فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • علیرضا سلیمی چیرانی، حسین دبیری*، ایرج نیکوکار، منیره ابراهیم پور کومله، فرحنوش دوستدار، حسین گودرزی، فاطمه فلاح، علی اسماعیلی صفحات 1-7
    زمینه و اهداف
    پیلی نوع چهار سودوموناس آئروژینوزا با عملکرد های گوناگون، واسطه ای مهم در به وجود آمدن تنوع در ساختار ژنومی باکتری محسوب می شود. بر اساس طبقه بندی رایج، دو زیر گونهIVa، IVb پیلی نوع چهار توسط ژن هایpilA و pilS2 که کد کننده زیر واحد های اصلی دو زیر گونه پیلی می باشند سنتز می شوند. هدف این مطالعه بررسی میزان فراوانی ژن های pilA و pilS2 به عنوان شاخص زیر گونهIVa، IVb از پیلی نوع چهار سودوموناس آئروژینوزا در بین سویه های فیبروزیس سیستیک، سوختگی و ایزوله های محیطی می باشد.
    مواد و روش کار
    تعداد 100 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا در طی فروردین 1392 تا آذر1392 جمع آوری گردید. ایزوله ها از بیماران فیبروزیس سیستیک، سوختگی و محیطی که از شبکه فاضلاب مرکز مراقبت های سوختگی ایزوله شد، بدست آمد. فرایند PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار 17 SPSSانجام گرفت.
    یافته ها
    میزان فراوانی ژن pilA سودوموناس آئروژینوزا به تفکیک ایزوله ها، 63/3% در سویه های فیبروزیس سیستیک، 56/7% در سویه های سوختگی و 42/5% در سویه های محیطی بود. فراوانی ژن pilS2 به تفکیک، 57/5% در ایزوله های محیطی، 67/5% در سویه های فیبروزیس سیستیک و 73/3% در ایزوله های سوختگی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که فراوانی پیلی نوع چهار در بین سویه های سودوموناس آئروژینوزا بدست آمده از منابع مختلف بالا است و زیرگونه IVbاز پیلی نوع چهار در مقایسه با زیرگونه Iva در بین منابع مورد مطالعه از فراوانی بالاتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، type IV pilin، سیستیک فیبریوزیس
  • فاطمه محمدی، محمدرضا عربستانی، مینا صفری، قدرت الله روشنایی، محمدیوسف علیخانی * صفحات 8-14
    زمینه و اهداف
    اسینتوباکتربومانی کوکوباسیل فرصت طلب، گرم منفی، هوازی و غیر تخمیری است. مقاومت روزافزون به آخرین خط درمانی پادزیستی و مقاومت بالای محیطی، کنترل و ریشه کنی این باکتری را دشوار نموده است. الگوی مقاومت این باکتری در هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است. با توجه به افزایش مرگ و میر در بیماران تعیین این الگو برای مشخص نمودن استراتژی مقابله با این باکتری و استفاده بهینه از پادزیست ها ضروری است، لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع اینتگرون ها و ارتباط آن ها با مقاومت دارویی این باکتری است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه برروی 100 ایزوله اسینتوباکتر بومانی جدا شده از بیماران بستری در بخش های ICU طی سال های 1392-1391در شهر همدان انجام شد. پس از تعیین هویت سویه ها با روش فنوتیپی، تایید نهایی آن ها توسط ردیابی ژن blaOXA-51 با روش PCR صورت پذیرفت. الگوی حساسیت پادزیستی ایزوله ها به روش دیسک آگار دیفیوژن (DAD) تعیین گردید. حضور اینتگرون های کلاس 1، 2 و 3 با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه بالاترین مقاومت نسبت به پادزیست سفتازیدیم (98 %) و بیشترین ترین حساسیت مربوط به پادزیست های کلیستین سولفات (99 %) و تایجی سایکلین (88 %) مشاهده شد. فراوانی اینتگرون های کلاس 1 و 2 به ترتیب برابر 97 % و 31 % در میان سویه های ایزوله شده بود. اینتگرون کلاس 3 در هیچ یک از ایزوله ها یافت نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مقاومت بسیار بالا نسبت به کلاس های مختلف پادزیستی در ایزوله ها و شیوع بالای اینتگرون کلاس 1 مشاهده شد که آنالیز آماری نیز ارتباط اینتگرون کلاس 1 را با مقاومت دارویی در این سویه ها نشان داد(p<0.5). هم چنین از لحاظ آنالیز آماری نتایج معنی داری بین حضور اینتگرون کلاس 2 و الگوی مقاومت دارویی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، Extensively Drug، Resistant، اینتگرون
  • محمدحسین سبحانی پور، شهلا منصوری*، نصرت الله سعید عادلی صفحات 15-21
    زمینه و اهداف
    موارد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) در محیط خارج بیمارستانی در حال افزایش است. این بررسی با هدف شناسایی میزان حاملین MRSA و تعیین مقاومت پادزیستی آن در پادگان آموزشی نیروی انتظامی شهرستان کرمان در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش کار
    از بینی 567 سرباز دوره آموزشی، نمونه جمع آوری شد. تعیین هویت استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش های استاندارد صورت گرفت. مقاومت به متی سیلین با روش های انتشار دیسک اگزاسیلین و سفوکسیتین غربالگری و با روش PCR و شناسایی ژن mecA تشخیص قطعی داده شد. آزمایش تعیین حساسیت پادزیستی ایزوله های MRSA با روش انتشار دیسک در مقابل 6 پادزیست (اریترومایسین، کلیندامایسین، جنتامایسین، تری متوپریم-سولفامتوکسازول، سیپروفلوکسازین و ونکومایسین) انجام شد. تعیین مقاومت القایی به کلیندامایسین با روش D-test صورت گرفت.
    یافته ها
    استافیلوکوکوس اورئوس از بینی تعداد 226 سرباز (39/8%) جدا سازی شد. از آن میان 43 ایزوله (7/6%) مقاوم به متی سیلین (MRSA) تشخیص داده شد که همگی دارای ژن mecA و حساس به وانکومایسین بودند. بیشترین مقاومت نسبت به اریترومایسین بود که 10 ایزوله (23/3%)به آن مقاوم بودند. میزان مقاومت در ایزوله های MRSA، در مقابل کلیندامایسین، جنتامایسین، تر ی متوپریم-سولفامتوکسازول و سیپروفلوکسازین، به ترتیب:14، 16/3، 14 و 9/3 % بود. مقاومت القایی به کلیندامایسین در میان ایزوله های MRSA مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شیوع حاملین بینی استافیلوکوکوس اورئوس در جمعیت نظامی مورد بررسی قابل توجه است. شیوع حاملین MRSA در بینی گروه مورد بررسی 7/8% بود. اگر چه مقاومت به سایر داروهای ضد میکروبی در این ایزوله ها زیاد نیست، ولی با توجه به اهمیت روزافزون MRSA کسب شده از جامعه، مطالعه این جامعه یا جمعیت های مشابه در زمان های متفاوت لازم بوده و پزشکان باید از وجود چنین ایزوله های کسب شده از جامعه جهت انتخاب داروی موثر درمانی آگاهی یابند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، مقاومت پادزیستی، سربازان آموزشی، کرمان
  • رامین دیباج، پریسا شعاعی، عبالرزاق هاشمی، عباس داعی ناصر، حسن شجاعی* صفحات 22-30
    زمینه و اهداف
    مطالعه توصیفی حاضر برای تعیین میزان کلونیزاسیون بینی و ویژگی های میکروبیولوژیک استافیلوکوکوس اورئوس و سویه های مقاوم به متی سیلین وابسته به جامعه در کودکان 5-2 سال مهدکودکهای شهر اصفهان اجراء شد.
    مواد و روش کار
    ویژگی های میکروبیولوژیک ایزوله ها با استفاده از روش های استاندارد میکروبیولوژیک مانند رنگ آمیزی گرم، تولید آنزیم های کاتالاز، کوآگولاز،، هیالورونیداز،دی ان آز و تخمیر قند مانیتول تعیین شدند. سویه های مقاوم به متی سیلین با استفاده از روش کشت در محیط حاوی اگزاسیلین بر اساس دستورالعمل CLSI و استفاده ازPCR برای ردیابی باند 310 جفت بازی ژنmecA شناسایی شدند. حساسیت ایزوله ها در مقابل پادزیستهای دیگر به غیر از متی سیلین با استفاده از روش دیسک دیفیوژن انجام پذیرفت. تولید بتالاکتاماز و مقاومت القایی به کلیندامایسین با روش دیسک دوگانه و D-test انجام پذیرفت.
    یافته ها
    از میان 323 کودک مورد بررسی 115 (35/6%) کودک با استافیلوکوکوس اورئوس کلونیزه شده بودند که 11 سویه (9/5%) مقاوم به متی سیلین و حاوی ژن mecA بودند. همه ایزوله ها به وانکومایسین، ریفامپسین و لینزولاید حساس بودند. میزان حساسیت به پادزیستهای جنتامایسین، کلیندامایسین، اریترومایسین، کوتریموکسازول، آموکسی کلاو، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین و پنی سیلین به ترتیب: 99%، 97%، 94%، 94%، 93%، 88%، 44/4% و 1/8% تعیین شد. 19 ایزوله(5/16%) بتالاکتاماز مثبت و 4 ایزوله (3/5%) دارای مقاومت القایی به کلیندامایسین بودند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد گسترش سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در جامعه شایسته توجه می باشد. با این وجود مطالعات مولکولی برای تعیین منبع و نحوه انتقال این باکتری ها در سطح جامعه ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، بتالاکتاماز، مقاومت القایی به کلیندامایسین، ژن mecA
  • ابراهیم رحیمی*، فرهاد صفرپوردهکردی، عماد یاحقی، ابراهیم خداوردی صفحات 31-37
    زمینه و اهداف
    لیستریوزیس از مهمترین بیماری های منتقله از غذا محسوب می شود که بوسیله گونه های لیستریا خصوصا لیستریا مونوسیتوژنز به وقوع می پیوندد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و مقاومت ضد میکروبی گونه های لیستریا جدا شده از نمونه های ماهی دودی و نمک سود در اصفهان و بندرانزلی انجام شده است.
    مواد و روش کار
    از شهریور 1388 تا اردیبهشت ماه 1390، 80 نمونه ماهی دودی و 40 نمونه ماهی نمک سود از مراکز فروش شهرستان های اصفهان و بندر انزلی جمع آوری و از نظر حضور گونه های لیستریا با استفاده از روش کشت و PCR آزمایش شدند و در ادامه تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت پادزیستی انجام شد.
    یافته ها
    گونه های لیستریا به ترتیب از 7 (8/8 %) و 6 (15 %) نمونه از نمونه ماهیان دودی و نمک سود جداسازی شدند. نتایج نشان داد که به ترتیب 2/5، 6/7 و 1/6 درصد از نمونه های مورد آزمایش لیستریا منوسیتوژنز، لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری بوده است. 9 گونه از 13 گونه لیستریا جداسازی شده (2/69 درصد) به یک یا چند پادزیست مقاوم بودند. بالاترین مقاومت نسبت به نالیدیکسیک اسید (53/8) و تتراسیکلین (30/8) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه خطر بالقوه ناشی از لیستریا را در مصرف کنندگان ماهی دودی و نمک سود خام و نیم پز نشان می دهد. نتایج این بررسی نیاز به یک استراتژی مناسب جهت پایش اپیدمیولوژیک در خصوص کنترل مقاومت های ضد میکروبی در مواد غذایی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لیستریا، ماهی، مقاومت ضد میکروبی
  • فهیمه رسولی نژاد، شهلا محمدزاده، وهاب پیرانفر، رضا میرنژاد صفحات 38-44
    زمینه و اهداف
    کلونیزاسیون باکتری های گرم منفی و قارچ ها در اورفارنکس بیماران بستری در ICU و آسپیراسیون این ترشحات، فرایند مهمی در ایجاد پنومونی آسپیراسیون در این بیماران است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بکارگیری رژیم رفع آلودگی دهانی – حلقی انتخابی (SOD) بر میزان کلونیزاسیون دهان و حلق بیماران بستری در ICU می باشد.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی 60 نفر از بیماران بستری در ICU بطور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. از بدو بستری برای تمام بیماران دهانشویه روتین با محلول نرمال سالین 0/9% QID اجرا و24 ساعت بعد با انجام کشت از دهان و حلق میزان کلونیزاسیون اندازه گیری گردید. بلافاصله پس از کشت برای گروه آزمون، رژیم رفع آلودگی دهانی- حلقی انتخابی (SOD)(خمیر حاوی پلی میکسین 2%، توبرامایسین 2% و آمفوتریسین 2%) به مدت یک هفته بکار گرفته شد. در گروه شاهد دهانشویه روتین ادامه یافت. پس از یک هفته، کشت دوم درهر دو گروه انجام و میزان کلونیزاسیون بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    پس از یک هفته بکارگیری رژیم SOD، میزان کلونیزاسیون در گروه آزمون از 10 مورد مثبت در کشت نوبت اول به 4 مورد در کشت نوبت دوم کاهش یافت و در گروه شاهد 8 مورد مثبت در کشت نوبت اول به 18 مورد در کشت نوبت دوم افزایش یافت. نتایج ازمون های اماری نشان داد که اختلاف دو گروه در این زمینه از نظر آماری با 0/002 = P معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه شستشوی دهان با رژیم SOD (خمیر حاوی پلی میکسین 2%، توبرامایسین 2% و آمفوتریسین 2%) هر 6 ساعت به مدت یک هفته در بیماران بستری در بخش ICU، بطور معنی داری منجر به کاهش میزان کلونیزاسیون دهان و حلق در مقایسه با گروه کنترل گردید، لذا بکارگیری آن در بیماران بستری در ICU توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رفع آلودگی، دهانی - حلقی، بخش مراقبت های ویژه
  • کامبیز دیبا*، عاطفه نمکی، هاله آیت الهی، هاله حنیفیان صفحات 45-50
    زمینه و اهداف
    کاندیدیازیس ولوواژینال (VVC) یکی از شایعترین عفونت های ناحیه واژینال می باشد و در مواردی بدلیل دخالت سویه های مقاومC. albicans و یا گونه های دیگر غیر آلبیکانس عود مجدد بیماری RVVC رخ می دهد. در این مطالعه، کشت بر روی کروم آگار و روش مولکولی PCR-RFLP صرفا به لحاظ توانایی تفکیک بین گونه ای و سرعت عمل مقایسه گردید.
    مواد و روش کار
    نمونه سواب واژینال زنان علامت دار در تیوب های مخصوص به آزمایشگاه ارسال گردید. تمامی نمونه ها بر روی محیط کروم آگار کاندیدا برده شده، پس از انکوباسیون رنگزایی حاصل رشد مخمر با الگو های استاندارد مقایسه شدند. همچنین روش PCR-RFLP با کاربرد آنزیم محدودساز Msp I برای شناسایی سویه ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    بطورکلی از 192 نمونه بیمار علامت دار ولوواژینیت مورد مطالعه، 90 سویه کاندیدایی به دست آمد که 11 سویه مربوط به بیماران با عفونت راجعه بودند. یافته های مولکولی شامل: کاندیدا آلبیکانس 71 (78.8%)، کاندیدا گلابراتا 7 (7.7%)، کاندیدا پاراپسیلوزیس 6 (6.6%)، کاندیدا تروپیکالیس 4 (4.4%) و کاندیدا کروزئی 2 جدایه (2.2%) بودند که بسیار نزدیک به داده های روش کروم آگار می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه روش مولکولی از سرعت عمل بالاتر حدود 6-5 ساعت پس از یک کشت شبانه نسبت به روش بیوشیمیایی برخوردار بود لذا کاربرد روش آزمون شده در شناسایی گونه های کاندیدای عامل VVC و RVVC به همراه روش های مبتنی بر کشت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کاندیدا، Vulvovaginitis، PCR، RFLP، CHROMagar
  • محمد حیدری، سید مرتضی رباط جزی*، مهدی زین الدینی، احسان دارابی صفحات 51-57
    زمینه و اهداف
    ایمونوتوکسین یک پروتئین سمی است که به عنوان یک ترکیب نوین برای درمان سرطان پیشنهاد شده است. اونتاک یک ایمونوتوکسین نوترکیب می باشد که از توکسین دیفتری هیبرید شده با اینترلوکین2 تشکیل شده است. در این مطالعه بهینه سازی ترکیب محیط کشت معین به منظور بیان اونتاک بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق از باکتری سویه (BL21(DE3 ترانسفورم شده با پلاسمید نوترکیب PET-IDZ جهت بیان اونتاک استفاده گردید. ترکیب محیط کشت همچون منبع کربن(گلوکز، ساکارز و گلیسرول)، منبع نیتروژن (کلرید آمونیوم، اوره و سولفات آمونیوم)، غلظت های مختلفIPTG به عنوان القاگر (0/1، 0/5، 1 mM)، زمان القاء و غلظت های مختلف اسید آمینه برای افزایش بیان در کشت فلاسک لرزان بر اساس روش تاگوچی بهینه سازی شده است. غلظت سلول بر اساس روش کدورت سنجی اندازه گیری شده و میزان بیان پروتئین توسط الکتروفورز روی ژلSDS-PAG مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    محیط کشت معین اصلاح شده حاوی:(g/l- glucose،8.0; K2HPO4،15.0; KH2PO4،7.5; Citric acid،2; NH4Cl،3; MgSO4.7H2O،1) به عنوان محیط کشت بهینه تعیین گردید. بهترین زمان القاء توسط IPTG با غلظت 0.1mM، در کدورت نوریOD600nM=2 تعیین شد. با اضافه کردن اسیدهای آمینه:(Valine، 0.0502; Phenylalanine، 0.0132; Lysine، 0.0184; Aspartic acid، 0.0160 and Serine، 0.0251) g/l به محیط کشت، بیان پروتئین اونتاک افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر، آنالیز نتایج به روش تاگوچی مشخص کرد که نوع منبع نیتروژن (کلریدآمونیوم 3 g/l) تاثیر قابل توجهی در رشد سلول داشته است. تولید توده زیستی در محیط کشت بهینه سازی شده نسبت به محیط کشت M9، تقریبا 3 برابر بوده است.
    کلیدواژگان: ایمونوتوکسین نوترکیب، اونتاک، بهینه سازی
|
  • Alireza Salimi Chirani, Hossein Dabiri *, Iraj Nikokar, Monireh Ebrahim Pour Komleh, Frahnoosh Dousdar, Hossein Goudarzi, Fatemeh Fallah, Ali Esmaili Pages 1-7
    Background And Aim
    Type IV pilin molecule in Pseudomonas aeruginosa with wide functions, has important role in the diversity of the bacterial genome. According to the latest classification, Type IV pilin is divided to two main subtypes; IVa, IVb. The major subunit encoding Type IV pilin subtypes; IVa, IVb is pilA and pilS2 genes respectively which serve as a marker for the detection of the Type IV pilin subtypes. The purpose of the current study was to evaluate the frequency of pilA and pilS2 gene in cystic fibrosis, burns, and environmental isolates.
    Materials And Methods
    The samples for P.aeruginosa were collected from cystic fibrosis, burns, and environment wastewater during the April 2013 to December 2013. Samples were cultured and identified using microbial and biochemical methods. DNA of isolates was extracted by commercial kit. PCR was performed using specific primers. Statistical analysis was done using SPSS 17.0 software.
    Results
    A total of 100 P.aeruginosa isolates were collected; 30 cystic fibrosis, 30 burn, 40 environmental. The prevalence of the pilA gene were 63.3%, 56.7% and 45/2% for cystic fibrosis, for burns and environmental strains. The PilS2 gene frequency was 57.5% of the environmental isolates, 67.5% of cystic fibrosis strains and 73.3 % of the isolates were burned.
    Conclusions
    Our study showed that the frequency of P.aeruginosa T4P major pilin subunits in our P. aeruginosa population was high. The incidence of pilS2 gene was greater than pilA and was more frequent in Pseudomonas aeruginosa isolated from hospitalized burn patients.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, type IV pilin, Cystic Fibrosis
  • Fatemeh Abestani, Mina Safari, Ghodratollah Roshanaii, Mohammad Yousef Alikhani Moammadi, Mohammad Reza Arabestani, Mina Safari, Ghodratollah Roshanaii, Mohammad Yousef Alikhani * Pages 8-14
    Background And Aim
    Acinetobacter baumannii is opportunistic, gram negative, aerobic and nonfermentative coccobacilli. It is difficult to control and eradicate these bacteria, because of increased resistance to last-line antibiotic therapy and high peripheral resistance. The purpose of this study was to determine the prevalence of integron and its relationship with the antibiotic resistance in A. baumannii.
    Materials And Methods
    100 isolates of A. baumannii were gathered since 2012-2013 from ICU of three educational hospitals of Hamadan,Iran. After phenotypic identification of strains, they were confirmed with amplification of the blaOXA-51 gene by PCR. Antibiotic susceptibility pattern of isolates was determined by disk agar diffusion (DAD) method.. The presence of class 1, 2 and 3 integrons were analyzed using the PCR method.
    Results
    The most antibiotic resistance pattern was observed to ceftazidime (98%) and the highest sensitivity was seen to colistin sulfate (99%) and tigecycline (88%). Prevalence of integron class 1 and 2 were 97% and 31%, respectively. Class 3 integron was found in any of the isolates.
    Conclusions
    In this study, a very high resistance to different classes of antibiotic and high prevalence of class 1 integron was detected in A. baumannii. Statistical analysis showed association of class 1 integron with drug resistant in this bacterium. Also no significant relationship between antibiotic resistance and the presence of class 2 integron was found in statistical analysis.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Extensively Drug, Resistant, Integron
  • Mohammad Hossein Sobhani Poor, Shahla Mansouri *, Nosratollah Saeidadeli Pages 15-21
    Background And Aim
    The increases in the prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from outside healthcare settings are recently reported. This study was performed to determine the prevalence of community-acquired MRSA and antibiotic resistance of the isolates from nose of military training soldiers in Kerman city- 2012.
    Materials And Methods
    Nasal samples were collected from 567 training soldiers. S. aureus was identified using standard Methods. MRSA phenotype was screened by oxacillin and cefoxitin disc. The MRSA was genetically confirmed by detection of mecA gene by PCR methods. Antibiotic susceptibility to six antibacterial agents was determined by standard agar disc diffusion method. Induction of resistance to clindamycin was performed using the D-test.
    Results
    samples were isolated from the nose of 39.8% of training soldiers. By the methods used 7.6% of the isolates were identified as MRSA all of them harbored mecA gene and were sensitive to vancomycin. The highest rate of resistance was detected against erythromycin (23.3%). Resistance to, clindamycin, gentamicin, trimethoprime sulfamethoxazole and ciprofloxacin were 14%, 16.3%, 14% and 9.3% respectively. Induced of Clindamycin resistance among MRSA isolates was not observed.
    Conclusions
    The high frequency of isolation of S aureus from nose in military population studied is remarkable. The prevalence of MRSA in this group was %7.8.Although resistance to other antibacterial agents was not high in these isolates, but due to the increasing importance of community acquired MRSA frequent surveillance of this and similar type of population are required in intervals, and physicians should be informed about the presence of these bacteria to choose appropriate drug for therapy.
    Keywords: Methicillin, Resistant Staphylococcus aureus, Antibiotic Resistance, Training Soldiers., Kerman
  • Ramin Dibaj, Parisa Shoaei, Abbas Daei Nasser, Hasan Shojaei * Pages 22-30
    Background And Aim
    We carried out a descriptive study to determine the extent of nasal colonization and characteristics of Staphylococcus aureus and CA-MRSA isolates in 2-5 year old children of day care centers in Isfahan.
    Materials And Methods
    The characteristics of isolates were determined using standard phenotypic profiles including colony morphology, Gram staining, catalase, hyaluronidase, coagulase and Dnase tests as well as mannitol fermentation. The MRSA detection was carried out according to CLSI guidelines with oxacillin agar screen test. Methicillin resistance was further confirmed by detection of a 310 bp fragment of mecA gene of MRSA by PCR. Drug susceptibility testing to antibiotics other than methicillin was conducted by disk diffusion. The Beta-lactamase production and inducible clindamycin resistance were also determined by performing the double-disc diffusion and D-test.
    Results
    Out of 323 children, 115 (35.6%) carried S. aureus and 11 (9.5%) carried MRSA. All MRSA strains were found to contain mecA gene. The susceptibility of strains to vancomycin, rifampicin and Linezolid were 100%. The susceptibility of strains to gentamicin, clindamycin, erythromycin, co-trimoxazole, amoxiclav, ciprofloxacin, tetracycline and penicillin were 99%, 97%, 94%, 94%, 93%, 88%, 44.4% and 1.8% respectively. Beta-lactamase production was seen in 19 (16.5%) of staphylococcal strains. Inducible clindamycin resistance was seen in 4 (3.5%) of the isolates.
    Conclusions
    Our data indicates that the spread of CA-MRSA within Iranian population is worthy of consideration and merits further molecular investigation to determine the source and mode of transmission.
    Keywords: Beta, lactamase, inducible clindamycin resistance, methicillin resistant Staphylococcus aureus, mecA gene
  • Ebrahim Rahimi *, Farhad Safarpourdehkordi, Emad Yahaghi, Ebrahim Khodaverdi Pages 31-37
    Background And Aim
    Listeriosis is one of the most important food-borne diseases caused by Listeria species especially L. monocytogenes. The objective of this study was to determine the prevalence and antimicrobial resistance of Listeria species isolated from smoked and salted fish in Isfahan and Bandar anzali.
    Materials And Methods
    From August 2009 to April 2011, a total of 120 samples of various smoked (n= 80) and salted Iranian fish (n= 40) were obtained from randomly selected retail stores in Isfahan and Bandaranzali cities and were evaluated for the presence of Listeria spp. using standard cultural and PCR methods. Then antibiogram tests were done for determination of antimicrobial resistance.
    Results
    7 (8.8%) and 6 (15%) of smoked and salted fish samples were positive for Listeria spp. respectively. L. monocytogenes, L. innocua and L. seeligari were isolated from 2.5, 6.7 and 1.6% of fish samples. 9 of 13 Listeria isolates (69.2%) were resistant to one or more antimicrobial agents. Resistance to nalidixic acid (53.8%) and tetracycline (30.8%) were the most common finding.
    Conclusions
    The results of this study indicate the potential risk of infection with Listeria in people consuming raw or under cooked smoked and salted fish. Also, the results obtained in this study indicate the need for an appropriate strategy of surveillance and epidemiological monitoring to control the development of resistance.
    Keywords: Listeria, fish, antimicrobial resistance
  • Fahime Rasoulinezhad, Shala Mohammadzadeh, Vahhab Piranfar, Reza Mirnejad Pages 38-44
    Background And Aim
    Colonization of gram – negative bacteria and fungi in oropharynx of hospitalized patients in intensive care units, is an important process in the development of aspiration pneumonia in these patients (ICU). The purpose of current study was to define effect of selective oropharyngeal decontaminatio (SOD) on colonization of the oral-pharynx in hospitalized patients in intensive care units.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 60 hospitalized patients in ICU have been randomly divided into two groups: control group and experimental group. Routine mouthwash with saline solution (QID 0.9%) was prescribed and after 24 hours, a cultural test has shown colonization rate. For experimental group, immediately after cultural test, SOD (paste containing polymyxin 2%, Tobramycin 2%, Amphotericin 2%), were used for a week. Routine mouthwash was continued for control group. After a week, the second culture was performed and the colonization rate in both groups was compared.
    Results
    SOD has decreased colonization rate in experimental group (positive 10 cases in the first culture to 4 cases in the second culture) and in control group, positive 8 cases in the first culture have increased to 18 cases in second culture. Statistical tests showed that the differences between these groups statistically were significantly meaningful (P= 0.002).
    Conclusions
    In this study, SOD (paste containing polymyxin 2%, Tobramycin 2%, Amphotericin 2%) every 6 hours during a week, in hospitalized patients in ICU, significantly have led to decreasing colonization of oral–pharynx in comparison with control group. As a result, the usage of it for the patients in ICU is recommended.
    Keywords: Decontamination, Oropharynx, Intensive Care Units
  • Kambiz Diba *, Atefeh Namaki, Haleh Ayatolahi, Haleh Hanifian Pages 45-50
    Background And Aim
    Vulvovaginal candidiasis (VVC) is a common clinical problem that affects most adult women at least once during their life time. Many also have frequently recurring yeast infections (RVVC) caused by Candida albicans and non albicans Candida species. We studied use of CHROMagar Candida and PCR-RFLP to compare their differential ability and time consuming.
    Materials And Methods
    Vaginal discharge samples of all women with clinical signs were cultured on CHROM agar Candida medium. After an overnight incubation at 37°C, growth coloration of Candida isolates compared with those of standard patterns. PCR-RFLP using restriction enzyme Msp I were used for the identification of more Candida isolates in the level of species.
    Results
    Totally 192 vaginal discharge samples were obtained from the women with vulvovaginitis clinical signs. 90 patients had Candida vulvovaginitis, 11 case were RVVC. The Candida species which were identified included, C.albicans (78.8%), C.glabrata (7.7 %), C. parapsilosis (6.6%), C. tropicalis (4.4 %) and C. krusei (2.2 %).
    Conclusions
    We concluded that, use of PCR-RFLP is recommended for the identification of Candida species causing VVC and RVVC in accompany with the culture based methods, regarding to its differential power and speed.
    Keywords: Candida, CHROMagar, Molecular method
  • Mohammad Heydari, Syed Morteza Robatjazi *, Mehadi Zeinoddini, Ehsan Darabi Pages 51-57
    Background And Aim
    Immunotoxin is a cytotoxic protein and have been proposed as a novel compound for cancer therapy. ONTAK is a recombinant immunotoxin composed diphtheria toxin fused to interleukin 2(IL2). In this study, optimization of defined culture medium for the expression of recombinant ONTAK immunotoxin has been investigated.
    Materials And Methods
    In this study, the bacterial strain BL21 (DE3) was transformed with the recombinant plasmid PET-IDZ was used to express ONTAK. The medium composition such as carbon source (glucose, sucrose and glycerol), nitrogen source (ammonium chloride, urea and ammonium sulfate) and concentration of the inductor IPTG (0.1, 0.5, 1mM), induction time and concentration of various additives (different amino acids) were optimized based on Taguchi method for increasing expression on the shake flask cultivation. The cell concentration was measured by optical density at 600 nm and protein expression levels were analyzed by electrophoresis on SDS-PAGE gel.
    Results
    Modified defined culture medium containing (g/l): glucose,8.0; K2HPO4,15.0; KH2PO4,7.5; Citric acid,2; NH4Cl,3; MgSO4.7H2O,1; were determined as optimal culture medium. OD600nM=2.0 was determined as the best time for induction by IPTG at a concentration of 0.1mM. ONTAK expression was increased by adding Valine, 0.0502; Phenylalanine, 0.0132; Lysine, 0.0184; Aspartic acid, 0.0160 and Serine, 0.0251(g/l) amino acids to the medium.
    Conclusions
    In present study, the Taguchi method analysis revealed that, nitrogen source type (NH4CL 3 g/l) significantly affects in the cell growth. The biomass production was on the optimized medium about over 3 times higher than that at M9 medium.
    Keywords: Recombinant Immunotoxin, ONTAK, Optimization