فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:7 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد رضایی، وحید راشدی، گوهر لطفی، فرزاد ویسی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    آسیب شنیداری در سنین حساس رشد گفتار و زبان باعث نقایصی در زبان شفاهی و نوشتاری می شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه مهارت های خواندن دانش آموزان کم شنوای متوسط تا شدید مشغول به تحصیل در مدارس عادی با دانش آموزان شنوا در پایه پنجم ابتدایی، توسط آزمون خواندن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مقطعی- مقایسه ای، 10 کودک کم شنوا با توجه به معیارهای ورود انتخاب و با 10 کودک شنوا به عنوان گروه کنترل که براساس پایه تحصیلی با گروه نمونه همتاسازی شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از آزمون خواندن و نوشتن در دانش آموزان دبستانی استفاده گردید و داده های به دست آمده توسط 16- SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که کودکان کم شنوا در مهارت های تشخیص شنیداری(001/0 P =)، حافظه شنیداری کلمه(034/0 P =)، حافظه شنیداری جمله (001/0< (P، ترکیب واجی(034/0 P =)، تقطیع واجی(012/0 P =) و درک خواندن متن(044/0 P =) عملکرد ضعیف تری نسبت به کودکان شنوا داشته اند، اما در سایر مهارت ها عملکرد مشابهی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    کودکان کم شنوا در تکالیف مبتنی بر پردازش های بینایی عملکردی مشابه و در تکالیف مبتنی بر پردازش های شنیداری و واجی عملکرد ضعیف تری نسبت به کودکان شنوا دارند.
    کلیدواژگان: مهارت های خواندن، کودکان کم شنوا، مدارس عادی
  • سیدخلیل موسوی، وحید عنوانی، حیدر صادقی * صفحات 7-12
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش مهم تعادل در انجام فعالیت های روزانه خصوصا در فعالیت های ورزشی و اهمیت شناخت عوامل موثر بر آن، مطالعه حاضر با هدف تاثیر خستگی عضلانی تولید شده در اندام تحتانی پس از اعمال تمرینات با شدت بالا بر تعادل ورزشکاران نخبه جوان بود.

    روش بررسی

    در این تحقیقنیمه تجربی ورزشکار شناگر نخبه جوان با میانگین و انحراف استاندارد سن 0.7±17و شاخص توده بدنی 54/0±62/21، به عنوان آزمودنی مطالعه شدند. آزمودنی ها تست تعادل پایداری قامت و محدوده پایداری را با قرار گرفتن هر دو پا در وسط صفحه دستگاه تعادل سنج بایودکس، در شش تکرار برای هر تست (سه تکرار در وضعیت قبل از خستگی و سه تکرار در وضعیت بعد از اجرای پروتکل خستگی روی دوچرخه وینگیت)انجام دادند. مقادیر به دست آمده توسط دستگاه تعادل سنج بایودکس در شاخص های نمره کل، قدامیخلفی،داخلیخارجی، قدامی- داخلی، قدامی- خارجی، خلفی- داخلی و خلفی- خارجی در دو وضعیت با استفاده از آزمون t دو گروه همبسته در سطح معناداری /0 تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان دادند که خستگی با افزایش معنادار در مقادیر شاخصهای پایداری در جهات قدامی- خلفی(01/0P=)، داخلی– خارجی(01/0P=)، خلفی(018/0P=)، چپ(029/0P=) و خلف– چپ(016/0P=) همراه است.

    نتیجه گیری

    شاید اختلال در تعادل ورزشکار در برخی جهات بر اثر ایجاد خستگی بیانگر این نکته باشد که عضلات تحت تاثیر خستگی مرتبط با جهت دچار کاهش عملکرد شوند. از این نکته میتوان در رعایت اصل ویژگی تمرین استفاده کرد و از این طریق تمریناتی را طراحی کرد که به میزان بیشتری بر عضلات در جهتهای خاص تاکید داشته باشند.

    کلیدواژگان: تعادل، محدوده پایداری، خستگی، ورزشکار
  • صبا سیدین، مریم نامدار، آذر مهری*، مونا ابراهیمی پور، شهره جلایی صفحات 13-21
    زمینه و هدف

    در برخی از اختلالات، دستیابی به واژه مورد نظر با اشکال مواجه میشود. شیوه های مختلفی جهت ارزیابی فرآیند نامیدن وجود دارد که یکی از آنها روانی کلام میباشد. از آن جا که تاکنون شاخصی برای ارزیابی و درمان این مقوله تعیین نشده است، لذا در پژوهش حاضر به هنجاریابی این توانمندی در افراد طبیعی 69-18 سال فارسی زبان پرداختیم.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی و تحلیلی میباشد که در آن 540 فرد طبیعی 69-18 به 4 گروه به لحاظ سنی (30-18، 43-31، 56-44 و 69-57) و به 3 گروه به لحاظ تحصیلی(8-0، 12-9 و >12) تقسیم شدند. از افراد خواسته شد تا اسامی مربوط به دسته حیوانات و میوه ها را تا آن جایی که به یاد میآورند، هرکدام را به مدت 60 ثانیه، نام ببرند. کلمات تولید شده توسط افرد ضبط و ثبت شدند تا با استفاده از روش ترویر(Troyer) وبا استفاده از نرم افزار 16 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که تفاوت میانگین عملکرد روانی معنایی (Semantic fluency)، میانگین اندازه خوشه(cluster) و میانگین تعدادانتقال(switch) در بین دو جنس معنادار نبوده است. اما میانگین عملکرد روانی معنایی(000/0P=) و میانگین تعداد انتقال(000/0P=) در بین گروه های تحصیلی معنادار بوده است. یافته مهم دیگر این بود که تفاوت میانگین عملکرد روانی معنایی(014/0P=)، میانگین تعداد انتقال(000/0P=) و میانگین اندازه خوشه(000/0P=) در بین گروه های سنی معنادار بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عملکرد روانی معنایی و تعداد انتقال با افزایش میزان تحصیلات، افزایش و با افزایش سن، کاهش یافته است. میانگین اندازه خوشه نیز با افزایش سن افزایش یافته اما تحصیلات تاثیری بر آن نداشته است. جنسیت نیز در هیچ موردی تاثیر نداشته است. نتایج حاصل با نتایج سایر مقالات، همخوانی دارد و نتایج متفاوت در برخی از مقالات می تواند به علت تفاوت در تقسیم بندی گروه های سنی و تحصیلی باشد.

    کلیدواژگان: نامیدن، روانی کلامی، روانی معنایی، هنجاریابی، بزرگسال، فارسی زبان
  • نفیسه سادات شریفی، مهدی عبدالوهاب*، افسون حسنی مهربان، اکرم آزاد، محمود جلیلی، احمدرضا باغستانی صفحات 22-27
    زمینه و هدف

    فلج مغزی یک اختلال رشدی عصبی غیر پیشرونده است که باعث ایجاد مشکلات حرکتی در کودکان می شود. عملکرد دست در همه ی افراد به خصوص کودکان فلج مغزی از ضرورت های زندگی روزانه است. فضای کافی در فضای وب اول دست برای ابداکشن و دیگر حرکات شست و هم چنین عملکرد دست ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسپلینت c-bar بر عملکرد و قدرت دست، دامنه حرکتی شست و مچ دست غالب کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 12-8 ساله بود.

    روش بررسی

    مطالعه از نوع شبه تجربی و بصورت قبل بعد بود. مطابق با شرایط ورود، کودکان دایپلژی 12- 8 ساله مدارس استثنایی جسمی حرکتی شهر تهران (8 پسر و 5 دختر)، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران از اسپلینت c-bar (با زاویه 40 درجه ابداکشن کف دستی شست) به مدت 8 هفته، 8- 6 ساعت در روز و 6- 4 ساعت در شب استفاده کردند. در این مطالعه از آزمون جبسون تیلور برای ارزیابی عملکرد دست، دینامومتر دیجیتال MIE برای قدرت دست و گونیامتر برای دامنه حرکتی مچ و شست دست غالب استفاده شد. طی مدت مداخله، بیماران برنامه های رایج کاردرمانی مشابهی دریافت می کردند.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده بهبود معنادار عملکرد دست (001/0 P=)، دامنه حرکتی شست (02/0P=) بدنبال استفاده از اسپلینت بوده است، اما بهبود معناداری در دامنه حرکتی مچ دست و قدرت دست دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که استفاده از اسپیلنت c-bar می تواند روش موثری جهت بهبود عملکرد دست و دامنه ی حرکتی شست دست غالب کودکان دایپلژی اسپاستیک 12-8 ساله باشد.

    کلیدواژگان: اسپلینت c، bar، عملکرد دست، دایپلژی اسپاستیک
  • فاطمه وثوقی فرد، مهدی علیزاده زارعی، محمدعلی نظری، محمد کمالی صفحات 28-34
    زمینه و هدف
    بسیاری از مشکلات کلیدی کودکان اوتیستیک مرتبط با اختلال عملکرد اجرایی است. این اختلال معمولا به علت گسستگی های ساختاری و عملکردی بین نواحی مختلف مغزی ایجاد می شود. لذا نوروفیدبک می تواند به عنوان یک روش درمانی جدید از طریق اصلاح امواج مغزی، به بهبود عملکرد کودکان کمک کند، اما تغییرات در سطح رفتار معمولا بازتاب تغییرات طولانی مدت در سطح مغز است. هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان افزایش تاثیر کلی درمان و بروز تاثیرات در سطح رفتاری با اضافه کردن مداخلات کاردرمانی شناختی به تمرینات نوروفیدبک است.
    روش بررسی
    این پژوهش درچهارچوب یک مورد پژوهی کمی(A-B-A-B+C-A) طی 41 جلسه روی 2 کودک طیف اوتیسم اجرا شد. آزمودنی ها 20 جلسه مداخله نوروفیدبک به تنهایی (B) و سپس به دنبال آن 12جلسه نوروفیدبک به همراه کاردرمانی(B+C) دریافت کردند. برای جمع آوری اطلاعات در سطح عملکرد اجرایی از دو آزمون ویسکانسین و برج لندن و در سطح امواج مغزی از الکتروآنسفالوگراف استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، اندازه ی اثر درمان نوروفیدبک در عملکرد اجرایی برای هر دو آزمودنی بالا بود. با اضافه شدن کاردرمانی نیزسرعت انتقال توجه به عنوان یکی از آیتم های عملکرد اجرایی افزایش یافت و اثر افزایشی نوروفیدبک در زمینه برنامه ریزی نیز حفظ شد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیان می کند که نوروفیدبک موجب بهبود عملکرد اجرایی کودکان اوتیستیک می شود و اضافه کردن کاردرمانی سبب نمایان تر شدن اثرات نوروفیدبک می شود. اما برای رسیدن به تغییرات مشخص تری در زمینه ی رفتار بعد از کاردرمانی به جلسات طولانی تری نیاز است.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم با عملکرد بالا، عملکرد اجرایی، نوروفیدبک، توانبخشی شناختی
  • ناهید پیرایه، سعید طالبیان، محمدرضا هادیان، غلامرضا علیایی، شهره جلایی صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت زانو یکی از شایع ترین مشکلات عضلانی- اسکلتی می باشد که می تواند روی فعالیت های روزمره زندگی افراد مبتلا اثر بگذارد. مطالعات متعدد اختلال کنترل تعادل را در این افراد نشان می دهند ولی تاکنون هیچ مطالعه ای به بررسی اثر فعالیت شناختی بر روی کنترل پاسچر افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نپرداخته است. لذا هدف از این تحقیق، بررسی اثر فعالیت شناختی بر روی کنترل پاسچر افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو بوده است.
    روش بررسی
    ثبات پاسچر در دو گروه زنان بیمار و سالم (هر گروه 20 نفر) در 4 حالت بر روی دستگاه صفحه نیرو بررسی شد. حالت ها شامل ایستادن روی دو پا با چشم های باز و بسته با و بدون انجام تکلیف شناختی بود. سطح زیر منحنی(Area) و سرعت میانگین(Mean Velocity) به عنوان شاخص های ثبات پاسچرال استاتیک اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح زیرمنحنی در وضعیت ایستاده روی دوپا در گروه بیمار افزایش(05/0>P) یافت. در شرایط تکلیف دوگانه، میزان سرعت میانگین کاهش معناداری(05/0>P) را نشان داد. ولی پاسخ به تکلیف دوگانه تفاوت معناداری بین دوگروه نداشت(05/0)
    کلیدواژگان: کنترل پاسچر، توجه، استئوآرتریت زانو، صفحه نیرو، تکلیف دوگانه
  • فاطمه احسانی، افسون نودهی مقدم صفحات 42-47
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که انجام تمرینات در افراد سالمند اثرات مفیدی بر کاهش روند تغییرات ایجاد شده در این دوره دارد. گزارشاتی وجود دارد که نشان می دهد قدرت عضلانی با تمرینات انجام شده در سمت مقابل افزایش می یابد. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه اثر متقابل تمرینات مقاومتی در سالمندان انجام گرفته است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر متقابل تمرینات مقاومتی ایزومتریک عضله دو سر بازویی سمت غالب بر قدرت عضلانی سمت مقابل در سالمندان می باشد.
    روش بررسی
    12 زن سالمند با میانگین سنی08/73 سال که سابقه انجام تمرینات قدرتی و همین طور اختلال حرکتی، اندام فوقانی را نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند. به افراد تمرینات پیشرونده مقاومتی ایزومتریک فلکشن آرنج بصورت یکطرفه و در سمت غالب افراد در دامنه میانی در طی دو هفته، سه بار در هفته و هر جلسه 3 دوره10 تکراری با شدت 60-70% حداکثر مقاومت ایزومتریک داده شد. حداکثر قدرت ایزومتریک عضله دوسربازویی در اندام سمت غالب و سمت مقابل قبل و بعد از تمرینات با استفاده از دستگاه تنسیومتر اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده با آزمون آماری تی زوج آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که تمرینات پیشرونده فلکشن آرنج موجب افزایش نیروی حداکثر ایزومتریک عضله دو سر بازویی در هر دو سمت، بعد از انجام دوره تمرینی گردید. (05/0P<).
    نتیجه گیری
    افزایش قدرت در سمت تمرین نشان دهنده تاثیر مطلوب تمرین درمانی در سالمندان است. افزایش قدرت در اندام تمرین نکرده نشان دهنده تطابق پذیری عصبی مطلوب در سالمندان است که در موارد بی حرکتی یک اندام می توان ازتمرینات اندام سمت مقابل استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سالمند، حداکثر قدرت ایزومتریک، اثر متقابل تمرینات
  • سیده الهام فتاحیان، نسترن قطبی، صوفیا نقدی، سقراط فقیه زاده صفحات 48-53
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل خطرزا در ایجاد آسیب های ورزشی، انعطاف پذیری نامناسب عضلات است که می تواند منجر به درد، کاهش دامنه حرکتی و محدودیت های عملکردی فرد در انجام فعالیت های ورزشی یا فعالیت های روزانه زندگی شود و کیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین میزان انعطاف پذیری عضلات کاف و وضعیت عملکردی ورزشکاران آسیب دیده از ناحیه مچ پا بود.
    روش بررسی
    30 ورزشکار مرد آسیب دیده از ناحیه مچ پا (میانگین سنی 94/3 ± 63/22 و دامنه 18 تا 40 سال) در این مطالعه شرکت داشتند. میزان انعطاف پذیری عضلات کاف با گونیامتری از حرکت دورسی فلکشن مچ پای مبتلا و سالم شرکت کنندگان اندازه گیری شد. برای بررسی وضعیت عملکردی مچ پا از مقیاس سنجش آسیب های پا و مچ پا (Foot and Ankle Outcome Score: FAOS) استفاده شد.
    یافته ها
    بین میزان انعطاف پذیری عضلات کاف اندام مبتلا و نمره ی کل حاصل از پرسشنامه عملکردی، ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0< P) در حالی که بین انعطاف پذیری همین عضلات در اندام سالم و نمره کل حاصل از پرسشنامه عملکردی، ارتباط معنادار بود (51/0 r =، 004/0 P =).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد هرچند در ورزشکارانی که انعطاف پذیری عضلات کاف آن ها بیشتر است، وضعیت عملکردی مچ پا بهتر می باشد؛ اما عدم انعطاف پذیری این عضلات در همان ورزشکاران، الزاما با پایین بودن وضعیت عملکردی همراه نیست.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، وضعیت عملکردی، عضلات کاف، مچ پا، ورزشکار
  • علی میرزاجانی، سارا سروش، ابراهیم جعفرزاده پور، سمیه بوش، مصطفی سلطان سنجری صفحات 54-60
    زمینه و هدف
    بیماری نوریت اپتیک سبب آسیب عملکردهای بینایی در چشم مبتلا شده و تفاوتهایی در این عملکردها بین چشم سالم و مبتلا مشاهده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه عملکردهای بینایی چشم سالم با چشم مبتلا در بیماران دچار نوریت اپتیک حاد یک طرفه به منظور تعیین حداکثر و حداقل آسیب می باشد.
    روش بررسی
    30 بیمار (23 زن و 7 مرد در محدوده ی سنی 45 – 18) که شامل 22 بیمار رتروبولبار و 8 بیمار پاپیلایتیس بودند در مطالعه شرکت داده شدند و چشم سالم و مبتلای آنان تحت آزمایشات بررسی عملکردهای بینایی قرار گرفت. حدت بینایی، حساسیت کانتراست، دید رنگ و میدان بینایی شامل دو شاخص میانگین انحراف و انحراف از الگوی استاندارد در هر دو چشم تمام این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت و معناداری اختلاف آنها از طریق آزمون تی مستقل (Independent T-test) بررسی و با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که عملکردهای بینایی شامل حدت بینایی(00/0=،P 29/7=(t-test، t، حساسیت کانتراست(00/0=،P 20/9=(t-test،، دید رنگ (00/0=،P 95/21-=(t-test، t و میانگین انحراف میدان بینایی(01/0=،P 29/5-=(t-test، t به جز شاخص «انحراف از الگوی استاندارد میدان بینایی» (71/0=،P 67/0=(t-test، t بطور معنی دار (01/0>P) در چشم مبتلا افت می کند. در مقایسه عملکرد های بینایی، حساسیت کانتراست بیشترین آسیب را نشان می دهد و شاخص انحراف از الگوی استاندارد میدان بینایی بین دو چشم سالم و مبتلا اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد(71/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت بیشتر تست بررسی کانتراست، به نظر می رسد بهتر است بررسی، تشخیص و پی گیری بیماران مبتلا به نوریت اپتیک حاد یک طرفه این تست با دقت و اهمیت بیشتری مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نوریت اپتیک، عملکردهای بینایی، حدت بینایی، حساسیت کانتراست، دید رنگ، میدان بینایی
  • آتوسا اکبری نیا، سجاد احمدی زاده، خسرو ابراهیم، مینو باسامی، رعنا کرمی صفحات 61-69
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر انواع مختلف انقباض عضلانی آیزوکینتیک بر عوامل همودینامیک در مردان بود.
    روش بررسی
    10 مرد سالم (سن، 4/3±1/26 سال) در سه جلسه جداگانه سه پروتکل انقباض عضلانی آیزوکینتیک کانسنتریک/کانسنتریک (C/C)، ایسنتریک/ایسنتریک (E/E) و کانسنتریک/ایسنتریک (C/E) را به صورت فلکشن و اکستنشن زانو اجرا کردند. در هر جلسه آزمودنی ها 4 سری 10 تکراری را با سرعت 60 درجه بر ثانیه اجرا نمودند. عوامل همودینامیک (ضربان قلب، فشار خون سیستولی، فشار خون دیاستولی، میانگین فشار خون سرخرگی و میزان حاصلضرب فشار و ضربان) قبل، بلافاصله پس از فعالیت و پس از 30 دقیقه ریکاوری اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    آنالیز آماری داده ها افزایش معنادار ضربان قلب، فشار خون سیستولی (001/0P<)، میانگین فشار خون سرخرگی (053/0P=) و میزان حاصلضرب فشار و ضربان (001/0P<) در پاسخ به فعالیت و کاهش این عوامل را طی دوره ریکاوری نشان داد. میزان درک تلاش (RPE- Rate of Perceived Exertion) در پاسخ به انواع انقباض عضلانی متفاوت (5/15=34و2F) بود و آزمون تعقیبی نشان داد که RPE پس از پروتکل E/E کمتر از دو پروتکل C/C و C/E بوده است.
    نتیجه گیری
    عوامل همودینامیک در پاسخ به فعالیت ورزشی با انواع انقباض عضلانی آیزوکینتیک تغییر می یابند اما این تغییرات وابسته به نوع انقباض نمی باشد.
    کلیدواژگان: ضربان قلب، فشار خون، انقباض کانسنتریک، انقباض ایسنتریک، همودینامیک
|
  • Mohammad Rezaei, Vahid Rashedi, Gohar Lotfi, Farzad Weisi Pages 1-6
    Background And Aim
    Hearing impairment in critical period of speech and language development is caused defects in oral and written language. The aim of this study is to use a test for comparing the reading skills of elementary fifth grade hearing and moderately severe hearing loss students in public schools.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study، 10 hearing impaired children selected from the total number of fifth grade moderately severe hearing loss students'' community (public schools) based on the inclusion criteria and compared with 10 hearing children that were matched according to grade، as a control group. In order to gather the data، reading and writing tests for school students was used. Data analysis was done through SPSS-16.
    Results
    The findings indicated that hearing impaired children on auditory discrimination skills (P=0. 001)، word auditory memory (P=0. 034) sentence auditory memory (P<0. 001)، phonological blending (P=0. 034)، phonological segmentation (P=0. 012) and text reading comprehension (P=0. 044) were significantly weaker than the control group، but they had similar function in other skills.
    Conclusion
    Children with hearing impairment have the same function in tasks based on visual processing to normal children، whereas، in tasks based on auditory and phonological processing are weaker than them.
    Keywords: Reading skills, Hearing loss children, Public schools
  • Seyed Khalil Mousavi, Vahid Onvani, Heidar Sadeghi Pages 7-12
    Background And Aim

    With regard to importance of the role of balance in performance of daily activity especially in exercise activity and necessary to identify the factors that influence the balance، the purpose of this study was to survey the effect of lower limb muscle fatigue on balance in elite young athletes.

    Materials And Methods

    For this purpose، 15 young elite swimmers with a mean age and body mass index 17±0. 7 and 21. 62±0. 5 during the two test phase، were studied. All participants performed the postural Stability and limit of stability tests in six for each test (three repetitions before and three repetitions after fatigue protocol by Wingate test) on the balance Biodex system. Values obtained by the system of the total، anterior - posterior، medial - lateral، anterior، anterior - right، anterior- left، posterior، posterior - right and posterior left index، were analyzed using paired sample t-test (P0. 05).

    Results

    Results showed that fatigue caused a significantly influence the anterior - posterior، medial - lateral، posterior، left and posterior –left index.

    Conclusion

    With considering the specificity of training principle، the results can be helpful in the design of exercises involving the lower limb muscles in the specific direction.

    Keywords: Balance, Limit of stability, Fatigue, Athlete
  • Saba Seyedin, Maryam Namdar, Azar Mehri, Mouna Ebrahimi Pour, Shohreh Jalaei Pages 13-21
    Background And Aim

    In some disorders، word finding is difficult. There is different ways to assess naming process that verbal fluency is one way. So far has not been an index to verbal fluency assessment and treatment، the aim of this study was to determine normative data of semantic fluency for 18-69 -year – old adult Persian speakers.

    Materials And Methods

    This study was cross sectional and analytic. Participants were 540 normal adults 18-69 -year – old. They were divided in 4 age groups (18-30، 31-43، 44-56، 57-69) and 3 educational groups (0-8، 9-12، >12). The peoples were asked to name animals and fruits in 60 seconds، words were recorded and analyzed whit Troyer method and SPSS 16 software.

    Results

    The findings of this study did not show significant differences in semantic verbal fluency، clusters mean and number of switches between two genders. But significant differences were found in semantic verbal fluency (P=0. 000) and number of switching (P=0. 000) between educational groups. Also significant differences were found in semantic verbal fluency (P=0. 014)، clusters (P=0. 000) mean and number of switching (P=0. 000) between age groups.

    Conclusion

    Semantic verbal fluency and number of switching increase by promoting the education but decrease by rising of participant age. Clusters mean increase by rising of participant but the education had not significant effect. Gender had no effect on none of them. The findings of this study are consistent with other studies and difference in findings in some of studies، could cause of different in educational and age partitions.

    Keywords: Naming, Verbal fluency, Semantic fluency, Normative data, Adults, Persian speakers
  • Nafiseh Sadat Sharifi, Mehdi Abdolvahab, Afsoon Hassani Mehraban, Akram Azad, Mahmood Jalili, Ahmad Reza Baghestani Pages 22-27
    Background And Aim

    Cerebral palsy (CP) is a neurodevelopmental disorder caused by nonprogressive lesions. This disorder produces motor impairment deficits in early infancy. Hand function is essential in performing activities of daily living for everyone، including individuals with cerebral palsy. Adequate first web space is essential for web space expansion، thumb abduction، and a wide range of thumb mobility and hand function. The purpose of this study was to determine the effects of C-bar splint on hand function and strength and also wrist and thumb range of motion (ROM) of dominant hand of 8-12 years old children with spastic diplegic cerebral palsy.

    Materials And Methods

    The design of this study was before- after and quasi-experimental. According with inclusion criteria، 8 to 12 years old children with spastic diplegia from physical – motor special school at Tehran (8 boys and 5 girls)، were studied. They used a C-bar splint (40 degree of palmer abduction of thumb) for 8 weeks (6-8 hours during day and 4-6 hours at night). In this study، hand function was evaluated by Jebsen Taylor Hand Function Test، hand strength by MIE dynamometer and thumb & wrist ROM by Goniometer. During intervention، they received routine occupational therapy program.

    Results

    The results of this study showed significant improvement in hand function (P=0. 001)، and thumb range of motion (P=0. 02). The data did not show any significant improvement in wrist ROM and hand strength.

    Conclusion

    According to the result of this study، it seems that using C-bar splint can be an effective method in improvement of hand function and thumb ROM in 8-12 years old children with spastic diplegia.

    Keywords: C, bar splint, Hand function, Diplegia cerebral palsy
  • Fatemeh Vosooghifard, Mehdi Alizadeh Zarei, Mohammad Ali Nazari, Mahmood Kamali Pages 28-34
    Background And Aim
    Many key problems in autistic children are related to executive dysfunction. This dysfunction is usually occurred due to structural and functional dissociation between brain regions. So neurofeedback can be used as a new treatment procedure in improving children''s executive function through modifying brain waves but behavioral changes are usually reflection of long-term changes in the brain level. Therefore the purpose of this study is to investigate the overall effect of neurofeedback training and behavioral effects caused by adding occupational therapy based on cognitive rehabilitation.
    Materials And Methods
    Single system (A-B-A-B+C-A) design was used in this study. Participants were 2 children with autism spectrum disorder who completed 41 sessions during the study. They received neurofeedback intervention alone (B) during 20 sessions and in the following 12 sessions neurofeedback with occupational therapy (B+C). In this study، Wisconsin card sorting and tower of london tests were used for collecting information on children،s executive functions.
    Results
    According to the obtained results، the effect size of neurofeedback training on executive function was high for both participants. The rate of shifting attention was improved as one of the executive function items after adding occupational therapy and also the increasing effect of neurofeedback in planning was maintained.
    Conclusion
    The results of this study showed that neurofeedback can improve executive function in autistic children and the effect of neurofeedback can be more obvious if occupational therapy will be added. But gaining more significant behavioral changes after receiving occupational therapy needs more sessions. Key Words: High-functioning autism spectrum disorder، Executive function، Neurofeedback، cognitive rehabilitation Keywords: High-functioning autism spectrum disorder، Executive function، Neurofeedback، cognitive rehabilitation
  • Nahid Pirayeh, Saeed Talebian, Mohammad Reza Hadian, Gholam Reza Olyaei, Shohreh Jalaei Pages 35-41
    Background And Aim
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculoskeletal problems that can affect activity daily living of patients. Many studies have indicated postural control deficits in these patients; but the effect of dual tasking on postural control has not been examined yet. The aim of this study is to investigat the effect of cognitive task on postural control in the female patients with knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    Postural stability in knee OA patients and healthy subjects (20 subjects in each group) in four positions was measured using the Force plate. Positions included double leg stance with closed or opened eyes with and without cognitive task. Area of COP and mean velocity (Vm) were measured for as static postural stability.
    Results
    Area under the curve increased in the double leg stance position in the patients significantly (P<0. 05). While mean velocity decreased by performing a dual task (P<0. 05). The response to dual-tasking was not significant between the 2 groups (P>0. 05).
    Conclusion
    Postural control deficits and increased of center of pressure’s sway were identified in participants with Knee osteoarthritis. Also performance of a cognitive task resulted in decrease of postural sway، but the dual- tasking did not change the postural performance of knee OA patients compared to healthy subjects.
    Keywords: Postural control, Attention, Knee osteoarthritis, Force plate, Dual task
  • Fatemeh Ehsani, Afsoon Nodehi Moghaddam Pages 42-47
    Background And Aim
    Some studies indicated that training in elderly persons is very important for decrease of aging changes. Many investigations have reported the increase in muscular strength as a consequence of training performed on the contralateral limb. There are few clinical trials that quantify the effect of cross training in elderly adults. The aim of the study was to evaluate of unilateral biceps brachialis strength training on countralateral peak force in elderly persons
    Materials And Methods
    A total of 12 elderly females (age = 73. 08) with no history of strength training and upper limb movement impairments enrolled in this study. Subjects performed unilateral elbow flexion exercises in dominant upper limb، using progressive resistance training three times a week for six weeks. After determining the maximal isometric force of elbow flexion، the subjects performed 3 sets of 10 repetitions of the 60-70% maximal force. The isometric force of elbow flexion were measured at the start and after 2 weeks by tensiometer. Paired t test was used to analysis the data
    Results
    The results showed that progressive unilateral elbow flexion training led to an increase in maximal isometric force of biceps brachialis muscles at two sides (P<0. 05).
    Conclusion
    The increased muscle strength observed during training indicates positive effect of training in old adult. The increased muscle strength in untrained limb suggests the capacity of neuromuscular adaptation in old adult that it can be used in cases of limb immobility.
    Keywords: Old adult, Maximal isometric strength, Cross training
  • Seyedeh Elham Fattahian, Nastaran Ghotbi, Sofia Naghdi, Soghrat Faghih Zadeh Pages 48-53
    Background And Aim
    One of the risk factors in sports injuries is inappropriate flexibility of muscles، which leads to pain، decrease range of motion and functional limitation in sport or daily activities and affects the athletes’ quality of life. The aim of this study was to investigate the relationship between flexibility of calf muscles and functional status of athletes with ankle injuries.
    Materials And Methods
    Thirty male athletes with ankle injuries (mean age ± SD، 22. 63 ± 3. 94; range: 18-40 years) participated in this study. Ankle dorsiflexion of affected and non-affected sides were measured with a goniometer. FAOS (Foot and Ankle Outcome Score) questionnaire was used to evaluate the functional status of ankle.
    Results
    The relationship between flexibility of calf muscles in the affected extremity، and total score of the functional questionnaire، was not statistically significant (P>0. 05). While the relationship between the flexibility of muscles and functional questionnaire''s total score in the non injured extremity was significant (P = 0. 004، r = 0. 51).
    Conclusion
    This study revealed that although the athletes who have more flexibility of calf muscles، show better functional status of ankle; but there is not necessarily a relationship between inflexibility of the muscles and lowered functional status.
    Keywords: Flexibility, Functional status, Calf muscles, Ankle, Athlete
  • Ali Mirzajani, Sara Soroush, Ebrahim Jafarzadehpur, Somayeh Boush, Mostafa Soltan Sanjari Pages 54-60
    Background And Aim
    Optic neuritis causes some deficits in visual function in the affected eye and there are some differences in these functions between the affected and unaffected eyes. The purpose of the study is to compare visual functions of both eyes to demonstrate the minimum and maximum value of affection in patients with acute unilateral optic neuritis.
    Materials And Methods
    Thirty patients (23 female، 7 male aged between 18 and 45 years) who 22 patients with retro-bulbar and 8 patients with anterior optic neuritis، enrolled in the study and their affected and unaffected eyes underwent visual function assessments. Visual acuity (VA)، contrast sensitivity (CS)، color vision (CV)، and visual field (VF) (consist of MA and PSD) were examined for both eyes of all the patients and the significance of the differences between two eyes were calculated and compared by Independent T-test.
    Results
    According to our results، all the investigated visual functions consist of VA (t-test، t=7. 29، P=0. 00)، CS (t-test، t=9. 20، P=0. 00)، CV (t-test، t= -21. 95، P=0. 00)، MD (t-test، t=5. 29، P=0. 01) except PSD (t-test، t=0. 67، P=0. 71) were affected by optic neuritis and there was a significant difference between the affected and unaffected eyes (P<0. 01). The most significant difference were found for contrast sensitivity with letters (P=0. 00) and there wasn`t any significance in the difference between two eyes for PSD parameter in VF (P=0. 71).
    Conclusion
    Considering the most significant difference of contrast sensitivity between affected and unaffected eyes in patients with acute unilateral optic neuritis، it is suggested to pay more attention to the test in evaluating، diagnosis and follow up patients with acute unilateral optic neuritis.
    Keywords: Optic neuritis, Visual functions, Visual acuity, Contrast sensitivity, Color vision, Visual field
  • Atousa Akbarinia, Sajad Ahmadizad, Khosro Ebrahim, Minoo Basami, Raena Karami Pages 61-69
    Background And Aim
    The purpose of this study was to compare the effect of different types of isokinetic contractions on hemodynamic parameters in men.
    Materials And Methods
    Ten healthy male subjects (age، 26. 1±3. 4 years) in three separate sessions performed three exercise protocols included Concentric/Concentric (C/C)، Eccentric/Eccentric (E/E) and Concentric/Eccentric (C/E) contractions (flexion and extension) in the knee joint. In each session subjects performed 4 sets، 10 repetitions، at the speed of 60 degree per second. Hemodynamic parameters (heart rate، systolic blood pressure، diastolic blood pressure، mean arterial blood pressure and rate of pressure product) were measured before exercise، immediately after exercise and after 30 min recovery. Data were analyzed using two- way repeated measures of ANOVA.
    Results
    Statistical analysis of data showed significant increases in heart rate، systolic blood pressure (P<0. 001)، mean arterial blood pressure (P=0. 053) and rate of pressure product (P<0. 001) during exercise and significant reductions in these parameters in recovery period. Rate of perceived exertion (RPE) was significantly different among the contraction protocols (F2،34=15. 5) and post-hoc test showed that RPE was lower in E/E protocol than the other two protocols.
    Conclusion
    Hemodynamic parameters change in response to different muscular contractions، though these changes are not related to contraction type.
    Keywords: Heart rate, Blood pressure, Concentric contraction, Eccentric contraction, Hemodynamic