulf.
    Materials And Methods
    In total، 200 samples of fish، lobster and crab caught from Persian Gulf collected in the summer of 2013 and were transferred to the food quality control laboratory of the Islamic Azad University of Shahrekord. Samples were cultured and the positive specimens were evaluated for presence of bacterial species and virulence genes using Polymerase Chain Reaction.
    Results
    In total، 34. 5% of samples were contaminated with Vibrio species. Frequency of V. cholera and V. parahaemolyticus were 5% and 21%، respectively. 8. 5 percent of samples were contaminated with other species of Vibrio. From a total of 42 positive samples of V. parahaemolyticus، frequency of tdh، tlh and trh virulence genes were 45. 93%، 40. 47% and 16. 46%، respectively.
    Conclusions
    The sea-food products of Persian Gulf were infected with V. parahaemolyticus and V. cholera. Fish samples had the highest prevalence of V. parahaemolyticus and V. cholera. It seems that، places of fishing and processing and the moods of transportation and distribution of fish، lobster and crab don’t have suitable hygiene in Iran.
    Keywords: Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae, Virulence genes, Sea, food products, Persian gulf
  • Mohammad Javad Akbarian Mymand, Samane Farji Kafshgari *, Alireza Sadeghi Mahounak, Seyyed Abdollah Hoseyni Sharghi, Mehdi Vatan Khah Pages 8-13
    Background And Aim
    Considering the importance of quality and bacterial contamination in food products، a rapid، accurate and able method to deliver consistent results for counting bacteria is an essential. Application of image processing in the measurement of quality is one of important research topics. This method is very accurate and non-destructive with constant results. The aim of this study was the use of image processing in bacterial count (Quail flora، sourdough and drinks kefir) and comparison with Colony Counter method.
    Materials And Methods
    First، of intestinal microbial flora Quail، sourdough and drink kefir، Dilutions were prepared from 10 -1 to 10-9. Then respectively in plate count agar، YGC agar and MRS agar were cultured surface (Quail flora and lactic acid bacteria in drink kefir at 37 ° C and yeast in sourdough at 25 °C). After 24 hours، colonies grown by Colony Counter and Image J software were counted in triplicate.
    Results
    The results showed that in dilutions of 10-5 to 10-9، don’t difference between the numbers reported by the two methods but in dilutions of 10 -1 to 10-4، there were significant difference between the numbers reported by the two methods.
    Conclusions
    According to the results of this research can be introduced image processing an accurate and rapid method for bacterial count.
    Keywords: image processing, Microbial flora, colony counter, Image J
  • Farzaneh Amini, Hossein Mirhendi, Reza Kachuei *, Fatemeh Noorbakhsh Pages 14-21
    Background And Aim
    Aspergillus fumigatus is the cause of more than 90% of invasive pulmonary aspergillosis. The aim of this study is identification and detection of A. fumigatus in bronchoalveolar lavage (BAL) samples patients suspected to have tuberculosis by using of Nested-PCR.
    Materials And Methods
    In this assay، a set of 100 BAL samples which were collected in 9 month، between the years 2012-2013، from patients with suspected tuberculosis in Tehran hospital، were examined by direct، culture and molecular tests. Manual phenol-chloroform method was used in order to extract DNA. Specific primers of Aspergillus genus and beta-actin primers were used for duplex-PCR. A pairs of internal primers were utilized in order to identification of A. fumigatus (Nested-PCR method). Finally، some of the PCR-products were sequenced for confirming results.
    Results
    Overall، 12 samples (12%) were aspergillus-positive by molecular test while 11% and 10% samples were positive by direct and culture test، respectively. The sensitivities and specificities of PCR method compare with direct examination was 100% and 98. 8%، respectively. The study also showed that sensitivities and specificities of PCR method compare with culture was 100% and 97. 7%، respectively. After sequencing PCR product sample، isolated species were recognized as A. fumigatus.
    Conclusions
    This study showed that PCR method in compare with the direct method and the culture has a higher sensitivity in the detection of Aspergillus species، also Present study displayed that can be consider Aspergillus species and A. fumigatus in suspicious to tuberculosis BAL samples
    Keywords: Aspergillus fumigatus, Bronchoalveolar lavage (BAL), PCR
  • Banafsheh Nasiri * Pages 22-27
    Background And Aim
    To determine tuberculosis transmission dynamics and relative contribution of infection acquired in Tehran and reactivation of tuberculosis infection acquired elsewhere in Afghan immigrants persons who developed tuberculosis in Tehran، and to determine the frequency of tuberculosis other person.
    Materials And Methods
    The study population consisted of Afghan immigrants and Iranian tuberculosis patients reported in Tehran from 2008 to 2009. Restriction fragment length polymorphism (RFLP) typing was performed on Mycobacterium tuberculosis patient using IS6110 as a probe. Patients were assigned to clusters based on Mycobacterium isolated with identical DNA fingerprints. Clusters were assumed to have arisen from recent transmission.
    Results
    From 291 isolates، 60 were clustered in 25 clusters. (72%) contained 43 Iranian TB cases and (8%) had 4 Afghan patients. The remaining clusters، were contained both Iranian and Afghan TB cases. of the 60 Afghan immigrant patients studied، 5 (8. 4%) were clustered in 5 cluster and 55 (91. 6%) met the definition of reactivation of infection acquired elsewhere.
    Conclusions
    During the studied period، reactivation of a previous infection remain the more probable cause of recurrence. 8. 4% of Afghan immigrants׳ patients who developed tuberculosis infection in Tehran، transmission from Afghan immigrants׳ patients leading to tuberculosis in other persons is uncommon.
    Keywords: Afghan immigrants, RFLP, Tuberculosis transmission, Molecular Epidemiology
  • Zahra Naderipour, Mehdi Golchin *, Mohammad Khalili Pages 28-34
    Background And Aim
    Q fever، due to Coxiella burnetii، is a zoonosis with a worldwide distribution. This disease is a public health problem in many countries especially in recent years. The diagnosis of Q fever relies mainly upon serology، the most commonly used method being the Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA). This technique is preferred to other serological tests because of its reliability، high sensitivity and specificity. The aim of this research was to design an ELISA kit for detection of acute Q fever.
    Materials And Methods
    In current study، an indirect ELISA has been developed and optimized for detection of anti-human phase II C. burnetii antibodies. Activity of developed kit was compared with a commercial kit. Also 45 suspected serum samples were tested to evaluate its performance.
    Results
    The constructed ELISA kit was able to detect serum samples with high specificity and sensitivity similar to a commercial diagnostic kit. Evaluation of 45 suspected human serums by this kit revealed 9 sera (20 %) as positive، 32 sera (71. 11 %) as negative and 4 sera (8. 88 %) as border line.
    Conclusions
    These data indicated that the developed ELISA Kit can be used in diagnosis of acute Q fever in human patients
    Keywords: Diagnostic kit_Coxiella burnetii_ELISA_Acute Q fever
  • Seyyed Mostafa Shiryazdi, Mohaddeseh Aboueian, Jahromi *, Hajieih, Fatemeh Mollahoseini, Khadijeh Amrollahi, Hamid Reza Paydar, Hasan Barzegar Bafrouei Pages 35-40
    Background And Aim
    To reduce surgical site infections and its complications، hand antiseptic is performed on the basis of product type either by rubbing or washing method. Silver Nanocolloid is a wide range disinfectant entered in world and also Iran markets as a surgical hand antiseptic، but any study about this subject hasn’t yet conducted. The aim of this study is comparing of Betadine، Sterillium and Silver Nanocolloid immediate effect on surgical hand antiseptic.
    Materials And Methods
    This study design was randomized cross-over trial. Betadine، Sterillium، and Silver Nanocolloid with specific volume، duration (according to manufacturers’ instructions)، and intervals (at least 24 hours) is conducted on 30 volunteer''s hands. They occupy in operating room of hospital. Immediately after hands antisepsis، the samples were taken from the subject’s hands، transported to the blood agar plate، and plates were taken to the laboratory. In laboratory was incubated in 36 ± 1 degrees centigrade for 24 hours. For any growth medium، positive or negative of colony forming is surveyed and statistical analyses were conducted by SPSS software.
    Results
    There’s not a statistically significant difference between negative cultures of Betadine and Sterillium، but negative culture of Betadine 20 (66. 7%) and Sterillium 18 (60%)، each of them separately، is significantly greater than Silver Nanocolloid 30 (10%) (P < 0. 0001). 1 and 4 subjects experience much allergic reaction on their hands، respectively by using Sterillium and Silver Nanocolloid.
    Conclusions
    The immediate antiseptic effects of Betadine and Sterillium are the same that conform to other studies and more than Silver Nanocolloid.
    Keywords: Betadine, Sterillium, Silver, Hand Antiseptic
  • Farhad Safarpordehkordi *, Emad Yahaghi, Ebrahim Khodaverdi Darian Pages 41-47
    Background And Aim
    Unfortunately، conventional antibiotic therapies which were used for cases of food poisoning caused by Escherichia coli are costly and ineffective. This study was carried out in order to detection and investigates the antibiotic resistance pattern of Escherichia coli isolated from chicken meat distributed in Isfahan province.
    Materials And Methods
    220 chicken meat samples were collected from shopping centers in Isfahan province. Samples were initially cultured and genomic DNA was extracted from the typical colonies that indicate the presence of Escherichia coli and polymerase chain reaction for diagnosis and detection of genes encoding resistance to antibiotics was used. Finally، the antibiotic resistance pattern was studied using the simple disk diffusion method.
    Results
    Totally، 20. 45% of samples were contaminated with Escherichia coli. Bacterial isolates has the highest antibiotic resistance to gentamicin (84. 44%)، ampicilin (80%)، ciprofloxacin (77. 77%)، enrofloxacin (66. 66%) and erythromycin (22. 62%). The genes encoding resistance against gentamicin (aac(3) -IV)، sulfonamide (sul1) and ampicillin (CITM) with incidence rate of 88. 88%، 86. 66% and 84. 44% had the highest frequencies، respectively.
    Conclusions
    Despite the high contamination rate of chicken meat with Escherichia coli، majority of isolates had high resistance to common antibiotics. Complete cooking of meat and avoid indiscriminate prescribing of antibiotics، preventing the occurrence of food poisoning due to resistant Escherichia coli.
    Keywords: Antibiotic resistance properties, Escherichia coli, chicken meat, Isfahan province
  • Shahrnaz Banuo Ashrafganjooyi *, Nosratollahe Saedadeli, Hesam Rafehzadeh Shahi Pages 48-50
    Background And Aim
    Salmonella spp are pathogenic for human or animals، which aquired by oral route. They are transmitted from animals and animal products to human، salmonella causes enteritis، systemic infection، and enteric fever. So the goal of this investigation is evaluation of Salmonella spp and medicine resistance pattern in poultry feces to tetracycline، ampicilline and cotrimoxazole in kerman city.
    Materials And Methods
    In this survey، 1000 poultry feces samples were collected from a slam kish in kerman. Samples transmitted to microbiology Lab in selenit F for enrichment. Then samples cultured on SS agar and incubated in 37°c for 24 hours then، performed biochemical tests for identification Salmonella spp and 5. 6% (56/1000) were positive for among them. Then، drug resistance pattern was carried out with disc diffusion and agar dillusion method، to determination of MIC for tetracycline، ampicillin، cotrimoxazole. Results and
    Conclusion
    In this study 56 Salmonella spp were isolated in this rigion. Drug resistance pattern to antibiotics such as tetracycline، ampicillin and cotrimoxazole were: 55. 3%، 7. 5%، 35. 7% with average MIC respectively: (MIC≥16µg/ml) (MIC ≥ 32µg/ml) (MIC ≥ 4. 76µg/ml) From 56 Salmonella spp which were isolated from this region، the most resistant was to tetracycline.
    Keywords: Poultry disease, Salmonella spp, antibiotic resistance
  • Saleh Jamehdor, Mehdi Zarabi *, Faramarz Mehrnejad, Vahid Yavar Poor Kordestani Pages 51-54
    Background And Aim
    Pseudomonas aeruginosa is the most common cause of nosocomial infections، that known as one of the most resistant bacteria against antibiotics and show resistance to a lot of common treatment. On the same basis، the aim of the present study is evaluation of the antibacterial activity of aqueous extracts of four kinds of Iranian native plants on the growth of P. aeroginosa and compare them with antibiotics.
    Materials And Methods
    Aqueous extracts of herbs were prepared by the soxhlet extractor and after preparing dilution، antimicrobial effect of them was determined by well diffusion and Broth dilution method on 3 different concentration Results &
    Conclusion
    In this study، the highest anti-bacterial effect have been relative to Hippophae rhamnoides (17. 6 mm). The minimum inhibitory concentration of Zataria multiflora Boiss، Juglans regia L and Origanum vulgare was 25% and was recorded 12. 5% for Hippophae rhamnoides. At this research، difined all of the herbal extracts have antibacterial effect on the studied strain and this activity due to the culture، origin، growing season and effective material in plants could be different.
    Keywords: Antibacterial activity, Herbal extract, Pseudomonas aeruginosa, Minimum inhibition concentration