فهرست مطالب

پژوهشنامه ادب حماسی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • احمد شوقی نوبر صفحه 1

    هرچند خواجه حافظ در کاربرد اغلب صناعات ادبی استاد مسلم است، ولی بالاترین هنر و ویژگی شعری او در ای هام تجلی می کند و دامنه این صنعت معنوی در اشعارش بخصوص با ظهور دو نوع ای هام نویافته آن چنان گستردگی می یابد که از مرزبندی کتاب های کلاسیک بدیع تعلیمی فراتر می رود و «گلستان خیال» او را هر چه «پرنقش و نگار»تر جلوه می دهد. از آن جا که در کتاب های علم بدیع، سخنی از آن دو ای هام که شرحش خواهد آمد بمیان نیامده، و یا اگر آمده نگارنده از آن بی خبر است، سعی بر آن شد که در این مقال، ضمن نگرشی بر انواع ای هام در شعر حافظ، دو نوع نویافته، با ذکر شواهدی بیان و معرفی شود.

    کلیدواژگان: ایهام مجرده مرشحه مبینه مهیاه، مسویه مبهمه
  • طاهره خوش حال دستجردی، میلاد شمعی صفحه 22

    واقعه یا حادثه (incident)، یکی از عناصر ساختاری رمان است که هم راه با عناصری هم چون گره افکنی، کشمکش، هول و ولا، بحران، نقطه اوج و گره گشایی، اجزای تنه اصلی پی رنگ (plot) در داستان را شکل می دهد. این عنصر در کتاب «واژه نامه هنر داستان نویسی» این گونه تعریف شده است: «حادثه از برخورد دست کم دو چیز و یا دو نیرو با هم بوجود می آید، حادثه از اجزای ترکیب کننده پیرنگ است و برای آشکار کردن خصوصیت های شخصیت، پی رنگ را به پیش می برد».1 حادثه در داستان به منزله پلی است که از یک سو هیجان را در خواننده بر می انگیزد و از سویی دیگر حالت انتظار، و در نهایت نقطه اوج را پدید می آورد. نگارندگان در این مقاله کوشیده اند، ضمن تحلیل و بررسی حوادث رمان «جای خالی سلوچ» کیفیت و عمق این حوادث و هم چنین ارتباط آن را با دیگر عناصر تشکیل دهنده تنه اصلی داستان، نمایان سازند.

    کلیدواژگان: حادثه یا واقعه، کشمکش، جای خالی سلوچ، محمود دولت آبادی
  • شروین وکیلی صفحه 37

    زیوسنگ یکی از ایزدان کهن ایرانی است ک در جهان زرتشتی به عنوان فرشته ای نیرومند قد برافراشت و در اساطیر، نوی نیز موقعیت مرکزی خویش را تثبیت کرد. زوال شهرت و اهمیت یک ایزد یا درخشیدن و اهمیت یافتنش معمولا با دگردیسی هایی در نظام فرهنگی هم راه است و به تحولی در ساختار و روابط جم های (جفت های متضاد معنایی) مرکزی تعیین کننده آن نظام فرهنگی باز می گردد. این مقاله بر آن است تا مسیر تحول ایزد زیوسنگ را در مقاطع مختلف زمانی در ایران و در سایر فرهنگ های همسایه ایران زمین مانند یونانیان و رومیان بررسی و تحلیل نماید.

    کلیدواژگان: نرسه، نرگس، نریوسنگ، فرهنگ همسایه ایران زمین
  • حمیده زواره ئیان صفحه 63

    شخصیت ارنواز و شهرناز، خواهران رشک برانگیز جمشید در شاه نامه فردوسی ریشه هایی کهن و اساطیری در کتاب بزرگ دینی ایران باستان اوستا دارد. هر چند پنج نسک باقی مانده از بیست و یک نسک پیشین، اطلاعاتی اندک را درباره این دو شاه بانوی اصیل و نژاده عرضه می دارد اما با در کنار هم نهادن آن چه در اوستا و ترجمه های عربی از متون میانه در دست است و نیز اشارات کوتاه اما پر رمز و راز فردوسی حکیم می توان تصویری روشن تر از آنان و نقش موثر هر یک در بنیادگذاری نسل هایی متفاوت بدست داد. این مقاله تلاش دارد ضمن پرتوافکندن بر این تصویر، گذری نیز بر نقش کلیدی زن در شاه نامه حکیم توس داشته باشد.

    کلیدواژگان: ارنواز و شهرناز، زن در شاه نامه، زروان، شاه نامه فردوسی، شاه نامه ثعالبی
  • شهین اوجاق علی زاده صفحه 82

    سخن از صفیر سفیر عالم معرفت، شهید طریق غربت، سیمرغ قاف الفت، شهاب ثاقب افق آسمان حکمت، شیخ اشراق شهاب الدین سهروردی است. جان کلام، جای گاه و مقام «صفیر سیمرغ» اوست. بررسی و تحلیل اندیشه ای سترگ در اثری بزرگ، که به ظاهر رساله ای محمل در عرفان و بیان مدارج سلوک و اسرار معرفت است. که حکم کتابی مفصل دارد که گویا به ضرورت تعلیم به صورت کوتاه و موجز درآمده است.

    کلیدواژگان: شیخ اشراق، صفیر سیمرغ، مراتب سلوک، انسان کامل، کارگاه عنکبوت
  • محمدنوید بازرگان صفحه 105

    تاکنون پیرامون شخیصت افراسیاب سردار نامدار تورانی که در آثار حماسی این سرزمین در جرگه پراهمیت ترین شخصیت های اهریمنی به شمار می رود، سخن بسیار رفته است. این پژوهش تلاشی دارد تا ضمن بررسی آثار مذهبی کهن، متون میانه و متون دوره اسلامی براساس ترتیب تاریخی به ریشه یابی اسطوره ای این شخصیت دست یابد و حدس دانشمند فرانسوی benevenist را که گفته بود افراسیاب احتمالا تالی دیو خشکسالی (اپه یوشا) است، با بدست دادن شواهدی متنوع از متون فوق اثبات کند. در این مسیر تلاش شده است تا ژرف ساخت اسطوره آرش نیز که با آب و باران مرتبط است مورد بررسی و ریشه شناسی قرار گیرد و نقش او را در عقب نشینی افراسیاب روشن سازد.

    کلیدواژگان: افراسیاب، اپه ئوشا، شخصیت های اهریمنی، شاه نامه فردوسی، آرش، آب، تیشتر و اپه ئوشا، باران
  • ماندانا هاشمی صفحه 128

    یکی از مباحث اصولی در نگاه عارفان، کفر و ایمان است. برداشت های خاص و گوناگون عارفان در این مقوله قابل تامل است. مولانا به عنوان یکی از بزرگ ترین عارفان ایران که نقش عمده در شکل گیری و تحول عرفان عاشقانه دارد، در این باره نیز نکته هایی قابل تامل ابراز کرده است.
    مولانا ضمن نظر داشتن به معانی کفر و ایمان در محدوده تشریع، با کمک گرفتن از مفهوم عشق اصیل، جهانی عاشقانه را بتصویر می کشد. در مراحل مورد نظر او کفر، کمین گاه ایمان است و برتر از آن عشقی خالص است که کفر و ایمان در کنار آن بی معناست. در عین حال او کفر را مظهر اسم مضل و ایمان را مظهر اسم هادی و منشا آن ها را یکی می داند.

    کلیدواژگان: کفر، ایمان، عشق، مضل، هادی
  • پرنوش پژوهش صفحه 146

    جامعه شناسی در ادبیات، دانشی است که مطالعات خود را روی محتوای هر اثر ادبی و جوهر اجتماعی آن و روابط متقابل ادبیات و جامعه متمرکز می سازد و به معرفی نقش جامعه در شکل گیری اثر هنری و ادبی می پردازد.
    ادبیات بارقه ای از حیات معنوی اجتماع و بخشی از فرهنگ جامعه است، چه منشا تصاویر و ایماژهای ادبی، هم ریشه در احساسات فردی صاحب اثر دارد و هم ریشه در واقعیت های بیرونی و اجتماعی.
    آفریننده اثر ادبی با ذهن حساس و به مدد ادراک عاطفی، واسطه ای است میان اثر ادبی و آن چه در ورای آن می گذرد و تعهد شاعر، نویسنده یا هنرمند هر اندازه بیش تر باشد، بازتاب شرایط محیط در آن ها گسترده تر می گردد. کلیات کلیم کاشانی همانند دیگر آثار هنری بازتاب دهنده محیطی است که در آن آفریده شده است.
    هدف نگارنده در این مقاله عبارت است از:1- بررسی اجمالی تاثیر جامعه شناسی در ادبیات فارسی 2- نگاهی به اوضاع اجتماعی، سیاسی و ادبی عصر صفوی 3- معرفی کلیم کاشانی و شعر او به کوتاهی4- بررسی نهادهای اجتماعی از دیدگاه جامعه شناسان 5- سنجش عناصر اجتماعی شعر کلیم با نهادهای اجتماعی و تصویر نقش آن عناصر در معرفی گوشه هایی از جامعه عصر او.

    کلیدواژگان: شعر، سبک هندی، کلیم کاشانی، نهادهای اجتماعی
  • مهدی ماحوزی صفحه 166

    از کمال الدین ملا عبدالرزاق اسحاق کاشی (کاشانی) در مدرسه عالی سپه سالار (شهید مطهری) یک نسخه خطی در 505 صفحه موجود است که مجموعه ای است از رسایل او در باب حکمت، عرفان، مظاهر وجود حضرت باری، علم استدلالی و علم شهودی. از صفحه 100 تا 126 این رساله اختصاص دارد به رساله عرفانی و کلامی ملا عبدالرزاق کاشی (در گذشته 730 ه.ق) در باب مظاهر وجود حضرت باری علم استدلالی و شهودی، به زبان عربی. به دلیل اهمیت موضوع و شخصیت مولف، لازم آمد به تصحیح این نسخه اقدام شود. در این رهگذر چه بسا نکته هایی یافت شود که در نقد و تحلیل صاحب نظران مفید افتد.

    کلیدواژگان: تصحیح نسخه خطی، رساله عرفان و کلامی، کمال الدین ملاعبدالرزاق کاشانی
  • منوچهر اکبری، رقیه سپهری صفحه 179

    در این گفتار پس از ذکر مقدمه ای در باب هنر سخن وری و چگونگی تاثیر آن در نفوس و اذهان مخاطب و جای گاه او در حسن قبول و ماندگاری شعر و نیز تعهد و رسالتی که نویسنده و شاعر در قبال جامعه و مخاطبان فردی و اجتماعی خود دارد، راه های افزایش تاثیر در مخاطبان از طریق بکارگرفتن نکات ظریف بلاغی و در نظر گرفتن نوع مخاطب یا مخاطبان از جهات گوناگون و رعایت اقتضای حال و زمان و مکان و شرایط مورد برری قرار می گیرد و در هر باب از موارد بلاغی از جمله انواع پرسش ها، جمله های امری، تعجبی، تکرار، تاکید، نفی و غیره نمونه هایی از شعر شاعران بلند پایه از دوران های گوناگون به عنوان شاهد ارائه می شود.

    کلیدواژگان: مخاطب، مخاطب شناسی، بلاغت، شعر
  • رفعت حاجی زاده صفحه 193

    از همان آغاز چاپ اولین مجموعه شعر در سال 1331 تا پایان زندگی 32 ساله در سال 1345 فرحزاد با زبان و ابزار بیانی خاص خود شعر گفت. با کلام، لغات و ترکیبات خاصی که توانست به کمک آن ها دنیای متفاوتی را در جامعه کهنه گرا و مرد محور ادبیات ایران به ت صویر بکشد.
    در نگاهی به تاریخ ادبیات فارسی، اندک نوشته های محتاطانه زنان را می بینیم که بازگو کننده محدودیت سنتی و ممنوعیت بیانی آنها باشد چرا که نظام قراردادی دیرینه مرد را قوی، منطقی، حاکم و سخندان، و زن را مطیع، غیرمنطقی و ساکت می خواست. نماد زن خوب، «فرشته خانه» بود. فرمانبردار و بردبار که تمام وجود خود را در خانه نثار کند. شاعر شعر «تنها صداست که می ماند» جای زنان خلاق و اندیشمند را در عرصه فرهنگ و هنر خالی می بیند و با ادعای «چرا توقف کنم» به مبارزه می پردازد. مسلم است که جامعه مردگرای آن زمان پذیرای چنان راه غیرمرسوم، هنجارشکنی زبانی، صراحت بیانی، صداقت کلام از جانب زن نبود اما در فضای جدید شعری فرحزاد، زن ایرانی خود را در دنیای دیگری فات که می توانست در مقابل سنت های قراردادی و کهنه جامعه مقاومت کرده و برای بیان هویت مستقل خود مبارزه کند.

    کلیدواژگان: فروغ فرخزاد، تنها صداست که می ماند، نقد شعر فروغ، ادبیات شرح حالی، ادبیات اعترافی، مرزبندی سنتی جنسیت، فردیت در شعر
  • حامد ذاکری صفحه 208

    نادر نادرپور، شاعر بزرگ معاصر ایران است، در حالی که پژوهش هایی اندک درباره کلام وی بانجام رسیده است. این پژوهش، تحت عنوان موسیقی بیرونی (وزن) در شعرا نادرپور، به بررسی جلوه ای از موسیقی در شعر او می پردازد.
    برای انجام این مهم، پس از مقدماتی در باب شعر و موسیقی، ابتدا بحثی پیرامون موسیقی بیرونی طرح شده، سپس تمام بحرهایی که نادرپور در آن ها شعر سروده است با ذکر یک یا دو نمونه معرفی گشته است. پس از آن در یک جدول، تمام شعرها، اعم از سنتی، چهارپاره و آزاد، دسته بندی شده، و در نهایت تحلیلی از نتایج بدست آمده انجام گرفته است.
    هدف از انجام این پژوهش، تاثیر و جای گاه موسیقی بیرونی در اشعار نادرپور است که ذکر نمونه ها و بحرهایی که نادرپور از آن ها استفاده کرده است، برای نتیجه گیری ضروری می نماید.

    کلیدواژگان: نادر نادرپوری، موسیقی بیرونی، وزن، سنتی، آزاد، چهارپاره
  • مهدی ماحوزی، مریم امیر ارجمند صفحه 260

    «طالبی» گوینده سده دهم هجری قمری که پارسی و تازی، نیک می‌دانسته، در تاریخ 947 ه.ق، به نظم «شوق‌نامه محمدی» در قالب مثنوی مبادرت ورزیده و در سال 949 ه.ق آن را در مکه معظمه به پایان رسانده است. استنساخ این نسخه منحصر به فرد، به خط نستعلیق متوسط با قلم کاتبی به نام «ساقی بن سلیمان»، در سال 950 ه.ق به انجام رسیده است. «طالبی» در «شوق نامه»، داستان سفر روحانی بلوقیا پادشاه مصر را به قصد زیارت حضرت ختمی مرتبت (ص) در 4941 بیت سروده است. بن مایه این داستان، حدیث «اشتیاق» است و «آرزومندی». «شوق نامه» ضمن تاثیر بسیار از مثنوی مولانا و گلشن توحید شاهدی، از نظر ساختار، شباهت زیادی به مصیبت‌نامه عطار دارد، هر چند در بیان مسایل دینی و اخلاقی، لحن او همانند سنایی غزنوی، لحنی آموزنده و حکمی است.

    کلیدواژگان: حضرت محمد (ص)، شوق نامه، طالبی، سفرنامه روحانی، بلوقیا، داستان پردازی
  • علی سرور یعقوبی صفحه 287

    تصویرسازی و تخیل از بن مایه های بنیادین شعر بشمار می آید؛ به گونه ای که می توان آن ها را عامل جداکننده شعر از نثر انگاشت. به سخن دیگر، تخیل، جان مایه شعر است. در این مقاله نگارنده کوشیده است تا پیوندهای آشکار شعر کهن فارسی و شعر معاصر را از دیدگاه های شاعرانه بررسی کند. شاید کسانی باشند که این دو شیوه شاعری را یک سره از هم گسسته معرفی کنند، اما به یاری سنجش هایی از این دست می توان داوری کرد که آیا پیوندی میان این دو سبک وجود دارد یا یک سره از هم بیگانه است. یکی از زمینه هایی که در بررسی سنجش بکار می آید، همانندی هایی است که در تصویرسازی دیده می شود یا کارکرد عناصری است که در تخیل دخالت دارد. این عناصر یا از طبیعت گرفته شده است که در همه زمان ها و مکان ها وجود دارد و پای دار است، اما از دید اقلیمی و جغرافیایی متفاوت است، یا پدیده های پیرامونی و محیطی است که با گذر زمان و دگرگونی در شیوه زندگی تحول می یابد. از این رو بیش ترین پیوند در میان این دو سبک می تواند برپایه عناصر طبیعت و کارکرد آن ها در تصویرسازی پدید آمده باشد

    کلیدواژگان: تصویر، تخیل، اقلیم، شعر
|
  • Ahmad Shoghi Nobar Page 1

    Although Hafez is a true master in almost all figures of speech, however his utmost art and the characteristic of his poetry find expression in his puns. The scope of this literary device in his poetics particularly taking into account the newly found puns becomes so extensive that it transcends the typical classification of puns in academic rhetorical textbooks. This technique also renders his “garden of imagination” more colorful. This article is concerned with the introduction of variety of puns as well as the two newly found ones. Examples are given for each kind from the poetry of Hafez.

    Keywords: Pun, Variety of Puns, Newly found puns, rhetoric
  • Tahereh Khoshhal Dastjerdi, Milad Shamei Page 22

    Event or Incident is one of the structural elements of the novel that together with other elements such as tension, conflict, anticipation, rising action, climax, and resolution constitute the main body of the plot in the story. In the book “Terminology of the art of story writing”, incident is defined as follows: “Incident is born when at least two things or forces clash. It is a plot component and it drives the plot forward in order to reveal different aspects of the character”. (Mirsadeghi, 1377, p81.) The purpose of this article is to analyze and investigate the depth and quality of the incidents in this novel and also to illustrate the relationship of the events with other components of the story.

    Keywords: Incident, Conflict, The empty place of Soluch, Mahmoud Dolatabadi
  • Shervin Vakili Page 37

    Naryousang is one of the ancient Gods who in the Zoroastrian world arose as a mighty angel. In Manavis mythology also this Deity established his central position. Declining fame and significance of a God or its growing fame and significance is usually accompanied with transformation in the cultural system which stems from a transition in the structure and the relationship between the binary oppositions which are the main determiner of that cultural system. This article aims at investigating and analyzing the changes befallen the God, Naryousang in different periods in Iran and the other neighboring cultures such as the Greek and Roman.

    Keywords: Narseh, Narges, Naryousang, Persian-Zoroastrian Myths
  • Page 82

    The purpose of this article is to investigate and analyze Suhrawardi’s masterpiece “The Calling of Simorgh” and to examine the grand thoughts of this thinker.  On the surface, this valuable work seems to be a treatise on mysticism explaining the stages of Suluk and the secrets of Gnosticism, but in fact is a voluminous book, summarized for instructional purposes.

    Keywords: Shaykhal-Ishraq (Master of Illumination), Safir-e Simorgh, Mystical Way, The Perfect man, Spider’s Web
  • Mohammad Navid Bazargan Page 105

    Till present, a considerable amount of research has been undertaken regarding Afrasiab’s character, the renowned Tourani commander whose evil character is among the most striking in the epic works of this land. This research is an attempt to find the mythological origin of this character by investigating ancient religious works, Middle Persian and Islamic texts according to their historical order of appearance. Moreover, in order to prove Benevenis’s claim that Afrasiab is most probably the consequence of Diva Famina (Epeousha), numerous evidence from the above texts are presented. In the course of this research attempt is also made to examine the origin of the myth of Arash , a character who is also associated with water and rain, to signify his role in persuading Afrasiab to withdraw .

    Keywords: Afrasiab, Epeousha, Evil characters in Shahnameh, shahnameh Ferdowsi, Arash, Ab, Afrasiab, Tishtar, Arash, rain
  • Ismaeil Hakemi Vala, Parnoosh Pajouhesh Page 146

    The sociological approach to literature examines a literary work with reference to the social milieu of its creator and focuses on the interaction between social milieu and literary work, and it introduces the role of the society in the creation of a work of art. The purpose of this article is as follows: 1. Investigation of the impact of sociology on the Persian Literature. 2. A glance at the political and literary milieu in Safavid era. 3. Short Introduction to Kalim Kashani and his poetry. 4. Investigating social institutions from the sociologists’ perspective. 5. Evaluation of social elements in Kashani’s poetry using social institutions as yardsticks in order to illustrate the role of social effects in mirroring the society of his time.

    Keywords: poem, Hindi style, Kalim Kashani, Social institutions
  • Mehdi Mahoozi Page 166

    There exists a manuscript in 505 pages from Kamal-al Din Kashi in Higher School of Sepah Salar(Shahid Motahari). It contains a collection of treatise on wisdom, Erfan, manifestations of the Almighty God, argumentative and intuitive science. Pages 100-126 of this treatise are devoted to the issues regarding mysticism and discourse. The significance of the subject and the character of the writer inspired the correction of this manuscript copy in the hope that subtleties in this work could assist authorities in their criticism and analysis.

    Keywords: Correction of the manuscript copy, Treatise on Mysticism, Discourse, Kamal-al Din Issac Kashi
  • Manouchehre Akbari, Roghieh Sepehri Page 179

    This article provides a brief introduction to the art of oratory and explains the manner it influences the mind and soul of audience. Then, the following points are investigated: -The role of the audience in acceptance and vivid remembrance of poem. -The poet’s commitment with respect to society, and his individual and social audience. -Discussing ways to intensity the influence upon the audience by applying delicate rhetorical techniques, and paying attention to the kind of audience involved from different angles. -Observance of Time, Place, and Circumstances -Providing evidence from outstanding poets in different periods to illustrate the Rhetorical devices such as rhetorical questions, imperative and exclamatory sentences, and other instances like repetition, emphasis, and denial.

    Keywords: Audience, identify your audience, rhetoric, Poetry
  • Rafât Hadgi zadeh Page 193

    Since the very beginning of the first edition of her poetry collection in 1331, till the end of her thirty two years of life in 1345, Farokhzad wrote poetry with her own style of expression and language. With her particular use of diction, and unique imagery, she could depict a different world in an old- fashioned, male-oriented society which dominated the Persian Literature. A look upon the history of Persian Literature reveals that one seldom encounters conservative writings of women commenting on the traditional restrictions with no rights to express their views since the old conventional system regarded man as strong, logical, ruler, and speaker, yet woman as obedient, illogical, and silent. The symbol of a good woman was “an angel in the house” submissive, and patient who totally sacrificed herself at home. In this poem, Farokhzad finds empty the place of creative, thinking women in the domain of Art and Culture, and with such claim as “why should I stop” begins her struggle. Obviously such male- oriented society at that time could not accept such non-conventional ways, norm violated language, bold expressions, and truthful diction coming from a woman but Forough, the Iranian woman created a new atmosphere where she could resist the conventional traditions of society and fight for expressing her independent identity.

    Keywords: Forough Farokhzad, Descriptive, Confessional literature, Sexual segregation, norm-violation, male-oriented society
  • Habibullah Abbasi, Hamed Zakeri Page 208

    Nader Naderpour is the great contemporary poet in Iran whose poetry is seldom analyzed and investigated till present.  This article aims at discussing external music (meter) in his poetry and illustrating the manner in which it manifests itself in his poems.  In order to achieve this goal, first an introduction is given regarding poetry and music focusing on the meter.  Second all the meters employed by him are exemplified.  Then all his poems such as traditional, quatrain, free verse are classified.  Finally a conclusion is drawn and discussed accordingly.

    Keywords: Nader Naderpour, External music, meter, free verse, Quatrain, Traditional poem
  • Mehdi Mahoozi, Maryam Amir Arjmand Page 260

    Talebi, the composer of Shoughnameh Mohammadi in the tenth century A.H. , being fluent in both Farsi, and Arabic started this work in masnavi style in the year 947 A.H., and terminated it in the holy Makeh in 949 A.H. The transcription of this unique copy in a calligraphic style was made by a calligrapher, Saghi-Ibn Solieman in 950 A.H. Soughnameh is the account of the spiritual journey of Beloghia, the Egyptian king, on his way to the place of pilgrimage of Prophet Mohammad which was composed in 4941 lines. The basic theme of this story is the longing and enthusiasm for reaching the Prophet’s sanctuary. Being largely under the influence of Masnavi Moulana, and Golshan Touhidi written by Shahedi, yet in terms of structure, Shoughnameh bears a lot of resemblance to Attar’s Mosibatnameh. Nevertheless, in expressing religious and moral issues, its tone like that of Sanaei Ghaznavi becomes more instructive and domineering.

    Keywords: Prophet Mohammad, Shoughnameh, Spiritual journey, Belogh, Story telling, Intertextual
  • Ali Sarvar Yaghoubi Page 287

    Imagery and imagination are the essential components of poetry in such a way that they can be regarded as differentiating factor, separating prose from poetry.  In other words, imagination is the very essence of poetry.  In this article attempt is made to investigate the common grounds between the Old Persian poetry with Contemporary poetry in terms of poetic criteria such as similarities in imagery, and the function of elements involved in imagination. These elements are either taken from the nature which exists throughout all times and places and is constant, yet differs from the geographical and regional point of view, or they are environmental phenomena which tend to change with the passage of time and change in the mode of living.  Thus, the strongest bond between these two styles could have been made on the basis of elements of nature and their function in imagery. With the aid of such criteria, one can judge whether there is a bond between the two styles or they are entirely different.

    Keywords: Imagery, imagination, Region, Poetry