فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال سوم شماره 1 (بهار 1388)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال سوم شماره 1 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • باکتری شناسی
  • فرشته شاهچراغی*، نیکو اکبری، مریم عباس علی پور بشاش، حسین جباری، نور امیر مظفری صفحه 1
    زمینه و اهداف
    شیوع باکتری های مولد بتالاکتامازهای طیف گسترده (ESBL) در عفونت های بیمارستانی، از اهمیت ویژه برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله های اسینتوباکتر نسبت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام و تحقیق پیرامون وجود ژن های بتالاکتاماز blaCTX و blaTEM در ایزوله های جدا شده در بیمارستان های منتخب تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 95 ایزوله اسینتوباکتر از نمونه بیماران بیمارستان های منتخب تهران در سال 1387 جمع آوری شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با روش های انتشار از دیسک (disk diffusion) و حداقل غلظت بازدارنده سفتازیدیم به روش Microbroth Dilution بر اساس دستورالعمل Clinical and Laboratory Standards Institute) CLSI) تعیین شد. تولید ESBL با تست فنوتیپی تاییدی (Phenotypic Confirmatory Tests) تعیین گردید. ژن های blaCTX و blaTEM در ایزوله ها با روش Multiplex PCR شناسایی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونT-test استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین و کمترین مقاومت در بین ایزوله ها به ترتیب نسبت به آنتی بیوتیک های سفکسیم (95 ایزوله، %100) و کلیستین (4 ایزوله، %4.2) مشاهده شد. حداقل غلظت بازدارنده نسبت به سفتازیدیم در 79 (%83.1) ایزوله 64 mg/ml بود و 18 (18.9%) ایزوله مولد ESBL بودند. ژن های blaTEM و blaCTX به ترتیب در 11 (%12.8) و 1 (%1.2) ایزوله یافت شد.
    نتیجه گیری
    حداقل غلظت بازدارنده ایزوله ها در مقابل سفتازیدیم بالا است و حضور ژن blaTEM در آنها بسیار قابل توجه می باشد. با توجه به اینکه در مطالعه حاضر کمتر از یک پنجم ایزوله ها مولد ESBL هستند، لذا علاوه بر بتالاکتامازها، مکانیزم هایی از قبیل پمپ های تراوشی و پورین ها از علل دیگر مقاومت در این باکتری ها می باشد. از آنجاییکه عوامل مقاومت بر روی عناصر ژنتیکی متحرک قرار دارند، شناسایی سریع و ردیابی این سویه ها می تواند نقش مهمی در جلوگیری از گسترش آنها داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر، مقاومت آنتی بیوتیکی، ESBL، blaCTX، blaTEM
  • شهرام پروین، علی احمدی، فاطمه پورعلی، علی کرمی* صفحه 10
    زمینه و اهداف
    باسیلوس آنتراسیس باکتری اسپور دار، گرم مثبت، هوازی و عامل بیماری سیاه زخم است. در سال های اخیر از این باکتری در حملات بیوتروریستی استفاده شده است. اسپور باسیلوس آنتراسیس نسبت به عوامل فیزیکی و شیمیایی بسیار مقاوم می باشد. برای تشخیص سریع اسپور این باکتری به روش های مولکولی، به اسنخراج ژنوم با شکستن اسپور نیاز می باشد. هدف از این مطالعه تشخیص سریع مولکولی D NA باسیلوس آنتراسیس به روشMultiplex PCR با شکستن سریع اسپور به روش فیزیکی در زمان بسیار کوتاه و بدون استخراج ژنوم است.
    روش بررسی
    اسپورباکتری غیر بیماریزای سیاه زخم یا سویه استرن (سویه واکسن باسیلوس آنتراسیس) توسط سیستم (BioSpec Products، In.) Mini Bead Beater-8 با استفاده از بید های 0.1 میلی متری در 5000 دور در دقیقه شکسته و استخراج شد. تشخیص به روش PCR Multiplex با استفاده از 3 جفت پرایمر صورت گرفت. PCR سه قطعه DNA با اندازه های مورد انتظار را تولید نمود که در ژل آگاروز الکتروفورز آنالیز شد. جهت تعیین حد تشخیص و اختصاصیت از رقت های مختلف اسپور به روش CFU/ml و باکتری های دیگر همین جنس نیز استفاده گردید.
    یافته ها
    اسپورهای باسیلوس آنتراسیس در عرض سه دقیقه شکست شد. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و Multiplex PCR، محصولات به دست آمده شامل سه قطعه (1083bp، 385bp، 164bp) در ژل آگارز 2 درصد آنالیز شد. با استفاده از آنزیم برش دهنده Hind IIIمحصول (1083bp) تایید گردید. حد تشخیص بر اساس روش CFU/ml، رقت 1.512 از سوسپانسیون با 7680/ml یا 7 اسپور در میلی لیتر اسپور معین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج بهینه سازی نشان داد شکستن به روش فیزیکی با استفاده از ذرات شیشه و دستگاه Bead Mill Homogenization از سرعت لازم برخوردار می باشد. بعد از شکست در مدت 3 دقیقه، نیازی به استخراجDNA نیست. با این روش، ما توانستیم به طور سریع، اختصاصی و با حساسیت بالا اسپور باکتری باسیلوس آنتراسیس را در نمونه ها تشخیص دهیم.
    کلیدواژگان: تشخیص، باسیلوس آنتراسیس، اسپور، Multiplex PCR
  • مهدی رشدی ملکی*، سید رضا مودب صفحه 18
    زمینه و اهداف
    از زمان شروع شیمی درمانی بر علیه بیماری سل، شمار سویه های مقاوم به دارو افزایش چشمگیری داشته است. میزان بروز سل مقاوم به چند دارو (MDR-TB: Multi Drug Resistant tuberculosis) در کشورهای همجوار از جمله آذربایجان بسیار بالا گزارش شده است. مراجعه این بیماران به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز باعث افزایش نگرانی مسوولین و اهالی منطقه از خطر انتقال سل مقاوم به دارو شده است. هدف از این مطالعه، تعیین حساسیت دارویی سویه های ایزوله شده مایکوباکتریوم توبرکولوزیس (MTB) از بیماران بومی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز نسبت به داروهای ضد سل رده اول و بعضی از داروهای جایگزین (رده دوم) بود.
    روش بررسی
    ابتدا 103 سویه MTB با استفاده از تست های بیوشیمیایی از نمونه بیماران بومی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز جدا گردید. پس از تهیه سوسپانسیون، بر روی محیط کشت لوانشتاین - جانسون حاوی آنتی بیوتیک های ضد سل رده اول و رده دوم کشت داده شد. نتایج به روش نسبی(proportional) بررسی شد. از سویه استاندارد H37Rv مایکوباکتریوم توبرکلوزیس که حساس به تمامی داروهاست، به عنوان شاهد کیفی استفاده شد. داروهای رده اول شامل ایزونیازید، ریفامپین، اتامبوتول، استرپتومایسین و داروهای رده دوم شامل آمیکاسین، کانامایسین، افلوکساسین، سیپروفلوکساسین بودند.
    یافته ها
    از مجموع 103 سویه، 13 سویه نسبت به کانامایسین، 2 سویه (%1.9) نسبت به افلوکساسین، 1 سویه (%1) نسبت به آمیکاسین و 1 سویه (%1) نسبت به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. از میان داروهای رده اول، استرپتومایسین به میزان %7.8 (8 سویه) و از میان داروهای رده دوم کانامایسین به میزان %12.6 (13 سویه) بیشترین مقاومت دارویی را داشتند. میزان مقاومت %2.9MDR-TB (3 سویه) بود.
    نتیجه گیری
    اکثریت زیادی از سویه ها به تمام داروهای ضد سل رده اول حساسیت دارند و میزان MDR-TB اندک است. از میان داروهای ضد سل اصلی و جایگزین، به ترتیب استرپتومایسین و کانامایسین بیشترین مقاومت دارویی را نشان دادند.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، داروهای جایگزین، مقاومت دارویی
  • محمد کارگر*، مریم باقرنژاد، عباس دوستی صفحه 25
    زمینه و اهداف
    برای درمان زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری، مترونیدازول یکی از آنتی بیوتیک های کلیدی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان مقاومت سویه های هلیکوباکتر?پیلوری به مترونیدازول با روش دیسک دیفیوژن و ارزیابی نقش ژن rdxA در ایجاد مقاومت به مترونیدازول بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی - توصیفی در سال 1386 بر روی 263 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد. هلیکوباکتر پیلوری با روش رنگ آمیزی گرم، اوره آز، کاتالاز، اکسیداز و PCR تعیین هویت شد. برای ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. در انتها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، غیرفعال شدن ژن rdxA در اثر موتاسیون در سویه های مقاوم و نیمه حساس به مترونیدازول ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تست دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    از 84 سویه جدا شده 49 سویه مقاوم (58.33) و 7 سویه نیمه حساس (8.33) شناسایی شد. در دو سویه مقاوم (%4)، حذف 200 جفت بازی در ژن rdxA مشاهده گردید. با آزمون آماری مشخص شد که بین مقاومت به مترونیدازول و علایم بالینی (P>0.05)و همچنین حذف ژن P>0.05) rdxA) ارتباط معنی دار وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی اندک میزان موتاسیون در ژنrdxA، ارزیابی سایر مکانیسم های مولکولی مقاومت به مترونیدازول به نظر ضروری می رسد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، مترونیدازول، مقاومت، ژن rdxA
  • محمد نیاکان*، باقر مرادی، شهرام راغب صفحه 31
    زمینه و اهداف
    ناباروری و مشکلات ناشی از آن برای هر زوجی می تواند مساله ساز باشد. میکروارگانیسم ها و به ویژه اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم (Ureaplasma urealyticum)از عوامل ناباروری هستند. اما، ارتباط این ارگانیسم با ناباوری کاملا مشخص نشده است. برای اثبات نقش باکتری مذکور این مطالعه با هدف تعیین اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم نزد مردان نابارور در مقایسه با گروه کنترل انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مورد - شاهدی (Case-control) بود که روی 40 نفر از مردان نابارور با مایع منی (Semen) غیرطبیعی انجام شد. این افراد به کلینیک ناباروری پژوهشکده رویان مراجعه می کردند. 40 نفر از مردان سالم نیز به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. از هر دو گروه ضمن تکمیل پرسشنامه، نمونه Semenاخذ شد و به محیط ترانسپورت (PPLO broth) حاوی اوره، آنتی بیوتیک، مواد افزودنی و با pH=5.5 انتقال داده شد. برای کشت نمونه ها نیز از محیط کشت PPLO agar و مواد مورد نیاز استفاده شد. کلنی های ایجاد شده با روش Dienes رنگ آمیزی و مطالعه شدند. اطلاعات بدست آمده توسط روش های آماری C hi-square، Man-Whitney و T-test و در نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سن افراد گروه مورد 31.87 سال و گروه شاهد 31.45 سال بود. میزان جداسازی اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در گروه های مورد و شاهد به ترتیب 11 نفر (27.5 درصد) و 4 نفر (10 درصد) بود. نتایج بیانگر ارتباط معنی دار(P<0.045) بین ناباروری و ابتلا به عفونت با اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها ارتباط معنی دار بین ناباروری و عفونت با اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم را در افراد گروه مورد نسبت به گروه شاهد نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، کشت
  • میکروب شناسی مواد غذایی
  • فرشته تفنگ سازان *، مرتضی خمیری، گیتی کریم، سعید حسنی، سعیده سیف هاشمی صفحه 36
    زمینه و هدف
    آلودگی کره به میکروارگانیسم ها در خارج از محدوده استاندارد، همانند دیگر مواد غذایی، خطر بالقوه برای سلامتی انسان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفیت میکروبی کره های عرضه شده در تهران در سال 1386 بود
    روش بررسی
    طی 5 ماه، 48 نمونه قالب کره بسته بندی شده به طور تصادفی از مناطق مختلف شمال، مرکز و جنوب شهر تهران جمع آوری شد. نمونه ها از نظر وجود و میزان کلی فرم ها، S.aureus) Staphylococus aureus،) سرماگراها و کپک مطابق طبق آزمون های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    از 48 نمونه جمع آوری شده 31 نمونه (%64.58) از نظر تعداد کلی فرم ها خارج از محدوده تعریف شده استاندارد بود. تعداد نمونه های آلوده در مناطق شمال، مرکز و جنوب تهران به ترتیب 9 (%29)، 11 (%35.5) و 11 (%35.5) بود. نتایج انجام آزمون های تاییدی و شناخت کلی فرم مدفوعی نشان داد که 8 نمونه (%16.66) به E.coli،5 نمونه (%16.12) به Citrobacter و 18 نمونه (%58.6) بهEnterobacter آلوده بود. Staphylococus aureus در هیچ کدام از نمونه ها جدا نشد. تعداد سرماگراهای شمارش شده در هیچ کدام از نمونه ها خارج از دامنه تعریف شده استاندارد نبود. آلودگی به کپک در 3 نمونه (%6.25) به ترتیب 1 نمونه در مرکز و 2 نمونه در جنوب بازار تهران یافت شد.
    نتیجه گیری
    درصد قابل توجهی از نمونه ها واجد باکتری های کلی فرمی هستند که قطعا غیرقابل مصرف می باشند.
    کلیدواژگان: کره، تهران، آلودگی، میکروارگانیسم ها، استاندارد
  • ویروس شناسی
  • محمدرضا حق شناس*، علیرضا رفیعی، فروه ذبیحیان، فرشاد نقشوار صفحه 43
    زمینه و اهداف
    سرطان مری یکی از سرطان های شایع در ناحیه مازندران و گلستان است، که در کمربند آسیایی سرطان مری واقع شده است. علت سرطان مری به درستی مشخص نمی باشد. عفونت باEpstein Barr Virus) EBV) عامل بسیاری از بدخیمی ها در انسان از جمله عامل لنفوم بورکیت و لنفوم هوچکین شناخته شده است. همچنین این ویروس می تواند با سرطان های معده و نازوفارنکس نیز ارتباط داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی EBV در نمونه های بیوپسی بیماران مبتلا به کارسینوم سنگفرشی مری (Esophageal squamous cell carcinoma=ESCC) در استان های مازندران و گلستان در سال 1387انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی نمونه های بیوپسی 40 بیمار مبتلا به سرطان سلول های سنگفرشی مری انجام شد که بیماری آنها از لحاظ بالینی و پاتولوژی تایید شده بود. DNA از بلوک های پارافینی با استفاده از کیت مخصوص استخراجDNA جدا شد. سپس ژنوم ویروس EBV با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ویروس EBV و به روش Polymerase Chain Reaction)PCR) تکثیر گردید. در نهایت محصول PCR با استفاده از ژل آگارز %1 جدا و الکتروفورز گردید.
    یافته ها
    40 نمونه سرطان سلول سنگفرشی مری (ESCC) مورد مطالعه شامل 22 نمونه (%55) مرد و 18 نمونه (%45) زن بود. از 4 نمونه (%10) ژنوم ویروس EBV جدا شد. موارد مثبت شامل 3 نمونه (%13.2) مرد و 1 نمونه (%5.5) زن بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مثبت ویروس EBV در تعدادی از نمونه ها به نظر می رسد ویروس EBV ممکن است یکی از عوامل موثر در سرطان سلول سنگفرشی مری (ESCC) باشد.
    کلیدواژگان: PCR، ویروس اپشتین بار، سرطان سلول سنگفرشی مری، مازندران، گلستان
  • احترام ملکیان نایینی*، محمدرضا متولی باشی صفحه 49
    زمینه و اهداف
    هپاتیت B از عوامل مهم عفونی در جهان می باشد، که میزان حاملین آن از %1 تا %20 متغیر است. درصد شیوع آن در ایران بر حسب استان های مختلف و مطالعات گوناگون، متفاوت است. به لحاظ گذر ایران از شیوع متوسط به شیوع کم، مطالعات بیشتری نیاز می باشد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع هپاتیتB و مقایسه آن با نتایج آزمایشات مواد مخدر و سفلیس درمردان داوطلب ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی شهید هاشمی نژاد در سال 1388 بود.
    روش بررسی
    در بهار 1388 آنتی ژن HBs در 1000 مرد داوطلب ازدواج، آزمایش شد. این گروه برای انجام آزمایشات اجباری قبل از ازدواج به مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی شهید هاشمی نژاد تهران مراجعه کرده بودند. آنتی ژن HBs به روش الیزا، سفیلیس به روش RPR)Rapid Plasma Reagine) و مواد مخدر به روش تست مورفین سریع آزمایش شد. در صورت پاسخ مثبت در دو آزمایش اخیر روش های تاییدی انجام می گرفت. نتایج آزمایشات سه گانه با استفاده از روش logit و آزمون T مقایسه شدند.
    یافته ها
    افراد مورد مطالعه در گروه سنی 45-20 سال قرار داشتند. آنتی ژن HBs در 8 نفر مثبت شد. شیوع هپاتیت %0.8 B یا 8 در 1000 بود. بین وجود آنتی ژن HBs با سن افراد تفاوت معنی دار مشاهده نشد (P>0.05). آزمایشات اپیوم نزد 2 نفر (%0.2) مثبت بود. آزمایش سیفلیس در هیچ مورد مثبت نبود. بین ابتلا به هپاتیت B و مثبت بودن آزمایش مواد مخدر ارتباط معنی داری وجود نداشت (P>0.05).
    نتیجه گیری
    0.8 درصد داوطلبین حامل HBs آنتی ژن هستند و آزمایش مواد مخدر در 0.2 درصد مثبت است. بین ابتلا به هپاتیت B و مثبت بودن آزمایش مواد مخدر ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: HBV، HBs Ag، مواد مخدر، سیفیلیس، ازدواج
  • مقاله کوتاه
  • صمد ولی زاده، مجتبی معماریانی*، رضا بیگ وردی، حامد معماریانی صفحه 55
    زمینه و اهداف
    مایکوباکتریوم توبرکلوزیس معمولا در ریه ها ایجاد عفونت می کند. اما در یک سوم موارد ممکن است اندام های دیگر غیر از ریه ها را نیز درگیر نماید. هدف از این مطالعه، تعیین اپیدمیولوژی سل خارج ریوی در شهرستان شهریار در سال 1387 در بیماران مراجعه کننده به مرکز سل شهریار (سهراب علی بخشی) بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، متغیرهای مختلف مرتبط با موارد جدید سل خارج ریوی در سال 1387 با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع از 127 بیمار مبتلا به سل، 41 مورد (%32.3) دارای سل خارج ریوی بودند. میانگین سنی بیماران دارای سل خارج ریوی 35.9±16.4 سال بود. 25 نفر (%61) از مبتلایان به سل خارج ریوی، زن و 16 نفر (%39) مرد بودند. 30 نفر (%73.2) ملیت ایرانی و 11 نفر (%26.8) ملیت افغانی داشتند. غدد لنفاوی، شایع ترین جایگاه عفونت در 12 نفر (%29.3) بود. سل استخوان و یا مفاصل در 7 نفر (%17.1)، درگیری پلور در 4 نفر (%9.8)، سل دستگاه گوارشی در 4 نفر (%9.8) و سل نواحی دیگر بدن در 14 نفر (%34) پس از آن قرار داشتند. همچنین یک بیمار (%2.4) از نظر HIV مثبت بود.
    نتیجه گیری
    تشخیص درست سل خارج ریوی یکی از مشکلات پیش روی علم پزشکی است. با توجه به تشابه تظاهرات بالینی سل خارج ریوی با انواع مختلف از بیماری ها، بکارگیری روش های تشخیصی مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: سل خارج ریوی، اپیدمیولوژی، شهریار
  • صفحه 59
|
  • Shahcheraghi F. *, Akbari Shahmirzadi N., Abbasalipour Bashash M., Jabbari H., Amirmozafari N. Page 1
    Background And Objectives
    Due to importance and prevalence of ESBL producing isolates in nosocomial infections, this study was undertaken with the aims to determine antibiotic susceptibility patterns,identification of ESBL producing isolates and detection of blaCTX, blaTEM of Acinetobacter spp in clinical isolates from selected Tehran hospitals.
    Material And Method
    Ninety five isolates of Acinetobacter were collected from Tehran’s hospitals.Susceptibility patterns of various antibiotics and MIC for ceftazidime were determined by disk diffusion and microbroth dilution methods respectively based on CLSI protocols. The ESBL producers were screened by phenotypic confirmatory test. PCR was used for detection of blaCTX and blaTEM genes.
    Results
    The lowest and highest resistance rates to investigated antibiotics were seen against colistin (4.2%) and cefexime (100%) respectively. By using PCT, 18.9% of the isolates were ESBL positive. About 83.1 % of Acinetobacter isolates showed MIC ≥ 64 μg/ml to ceftazidime, however only 18.9% of isolates were ESBL producer. Based on the results from PCR technique,1.2% and 12.8% of the isolates were TEM and CTX positive respectively.
    Conclusion
    The rate of MIC to ceftazidime and presence of blaTEM and blaCTX among ceftazidime resistant isolates was very noteworthy in present study. Since less than one fifth of the isolates in present study were ESBL producer, it seems that apart from beta-lactamases, other resistance mechanisms such as efflux pumps and impermeability of the cell membrane may be responsible for this situation.As resistance factors are located on mobile elements, identification and detection of strains producing these enzymes is important in preventing of the expansion of these isolates
    Keywords: Acinetobacter, Antibiotic resistance, ESBL, CTX, TEM
  • Parvin Sh, Ahmadi A., Poorali F., Karami A.* Page 10
    Background And Objectives
    Bacillus anthracis as a spore-forming, aerobic, gram-positive bacterium is the causative agent of the anthrax disease. In recent years, it has been used in the bioterrorism attacks. Its spore is highly resistant to physical and chemical agents. For rapid detection of B.anthracis spore by molecular methods, it is necessary to extract genomic DNA by disrupting the spores. The aim of this study was rapid molecular detection of B.anthracis DNA by Multiplex PCR using rapid physical disruption of spore in a short time without extraction of the genome.
    Material And Method
    Genome of non-virulent strain of B.anthracis spores (Stern Vaccine strain) was extracted by Mini Bead Beater-8 system by using 0.1 mm glass beads in 5000 RPM. The sample was directly used for PCR. Multiplex PCR technique was used for detection of bacterial DNA using 3 pairs of primers.Amplified PCR products generated 3 fragments of DNA that were analyzed by agarose gel electrophoresis.Detection limit and specificity of the test were determined at different spore dilutions by using other bacterial strains belonging to the same genus.
    Results
    By this method, B.anthracis spores could be disrupted within 3 minutes, and detected with specific primers by Multiplex PCR method. PCR products of 1083bp, 385bp, 164bp were analyzed in %2 agarose gel. By Hind III restriction enzyme, larger PCR product (1083bp) was confirmed. Detection limit by CFU/ml method was determined by 1/512 dilution of suspension with 7680/ml spore or 7 spore/μl.
    Conclusions
    The results of optimization showed that the physical disruption method by glass bead and Bead Meal Homogenization has the proper speed of 3 minutes and there is no need for DNA extraction. By this method, we were able to rapidly disrupt, detect the spore of B.anthracis in samples specifically and with high sensitivity.
    Keywords: Rapid detection, Bacillus anthracis, Spore, Multiplex PCR
  • Roshdi Maleki M.*, Moaddab Sr Page 18
    Background And Objectives
    The Number of drug-resistant Mycobacterium tuberculosis strains have increased significantly since the chemotherapy started against TB. The incidence rates of MDR-TB in adjacent countries of Iran such as Azerbaijan has been reported in extremely high level. The referring patients from these countries to Tabriz research center for TB and pulmonary diseases have been raised the anxiety of contagion risk of drug-resistant TB. The aim of this study was to investigate the in vitrosusceptibility of isolated M. tuberculosis strains to the first and some second line anti-tuberculosis drugs.
    Materials And Methods
    Initially, 103 M. tuberculosis strains were identified by conventional culture and biochemical tests. Then drug susceptibility of the strains were investigated by proportional method on Lowenstein – Jensen medium. H37Rv M. tuberculosis (susceptible to all drugs) was used as a control strain.The tested drugs were isoniazid, rifampin, ethambutol and streptomycin as first line anti-tuberculosis drugs,and amikacin, kanamycin, ofloxacin and ciprofloxacin as second line drugs.
    Results
    Thirteen out of 103 tested strains (12.6%), were resistant to kanamycin, two strains (1.9%) were resistant to ofloxacin, one strain (1%) was resistant to amikacin and one strain (1%) was resistant to ciprofloxacin. Among the first line drugs, the highest resistance was observed against streptomycin (7.8 %).Besides, the strains showed the highest level of resistance against kanamycin (12.6%). The rate of multidrugresistant (MDR) strains was 2.9 % in present study.
    Conclusion
    The majority of strains were resistant to all first line drugs and the rate of MDR was low in this study. Among the first and second line drugs, the highest rates of resistance were observed against streptomycin and kanamycin respectively.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, First line drugs, Second line drugs, Drug resistance
  • Kargar M. *, Baghernejad M., Doosti A Page 25
    Background And Objectives
    Metronidazole is a key component for treatment of peptic ulcer caused by Helicobacter pylori infection. The aim of this study was to determine the role of rdxA gene in metronidazole resistance in H.pylori strains isolated from Hajar hospital of Shahrekord, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done on 263 patient who referred to endoscopy department of Hajar hospital of Shahrekord on summer 2007. H.pylori was identified using gram stain,urease, catalase, oxidase tests and PCR method. Metronidazole Resistance was evaluated according to Standard Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). Specific primers were used for detection of 200bp deletion in sensitive, semi-sensitive and resistance strains.
    Results
    Out of 84 isolated strains, 49 (58.33%) and 7 (%8.33) were resistant and semi-sensitive to metronidazole respectively. However 200bp deletion in rdxA gene was observed in only 2 strains. Statistical analysis indicated that there was no relation between metronidazole resistance, clinical criteria and rdxA gene deletion.
    Conclusion
    Regarding to low frequency of rdxA gene mutation observed in our survey, the study of other possible molecular mechanisms involved in resistance to metronidazole is recommended.
    Keywords: Helicobacter pylori, Metronidazole resistance, rdxA gene
  • Niakan M. *, Moradi B., Ragheb Sh Page 31
    Background And Objectives
    Infertility is one of the most important problems for every couple.Micoorganisms, in particular Ureaplasma urealyticum, are among the causative agents of infertility,although the correlation of this organism and infertility is not quite clear.The aim of this study was to determine the prevalence of Ureaplasma urealyticum in semen of infertile men.
    Material And Method
    In this case- control study, presence of Ureaplasma urealyticum was investigated in 40 infertile patients referred to infertility clinic of Rooyan institute. The study group was compared to 40 normal men as a control case group. The prepared questionnaires were filled by both groups. Semen samples were taken and added to PPLO broth containing urea, antibiotics and necessary additives with pH 5.5 astransport medium, and sent to microbiology laboratory. The samples were cultured on PPLO agar then the grown colonies were studied by Dienes staining followed by standard identification tests. The information were analyzed with SPSS software by frequency, chi-square and T-test Method.
    Results
    The mean age of patient and control groups were 31.87 ± 5.22 and 31.45 ± 5.81 respectively. The rates of isolation of Ureaplasma urealyticum were 11(27.5%) in patients and 4 (10%) in normal controls,which the difference was statistically significant (P < 0.045).
    Conclusion
    We have shown a significant increase in Ureaplasma urealyticum infection in infertile men.The finding of this study reveals the significant correlation between infertility and Ureaplasma urealyticum infection in patient's group compared to healthy controls.
    Keywords: Men infertility, Ureaplasma urealyticum, Culture
  • Tofangsazan F.*, Khomeiri M., Karim G., Hasani S., Seyfhashemi S. Page 36
    Background And Objectives
    Microbial contamination of butter out of the range of standard as other food products is a hazard for human health. In this research the microbial level contamination of butter marketed in north, centre and south of Tehran were studied.
    Materials And Methods
    In this study, the existence of Coliforms, Escherichia coli, Staphylococus aureus,Psychrotrophic bacteria and moulds in 48 samples of packed butter, collected from markets in three area of north, centre and south of Tehran were tested and measured according to the examination of Standard Institute of Iran.
    Results
    Of 41 butter samples, 31 (64.58%) were out of the acceptable level of the microbial contamination.The number of contaminated samples in north, centre and south of Tehran were as 9 (29%), 11 (35.5%) and 11(35.5%) respectively. The results of confirmation and IMViC tests of fecal Coliforms showed contamination of eight samples (16.66%) to E. coli, five samples (16.12%) to Citrobacter spp. and 18 samples (58.06%) to Enterobacter spp. Staphylococus aureus contamination was not observed in any samples. Besides, statistical analysis indicated that psychrotrophic bacteria were not out of the range of standard in any of samples. Three samples (6.25%) were contaminated to moulds that one and two samples were from centre and south of Tehran respectively.
    Conclusion
    The significant number of butter samples contained coliforms, which definitely are not suitable for consumption. More attention is needed to hygienic control of factories related to dairy products for food safety in the community.
    Keywords: Butter, Tehran's Market, Conontamination, Micro orcanisms, Standard
  • Haghshenas Mr*, Rafiei A., Zabihian F., Naghshvar F Page 43
    Background And Objectives
    Esophageal squamous cell carcinoma (ESCC) is one of the most common malignancies in a few region of northern Iran (Mazandaran and Golestan). Epstein Bar Virus (EBV) infection is an important cause of many human malignancies including Burkett's lymphoma and Hodgkin's disease. EBV has also been associated with nasopharyngeal and gastric cancers. The aim of this study was todetermine the prevalence of EBV in biopsy sections obtained from patients with ESCC in Mazandaran and Golestan provinces in 2008.
    Material And Method
    This was a cross-section descriptive study on 40 surgical specimens of clinically and pathologically confirmed esophageal cancer. DNA was extracted from paraffin-embedded blocks using a commercial DNA extraction kit. EBV-DNA was amplified by using EBV-sequence specific primers using polymerase chain reaction. DNA amplification product was revealed by electrophoresis on 1% agarose gel.
    Results
    The biopsy sections were belonged to 22 (55%) male and 18 (45%) female patients. We found EBV in 4 (10%) of 40 specimens. Three (13.2%) of 4 EBV-positive biopsies denoted to males and the only one (5.5%) was female.
    Conclusion
    Identification of EBV in 10% of esophageal cancer biopsies, might suggests a role of EBV in ESCC in Northern Iran.
    Keywords: ESCC, EBV, PCR
  • Malekian Naeeni E.*, Motevalli Bashi Mr Page 49
    Background And Objectives
    Hepatitis B virus is one of the most common and important agent of acute,chronic hepatitis, liver cirhhosis and hepato cellular carcinoma in the world. In Iran the rate of infection varies in different provinces.The aim of this research was to study the prevalence of hepatitis B and its comparison with the results obtained from opium and syphilis tests in young men who want to get married in Tehran.
    Materials And Method
    The blood samples belonging to males (20-45 years old) referred to Hasheminejad Laboratory were collected and examined for HBs Ag levels by ELISA. Syphilis and opium were investigated by RPR and TLC tests respectively. The data were analyzed by chi-square and descriptive statistical tests.
    Result
    Among 1000 persons tested, 8(0.8%) cases were HBs Ag positive, 2(0.2%) cases were TLC positive and there was any positive result for RPR. There was any HBs Ag and opium positive in the same case.
    Conclusion
    According to the results obtained from our study, the rates of HBs Ag positive was less than expected rate. It is maybe due to prevention plans in our country.
    Keywords: HBs Ag, HBV, opium, syphilis
  • Valizadeh S., Memariani M. *, Bigverdi R., Memariani H Page 55
    Background And Objectives
    Mycobacterium tuberculosis is usually associated with pulmonary infections.However, it may affect any organ other than lungs in one third of patients. This study was conducted to assess the epidemiology of extra-pulmonary tuberculosis in patients referred to Shahriar Tuberculosis Center.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, new cases of extra-pulmonary tuberculosis were evaluated using statistical analysis. All patients were registered from April 2008 to March 2009.
    Results
    Out of 127 patients with tuberculosis, extra-pulmonary tuberculosis was diagnosed in 41(32.3%) cases with the mean age of 35.9±16.4(SD).There were 16(39%) males and 25(61%) females. Of these patients, 73.2% were Iranian and the others were Afghani. The sites commonly involved were lymph nodes (29.3%), bones and joints (17.1%), pleura (9.8%) and gastrointestinal tract (9.8%) respectively. Moreover,one patient (2.4%) was co-infected with HIV.
    Conclusion
    Correct diagnosis of extra-pulmonary tuberculosis is a major obstacle for medicine because it resembles many other infections. Hence, proper screening tests should be carried out.
    Keywords: extra, pulmonary tuberculosis, epidemiology, Shahriar