فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:7 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یاسر آفاقی، آذر مهری، زهرا سلیمانی، شهره جلایی، حمزه عزیزی زلانی صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    انسان برای برقراری ارتباط نیاز به گفتار دارد. وی با استفاده از ساختارهای زبان شناسی از جمله صدا، کلمه و از همه مهمتر، از جمله به گفتار دست پیدا می کند. در دستور زبان فارسی، جملات انواع مختلفی دارد از جمله: امری، پرسشی، معلوم، مجهول، تعجبی. کودک در مراحل رشدی خود ابتدا از تک کلمه،گفتار تلگرافی و سپس با ترکیب اسامی و افعال و حروف اضافه جمله سازی می کند و در نهایت جملات مجهول، شرطی و مرکب را بیان می کند. با توجه به اینکه هیچ مطالعه ای در رابطه با سن درک جملات مجهول در زبان فارسی انجام نشده بود بر آن شدیم تا آزمون درک جملات مجهول را بر روی کودکان طبیعی اجرا نموده و سن رشد آن را در کودکان طبیعی بدست آوریم سپس آن را با کودکان کم شنوا مقایسه کنیم. هدف از این مطالعه بررسی درک جملات مجهول در کودکان طبیعی 3 تا 8 سال و مقایسه آن با کودکان 8 ساله کم شنوا می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 691 کودک طبیعی 3 تا 8 سال در مناطق مرکزی تهران و 18کودک کم شنوا در مدارس استثنایی تهران در این آزمون شرکت کردند.این آزمون ابتدا روی 30 کودک اجرا شد و پایایی آن به اثبات رسید. این آزمون داری 15تصویر سه تایی بود وکودک باید یکی ازسه تصویر را نشان می-داد. در ابتدا دو مجموعه تصویر 3 تایی به عنوان مثال و تمرین، به کودک ارائه شد سپس جمله مجهول مربوط به آن بصورت محاوره بیان شد وکودک باید آنرا نشان می داد و اگر نمی توانست خود آزمونگر تصویر صحیح را نشان می داد و تصویر بعدی به همین صورت ارائه می شد تا کودک با نحوه انجام آزمون آشنا شود. به کودک توضیح داده شد که تصاویر آزمون را به دقت نگاه کند و پس از بررسی تمام تصاویر، تصویر صحیح را نشان دهد.در ادامه 15 تصویر آزمون اجرا شدو نتایج ثبت گردید.
    یافته ها
    بیشترین تعداد پاسخ صحیح مربوط به کودکان 8 ساله طبیعی بود(میانگین93/13)و سپس کودکان هفت ساله51/12، شش ساله37/9، پنج ساله09/8، چهار ساله31/5، سه ساله61/3، و کمترین تعداد پاسخ صحیح مربوط به کودکان کم شنوا (56/3) بود. نتایج این پژوهش نشان داد که بین توانایی درک جملات مجهول و سن، رتبه تولد، تحصیلات پدر و تحصیلات مادر رابطه معناداری وجود دارد (05/0(p< ولی بین توانایی درک جملات مجهول و جنسیت ارتباط معناداری وجود ندارد (05/0(p>و بین میانگین درصد پاسخ های صحیح به درک جملات مجهول درکودکان کم شنوا در همه سنین بجز 3 ساله ها تفاوت معنادار وجود دارد، یعنی به لحاظ درک مفهوم کم شنواها مثل 3 ساله ها هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که بین توانایی درک جملات مجهول و سن، رتبه تولد، تحصیلات پدر و تحصیلات مادر رابطه معناداری وجود دارد ولی بین توانایی درک جملات مجهول و جنسیت ارتباط معناداری وجود ندارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که توانایی درک جملات مجهول در کودکان 8 ساله کم شنوا در حد کودکان 3 ساله طبیعی می باشد.
    کلیدواژگان: جملات مجهول، درک، کودکان طبیعی، کم شنوای شدید، زبان فارسی
  • سپیده نفیسی، محمدرضا هادیان*، حسین باقری، فرناز رضوی، شیوا موسوی، شهره جلایی صفحات 8-14
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض شایع در درمان سرطان پستان، لنف ادم اندام فوقانی همان سمت است. لنف ادمای ثانویه یک عارضه مزمن است که منجر به کاهش عملکرد عضو و اختلال در کیفیت زندگی فرد می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تکنیک های فیزیوتراپی ضد احتقانی بر شدت درد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به لنف ادمای ثانویه اندام فوقانی بعد از درمان های سرطان پستان می باشد.
    روش بررسی
    30 نفر بیمار زن مبتلا به لنف ادمای ثانویه اندام فوقانی بعد از درمان های سرطان پستان با دامنه سنی 70-29 سال با معرفی متخصصین جراح عمومی و سرطان براساس معیارهای ورود و خروج به کلینیک فیزیوتراپی ارجاع داده شدند و تحت درمان تکنیک های فیزیوتراپی ضد احتقانی قرار گرفتند. این تکنیک ها شامل تخلیه دستی لنف، بانداژ، تمرین درمانی و مراقبت های پوستی و ناخنی بود. بیماران 5 روز در هفته و برای مدت 4 هفته تحت درمان قرار گرفتند. شدت درد و کیفیت زندگی بیماران قبل و بعد از درمان ارزیابی شد. و شدت درد با معیار عددی-بصری(Visual Analog scale) وکیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه اندازه گیری کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان((Quality of life Questionnaire Core Module30 QLQ-Cارزیابی گردید.
    یافته ها
    به دنبال 4 هفته درمان شدت درد کاهش معناداری(0001p <) در مقایسه با قبل از درمان نشان داد و نمره کیفیت زندگی بیماران در بخشهای جسمانی، احساسی و اجتماعی در مقایسه با قبل از درمان نیز افزایش معنادار (0001p<) نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر به سودمندی روش های فیزیوتراپی ضد احتقانی به عنوان ابزاری جهت بهبود درد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به لنف ادم تاکید دارد.
    کلیدواژگان: لنف ادم اندام فوقانی، تکنیک های فیزیوتراپی ضد احتقانی، شدت درد، کیفیت زندگی
  • سید خلیل موسوی، مهدیه مهدوی، علیرضا فارسی*، حیدر صادقی، پروانه شوشتری صفحات 15-21
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش مهم تعادل در انجام فعالیت های روزانه خصوصا در فعالیت های ورزشی و اهمیت شناخت عوامل موثر بر آن، مطالعه حاضر با هدف مقایسه نقش سیستم باز و بسته بینایی در کنترل تعادل پویا ورزشکاران جوان نخبه زن و مرد انجام شد.

    روش بررسی

    برای این منظور 26 ورزشکار شناگر نخبه جوان زن و مرد به شیوه در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند که به دو گروه تقسیم شدند و برای اطمینان از همسان بودن آنها، شاخص توده بدن محاسبه شد. هر یک از آزمودنی ها تست پایداری قامت را در شش کوشش 30 ثانیه ای با استفاده از چشم باز و چشم بسته(سه تکرار برای هر وضعیت) با فواصل استراحت 10 ثانیه بین هر کوشش اجرا کردند. شاخص های تعادلی در جهات قدامی- خلفی و داخلی- خارجی با استفاده از دستگاه تعادل سنج بایودکس جمع آوری و از آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد برای توصف داده-هاو آزمون t مستقل برای مقایسه مقادیر بدست آمده در بین گروه ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد حذف بینایی به میزان بیشتری باعث بدتر شدن تعادل در ورزشکاران شناگر مرد شد (001/0=p). ضمن اینکه بیشترین اختلال در حفظ پایداری قامت در وضعیت عدم استفاده از بینایی در هر دو گروه در جهت قدامی- خلفی روی داد (001/0=p).

    نتیجه گیری

    از یافته های این تحقیق می توان برای طراحی تمرینات مربوط به برنامه های آمادگی ورزشکاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تعادل، بینایی، ورزشکار، کنترل
  • فریبا اصل ذاکر، شاهین گوهرپی، محمدجعفر شاطرزاده، شهلا زاهد نژاد، امیر نوالی، قدمعلی طالبی صفحات 22-31
    زمینه و هدف
    مبتلایان به آسیب رباط متقاطع قدامی (Anterior Cruciate Ligament: ACL) زانو به دو گروه کوپر (Coper) و غیر کوپر(Non- coper) تقسیم می شوند. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر تمرینات اغتشاشی همراه با توانبخشی سنتی بر آزمون های عملکردی اندام تحتانی و رابطه حداکثر گشتاور ایزوکینتیک عضلات زانو در دو گروه از مبتلایان به آسیب ACL بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کار آزمائی بالینی، 24 فرد مبتلا به آسیب ACL به دو گروه کوپر و غیر کوپر تقسیم شدند. دو گروه طی 4 هفته، هفته ای سه جلسه، در یک برنامه تمرین درمانی شامل تمرینات اغتشاشی و توانبخشی سنتی (تمرینات کششی، افزایش قدرت و استقامت) شرکت کردند. ارزیابی عملکردی اندام تحتانی با استفاده از آزمون های پرش و نسبت حداکثر گشتاور ایزوکینتیک فلکسورها به اکستنسورهای زانو مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از 4 هفته، تمامی آزمون های عملکردی در هر دو گروه به طور معنی داری بهبود یافتند و آزمون پرش های متوالی سریع در فاصله 6 متر در گروه کوپر نسبت به گروه غیر کوپر بهبودی بیشتری نشان داد (001/0P=). نسبت حداکثر گشتاور ایزوکینتیک فلکسورها به اکستنسورهای زانو در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، اما در گروه کوپر کوچک تر و به مقادیر نرمال نزدیک تر بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات اغتشاشی همراه با توانبخشی سنتی موجب بهبودی توانائی های عملکردی اندام تحتانی در هر دو گروه کوپر و غیر کوپر شده و احتمالا افراد غیر کوپر نیز پس از اتمام برنامه های توانبخشی شانس بازگشت به برخی فعالیت های روزمره را دارند.
    کلیدواژگان: رباط متقاطع قدامی، تمرینات اغتشاشی، آزمون های عملکردی، حداکثر گشتاور ایزوکینتیک زانو
  • علی میرزاجانی، سمیه بوش، ابراهیم جعفرزاده پور، سارا سروش صفحات 32-37
    زمینه وهدف
    باتوجه به اینکه بیماری نوریت اپتیک براساس وجود و یاعدم وجود تورم در دیسک بینایی به دوحالت نوریت اپتیک قدامی ونوریت رتروبولبار طبقه بندی می شود هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای عملکرد های بینایی بین بیماران مبتلا به نوریت اپتیک قدامی و رترو بولبار می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 48 بیمار در دسترس مبتلا به نوریت اپتیک، شامل 35 بیمار (26 زن) دچار نوریت رترو بولبار و13بیمار (10 زن) دچارنوریت اپتیک قدامی در محدوده ی سنی 45 – 18 سال انجام پذیرفت. این بیماران تحت آزمایشات بررسی کلینیکی عملکردهای بینایی شامل حدت بینایی، حساسیت کانتراست، دید رنگ قرار گرفتند. سپس داده های جمع آوری شده درفرم اطلاعاتی ثبت شده وتوسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت و از آزمون تی مستقل برای مقایسه معناداری اختلاف بین دوگروه مورد مطالعه استفاده شد.
    یافته ها
    جامعه مبتلا به نوریت اپتیک قدامی کمی مسن تر بودند (بطور میانگین 6/30سال در برابر 6/26 سال). میانگین آسیب عملکردهای بینایی در بیماران مبتلا به نوریت اپتیک قدامی شدیدتر ازمیانگین آسیب عملکردهای بینایی در بیماران مبتلا به نوریت رترو بولبار بود که در مورد نقص دید رنگ (005/ 0=،P00/3-t=) و حدت بینایی(048/0=، P74/1=t) این اختلاف معنادار و در مورد آستانه حساسیت کانتراست از لحاظ آماری اختلاف معناداری بین دو نوع بیماری نوریت قدامی و رتروبولبار نشان داده نشد (104/0=P).
    نتیجه گیری
    در نوریت اپتیک رتروبولبار که دارای نمای فاندوسکوپیک مشخصی نیست، شاخص کانتراست می تواند در تشخیص اولیه کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: نوریت اپتیک قدامی، نوریت اپتیک رتروبولبار، حدت بینایی، حساسیت کانتراست، دید رنگ
  • درسا حامد، قربان تقی زاده، لاله لاجوردی*، مریم بینش، حامد قماشچی، سعید طالبیان صفحات 38-47
    زمینه و هدف

    مشکلات حس عمقی، بینایی-فضایی و ضعف عضلانی از دلایل مهم تحمل وزن غیر قرینه و آسیب کنترل وضعیتی در بیماران همی پارزی مزمن می باشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط میان پارامترهای نوسان مرکز فشار در تکلیف ایستاده آرام با چشم باز و بسته با آزمون های تعادل عملکردی و شاخص تقارن در این بیماران انجام شد.

    روش بررسی

    16 بیمار سکته مغزی (میانگین سنی 109/10±937/52 سال) با نمونه گیری غیراحتمالی ساده در این مطالعه ارتباطی شرکت کردند. دستگاه صفحه نیرو، آزمون های (Functional Reach: FR) و (Timed Up and Go: TUG) و ترازو به ترتیب برای سنجش پارامتر های نوسان مرکز فشار در حالت ایستاده آرام، تعادل عملکردی و شاخص تقارن استفاده شدند.

    یافته ها

    آزمون تعادلی TUG همبستگی معنادار متوسط تا بالایی با شاخص تقارن(677/0=r)و اکثر پارامترهای نوسان وضعیتی در حالت چشم بسته و آزمون تعادلی FRتنها ارتباط متوسطی با انحراف معیار سرعت(قدامی-خلفی)(686/0- = r) و صفحه فاز کل)(609/0- = r) نشان داد. همچنین شاخص تقارن ارتباط متوسطی با اکثر پارامترهای نوسان وضعیتی داشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نقش بینایی و تکلیف را در همبستگی بین نوسانات مرکز فشار، آزمون های تعادلی و شاخص تقارن نشان می دهد.

    کلیدواژگان: همبستگی، تحمل وزن متقارن، نوسان وضعیتی، Functional Reach، Timed Up، Go، صفحه نیرو، ایستاده آرام
  • امین سرابندی، حسین مبارکی*، محمد کمالی، علی چاب، شاهین سلطانی صفحات 48-56
    زمینه و هدف

    نقص بینایی کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به اینکه تاثیر خدمات توانبخشی با معیار بهبود کیفیت زندگی اندازه-گیری می شود این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر خدمات توانبخشی در ابعاد کیفی زندگی نابینایان و کم بینایان انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی _تحلیلی، 121 معلول نابینا و کم بینای تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر زاهدان به روش سرشماری مورد بررسی قرارگرفتند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک (شامل اطلاعات جمعیت شناختی و وضعیت فرد از نظر استفاده از خدمات کمک توانبخشی) و پرسشنامه کیفیت زندگی مخصوص نابینایان بود. این پرسشنامه در سال 1386 توسط توکل به فارسی ترجمه و پایایی آن به روش آزمون مجدد برآورد و مقدار همبستگی آن 89/0 بدست آمد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی تست میانگین نمره کیفیت زندگی را در افراد برخوردار از خدمات توانبخشی بطور معناداری بالاتر از افراد محروم از خدمات نشان داد (03/0=p). بررسی آزمون یو من ویتنی نشان داد که این افراد در ابعاد تحرک (01/0=p) و خودمراقبتی (001/0>p) بطور معناداری دارای کیفیت زندگی بهتری بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش گسترش خدمات توانبخشی و ارایه برنامه های اجتماعی برای نابینایان و کم بینایان پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: خدمات توانبخشی، کیفیت زندگی، نابینایان، کم بینایان
  • علی غنجال، گیتی ترکمان*، مژده قبایی، اسماعیل ابراهیمی صفحات 57-66
    زمینه و هدف
    مشاهده حرکت سبب تحریک نورونهای آئینه ای می شود که این مجموعه در دستیابی به برخی مهارتها، شکل گیری حافظه و یادگیری حرکتی موثر است و از قابلیتهای این سیستم می توان برای درمان آسیبهای سیستم عصبی مانند سکته مغزی استفاده نمود. هدف این مطالعه، بررسی اثر مشاهده حرکت بر توزیع تقارن وزن در دو اندام تحتانی و شاخصهای پایداری در وضعیت ثبات شبه داینامیک بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در 91 مرد و زن داوطلب سالم غیرورزشکار در محدوده سنی20 تا 45 سال انجام شد. اطلاعات فردی و زمینه ای از طریق پرسشنامه و معاینات بالینی اخذ گردید. نمونه ها به تفکیک زن و مرد به صورت تصادفی در دو گروه مشاهده و بدون مشاهده فیلم تقسیم شدند. به منظور تحریک نورونهای آئینه ای یک فیلم کوتاه 3 دقیقه ای از وضعیت ایستادن برروی سیستم اندازه گیری تقارن وزن و دستگاه بایودکس تهیه شد. در گروه مشاهده فیلم، قبل و بعد از مشاهده فیلم، وضعیت قرینگی توزیع وزن در سمت راست و چپ، و شاخصهای ثبات دینامیک در سطح پایداری 5 و 8 به وسیله دستگاه بایودکس اندازه گیری شد. و شاخصهای تعادل کل، قدامی-خلفی و داخلی-خارجی محاسبه شد. در گروه بدون مشاهده فیلم، اندازه گیری های قبل و بعد در زمانهای مشابه همانند گروه مشاهده فیلم انجام شد.
    یافته ها
    درصد توزیع وزن اختلاف معناداری در دو گروه نشان نداد. مقایسه درصد تغییرات به دست آمده در دو گروه مشاهده و بدون مشاهده فیلم نشان داد مشاهده فیلم سبب بهبود معنادار شاخص کلی (002/0 P=)و شاخص قدامی- خلفی (018/0 P=) در سطح پایداری 5 شده است. بررسی نتایج در دو جنس به صورت مجزا، بهبود معنادار شاخص تعادل کل و شاخص قدامی-خلفی سطح پایداری 5 را در گروه زنان پس از مشاهده فیلم نشان داد (001/0 P=) اما درصد تغییرات شاخصهای تعادل در مردان دو گروه مشاهده و بدون مشاهده فیلم اختلاف معناداری نشان نداد(05/0 P>).
    نتیجه گیری
    مشاهده حرکت (با فعال کردن نورونهای آئینه ای) می تواند در بهبود شاخصهای تعادل افراد سالم در وضعیت ایستاده بر روی سطوح ناپایدار موثر باشد. بهبود معنادار شاخصهای تعادل در زنان پس از مشاهده فیلم، می تواند تائید کننده حساسیت بیشتر نورونهای آئینه ای در زنان نسبت به مردان باشد.
    کلیدواژگان: نورونهای آئینه ای، مشاهده حرکت، قرینگی توزیع وزن، ثبات دینامیک، پایداری
  • مهدی قلعه بیگی پور، غلامرضا عطایی، فرید بحرپیما، ناصر فتورایی صفحات 67-77
    زمینه و هدف
    امروزه وسایل کمکی شخصی حمل و نقل اجسام جهت کاهش فشار وارده ی ناشی از برداشتن بار، به اندام ها و عضلات افراد و به خصوص عضلات ناحیه ی کمر، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این پژوهش تحلیل یک مدل آزمایشگاهی جدید با عنوان لباس کمکی برای برداشتن وزنه (Weight Lift Aid Vest) که به اختصار WLAV نامیده می شود، در زمان خم شدن رو به جلوی بدن و بررسی تاثیرات آن در کاهش مطالبه ی عضلانی عضلات درگیر و به خصوص عضلات کمری است. در آزمایشات انجام شده میزان پاسخ سیگنال های گرفته شده از عضلات در گیر در حین برداشتن جسم در دو حالت با و بدون لباس کمکی (WLAV) با استفاده از دستگاه تقویت کننده الکترومایوگرافی تحلیل گردید.
    روش بررسی
    در این تحقیق از 20 نفر داوطلب برای انجام آزمایش استفاده شد که عمل بلند کردن بار را در حالت نیمه چمباتمه با وزنه ی 10 کیلوگرمی انجام دادند. با استفاده از یک فنر کششی میزان کشیدگی فنر تعبیه شده در پشت لباس کمکی (WLAV) و انحرافات مختلف لگن و زانو محاسبه گردید. در این تحقیق میزان تاثیرات لباس کمکی و میزان رضایت افراد استفاده کننده از آن در هنگام بلند کردن بار بررسی شد.
    یافته ها
    داده های الکترومیوگرافی از 8 عضله دخیل در این کار بر روی کمر، شکم و پاها جمع آوری گردیدند. نتایج آزمایش نشان داد که یک کاهش12/25% در فعالیت کل عضلات درگیر و کاهش 57%، 28% و 5/26% به ترتیب برای فعالیت عضلات مایل خارجی، همسترینگ خارجی، ارکتور اسپاین و افزایش 11% برای فعالیت عضلات گلوتئوس ماگزیموس در حالت استفاده از لباس کمکی (WLAV) نسبت به حالت بدون لباس کمکی (WLAV) در افراد وجود دارد.
    نتیجه گیری
    لباس کمکی (WLAV) می تواند فعالیت عضلات کمری و نرخ فشار دریافتی عضلات کمر را به طور کاملا معنی داری (005/0P<) کاهش دهد. فعالیت عضلات شکمی نیز در این پژوهش به طور معنی داری (005/0P<)کاهش یافت. تمایل به استفاده در مورد لباس کمکی (WLAV) مثبت ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، بار سنجی، ریشه ی میانگین مجذور، لباس کمکی برای بلند کردن جسم (WLAV)، مطالبه ی عضلانی
  • محمدرضا امجدی کاشانی، آرش رزمجو، نوید ارجمند، کیخسرو فیروز بخش، مریم هویت طلب، محمد پرنیان پور صفحات 78-85
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از مهم ترین مسائل بهداشتی در جوامع به خصوص در میان سالمندان، پوکی استخوان می باشد. کاهش چگالی استخوانی در بافت را تحت عنوان پوکی استخوان می شناسند که موجب افزایش خطر شکستگی به علت کاهش استحکام و سفتی، در ساختارهای استخوانی می گردد. یکی از نواحی مستعد پوکی و متعاقب آن شکستگی ناشی از پوکی، مهره های ستون فقرات می باشند. در حال حاضر روش هایی برای پیش بینی خطر شکست در مهره ها وجود دارند که از آن بین می توان به جذب سنجی دوگانه اشعه ایکس و برش نگاری کمی کامپیوتری اشاره نمود. تمامی این روش ها بر اساس سنجش چگالی استخوانی بوده و توجه چندانی به دیگر عوامل موثر در خواص مکانیکی بافت های استخوانی اسفنجی مانند کیفیت مادی اجزای اسفنجی و کیفیت اتصال بندی ندارند. ریزساختار بافت اسفنجی بر اساس سن و جنس و نژاد متفاوت می باشد. هدف این پروژه مدل سازی پارامتری بافت اسفنجی بر اساس تئوری جامدات سلولی به صورت ساختاری متخلخل و میله ای شکل است.
    روش بررسی
    به منظور مدل سازی بافت اسفنجی،-مشابه آن چه در تنه ی مهره وجود دارد-برنامه ای در نرم افزار ANSYS، نوشته شد که قابلیت تولید شبکه های مختلف را چه از نظر خواص مادی و چه از نظر چگالی ساختاری(پارامتر قابل اندازه گیری در روش های تصویر برداری) داراست. سپس هر کدام از این شبکه های تحت بار گذاری جابه جایی فشاری قرار گرفته و با ترسیم منحنی تنش-کرنش برای هر یک، مشخصه های استحکام و سفتی محوری محاسبه می شوند. به منظور مقایسه جواب های مدل با جواب های حاصل از داده های آزمایشگاهی، مدل برای 6 نمونه ی استخراج شده از مهره های جسد یک زن اهدا کننده 78 ساله و یک مرد اهدا کننده 91 ساله بازسازی و پیش بینی سفتی و استحکام نمونه ها انجام شده است.
    یافته ها
    پاسخ های حاصل از تست مکانیکی نمونه ها، بین دو جواب مدل در دو حالت اتصال بندی ضعیف و اتصال بندی متوسط، خواهد افتاد و این امر به دلیل مجهول بودن کیفیت اتصال بندی در نمونه های حاصل از تست مکانیکی نشانه قدرت مدل برای ارائه ی محدوده ای از خواص مکانیکی می باشد. به علاوه پاسخ های مدل در مقایسه با جواب های حاصل از رابطه ی صرفا مبتنی بر چگالی نزدیکی بیشتری به جواب های حاصل از تست دارد.
    نتیجه گیری
    بر طبق مدل پیشنهادی می توان گفت سفتی و استحکام و یا دیگر خواص مکانیکی در مهره ها به صورت قابل توجهی تابع خواص مادی اجزای اسفنجی تشکیل دهنده و خصوصیات ساختار شناسانه مانند کیفیت اتصال بندی می باشد. بنابراین خطر شکست در مهره ها تنها به عامل چگالی که توسط روش های برش نگاری کامپیوتری کمی و یا جذب سنجی دوگانه ی اشعه ایکس قابل اندازه گیری است، بستگی ندارد. نتایج مدل سازی حاکی از آن است که مدل پیشنهادی حال حاضر بر اساس نظریه جامدات سلولی با در نظر گرفتن این مجموعه عوامل می تواند ارزیابی بهتری از خواص مکانیکی ساختارهای اسفنجی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تئوری جامدات سلولی، خطر شکستگی، مهره ی ستون فقرات، استخوان اسفنجی، مدل اجزای محدود
|
  • Yaser Afaghi, Azar Mehri *, Zahra Soleymani, Shohreh Jalaei, Hamzeh Zolani Azizi Pages 1-7
    Background And Aim
    The human needs speech for making relationship، he achieves speech with linguistic structure including sound، word and more important than other the sentence. In Persian grammar، there are different types of sentences including: imperative، question، active، passive، exclamation. A childe makes sentence with single-word، telegraphic speech and then with composing names and verbs and propositions in his stage of growing and finally he expresses the passive، conditional، compound sentences. Because of no previous study has been done about the age of comprehension passive sentences in Persian language so we decided to run the comprehension passive sentences on normal children. And we got the age of growth about it in normal children then we compared it in hearing impaired children. The aim of this study was to compare for comprehension passive sentences in normal children 3 to8 years old with hearing impaired children 8years old.
    Materials And Methods
    A total of 691 normal children 3 to 8 years old in central Tehran and 18 hearing impaired children in special schools participated in this test. At first the test was conducted on 30 children، and proved its reliability. This test had 15sets of three pictures and child must show one of those three pictures. At first، two sets of three pictures were performed to child as example and practice then the passive sentence was expressed about it Colloquial and child must show it and if he/she couldn’t، the examiner showed the correct picture and showed next picture as be offered to children should be familiar with the test. The child was described that he/she looked at pictures carefully and showed the correct picture after reviewing all the pictures. In continue، 15 pictures of this test were executes and examiner recorded the results.
    Results
    The highest number of correct responses were for normal children 8years old (Average: 13. 93) and other records were in order for children 7 years old (Average: 12. 51)، 6 years old (Average: 9. 37)، 5 years old (Average: 8. 09)، 4 yeas old (Average: 5. 31)، 3 years old (Average: 3. 61) and the lowest record of correct responses was for the hearing impaired children. The result of this study showed that there is a significant relationship among the ability of comprehension passive sentences and age، birth order، parents education (p<0. 05) but there is no significant relationship between ability of comprehension passive sentences and their gender (p>0. 05) and there is a significant deference between the average of percentage of responses and comprehension passive sentences in hearing impaired children in all the range of ages except 3 years old (p=1. 000). It means that hearing impaired children in comprehension passive sentences are similar to children 3 years old.
    Conclusion
    The result of this study showed there is a significant relationship among the ability of comprehension passive sentences and age، birth order، parents education but there is no significant relationship between ability of comprehension passive sentences and their gender. The results of this study showed the ability of comprehension passive sentences in hearing impaired children 8 years old is like normal children 3 years old too.
    Keywords: Passive sentences, Comprehension, Normal children, Severe hearing loss, The Persian language
  • Sepide Nafissi, Mohammad Reza Hadian, Hossein Bagheri, Farnaz Razavi, Shiva Mousavi, Shohreh Jalaei Pages 8-14
    Background And Aims
    One of the complications of breast cancer treatment is ipsilateral upper extremity lymphedema. Secondary lymphedema is a chronic condition that leads to loss of function and disorder of Quality of life. The aim of this study was to evaluate the effects of Complex Decongestive Physical Therapy (CDP) on pain severity and quality of life in patients with secondary upper extremity lymphedema after breast cancer treatments.
    Material And Methods
    A total 30 women (age 29-70 yrs.) with secondary lymphedema after breast cancer treatments participated in this study. They were referred by general and cancer surgeons to Physical Therapy clinic based on inclusion and exclusion criteria. They were treated with complex decongestive physical Therapy. This protocol comprises of manual lymphatic drainage (MLD)، compression garments، remedial exercise and skin care for 4-weeks، once per day، 5 days per week. Quality of life and severity of pain were evaluated before and after treatment. The quality of life was assessed with QLQ-C30 questionnaire. The severity of pain was also assessed by Visual Analog Scale (VAS).
    Results
    After 4 weeks treatment severity of the pain are decreased after treatment. The physical and social roles of quality of life (QLQ-C30) were significantly increased (p<0000).
    Conclusion
    Based on the results of this study، utilization of complex decongestive physical therapy (CDP) In upper extremity lymphedema is a useful method for pain relief and increment of quality of life.
    Keywords: Upper extremity lymphedema, Complex decongestive physiotherapy (CDP), Severity of pain, Quality of life
  • Seyed Khalil Mousavi, Mahdieh Mahdavi, Ali Reza Farsi, Heidar Sadeghi, Parvaneh Shoshtari Pages 15-21
    Background And Aim

    Regard with the importance of balance in daily activities especially in sport activities and understanding the important factor affecting it، the purpose of this study was to compare the role of vision system on dynamic postural stability of young women with men elite athletes.

    Materials And Methods

    Twenty six young women and men elite swimmer were chosen from the available society. They were divided in two groups according to body mass index. Each subject performed postural stability tests for 6 trials with open and close eyes (3 trials with open and 3 trial with close eyes) that each trial was taken for 30 seconds and with 10 seconds rest between each of them. Balance index in anterior- posterior and medial- lateral directions were calculated and independent t test was used to compare between groups.

    Result

    Results show that men swimmer are more depended to vision than women swimmer in maintaining retrieval postural stability (p= 0. 001)، while most impairment in maintaining postural stability in both groups occur in lack of vision status in anterior- posterior direction (p= 0. 001).

    Conclusion

    The findings of this study can be used to design training programs to prepare athletes.

    Keywords: balance, vision, athlete, control
  • Fariba Aslezaker, Shahin Goharpey, Mohammad Goharpey Shaterzadeh, Shahla Zahednejhad, Amir Navali, Ghadamali Talebi Pages 22-31
    Background And Aim
    Patients with anterior cruciate ligament (ACL) deficiency are divided to coper and noncoper groups. The purpose of this study was to compare the efficacy of perturbation training with traditional rehabilitation on functional tests of lower extremity and knee muscles isokinetic peak torque ratio in two groups of patients with ACL-deficient: coper and noncoper
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 24 patients with ACL-deficient were divided to two groups: coper and noncoper. They participated in a management plan for 4 weeks، three times a week، including perturbation exercises and traditional rehabilitation (stretching، strengthening، and endurance exercises). Lower extremity functional tests through hop tests and knee muscles isokinetic peak torque ratio were evaluated.
    Results
    After 4 weeks، all the functional tests improved significantly in both groups; and timed 6-meter hop test showed significant improvement in coper group with respect to noncoper grouop (p< 0. 05). There was no significant difference between two groups in knee flexors to extensors isokinetic peak torque ratio; but this ratio was lower and close to normal values in coper group.
    Conclusion
    Perturbation training with traditional rehabilitation improves functional abilities of lower extremity in both groups of coper and noncoper of the patients with ACL-deficient. Probably، the patients of noncoper ACL-deficient have chance to return in some daily activities too.
    Keywords: anterior cruciate ligament, perturbation training, functional tests, knee isokinetic peak torque
  • Ali Mirzajani, Somayeh Boush, Ebrahim Jafarzadehpur, Sara Soroush Pages 32-37
    Background And Aim
    consider ing based on the presence or absence of swelling of the optic disc، optic neuritis classified nto two types of anterior and retrobulbar optic neuritis. The aim of this study was to compare the visual functions of patients with anterior optic neuritis and retrobulbar optic neuritis.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 48 patients with optic neuritis including 35 patients (26 females) with retrobulbar optic neuritis and 13 patients (10 females) with anterior optic neuritis. Total cases aged ranging from 18 to 45 years old. The patients underwent clinical tests of visual functions، including visual acuity، contrast sensitivity and color vision. The collected data was recorded and statistical analysis was performed by SPSS software. The significance of the differences between two types of the diseases were calculated and compared by independent t-test.
    Results
    The anterior optic neuritis patients were slightly older than the retrobulbar optic neuritis ones (Average30. 6yearsVs26. 6years). Average defect to the visual functions was more severe in anterior optic neuritis in compare to retrobulbar. The visual functions of visual acuity (t=1. 74، P=0. 048) and color vision (t=-3. 00، P=0. 005) were significantly different between two types of the diseases. However، there was not a statistically significant difference (t=1. 64، P=0. 104) for contrast sensitivity as a visual function.
    Conclusion
    In the retrobulbar optic neuritis that there is not a specific appearance of fundoscopy، the visual function of contrast sensitivity can be used as a helpful tool for primary diagnosis of the disease. especially
    Keywords: Anterior optic neuritis, etrobulbar optic neuritis, visual acuity, contrasts ensitivity, colorvision
  • Dorsa Hamedi, Ghorban Taghizadeh, Laleh Lajevardi, Maryam Binesh, Hamed Ghomashchi, Saeed Talebian Pages 38-47
    Background And Aim

    Proprioceptive problems، visuospatial deficits and muscle weakness are the main causes of weight bearing asymmetry and postural control impairment in chronic hemiparesis patients. The aim of this study was to investigate the correlation between center of pressure parameters in quiet standing with eyes open and closed and functional balance tests and symmetry index in these patients.

    Materials And Methods

    In this correlation study، 16 stroke patients (mean age: 52. 937±10. 109 years)، were selected by simple non-probability sapling. Force plate، Functional Reach and Timed Up and Go tests and scales were used in order to investigate postural sway parameters in quiet standing، functional balance and symmetry index، respectively.

    Results

    Moderate to high significant correlation was obtained between Timed Up and Go test and symmetry index and most of the postural sway parameters in eyes closed condition، while Functional Reach test had only moderate significant correlation with standard deviation of velocity (anterior-posterior) and phase plane total. Also symmetry index showed moderate correlation with most of the postural sway parameters.

    Conclusion

    Current study demonstrates the role of vision and task in correlation between center of pressure parameters، balance tests and symmetry index.

    Keywords: Correlation, Symmetric weight bearing, Postural sway, Functional Reach, Timed Up, Go, Force plate, Quiet standing
  • Amin Sarabandi, Hossein Mobaraki, Mohammad Kamali, Ali Chabok, Shahin Soltani Pages 48-56
    Background And Aim

    Visual impairment affects people''s quality of life. Since the effect of rehabilitation services is measured by improving in quality of life، this study was performed to evaluate the effect of rehabilitation services on quality of life in the blind.

    Materials And Methods

    121 blind and low vision people who covered by Zahedan Welfare Organization were studied by census method in this descriptive analytical study. Data was collected using demographic questionnaire (including demographic information and rehabilitation services information in the people) and quality of life questionnaire for the blind. This questionnaire was translated to Persian by Tavakol et al wich its and validity and reliability was assessed with using content validity and test-re-test method، respectively (0. 89

    Results

    T-test results showed the mean score of quality of life significantly higher in patients who had rehabilitation service than persons deprived of services (p=0. 03). Mann-Whitney test showed these patients have significantly higher quality of life in mobility domain (p=0. 01) and self-care (p<0. 001).

    Conclusion

    According to the results، developing rehabilitation services and providing social programs for the blind is suggested.

    Keywords: rehabilitation service, quality of life, blind people, low vision people
  • Ali Ghanjal, Giti Torkaman *, Mojdeh Ghabaee, Esmaeil Ebrahimi Pages 57-66
    Background And Aim
    The Action Observation stimulates mirror neurons. It is the effective acquisition of skills، motor learning and memory formation and this feature can be used to treat injuries such as stroke. The aim of this study was to investigate the effect of action observation on the symmetry of weight distribution in lower limbs and stability indices in semi-dynamic stability.
    Materials And Methods
    This study was conducted in 91 healthy male and female non-athletes aged 20 to 45 years. Data were collected through questionnaires and clinical examinations. Subjects were randomly assigned to men and women with and without film observation. A 3-minute short film was preapared to stimulate mirror neurons in the standing position on the symmetry weight measurement system and Biodex platform system. In film observation group، before and after viewing the film، distribution of weigh bearing on the right and left sides، and dynamic stability indices in two stability levels of 5 and 8 were measured and calculated indices of total، anterior - posterior and medio- lateral indices were obtained. In without film observation group، measurements were performed at the similar time as a film observation group.
    Results
    Percentage weight distribution showed no significant difference between the two groups. The comparison of percentage changes between two groups showed that observation of the film improved significantly total index (p <0. 002) and anterior – posterior index (p <0. 018) in the stability level of 5. Analysis of the results in the separately men and women groups، showed the significant improvement of these parameters only in women group after film observation regardless of film observation، the percentage changes of stability indices showed no significant differences in men groups.
    Conclusion
    Action Observation (by activating the mirror neurons) can be effective methods to improve the balance standing of healthy people on the stable and unstable surfaces. Significant improvement stability indices in women after viewing the film، may suggest the greater sensitivity of women''s mirror neurons related to men.
    Keywords: Mirror Neurons, Action Observation, Symmetry of Weight Distribution, Dynamic Stability, Stability
  • Mehdi Ghalebeigipoor, Gholam Reza Ataee, Farid Bahrpeyma, Naser Fatouraee Pages 67-77
    Background And Aim
    Nowadays personal lifting assistive devices، in order to reduce the load applied from the lifted weight to muscles - in particular lower back muscles، become more widely used. The objective of our study is to analyze an empirical model of a Weight Lifting Aid Vest (WLAV) during anterior flexion (anteflexion) and studying its effects on reduction of loads on the muscles in particular back muscles. To analyze this، the intensity of signals captured from involved muscles، during the lifting in two case of with and without WLAV، was studied by the use of electromyography amplifier.
    Materials And Methods
    In this process، 20 subjects who lifted 10-kilogram loads in semi-squatting position were participated. With the use of a tensile-compressive spring، embedded at the back of WLAV، the amount of body stretch and deflection of their hip and knees were measured. The influence of the WLAV on satisfaction during the lifting was studied.
    Results
    Data were collected from electromyography findings from eight involved muscles in back، stomach and feet. The results depicted that there are a overall reduction of 25. 12-percent in activation of all the muscles and particularly a reduction of 57%، 28% and 26. 5% in activation of external oblique، lateral hamstring، and erector spine، respectively. In contrast، there is 11% increase in activation of Gluteus Maximus in the case of usage of WLAV.
    Conclusion
    WLAV can significantly mitigate the activation of back muscles and rate of load insertion on muscles) P<0. 005). It also clarified the tendency of the subjects towards users WLAV) P<0. 005).
    Keywords: Electromyography, Load measurement, Root mean square, Weight lifting aid vest (WLAV), Muscular demand
  • Mohammad Reza Amjadi Kashani, Arash Razmjoo, Navid Arjmand, Keykhosro Firoozbakhsh, Maryam Hoviattalab, Mohammad Parnian Pour Pages 78-85
    Background And Aim
    One of the important health problems in societies، especially among aged population is osteoporosis. Loss of bone density in bone structures is called osteoporosis which increases the risk of fracture due to a decrease of bone stiffness and bone strength. One of the most common sites for osteoporosis-related fractures is the spine. Current assessment of osteoporosis status is based on bone densitometry tools like QCT (Quantitative Computed Tomography) or DEXA (Dual Energy X-ray absorptionmetry). With these methods it is only possible to estimate density regardless of the morphology of trabecular constructing parts (rods and plates). The microstructure of cancellous bone in the vertebrae can be varied based on age، sex، race، etc. The cellular solids theory is a common procedure to model porous materials and we have attempted to present a model parametrical for trabecular bone as a rod like structure based on cellular solids method.
    Materials and Methods
    In order to model trabecular bone as foam، like what exists in vertebrae core، a finite element code has been written by APDL capability in ANSYS. This parametric code can produce different lattices that can represent various structural and material properties. Then each cubic sample was loaded under compression displacement to failure point to obtain the stress-strain curve. The stress-strain curve is used to calculate mechanical properties of simulated bone model. In order to compare with experimental results، the model has been reconstructed for 6 bone samples were taken from two different vertebrae donors; one has 78 years old and the other one has 91 years old then stiffness and strength predictions have been done.
    Results
    The results have shown that the mechanical properties of experimental results fall between lower and upper limits of model output and it is due to unknown connectivity level for all samples. The model is capable of presenting a band for mechanical properties. Plus the lattices that simulated bone samples taken from cadavers can predict stiffness and strength better than density-based relationships for mechanical properties.
    Conclusion
    According to the findings of the current study، the strength and stiffness or other mechanical properties of trabecular tissues in vertebrae are highly affected by many parameters like material specification of bone tissue and morphology characteristics like connectivity. It can be concluded that risk of fracture in vertebrae is a function of various factors beyond the bone mineral density that is evaluated by measurements such as DEXA and QCT. This has been shown that our cellular solid model may improve the assessments of mechanical properties of trabecular bone structures.
    Keywords: Cellular solids, Risk of fracture, Vertebrae, Trabecular bone, Finite element model