فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال دهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقالات مروری
  • میلاد اعظمی، زهرا درویشی، میلاد برجی، کوروش سایه میری* صفحات 1-7
    زمینه و اهداف
    مطالعات اخیر نقش احتمالی هلیکوباکتر پیلوری در آنمی فقر آهن در زنان باردار را مورد ارزیابی قرار داده اند، اما نتایج این مطالعات متفاوت بوده است. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط هلیکوباکتر پیلوری و آنمی فقر آهن در زنان باردار به روش متاآنالیز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک متاآنالیز براساس بانک های اطلاعاتی شامل: Scopus، PubMed،Science Direct، ProQuest، Cochrane، EMBASE، Web of Science، Springer، Online Library Wiley، Chemical Abstracts، EBSCO و هم چنین موتور جستجوی Google Scholar در بازه ی زمانی 1990 تا 2016 با استفاده از کلیدواژه ای استاندارد توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل انجام شده است. سپس تمام مقالاتی که دارای معیار ورود به مطالعه بودند مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از مدل اثرات تصادفی به روش متاآنالیز و با نرم افزار Stata Ver.11.1 آنالیز شدند.
    یافته ها
    7 مطالعه واجد شرایط، با حجم نمونه 2115 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط هلیکوباکتر پیلوری و آنمی فقر آهن در زنان باردار از نظر آماری معنی دار بود و نسبت شانس (OR) 1/82 (فاصله اطمینان 95%: 2/30-1/43) برآورد گردید. در بررسی ارتباط هلیکوباکتر پیلوری با سطح هموگلوبین و فریتین سرم در 3 مطالعه، مشخص شد هلیکوباکتر پیلوری در کاهش این دو متغیر موثر است و ارتباط از نظر آماری معنی دار بود (0/05> P).
    نتیجه گیری
    هلیکوباکتر پیلوری در اتیولوژی آنمی در زنان باردار نقش دارد و توصیه می شود تمامی زنان باردار آنمیک از نظر هلیکوباکتر پیلوری بررسی شوند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، آنمی، زنان باردر، متاآنالیز
  • مقالات پژوهشی
  • محسن میرزایی *، روح انگیز افتخاری، ندا تقی زاده، محمدرضا مهرابی صفحات 8-15
    زمینه و اهداف
    اشریشیا کلی تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) به دلیل مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف مشکلات درمانی فراوانی را ایجاد نموده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی حضور انواع ژن های مولد ESBLs در جدایه های بالینی اشریشیاکلی و تعیین الگوی مقاومت آنها در برابر آمیکاسین، سفتریاکسون، ایمی پنم و مروپنم می باشد.
    مواد و روش ها
    500 جدایه بالینی اشریشیاکلی طی فروردین 1391 تا اردیبهشت 1392 از دو بیمارستان شهرستان بروجرد جمع آوری شدند. آزمایش های غربالگری، تائید تولید ESBLs و حساسیت ضد میکروبی طبق دستورالعمل های CLSI انجام گرفت. حداقل غلظت مهارکننده (MICs) ایمی پنم، مروپنم، سفتریاکسون و آمیکاسین توسط روش E-test تعیین گردید. تمامی جدایه های مولد ESBLs، با روش PCR از نظر حضور ژن های TEM، SHV و CTX-M بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده تمام جدایه های مورد بررسی نسبت به ایمی پنم و مروپنم حساس بودند. علاوه براین در بین جدایه های مولد ESBLs حساسیت مناسبی نسبت به آنتی بیوتیک های آمیکاسین و سیپروفلوکساسین (05/0 (P-value مشاهده گردید. در 190 جدایه مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف، فراوانی ژن های ESBLs به ترتیب: 62 جدایه (32/6%) واجد ژن CTX-M، 61 جدایه (32/1%) واجد ژن TEM و 60 جدایه (31/6%) واجد ژن SHV بودند. 25 جدایه (13/1%) حامل ژن های TEM، SHV و CTX-M بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای تولید ESBLs در اشریشیاکلی جدا شده از بیمارستان های شهر گزارش می شود. این پدیده با افزایش میزان مقاومت جدایه های حاوی چند ژن در ارتباط می باشد. نتایج بدست آمده نشان داد، کارباپنم ها همچنان از تاثیر مناسبی روی جدایه های مولد ESBLs برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بتالاکتامازها، کارباپنم ها
  • سجاد هارون آبادی *، سید منصور میبدی، سید خلیل شکوهی صفحات 16-23
    زمینه و هدف
    میکروارگانیسم های آبزی توانایی شگرفی در تولید مواد ضد میکروبی علیه باکتری های پاتوژن دارند. در این مطالعه جداسازی این میکروارگانیسم ها و سنجش اثر ضد میکروبی آن ها علیه برخی پاتوژن های بیماری زا انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه ها در فصل پاییز و از غرب دریای خزر جمع آوری شدند، نمونه های جداشده تخلیص و اثر آن ها بر برخی پاتوژن های بیماری زا با استفاده از دو روش سنجیده شد. سویه های دارای اثر ضد میکروبی بر پاتوژن های شاخص، ماده ژنتیکی موجود در آن ها (DNA) استخراج و با استفاده از پرایمرهای جهانی واکنش زنجیری پلیمراز انجام شد. سویه های جداشده با استفاده از تکنیک مولکولی 16SrDNA PCR sequencing شناسایی و به عنوان سویه های جدید آبزی در پایگاه بانک اطلاعات ژنی ثبت شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سویه های دارای خاصیت ضد میکروبی اثر قابل توجهی بر پاتوژن های گرم مثبت داشتند، بطوریکه گرم مثبت ها تقریبا در اکثر موارد مهار شدند اما اثر ضد میکروبی این سویه ها در برابر گرم منفی ها بسیار ناچیز بود و تنها در چند مورد مشاهده شد. شناسایی سویه های دارای اثر ضد میکروبی نشان داد که متعلق به جنس باسیلوس ها می باشند.
    نتیجه گیری
    می توان از توانایی این باکتری های آبزی جهت کنترل رشد پاتوژن های مقاوم به دارو که تهدید جدی برای سلامت انسانی می باشند استفاده کرد. همچنین با بهینه سازی شرایط تولید ماده ضد میکروبی در آن ها و تخلیص در شرایط صنعتی می توان کیفیت و مقدار عصاره ضد میکروبی تخلیص شده از آن ها را جهت استفاده در صنایع مختلف مانند صنعت دارویی افزایش داد.
    کلیدواژگان: آب دریا، تست ضد میکروبی انتشار از دیسک، عوامل ضد میکروبی، واکنش زنجیری پلیمراز، آنالیز توالی، باسیلوس
  • نجمه رخ تابناک، موج خالقی *، حسینعلی ساسان صفحات 24-32
    زمینه و اهداف
    لاکتوباسیلوس ها متداول ترین سویه های پروبیوتیکی هستند که دارای خصوصیت ضدمیکروبی نیز می باشند. هدف از این پژوهش، مطالعه خصوصیت پروبیوتیکی و اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس های بومی جدا شده از لبنیات می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 26 سویه لاکتوباسیلوس از نمونه های شیر، ماست و پنیر بومی، جداسازی شدند. تمامی جدایه ها ازنظر مقاومت به اسید (pH های 2، 3 و 4) و غلظت های نمک های صفراوی (0/3، 0/5 و 1% وزنی/حجمی) مورد بررسی قرار گرفتند. اثر ضد میکروبی این جدایه ها بر روی باکتری های پاتوژن لیستریا منوسیتوژنز، انتروکوکوس فکالیس، اشریشیا کلی PTCC 1330، استافیلوکوکوس اورئوس PTCC 1112 و باسیلوس سرئوسPTCC 1015 با استفاده از روش چاهک، مطالعه شد. سپس سویه های مقاوم به شرایط اسیدی و نمک های صفراوی که اثر ضدمیکروبی خوبی از خود نشان دادند، توسط توالی یابی ژن 16S rRNA شناسایی شدند.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر 96/15% جدایه ها توانستند رشد باکتری های پاتوژن را مهار نمایند. 61/5% جدایه ها به 2 pH و 84/62% به غلظت 0/3% نمک صفراوی مقاوم بودند ولی تنها دو سویه 53C و 22CL بیشترین تحمل را در شرایط اسیدی و غلظت بالای نمک های صفراوی از خود نشان دادند. بر اساس آنالیز فیلوژنتیکی بر پایه توالی یابی 16S rRNA مشخص گردید این دو سویه به گونه لاکتوباسیلوس کازئی تعلق دارند.
    بحث: بر اساس یافته های به دست آمده می توان از دو سویه مقاوم جدا شده به عنوان آغازگرهای پروبیوتیکی در تهیه فراورده های لبنی پروبیوتیک، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اکتوباسیلوس، پروبیوتیک، ضدمیکروبی، ژن 16S rRNA
  • لاله رومیانی *، مهدی سلطانی، افشین افشین آخوندزاده بستی صفحات 35-43
    زمینه و اهداف
    استرپتوکوکوزیس یکی از مهم ترین بیماری های منتقله از طریق غذا و زئونوز است که توسط گونه های استرپتوکوکوس بخصوص استرپتوکوکوس اینیایی ایجاد می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین مطالعه لگاریتم درصد احتمال رشد استرپتوکوکوس اینیایی تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس رزماری، نیسین، دما و pH طی 43 روز نگهداری در محیط آبگوشت قلب و مغز به صورت یک طرح چند عاملی انجام شد.
    مواد و روش ها
    استخراج اسانس از بخش های هوایی گیاه رزماری توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی انجام شد. باکتری لیوفیلیزه استرپتوکوکوس اینیایی از بخش بهداشت و بیماری های دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از ماهیان قزل آلای بیمار به دست آمد. محاسبه لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری از طریق روش 24 لوله ای با ترکیبی از اسانس، نیسین، دما و pH به دست آمد.
    یافته ها
    در دمای 37 درجه سلسیوس غلظت های اسانس در ترکیب با غلظت 0/75میکروگرم بر میلی لیتر نیسین توانستند مانع رشد باکتری شوند و حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد برای آنها 4/241- به دست آمد. در دمای 15 درجه سلسیوس و pH 5/5 غلظت 0/25 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین در کنترل رشد باکتری تاثیر سینرژیستیک خود را با غلظت های 0/005 و 0/015 درصد اسانس نشان داد که تفاوت معنی داری با غلظت 0/75 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین نداشت (0/01 >P ). غلظت 0/0015 درصد اسانس با 0/75 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین، دمای 4 درجه سلسیوس و pH 5/5 توانستند در طی 43 روز نگهداری کاملا از رشد باکتری جلوگیری کنند.
    بحث: نتایج این بررسی تاثیر ضدباکتریایی و اثر سینرژیستیک اسانس رزماری و نیسین را نشان داد که با استفاده از این نتایج می توان در صنعت غذا از آن بهره برد.
    کلیدواژگان: اسانس رزماری، نیسین، استرپتوکوکوس اینیایی
  • لعیا حیدری *، روحا کسرای کرمانشاهی، محمد مهدی فیض آبادی صفحات 44-55
    مقدمه
    در 15 سال اخیر عفونت های بسیاری با عوامل عفونی ESBL) Extended spectrum beta-lactamase) مثبت گزارش گردیده که تهدیدی جدی برای درمان است. هدف از این پژوهش مقایسه ی میان تاثیر آنتی بیوتیک ها با تاثیر مایع شناور فاقد سلول (CFS) لاکتوباسیلوس ها بر میزان رشد جدایه های ESBL مثبت Klebsiella pneumniae عامل عفونت بیمارستانی می باشد.
    مواد و روش ها
    آنتی بیوگرام برای 7 جدایه ی بالینی K. pneumoniae (فنوتیپ های CTX-M، SHV، TEM) به روش Kirby-Bauer و نیز تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آنتی بیوتیک های انتخابی طبق استانداردهای CLSI انجام شد. سنجش میزان حساسیت جدایه ها به CFS 5 سویه ی Lactobacillus acidophilus ، L. casei ، L. fermentum ، L. plantarum و L. rhamnosus با روش چاهک پلیت و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی CFS انجام گردید. جهت شناسایی عامل احتمالی موثر بر مهار رشد جدایه های K. pneumoniae خنثی سازی CFS و سپس تاثیر مجدد آن به روش MODA انجام شد.
    یافته ها
    همه ی جدایه های K. pneumoniae به آنتی بیوتیک های جنتامایسین، سفالوتین، سفتازیدیم و سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. بیش ترین تاثیر ضدمیکربی CFS، مربوط به L. plantarum و L. rhamnosus و متابولیت های اسیدی CFS آن ها بود.
    بحث: CFS حاوی متابولیت های اسیدی، با غیرفعال سازی آنزیم ها و افزایش نفوذپذیری غشاء باعث اختلال عملکرد می باشد در حالی که جدایه های K. pneumoniae نسبت به برخی آنتی بیوتیک ها با جایگاه اثر اختصاصی مقاوم شده اند. بنابراین CFS لاکتوباسیلوس ها در مقایسه با آنتی بیوتیک های انتخابی در از بین بردن این جدایه های K. pneumoniae می تواند انتخاب مناسب تری باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، مقاومت آنتی بیوتیکی، مایع شناور فاقد سلول لاکتوباسیلوس ها
  • سید مجتبی هاشمی دزفولی، مسعود قانع * صفحات 56-65
    زمینه و اهداف
    سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع در مردان و هشتمین نوع سرطان در زنان است. نقش عفونتهای ویروسی، در ابتلای به این سرطان در سالهای اخیر بسیار مورد بحث قرار گرفته است. لذا هدف این مطالعه، طراحی یک روش مبتنی بر واکنش زنجیره ای پلی مراز است که برای بررسی فراوانی هرپس سیمپلکس ویروس و پاپیلوما ویروس در تومورهای مثانه بهنیه شده است.
    مواد و روش کار
    40 نمونه کارسینوم مثانه از نوعTCC ، به شکل پارافینه شده از بخش پاتولوژی بیمارستان دکتر غرضی ملایر در تابستان 93 جمع آوری گردید. پس از دپارافینه کردن نمونه ها، DNA از بافت استخراج و از تکثیر ژن بتا گلوبین برای صحت DNA ی استخراج شده استفاده شد. سپس از پرایمر های اختصاصی ژن پروتئین L1 برای HPV و ژن UL130 برای HSV به کمک تکنیک PCR استفاده شد. برای بررسی رابطه بین میزان فراوانی ویروس ها و سرطان مثانه، از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    از 40 نمونه کارسینوم مورد مطالعه 15مورد (39/47%) مرد به ویروس HPV مبتلا بودند و هیچکدام از زنان مورد بررسی به ویروس HPV مبتلا نبوده اند. همچنین در 40 نمونه جمع آوری شده HSV مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به اینکه مقدار اعتبارسنجی آزمون استقلال کای دو، برابر با 664/0 و بزرگتر از 05/0 شده است در سطح اطمینان 95% رابطه ای بین میزان فراوانی ویروس HPV و تومور مثانه وجود ندارد. همچنین با مقایسه نتایج حاضر با یافته های مطالعات انجام شده در سایر نقاط جهان شیوع پایین تر عفونت HPV مقایسه با برخی کشور ها گزارش می شود.
    کلیدواژگان: کارسینوم مثانه، PCR، HSV، HPV
  • پیمان بهلولی، محمدرضا نهایی *، صفر فرج نیا، مجتبی ورشوچی، مرتضی قوجازاده، محمد اکبری دیباور، فیروزه صفاییان صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    آنتی بیوتیک وانکومایسین یکی از مهمترین داروهای موجود در درمان عفونتهای ناشی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) می باشد. از آنجایی که استافیلوکوکوس اورئوس های با کاهش حساسیت به وانکومایسین در ارتباط با مورتالیتی بالایی بوده و در حال افزایش در جهان هستند، لذا بررسی شیوع این سویه ها ضروری به نظر می رسد.
    روش بررسی
    تعداد 100 ایزوله MRSA با استفاده از تستهای فنوتیپی نظیر رنگ آمیزی گرم، کاتالاز، کواگولاز، DNase، تخمیر مانیتول و آزمون مقاومت به متی سیلین مورد شناسایی قرار گرفتند. جهت تشخیص مقاومت به وانکومایسین تستهای فنوتیپی با روش دیسک دیفیوژن، تعیین MIC با روش E-test و آزمونهای غربالی در محیط کشت برین هارت اینفیوژن آگار (BHIA) حاوی وانکومایسین انجام و آزمون مولکولی PCR برای شناسائی ژنهای femB، mecA و vanA مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان مقاومت به متی سیلین 59% بود. دامنه MIC وانکومایسین بین μg/ml 0/75 تا μg/ml 4 قرار داشت. با روش E-test میزان 92% ایزوله ها حساس و 8% دارای مقاومت هتروژن به وانکومایسین بودند. ولی آزمونهای غربالی در محیط کشت BHIA حاوی μg/ml 3 و μg/ml 4 وانکومایسین بترتیب 18% مقاومت هتروژن و 4% مقاومت بینابینی به وانکومایسین را شناسایی نمود. در آزمون غربالی در BHIA محتوی μg/ml 6 وانکومایسین هیچ ایزوله ای قادر به رشد نبود. 100% ایزوله ها دارای ژنهای femB و mecA بودند ولی هیچ ایزوله ای حاوی ژن vanA نبود.
    نتیجه گیری
    آزمون E-test به تنهایی قادر به شناسایی تمامی ایزوله های با مقاومت هتروژن و بینابینی به وانکومایسین نبود. لذا استفاده از آزمونهای غربالی در کنار آزمونهای MIC الزامی است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، وانکومایسین، E، test، آزمون غربالی، PCR
  • مقالات کوتاه
  • فروغ قشقایی، عزیزالله جعفری، الهام معظمیان* صفحات 82-87
    زمینه و هدف
    زخم سوختگی محل مناسبی برای بروز عفونت های مقاوم به درمان می باشد و باکتری سودوموناس ائروژینوزا رایج ترین باکتری مولد این عفونت ها می باشد. بنابراین، تحقیق در زمینه بدست آوردن داروهای موثر ضروری بنظر می رسد. هدف از این تحقیق، شناسایی اثر ضد باکتریایی گیاهان آویشن دنایی، چویل و اسفند برروی عفونت زخم سوختگی ناشی از سودوموناس ائروژینوزا و مقایسه آن با اثر آنتی بیوتیک های منتخب بر روی این باکتری می باشد.
    روش بررسی
    اثر ضد سودوموناسی اسانس گیاهان با استفاده از تست چاهک بررسی گردید. جهت ارزیابی ترمیم زخم های سوختگی عفونی از تیمار با دو اسانس اسفند و آویشن دنایی بر روی زخم سوختگی موش سوری استفاده شد. مساحت زخم و درصد بهبودی اندازه گیری و شد. در روز 16 روز بعد از ایجاد عفونت از گروه های آلوده جهت بررسی تعداد نوتروفیل و لنفوسیت ارزیابی گردید.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد علیه سودوموناس ائروژینوزا برای اسانس آویشن دنایی بیشترین نتیجه را در برداشت. تعداد کلنی در گروه درمان شده با گیاهان و سیپروفلوکساسین تفاوت معنی داری نسبت به گروه شاهد و گروه درمان شده با جنتامایسین نشان داد. در شمارش گلبول های سفید خون موش های آلوده شاهد و درمان شده با جنتامایسین کمتر از سطح نرمال قرارگرفت در صورتی که تعداد این سلول ها در خون گروه های درمان شده با گیاهان دارویی و سیپروفلوکساسین در محدوده نرمال مشاهده گردید. با توجه به نتایج بدست آمده از گونه های گیاهی و درمان زخم سوختگی عفونی می توان پس از مطالعات وسیع تر، به عنوان یک داروی ضد سودوموناس مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آویشن دنایی، اسفند، چویل، سودوموناس ائروژینوزا، زخم سوختگی
  • پیمان زارع، حسن قربانی چوبقلو *، محمد طلوعی، جعفر هادوی آلقو صفحات 88-92
    زمینه و اهداف
    سالمونلوز یکی از مهم ترین بیماری های زئونوز می باشد که سبب بروز فرم های اسهالی و سیستمیک می شود. امروزه مقاومت دارویی یکی از مشکلات مهم در جامعه پزشکی و دامپزشکی است که در مناطق روستایی در وسعت بالاتری می باشد. هدف از این مطالعه پایش وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی زیرگونه های سالمونلا در دام های اهلی مناطق روستایی استان آذربایجان شرقی می باشد.
    روش کار
    در این بررسی 250 نمونه شامل (100 نمونه گاو، 50 نمونه گاومیش، 50 نمونه گوسفند،50 نمونه بز) از مناطق مختلف روستایی گردآوری و جهت جداسازی سالمونلا مورد استفاده قرار گرفت. نمونه های مدفوع تازه و سواپ رکتال در محیط های غنی کننده و انتخابی کشت داده شد و سپس با تست های بیوشیمیایی تایید و با آنتی ژن های O و Hسروتایپینگ شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی موارد جداسازی شده با روش دیسک دیفیوژن نسبت به آنتی بیوتیک های روتین مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    بیش از 250 نمونه بررسی شد که 15 مورد (6 درصد) گونه های سالمونلا شامل سالمونلا دابلین (7 مورد)، سالمونلا تیفی موریوم (5 مورد) و سالمونلا انتریدیس (3 مورد) بود. در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اغلب سویه ها مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه را نشان دادند. به طور کلی جداسازی زیرگونه های سالمونلا و همچنین مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه جدایه ها نشان داد که دام های به ظاهر سالم به عنوان ناقلین این پاتوژن بوده و می توانند سبب آلودگی سایر دام ها و به تبع آن آلودگی جوامع بشری گردند و به عنوان خطری برای بهداشت عمومی باشند.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، سالمونلا، دام های اهلی، مناطق روستایی
  • نامه به سردبیر
  • کریم درویش پور *، هاشم حشمتی، محمدرضا رضایی منش، محمد میرحسنی صفحات 93-96
|
  • Milad Azami, Zahra Darvishi, Milad Borji, Korosh Sayehmiri* Pages 1-7
    Background And Aim
    Recent studies were tested possible role of Helicobacter pylori in iron deficiency anemia in pregnant women but the results of these studies have been different. Therefore, this study aimed to determine the association between H. pylori infection and iron deficiency anemia in pregnant women using meta-analysis.
    Materials And Methods
    This study was meta-analysis done based on data bases included: Scopus, PubMed, Science Direct, ProQuest, Cochrane, EMBASE, Web of Science, Springer, Online Library Wiley, Chemical Abstracts, EBSCO as well as the Google Scholar search engine in the period 1990 to 2016 by two independent researchers using standard keyword. Then all articles with inclusion criteria were examined .The data were analyzed by using random effects model Meta-analysis method and with the software Stata Ver.11.1.
    Results
    7 eligible studies with a sample size of 2115 patients were examined. The relationship between H. pylori and iron deficiency anemia in pregnant women was statistically significant and odds ratio (OR) 1.82 (CI: 95%, 1.43-2.30) was estimated. In 3 study Investigated the relationship of H. pylori associated with hemoglobin and serum ferritin levels found H. Pylori is effective in reducing these two variables and the association was statistically significant (P
    Conclusion
    H. pylori plays a role in the etiology of anemia in pregnant women and recommended all anemic pregnant women be checked of H. pylori.
    Keywords: Helicobacter pylori, Anemia, Pregnant women, Meta, analysis
  • Mohsen Mirzaee *, Roohangiz Eftekhari, Neda Taghizadeh, Mohammad Reza Mehrabi Pages 8-15
    Background And Aims
    Escherichia coli harboring extended spectrum β-lactamase (ESBLs) are significantly resistant to other antibiotics and caused several health problems. The present study was carried out to characterize the ESBL types and to determine their pattern of resistance to four antimicrobial agents in clinical isolates of E. coli.
    Material and
    Methods
    During April 2012 to May 2013, 500 clinical isolates of E. coli were collected from two hospitals in Boroujerd. Phenotypic screening and confirmation tests for ESBL detection and antibiotic susceptibility testing were performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guidelines. Minimum inhibitory concentration of imipenem, meropenem, amikacin and ceftriaxone was determined by the E-test method. All ESBLs producing isolates were examined for presence of the TEM, SHV and CTX-M genes by PCR method.
    Results
    All of the studied isolates were susceptible to imipenem and meropenem. Additionally, among ESBLs producer isolates good susceptibility to amikacin and ceftriaxone (P-value 0.5) was observed. The prevalence of the TEM, SHV and CTX-M genes among 190 ESBLs producing isolates was as follows: TEM positive: 61 (32.1%), SHV positive: 60 (31.6%) and CTX-M: 62 (32.6%). TEM, SHV and CTX-M genes occurred together in 25 (13.1%) of the isolates.
    Conclusion
    The high prevalence of E.coli producing ESBL in Boroujed hospitals reported. More than one ESBL was produced by many isolates, and this was correlated with increased resistance levels. Carbapenems continue to show good in vitro activity agent ESBLs producing organism.
    Keywords: Escherichia coli, Beta, lactamases, Carbapenems
  • Sajad Harounabadi *, Seyyed Mansour Meybodi, Seyyed Khalil Shokouhi Pages 16-23
    Background And Aim
    Marine microorganisms have an astonishing potential for producing antimicrobial substances against pathogenic bacteria. In this study, isolation and measurement of antimicrobial activity among these microorganisms against some pathogenic bacteria was carried out.
    Materials And Methods
    Samples were collected in autumn from the west of the Caspian Sea. Isolated samples were purified and antimicrobial activity among these samples against some pathogenic bacteria were measured by the use of two methods. At the end, genetic substance (DNA) of the strains with antimicrobial effect against pathogenic bacteria was extracted and polymerase chain reaction with universal primers was carried out. Isolated strains were identified by molecular method (16SrDNA PCR sequencing) and the strains were submitted and registered as new marine strains in the NCBI.
    Results
    Results showed, the strains with antimicrobial activity had a noticeable effect on gram positive bacteria. So that gram positive bacteria were nearly inhibited in all cases but antimicrobial activity was restricted against gram negative bacteria, because gram negative bacteria were inhibited only in few cases. Finally, identification of stains with antimicrobial effect showed, the strains belong to Bacillus genus.
    Conclusion
    According to this result; we can use marine bacteria for controlling growth of pathogenic bacteria that are resistant to drugs and as a big threat for the human health. Also we can optimize conditions for producing antimicrobial substances among them and we can extract them in industrial conditions for increasing quality and quantity antimicrobial substances in these bacteria for the use in different industries such as pharmaceutical industry.
    Keywords: Sea water, Disk diffusion antimicrobial test, Antimicrobial Agents, Polymerase chain reaction, Sequence analysis, Bacillus
  • Najmeh Rokhtabnak, Dr Moj Khaleghi *, Dr Hoseynali Sasan Pages 24-32
    Background
    As lactobacilli possess an antagonistic growth property, therefore they may be used as bioprotective agents for infection control. The aim of this study was to investigate the antagonistic effect of lactobacilli isolated from local dairy.
    Materials And Methods
    In this study 26 species of Lactobacilli were isolated from milk, homemade yoghurt and cheese. Each isolated bacteria was tested for its tolerance to acidic environments at pH (2.0, 3.0, and 4.0) and bile salt concentrations (0.3, 0.5 and 1% w/v). Also, isolates were further tested for their antimicrobial activity against common pathogenic bacteria such as Enterococcus feacalis, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus PTCC 1112, Escherichia coli PTCC 1330 and Bacillus cereus PTCC 1015 by using the agar well method. Then the strains that are not only resistant to acidic conditions and bile salts but also have antimicrobial activity, were identified by 16S rRNA gene sequencing.
    Results
    In this study, most of isolated Lactobacilli were found to inhibit growth of pathogens (96.15%). 61.5% and 84.62% of isolated lactobacilli tolerated to pH 2 and 0.3% bile salt. Only two strains, 53C and 22CL, were more resistant to pH 2 and high concentration of bile salt. The Phylogenetic analysis based on 16S rRNA sequencing revealed that two strains (53C and 22CL) belong to species of Lactobacillus casei.
    Conclusions
    According the results the two isolated resistant strains can be employed as probiotic starter in probiotic dairy products preparation.
    Keywords: Lactobacillus, probiotic, antimicrobial, 16S rRNA gene
  • Laya Heydari *, Rouha Kasra Kermanshahi, Mohammad Mehdi Feiz Abadi Pages 44-55
    Background And Aim
    within recent 15 years, extended spectrum beta lactamase (ESBL) positive agents have caused many infections which could be a serious threat to the antibiotic therapy. The aim of this study is to compare the effect of antibiotics and Cell Free Supernatant (CFS) of Lactobacillus spp. culture on the survival of K. pneumoniae ESBL positive isolates that cause nosocomial infections.
    Methods and Materials: The antibiograms were determined for 7 K. pneumoniae clinical isolates (expressing CTX-M, TEM and SHV beta-lactamases) according to Kirby-Bauer method. Minimum Inhibitory Concentration and Minimum Bactericidal Concentration for selected antibiotics were determined according to CLSI guidelines. In order to evaluate the effect of Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. fermentum, L. plantarum and L. rhamnosus’ CFS on K. pneumoniae isolates, well-diffusion method, MIC and MBC determination were used. To determine the probable effective agent of CFS on inhibition of K. pneumoniae growth, CFS were neutralized and evaluated again according to MODA method.
    Results
    All K. pneumoniae isolates were resistant to gentamicin, cephalothin, ceftazidime and ciproflpxacin. The CFS of L. plantarum and L. rhamnosus and their acidic metabolites had the most antimicrobial effect.
    Conclusion
    Functional disorder would occur through enzymes inactivation and increasing cell membrane permeability by the effect of acidic metabolites of CFS, while K. pneumoniae isolates became resistant to some antibiotics with specific site of action. Therefore, CFS of Lactobacillus spp. could be an appropriate alternative for selected antibiotics against these K. pneumoniae isolates.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, antibiotic resistance, cell free supernatant of Lactobacillus spp
  • Seyed Mojtaba Hashemi Dezfoli, Masoud Ghane* Pages 56-65
    Background And Aim
    Bladder cancer is the fourth most common cancer in men and the eighth form of cancer in women. Role of the viral infections risk has been much discussed in recent years. Therefore the aim of this study was to optimize a method based on polymerase chain reaction to detect and evaluate prevalence of herpes simplex virus and papilloma virus in bladder tumors.
    Materials And Methods
    forty cases of of the bladder TCC carcinoma in the paraffin from the pathology department of the Doctor Gharazi hospital, malayer were collected in the summer 2014. After deparaffin samples, DNA was extracted from the tissue and the beta-globin gene was amplification for the accuracy of the DNA extracted. The gene specific primers for HPV L1 protein and UL130 gene using by PCR for HSV. To examine the relationship between viruses and cancer incidence, was used chi-square test (X2).
    Results
    From 40 Carcinoma samples studied 15 cases (47.39%) were men infected with HPV virus, None of the women surveyed have been infected with HPV. HSV wasn’t detected in 40 samples collected.
    Conclusions
    Considering that independence validation of chi-square test equal to 0.664, and greater than 0.05, correlation between the incidence of HPV virus and no bladder tumor with 95% trust. We also compare the results with in other parts of the world, a lower incidence of HPV infection compared to some other countries were reported.
    Keywords: Bladder Carcinoma, PCR, HSV, HPV
  • Peyman Bohlouli, Mohammad Reza Nahaei *, Safar Farajnia, Mojtaba Varshochi, Morteza Ghojazadeh, Mohammad Akbari Dibavar, Firoozeh Safaeeyan Pages 66-75
    Background And Aim
    Vancomycin is one of the last drugs used by human for treatment of infections caused by Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolates. Since Staphylococcus aureus with heterogeneous, intermediate and complete resistance to vancomycin are in relation to high mortality rate and are increasing in the world, so investigating the incidence of these isolates is necessary.
    Materials And Methods
    By using several phenotypic tests such as Gram stain, catalase, coagulase, DNase and mannitol fermentations and by screening resistance to methicillin, 100 MRSA isolates were identified. For identifying resistance to vancomycin, phenotypic tests with the disc diffusion method, determining MIC by E-test method and screening test in BHIA (Brain Heart Infusion Agar) containing vancomycin and molecular PCR test were carried out in order to identify femB, mecA and vanA genes.
    Results
    Resistance to methicillin was 59%. Ranges of vancomycin MICs were between 0.75 µg/ml to 4 µg/ml. By E-test method 92% of isolates were sensitive and 8% showed heterogeneous resistance to vancomycin. However, screening tests in BHIA, containing 3 μg/ml and 4 μg/ml vancomycin, detected 18% heterogeneous resistance and 4% intermediate resistance to vancomycin, respectively. In screening tests using BHIA, with 6 μg/ml vancomycin no isolate was able to grow. Although all of the isolates contained femB and mecA genes, but none of them contained vanA gene.
    Conclusion
    E-test alone was not able to identify all S.aureus isolates of heterogeneous resistance and intermediate resistance to vancomycin. As a result, the screening tests also should be used along with MIC tests.
    Keywords: Methicillin, resistant Staphylococcus aureus, Vancomycin, E, test, Screening test, PCR
  • Forogh Ghashghae, Azizolah Jafari, Elham Moazamian * Pages 82-87
    Background And Aim
    Burn wound is a susceptible site for incidence of resistant infections. Therefore, research for finding effective drugs against Pseudomonas aeruginosa, the leading pathogen causing burn wound infection, is necessary. The current study aimed at investigating the antibacterial effect of herbs including: Daenensis thyme, Chavill (Frulago angulata), and Harmala on burn infection caused by Pseudomonas aeruginosa and then comparing the obtained results with the results of selected antibiotics on the infection.
    Methods and Materials: Anti-Pseudomonas activity of plants’ extractions was evaluated by well diffusion method. The evaluation of burn wound recovery treated with Peganum harmala and daenensis thyme on burn wounds of albinos. Wound area and recovery percentage was measured. The number of neutrophils and lymphocytes, from all infected groups the sample of blood was obtained.
    Results
    The measurement results of the zone of inhibition against Pseudomonas aeruginosa showed better consequences for Thymus daenensis. The number of colonies in the treated group with plants and ciprofloxacin showed significant differences as compared with the control group and the group treated with gentamicin. In counting the white blood cells of infected control group and gentamicin treated group, the number of white blood cells was below the normal level while the number of blood cells in groups treated with medicinal plants and ciprofloxacin were normal.
    Conclusion
    Based on the obtained results of this study on these plant species and their positive activity on treatment of infected burn wounds, it was concluded that these plants can be considered and used as an anti-Pseudomonas.
    Keywords: Thymus daenensis (Thyme), Peganum harmala(harmala), Ferulago angulata(chavill), wound healing, Pseudomonas aeruginosa
  • Payman Zare, Hassan Ghorbani, Choboghlo *, Mohammad Tolouei, Jafar Hadavi Pages 88-92
    Background And Aim
    Salmonellosis is one of the more common zoonotic diseases that cause diarrhea and systemic infections. Today, antimicrobial resistances are one of the major health problems in human and veterinary medicine which are more in rural areas. The aim of this study was investigation of presence and antimicrobial resistance profile of Salmonella species in domestic animals which were herd in rural areas (East Azerbaijan province).
    Material and
    Methods
    In this study a total number of 250 samples were obtained from domestic ruminant (Including 100 cows, 50 sheep, 50 goat and 50 buffalo) in rural areas. The feces and rectal swab specimens cultured in enrichment and selective media and isolates were characterized by biochemical test and stereotyped by O and H antisera. Salmonella isolates were tested for sensitivities to routine antibiotic by method of Kirby-Bauer disc diffusion method.
    Results and
    Conclusions
    Out of two hundred and fifty samples tested, 15 (6%) were identified as Salmonella strains including S. dublin (7 cases), S. typhimurium (5 cases) and S. enteritidis (3 cases). Many isolates proved multi antibiotic resistance (MAR). In overall, isolating multiple antibiotic resistance Salmonella species at high rates showed apparently healthy ruminant might act as reservoirs and could pose an important public health threat.
    Keywords: Antibiotic resistance, Salmonella, domestic animals, rural areas
  • Karim Darvishpoor *, Hashem Heshmati, Mohammad Reza Rezaei Manesh, Mohammad Mir Hasani Pages 93-96