فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:6 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مالک امینی، آریان شمیلی، رسول یار احمدی، حسن جعفری صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    آسیب های ناشی از کار(Work Related Injury: WRI)می تواند باعث مشکلاتی نظیر تغییر یا از دست دادن شغل،خستگی و فرسودگی شغلی گردد. شیوع این آسیب ها در درمانگران آمریکا از سال 2004 تا 2006 از 2/10% به 5/13% افزایش یافته است. با عضویت حداقل3700 فیزیوتراپیست و900 کاردرمانگر در نظام پزشکی ایران و با توجه به گسترش حیطه های شغلی کاردرمانی و فیزیوتراپی در کشورمان و روند رو به رشد پذیرش دانشجو در این رشته ها و نیز تحقیقات اندک در زمینه آسیب های ناشی از کار در درمانگران، ممکن است چالشی تحقیقاتی برای پژوهشگران پیش رو باشد. هدف کلی از این مرور نظام مند، بررسی جامع شیوع مشکلات ناشی از کار،عوامل زمینه ساز و دلایل این آسیبها ومشکلات در درمانگران و در نهایت پیش بینی مشکلات در جمعیت های کاردرمانی و فیزیوتراپی ایران است.
    روش بررسی
    با اجرای مراحل 5 گانه مرور سیستماتیک مبتنی بر شواهد و با توجه به معیارهای ورود بدست آمده ازچند مقاله مرتبط، جستجوی مقالات از طریق پایگاه های اینترنتی،کتب مرجع ومرور پیشنهادی مقالات(Citation review) انجام شد و در ابتدا 50 مقاله بدست آمد. در نهایت این مرور 25 مطالعه تحقیقی در 2 دهه گذشته در نقاط مختلف جهان را در بر می گیرد(2010 -1990).
    نتیجه گیری
    مشخص شد که مشکلات عضلانی از رایج ترین انواع آسیب های ناشی از کار است. این آسیب ها در اکثر مراکز درمانی و بیشتر در بخش عمومی،ارتوپدی وبخش حاد دیده شد. آسیب ناحیه کمر مشهودتر بود. سن زیر30 سال، تجربه کم و کار سنگین از عوامل خطرساز بودند. نحوه ی دست گذاری(Handling) غلط درمانگران رایج ترین علت آسیب ها معرفی شد. درکنار آسیب های عضلانی اسکلتی مذکور، مسائل روانی-اجتماعی شایع در این مطالعه افسردگی، عصبانیت و زدگی از کار عنوان شد. در خاتمه تلاش شد تا با درنظر گرفتن فرهنگ، مختصات و ویژگی های شغلی درمانگران در ایران و بسط و مقایسه اطلاعات بدست آمده، ابعاد مختلف مشکلات ناشی از کار در درمانگران ایران پیش بینی شود.
    کلیدواژگان: آسیبهای ناشی از کار، مشکلات عضلانی اسکلتی، کاردرمانگر، فیزیوتراپیست ها، مسائل روانی، اجتماعی
  • دکترخدیجه اوتاد، محمدرضا هادیان، غلامرضا علیایی، بهرام رسولیان، سعید امام دوست، الهه باریکانی، عصمت تربتیان، اصغر قاسمی صفحات 12-16
    زمینه و هدف
    درمان اعمال محدودیت حرکتی روش جدیدی در درمان بیماران همی پلژی مزمن می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تغییر کیفیت و مقدار حرکت (توسط آزمون شاخص عملکرد حرکتی) در بیماران همی پلژیک مزمن بعد از اعمال محدودیت درمانی تغییر یافته در مقایسه با درمانهای رایج فیزیوتراپی می باشد.
    روش بررسی
    10 بیمار به طور تصادفی ساده در دوگروه درمانی (اعمال محدودیت حرکتی تغییر یافته و یا گروه درمان فیزیوتراپی رایج) قرار گرفتند. 5 بیمار در اندام مبتلا برای 2 ساعت در روز؛ 3 بار در هفته به مدت 2 ماه، تمرین درمانی دریافت کردند. این بیماران 5 ساعت در روز هم به منظور استفاده حداکثری از اندام مبتلا در اندام سالم اسپلینت دست - بازو می پوشیدند (گروه اعمال محدودیت حرکتی). 5 بیمار هم در گروه درمان های رایج فیزیوتراپی، تمریناتی مشابه با گروه دیگر از نظر شدت و 2 ساعت در روز، یک روز در میان به مدت 2 ماه دریافت کردند. قبل وپس از 2 ماه درمان، کیفیت و مقدار حرکت بر اساس شاخص فعالیت حرکتی تعیین شد.
    یافته ها
    آزمون ویلکاکسون نشان داد که بیماران در هر دو گروه درمانی بهبودی در کیفیت و مقدار حرکات پس از درمان نشان می دهند. مقایسه بین دو گروه توسط آزمون من- ویتنی مشخص کرد که گروه درمانی اعمال محدویت نسبت به گروه درمان رایج فیزیوتراپی بهبودی بیشتری (02/0P=) نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    اگرچه درمان اعمال محدودیت حرکتی تغییر یافته نسبت به درمان های رایج در بهبود کمیت و کیفیت حرکات موثرتر است. اما درمان رایج فیزیوتراپی هم در صورتی که به شکل فعال انجام گیرد در بهبودی این پارامترها موثر می باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، اعمال محدودیت حرکتی، شاخص فعالیت حرکت، همی پلژی، فیزیوتراپی
  • الهام اسفندیاری، مجتبی کامیاب، نسیم فروغی، حمیدرضا یزدی صفحات 17-25
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر کفی با گوه خارجی بر میزان درد، علائم آرتریت، فعالیت های روزانه، فعالیت های ورزشی-تفریحی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت بخش داخلی زانو با تاثیر کفی با گوه خارجی و استرپ ساب تالار بود.
    روش بررسی
    بیست و هفت بیمار با استئوآرتریت درجه 1 یا 2 بخش داخلی زانو بر اساس سیستم درجه بندی Kellgren و Lawrence با سنی بیش از 40 سال در این مطالعه شرکت کردند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه کفی با گوه خارجی (14=n) و کفی با گوه خارجی و استرپ ساب تالار (13=n)، قرار گرفتند. نسخه فارسی پرسشنامه Knee injury and osteoarthritis outcome score(KOOS) یکبار قبل از استفاده از کفی و 4 هفته بعد از استفاده از کفی در منزل به مدت 5 تا 10 ساعت در روز توسط شرکت کنندگان مطالعه تکمیل گردید.
    یافته ها
    در مرحله اول و شروع تحقیق تفاوتی در میزان درد، علائم، فعالیت های روزمره، فعالیت های تفریحی-ورزشی و کیفیت زندگی بیماران در دو گروه وجود نداشت و دو گروه کاملا همگن بودند. بعد از 4 هفته استفاده از کفی با گوه خارجی و کفی با گوه خارجی و استرپ ساب تالار بهبودی معناداری در 5 شاخص پرسشنامه KOOS یافت شد. نتایج به دست آمده در گروه کفی با گوه خارجی و استرپ ساب تالار نسبت به گروه کفی با گوه خارجی، به جز شاخص درد اختلاف معناداری نشان داد.
    نتیجه گیری
    کفی با گوه خارجی می تواند سبب بهبودی علائم آرتریت در بیمارانی با استئوآرتریت خفیف بخش داخلی زانو گردد، گرچه تعامل استرپ ساب تالار با کفی با گوه خارجی می تواند انتخاب موثرتری در تجویز کفی در این دسته از بیماران باشد.
    کلیدواژگان: زانو، استئوآرتریت، کفی، استرپ ساب تالار
  • رویا صادقی مقدم، لاله لاجوردی*، دکترعلی امیری، قربان تقی زاده، سروش لهراسبی صفحات 26-31
    زمینه و هدف

    فلج مغزی شامل ناهنجاری های غیرپیشرونده در مغز درحال رشد است که منجر به بروز مشکلاتی درزمینه اجرای حرکتی شده و نهایتا فعالیتهای عملکردی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.عملکرد محدود دست، یک خصوصیت اختلالات حرکتی درکودکان مبتلا به فلج مغزی می باشد که منجر به ناتوانی درانجام فعالیت های روزمره زندگی،کار و بازی میشود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر Kinesio Taping مچ برعملکرد دست کودکان مبتلا به فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک بود.

    روش بررسی

    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی و یک سویه کور(single-blind) بود که درآن 26 کودک 6-3 ساله مبتلا به فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک به روش غیراحتمالی دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دوگروه کنترل و مداخله اختصاص داده شدند. درطول پژوهش به مدت 12روز، گروه کنترل تنها تحت درمان رایج کاردرمانی(Neuro-Developmental Treatment) قرارگرفت و گروه مداخله علاوه بر آن Kinesio Taping مچ دریافت کرد، به این ترتیب که چسب به صورت 24 ساعته درشبانه روز، بر روی هردو دست، مورد استفاده قرارگرفت. در هردوگروه ازآزمونQUEST (Quality of Upper Extremity Skills Test) جهت بررسی کیفیت مهارتهای اندام فوقانی و از مقیاسModified Ashworth جهت ارزیابی اسپاستی سیته مچ دست، قبل و بعد ازمداخله، استفاده شد و داده ها از طریق آزمون های T مستقل و ویلکاکسون تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج ارزیابی ها نشان دهنده افزایش معنادار نمره کلی آزمونQUEST (029/0P=) و بهبود عملکرد در دو زمینه از زمینه های این آزمون یعنی حرکات مجزا (003/0 P=) و گرفتن (008/0P=) می باشند اما در دو زمینه تحمل وزن (46/0P=) و بازکردن حفاظتی(89/0P=) بهبودی معناداری مشاهده نشد.همچنین نتایج بدست آمده درمورد شدت اسپاستی سیته نشان دهنده کاهش معنادار تون دست راست (004/0P=) می باشند درحالیکه کاهش تون دست چپ معنادار نبوده است (06/0P=).

    نتیجه گیری

    اطلاعات حاصل از تحقیق حاضرنشان میدهند که Kinesio Taping مچ می تواند روش موثری جهت بهبود کیفیت مهارتهای اندام فوقانی کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک در زمینه های حرکات مجزا و گرفتن باشد و احتمالا بدلیل همراهی با استفاده عملکردی بیشتر از دست غالب باعث کاهش معنادار تون در مچ دست راست می شود.

    کلیدواژگان: کینزیوتیپ، عملکرد دست، فلج مغزی
  • مریم فیاضی، شهره نوری زاده دهکردی، مهدی دادگو، مسعود صالحی صفحات 32-37
    زمینه و هدف
    اسپاستیسیته یکی از علایم سکته مغزی است که با افزایش وابسته به سرعت رفلکس های کششی تونیک و تشدید رفلکس های تاندونی (به علت افزایش تحریک پذیری رفلکس کششی) مشخص می شود. ارزیابی این اختلال حرکتی در تعیین میزان کارایی مداخلات درمانی از اهمیت خاصی برخوردار است. مقیاس اصلاح شده تاردیو یک معیار بالینی برای ارزیابی اسپاستیسیته در افراد مبتلا به سکته مغزی می باشد. هدف این تحقیق، ارزیابی پایایی آزمون - بازآزمون مقیاس اصلاح شده تاردیو در عضلات راست کننده زانو و پلانتار فلکسور مچ پا در مبتلایان به ضعف نیمه بدن ناشی از سکته مغزی مزمن می باشد.
    روش بررسی
    در تحقیقی از نوع تحلیلی- مقطعی، 17 فرد (10مرد، 7زن) مبتلا به سکته مغزی مزمن با میانگین سنی45/13±58/55 سال که حداقل سه ماه و حداکثر چهار سال از بیماری آنها گذشته بود، با روش نمونه گیری ساده و از افراد در دسترس مراجعه کننده به مراکز توان بخشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، وارد مطالعه شدند. شدت اسپاستیسیته عضلات راست کننده زانو و پلانتار فلکسورهای مچ پا توسط یک آزمونگر در دو نوبت زمانی به فاصله یک هفته در دو ماه اردیبهشت و خرداد سال 1390، ارزیابی شدند.
    یافته ها
    توافق بین دو نوبت ارزیابی کیفیت واکنش عضلات راست کننده زانو و پلانتار فلکسور مچ پا بر اساس آزمون آماری ICCبه ترتیب 8/0 و 92/0 به دست آمد. مقادیر ICC برای اختلاف دو زاویه واکنش عضلانی و دامنه حرکتی کامل (R2-R1) به عنوان معیار شدت اسپاستیسیته، در عضلات راست کننده زانو و پلانتارفلکسورهای مچ پا به ترتیب 66/0 و 87/0 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    مقیاس اصلاح شده تاردیو در عضلات اندام تحتانی مبتلایان به سکته مغزی مزمن دارای پایایی خوبی است. احتمالا از این مقیاس می توان برای ارزیابی اسپاستیسیته عضلات اندام تحتانی در مبتلایان به سکته مغزی مزمن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسپاستیسیته، مقیاس اصلاح شده تاردیو، پایایی، سکته مغزی مزمن
  • نثار یوسفی، علی امیری، علی اشرف جمشیدی، مجتبی کامیاب صفحات 44-48
    زمینه و هدف
    مکانیسم شایع برای پیچ خوردگی خارجی مچ پا اینورشن شدید، پلانتار فلکشن شدید و یا ترکیب هر دو است، که می تواند منجر به بی ثباتی مزمن مچ پا شود. به نظر می رسد وضعیت پا در هنگام تماس با زمین نقش موثری در ایجاد پیچ خوردگی مچ پا دارد. بنابراین ممکن است با محدود کردن وضعیت پا بتوان احتمال پیچ خوردگی را کاهش داد. بنابراین هدف این تحقیق، بررسی تاثیر وضعیت پلانتار فلکشن و ایورژن بر نیروی عکس العمل زمین در جهت داخلی-خارجی حین فرود آمدن در افراد مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق که از نوع مورد-شاهدی بود،32 نفر(18 تا 35سال) شامل دو گروه 17 فرد مبتلا به بی ثباتی عملکردی یک طرفه مچ پا و 15 فرد سالم شرکت داشتند. ابتدا افراد گروه مبتلا به بی ثباتی عملکردی یک طرفه مچ پا توسط پزشک ارتوپد ارجاع داده می شدند. سپس تست های کشویی قدامی و تالار تیلت برای تشخیص بی ثباتی عملکردی مچ پا و سایر معاینات انجام می گردید. آنگاه افراد گروه سالم از لحاظ جنس، سن، قد، وزن و شاخص توده بدنی با افراد گروه بیمار جور می شدند. آزمودنی ها از یک ارتفاع 40 سانتی متری که در فاصله 25 سانتی متری صفحه نیرو قرار داشت در حالی که پای مورد نظر ریلکس و در وضعیت عدم تحمل وزن بود بر روی پای مقابل ایستاده و با پای مورد نظر در مرکز صفحه نیرو فرود می آمدند. حرکت فرود آمدن در چهار وضعیت مختلف انجام می شد:1- وضعیت خنثی مچ پا و گوه خارجی پا، 2-وضعیت خنثی مچ پا، 3-وضعیت پاشنه مثبت و گوه خارجی، 4-وضعیت پاشنه مثبت.
    یافته ها
    در گروه سالم نیروی عکس العمل زمین در جهت داخلی در وضعیت 3 نسبت به وضعیت 2(007/0p=) و هم چنین وضعیت 3 نسبت به وضعیت4 (018/0p=) افزایش یافته بود. در گروه بیمار نیروهای خارجی در وضعیت 3 نسبت به وضعیت2 (001/0p=) و هم چنین وضعیت3 نسبت به وضعیت 1(002/0p=) افزایش یافته بود. در گروه بیمار نیروهای داخلی در وضعیت 4 نسبت به وضعیت 1کاهش معناداری را نشان داد(014/0p=).
    نتیجه گیری
    اعمال گوه خارجی هنگامی که پا در پلانتار فلکشن قرار دارد باعث افزایش نیروهای عکس العمل زمین در جهت داخلی-خارجی گردید. با توجه به نتایج تحقیق می توان احتمال داد که وضعیت پلانتار فلکشن در ایجاد پیچ خوردگی مچ پا موثرتر از اینورژن است. هم چنین از بررسی اطلاعات حاصل از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که احتمالا گوه خارجی پا در هنگامی که مچ پا در پلانتار فلکشن قرار دارد در تغییر نیروهای عکس العمل داخلی-خارجی زمین موثرتر از حالتی است که مچ پا در وضعیت خنثی قرار دارد.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، وضعیت پا، فرود آمدن، گوه خارجی پا
  • زینت آشناگر، آزاده شادمهر*، محمدرضا هادیان، سعید طالبیان، شهره جلایی صفحات 49-55
    زمینه و هدف

    ویبراسیون کل بدن، بعنوان یک مدالیته جدید ورزشی باعث بهبود عملکرد عصبی عضلانی می گردد ولی تاکنون مطالعه ای که به بررسی اثرات آن بر زمان عکس العمل بعنوان شاخصی جهت بررسی عملکرد عضلات بویژه در اندام فوقانی بپردازد، وجود ندارد. لذا هدف این مطالعه بررسی اثرات آنی ویبراسیون کل بدن بر پارامترهای زمانی در عضلات اندام فوقانی است.

    روش بررسی

    40 نفر خانم جوان سالم بطور تصادفی در دو گروه آزمون (ویبراسیون روشن) و کنترل (ویبراسیون خاموش) قرار گرفتند. در گروه آزمون، پارامترهای زمانی (زمان عکس العمل، پیش حرکت و حرکت) بوسیله الکترومیوگرافی، قبل و بعد از ویبراسیون(5 ست 30 ثانیه ای با فرکانس 30 هرتز و دامنه 5 میلی متر) اندازه گیری شد. در گروه کنترل همین روند با ویبراسیون خاموش انجام گرفت.

    یافته ها

    ویبراسیون کل بدن تغییر معناداری در زمان عکس العمل ایجاد نکرد (253/0=P). زمان پیش حرکت تنها در عضله ترایسپس بعد از ویبراسیون نسبت به قبل از آن افزایش معناداری یافت (006/0= P). زمان حرکت عضله سراتوس قدامی نیز بین دوگروه ویبراسیون روشن و خاموش، تفاوت معناداری داشت (003/0= P).

    نتیجه گیری

    بنظر می رسد که اعمال یک جلسه ویبراسیون کل بدن باعث اثرات متفاوتی در عضلات اندام فوقانی می گردد و در نهایت تاثیر شاخصی بر زمان عکس العمل کلی ندارد.

    کلیدواژگان: ویبراسیون کل بدن، الکترومیوگرافی، زمان عکس العمل، زمان پیش حرکت، زمان حرکت
  • مسعود غفرانی، غلامرضا علیایی، سعید طالبیان، حسین باقری صفحات 56-61
    زمینه و هدف
    علی رغم افزایش سطح آگاهی و اصلاح ارگونومی، شیوع اختلالات کمری در محیط های کاری رو به افزایش است. تلاش هایی در جهت کاهش شیوع آسیب های عضلانی - اسکلتی ناشی از فعالیت هایی مثل بلند کردن، پایین گذاشتن و حمل کردن اشیاء در محیط های کاری انجام شده که از آن جمله می توان به استفاده از وسایل کمکی مانند کمربندها اشاره کرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر حمایت کننده ی کمری - خاجی بر روی یکی از شاخص های کنترل حرکتی در حین بار برداری های قرینه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه از20 مرد خواسته شد که وزنه های 5/5، 5/7، 5/9 و 5/12 کیلوگرمی را در وضعیت فلکشن کامل تنه و ران با صاف بودن زانوها با کمربند وبدون کمربند از سطح زمین بلند کرده و بر روی سطح میز هدف قراردهند. ثبت الکترومیوگرافی سطحی از دو جفت عضلات پشتی و سه عضله شکمی بعمل آمد.
    یافته ها
    استفاده از کمربند باعث افزایش معنی داری (05/0P<) در میزان ضریب قرینگی هنگام بلند کردن وزنه های مختلف شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از کمر بند باعث ایجاد هماهنگی بیشتر در فعالیت عضلات آگونیست و آنتاگونیست تنه حین بلند کردن وزنه ها شد.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی سطحی، کمربند کمری، خاجی، ضریب قرینگی، ستون فقرات کمری
  • سعید خاتم ساز، ملیحه موسوی قمی، سعید طالبیان صفحات 62-68
    زمینه و هدف
    خستگی عضلانی عاملی برای آسیب دیدگی است. توانایی انجام حرکت بدون خطا و کنترل پذیری آن در کاهش ضایعات اثر مهمی دارد. به دنبال خستگی تکرارپذیری حرکت کاهش می یابد. ارزیابی کنترل حرکت به دنبال خستگی می تواند بستری مناسب برای بررسی تغییرات بوجود آمده باشد و در توصیه های درمانی جهت جلوگیری از صدمات کمک نماید. هدف این تحقیق بررسی تغییرات بوجود آمده در کنترل حرکت بر اساس بروز خستگی از دیدگاه فیزیولوژیک در افراد سالم و بیماران با درد جلوی زانو است..
    روش بررسی
    تعداد 15 خانم (10 فرد سالم و 5 بیمار با علائم دو طرفه) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. ثبت الکترومیوگرافی سطحی از عضلات واستوس مدیالیس، واستوس لترالیس و رکتوس فموریس هر دو سمت (20 عضله سالم و 10 عضله بیمار) در حین آزمون خستگی در دو زنجیره باز و بسته بدست آمد. قبل و بلا فاصله بعد از خستگی پنج تکرار داینامیک تعیین و سه تکرار میانی آن جهت مقایسه ضریب قرینگی به عنوان شاخص ارزیابی کنترل و کاهش میانه طیف فرکانس به عنوان شاخص خستگی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    به دنبال خستگی در هر دو گروه میانه طیف فرکانس کاهش معنی داری نشان داد که در گروه بیماران این کاهش بیشتر بود. همچنین کاهش معنی داری در شاخص قرینگی در بعد از خستگی مشاهده شد. این معیار در بین دو گروه در قبل از خستگی معنی دار بود ولی بعد از خستگی تفاوتی نداشت.
    نتیجه گیری
    خستگی سبب کاهش میانه فرکانس در حرکات داینامیک می گردد. بدنبال درد و اختلال عملکرد مراکز بالای سیستم کنترل حرکت از سینرژی های متفاوتی استفاده می کنند. بعد از خستگی الگوی سینرژی تغییر کرده و در انقباضات داینامیک ضریب قرینگی کاهش می یابد این تغییر وابسته به اختلال عملکردی و درد بوده و الگوی ثابتی ندارد.
    کلیدواژگان: خستگی عضلانی، کنترل حرکت، ضریب قرینگی، الکترومیوگرافی سطحی، درد جلوی زانو
|
  • Amini M., Shamili A., Yarahmadi.R., Jafari.H Pages 1-11
    Background And Aim
    Work related injury (WRI) can cause problems such as change or loss in job, fatigue and burnout. Injury prevalence has increased from 10.2% to 13.5% in the U.S. therapists since 2004 to 2006. At least 3,700 physiotherapists and 900 occupational therapists membership in Iranian Medical Council and developments of occupational therapy and physical therapy domains are involved in our country and the growing trend of student admissions in these fields and also limited researches in work-related problems of therapists, there would be a challenge in research studies. The overall goal of this systematic review was to survey the prevalence of work-related problems, predisposing factors and causes of these problems among therapists and finally predict problems of Iranian occupational therapy and physiotherapy population.
    Materials And Methods
    By performing the five stages of an evidence based systematic review with regard to the selection criteria obtained from related articles, looking for articles were done through using internet databases, reference books and Citation review. At first, 50 articles were obtained. Finally, this study reviewed 25 articles in the last two decades in different parts of Iran and the world (1990-2010).
    Conclusion
    It was clarified that muscular injuries were of the most common types of damages caused by these works. Injuries were seen in most particularly in public, orthopedic and acute settings. Low back pain was remarkably reported. Age under30 years, inexperience and heavy work were some of the risk factors. Improper handling was determined as the main cause of injuries in therapists. Besides musculoskeletal injuries, common psychosocial problems were depression, anger and job frustration. Finally, considering culture and job characteristics of the Iranian therapists, the data and results were compared and discussed to predict different aspects of WRI in Iranian therapists.
    Keywords: Work, related musculoskeletal injury, Settings, Personal factors, Job factors, Psychosocial issues
  • Otadi K., Hadian Mr, Olyaei Gr, Rasoulian B., Emamdoost S., Barikani E., Torbatian E., Ghasemi A Pages 12-16
    Background And Aim
    Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) is a new intervention in chronic hemiplegic patients. The aim of present study is to quantify of quality of movement (QOM) and amount of movement (AOU) that assessed by motor activity log (MAL) after modified CIMT in comparison with traditional physiotherapy (TPT).
    Materials And Methods
    Ten patients were randomized to modified CIMT or TPT group. Five patients received training of the more affected limb fort two hours daily, three times in a week during two months of treatment. The patients are encouraged to wear an arm- hand splint in less affected hand for five hours daily for maximal using of affected limb with shaping method. The patients in TPT group received physiotherapy treatment with same intensity with other group, for two hours daily during two months. Motor Activity Log (MAL) was used to determine QOM and AOU before- after two months treatment.
    Results
    The data showed significant improvements in AOU and QOM in affected extremity that clarified by Wilcoxon test. Mann- Whitney test used for comparison between two groups, revealed significant difference in modified CIMT group (p=0.02).
    Conclusion
    Although, modified CIMT was more effective than TPT in improving QOM and AOU but, TPT as an active rehabilitation can be effective on improving of these parameters.
    Keywords: Stroke, Motor activity Log, Constraint induced movement therapy, Hemiplegia, Physiotherapy
  • Esfandiari E., Kamyab M., Foroughi N., Yazdi Hr Pages 17-25
    Background And Aim
    The effects of lateral wedge insole with and without sub-talar strap on pain, arthritic symptoms, functional performance, sports and recreational activities, and knee related quality of life in patients with medial compartment knee osteoarthritis were compared.
    Materials And Methods
    Community-dwelling men and women aged over 40 years with medial compartment knee osteoarthritis, grades I or II based on Kellgrene and Lawrence grading system were participated in this study. They were randomly allocated in two different groups; lateral wedge insole with and without sub-talar strap. Both groups were required to wear the insoles at home for the duration of four weeks, approximately 5 to 10 hours per day. Participants were asked to complete the Farsi version of Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) questionnaire at baseline and at follow-up. The reliability of KOOS for measuring short term and long term symptoms and function in Iranian patients with knee injuries and osteoarthritis has been reported previously.
    Results
    The changes in KOOS subscales were significantly different in both groups over time. Contrary to our hypothesis, the interaction effect was significant between the two groups following our intervention in terms of symptoms, daily living functions, sports and recreational activities, and knee related quality of life, unless pain score.
    Conclusion
    The result of this study suggests that both of the insoles improved pain, symptoms, function in daily living, sports and recreation activities and knee related quality of life in patients with mild medial compartment knee osteoarthritis. However, use of sub-talar strap with lateral wedge insole would be the better prescription for insoles in these patients.
    Keywords: Knee, Osteoarthritis, Insole, Sub, talar strap
  • Sadeghi Moghaddam R., Lajvardi L., Amiri A., Taghi Zadeh G., Lohrasbi S Pages 26-31
    Background And Aim

    Cerebral palsy is characterized by non-progressive abnormalities in the developing brain that creates a cascade of motor deficits and finally affects functional activities. Limited hand function is a characteristic of the movement disorders in children with cerebral palsy which leads to disability in performing activities of daily living, work and play. The purpose of this study was to investigate the effects of wrist Kinesio Taping on hand function of children with spastic diplegic cerebral palsy.

    Materials And Methods

    In this randomized clinical trial and single-blind study, 26 children (3-6 years old) with spastic diplegic cerebral palsy were selected by convenient and simple sampling and randomly divided into two intervention and control groups. During the study for 12 days, control group received only common occupational therapy treatment or Neuro-Developmental Treatment (NDT). Intervention group received both NDT and wrist Kinesio Taping for 24 hours a day on both wrists. Assessment tool was QUEST for evaluating quality of upper extremity skills and Modified Ashworth Scale for assessing spasticity of wrist before and after intervention in both groups. Data were analyzed by independent t-test and Wilcoxon rank sum.

    Results

    The results showed significance increase of total QUEST score (P=0.029) and significance difference in domains of dissociated movements (P=0.003) and grasp (P=0.008) in Kinesio Taping group. However, there were no significant differences in weight bearing (P=0.46) and protective extension (P=0.89) domains. The data showed that wrist Kinesio Taping was effective in reducing spasticity of right wrist(P=0.004) but no significant difference for left wrist(P=0.06).

    Conclusion

    Wrist Kinesio Taping technique revealed to be effective in increasing quality of upper extremity skills of spastic diplegic cerebral palsy children in domains of dissociated movements and grasp. Moreover, it was concluded that this technique can be effective in reducing spasticity of right hand due to more active use of dominant hand.

    Keywords: Kinesio Taping, Hand function, Cerebral palsy
  • Fayazi M., Noorizadeh Sh, Dadgoom, Salehi M Pages 32-37
    Background And Aim
    Spasticity is a motor disorder characterized by a velocity dependent increase in tonic stretch reflex and tendon jerks, due to the hyper-excitability of the stretch reflex. Modified Tardieu Scale (MTS) is a clinical tool for assessment of spasticity. The purpose of this study was to investigate intra-rater reliability of the MTS for knee extensors and ankle plantar flexors muscles in adult subjects with chronic stroke.
    Materials And Methods
    In an analytical cross sectional study, 17 participants (10 men, 7 women) with age range of 40-76 years and mean time post stroke of 20/79 (SD=20/55) in a convenient sampling took part in this test-retest study. Intra-rater reliability of spasticity with MTS was investigated by one un-experienced physiotherapist for knee extensors and ankle plantar flexors in two sessions over one week.
    Results
    Interclass correlation coefficient (ICC) values for R2-R1 as an indicator of spasticity in knee extensor and plantar flexors was good (ICC=0/66) and very good (ICC=0/87) and for knee extensors and ankle plantar flexors quality of muscle reaction was 0.80 and 0.92 respectively.
    Conclusion
    The MTS has a good reliability in spasticity assessment of knee extensors and ankle plantar muscles after stroke. Probably MTS can be used as a reliable clinical tool to measure spasticity of lower extremity muscles in adult subjects with chronic stroke.
    Keywords: Reliability, Spasticity, Chronic stroke, Modified tardieu scale
  • Yousefi N., Amiri A., Jamshidi Aa, Kamyab M Pages 44-48
    Background And Aim
    The common mechanism for lateral ankle sprain is inversion, plantar flexion, or the combination of both, if untreated successfully can lead to chronic ankle instability. It seems that the foot position, while touching the ground, has an effective role to cause ankle sprain. Thus it is possible to prevent ankle sprain through limiting foot position. Therefore the aim of this research is to study the effect of plantar flexion and eversion on mediolateral ground reaction force while landing in individuals who suffering from functional ankle instability.
    Materials And Methods
    In this case-control research study 32 subjects (17 subjects with unilateral functional ankle instability (FAI) and 15 control subjects), aged from 18 to 35 years, were tested. All subjects in instability group were selected by the orthopedic physician, then the anterior drawer and talar tilt tests were performed for diagnosis of functional ankle instability and other physical examinations. Control group were matched with instability group by age, weight, height, gender and body mass index. The subjects standing with single leg on a 40 cm high platform in 25 cm front of a force-plate while the test leg relaxed and non-weight bearing. The subject landed on the test leg on the center of the force-plate. The subjects landed according to four types of position: A: neutral position of ankle and lateral foot wedge, B: neutral position of ankle, C: positive heel and lateral foot wedge and D: positive heel.
    Results
    Among control group, medial ground reaction force increased in the "C" position relative to "B" position (p=0.007) and "C" position relative to "D" position (p=0.018). In FAI group, lateral ground reaction force increased in "C" position relative to "B" position (p=0.001) and "C" position relative to "A" position (p=0.002). Also in FAI group medial ground reaction force decreased in "D" position relative to "A" position (p=0.014).
    Conclusion
    According to the findings, applying lateral foot wedge, while the ankle is in plantar flexion, increases the mediolateral ground reaction forces. Based on the results, position of plantar flexion is more possibly effective than inversion in ankle sprain. According to the study, the lateral foot wedge in ankle plantar flexion position may be more effective than in neutral one to change mediolateral ground reaction forces.
    Keywords: Functional ankle instability, Position of foot, Landing, Lateral foot wedge
  • Ashnagar Z., Shadmehr A., Hadian Mr, Talebian S., Jalaei S Pages 49-55
    Background And Aim

    Whole Body Vibration (WBV), as a new exercise modality, can improve neuromuscular performance but, there is no study to assess the effects of WBV on the reaction time as an indicator of muscular performance especially in upper extremity muscles. Therefore, the aim of the present study is to investigate the immediate effects of WBV on timing parameters of upper extremity muscles.

    Materials And Methods

    Forty healthy young women were randomly assigned in two groups of intervention (with WBV) and control (without WBV). In the intervention group, timing parameters (Reaction time (RT), Premotor time (PMT), Motor time (MT)) were measured by using EMG before and after the vibration (5 sets of 30seconds at 5 mm amplitude and 30 Hz frequency) session. The same protocol but without vibration was used for control group.

    Results

    Whole body vibration did not alter the RT significantly (P=0.253). Premotor time was increased significantly only in the triceps muscle (P=0.006). There was also a significant difference (P=0.003) in MT of the serattus anterior muscle between two groups.

    Conclusion

    It seems that WBV can induce different effects on upper extremity muscles. Whole body vibration has not any significant effects on the total RT.

    Keywords: Whole body vibration, Electromyography, Reaction time, Premotor time, Motor time
  • Ghofrani M., Olyaei Gr, Talebian S., Bagheri H Pages 56-61
    Background And Aim
    In spite of massive knowledge increase and ergonomic correction, lumbar disorders extremely prevail in working environments. Efforts have been made in order to decrease prevalence of musculoskeletal disorders caused by lifting, carrying and pulling down objects by using some belts. The purpose of this research is to determine the effect of lumbo-pelvic belt in symmetrical load lifting on one of motor control indexes.
    Materials And Methods
    In this research twenty men were asked to lift objects with different weights of 5.5, 7.5, 9.5 and 12.5 kg in position of complete trunk and hips flexion and knees extension using and not using belt and put them on the target desk. Surface Electromyography has been recorded from two pairs of back muscles and three of abdominal muscles.
    Results
    Lifting different loads with belt showed significant increase in symmetrical index (p<0.05).
    Conclusion
    Using belt brings about more coordination in trunk agonist and antagonist muscles activity while lifting the loads.
    Keywords: Surface electromyography, Lumbo, pelvic belt, Symmetrical index, Lumbar spine
  • Khatamsaz S., Moosavi M., Talebian S Pages 62-68
    Background And Aim
    Muscle fatigue is a factor that caused muscle injuries. Ability to perform movement without error and controllability has important role in reduction of injuries. Reproduce ability of motion is reduced after muscle fatigue. Evaluation of motor control can produce suitable conditions for assessment of these changes and help us treatment guide lines for prevention of injuries. The aim of this study was to evaluate motor control changes following onset of fatigue in patients with anterior knee pain as a physiological aspect.
    Materials And Methods
    Fifteen voluntary female (10 healthy, 5 patients with bilateral syndromes) participated in this study. During dynamic fatigue test (open and closed chain movements), muscle activities were recorded from bilateral vastus medialis, vastus lateralis and rectus femoris (20 healthy and 10 patients quadriceps muscles) by surface electromyography (sEMG). Five dynamic cycles of motions were selected before and immediately after fatigue and then average of three middle cycles were compared for Symmetry Index (SI) as motor control assessment. Also Median Frequency (MDF) were computed as an indicator for onset of fatigue.
    Results
    MDF reduced significantly in both groups. This reduction was markedly showed in patients group. Reduction of SI was significant after fatigue test. Comparison of SI between groups indicated that before fatigue there was significant difference but after fatigue test was not significant.
    Conclusion
    Dynamic motions can produce muscle fatigue and reduction of MDF. High central control system used different synergies following pain and functional impairment. Synergy patterns change after dynamic motions fatigue and cause reduction of SI. This change is dependent to pain and functional impairment and has not a stable pattern.
    Keywords: Muscle fatigue, Motor control, Symmetry index, Surface electromyography, Anterior knee pain syndrome