فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال نهم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات مروری
  • روحا کسری کرمانشاهی*، پرستو رضایی صفحات 1-13
    پروبیوتیک ها ریز سازواره های زنده ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، اثرات سودمندی بر روی سلامتی میزبان خود دارند. پروبیوتیک ها توانایی مهار میکروب های بیماری زا را داشته و هم چنین بر روی بیان ژن های ویرولانس آن ها موثرند. امروزه مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها سبب کاهش بیماری های تورم مزمن روده، پیشگیری و درمان بیماری زاهای مولد اسهال،انتروکولیت نکروز دهنده، عفونت های دستگاه ادراری- تناسلی و عفونت های ناشی هلیکوباکتر پیلوری می شوند. باکتری های مولد اسیدلاکتیک قادر به استقرار در جایگاه های اتصال باکتری های بیماری زا در دستگاه گوارش بوده و از اتصال آن ها جلوگیری می نمایند. همچنین ری و متعددی مانند ها، اسیدهای آلی مختلف و بیوسورفاکتانت ها می کنند. امروزه پژوهشگران از پروبیوتیک ها برای جلوگیری از تولید و حذف بیوفیلم استفاده نموده اند، به عنوان مثال لاکتوباسیلوس پلانتاروم اثر بازدارندگی بر تولید علائم مولکولی، هموسرین لاکتون و تولید الاستاز در سودوموناس آئروژینوزا را دارد. هم چنین توانایی سویه های مختلف لاکتوباسیلوس در مهار سوارمینگ و فعالیت آنزیم اوره آز پروتئوس ها به اثبات رسیده است. علاوه بر این اثر مهاری باکتریوسین لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر روی بیوفیلم و مقاومت آنتی بیوتیکی سراشیا مارسنس و تاثیر بیوسورفاکتانت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی تشکیل بیوفیلم سویه های استرپتوکوکوس موتانس مشخص شده است. پری بیوتیک ها، عناصر تغذیه ای غیرقابل هضم اند که باعث افزایش تعداد و فعالیت باکتری هایی با تعداد محدود در کلون می شوند. یک پری بیوتیک باید باعث بهبود رشد بیفیدوباکتریوم و باکتری های مولد اسیدلاکتیک شود. پری بیوتیک ها می توانند بر روی اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک ها اثر افزاینده داشته باشند. در این راستا می توان نتیجه گرفت که پروبیوتیک ها را می توان برحسب نوع بیماری و عامل به وجود آورنده آن بیماری به تنهایی یا به همراه آنتی بیوتیک های مربوطه و پری بیوتیک های خاص هریک از آن ها به کار برد و با توجه به مکانیسم های عملکردی متنوع پروبیوتیک ها و متابولیت های تولید شده توسط آن ها، از بیان ژن های عامل ویرولانس میکروب ها جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، پری بیوتیک، باکتری های بیماریزا، باکتریوسین، بیوسورفکتانت، بیوفیلم
  • مقالات پژوهشی
  • ملیحه ارشادیان*، نازیلا ارباب سلیمانی، هاتف آجودانی فر، محمدرضا واعظی کاخکی صفحات 14-22
    زمینه و اهداف
    امروزه لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی به علت داشتن خصوصیات ضد میکروبی و به ویژه تجمع پذیری که از اتصال اولیه و استقرار باکتری های بیماری زا در بدن میزبان جلوگیری می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدمیکروبی و تجمع پذیری باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1058 و لاکتوباسیلوس کازه ایPTCC 1608 و نیز جدایه های لاکتوباسیلوسی محصولات لبنی شهرستان سبزوار بر روی برخی از باکتری های بیماری زا است.
    مواد و روش کار
    لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی با روش های استاندارد از نمونه های لبنی سنتی جداسازی وخالص سازی شدند. از ده جدایه لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی، دو جدایه که بیشترین توان پروبیوتیکی را داشتند، انتخاب شدند و ویژگی های فیلوژنی و مولکولی آن هابه کمک تکنیک 16s rRNA sequencing بررسی شد. اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش های Modified Double Layer، Co-Culture و Co-aggregation مورد بررسی قرار گرفت وسپس با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی AFM تجمع پذیری باکتری های پروبیوتیک با باکتری بیماری زا مشاهده شد.
    یافته ها
    در این تحقیق لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی جدا شده از ماست سنتی سبزوار ونیز باکتری های استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوی کازه ای بیشترین اثر ضد میکروبی در کشت دولایه و تجمع سلولی با باکتری های بیماریزای سودوموناس آئروژنرا، اشیرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئووس را به ترتیب نشان دادند اثر مهار رشد باکتری های بیماریزا در حضور باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش کشت همزمان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آزمایش های انجام شده نشان داد که باکتری های پروبیوتیکی در این تحقیق توانایی جلوگیری از رشد باکتری های بیماریزا را داشتند و دراین میان لاکتوباسیلوس کازه ای اثر ضد میکروبی ونیز تجمع پذیری قابل ملاحظه ای با باکتری های بیماریزا داشت و شاید بتوان از آن بعنوان کاندیدای مناسب جهت کنترل بیماری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، Co، Culture، Co، Aggregation، میکروسکوپ نیروی اتمی AFM
  • افسانه اصغری، نوشین نقش*، محبوبه مدنی صفحات 23-30
    زمینه و اهداف
    در سالهای اخیر مقاومت سوش های قارچی فرصت طلب از جمله کاندیدا آلبیکنس به میزان زیادی افزایش یافته است. سمیت داروهای ضد میکروبی، ایجاد مقاومت در قارچ ها و تداخل های دارویی توجه به بررسی ترکیبات دارویی جدید را خاطر نشان می سازد. همچنین مطالعات گسترده ای اثرات بیولوژیکی نانو ذرات نقره را نشان می دهند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی نانو ذرات نقره بر روی عوامل مولد ولوواژینیت کاندیدایی در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش کار
    به منظور تشخیص نمونه ها از روش های معمول قارچ شناسی شامل: شکل ظاهری بر محیط کورن میل آگار، کروم آگار و ایجاد لوله زایا استفاده گردید. جهت بررسی اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره کروی شکل با قطر 10 نانو متر بر روی ایزوله ها، قطر هاله ممانعت از رشد پس از 48-24 ساعت با استفاده از روش انتشار دیسک اندازه گیری شد. میزان MIC و MFC ایزوله ها با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین شد.
    یافته ها
    از مجموع ایزوله های کاندیدا آلبیکنس شناسایی شده (50 نمونه)، تعداد 36 نمونه توسط نانو ذرات نقره کروی با قطر 10 نانو متر مهار شدند. قطر هاله ممانعت از رشد بین 15-0 میلی متر به دست آمد. MIC نمونه ها بین ppm 125– 25/31 و MFC نمونه ها بین ppm 5/ 62- 250 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان دادند که نانو ذرات نقره کروی با قطر 10 نانو متر تا حدودی دارای فعالیت ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس می باشند. احتمال دارد در آینده پس از بررسی این نانوذرات بتوان در درمان عوامل مولد ولوواژینیت کاندیدایی از آنها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نانو ذرات نقره، کاندیدا آلبیکنس، کاندیدیاز، اثر ضد قارچی
  • محمد صالحی، مسعود مبینی، مریم اصغر حیدری صفحات 31-35
    زمینه و اهداف
    ویروسHTLV اولین رتروویروس شناخته شده انسانی و جزء خانواده انکوویروس ها می باشد. ویژگی مهم این ویروس محدودیت شیوع جغرافیایی آن است و شمال خراسان یکی از مناطق آندمیک آلودگی به ویروس HTLV است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع ویروس HTLV-1، 2 درکودکان، نوجوانان و جوانان مراجعه کننده به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی مشهد واحد نیشابور می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی – مقطعی بوده که بر روی 1169 مراجعه کننده از مرداد 92 تا مرداد 93 به این مرکز با درخواست بررسی آنتی بادی های ضد HTLV-1، 2 در نمونه سرم به روش الیزا انجام شده است. متغیر های به کار رفته سن و جنس هستند.
    یافته ها
    عفونت HTLV-1، 2 در 33/ 3% مراجعه کننده گان (1169/ 39) با روش الیزا مثبت بود و متغیرهای سن و جنس به طور مشخصی با عفونت در ارتباط بودند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش شیوع عفونت HTLV-1، 2در کودکان، نوجوانان و جوانان نیشابور بسیار قابل توجه می باشد، بنابراین مراقبت های ویژه و آگاهی لازم برای جلوگیری از انتشار آلودگی در جامعه ضروری است.
    نتیجه گیری
    با وجود برنامه های غربالگری، گزارشات مکرر بسیاری از پژوهشگران و آگاهی رساندن به مردم وجود درصد بالای این ویروس در سنین کودکی، نوجوانی و جوانی در نیشابور یک نگرانی بزرگ به حساب می آید. بنابراین حل این معضل تلاش بیشتر و راهکارهای بهتر جهت آگاهی بیشتر افراد را طلب می کند.
    کلیدواژگان: HTLV، 1، 2، میزان شیوع، نیشابور
  • مصعب احمدی، محمد امیر کریمی ترشیزی*، شعبان رحیمی صفحات 37-47
    زمینه و اهداف
    اهمیت گوشت و تخم طیور در تامین پروتئین مورد نیاز جمعیت رو به افزایش متقاضی غذا غیر قابل انکار است. از طرف دیگر این محصولات به عنوان مخازن پاتوژن های مشترک بین انسان و طیور مانند سروتیپ های سالمونلا شناخته شده اند. در گذشته از آنتی بیوتیک ها به عنوان عوامل کنترل کننده این پاتوژن ها استفاده شده است، امروزه با توجه به ممنوعیت استفاده از آنتی بیوتیک های محرک رشد و گسترش پاتوژن های مقاوم، استفاده از جایگزین های آنتی بیوتیک ضروری می باشد. این مطالعه به منظور جداسازی باکتریوفاژ علیه سالمونلا انتریتیدیس، ارزیابی کارایی و بررسی ایمن بودن آن انجام شد.
    مواد و روش کار
    باکتریوفاژ در آزمایشگاه تحقیقات میکروبیولوژی گروه پرورش و مدیریت طیور دانشگاه تربیت مدرس جداسازی شد و اثرات باکتریسیدی آن بر باکتری سالمونلا انتریتیدیس با استفاده از میزان جذب نوری محیط کشت نوترینت براث حاوی باکتری در دو حالت وجود فاژ و عدم وجود آن و نیز در بلدرچین ژاپنی مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور بررسی ایمن بودن فاژ جداسازی شده، اثر روش های مختلف اعمال آن بر پاسخ ایمنی همورال و وزن نسبی اندام های ایمنی بلدرچین ژاپنی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    باکتریوفاژ جداسازی شده توانایی بالقوه ای در کاهش شمار سالمونلا انتریتیدیس نشان داد. عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند تحت تاثیر تیمار ها قرار نگرفت، اما تعداد باکتری های اسید لاکتیک و عیار پادتن علیه ویروس واکسن آنفلوانزا (H9N2)، در گروه های دریافت کننده فاژ بهتر از گروه شاهد مثبت بود (05/ 0 >p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، اعمال فاژ به روش گاواژ دهانی و آشامیدن کلواکی به ترتیب موجب حذف و کاهش شمار سالمونلا در روده باریک حیوانات چالش داده شده با این باکتری و بهبود سیستم ایمنی آن ها شد.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ لیتیک، سالمونلا انتریتیدیس، روش تجویز، ایمنی
  • معین علی اکبری، فریدا بهزادیان*، علی اصغر دلدار، بهارک مهیاد، مریم بیدرام، مائده بحرینیان صفحات 48-53
    زمینه و اهداف
    ویروس H5N1 ممکن است قابلیت انتقال بین انسان ها را بدست آورد. بنابراین امکان وقوع یک بیماری همه گیر وجود دارد. پروتئین HA1 نقش اصلی را در اتصال ویروس به سلول هدف بازی می کند و پاسخ های آنتی بادی خنثی کننده عمدتا علیه این ناحیه است. باسیلوس سوبتیلیس میزبانی بدون اندوتوکسین جهت بیان وترشح پروتئین های هترولوگ واجد فعالیت ایمونولوژیک شناخته شده است. اگر چه این باکتری قادر به تولید پروتئین های گلیکوزیله نیست اما تحقیقات نشان داده است که گلیکوزیلاسیون HA برای ایمنی زایی آن چندان ضروری نمی باشد. در این مطالعه پروتئین نوترکیب HA1 در باسیلوس سوبتیلیس به صورت ترشحی تولید شد.
    مواد و روش کار
    توالی HA1 در وکتور (–) pGEM® 5Zfکلون شد. سپس این توالی در شاتل وکتور PHT43 ساب کلون وجهت تکثیر به اشریشیاکلی منتقل گردید.پلاسمید نوترکیب استخراج شده از اشریشیاکلی به منظور ترانسفورم باسیلوس سوبتیلیس با روش الکتروپوریشن مورد استفاده قرار گرفت. پس از القای باسیلوس سوبتیلیس نوترکیب با IPTG، کل پروتئین های سلول و پروتئین ترشح شده درون محیط کشت طی یک بازه زمانی، با استفاده از SDS-PAGE بررسی شد.
    یافته ها
    صحت ساختار HA1-PHT43 با تعیین توالی و هضم آنزیمی تایید شد. نتایج SDS-PAGE نشان داد که پروتئین نوترکیبHA1 با موفقیت بیان و درون محیط کشت ترشح شده است.
    نتیجه گیری
    باسیلوس سوبتیلیس میزبانی بدون اندوتوکسین است که می تواند به عنوان یک بستر پروکاریوتی مناسب جهت تولید پروتئین نوترکیب HA1 مورد استفاده قرار گیرد. پروتئین تولید شده در این پژوهش می تواند به عنوان کاندیدی برای واکسن مورد توجه قرار گیرد و لازم است توان ایمنی زایی آن در کنار مدل های حیوانی همراه با گروه های کنترل مناسب ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: باسیلوس سوبتیلیس، بیان ترشحی، آنفولانزا، H5N1
  • الهه تاج بخش، محمود شهوه، سارا تاج بخش*، فهام خامسی پور صفحات 54-65
    زمینه و اهداف
    هلیکوباکتر پیلوری مهم ترین عامل التهاب معده و سوء هاضمه در انسان. با توجه به اهمیت این باکتری و شیوع متفاوت آن در مناطق مختلف کشور، هدف از این پژوهش، بررسی فراوانی آلل های ژن vacA و cagA هلیکوباکترپیلوری در مدفوع اطفال سرم مثبت شهرستان کرمانشاه به عنوان یک منطقه پرخطر می باشد.
    مواد و روش کار
    این تحقیق بر روی 300 کودک 2 تا 9 ساله شهرستان کرمانشاه صورت گرفت. نمونه ها ابتدا به روش سرولوژی از نظر وجود آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفتند پس از استخراج DNA از نمونه های مدفوع، به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) وجود ژن های vacA به همراه آلل های (s1a،s1b،s1c،s2) و (m1 و m2) و ژن cagA مورد بررسی قرار گرفتند و ارتباط آن ها با متغیرهایی مثل سن، جنس، تعداد افراد خانواده و... بررسی شد
    یافته ها
    از 300 کودک مورد بررسی 50 نمونه (16/ 66%) از نظر وجود آنتی بادی IgG علیه هلیکوباکترپیلوری مثبت تشخیص داده شدند. در این تحقیق مشخص گردید که اغلب سویه های جدا شده ی هلیکوباکتر پیلوری ژن vacAs2/m2 را دارند؛ ولی فراوانی ژن cagA در این سویه ها تنها 10% تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، آلل s2/m2 می تواند شاخصی برای پیش بینی آلودگی و خطر بیماری های ناشی از عفونت با هلیکوباکتر پیلوری در این منطقه در نظر گرفته شود. برای اطمینان از این موضوع انجام مطالعات ملکولی وسیع تری در سایر جمعیت ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کودکان، سرم مثبت، مدفوع، هلیکوباکتر پیلوری، PCR
  • رضا فرجی، مهر علی رحیمی*، ناصر نظری، نجما اسدی، علی دهقانی فیروزآبادی، مسعود نگهداری، مهسا یزدی صفحات 66-70
    زمینه و اهداف

    نزدیک 75 درصد از زنان یک بار در طول عمر خود عفونت مخمری را تجربه می کنند. بیماران با دیابت ملیتوس در خطر عفونت کاندیدیازیس واژینال هستند. هدف از این مطالعه تعیین گونه های کاندیدای جدا شده در زنان دیابتی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه در سال 1389 است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 100 زن دیابتی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه در سال 1389 انجام گرفت. نمونه ها (ترشحات واژن)، مورد آزمایش مستقیم میکروسکوپی و کشت بر روی محیط سابورودکستروزآگار قرار گرفتند. آزمایشهای تکمیلی برای شناسایی گونه های مختلف کاندیدا از قبیل جرم تیوب و آزمایش جذب قندها (API) انجام شد. تست تعیین حساسیت (MIC) به روش ماکرودایلوشن براث برای گونه های جدا شده گذاشته شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    از بین 100 نمونه مورد مطالعه 12 مورد (12%) در آزمایش مستقیم میکروسکوپی، 20 مورد (20%) با روش کشت بر روی محیط سابورودکستروزآگار مبتلا به ولوواژنیت کاندیدایی شناخته شدند. گونه های کاندیدای جدا شده عبارتند از: کاندیدا آلبیکنس با 20 مورد (5/ 62%)، کاندیدا گلابراتا با 6 مورد (7/ 18%)، کاندیدا تروپیکالیس با 3 مورد (4/ 9%) و کاندیدا پاراپسیلوزیس با 3 مورد (4/ 9%). تمامی گونه های کاندیدای جدا شده به داروهای ضد قارچ استفاده شده در مطالعه (آمفوتریسین B، فلوکونازول و کلوتریمازول) حساس بودند.

    نتیجه گیری

    کاندیداآلبیکنس غالبترین گونه جدا شده از بیماران بود. کشت ترشحات واژن حتما باید انجام شود زیرا روش کشت نسبت به آزمایش مستقیم میکروسکوپی حساستر است.

    کلیدواژگان: کاندیدیازیس، دیابت ملیتوس، کاندیدا آلبیکنس
|
  • Roha Kasra, Kermanshahi *, Parastoo Rezai Pages 1-13
    Probiotics are live micro-organisms that if are consumed in sufficient numbers, will been beneficial effects on the health of their host. Probiotics have inhibitori effects on the pathogenic bacteria and the expression of their virulence gene. Studies have shown that probiotic bacteria reduce chronic inflammation of the bowel disease, prevention and treatment of diarrhea disease, necrotizing enterocolitis, urinary tract infection and infections are caused by Helicobacter pylori. Lactic acid bacteria can settle site of adhesin of pathogenic bacteria in the gastrointestinal tract and prevent them. Also produce antimicrobial factors such as bacteriocins, organic acids and biosurfactant. Today, researchers use probiotics to prevent and remove biofilms for example L.plantarum has inhibitori effect on the production molecular signals, homoserine lactone and elastase production in P. aeruginosa. Different strains of Lactobacillus inhibited swarming and urease activity of Proteus. Also have been proven inhibitori effect of bacteriocin of L. plantarum on biofilm formation and antibiotic resistance of S. marcescens. It has been found effect of biosurfactant of L. acidophilus on S. mutans biofilm formation. Prebiotics are indigestible nutrition that caused increase the number and activity of limeted bacteria in the colon. A prebiotic must improve growth of Bifidobacterium and lactic acid bacteria and can be increase antimicrobial activity of probiotics. At the result can say that probiotic bacteria use for treatment pathogenic bacteria with antibiotics or their prebiotics and they inhibitori expression of virulence genes by defferent mechanism and metabolite.
    Keywords: probiotic, prebiotic, pathogenic bacteria, bacteriocin, biosurfactant, biofilms
  • Mliheh Ershadian *, Nazila Arbab Soleimani, Hatef Ajodani Far, Mohammad Reza Vaezi Khakhki Pages 14-22
    Background And Aim
    Nowadays, probiotic Lactobacilli are as suitable candidate to control and treat diseases, due to their microbial characteristics and especially co-aggregation which prevent attachment and colonization of pathogenic bacteria. The aim of this study is investigation of antimicrobial and co-aggregation of probiotic bacteria, Lactobacillus.plantarum PTCC 1601, Lactobacillus.casei PTCC 1801, and isolated Lactobacilli from dairy products of Sabzevar city against some pathogenic bacteria.
    Materials And Methods
    Isolation and purification of probiotic lactobacilli from Sabsevar traditional dairy products was done by common methods. Among 10 isolated probiotic lactobacilli,two of them which had more probiotic potentail were selected and their phylogenetic and molecular characteristics was investigated by 16s rDNA sequencing technique. Antimicrobial and anti-adhesive effect of probiotic bacteria was examined by Modified Double Layer, Co-Culture and Co-aggregation methods. Co-aggregation of probotic bacteria with pathogens was seen by ATM microscope.
    Results
    In this study, isolated probotic lactobacilli from Sabsevar traditional dairy products and standard bacteria, L.plantarum and L.casei shown the most antimicrobial effect and co-aggregation with pathogenic bacteria, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Staphylococcus aureus, respectively. Inhibition of pathogenic bacteria in the presence of probotic bacteria was seen by co-culture method.
    Conclusions
    According to this study, all used probiotic bacteria in this research inhibited the growth of pathogenic bacteria, among them L.casei had spectacular antimicrobial effect and co-aggregation with pathogenic bacteria and it may be used as a suitable candidate to control diseases.
    Keywords: lactobacillus, Co, culture, Co, Aggregation, AFM microscopy
  • Afsaneh Asghari, Nooshin Naghsh *, Mahboobeh Madani Pages 23-30
    Background And Aim
    Recently opportunistic fungus resistance has significantly increased like Candida albicans. The poison in antibacterial drugs, resistance in fungus and existence of different drugs make it necessary to use more effective drugs with a higher level of influence and less poison. also large number of investigations showed biologic influence of silver nanoparticles.The aim this study was In vitro comparison of antifungal effect of silver nanoparticle on Candida producer of vulvovaginal candidiasis.
    Materials And Methods
    In order to identification of samples was used from conventional mycological
    Methods
    morphology on corn meal agar and chrom agar and germ tube production. To evaluate the antifungal effect of spherical silver nanoparticles with 10 nm diameter on the isolates. Inhibitory zone diameter after 24-48 hour were performed by disk diffusion method. Also inhibitory effect of nanoparticles in all the samples were compared with fluconazol. Also MIC and MFC of samples were determined by microdilution method.
    Results
    Total of isolates of C. albicans (50 sampels), 36 samples were inhibited with spherical silver nanoparticles with 10 nm diameter. Inhibitory zone diameter was between 0-15 mm. MIC was between 31.25-125 ppm and MFC was between 62.5-250 ppm.
    Conclusions
    The results of the present investigation showed that spherical silver nanoparticles with 10 nm diameter has some antifungal effect against Candida albicans. Probably in the future after looking at this silver nanoparticles can be used in the treatment of producer of vulvovaginal candidiasis.
    Keywords: silver nanoparticles, Candida albicans, candidiasis, anti, fungal activity
  • Mohammad Salehi, Masoud Mobini, Maryam Asghar Heydari Pages 31-35
    Background And Aim
    The HTLV virus known as first human Retrovirus and it’s a part of the Oncoviridea family. An important feature of virus is geographic prevalence district that the North of Razavy Khorasan province (Northeast of Iran) is endemic for HTLV infection. The aim of this study is HTLV1, 2 infection's prevalence rate in children, teenage and juveniles who refers to Iranian Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR)-Mashhad laboratory in Nyshabor in this study.
    Materials And Methods
    This cross – sectional descriptive-analytical study was performed on 1169 patients by ELISA method (Dia.pro diagnostic bioprobes, Italy) from August 2013 to August 2014 in this Center. The variables are genus and age.
    Results
    HTLV1, 2 infections were positive in 3.33% (39/1169) of the participants according to the results of enzyme linked immunosorbent assay (ELISA). Infection was significantly associated with age and genus of participants.
    Conclusions
    Despite screening programs, frequent reports of many scholars and make awareness of people, the high prevalence of the virus in childhood, adolescence and youth in Nyshabor, is a big concern. So to solve this problem demands more effort and better ways for more learning of people.
    Keywords: HTLV1, 2, prevalence rate, Nyshabor
  • Mosab Ahmadi, Mohammad Amir Karimi Torshizi *, Shaban Rahimi Pages 37-47
    Background And Aim
    The role of poultry in production of protein for growing population is undeniable. In other hand, these products are known as a resource of zoonotic pathogens specially Salmonella enteritidis. In past, antibiotics were used as a controlling agent for these pathogens, nowadays according to the banning of antibiotic growth promoters application and spread of resistant pathogens, administration of antibiotic alternatives is necessary. This study was conducted to isolate the bacteriophage and evaluation of it’s safety and efficiency on S. enteritidis in in vitro and in vivo conditions.
    Materials And Methods
    Bacteriophage was isolated in Poultry Microbiology Research Center of Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University of Tehran and it’s efficiency on S. enteritidis was evaluated by measuring optical density (OD) of nutrient broth containing S. enteritidis in presence of phage and lack of it, also experiment on animals was conducted. In order to evaluate phage safety, the effect of it on immune organ weights and humoral immune response of Japanese quail was determined.
    Results
    Isolated bacteriophage showed a potential ability in reducing S. enteritidis. Antibody titer against sheep erythrocytes and immune organ weights were not affected by treatments, while, the count of ileal lactic acid bacteria and antibody titer against influenza killed vaccine virus (H9N2) in groups that received bacteriophage had a significant difference in comparison to positive control (P<0.05).
    Conclusions
    Our results demonstrate that administration of this phage via oral gavage and cloacal drinking route can eliminate and decrease S. enteritidis colonization respectively, moreover it can improve immune response of challenged animals.
    Keywords: Lytic bacteriophage, Salmonella enteritidis, Administration method, Immune
  • Moein Aliakbari, Farida Behzadian*, Ali Asghar Deldar, Baharak Mahyad, Maryam Bidram, Maedeh Bahreinian Pages 48-53
    Background And Aim
    H5N1 influenza viruses may acquire the ability to transmit between humans thus, there is the possibility of a pandemic event. HA1 protein has been shown to play a major role in binding the virus to its target cell and the main neutralizing antibody responses elicit against this region. Bacillus subtilis has been identified as a free endotoxin host for expression and secretion of heterologous proteins with immunological activity. Although the bacteria is not capable of making glycosylated proteins, it has been shown that glycosylation of HA is not much necessary for its immunogenicity. Here we produced secretory recombinant HA1 protein in B. subtilis.
    Materials And Methods
    HA1 sequence was cloned into pGEM® 5Zf(–)vector. It was then subcloned into shuttle vector PHT43 and transferred to E.coli for replication. The recombinant plasmid was extracted from E.coli and used to transform of B.subtilis by electroporation. After induction of recombinant B.subtilis by IPTG, total cell protein and the protein secreted into media were analysed through a time course using SDS-PAGE.
    Results
    The accuracy of PHT43-HA1 construct was confirmed by Sequencing and enzymatic digestion analysis. SDS-PAGE results showed that the recombinant HA1 protein was successfully expressed and secreted into medium.
    Conclusions
    B.subtilis is a free endotoxin host which could be a favorite prokaryotic platform for production of the recombinant HA1 protein.The HA1 protein produced here could be considered and evaluated as a candidate vaccine which its immunogenicity potential needs to be assessed in animal models along with proper control groups.
    Keywords: Bacillus subtilis, secretory expression, influenza, H5N1
  • Elahe Tajbakhsh *, Mahmod Shahve, Sara Tajbakhsh, Faham Khamesipour Pages 54-65
    Background And Aim
    Helicobacter pylori is the most common cause of Gastritis and indigestion in the human. Considering the importance of this infection and its different prevalence in different regions of Iran, this study was conducted to determine the prevalence of H. pylori vacA allels and cagA gene in the feces of seroposetive children in Kermanshah city as a high-risk province
    Materials And Methods
    In this study, 300 children aged 2 to 9 years were examined and tested for detection of anti IgG. Then DNA extracted from stools of seropositive patients and at the present of specific primers prevalence of cagA gene and vacA alleles including (s1a, s1b, s1c, s2, m1and m2) and were determined.
    Results
    A total of 300 serum samples, 50 cases (16.66%) positive for anti IgG against H. pylori.The findings showed that most strains of H. pylori genotypes vacA s2/m2 are isolated. But the frequency of cagA gene sees in only 10 %.
    Conclusions
    According to the results, the most frequent allele of the gene vacA s2/m2 this area has existing children. To ensure these wider molecular studies in other populations is recommended.
    Keywords: Serum positive children, Stool, Helicobacter pylori, PCR
  • Reza Faraji, Mehr Ali Rahimi, Naser Nazari, Najma Asadi, Ali Dehghani Dehghani Firoozabadi, Masoud Negahdary, Mahsa Yazdi Pages 66-70
    Background And Aim

    Nearly 75% of all adult women have had at least one genital "yeast infection" in their lifetime. Patients with diabetes mellitus are risk for vulvo-vaginal candidiasis. The aim of this study is the determining species of Candida isolated from diabetic women referred to Kermanshah Diabetes Research Center (KDRC) in 2010.

    Materials And Methods

    This descriptive – analytic study was performed on 100 diabetic women referred to Kermanshah Diabetes Research Center in 2010. All specimens were examined under direct microscopy and cultured on Sabouraud Dextrose Agar (SDA). Complimentary test such as germ tube test and Sugar Assimilation Test (API) were carried out to differentiate the Candida species. Performed Minimum Inhibitory Concentration (MIC) test for Candida species isolated. Statistical analysis was performed using the Chi-square test. All of the species isolate were sensitive to Amphotericin B, Fluconazole, and Clotrimazole.

    Results

    From 100 samples that were under experience, 12% (12 cases) in direct microscopy test and 20% (20 cases) were infected to vaginal candidiasis by cultivation on Sabouraud Dextrose Agar (SDA). Frequency the Candida species isolated were: C.albicans with 62.5% (20 cases), C.glabrata with 18.7% (6 cases), C.tropicalis with 9.4% (3 cases) and C.parapsilosis with 9.4% (3 cases).

    Conclusions

    C. albicans was, by far, the most predominant yeast isolate. Culture of vaginal discharge should be warranted because culture technique is more sensitive than direct smear.

    Keywords: Candidiasis, diabetes mellitus, C.albicans