فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:3 Issue: 3, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • عاطفه طاهری اصغری، جواد صراف زاده، سهیل منصور سوهانی، سعید طالبیان، محمدرضا کیهانی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    کنترل ثبات پاسچر، لازمه راه رفتن و شروع حرکات ارادی در زندگی روزمره و فعالیت های ورزشی می باشد. امروزه بسیاری از ضایعات ورزشی از جمله پیچ خوردگی های رباط خارجی مچ پا در فعالیت های ورزشی همراه با پرش، مانند بسکتبال، والیبال و فوتبال رخ می دهند. گر چه بیشتر آسیب های مفصلی در نتیجه ضربه و تماس مستقیم اتفاق می افتد، ،مکانیسم های غیر تماسی مانند فرود از پرش که نیاز به ثبات و تعادل مناسبی دارند نیز سبب بروز این آسیب ها می گردند. خستگی عصبی عضلانی می تواند سبب اختلال در کنترل عصبی عضلانی و ثبات مفصلی گردد.
    با توجه به اینکه بیشتر ضایعات مفصل مچ پا ضمن فعالیت هایی مانند فرود از پرش و در زمان های انتهایی یک فعالیت ورزشی رخ می دهند، بنابراین در مطالعه حاضر در صدد بودیم تا وضعیت ثبات پاسچر پویای افراد را تحت شرایط خستگی عضلات ناحیه مچ پا، هنگام فرود از پرش مورد بررسی قرار دهیم.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بر روی 22زن ورزشکار سالم با میانگین سن 7/1 ± 8/22 سال، قد 9/4 ± 3/160 سانتی متر و وزن8/5 ±2/56 کیلوگرم، طی 2 جلسه آزمون مجزا، با فاصله 1هفته اجرا گردید.در هر جلسه آزمون، تاثیر خستگی یکی از گروه های عضلانی صفحه ساژیتال (پلانتار فلکسور، دورسی فلکسور) و فرونتال(اینورتور، اورتور) ناحیه مچ پا بر کنترل ثبات پاسچر پویا، از طریق آزمون فرود از پرش بر روی صفحه نیرو مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب وضعیت ثبات پاسچر افراد از لحظه فرود تا 5 ثانیه بعد از آن، بر اساس تغییرات نیروی عکس العمل زمین با استفاده از شاخص های ثبات پاسچر پویای کل(DPSI)، داخلی _ خارجی(MLSI)، قدامی _ خلفی (APSI) و عمودی(VSI) ارزیابی و قبل و بعد از اجرای پروتکل خستگی عضلانی با استفاده از دستگاه ایزوکینتیک، مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه افزایش معناداری را در شاخص های ثبات پاسچر پویای کل، داخلی - خارجی، قدامی - خلفی و عمودی بعد از خستگی عضلات مچ پا در صفحات ساژیتال وفرونتال نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    خستگی عضلات ناحیه مچ پا در صفحات ساژیتال و فرونتال به طور قابل توجهی سبب کاهش توانایی کنترل ثبات پاسچر در زنان ورزشکار جوان گردید.
    کلیدواژگان: ثبات پاسچر پویا، شاخص های ثبات پاسچر، خستگی عصبی عضلانی، فرود از پرش، مفصل مچ پا
  • محمد حیدری، ترانه صدقیانی صفحات 10-15
    زمینه و هدف
    برای دانش آموزان مقطع ابتدایی، داشتن دستخطی خوانا اهمیت فراوانی برای پیشرفت تحصیلی و تقویت روحیه اجتماعی دارد. با این وجود، مشکلات دستخط در 10 تا 30 درصد دانش آموزان مشاهده می شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط میان الگوهای مختلف گرفتن قلم در دست و میزان خوانایی دستخط بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی53 دانش آموز مقطع اول ابتدایی به صورت تصادفی انتخاب و بر اساس شیوه گرفتن مداد در دستشان به یکی از گروه های سه انگشتی پویا، سه انگشتی طرفی، چهارانگشتی طرفی و سایر روش ها تقسیم شدند. میزان خوانایی دستخط بر اساس چک لیست خوانایی دستخط زبان فارسی نمره گذاری شد. ارتباط آماری میان شیوه گرفتن مداد در دست و خوانایی دستخط توسط آزمون آماری کای دو بررسی شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری داده ها ارتباط معناداری میان الگوهای مختلف گرفتن مداد در دست و خوانایی دستخط نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مطابق یافته های این مطالعه الگوهای گرفتن مداد در دست تاثیر بسزایی بر میزان خوانایی دستخط ندارد و برای برطرف کردن دستخط های ناخوانا باید تاکید بر عوامل دیگر مؤثر بر خوانایی دستخط باشد.
    کلیدواژگان: دستخط، خوانایی، گرفتن مداد
  • مطهره خلیلی، جمیله فتاحی، فهیمه حاجی ابوالحسن، سیدعلی اکبر طاهایی، شهره جلایی صفحات 16-21
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات بزرگ افراد کم شنوا، دشواری شنیدن در حضور نویز زمینه می باشد. برای ارزیابی این مشکل آزمونهای بسیاری طراحی شده و یکی از بهترین آنها، آزمون سریع گفتار در حضور نویز میباشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی پایایی و هم ترازی 4 فهرست از نسخه فارسی آزمون سریع گفتار در حضور نویز در افراد جوان دارای شنوایی هنجار بود.
    روش بررسی
    مطالعه ی مقطعی حاضر بر روی 36 فرد جوان (37-18سال) برخوردار از شنوایی هنجار انجام شد. مواد آزمون از طریق نسخه فارسی لوح فشرده آزمون سریع گفتار در حضور نویز به صورت تحت گوشی و با گوشی استاندارد ارائه شد. حدود یک هفته بعد از اجرای آزمون اولیه، آزمون مجدد برای همه افراد اجرا شد. تعداد کل کلمات صحیح تکرار شده ثبت شد و سپس میزان کاهش نسبت سیگنال به نویز محاسبه گردید.
    یافته ها
    میانگین SNR Loss افراد، 74/0 ± 5/1- دسی بل بوده است. بین نتایج آزمون- آزمون مجدد فهرست 1 تفاوت معنادار وجود داشت(05/0>p) اما نتایج آزمون- آزمون مجدد فهرست های 2،3و 4 تفاوت معنادار نداشته است(05/0p>). بین میانگین نتایج فهرست 4 با فهرست 1 تفاوت معنادار وجود داشته است(05/0>p). ضریب همبستگی نتایج آزمون- آزمون مجدد برای همه فهرست ها معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    فهرست های 2و3 نسخه فارسی آزمون سریع گفتار در حضور نویز جهت تعیین میزان کاهش نسبت سیگنال به نویز در افراد جوان پایا و هم تراز می باشند.
    کلیدواژگان: آزمون سریع گفتار در نویز، پایایی، کاهش نسبت سیگنال به نویز، نویز همهمه ای
  • مالک امینی، آریان شمیلی، بیژن فروغ، روزبه کاظمی، طیبه صیادی نژاد، قربان تقی زاده صفحات 22-26
    سکته مغزی ایجاد می شود اسپاستی سیته یا بالا رفتن تون عضلانی، کاهش دامنه حرکتی و کاهش عملکرد اندام فوقانی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر اسپلینت Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilizationبر روی عملکرد اندام فوقانی، دامنه حرکتی مفاصل آرنج، مچ دست و متاکارپوفالانژیال واسپاستی سیته آرنج و مچ دست در بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش مداخله ای و به صورت پیش آزمون- پس آزمون (Design test Post - Pretest) انجام شد. یک گروه متشکل از 14 بیمار مبتلا به سکته مغزی با روش غیر احتمالی ساده وارد این مطالعه شدند و بر اساس معیارهای ورود و خروج از مطالعه، انتخاب و پس از ارزیابی اولیه اسپلینت به آنها داده شد و بعد از گذشت یک ماه 11 نفر از آنان دوباره مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی اسپاستی سیته از MAS، دامنه ی حرکتی از گونیامتری و عملکرد اندام فوقانی از فوگل مایر استفاده شد. بیماران اسپلینت را دو ساعت در روز و تمام شب (6 تا8 ساعت) به مدت 1 ماه پوشیدند.
    یافته ها
    تفاوت عملکرد اندام فوقانی قبل وبعد از استفاده از اسپلینت با 04/0= Pمعنی دار بود. تفاوت دامنه حرکتی مفاصل آرنج و دست و اسپاستی سیته آرنج و مچ دست قبل و بعد از استفاده از اسپلینت با معنی دار نبود (05/0> P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از اسپلینت Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization می تواند عملکرد اندام فوقانی مبتلا در بیماران سکته مغزی را بهبود بخشد. اگر چه تغییراتی در اسپاستی سیته و دامنه حرکتی در استفاده کوتاه مدت از اسپلینت یعنی به مدت 1 ماه دیده شد اما این تغییرات معنی داری نبود که نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، اسپلینت، اسپاستی سیته، دامنه حرکتی، عملکرد
  • محمدرضا یوسفی، محمد رحیم شاهبداغی، نورالدین نخستین انصاری، شهره جلایی صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    اهمیت رویکرد چند بعدی در ارزیابی افراد لکنتی در سالهای اخیر بیشتر مشخص شده است. چک لیست موقعیت گفتاری امکان ارزیابی جنبه های این اختلال را فراهم می کند. از این رو پژوهش حاضر به منظور تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی چک لیست موقعیت گفتاری و مقایسه آن بین دانش آموزان لکنتی و غیرلکنتی 11-6 سال انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش روی 45 نفر از دانش آموزان غیرلکنتی و 43 نفر از دانش آموزان لکنتی شهر تهران انجام شد. بعد از معادل سازی پرسشنامه به زبان فارسی از دانش آموزان دو گروه خواسته شد، تا بر طبق نگرش و تفکر خود، پرسشنامه واکنش عاطفی و آشفتگی روانی گفتار را طی دو مرحله با فاصله زمانی یک ماه تکمیل کنند. به منظور بررسی پایایی آزمونها از چهار شیوه بررسی پایایی آزمونها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای پارامتریک و ناپارامتریک استفاده شد.
    یافته ها
    با مقایسه میانگین نمرات دو آزمون آشفتگی روانی گفتار و واکنش عاطفی در دانش آموزان لکنتی و غیرلکنتی مشخص شد که تفاوت آشکار و معنادار سطح بالایی بین میانگین نمرات این دو گروه وجود دارد (t زوجی،05/0>p). همچنین نسخه فارسی چک لیست آشفتگی روانی گفتار و واکنش عاطفی پایایی داخلی(93/0 <α،000/0 p=) و پایایی آزمون -باز آزمون داشتند(86/0 Icc>،000/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق حاضر بیانگر این بود که نسخه فارسی معادل سازی شده به زبان فارسی آشفتگی روانی گفتار و واکنش عاطفی از روایی و پایایی قابل قبولی برای کودکان فارسی زبان برخوردار هستند و این آزمونها قابلیت تمایز دهندگی بالایی بین گروه دانش آموزان لکنتی و غیرلکنتی دارند.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، چک لیست موقعیت گفتاری، آشفتگی روانی گفتار، واکنش عاطفی، لکنت
  • مجتبا عبایی، غلامرضا علیایی، سعید طالبیان مقدم، نسترن قطبی صفحات 35-40
    زمینه و هدف
    عضلات گردن در فعالیت های بسیاری با انقباض پویا فعالیت می کنند. افرادی مانند کشاورزان، کارگران صنعتی و نیز ورزشکاران حرفه ای در معرض بروز خستگی عضلات گردن قرار دارند.هدف از این مطالعه مقایسه اثر خستگی پویا بر شاخص های حوزه توان و فرکانس الکترومیوگرافی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 20 مرد جوان سالم عضلات گردن را به صورت پویا تا رسیدن به خستگی منقبض کردند. با ثبت EMG سطحی از لواتور اسکاپولا، پارااسپینال ها و تراپزیوس فوقانی به عنوان اکستانسورهای گردن، تاثیر خستگی پویا بر حوزه ی فرکانس (MedF)، و توان(RMS) قبل و بعد از خستگی مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر بیان می کند که فرکانس میانه بعد از خستگی پویا (دینامیک) کاهش می یابد (P<0.05). RMS عضلات لواتور اسکاپولا و تراپز فوقانی بدنبال خستگی پویا افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). نیروی عضلات پارااسپینال با توجه به کاهش معنی دارRMS و افزایش فرکانس میانه کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که MedF به دنبال خستگی پویا کاهش می یابد. در حوزه توان RMS تراپزیوس فوقانی و لواتور اسکاپولا در خستگی پویا افزایش معنادار یافت. پارااسپینال ها با توجه به کاهش معنادار RMS و افزایش MedF پس از خستگی، دچار کاهش نیرو شد.
    کلیدواژگان: خستگی عضلانی، الکترومیوگرافی سطحی، اکستانسورهای گردن، انقباض پویا (دینامیک)
  • سعید طالبیان مقدم، آزاده شادمهر صفحات 41-47
    زمینه و هدف
    بکارگیری عضلات در حرکات پیچیده در سه محور از رفتارهای عملی و متداول افراد می باشد. زمانبندی و پاسخ فرد بدنبال دستور حرکت نیاز به پردازش اطلاعات در سطوح بالای کنترل حرکت دارد. شناخت این الگوی رفتاری از جایگاه ویژه ایی بر خوردار است. هدف از این پژوهش تعیین میزان زمان عکس العمل، زمان برنامه ریزی حرکتی و زمان شروع حرکت در افراد سالم با و بدون نیروی خارجی بود.
    روش بررسی
    تعداد 20 فرد سالم در این پژوهش شرکت کردند. در این تحقیق از دستگاه داینامومتر ایزواینرشیال استفاده شد. سه حرکت ترکیبی در سه صفحات ساژیتال، فرونتال و ترنسورس از وضعیت فلکشن، روتیشن و لترال فلکشن کامل به راست به وضعیت اکستنشن، روتیشن و لترال فلکشن به سمت مقابل بدون مقاومت و با مقاومت (25 و 50 درصد حداکثر فعالیت ارادی) بدنبال دستور حرکت انجام شد. زمان عکس العمل حرکتی، زمان برنامه ریزی حرکتی، زمان شروع حرکت، زمان وقوع و دامنه حرکتی بروز حداکثر گشتاور مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    به دنبال حرکات ترکیبی زمان عکس العمل و برنامه ریزی حرکتی با افزایش بار بیشتر شده و در این راستا حرکت لترال فلکشن نسبت به اکستنشن بیشترین تغییرات را دارد.(p<0.001) همچنین با افزایش نیرو زمان و درجه وقوع حداکثر گشتاور بویژه در حرکت اکستنشن تغییر کرده و افزایش می یابد.(p<0.001)
    نتیجه گیری
    زمان عکس العمل و برنامه ریزی حرکتی در این سه محور تحت تاثیر حرکت اکستنشن است و حرکت لترال فلکشن بعد از آن بیشترین سهم را دارد. جزء روتیشن کمتر تاثیر گرفته و انجام حرکت بیشتر در صفحات ساژیتال و فرونتال اتفاق می افتد. همچنین افزایش نیرو سبب افزایش حداکثر گشتاور و جابجایی این گشتاور به سمت دامنه های میانی حرکتی و تاخیر آن می گردد.
    کلیدواژگان: کنترل حرکت، حرکت ترکیبی، زمان عکس العمل، ستون فقرات، حرکت داینامیک
  • نسرین ناصری، زهرا فخاری، مریم صنوبری، شهره جلایی، محبوبه بانژاد صفحات 48-55
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط تیلت لگن و قوس کمری با سفتی و قدرت عضلانی، BMI و سن در وضعیت ایستاده بود.
    روش بررسی
    75 زن سالم 70-20 ساله با میانگین (انحراف معیار) 66/40 (69/13)، در این مطالعه شرکت کردند. تیلت لگن با تیلت سنج (Pelvic inclinometer)، قوس کمری با خط کش منعطف(flexible ruler)، کوتاهی عضلات ارکتوراسپینه، ایلیوپسواس، رکتوس فموریس، همسترینگ، تنسورفاسیالاتا، ایلیوتیبیال باند و گاستروکنمیوس به ترتیب با تستهای Schober، Thomas، Ely،90-90 SLR، Ober با زانوی خم و باز و دورسی فلکسیون غیر فعال مچ پا ارزیابی شد. برای تعیین قدرت عضلات رکتوس ابدومینیس، ترنسورسوس ابدومینیس، اوبلیکوس های چپ و راست، گلوتئوس ماگزیموس و مدیوس و کوادریسپس از تستهای دستی عضلانی استفاده شد.
    یافته ها
    بین تیلت لگن و قوس کمری و همچنین بین هر یک از این متغیر ها با قدرت عضلات تست شده، BMI و سن ارتباط ضعیف یا کم وجود داشت. سفتی و قدرت عضلانی تاثیر معنی دار بر تیلت لگن و قوس کمری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای بررسی شده شامل: تیلت لگن، قوس کمری، سفتی و قدرت عضلانی، BMI و سن ارتباط ضعیف یا کمی با یکدیگر دارند. جهت بررسی این ارتباط، مطالعات بیشتری باید صورت گیرد.
    کلیدواژگان: تیلت لگن، قوس کمری، سفتی عضلانی، قدرت عضلانی
  • حسین باقری، مهدی عبدالوهاب، لیلا دهقان، محمود جلیلی، سیده زینب بهشتی صفحات 56-61
    زمینه و هدف
    فلج مغزی شایعترین آسیب حرکتی دوران کودکی است که منجر به مشکلاتی در زمینه اجرای حرکتی شده و نهایتا فعالیت های عملکردی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. آسیب عملکرد دست مشکل ثانویه کودکان دایپلژی اسپاستیک می باشد. افراد دچار نقص عملکرد دست مشکلاتی را در زمینه مراقبت از خود، فعالیت های آموزشی و تفریحی دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات تکلیف محور بر عملکرد اندام فوقانی سمت غالب کودکان دایپلژی اسپاستیک 12-8 ساله می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای است و نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد. 15 کودک 12-8 ساله مبتلا به دایپلژی اسپاستیک به صورت تصادفی ساده انتخاب شده و 3 روز در هفته به مدت 8 هفته در جلسات تمرینات تکلیف محور شرکت نمودند. ابزارهای ارزیابی استفاده شده شامل تست جبسون-تیلور برای عملکرد اندام فوقانی، تست پردوپگ بورد برای زبردستی، گونیامتر برای دامنه حرکتی مچ و آرنج و مقیاس آشورث برای اسپاستی سیتی مچ و آرنج بود.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی ها نشان دهنده بهبود معنادار عملکرد اندام فوقانی (0001/0 ≥P)، زبردستی (001/0≥P)، دامنه حرکتی مچ و آرنج (0001/0 ≥P) و اسپاستی سیتی مچ و آرنج (05/0≥P) بعد از تمرینات تکلیف محور بود.
    نتیجه گیری
    اطلاعات حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که تمرینات تکلیف محور می تواند روش موثری جهت بهبود عملکرد اندام فوقانی کودکان دایپلژی اسپاستیک باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات تکلیف محور، عملکرد اندام فوقانی، دایپلژی اسپاستیک
  • مهدی عبدالوهاب، سمیه عباسی، محمدرضا هادیان، شهره جلایی صفحات 62-66
    زمینه و هدف
    درمان های توانبخشی در کاهش ناتوانایی های ناشی از سکته مغزی از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. به دلیل اهمیت حوزه عملکردی اندام فوقانی در ایجاد استقلال فردی و انجام فعالیت های روزمره و نقش ثبات کمربند شانه ای در عملکرد دست، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی پیشرونده بر قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور در افراد همی پلژی بزرگسال پرداخته است.
    روش بررسی
    17 بیمار همی پلژی بزرگسال با دامنه سنی70- 50 سال (میانگین سنی 58/60) که 6 ماه از زمان سکته آنها گذشته، با تایید روش ها توسط کمیته اخلاقی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت تصادفی در مطالعه شرکت نمودند. در همه شرکت کننده ها سمت راست غالب بود. قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و اکستانسور توسط دینامومتر ارزیابی و میانگین اعداد بدست آمده در جدول داده ها ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پس از اتمام دوره مداخله با روش تمرینات مقاومتی پیشرونده، قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور27% (000/0=P) و اکستانسور 34% (000/0=P) بیشتر شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که روش درمانی تمرینات مقاومتی پیشرونده موجب افزایش قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور می گردد که بنوبه خود می تواند بر روی عملکرد دست تاثیر بگذارد.
    کلیدواژگان: قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور، قدرت ایزومتریک عضلات اکستانسور، تمرینات مقاومتی پیشرونده، همی پلژی
|
  • Taheri Asghari A., Saraf Zadeh J., Mansoor Sobhani S., Talebian S., Keyhani Mr Pages 1-9
    Background And Aim
    The ability to maintain upright stance is essential in gait and initiation of voluntary movements that are vital not only for sport but also for activity of daily living. Lateral ankle sprains are common in athletes and are most prevalent in jumping sports such as volleyball, football and basketball. Although these injuries are common after direct contact. It may occur in non contact mechanism such as landing from a jump. Neuromuscular control plays a major role in dynamic joint stability. Most of ankle joint injuries occur in jump-landing task and at the end of sport activitiesparticularly when the athlete is fatigued. Our purpose was to evaluate the effects of ankle muscle fatigue on dynamic postural stability in jump landing task.
    Material And Methods
    Twenty two healthy women athletes (age:22.8±1.7 years, height:160.3±4.9 cm and weight:56.2±5.8 kg) volunteered to participate in this study. Two test sessions were done with a rest period of one week between them. During each session, effect of one group of ankle muscles (sagital or frontal movers) on dynamic postural stability was assessed. Postural stability was evaluated for 5 seconds after landing on force plate by postural stability indices (Medial/Lateral, Anterior/Posterior, Vertical and Dynamic Postural Stability Indices) before and after isokinetic fatigue of ankle muscles.
    Results
    The finding indicate significant increase in all stability indices after isokinetic fatigue of ankle muscles (p<0.05).
    Conclusion
    These results indicate that isokinetic fatigue of ankle muscles significantly decrease postural control ability in healthy women athlete.
  • Heidari M., Sadaghiani T Pages 10-15
    Background And Aim
    Despite of necessity of legible handwriting for primary students, difficulties in handwriting present in 10-30% of these children. The purpose of this study was to determine relationship between the legibility of handwriting and different pencil grip patterns.
    Material And Methods
    in this cross-sectional study, fifty-three first-grade students were randomly selected and divided into one of the following groups according to their types of pencil grip: dynamic tripod, lateral tripod, lateral quadruped and other types. The legibility of handwriting was scored by the handwriting legibility checklist of Persian language. Correlation between handwriting legibility and pencil grip was evaluated by chi-square test.
    Results
    Data analysis did not show any meaningful relationship between handwriting legibility and different types of pencil grip.
    Conclusion
    Our findings suggest that different types of pencil grip have no considerable effect on legibility of handwriting during solving an illegible handwriting. Emphasis should be placed on the other factors rather than pencil grip
  • Khalili M., Fattahi, Hajiabolhassan F., Tahaie Ak, Jalaie Sh Pages 16-21
    Background And Aim
    The main problem of people with hearing loss is difficulty of hearing in background noise. One of the best tests that are used to evaluate speech perception in background noise is Quick Speech in Noise Test. The purpose of current study is to assess test-retest reliability and list equivalency of the Persian version of Quick Speech in Noise Test in young people with normal hearing.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was performed on 36 young (18-35 years old) individuals with normal hearing. Materials were presented via compact disk of Persian version of quick speech in noise test with standard earphone. Almost one week after test session, re-test was performed. All of the correct words were scored and then signal to noise ratio loss was calculated.
    Results
    The mean SNR Loss was -1.5±0.74 dB. there was significant difference between test- retest scores for lists 1(p<0/05) and no significant difference between test- retest scores for lists 2, 3 and 4(p>0/05). There was significant difference between mean results of list 4 with list 1(p<0/05). There was significant difference for test- retest Pearson's Correlation in all lists.
    Conclusion
    Lists 2 and 3 of Persian version of Quick Speech in Noise Test are reliable and equivalent for determining signal to noise ratio loss.
  • Amini M., Shamili A., Foroghi B., Kazemi R., Sayad Nejad T., Taghi Zadeh Gh Pages 22-26
    Background And Aim
    The most prominent problems that is produced after stroke are spasticity or increase in muscle tone, decrease in range of motion and function of upper extremity. The aim of this study was to determine the effects of Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization Splint on function of upper extremity, range of motion of the elbow, wrist and metacarpophalengeal joints and spasticity of the elbow and wrist joints.
    Material And Methods
    Fourteen patients were participated in these experiments. The patients were selected according to inclusion and exclusion criteria and they had been given the splint after primary evaluation and were reevaluated after one month. Spasticity were evaluated with Modified Ashworth Scale.Range of motion were measured by goniometer. Fugl-meyer test were used to assess function of upper extremity. The splints were used 2 hours daily and whole night (6-8 hours) in one month.
    Results
    Comparison of data before and aft er the experiment showed significant mprovement in upper extremity function (P=0.04). Range of motion and spasticity were not significant (P>0.05).
    Conclusion
    Volar-Dorsal Wrist/Hand Immobilization Splint can improve the function of upper extremity. Although spasticity and range of motion showed a little changes in short-term use (1month) but the differences were not significant that will need more studies.
  • Yousefi Mr, Shahbodaghi Mr, Nakhostin Ansari N., Jalaei Sh Pages 27-34
    Background And Aim
    Nowadays, importance of multidimensional approach in evaluating of stuttering is obvious. Stuttering aspects evaluation provided by speech situation checklist. In this study, validity and reliability of this checklist is performed on stuttering and non- stuttering (6-11 years old) pupils.
    Material And Methods
    In this research, 43 stutterer and 45 non-stutterer pupils were evaluated.After equalization of questionnaire to Persian language, emotional reaction & speech disruption questionnaire were completed according to their attitude. In order to test validity, four methods were used. Data were analyzed by parametric and non-parametric statistical tests
    Results
    Comparison of score average of speech disruption and emotional reaction tests showed significant difference between stutter and non-stutter groups for Persian language children (p<0.05). Emotional reaction and speech disruption checklist (Persian version) has high test-retest (p=0.000,Icc>0.86) and internal validity (p=0.000,α >0.93).
    Conclusion
    Persian equalized speech disruption and emotional reaction tests have high validity and reliability. it might be useful to differentiate stuttering pupil among normal ones.
  • Abaei M., Olyaei Gh, Talebian S., Ghotbi N Pages 35-40
    Background And Aim
    Neck muscles contract dynamically in the majority of daily activities. Athletes, agricultures and industrial labors are predisposed to muscular fatigue.
    Aim
    The aim of the present study was to compare the effect of dynamic fatigue on power and frequency domains of EMG spectrum.
    Material And Methods
    In this study 20 healthy young men contracted neck muscles dynamically, until muscular fatigue occurs. Surface electromyography was recorded of levator scapula, neck paraspinals and upper trapezius, as neck extensors. The effects of dynamic contraction on frequency (Median Frequency) and Power domains(RMS) were compared before and after fatigue.
    Results
    The results of the present study indicated that MedF decreases following dynamic fatigue (P<0.05). After dynamic fatigue, RMS of levator scapula and upper trapezius increased significantly (P<0.05). Regarding to significant decrease of RMS and increase of MedF, paraspinals encountered with force reduction.
    Conclusion
    Changes of MedF and RMS indicated that a continuous dynamic contraction tends to exhaust levator scapula and upper trapezius but decreases paraspinals force.
  • Talebian S., Shadmehr A Pages 41-47
    Background And Aim
    Muscles are involved in complex and three dimensional activities. Timing and response to onset of external trigger need to perception and processing of data in central nervous system. The propose of this study is to determine reaction time, pre motor time and motor time with and without external load in healthy subjects.
    Material And Methods
    Twenty healthy subjects contributed in this study. Isoinertial dynamometer was used to assess complicated motions in sagital, frontal and transverse planes from full flexion, rotation and lateral flexion to right side to opposite direction inclusive full extension, rotation and lateral flexion to left side without and with 25 and 50% MVE. Reaction time, pre motor time, motor time, and maximum torque were also measured.
    Results
    Following combined motions, reaction time and pre motor time were increased by external load (25 and 50% MVE). Lateral flexion showed more changes than extension (P<0.001). By increasing load, particularly in extension; time and maximum torque were changed (P<0.001).
    Conclusion
    Reaction time and pre motor time in combined motions are affected under extension and lateral flexion motions. Rotation has less effect on combined motions. Motions occur in sagital and frontal plane more than transverse plane.
  • Naseri N., Fakhari Z., Senobari M., Jalaei Sh, Banejad M Pages 48-55
    Background And Aim
    The aim of this study was to verify the relationship between pelvic tilt and lumbar lordosis with muscle tightness, muscle strength, BMI, and age in standing position.
    Material And Methods
    In this study, 75 healthy female subjects participated with age range 20-70 years, mean (SD) = 40.66 (13.69). Pelvic tilt and lumbar lordosis were measured in standing position with pelvic inclinometer and flexible ruler respectively. The length of muscles, including: erector spinae, iliopsoas, rectus femoris, hamstrings, tensor fascia lata & ilio tibial band, and gastrocnemius were assessed by Schober, Thomas, Ely, 90/90 SLR, Ober tests and passive dorsiflexion of foot, respectively. The strength of muscles, including: rectus abdominis, transversus abdominis, left & right obliqus, Gluteus maximums & medius, and quadriceps were evaluated by manual muscle tests.
    Results
    The relationship between pelvic tilt and lumbar lordosis with muscle strength, BMI, and age was poor. Muscle tightness and muscle strength had no significant effect on pelvic tilt and lumbar lordosis.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the evaluated variables including: pelvic tilt and lumbar lordosis, have poor correlation with muscle tightness, muscle strength, BMI, and age.
  • Bagheri H., Abdolvahab M., Dehghan L., Jalili M., Beheshti S.Z Pages 56-61
    Background And Aim
    Cerebral palsy is the most common motor disorder in childhood that affects on motor performance and functional activity. Impaired hand function is the secondary problem in children with spastic diplegia.Individuals with hand dysfunction encounter with difficulties in self care, educational and recreational activities. The goal of this study is to investigate the effect of task oriented training on upper extremity function in children with spastic diplegia (8-12 years old).
    Material And Methods
    Fifteen spastic diplegic children were participated in task oriented training three days weekly up to 8 weeks. The outcomes were measured with Jebsen-Ttaylor hand function test for upper extremity function, Purdue peg board test for hand dexterity, goniometer for range of motion and Ashworth scale for spasticity.
    Results
    The data showed significant improvement in upper extremity function (P≤0.0001), hand dexterity (P≤0.001), wrist and elbow range of motion (P≤0.0001) and wrist and elbow spasticity (P≤0.05) after interventions.
    Conclusion
    Our findings suggest that task oriented training can improve upper extremity function in children with spastic diplegia.
  • Abdolvahab M., Abbasi S., Hadian Mr, Jalili M., Jalaei Sh Pages 62-66
    Background And Aim
    Rehabilitation treatments have significant role in reducing the disabilities of Cerebro Vascular Accident (CVA). Due to great role of upper limb in the function of individuals particularly in Activity of Daily Living and the effect of stability of shoulder girdle on hand function, the aim of this study was to study the effects of Progressive Resistive Exercise on shoulder extensor and abductor muscles isometric strengths in adult hemiplegic.
    Material And Methods
    17 adult hemiplegics patients (50-70yrs., mean =60.52, SD=7.22); with RT side dominancy and 6 months after stroke, participated in this study. All procedures were approved by ethical committee of TUMS and written consents were also taken. Patients were familiarized with the procedure and shoulder extensor and abductor muscles isometric strengths were measured by dynamometer.
    Results
    According to results of our study, shoulder extensor and abductor muscles isometric strengths showed significant differences between mean scores of pre and post intervention (P<0.05). Progressive Resistive Exercise improved 34% in shoulder extensor muscles isometric strength and 27% shoulder abductor muscle isometric strength.
    Conclusion
    Results of our research showed that progressive resistive exercise approach is a useful method for increasing the isometric strength of shoulder extensor and abductor muscles. Therefore, it might be concluded that improvement of strength of shoulder muscles could result in stability in shoulder girdle and consequently might affect on hand function in hemiplegic patients.