فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال نهم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • حشمت شاهی، ماندانا مقنی، هدایت الله شیرزاد* صفحات 1-5
    زمینه و اهداف
    عفونت هلیکوباکتر پیلوری درحال حاضر یک مسئله بهداشتی جهانی است. این عفونت می تواند باعث ناراحتی های مختلف دستگاه گوارشی مانند گاستریت، زخم معده و آدنوکارسینومای معده شود. اثرات مضر مصرف سیگار بر همه واضح هست که می تواند باعث ایجاد و پیشرفت ناراحتی های تنفسی و گوارشی شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین مصرف سیگار و سن با دانسیته و تراکم باکتری در افراد الوده به این میکروارگانیسم است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی-تحلیلی روی 247 بیمار که با نشانه های ناراحتی گوارشی به مرکز آندوسکوپی بیمارستان هاجر شهرکرد مراجعه کردن صورت گرفت. از این بیماران اطلاعات جمع آوری شد. بیماران از نظر آلوده بودن به باکتری از طریق تست اوره آز و وجود ژن 16SrRNA و glmM به روش PCR بررسی شد. تراکم باکتری نیز مطابق با تعداد باکتری در قطعه بافتی از طریق میکروسکوپ نوری براساس سیستم سیدنی تعیین و گزارش شد. بیماران مورد مطالعه نیز حداقل 1 سال مصرف سیگار را داشته اند.
    یافته ها
    مشاهده شد که 67/61 % از بیماران (167 از 247) آلوده به باکتری و 32/39 % فاقد آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری بودند. در بیماران با ناراحتی های گوارشی 36/4% در رده سنی 40-20 سال و 42/1 % بین سالهای 61-41 و 21/5 % نیز در رده ی سنی 81-61 بودند. از میان تمام بیماران 57/9% سیگاری بودند که در این بین 78/01 % آلوده به باکتری بودند. همچنین مطالعه حاضر نشان داد که تراکم شدید هلیکوباکتر پیلوری در سیگاری ها و رده ی سنی سوم بیشتر از غیر سیگاری ها و سایر رده های سنی است (p<0.05).
    نتیجه گیری
    امکان تراکم بالای هلیکوباکترپیلوری در بافت معده می تواند در ارتباط با مصرف سیگار و سن باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری٬ سیگار٬ سن
  • حسام علیزاده، رضا قنبرپور، محمدرضا افلاطونیان*، محمدحسین سبحانی پور صفحات 6-13
    زمینه و اهداف
    هدف از انجام این مطالعه تعیین گروه فیلوژنتیکی، فراوانی پاتوتیپ انتروتوکسیژنیک و تعیین مقاومت پادزیستی جدایه های اشریشیاکلی از موارد اسهال در شهرستان بم بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 155 باکتری اشریشیاکلی از نمونه های اسهالی از شهرستان بم جداسازی شدند. مقاومت پادزیستی جدایه ها بررسی شد. گروه فیلوژنتیکی جدایه ها و پاتوتیپ انتروتوکسیژنیک به ترتیب با شناسائی ژن های chuA، yjaA، TspE4C2 و LT، ST تعیین گردید.
    یافته ها
    جدایه های مورد آزمایش در گروه های فیلوژنی (A (71.60%)، B1 (3.22%)، B2 (9.67% و (D (15.48% انتشار داشتند. ژن های مربوط به پاتوتیپ انتروتوکسیژنیک در 52 جدایه (33/54%) شناسائی گردید که ژن ST در 29 جدایه، ژنLT در 16 جدایه و ژن های ST و LT در7 جدایه حضور داشتند. بیست و نه جدایه واجد ژن ST، در سه گروه فیلوژنی (A (48.28%)، D (41.38% و (B2 (10.34% انتشار داشتند. بر اساس نتایج تعیین حساسیت پادزیستی بیشترین و کمترین مقاومت پادزیستی به ترتیب نسبت به تری متوپریم-سولفامتوکسازول (74/19%) و سیپروفلوکساسین و جنتامایسین (9/67%) تعیین گردید. پانزده الگوی مقاومت پادزیستی چندگانه در چهار گروه فیلوژنتیکی شناسائی گردید.
    نتیجه گیری
    جدایه های انتروتوکسیژنیک اشریشیاکلی در شهرستان بم از مقاومت پادزیستی قابل ملاحظه ای برخودار بوده و در گروه های فیلوژنتیکی مختلفی انتشار دارند. از آنجائیکه تعداد قابل توجهی از جدایه های اشریشیاکلی از نظر ژن های ST و LT منفی بودند مطالعه سایر ژن های حدت و زمینه فیلوژنتیکی آنها در موارد اسهال درشهرستان بم ضروری است
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، انتروتوکسیژنیک، فیلوژنتیک، آنتی بیوتیک، اسهال
  • هما خلفیان، حسن ممتاز* صفحات 14-21
    زمینه و اهداف
    اشریشیاکلی مولد شیگاتوکسین پاتوتیپی از اشریشیاکلی بوده که سروگروپ های مختلفی از آن از جمله O157 و O26 در ایجاد اسهال کودکان دخیل می باشند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط کلونال جدایه های اشریشیاکلی مولد شیگاتوکسین جدا شده از موارد اسهال در کودکان کمتر از 60 ماه به روش ترادف یابی چند جایگاهی (MLST) انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    تعداد 20 جدایه اشریشیاکلی مولد شیگاتوکسین از دو گروه سرمی O26 و O157 جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال انتخاب و پس از ردیابی 7 ژن خانه داردر آن ها،توالی نوکلئوتیدی تعیین شده از هر ژن در هر جدایه در بانک اطلاعاتی MLST آنالیز و علاوه بر تعیین کلون های مختلف، آلل های مربوط به هر ژن در هر کدام از ST های شناخته شده تعیین گردید.
    یافته ها
    در مجموع 3 کلون ST10، ST11 و ST21 در 20 جدایه مورد مطالعه شناخته شد که در 3 خوشه ژنتیکی A، B و C قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    علی رغم وجود کلون های مختلف در بین جدایه های مورد مطالعه، تنوع ژنتیکی زیادی در بین جدایه های متعلق به دو گروه سرمی O26 و O157 وجود نداشت که نشان گر وجودارتباط کلونال بین جدایه های در حال گردش اشریشیاکلی در سطح شهر تهران می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، شیگاتوکسین، اسهال کودکان، ترادف یابی چندجایگاهی
  • زهره علی نژاد*، مسعود قانع، حامی کابوسی صفحات 22-28
    زمینه و اهداف
    یک سری وقایع ناشناخته مانند حضور سیتومگالو ویروس (CMV) و اپشتاین بار ویروس (EBV) در بروز سرطان مثانه در سالهای اخیر بسیار مورد بحث قرار گرفته است. هدف از اجرای این مطالعه تشخیص و بررسی فراوانی CMV و EBV در تومورهای مثانه است.
    مواد و روش کار
    40 نمونه کارسینوم مثانه از نوع TCC، از بخش پاتولوژی بیمارستان دکتر غرضی ملایر در تابستان 1392 جمع آوری گردید. نمونه ها دپارافینه شده و استخراج DNA از بافت با کیت (کیاژن) اجرا شد. از ژن بتا گلوبین انسانی به منظور اطمینان از صحت استخراج و سالم بودن DNA، استفاده شد. به منظور اجرای روند PCR، از پرایمرهایی برای تکثیر قطعه BRLF1 ویروس EPV و UL123 برای تشخیص ویروس CMV بهره بردیم. بعد از اجرای تکنیک PCR، نمونه ها جهت مشاهده قطعات تکثیر شده در ژل آگارز 1/5% الکترفورز شدند. در خاتمه از آزمون کای دو جهت بررسی رابطه بین میزان فراوانی این ویروس ها و ارتباط آن ها با سرطان مثانه استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 40 نمونه کارسینوم مورد مطالعه، 4 نمونه (10%) با ویروسCMV و 29 نمونه (72/5%) با ویروس EBV آلوده بودند. 4 نمونه همزمان به هر دو ویروس آلوده بودند. رابطه ای بین سن، مرحله تومور و ویروس CMV و EBV مشاهده نشد. (P<0.05)
    نتیجه گیری
    CMV و EBV با پروتکل بهینهPCR قابل تشخیص بوده و بینDNA CMV و بروز سرطان هیچ ارتباط معنی داری مشاهده نشد، اما شیوع بالای EBV این فرضیه را توسعه می بخشد که EBV یک عامل در سرطان مثانه است.
    کلیدواژگان: کارسینوم مثانه، PCR، CMV، EBV
  • مونا پاکدل، محبوبه ضرابی، عزت عسگرانی، پریسا محمدی* صفحات 29-34
    زمینه و اهداف
    توانایی تشخیص مناطق آنتی ژنی در پروتئین ها از جمله عوامل مهم برای درمان می باشد. هدف از این مطالعه پیشگویی مناطق آنتی ژنی در دو توالی پروتئینی (ALS1 (Agglutinin Like Sequence و (HWP1 (Hyphal Wall Protein Sequences در جدایه های کاندیدا آلبیکنس عامل عفونت واژینالی با تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این بررسی 7 جدایه از زنان مبتلا به عفونت واژینال که طی سال های 1390و 1391 از مراکز مختلف پزشکی تهران جدا شده بود انتخاب گردید. استخراج DNA به روش فنل- کلروفرم- ایزوآمیل الکل صورت گرفت. سپس Multiplex PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. به منظور مطالعات بیوانفورماتیکی، ژن ها توالی یابی و ترجمه شدند. سپس مناطق آنتی ژنی دو توالی پروتئینی از طریق برنامه Physico-Chemical Profilesشناسایی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل حضور دو ژن als1 و hwp1 در جدایه های مورد مطالعه را نشان داد. در دو توالی پروتئینی ALS1 و HWP1 به ترتیب 2 و 1 منطقه آنتی ژنی تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    طبق مطالعات گذشته، فسفریلاسیون سرین و ترئونین یکی از مکانیسم های موثر در آنتی ژنسیته دو پروتئین ALS1 و HWP1 است. نتایج حاصل از این مطالعه تایید نمود که سرین و ترئونین عمده ترین آمینواسیدها در این مناطق با خاصیت آنتی ژنتی بالا می باشند.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، بیوفیلم، عفونت واژینال، بیوانفورماتیک
  • بهزاد قاسمی*، محسن نجیمی، جعفر جلایی صفحات 35-41
    زمینه و اهداف
    با شیوع مقاومت باکتری ها به پادزیست های رایج، استفاده از ترکیبات ضد باکتریایی جدید چون تیازول، ضروری شده است. در این مطالعه اثرات بازدارندگی تعدادی از مشتقات جدید تیازول بر روی باکتری های اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریم˓ باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژ مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    مشتقات تیازول، در حلال DMSO به صورت محلول تهیه گردیدند، و از روش انتشار در چاهک برای اندازه گیری قطر هاله مهار رشد و از روش رقت سازی در پلیت 96 خانه برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد(MIC) استفاده شد.
    یافته ها
    اثر مهاری مشتقات از MIC 1000-0 میکروگرم بر میلی لیتر و قطر ه هاله 1/17-0 میلی متر متغیر بود. قوی ترین اثر مهاری مشتقات مورد استفاده در این آزمایش MIC 250 میکروگرم بر میلی لیتر مشتق شماره 4 بر روی باکتری های باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژنز و مشتق b6 بر روی باکتری لیستریا منوسیتوژنز بود. مشتقات اثر مهاری قابل توجهی روی باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژنز نسبت به باکتری های اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی موریوم داشتند و تنها مشتق شماره 4 بر روی باکتری های گرم منفی دارای اثر مهاری بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد مشتقات بنزو [d] تیازول دارای قدرت مهاری موثر روی باکتری های بیماریزا به خصوص باکتری های گرم مثبت می باشند، همچنین احتمالا وجود اتصال تیوآمید متصل به حلقه تیازول نقش تعیین کننده ای در خاصیت ضد باکتریایی این مشتقات تیازول دارد. با انجام آزمایشات بیشتر بر روی حیوانات می توان از این مشتقات به عنوان ترکیبات ضدباکتری جدید بهره برد.
    کلیدواژگان: مشتقات بنزوتیازول، اثر ضد باکتری، باکتری های پاتوژن
  • عباس بهادر، حسین ساقی، رمضانعلی عطایی، داود اسماعیلی* صفحات 42-49
    زمینه و اهداف
    اسینتوباکتر بومانی یکی از پاتوژن های اصلی بیمارستانی است و انواع متفاوتی از عفونت ها شامل پنومونی، مننژیت و عفونت های مرتبط با خون را ایجاد می کند. مرزه خوزستانی از تیره نعنائیان بوده و عمده فعالیت ضدمیکروبی این گیاه اساسا به دلیل اجزای فنلی اصلی آن کارواکرول و تیمول می باشد. ژن مربوط به بیوفیلم (bap) پروتئین های اختصاصی در سطح سلول را تولید می کند که مستقیما در تشکیل بیوفیلم وعفونت زایی این باکتری نقش اصلی را دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسانس الکلی مرزه خوزستانی در بیان ژن مرتبط با بیوفیلم اسینتوباکتر بومانی بوده تا درصورت موثر بودن بتوان از آن به عنوان درمان یا مکمل درمانی در عفونت های ناشی از این باکتری و مهار ژن ویرولانس استفاده نمود.
    مواد و روش کار
    در مطالعه حاضر ابتدا میزان MIC اسانس الکلی مرزه خوزستانی به روش ماکرودایلوشن علیه سویه های آسینتوباکتر بومانی که واجد ژن bap می باشند بدست آمد. پس از مواجهه به میزان غلظت MIC اسانس، تغییرات بیان این ژن به روشReal time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز اسانس الکلی مرزه خوزستانی نشان دهنده حضور 90/88% کارواکرول می باشد. اسانس الکلی این گیاه دارای (MIC 0/3 (mg/ml می باشد. پس از انجام Real time PCR نتایج حاصل از Ctهای بدست آمده با نرم افزار spss و آزمون one way ANOVA آنالیز شده و تفاوت معنی داری بین Vales Ct و Log10 Template molecules به میزان (P>0.05) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده کاهش بیان ژن bap در شرایط in vitroبه روش Real time PCR می باشد، ولی تاثیری بر بیان ژنHousekeeping DNA gyrase-A ندارد. با توجه به تاثیر مهاری اسانس مرزه خوزستانی علیه ژن بیوفیلم آسینتوباکتر بومانی احتمالا بتوان از این اسانس به عنوان مکمل درمانی علیه این باکتری و مهار ژن ویرولانس آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، مرزه خوزستانی، Bap، Real time PCR
  • سعیده قیاسوند، فاطمه رهبری زاده، بابک بخشی نژاد، مجید صادقی زاده* صفحات 50-560
    زمینه و اهداف
    سرطان پروستات از علل شایع مرگ و میر در مردان می باشد. مطالعات نشان داده است که پپتیدهای هدف گیری کننده ی سلولهای سرطان قابلیت استفاده به عنوان ابزارهای درمانی و تشخیصی را دارند. در سالهای اخیر کتابخانه های نمایش فاژی پپتیدی برای شناسایی پپتیدهای هدف گیری کننده ی سلولهای سرطانی مختلفی بکار گرفته شده اند. هدف از این تحقیق جداسازی پپتید های هدف گیری کننده ی سلولهای آدنوکارسینومای پروستات انسان بود بدین منظور از کتابخانه فاژی پپتیدی استفاده شد و با انجام بیوپنینگ پپتیدهایی با قابلیت اتصال اختصاصی به سلول هایLNCAP شناسایی و جداسازی گردید.
    مواد و روش کار
    چهار مرحله بیوپنینگ مثبت روی سلولهای LNCAP(سلول هدف) و 4 مرحله پنینگ منفی روی سلول های کنترل شامل Fibroblast، AGS، SW480،5637 و Huh-7 انجام شد. پلی کلونال الیزا برای ارزیابی روند غنی سازی انجام شد. سپس ژنوم تعدادی از فاژهای جداسازی شده در مراحل آخر بیوپنینگ با انجام PCR بر روی پلاکهای به دست آمده، تکثیر و تعیین توالی گردید. مطالعات بیوانفورماتیکی برای بررسی های بیشتر انجام شد.
    یافته ها
    چندین مرحله بیوپنینگ منجر به غنی سازی تعدادی پپتید شد که در بین آنها پپتید NERALTL بیشترین فراوانی را داشت. بررسی بیوانفورماتیکی توالی های به دست آمده چند موتیف آمینواسیدی مشترک را نشان داد.
    نتیجه گیری
    پپتید NERALTL جداسازی شده طی فرایند بیوپنینگ می تواند به عنوان مارکری اختصاصی برای سلول های سرطانی پروستات در نظرگرفته شود. تحقیقات بیشتری برای بررسی قابلیت ورود هدفمند این پپتیدها برای انتقال دارو یا ژنهای سرکوبگر تومور به داخل سلولهای سرطانی پروستات باید انجام شود.
    کلیدواژگان: کتابخانه ی نمایش فاژی پپتیدی، سرطان پروستات، بیوپنینگ(Biopanning)، پپتیدهای هدفمندکننده
  • مقالات کوتاه
  • هاشم حشمتی، کاظم روانبخش، سمانه خواجوی، ناصر بهنام پور* صفحات 61-65
    زمینه و اهداف
    سل بیماری عفونی نکروز دهنده حاد یا مزمنی است که باعث گرفتاری ارگانهای مختلف بدن می شود.این مطالعه با هدف تعیین اپیدمیولوژی بیماری سل در شهرستان گالیکش بین سال های 90-1385اجرا شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی است. در این مطالعه 178 پرونده بیماران مسلول در شهرستان گالیکش در بازه زمانی 1390-1385 به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، در این مطالعه چک لیست استاندارد بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS18 و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    میانگین سن بیماران مورد بررسی 20/58±45/87 بود. 74/7% از بیماران دارای سل ریوی بودند. 55/1% از بیماران زن بودند. 69/7% از بیماران در روستا زندگی میکردند. 63/5% از بیماران متاهل بودند.27% از بیماران دارای سابقه ابتلای اعضای درجه یک خانواده بودند و 9/7% از بیماران دارای سابقه زندان بودند.بیشترین فراوانی بیماران سل ریوی مربوط به سل ریوی اسمیر مثبت با 56/2% بود.بیشترین نوع سل خارج ریوی مربوط به سل غدد لنفاوی با 33/33% بود. اکثر بیماران دارای سل ریوی اسمیر مثبت بودند، لذا توصیه می شود بیماریابی، غربالگری و مداخلات آموزشی در گروه های در معرض خطر و افرادی دارای اختلال در کارکرد غدد لنفاوی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سل، اپیدمیولوژی، گالیکش
|
  • Heshmat Shahi, Mandana Moghni, Hedayatollah Shirzad * Pages 1-5
    Background And Aim
    Helicobacter pylori infection is currently endemic worldwide health problem. The infection causes variety of gastrointestinal (GI) symptoms such as chronic gastritis, peptic ulcer, and gastric adenocarcinoma. It is clear that smoking is important to the development of disorders like intestinal disease. This study determines the relationship between H.pylori density and smoking.
    Materials And Methods
    The study was performed in 247 patients (20-80 years) both sexes, with dyspepsia symptoms referred to Hajar hospital. Demographic data were recorded, such as age and smoking history. Patients were checked by 16 SrRNA and glmM genes polymerase chain reaction for H. pylori. Density of H.pylori graded according to the number of H.pylori bacteria counted in light microscopy by (x1000 magnified).also patient had to have smoked for more than 1 year.
    Results
    We observed 67.61% of patients (167 of 247) were positive for H. pylori, and 32.39% were negative (80 of 247). In patients with dyspepsia, 36.4% in 20-40 age range, 42.1% in 41-61 and 21.5% in 62-80. Of total patients, 57.1% were smokers and in this number, 78.01% were H. pylori positive. Also study showed, in smokers and 3th age range, sever density of H.pylori was more than nonsmokers and other ranges. A significant difference (P<0.05) was observed when we compared density of bacteria by age and smoker with nonsmoker groups.
    Conclusions
    H.pylori sever density can be related by cigarette smoking and age.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Smoking, Age Factors
  • Hesam Alizade, Reza Ghanbarpour, Mohammad Reza Aflatoonian *, Mohammad Hosein Sobhanipour Pages 6-13
    Background And Aim
    Purposes of this study were to determine the phylogenetic groups، prevalence of enterotoxigenic pathotype and antibiotic resistance of Escherichia coli (E. coli) isolates from diarrheic cases in Bam city.
    Materials And Methods
    In this study 155 E. coli were isolated from diarrheic samples in Bam city. Phylogenetic groups of isolates and enterotoxigenic pathotype were determined by detection of chuA، yjaA، TspE4C2 and ST، LT genes respectively.
    Results
    One hundred fifty five examined isolates were distributed in phylogenetic groups: A (71. 60%)، B1 (3. 22%)، B2 (9. 67%) and D (15. 48%). The genes for enterotoxigenic pathotype were detected in 52 isolates (33. 54%)، which ST gene were found in 29 isolates، LT in 16 isolates and LT، ST genes in 7 isolates. Twenty nine ST gene positive isolates were distributed in three phylogenetic groups A (48. 28%)، D (41. 38%) and B2 (10. 34%). According to the antibiotic susceptibility tests maximum and minimum antibiotic resistance rate was against to trimethoprim/sulfamethoxazole (74. 19%) and ciprofloxacin and gentamycin (9. 67%). Fifteen multiple antibiotic resistance patterns were detected in four phylogenetic groups.
    Conclusions
    Escherichia coli isolates from enterotoxigenic pathotype have a considerable antibiotic resistance rate in Bam city and were distributed in different phylogenetic groups. Since a considerable number of isolates were negative for LT and ST genes، it is necessary to study the other virulence genes and their phylogenetic background in E. coli isolates from diarrheic cases in Bam city.
    Keywords: Escherichia coli, Enterotoxigenic, Antibiotic, Phylogenetic, Diarrhea
  • Homa Khalafian, Hassan Momtaz * Pages 14-21
    Background And Aim
    Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) may also be referred to as Escherichia coli pathotypes, since E. coli serogroups O26 and O157 are frequently implicated in outbreaks of diarrhea in children. This study aimed to analyze the clone relationship of Shiga toxin-producing E. coli serogroups O157 and O26 isolated from diarrhea in children less than 60 months by Multilocus Sequence Typing (MLST) method.
    Materials And Methods
    A total of 20 Shiga toxins-producing E. coli (STEC strains were selected from two serogroups O26 and O157 isolated from diarrheic children, and the PCR products from amplification of seven housekeeping genes were sequenced in them. The nucleotide sequences of each gene in each isolate were analyzed, then queried to the MLST database and, in addition, determination of allele-specific of each gene were determined of sequence types (ST).
    Results
    A total of 3 clones ST10, ST11 and ST21 were identified from 20 isolates, which identified three gene clusters A, B and C, respectively.
    Conclusions
    Despite of the different ST were found in our isolates studied. There was no a high genetic diversity among the two serogroup O26 and O157 isolates, which indicates the clone relationship between E. coli isolates circulating in Tehran.
    Keywords: Shiga toxin, Escherichia coli (STEC), Diarrheic children, Multi, locus Sequence Typing (MLST)
  • Zohreh Alinezhad *, Masood Ghane, Hami Kaboosi Pages 22-28
    Background And Aim
    Some unknown reasons as the cytomegalovirus (CMV) and Epstein-Barr virus (EBV) in the incidence of bladder cancer has been much discussed in recent years. The purpose of this study was to identify and Evaluate the frequency CMV and EBV in bladder tumors.
    Materials And Methods
    Fourty samlps of TCC bladder carcinoma collected from the pathology department of the dr Gharazi hospital in hamedan during summer 2012. samples deparaffinized and DNA extracted by tissue kit (Qiagen). The human beta-globin gene amplified to ensure the accuracy and integrity of the extracted DNA. To perform the PCR, primers amplified BRLF1 gene for EPV and UL123 for CMV. Therefore amplified fragments were observed on 1.5% agarose gel. Finaly the chi-square test were used to assess the relationship between viruses and their relationship to the incidence of bladder cancer.
    Results
    From 40 carcinoma samples studied 4 (10%) were infected with the CMV virus and 29 samples (72.5%) were infected with EBV. Four samples were simultaneously infected with both viruses. The relationship between age, tumor stage, CMV and EBV virus wasn’t observed (P <0.05)..
    Conclusions
    CMV and EBV can be detected by optimized PCR protocol from bladder cancer. No significant association was observed. The high prevalence of EBV develops this theory that EBV was a factor in bladder cancer.
    Keywords: Bladder carcinoma, PCR, CMV, EBV
  • Mona Pakdel, Mahbubeh Zarrabi, Ezat Asgarani, Parisa Mohammadi * Pages 29-34
    Background And Aim
    The ability to predict antigenic sites on proteins is of major importance for medication. The aim of this study was to predict the antigenic sites on Agglutin in Like Sequence (ALS1) and Hyphal Wall Protein Sequences (HWP1) in Candida albicans isolated of vaginal infections using Physico-Chemical Profiles server.
    Materials And Methods
    7 isolates were obtained from women with vaginal infection which were collected from various medical centers of Tehran in 2011 and 2012. At the first,DNA was extracted by Phenol-Chloroform method. Multiplex PCR was performed by using specific primers. In order to do bioinformatic studies, the genes were sequenced and then translated. Antigenic sites of protein sequences were identified by Physico-Chemical Profiles program.
    Results
    The results showed that the presence of two genes als1 and hwp1 in isolates. In ALS1 and HWP1, respectively 2 and 1 antigenic site with the most antigenicity were identified.
    Conclusions
    According to previous studies, Serine and Threonine phosphorylation is an important mechanism in pathogenesis of ALS1 and HWP1 proteins. Results in this study showed that serine and threonine are the most amino acids in the antigenic sites with high antigenicity property.
    Keywords: Candida albicans, Biofilm, Vaginal infection, Bioinformatics
  • Behzad Ghasemi *, Mohsen Najimi, Jafar Ghasemi Pages 35-41
    Background And Aim
    Due to increasing of resistant to current antibiotic by bacterial pathogens, using of new antibacterial compound such as thiazole derivatives is necessary. In this test study we evaluate the inhibition effects of new thiazole derivatives on E. coli, S. typhimurium, B. cereus and L. monocytogenes.
    Materials And Methods
    Synthesized thiazole derivatives were prepared in DMSO. Well method was used for the calculation of growth inhibition zone diameters and serial dilution method in microplates was utilized to assess minimum inhibitory concentrations (MICs).
    Results
    Inhibition effects were variable whit MIC 0-1000 µg/ml and inhibition zone 0-17.1 mm, so that, derivative 4 showed the best MIC on B. cereus andL. monocytogenes and derivative 6b showed the best MIC on L. monocytogenes. Thiazole derivatives showed significant inhibition effects on B. cereus and L. monocytogenes in comparison with E. coli and S. typhimurium. Only derivative 4 showed inhibition effects on gram-negative bacteria, also antibiogram tests showed higher resistant in E. coli and S. typhimurium.
    Conclusions
    Our results show that benzo [d] thiazol derivatives have significant effective inhibition on bacterial pathogen especially on gram-positive bacteria, maybe existence of a thioamide chain bond to a thiazole ring has important role in antibacterial activity of these thiazole derivatives. In order to use new thiazole derivatives against food bacterial pathogens, they need more tests and in-vivo experiments.
    Keywords: Benzothiazol derivatives, Antibacterial, Food pathogens
  • Abbas Bahador, Hossein Saghii, Ramezal Ataee, Davoud Esmaeili * Pages 42-49
    Background And Aim
    Acinetobacter baumannii a major hospital pathogens and causes outbreaks of infections and associated to nosocomial infections, including bacteremia, pneumonia, meningitis, urinary tract infection, and wound infections. Satureja khuzestaniea province the group Nnayyan and Carvacrol and thymol are antimicrobial activity of this plant. Biofilm-related genes (bap)-specific proteins on the cell surface generate a direct role in biofilm formation and infection of the bacteria is eliminated. The aim of this study was to investigate the effect of alcoholic extract Satureja khuzestaniea in gene expression (bap) was A. baumanii if it can be as effective as a complementary treatment or therapy in infections caused by these bacteria and inhibit virulence genes used.
    Materials And Methods
    In this study the effect of Satureja khuzestanica essence, an endemic plant of Iran, on the expression level of bap gene in A. baumannii were investigated. For this purpose, MIC was determined for A. baumanii. Then, bacteria were treated with S. khuzistanica essence. The bap genes expression in treated and non-treated bacteria, before and after treatment was evaluated using Real time PCR technique.
    Results
    Surprisingly, the expression level of bap gene was decreased in the presence of S. khuzestanica. However, the expression of DNA gyrA gene that was used as an internal control was not altered before and after treatment with this herb.
    Conclusions
    Based on the results, S. khuzestanica could play a, major role in lowering the A. baumannii resistance to drugs, by reducing bap gene expression. According to results of current research we hope in future be used it to the clinic with a wider range as a complementary therapy and also for surgery operation.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, bap gene, Real time PCR
  • Saeedeh Ghiasvand, Fatemeh Rahbarizadeh, Babak Bakhshinejad, Majid Sadeghizadeh* Pages 50-560
    Background And Aim
    Prostate cancer is one the most common causes of cancer-associated death in men. Studies have indicated that targeting peptides to prostate cancer cells represent potential to be used as valuable diagnostic and therapeutic tools. Over the recent years, phage display peptide libraries have been used for identifying targeting peptides to a variety of cancer cells. In the current study, we aim to isolate peptides targeting to LNCAP cells (human prostate adenocarcinoma cells). A heptapeptide phage display library was used through biopanning to isolate peptides binding specifically to LNCAP cells.
    Materials And Methods
    Four rounds of positive panning on LNCAP (target cell) and 4 rounds of subtractive panning on control cells including 5637 (bladder), Huh-7 (liver) and SW480 (colon) and AGS (stomach) and human fibroblast normal cells were performed. Polyclonal phage ELISA was exploited to evaluate the process of enrichment during biopanning. Subsequently, phage clones were randomly picked out from titer plates, amplified by using plaque-PCR and their genomic DNA was sequenced. Bioinformatic analysis was conducted for further characterization of isolated peptides.
    Results
    Several rounds of panning resulted in the enrichment of peptides among which the peptide (NERALTL) was the most frequent. Also, in silico analysis showed the presence of several consensus amino acid motifs in peptides.
    Conclusions
    The NERALTL peptide identified through biopanning can be considered as a potential specific binder to LNCAP cells. Further analysis of this peptides is required to show its capacity for targeted delivery of various gene and drug delivery vehicles into prostate cancer cells.
    Keywords: Phage Peptide Library, Biopanning, Prostate Cancer, Targeting peptide
  • Hashem Heshmati, Kazem Ravanbakhsh, Samane Khajavi, Nasser Behnampour * Pages 61-65
    Background And Aim
    Tuberculosis (TB) is acute or chronic necrotic infectious disease that can affect many different body organs. The study was done with the aim of epidemiologic survey of TB in Galikesh city during 2006-2011.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional, 178 cases of TB patients. was registered cases of TB in Galikesh city during 2006-2011. Data was collected by using reliable and valid check list. Data was analyzed by using SPSS18 software and descriptive statistic.Results &
    Conclusion
    Mean age of TB cases was 45.87±20.85. 74.7% of the cases had pulmonary TB. 55.1% of cases were women. 69.7% of cases lived in rural area. 63.5% of the case were married. 27% of the cases had a history of TB in first degree relative and 7.9% of the cases had a history of jail. Most common type of pulmonary TB was positive smear pulmonary TB. Most common type of extra pulmonary TB was lymph node TB (33.33%). Majority of cases had positive smear pulmonary TB, so we recommended that screening and training interventions in high-risk groups and patients with lymphatic.
    Keywords: Tuberculosis, Epidemiology, Galikesh