فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:5 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی میرزاجانی، محسن توان صفحه 1
    زمینه و هدف
    تاری اپتیکی ناشی از عیوب انکساری سبب کاهش کیفیت تصویر شبکیه ائی می گردد و تغییراتی را در نحوه پاسخ سیستم بینائی ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تاری اپتیکی در اثر نزدیک بینی بر پاسخ کورتکس بینائی توسط تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 5 داوطلب سالم در محدوده سنی 25-18 سال (2 زن و 3 مرد) شرکت نمودند. نتایج تصویر برداری تشدید مغناطیسی عملکردی 18 فرد امتروپ (بدون عیب انکساری) که در یک مطالعه عملکردی اخیر با شرایط تصویربرداری یکسان شرکت کرده بودند، به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. تصاویر فانکشنال با استفاده از یک دستگاه فیلیپس 5/1 تسلا و با ارائه الگوی بینائی سینوسی با فرکانس فضائی 2 سیکل بر درجه و فرکانس زمانی 8 هرتز اخذ گردید. پس از پردازش تصاویر، درصد تغییر سیگنال BOLD ((Blood-Oxygen-Level-Dependent و تعداد وکسل های فعال شده در سری اسکن های مختلف با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه کاهش غیر خطی پاسخ کورتکس بینائی در اثر تاری اپتیکی را نشان می دهد. تعداد وکسل های فعال شده و میانگین شدت سیگنال BOLD در گروه های مختلف عیب انکساری نزدیک بینی کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرپذیری پاسخ کورتکس بینائی در اثر تاری اپتیکی ناشی از مقادیر مختلف عیب انکساری نزدیک بینی، بهتر است تا در طی مطالعات شناختی علوم اعصاب و همچنین بررسی بیماری های نورولوژیک به کمک تصویر برداری تشدید مغناطیسی عملکردی با بکارگیری محرک های بینایی الگویی برای افراد تحت بررسی از اصلاح اپتیکی بهینه استفاده گردد.
    کلیدواژگان: تاری اپتیکی، نزدیک بینی، تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی، سیگنال BOLD، تعداد وکسل های فعال شده
  • بهاره مغفوری، افسون حسنی مهربان، قربان تقی زاده، غلامرضا امینیان، غلامرضا امینیان، حسن جعفری صفحه 9
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات شایع در افراد سالمند افتادن می باشد. برنامه های پیشگیری از افتادن بر اصلاحات محیطی تاکید دارد که در آن ابزاری روا و پایا استفاده می شود که با فرهنگ های مختلف سازگار باشد. Home FAST یکی از این ابزارهای روا و پایای در دسترس می باشد که جهت شناسایی افراد سالمند که در معرض خطر افتادن در خانه هستند استفاده می شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه از روش ارزیابی بین المللی کیفیت زندگی) IQOLA (International Quality of life Assessment: جهت روایی تست Home FAST استفاده شده است. بعد از انجام ترجمه های پیشرو و برگردان، تست به 5 کارشناس کاردرمانی جهت بررسی روایی محتوا داده شد.
    60 منزل از افراد سالمند 65 سال به بالا در 5 منطقه جغرافیایی شهر تهران به طور تصادفی انتخاب شدند. دو کارشناس کاردرمانی منازل را جهت بررسی پایایی بین آزمونگر و آزمون باز آزمون با فاصله یک هفته ای مورد بازدید قرار دادند.
    یافته ها
    توافق میان نظر کارشناسان در خصوص روایی ابزار غربالگری Home FAST، با اطمینان بیش از 96% وجود داشت. همچنین همبستگی آزمون- باز آزمون ابزار غربالگری Home FAST با ضرایب مطلق و نسبی 72/0 =ICC و 84/0 = SEM و همبستگی بین آزمونگران با ضرایب مطلق و نسبی 88/0 =ICC و 54/0 = SEM معنی دار بوده که نشان دهنده پایایی بالای این آزمون است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که این ابزار از پایایی و روایی بالایی برخوردار می باشد. این یافته ها از این نظر قابل انتظار بوده اند که ماده های آزمون متناسب با اهداف پیشگیری از افتادن بودند.این ابزار می تواند به عنوان ابزاری مناسب در اختیار متخصصان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: افتادن، Home FAST، سالمند، غربالگری
  • فاطمه پرویزی، لاله لاجوردی، مهدی علیزاده زارعی، حسن عشایری صفحه 15
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر آمایه انتقال (Set Shifting) را که از جمله مهمترین کارکردهای اجرایی در انجام تکالیف یادگیری و کنش های هوشی هستند، در کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا بررسی می کند. با توجه به اینکه این قابلیت ذهنی در تکالیف یادگیری و همچنین امور روزمره نقش کلیدی را ایفا می کند، ارزیابی این عنصر در جلسات توانبخشی و مدنظر قرار دادن آن در اهداف درمانی می تواند کمک شایانی در امر توانبخشی به خصوص کاردرمانی کودکان اتیسم باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی، 30 کودک 6 تا 12 سال در دو گروه 15 نفره شامل کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا با میانگین سنی 86/7 (انحراف استاندارد38/1) سال و گروه کودکان طبیعی با میانگین سنی 8 (انحراف استاندارد 68/1) سال بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی انتخاب و مقایسه شدند. برای به دست آوردن داده ها از آزمون عصبی روان شناختی CANTAB (Cambridge neuropsychological test automated battery) و آزمون هوش وکسلر کودکان استفاده شد. داده ها نیز با آزمون t مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا در آمایه انتقال، با گروه کودکان طبیعی تفاوت معناداری در مراحل انتهایی داشتند. مقایسه ی میانگین 2 حوزه: تعداد دفعات تلاش و تعداد خطاها نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه در مرحله 8 و 9 که انتقال به بعد خارجی است وجود دارد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق به نظر می رسد که کودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا در توانایی فراشناختی آمایه انتقال در مقایسه با کودکان طبیعی هم سن خود در غالب حوزه ها به صورت معناداری ضعیف ترند. این نتیجه گیری علیرغم ضعیف تر بودن قابل ملاحظه این کودکان در بسیاری از توانایی های فراشناختی دیگر همچون طرحریزی و مهارغالب در مقایسه با کودکان هم سن خود می باشد.
    کلیدواژگان: اتیسم (عملکرد بالا)، کورتکس پره فرونتال، آمایه انتقال
  • صغرا مرتضایی فر، جواد صراف زاده *، امیر احمدی صفحه 21
    مقدمه

    حس عمقی یک جزء مهم در سیستم حسی- پیکری است که از طریق رفلکسهای عضلانی نقش حفاظتی در جلوگیری از آسیب های حاد دارد. کاهش در حس عمقی می تواند باعث اختلال در زمان عکس العمل، کنترل پوسچر و ثبات پوسچرال شود. افراد مبتلا به کمردرد مزمن کاهش در حس عمقی ناحیه کمری- خاجی دارند که منجر به نقص عملکرد عصبی-عضلانی و از دست دادن ثبات موضعی در ناحیه کمر می شود و احتمال ایجاد آسیب را افزایش می دهد. بررسی بازسازی وضعیت کمر می تواند به عنوان شاخصی برای ارزیابی حس عمقی این ناحیه به کار رود. هدف از این مطالعه مقایسه بازسازی وضعیت کمر در افراد مبتلا به کمردرد مزمن و افراد سالم است.

    روش بررسی

    18 فرد سالم با میانگین سن 19/2 ± 33/23 سال و 18 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن با میانگین سنی 93/2± 83/23 سال در این مطالعه شرکت داشتند. میزان خطا در بازسازی وضعیت کمر با استفاده از الکتروگونیامتر دستگاه بایومتریکس و با چشم بسته درحالت ایستاده در سه زاویه 30% و 60% حداکثر خم شدن کمر و همچنین بازسازی زاویه نوترال اندازه گیری شد. دو خطای مطلق و ثابت در بازسازی 3 وضعیت مذکور محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    خطای مطلق در بازسازی هر سه زاویه در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن به طور معناداری بیشتر از گروه سالم بود(05/0p<) اما خطای ثابت در بازسازی هر سه زاویه بین دو گروه تفاوتی را نشان نداد (05/0 (p>.

    نتیجه گیری

    بیشتر بودن خطای مطلق در بازسازی وضعیت کمر در زنان مبتلا به کمردرد مزمن نسبت به گروه کنترل دلالت بر آن دارد که برخی از جنبه های حس عمقی در این بیماران مختل شده است.

    کلیدواژگان: حس عمقی، کمردرد مزمن، خطای مطلق، خطای ثابت
  • محمدرضا نقی ئی، قادر غنی زاده، پیمان درویشی، یوسف ابراهیم پور، محمود مفید، گیتی ترکمان، علیرضا عسگری، مهدی هدایتی صفحه 28
    زمینه و هدف
    ویبراسیون کل بدن به عنوان یک روش تمرینی ورزشی و به عنوان یک راهبرد درمانی حمایتی غیرداروئی از کارآمدی لازم در مقابل وضعیت بیماری های مزمن، نظیر نارسایی استخوان و تناسب یا آمادگی قلبی - تنفسی برخوردار می‍باشد. با توجه به اینکه داده های کافی در زمینه ایمنی و کارآیی ویبراسیون و فراسنج های پلاسما وجود ندارد، لذا ارزیابی اثرات ویبراسیون کل بدن بر فراسنج های انتخابی در موش رت نر بالغ ویستار مورد مطالعه قرار گرفته است0
    روش بررسی
    موشهای نر ویستار با وزن 180-140 گرم به گروه های کنترل و تیمار با ویبراسیون دسته ‍بندی شدند0 تمرین ویبراسیون شامل ارتعاش عمودی سینوسی کل بدن به مدت 8 هفته انجام گرفت و در پایان با نمونه گیری خون پایان یافت.
    یافته ها
    موشهای ویبره شده در مقایسه با گروه کنترل دارای وزن بدنی بیشتری (14%) بودند0 سطوح پلاسمایی کرآتین کیناز،استرادیول و اینترلوکین- 6 بطور معنی ‍داری در گروه ویبره بالاتر بود0میانگین سطح ویتامین د پانزده درصد بیشتر، سطح سی آر پی یازده درصد کمتر و سطح اینترلوکین- 6 سی و دو درصد در گروه ویبره بالاتر بود0 اختلاف معنی دار دیگری برای دیگر فراسنج های اندازه گیری شده مشاهده نشد0
    نتیجه گیری
    آثار موجود پاسخ های فیزیولوژیک ویبراسیون کل بدن عوارض سوئی بر فراسنج های پلاسمایی مطالعه شده به همراه نداشت و میتوان تمرین ورزشی ویبراسیون کل بدن را به عنوان یک راهبرد درمانی حمایتی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: ویبراسیون کل بدن، موش رت ویستار، فراسنج های پلاسما
  • ایوب ولدبیگی، نعمت الله روحبخش، قاسم محمدخانی، شهره جلایی، Frank E. Musiek، لیلا جلیلوند کریمی صفحه 35
    زمینه و هدف
    شمار زیادی از افراد با آستانه شنوایی هنجار، که مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس هستند، از اختلال در شنیدن و به ویژه اختلال در درک گفتار در محیط های نویزی شکایت دارند. برای ارزیابی چنین اختلالاتی آزمون های زیادی طراحی شده اند و یکی از مطلوب ترین این آزمون ها که توانایی پردازش و طبقه بندی تغییرات کوتاه و سریع محرکات شنیداری را مورد بررسی قرار می دهد آزمون توالی الگوی دیرش است. لذا هدف پژوهش حاضر، مقایسه نتایج آزمون الگوی توالی دیرش در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و هنجار 18 تا 40 ساله بود.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی- تحلیلی غیر مداخله ای حاضر بر روی 20 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس از نوع راجعه، و 26 فرد با شنوایی هنجار انجام گرفت. جمعیت مورد مطالعه در محدوده سنی 18 تا 40 سال بودند. پارامتر مورد بررسی، درصد پاسخ های صحیح آزمون بوده و ارتباط آماری بین درصد پاسخ های صحیح در دو گروه توسط آزمون تی بررسی شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان دهنده کاهش پاسخ های صحیح آزمون توالی الگوی دیرش در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس در مقایسه با افراد هنجار بود. (05/0P<) همچنین، نتایج نشان می دهد که با افزایش طول مدت بیماری، عملکرد افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس در آزمون توالی الگوی دیرش در دو گوش بدتر می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه تاییدکننده وجود اختلالات پردازش زمانی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس است که ناشی از درگیری سیستم اعصاب مرکزی شنیداری آنها است.
    کلیدواژگان: پردازش شنوایی، ترتیب زمانی، آزمون توالی الگوی دیرش، مالتیپل اسکلروزیس
  • فرناز فرشچی، ملاحت اکبرفهیمی، محمدعلی نظری صفحه 42
    زمینه و هدف
    نواقص حرکتی شامل همی پارزی، عدم هماهنگی و اسپاستیسیته از رایج ترین آسیب های بعد از سکته مغزی هستند. بیشتر بیماران در طی زمان در بعضی از این نواقص بهبود می بابند که البته میزان آن در بیماران مختلف متفاوت می باشد. شواهدی هست که نشان می دهد افزایش شدت و کمیت درمان پس از سکته مغزی می تواند بهبود را افزایش بخشد. توانبخشی حرکتی این بیماران شامل ترکیبی از تکنیک های حرکت درمانی است که در بسیاری از کلینیک های کاردرمانی انجام می گیرد. اما در این روند توانبخشی به امواج مغزی بیماران سکته مغزی و تاثیری که این امواج می تواند بر حرکت داشته باشد توجهی نمی شود. یکی از این امواج تتا می باشد، لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر همراه کردن کاردرمانی و نوروفیدبک بر درمان حرکتی بیماران سکته مغزی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت طرح تک آزمودنی Single-System design(AB) بر روی 2 بیمار سکته مغزی انجام شد. در طی فاز پایه عملکرد اندام فوقانی و تحتانی بیماران (با استفاده از آزمون های فوگل-مایر و برگ)، سه روز در هفته و به مدت 4 هفته مورد ارزیابی قرار گرفته و مداخلات کاردرمانی هم انجام شد. پس از اتمام این دوره فاز درمان آغاز گردید که ترکیبی از کاردرمانی و نوروفیدبک است و مدت آن نیز 4 هفته بود. سپس نتایج ارزیابی های فازهای پایه و درمان مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    هر دو بیمار بهبودی معنی داری را در عملکرد اندام فوقانی (بیمار 1، 1/81% و بیمار 2، 1/68%) و تحتانی (بیمار 1، 1/73% و بیمار 2، 4/75%) در آزمون فوگل-مایر و برگ (بیمار 1، 6/51 % و بیمار 2، 1/68%) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    باتوجه به بهبودی قابل توجه در عملکرد اندام فوقانی و تحتانی بیماران به نظر می رسد همراه کردن نوروفیدبک با درمانهای رایج کاردرمانی، می تواند نتایج بالینی بهتری در بر داشته باشد. اگرچه به مطالعات بیشتر در آینده نیاز است.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، موج تتا، نوروفیدبک، عملکرد حرکتی
  • مریم نصیرپور، سعید طالبیان مقدم، غلامرضا علیایی، نسترن قطبی، سقراط فقیه زاده صفحه 49
    زمینه و هدف
    گردن درد یکی از سه شکایت رایج در سیستم عصبی عضلانی است. طبق مطالعات سیستم ثباتی گردن شامل بخش های غیرفعال، عضلات و کنترل عصبی است. برای بررسی کنترل تعادل در سیستم های ثباتی، پاسخ عضلات ستون فقرات را بدنبال اعمال اغتشاشات مثل حرکات سریع بازو بررسی می کنند. کلارهای گردنی یکی از شیوه های جلوگیری و یا درمان گردن درد می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی نقش کلار نرم گردنی بر پاسخ حرکتی و مدت زمان فعالیت عضلات و الگوی بکارگیری آنها بود.
    روش بررسی
    در مطالعه 20 خانم جوان سالم، عمل فلکشن شانه را با وزنه در دو وضعیت بدون کلار و با کلار نرم گردنی پس از شنیدن محرک صوتی انجام دادند. با ثبت الکترومیوگرافی سطحی از عضلات دلتویید، تراپزیوس، ارکتوراسپاین گردنی و استرنوکلایدوماستویید، تاثیر کلار بر زمان عکس العمل، مدت زمان فعالیت عضلات و زمان وارد عمل شدن عضلات بررسی شد.
    یافته ها
    استفاده از کلار نرم گردنی موجب افزایش زمان عکس العمل حرکت فلکشن شانه شد(05/0P<). همچنین کلار نرم گردنی مدت زمان فعالیت عضلات تراپزیوس و ارکتوراسپاین گردنی را کاهش داد(05/0P<). حین عمل فلکشن شانه با بار اضافی، عضله تراپزیوس با اختلاف معناداری نسبت به سایر عضلات زودتر وارد عمل شد ولی عضلات ارکتوراسپاین گردنی و استرنوکلایدوماستویید هم انقباضی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    بدنبال اعمال اغتشاش پوسچرال، کلار نرم گردنی موجب کاهش فعالیت عضلات و کند شدن پاسخ ها می شود. مراکز کنترل حرکت در پاسخ به اغتشاشات در گردن با انتخاب هم انقباضی عضلات سعی در ثبات می نمایند.
    کلیدواژگان: فعالیت پیش بینانه، عضلات گردن، فلکشن بازو، کلار نرم گردنی
  • فاطمه خانمحمد، محمدصادق قاسمی، حسن جعفری، بهنام حاجی آقایی، محمدعلی سنجری صفحه 57
    زمینه و هدف
    صافی انعطاف پذیرپا یک تغییر شکل شایع اندام تحتانی است، که اغلب بصورت مادرزادی است و با شلی لیگامانی همراه است. این تغییر شکل منجر به مشکلاتی مانند انگشت چکشی، خار پاشنه، التهاب تاندون آشیل، خستگی زود هنگام عضلات در فعالیتهای ورزشی، احساس درد در ساق، زانو و لگن و عدم تعادل پا می شود. یکی از درمانهای متداول برای این بیماران استفاده از کفی های طبی حمایت کننده قوس میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان تاثیر کفی کامپوزیتی [اتیل وینیل استات و پرون[(Poron) بر نیروی عکس العمل زمین و مقایسه آن با کفی متداول (اتیل وینیل استات) بود.
    روش بررسی
    52 نفر(14 مرد و 38 زن) با صافی انعطاف پذیرکف پا در محدوده سنی 18 تا 40 سال در این تحقیق شرکت کردند. 26 نفر کفی پرون(اتیل وینیل استات با روکش پرون) و 26 نفر کفی متداول(اتیل وینیل استات) را دریافت کردند. بعد از ارزیابی، از هر فرد خواسته می شد تا با سرعت طبیعی بر روی دو Force Plate در دو حالت، با کفی مورد نظر و بدون کفی راه برود. سپس از هر فرد خواسته می شد تا کفی را برای چهل ساعت در طی دو هفته استفاده نماید. در این مطالعه مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در جلسه اول(قبل از مداخله) و دوم(بعد از مداخله) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    درهنگام استفاده از کفی با روکش پرون در جلسه دوم در مقایسه با کفش، نیروی برخورد و قله اول(F1) نیروی عکس العمل عمودی به طورچشمگیری افزایش یافت(05/0 >P). قله دوم (F3)نیرو با کفی متداول در جلسه دوم در مقایسه با کفش افزایش چشمگیری را نشان داد (05/0 >P). قله اول نیرو با کفی متداول در جلسه دوم در مقایسه با جلسه اول کاهش داشت(05/0 >P). در مقایسه دو گروه با یکدیگر قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه شبه تجربی نشان داد استفاده از کفی سبب تغییر نیروی عکس العمل عمودی زمین در مقایسه با کفش می شود ولی به کار بردن لایه سیلیکونی پرون بر روی کفی متداول اتیل وینیل استات به تنهایی نمی تواند تاثیر قابل مشاهده ای در کاهش نیروی عکس العمل زمین داشته باشد.
    کلیدواژگان: صافی انعطاف پذیرکف پا، نیروی عکس العمل زمین، کفی اتیل وینیل استات، کفی با روکش پرون
|
  • Mirzajany A., Tavan M., Jafar Zadeh Pur Page 1
    Background And Aim
    Optical blur due to refractive errors causes reducing retinal image quality and induces changes in how visual system responds. The purpose of this study is to evaluate the effect of myopic optical blur on visual cortex response by functional magnetic resonance imaging (fMRI).
    Materials And Methods
    Five healthy volunteers with various degrees of myopia and age range 18-25 years (two females and three males) participated in this study. The results of functional magnetic resonance imaging of 18 emmetropic people (without refractive error) participated in a recent fMRI study with the same scanning conditions were applied as the control data. The functional scans were obtained by a Phillips scanner using a sine-wave grating visual task with spatiotemporal frequency of 2cpd/8Hz. The percentage of BOLD (Blood-Oxygen-Level-Dependent) signal change and number of activated voxels in different scan series were compared with each other after image processing.
    Results
    Non-linear reduction of visual cortex response due to increasing optical blur was observed in this study. The number of activated voxels and the percentage of BOLD signal change were both reduced in different amounts of myopia.
    Conclusion
    Considering the effect of optical blur on visual cortex responses in different amounts of myopia, it is better to provide the optimum optical correction during cognitive neuroscience fMRI research and FMRI study of neurologic diseases using patterned visual stimuli.
    Keywords: optical blur, myopia, FMRI, BOLD signal, number of activated voxels
  • Maghfouri B., Hassani Mehraban A., Taghizade G., Aminian G., Jafari H Page 9
    Background And Aim
    One of the common problems in elderly people is falling. The effort to identify environmental risk factors at home and their modifications may control falls and injury in the elderly. Home FAST as a valid and reliable screening tool is used to identify elderly at risk of falling at home and in society.
    Materials And Methods
    International quality of life assessment (IQOLA) was used for validity and reliability of Home fast. After forward and backward translation, the questionnaire was evaluated for content validity by 5 occupational therapists. Sixty participants aged over 65 were randomly selected through five geographical regions of Tehran. Inter-rater and test-retest with one week interval were conducted by two occupational therapists.
    Results
    Agreement among experts about the validity of screening tool of Home FAST (χ²= 25.008) were more than 96%.The correlations of test-retest with relative and absolute coefficients were high (ICC = 0.72 and SEM = 0.89). Also, the correlation coefficients between the raters with absolute and relative (ICC = 0.88 and SEM = 0.54) were significant, indicating the high reliability of this test.
    Conclusion
    This study shows the reliability and validity of the test are high. Since, test items are conformable to fall prevention goals, these results can be expected. The tool can be used by professionals.
    Keywords: Falling, Home FAST, Screening, Elderly
  • Parvizi F., Lajevardi L., Alizadeh Z.M., Ashaieri H Page 15
    Background And Aim
    Set-shifting that is one of the most important executive functions in learning tasks and intelligence Quality (IQ) reactions was studied in high functioning children with autism. Mental ability can play an important role in learning tasks and activities of daily living. Assessment of this component is important in rehabilitation programs. The aim of this study is to compare set-shifting in high functoning children with autism and normal subjects between 6 to 12 years old.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 30 children between 6 to 12 years old were participated and divided in two groups randomly. The mean age of autism and normal groups was 7.86(1.38) and 8(1.68) respectively. Cambridge neuropsychological test automated battery and wechsler for children were used. Data were analyzed by t-test.
    Results
    High functioning children with autism showed significant differences in set-shifting in comparison with normal subjects particulary in extradimensional stages (stages 8 and 9).
    Conclusion
    High functioning children with autism have poor capability in set-shifting in comparison with normal subjects.
    Keywords: high functioning children, autism, prefrontal cortex, set, shifting
  • Mortezaiefar S., Sarafzade J., Ahmadi Page 21
    Background And Aim

    Proprioception is a main component of somatosensory system that plays a protective role in acute injuries through reflex muscular splinting. Proprioception reduction could be a source of deficits in reaction time, postural control and postural stability. In chronic low back pain patients (CLBP) the proprioception is decreased and leads to dysfunction in motor control and increased the risk of injury. Evaluation the repositioning of lumbar region could be an indication to measure the lumbar proprioception. The purpose of this study was to compare the lumbar repositioning in CLBP and healthy females.

    Material And Methods

    Eighteen CLBP (22.83 ± 2.93 years) and 18 healthy females (23.33 ± 2.19 years) participated in this study. Lumbar repositioning error in 30% and 60% of lumbar full flexion and neutral position with closed eye in standing was evaluated with electrogoniometer. Absolute and constant error for 3 repositioning points were obtained and analyzed.

    Results

    Absolute error in patients with low back pain was significantly higher than control subjects in all 3 position points (P<0.05). Constant error did not show significant difference between two groups. (P>0.05)

    Conclusion

    Increased in absolute error of females with CLBP in lumbar repositioning implies that some aspects of proprioception may lose in patients with CLBP.

    Keywords: proprioception, chronic low back pain, absolute error, constant error
  • Naghii Mr, Ghanizadeh G., Darvishi P., Ebrahimpour Y., Mofid M., Torkaman G., Asgari Ar, Hedayati M. Page 28
    Background And Aim
    Whole body vibration (WBV) has been regarded as an exercise training method and as a non-pharmacological supportive treatment option appearing to be efficient for chronic disease conditions, such as bone disorders and cardio-respiratory fitness. Since, data on the safety and efficacy of vibration on plasma parameters are lacking, therefore, the purpose of this study was to assess the effects of WBV on the plasma parameters in adult male Wistar rat model.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats weighing 140-180 g were divided into control and the vibration group. Vibration training consisted of vertical sinusoidal whole body vibration for 8 weeks, followed by blood collection.
    Results
    The vibrated rats weighed more than the control group (approximately 14 % more). Plasma CK, E2 and IL-6 levels were significantly higher in the vibration group compared with the controls. The mean of Vit. D level was 15% higher; hsCRP level was 11% lower and IL-6 level was 32% higher in the vibration group. No difference was observed for other selected plasma parameters.
    Conclusion
    The potential effects of physiological responses of WBV on several physiological systems are without deteriorations in plasma parameters.
    Keywords: Whole body vibration, male Wistar rat, hematological parameters, lack of side effects
  • Valadbeigi A., Rouhbakhsh N., Mohamadkhani G., Jalaei S., Musiek Fe, Jalilvand Karimi L Page 35
    Background And Aim
    Many of multiple sclerosis (MS) patients with normal pure tone thresholds complain from difficulties in their hearing, especially perception of speech in background noise. Many tests for evaluation of this dysfunction have been developed; one of the best tests that are applied for evaluating the ability of individual to process and categorize brief, rapid changes in auditory stimuli is duration pattern sequence test (DPST). Accordingly, the purpose of this study was to compare between MS and normal 18-40-years-old participants by the duration pattern sequence test (DPST).
    Materials And Methods
    This analytic-descriptive non-invasive cohort study was conducted on 20 relapsing-remitting MS and 26 normal subjects 18-40-year-old with normal hearing. The finding data, percent of corrected answers, in two groups was evaluated by T-test.
    Results
    The finding showed reduction of corrected answers percentage in DPST test between two groups (P<0.05). in addition, long periods of the disease showed poor performance in DPST test in both ear.
    Conclusion
    The findings of this study confirm that temporal resolution deficits in patient with MS may be related to involvement of central auditory processing nervous system.
    Keywords: Temporal Processing, Temporal Ordering, Duration Pattern Sequence Test (DPST), Multiple Sclerosis (MS)
  • Farshchi M., Akbarfahimi M., Nazari Ma Page 42
    Background And Aim
    Motor impairments, such as hemiparesis, incoordination and spasticity, are the most common deficits after stroke. Most patients show recovery in some of their lost motor function over time. Motor rehabilitation are included mixed of combined movement therapy techniques in many occupational clinics. cerebral waves such as Theta wave can influence on patients function. There fore, the purpose of this study is to understand the influence of combined of occupational therapy and neurofeedback on motor recovery of stroke patients.
    Materials And Methods
    This study used a single-system (A-B) design. During the baseline phase patient's function of upper and lowe limb were measured by Fugl-Meyer and Berg Test on three day intervals during 4 week and have occupational therapy every day. After this time, their treatment program began. In this phase they received combined of neurofeedback and occupational therapy for 4 week. Then results of evaluations of two phases were analysed.
    Results
    Both cases show significant recovery at upper limbs(case1 81.1%, case2 68.1%) and lower limbs(case1 73.1%, case2 75.4%) in Fugel-Mayer test and Berg test(case1 51.6%, case2 68.1%).
    Conclusion
    Regarding the significant recovery of upper and lower limb function of patients, adding neurofeedback to routine occupational therapy can be considered as a practical method in rehabilitation of stroke patients. However further research is needed.
    Keywords: Stroke, Neurofeedback, Theta waves, motor function
  • Nasirpour M., Talebian Moghadam S., Olyaei Gr, Ghotbi N., Faghih Zade S Page 49
    Backgroung and
    Aim
    Neck pain is one of three common complains of neuromuscular system. There are three subsystem to maintain stability of spine: passive subsystem, active (muscles) subsystem and control subsystem. Detection of postural muscle response during postural perturbation like fast arm movement can be utilized to analyse of postural control. Wearing cervical collars is a way to prevent or cure cervical pain. The aim of the present study was to investigate the effect of soft cervical collar on movement response and duration of activity and recruitment pattern of cervical muscles.
    Materials And Methods
    Twenty healthy young women participated in this study. They flex right shoulder in response to sound stimulus with and without wearing soft cervical collar. Surface Electromyography (EMG) used to assess postural muscle activity in following muscles: Deltoid, Trapezius, Cervical Erector spinae and Sternocleidomastoid. The effect of soft cervical collar on reaction time, onset and duration of activity of cervical muscles was calculated.
    Results
    Wearing soft cervical collar increased reaction time of arm flexion (P< 0.05) and decreased duration of activity of cervical extensor, trapezius and erector spinae (P< 0.05). During shoulder flexion with additional load, onset activity of trapezius muscle was significantly earlier than other neck muscles but cervical erector spinae and sternocleidomastoid exhibit coactivation pattern in response to perturbation.
    Conclusion
    During fast arm movement that leads to postural perturbation, soft cervical collar alleviates the response and reduce activity of muscles. The strategy of motor control centers in response to perturbation in cervical spine is coactivation of flexor and extensor muscles to maintain stability.
    Keywords: Anticipatory postural adjustment, neck muscle, arm flexion, soft cervical collar
  • Khanmohammad, Ghasemi , Jafari H., Hajiaghaie B., Sanjari Ma Page 57
    Background
    Flexible flat foot is a congenital common deformity in lower extremity associated with ligamentus laxity. This deformity may cause hammer toe, heel spur, inflammation of achille tendon, early muscle fatigue during sport, foot imbalance and pain in leg, knee and hip. The use of insole with medial arch support considered as one of the common treatments for patients. The purpose of this study was to determine the effect of a composite insole, Ethyl Vinyl Acetate (EVA) with Poron layer on ground reaction force on subjects with flexible flat foot in comparison with common EVA insole.
    Materials And Methods
    Fifty two subjects (14 Male and 38 female) between 18-40 years of age with flexible flat foot participated in this study. Twenty six subjects received Poron insole (EVA with Poron layer) and 26 subjects received common EVA insole. After assessment each subject asked to walk with normal speed across two force plate in two conditions, walking with insole and shoe and walking without insole. Then each subject asked to use insole for forty hours during two weeks. Vertical ground reaction force in the first session and after two weeks was assessed.
    Results
    Impact force and first peak of vertical ground reaction force (F1) with Poron insole in comparison with shoe significantly increased in second session (P<0.05). The second peak (F3) with common insole in comparison with shoe significantly increased in second session (P<0.05). Significant reduction was noted in first peak (F1) with common insole in second session in comparison with first session (P<0.05). There was no observable significant difference in two groups before and after intervention.
    Conclusion
    The results of this preliminary study show that both insoles change vertical ground reaction force in comparison with shoe alone. But using a composite Poron Layer on EVA insole has not demonstrated a significant difference with common arch support insoles. Therefore application of Poron Silicon layer on EVA insole by itself can not show a significant reduction of ground reaction force.
    Keywords: Flexible flat foot, Insoles, Ground Reaction Force