فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:8 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نیوشا نام آوریان، اصغر رضا سلطانی*، محبوبه رکابی زاده صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    ژنوواروم و ژنووالگوم از شایع ترین تغییر شکل های مفصل زانو در کودکان و بزرگسالان می باشند. در این تغییر شکل ها ممکن است به علت تغییر محور مکانیکی اندام تحتانی، تغییراتی در نحوه ی عملکرد عضلات زانو ایجاد شود. هدف از این مطالعه فراهم کردن اطلاعات پایه ای در مورد نحوه ی عملکرد عضلات زانو در بیماران مبتلا به ژنوواروم و ژنووالگوم است.

    روش بررسی

    این مطالعه باجستجو در منابع موجود از سال 1990 میلادی به بعد و از طریق جستجو در سایت های PubMed و Science Direct و Google Scholar و سایر منابع اینترنتی معتبر و نیز کتاب های موجود در کتابخانه، با جستجوی کلمات کلیدی knee muscles، genu varum، genu valgum، bow leg، knock knee، knee frontal angle انجام شد.

    یافته ها

    از بین102مقاله و 10 کتاب حاصل از جستجوی اولیه تنها 30 مقاله و 5 کتاب به موضوع این مطالعه ی مروری ارتباط داشتند ولی در بین این منابع تنها 10 مقاله و 2 کتاب به طور خاص در مورد تغییراتی که در عضلات اطراف زانو در این تغییر شکل ها ایجاد می شود، صحبت کرده بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهند که در افراد مبتلا به تغییر شکل های ژنوواروم و ژنووالگوم تغییراتی در ساختار و عملکرد عضلات اطراف زانو ایجاد می شود. با توجه به این که اکثر مطالعات تغییرات ساختاری و عملکردی عضله کوادریسپس را مورد بررسی قرار داده اند و مطالعات کمی بر روی باقی عضلات انجام شده نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه احساس می شود.

    کلیدواژگان: ژنوواروم، ژنووالگوم، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، عضلات اطراف زانو
  • نویده شاکری، حمیده فعال فرد، سید امین پیران، حمید طهماسیان، مجتبی تجدد، شهره جلایی * صفحات 10-20
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش جمع آوری و بررسی آزمون های غربالگری زبان پریشی به زبان فارسی جهت استفاده آسیب شناسان گفتار و زبان است.

    روش بررسی

    جستجو در بانک اطلاعاتی اطلاعات جامع پزشکی (MEDLIN)، و 5 م نبع اطلاعاتی معتبر PubMed، Google Scholar Science Direct، Web of Science و ASHA همچنین در پایگاه های فارسی زبان، پایگاه اطلاعات علمی(SID)، بانک اطلاعات نشریات کشور(Magiran) و IRAN MEDEX از سال 1949 تا 2012 با کلید واژه های مرتبط انجام گرفت و آزمون های غربالگری جمع آوری شد که به صورت دسته بندی شده در این مطالعه ارایه گردیده است. در این مطالعه آزمون ها از جهت زمان ساخت و زیر آزمون های مورد بررسی و اعتبار و پایایی مورد بررسی قرار گرفته اند.

    یافته ها

    در این مطالعه 14 آزمون غربالگری شناسایی شد که در این میان آزمون اسکریلینگ (Screeling)بیشترین تعداد خرده آزمون 72 آیتم را دارد و آزمون غربالگری فرانسوی زبان پریشی (FAST Screening Test: Aphasia Frenchay) کمترین تعداد خرده آزمون 4 آیتم را به خود اختصاص می دهد و اولین آزمونی می باشد که حیطه درک و نوشتار را علاوه بر بیان و خواندن بررسی کرد. همچنین در بین این آزمون ها، 10آزمون دارای حداقل یک نوع روایی و 8 آزمون پایا گزارش شده بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت اختلال زبان پریشی و عدم وجود منبعی کامل در زبان فارسی جهت دسترسی سریع و آسان در شناسایی و یافتن آزمون های غربالگری در این اختلال، نتایج این مطالعه می تواند در آشنا کردن درمانگران گفتار و زبان با آزمون های موجود کمک کننده باشد و استفاده از این آزمون ها در مراحل مختلف توانبخشی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: غربالگری، سکته مغزی، زبان پریشی، مقاله مروری
  • مهدی کرمی، محمدرضا هادیان، مهدی عبدالوهاب، پروین راجی، سعید یکانی نژاد، علی منتظری صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    جمعیت سالمندان در دنیا و نیز ایران به علت پیشرفت هایی که در سیستم بهداشت حاصل گردیده است رو به افزایش گذاشته است؛ از این رو توجه به کیفیت زندگی این قشر ازجامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است. مشکلات جسمی و تعادلی از عوارض پروسه سالمندی می باشد و در نتیجه بر روی کیفیت زندگی سالمندان نیز تاثیر می گذارد. یکی از روش های مطرح در بهبود تعادل سالمندان، انجام تمرین ذهنی است. تمرین ذهنی به معنای مرور شناختی یک مهارت فیزیکی است بدون اینکه حرکات بدنی واضح و آشکاری صورت گیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیرتمرین ذهنی یک مهارت حرکتی بر بهبود کیفیت زندگی مردان سالمند 60 – 80 سال می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی (RCT) یکسو کور می باشد و به تایید کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران رسیده است(Irct ID: IRCT201107041722N3). سالمندان تحت بررسی شامل 44 مرد سالمند 80-60 سال ساکن در آسایشگاه سالمندان کهریزک بودند و بر اساس معیارهای ورود به این مطالعه وارد گردیدند. پس از ارزیابی اولیه، کلیه سالمندان با تصادفی سازی در دو گروه آزمایش(Mental Practice) با میانگین سنی 32/4 ± 18/73 و گروه کنترل با میانگین سنی 62/5 ± 09/71 قرار گرفتند. ارزیابی کیفیت زندگی سالمندان با تست 36 SF قبل از شروع مداخله ی درمانی (ارزیابی اولیه)، دو هفته پس از انجام مداخله (پیگیری کوتاه مدت) و 3 ماه پس از انجام مداخله (پیگیری بلند مدت) صورت گرفت. سالمندان گروه آزمایش به مدت 4 هفته تمرین ذهنی یک مهارت حرکتی را انجام داده و طی این دوره سالمندان گروه کنترل هیچ گونه تمرین ذهنی انجام ندادند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نمرات تست 36 SF در بعد وضعیت فیزیکی بعد از مداخله تمرین ذهنی در مقایسه دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری را ایجاد نموده است که در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش بیشتری داشته است. با این وجود، نمرات تست در بعد وضعیت ذهنی و نمره کل تست در طی سه مرحله ارزیابی در مقایسه دو گروه، تغییر معنی داری نداشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشاندهنده تاثیر اختلاف معنی دار تمرینات ذهنی تنها بر بعد وضعیت فیزیکی سالمندان می باشد. با این وجود، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که این نوع تمرین ذهنی بر بعد وضعیت ذهنی و نیز نمره کل کیفیت زندگی سالمندان تاثیر معنی دار نداشته است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، تعادل، تمرین ذهنی، مردان سالمند
  • اکرم آزاد، محسن عدالت خواه، قربان تقی زاده صفحات 31-37
    زمینه و هدف
    یکی از رایجترین نواقص مشاهده شده بعد از سکته مغزی نقص در کنترل تنه و تعادل می باشد که می تواند منجر به ناتوانی یا وابستگی در بسیاری از فعالیت های عملکردی زندگی می شود. رویکردهای درمانی متنوعی در توان بخشی افراد سکته مغزی به کار رفته اما هنوز هیچ رویکرد پذیرفته شده منحصر به فردی برای توان بخشی افراد سکته مغزی وجود ندارد، با این حال شواهد بسیاری مبنی بر اینکه تمرینات تکلیف محور می تواند به عنوان یک درمان عصبی-حرکتی در توان بخشی موثر باشد وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات شدید تعادلی تکلیف محور بر تعادل و تحرک عملکردی در افراد سکته مغزی مزمن بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مداخله ای- نیمه تجربی بر روی 13 مراجع سکته مغزی مزمن(4 زن و 9 مرد با میانگین سنی41/8 ± 07/55) با داشتن معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. مداخله شامل 10 روز تمرین فشرده، که طی 2 هفته و در هر هفته به صورت 5 روز متوالی و روزانه 3 ساعت انجام شد. قبل و بعد از مداخله ارزیابی های «تعادلی برگ» و «آزمون زمان دار برخاستن و برگشتن (Time Up and Go: TUG)» انجام گرفت.
    یافته ها
    تمرینات شدید تعادلی تکلیف محور در افراد سکته مغزی مزمن به طور معناداری، تعادل عملکردی را افزایش(005 /0 (p=، و نیز زمان تحرک عملکردی را کاهش داد(001/0 p=).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که تمرینات شدید تعادلی تکلیف محور می تواند باعث بهبود تعادل عملکردی و تحرک عملکردی شود. با توجه به اینکه این تمرینات فقط بر روی یک گروه انجام شد نیاز به انجام تحقیقات دیگر با داشتن گروه کنترل مناسب به نظر می رسد. همچنین برای بررسی ماندگاری اثر تمرینات، پیگیری نتایج پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تعادل عملکردی، تحرک عملکردی، رویکرد تکلیف محور، تمرینات شدید
  • محمدحسن آذرسا، آزاده شادمهر، نادر معروفی، حسین باقری، شهره جلایی، سیدمحسن میر صفحات 38-44
    زمینه و هدف
    ثبات و کنترل عصبی عضلانی عضلات اسکاپولا، عوامل مهمی در عملکرد شانه حین فعالیت های دینامیک می باشند. الگوی سه بعدی حرکت یکپارچه بین مفاصل گلنوهومرال واسکاپولوتوراسیک به عنوان ریتم اسکاپولوهومرال شناخته می شود.درگیرشدن بیشترعضلات روتاتورکاف و اسکاپولا سبب فراخوانی بیشتر واحدهای حرکتی می گردد،بنابراین شاید بتوان بااعمال بار به عضلات اسکاپولا،ارزیابی دقیق تر وجامع تری ازنقش عضلات دروضعیت اسکاپولا داشت.
    روش بررسی
    30 نفر بسکتبالیست مذکر20تا40سال برای انجام آزمون اصلاح شده لغزش خارجی اسکاپولا فراخوانده شدند. فاصله خطی بین زاویه تحتانی اسکاپولا و زایده خاری T7-8 در وضعیت های اسکاپشن 90 درجه بدون اعمال بار و با اعمال بار 1 کیلوگرمی توسط 2 آزمونگر در یک جلسه با کالیپر اندازه گیری شد.یکی از آزمونگران یک هفته بعد آزمون را تکرار نمود.
    یافته ها
    مقادیر Intra-class Correlation Coefficient (ICC) اینتر و اینتراریتر برای اسکاپشن 90 درجه بدون اعمال بار به ترتیب 73/0 و 82/0 وبرای وضعیت اعمال بار 1 کیلوگرمی به ترتیب 54/0 و 86/0 بود. میزان Standard Error of Measurement (SEM) در اندازه گیری های اینتر و اینتراریتر برای اسکاپشن 90 درجه بدون اعمال بار به ترتیب 83/0و 59/0 سانتیمتر و برای وضعیت اعمال بار 1 کیلوگرمی به ترتیب 97/0 و 45/0 سانتیمتر بود.
    نتیجه گیری
    اعمال بار 1 کیلوگرمی در اسکاپشن، بهبود قابل توجهی در تکرارپذیری آزمون ایجاد ننمود که نشان می دهد میزان این بار، برای فعال کردن عضلات در این ورزشکاران مناسب نمی باشد.
    کلیدواژگان: اسکاپشن با بارگذاری، آزمون لغزش خارجی اسکاپولا، ورزشکاران، تکرارپذیری
  • عسل اسماعیلی، حسین مبارکی، محمد کمالی، شاهین سلطانی صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    تحلیل اهمیت- عملکرد ابزاری است که به طور گسترده در توسعه استراتژی های بازاریابی و بهبود کیفیت محصولات و خدمات بکار می رود. لذا، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کیفیت خدمات توانبخشی از دو جنبه اهمیت و رضایت از عملکرد، در چهار مرکز منتخب در شهر تهران با استفاده از تحلیل اهمیت-عملکرد و همچنین بررسی ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک و ابعاد کیفیت خدمات می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی می باشد که در میان 196 نفر از مراجعه کنندگان به چهار مرکز توانبخشی منتخب در تهران(هلال احمر، مولوی، امام خمینی و شفا) انجام گرفت. به منظور ارزیابی کیفیت خدمات این مراکز از پرسشنامه کیفیت خدمات استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    طبق نتایج بدست آمده، تمامی ابعاد کیفیت خدمات در مراکز منتخب، در ناحیه اول ماتریس اهمیت-عملکرد یعنی در سطح مطلوب قرار داشتند. بعلاوه، تفاوت معنی داری بین نمرات اهمیت و عملکرد ابعاد کیفیت خدمات در مراکز منتخب و نیز بین گروه های سنی و جنسی مختلف دیده نشد(05/0 < P). ولی بین گروه های تحصیلی مختلف با اهمیت(04/0= P) و عملکرد(03/0= P) بعد ملموسات و نیز اهمیت بعد تضمین(01/0= P) تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اگرچه مراکز مورد مطالعه در وضعیت مناسبی قرار دارند اما مدیران باید همواره از نقاط ضعف و قوت سازمان آگاه باشند و زمینه های بهبود کیفیت و افزایش رضایت مشتری ها را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: رضایت مشتری، کیفیت خدمات، خدمات توانبخشی، ابزار تحلیل اهمیت، عملکرد
  • فرشته صادقی، احمد گشانی، زهرا جعفری، شهره جلایی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    حافظه ویادگیری به ویژه یادگیری شنوایی - کلامی از جمله عوامل تاثیر گذار بر شکل گیری و رشد مهارتهای شناختی در کودکان می باشد. ارزیابی این عامل تاثیر گذار به روش های مختلفی میسر است. آزمون ری یک ابزاربالینی با ارزش برای این منظور می باشد. نسخه فارسی آن در کودکان فارسی زبان تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی روند یادگیری و حافظه شنوایی - کلامی در کودکان فارسی زبان با استفاده از نسخه فارسی آزمون یادگیری / حافظه شنوایی - کلامی ری و همچنین مقایسه نتایج بدست آمده با مطالعات سایر کشورها بر روی کودکان می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر روی86 کودک هنجار در محدوده سنی 11-9 انجام شد و جنبه های مختلف حافظه از جمله یادآوری آنی، یادآوری تاخیری، توانایی بازشناسی، سرعت فراموشی، تاثیر تداخل و روند یادگیری با استفاده از نسخه فارسی آزمون شنوایی - کلامی ری بررسی گردید.
    یافته ها
    بین امتیازات مراحل 1 تا 5 آزمون ری تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0 P<). میانگین امتیازات مراحل آزمون از 34/7 در مرحله اول به 93/13 در مرحله پنجم افزایش یافت. میزان پاسخ های صحیح در دخترها نسبت به پسرها بیشتر بود (05/0 P<). بین یادآوری آنی و تاخیری تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 P>). بین یادآوری تاخیری با امتیاز بازشناسی تفاوت معنادار بود (05/0 P<). میزان تداخل پیش گستر، تداخل پس گستر، سرعت فراموشی به ترتیب برابر 97/0، 87/0، 37/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی آزمون ری در شرایط بالینی عملکرد حافظه و یادگیری شنوایی کلامی را به خوبی مورد ارزیابی قرار می دهد. رشد پاسخ های صحیح از مرحله ی اول به مرحله ی پنجم در آزمون ری، اثر یادگیری در کودکان را نشان داد. بر اساس مجموع نتایج به دست آمده، عملکرد حافظه و یادگیری شنوایی کلامی در کودکان در نسخه فارسی این ازمون با جمعیت مشابه در سایر کشورها قابل مقایسه است.
    کلیدواژگان: حافظه، کودک، یادگیری شنوایی - کلامی، آزمون ری
  • رحیمه روح پرور، مهدیه کرمی، محسن مددی صفحات 62-68
    زمینه و هدف
    یکی از بارزترین مشخصه های کودکان مبتلا به اوتیسم وجود اشکال در ویژگی های زبانی است. هدف مقاله حاضر،بررسی برخی از ویژگی های زبانی کودکان مبتلا به اوتیسم و مقایسه آنها با کودکان سالم در زبان فارسی می باشد.
    روش بررسی
    با ضبط گفتار 20 کودک دختر و پسر هفت تا یازده ساله مبتلا به اوتیسم، ویژگی هایآوایی- واجی و صرفی -نحوی آنها با ویژگی های مشابه 20 کودک سالم همسن آنها مقایسه شد.داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر در نرم افزار SPSS نسخه 18 پردازش شدند.
    یافته ها
    حذف همخوان ها، جابه جایی همخوان ها، عدم کاربرد تکیه در هجای مناسب، آهنگ کلام غیر معمول، عدم کاربرد صحیح زمان دستوری،عدم کاربرد یا کاربرد اشتباه حروف اضافه،اشکال در جمع بستن اسم ها، عدم کاربرد جملات مرکب در کودکان مبتلا به اوتیسم و سالم تفاوت معناداری داشت(05/0 (p<؛ درحالیکه در درج آوا، فرایند قلب، عدم وجود تطابق میان فاعل و فعل، اشکال در منفی کردن افعال و اشکال در کاربرد صفات اشاره بین دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت(05/0 p>).
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به اوتیسم، در زمینه های آوایی-واجی و صرفی-نحوی با مشکلات بیشتری نسبت به کودکان سالم همسن خود روبه رو هستند، و نیاز است با برنامه های آموزشی مناسب سعی شود این مشکلات هرچه کمتر شوند.
    کلیدواژگان: کودکان اوتیسم، کودکان سالم، ویژگی های آوایی، واجی، ویژگی های صرفی، نحوی
  • مریم کاویانی، هوشنگ دادگر، زهرا سلیمانی، مسعود صالحی صفحات 69-75
    زمینه و هدف
    مشکلات تغذیه ای در کودکان فلج مغزی شایع می باشد. مداخلات زود هنگام دهانی حرکتی می تواند عملکرد تغذیه ای را در این کودکان بهبود بخشد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مدت زمان تحریکات دهانی حرکتی بر عملکرد تغذیه ای در کودکان فلج مغزی اسپاستیک می باشد.
    روش بررسی
    دوازده کودک فلج مغزی اسپاستیک در محدوده سنی 2تا 7 سال در دو گروه A، B قرار گرفتند. کودکان گروه A به مدت 12 جلسه(سه روز درهفته) و کودکان گروه B به مدت 24 جلسه(سه روز در هفته) تحریکات دهانی حرکتی را دریافت کردند.مهارت های تغذیه ای با استفاده از مقیاس حرکتی دهان ارزیابی شدند.داده های بدست آمده با استفاده از روش های آماری فریدمن و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تحریکات دهانی حرکتی بر عملکرد تغذیه ای در هر دو گروه موثر بود. بهبود عملکرد های بستن دهان،بستن لب در هنگام تغذیه با قاشق و مکیدن نی درکودکان گروه B در مقایسه با گروه A تفاوت معنی داری داشتند(05/0 P<). در عملکردهای جویدن،کنترل مایعات در حین بلع و کنترل ماده ی غذایی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0 P>). همچنین در نمره کل عملکرد تغذیه ای بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0 P>)).
    نتیجه گیری
    تحریکات حرکتی دهان بر عملکرد تغذیه ای کودکان فلج مغزی اسپاستک موثر می باشد ولی با افزایش تعداد جلسات درمانی (افزیش مدت زمان تحریک) فقط رفتارهای خاصی از تغذیه بهبود می یابند.
    کلیدواژگان: فلج مغزی اسپاستیک، مهارت های تغذیه، تحریکات حرکتی دهان
  • نسرین ناصری، زهرا فخاری، میترا حاجی مقصودی، فاطمه حسینی قهی، مریم صنوبری صفحات 76-81
    زمینه و هدف
    با توجه به نوع چسبندگی های عضلات ناحیه کمر و لگن، به نظر می آید که تیلت لگن و قوس کمر بتوانند تاثیر متقابل روی یکدیگر داشته باشند. مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط تیلت لگن و قوس کمر نتایج متفاوتی را نشان میدهند و وجود نتایج متناقض می تواند درمانگران را در تعیین یک برنامه درمانی صحیح با مشکل مواجه کند. در این مطالعه سعی بر آن است تا با استفاده از ابزارهای دقیق تر و بررسی جامعه آماری نسبتا بزرگ به نتایج قابل اطمینانی در مورد رابطه این دو متغیر دست یابیم.
    روش بررسی
    تعداد 180 زن سالم 20 تا 65 سال با میانگین سنی27/12 12آ±'' type=«#_x0000_t75»> 45/41، در مطالعه شرکت کردند. تیلت قدامی لگن به وسیله تیلت سنج و قوس کمر بوسیله خط کش منعطف اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد ارتباط معنا دار ضعیفی بین تیلت لگن و قوس کمر وجود دارد (05/0 p<، 16/0= r) که این ارتباط به میزان کمی متاثر از سن بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه به بررسی ارتباط میان تیلت لگن و قوس کمر در زنان سالم در حالت استاتیک پرداخت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد ارتباط ضعیفی میان تیلت لگن و قوس کمر در زنان سالم وجود دارد. مهم ترین ویژگی این مطالعه به کارگیری ابزارهای دقیق و مطالعه جامعه آماری بزرگ است.
    کلیدواژگان: تیلت لگن، قوس کمر، خط کش منعطف، تیلت سنج
|
  • Niusha Namavarian, Asghar Rezasoltani, Mahbobeh Rekabizadeh Pages 1-9
    Background And Aim

    Genu varum and genu valgum are two most common deformities of the knee joint in children and adults. In these deformities knee muscles function maybe affected by the alteration in mechanical axis of lower limb. The aim of this survey was to provide some basic knowledge about the function of knee muscles in patients with genu varum and genu valgum deformities.

    Materials And Methods

    Studies were identified by searching in the Pub-Med، Science Direct، Google Scholar databases and authoritative references available on the internet and library for articles and books published after 1990،with the key words such as genu varum، genu valgum، knee muscles، bow leg، knock knee and knee frontal angle.

    Results

    Among 102 papers and 10 books resulted from the first search، only 30 papers and 5 books were related to this literature review and just10 papers and 2 books among them were about changes in knee muscles.

    Conclusion

    The results of this survey indicated that patients with genu varum and genu valgum deformities have architectural and functional alteration in their knee muscles. According to the results most of these studies have noticed the basic changes in quadriceps muscle function and architecture. It is necessary to study more about the function of other knee muscles.

    Keywords: Genu varum, Genu valgum, Bow leg, Knock knee, Knee muscles
  • Navideh Shkeri, Hamideh Faal Fard, Seyed Amin Piran, Hamid Tahmasian, Mojtaba Tajaddod, Shohreh Jalaei Pages 10-20
    Background And Aim

    The aim of this study was to collect and review Aphasia screening test s for speech- language pathologists.

    Materials And Methods

    Searching was done in databases of MEDLIN، SID، Magiran، IRAN MEDEX and 5 site of ASHA، Pub Med، Google Scholar، Science Direct، and Web of Science from 1949 to 2012، and Screening tests were collected and reviewed on the basis of time of composition، subtests، validity، and reliability.

    Results

    In this study، 14 screening tests were identified. The maximum number of items were (72 subtests) for screening test and the minimum number of test items were (4 subtests) for Franchay Aphasia Screening test (FAST). The latter is the first test which evaluated the areas of comprehension and writing in addition to reading and speech. The results indicated that 10 test s have one type of validity، and eight tests have reliability.

    Conclusion

    Considering the importance of the aphasia disorder and lack of a complete source for quick and easy identification of Aphasia، and also finding screening tests in this disorder in Persian language، the results of this study can be useful to familiarize speech and language therapists with this disorder. A pplication of these test s is recommended in various stages of rehabilitation.

    Keywords: Screening, Assessment, Stroke, Aphasia, Review article
  • Mehdi Karami, Mohammad Reza Hadian, Mehdi Abdolvahab, Parvin Raji, Saeed Yekaninejad, Ali Montazeri Pages 21-30
    Background And Aim
    The number of elderly population in the world and also in Iran has increased due to health improvements and therefore، the quality of life has been focused in this group of population. Physical disabilities and particularly balance disturbances are among the consequences of the ageing process and hence، would affect the quality of life in elderly population. Mental practice is in fact the cognitive review of a physical skill without performing obvious bodily movements. The purpose of this study was to investigate the effect of mental practice of a movement skill on improvement of the quality of life in elderly men (60-80 yrs).
    Materials And Methods
    This was a Single blind Randomized controlled trial (RCT) study. The study was approved by the research ethics committee of the Tehran university of medical science (Irct ID: IRCT201107041722N3). The elderly population was 44 elderly men (60-80 yrs.) who were living in Kahrizak Nursing Home. They were randomly assigned in two groups and entered the study based on inclusion criteria. After baseline assessment، the quality of life of all of participants were assessed by SF36 test and also at 3 various stages (i. e. respectively، before the beginning of، baseline assessment; two weeks after intervention، short term follow up; and 3 months after intervention، long term follow up). Elderly population in the intervention group did mental practice of one movement skill for 4 weeks and during this periods، the control group did no mental practice.
    Results
    The results of our study showed the scores of SF36 in physical component، after the intervention of mental practice، have had a significant difference between the control and intervention groups. Although test scores in mental component and the whole test score showed no significant difference between the case and control groups at 3 stages of assessments.
    Conclusion
    The results of this study showed the significant effects of mental practices on physical component of SF36 in elderly population. However، these results also showed that this type of mental practice had no significant effects on mental component and total score of SF36.
    Keywords: Quality of life, Balance, Mental practice, Elderly men
  • Akram Azad, Mohsen Edalatkhah, Ghorban Taghi Zadeh Pages 31-37
    Background And Aim
    One of the most common defects observed after stroke is deficit in trunk control and balance which can lead to disability or dependency in many functional activities in life. Many therapeutic approaches are used in the rehabilitation of stroke patients، but there is no any unique accepted approach in this field yet. However there are many evidences that show task-oriented practice for neuro-movement rehabilitation can be efficient. The purpose of this study was to examine the effect of intensive task-oriented balance practices on functional balance and mobility in patients with chronic stroke.
    Materials And Methods
    This study was an intervention - quasi-experimental with chronic stroke on 13 patients (study on 4 women، 9 men، mean age 55/07 ± 8/41) which were selected according to inclusion criteria. The intervention included 10 days of intensive practice during 2 weeks، 5 days per week for 3 hours a day. The assessments (Berg Balance Scale، Time Up and Go) were performed before and after the intervention.
    Results
    Intensive task-oriented balance training in patients with chronic stroke significantly increased the functional balance (p=0/005) and reduced the time of functional mobility (p=0/001)
    Conclusion
    The results showed that intensive task-oriented balance training can improve functional balance and functional mobility. Because this study was done only in one group، conducting more studies with appropriate control group is suggested. Follow up were recommended in order to show durability effect for future researches.
    Keywords: Stroke, Functional balance, Functional mobility, Task, oriented approach, Intensive practice
  • Mohammad Hasan Azarsa, Azadeh Shadmehr, Nader Maroufi, Hossein Bagheri, Shohreh Jalaei, Seyed Mohsen Mir Pages 38-44
    Background And Aim
    Scapular muscles stabilization and neuromuscular control are important factors in shoulder function during dynamic activities. The three-dimensional pattern of integrated movement between gleno-humeral and scapula-thoracic joints is known as the scapula-humeral rhythm. More involved rotator cuff and scapular muscles causes more motor units are being recruited، therefore perhaps with loading on scapular muscles، can evaluate muscles role in scapular position more accurately and comprehensively.
    Materials And Methods
    Thirty male basketball players، aged between 20 to 40 years were recruited for modified lateral scapular slide test. The linear distance between inferior angle of scapula and spinous process of T7-8 was examined in 90 degrees of scaption without load and with 1 kg loading by two examiners in one session using the caliper. One of the examiners repeated the test in next week.
    Results
    Amount of inter and intra-rater intra-class correlation coefficient (ICC) for 90 degrees of unloaded scaption was 0. 73 and 0. 82، respectively and for 1 kg loading position was 0. 54 and 0. 86، respectively. Amount of standard error of measurement (SEM) in inter and intra-rater measurements for 90 degrees of unloaded scaption was 0. 83 and 0. 59 cm، respectively and for 1 kg loading position was 0. 97 and 0. 45 cm، respectively.
    Conclusion
    1 kg loading in scaption، did not significantly improve the reliability of the test that shows the amount of load is not appropriate to activate the muscles in the athletes.
    Keywords: Loading in scaption, Lateral scapular slide test, Athletes, Reliability
  • Asal Esmaeili, Hossein Mobaraki, Mohammad Kamali, Shahin Soltani Pages 45-53
    Background And Aim
    Importance-Performance Analysis (IPA) is a technique widely used in developing marketing strategies and improving products or service quality. The purpose of this study is to evaluate the quality of rehabilitation services in two aspects of importance and satisfaction with performance in four selected centers in Tehran by using IPA and also examine the relationship between demographic variables and dimensions of the service quality.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study which was done among the 196 patients who visited four selected rehabilitation centers in Tehran (Helal­-e­-Ahmar، Molavi، Emam Khomeini and Shafa). A questionnaire was used to assess the quality of services in these centers. Data were analyzed using SPSS software version 17.
    Results
    According to the results، the quality of services in selected centers took place in the first quarter of Importance-Performance Analysis that means they are in desirable situation. In addition، no significant difference was observed among importance and performance of dimensions of service quality and age and sex variables (P>0. 05). But there was a correlation between importance (P=0. 04) and satisfaction with performance (P=0. 03) in tangibles dimension and also between importance and level of education variable in assurance dimension (P=0. 01).
    Conclusion
    Although the selected centers were in the favorable situation، but the managers should be aware of strengths and weaknesses of the organization so that they provide quality improvement and increase customer’s satisfaction.
    Keywords: Customer satisfaction, Quality of services, Rehabilitation services, Importance, Performance Analysis
  • Fereshteh Sadeghi, Ahmad Geshani, Zahra Jafari, Shohreh Jalaei Pages 54-61
    Background And Aim
    Memory and learning specially auditory-verbal learning affected on developed and forming the cognitive skills in children. The auditory- verbal learning assessed with several methods. The Rey auditory verbal learning test is a useful tool for the assessment of auditory verbal learning. The Persian version of Rey test is not used for assessment auditory-verbal learning in Persian language children. The aim of the present study was to assess the auditory verbal memory and learning performance of 9 to 11 year old healthy children using the Persian version of rey auditory-verbal learning test and comparing these data with children from other countries.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done on 86 healthy children with age ranging from 9 to 11. Different aspects of memory like immediate recall، delayed recall، recognition، forgetting rate، interference and learning were assessed using the Persian version of Rey auditory-verbal learning test.
    Results
    It was observed a significant correlation between the scores on the first trial to fifth trial. The mean scores of the participation increased from 7. 34 on the first trial to 13. 93 on the fifth trial. The correct answer was more in girls than the boys. There was not significant correlation between immediate and delayed recall. There was significant correlation between delayed recall and recognition. The proactive and retroactive interference and forgetting rate scores were 0. 97، 0. 87 and 0. 37 respectively.
    Conclusion
    The Persian version of Rey test in the clinical setting is a useful tool for assessment of memory and auditory-verbal learning. The scores increased from first trial to fifth trial show learning effect in Persian language children. The auditory verbal memory and learning performance of Persian language children in Persian version of Rey test was compared to the performance of the same population in other countries.
    Keywords: Memory, Children, Rey auditory verbal learning
  • Rahimeh Roohparvar, Mahdieh Karami, Mohsen Madadi Pages 62-68
    Background And Aim
    Language disorders are one of the most prominent features seen in autistic children. The present study intends to investigate some linguistic features of speech in Persian-speaking children with autism in comparison with their typically developing age mates.
    Materials And Methods
    By recording the speech of 20 autistic girls and boys who were seven to eleven years old، phonetic، phonologic، morphologic and syntactic features of their speech were compared with those of their typically developing age-mates. The SPSS (18) and Exact Fischer Test were used to analyze the collected data.
    Results
    The results showed that consonant deletion، substitution of phonemes، using stress on inappropriate syllable، atypical intonation، incorrect use of tense، incorrect use or not using prepositions، problems in making the nouns plural and not using complex sentences were significantly different in children with autism and typically developing children (p<0. 05)، while epenthesis، metathesis، violating subject-verb agreement، having difficulty with making the verbs negative، and using demonstratives were not significantly different (p>0. 05).
    Conclusion
    Children with autism had more problems in phonetic، phonologic، morphologic and syntactic features of speech in comparison with their typically developing age-mates. Therefore، withappropriate treatment programs، these problems could be reduced.
    Keywords: Autistic children, Typically developing children, Phonetic, phonologic features, Morphologic, syntactic features
  • Maryam Kaviani, Hoshang Dadgar, Zahra Soleymani, Masood Salehi Pages 69-75
    Background And Aim
    Oral feeding difficulties are common in children with cerebral palsy. Early oral motor interventions may improve oral feeding skills in these children. The purpose of this study is to evaluate the effect of intervention duration of oral motor stimulation on feeding skills in spastic cerebral palsy.
    Materials And Methods
    Twelve children with spastic cerebral palsy 2-7 years aged were participated into two groups A and B. Children in the group A received oral-motor stimulation for 12 session (3 days per week) and group B received stimulation program for 24 session (3 days per week). Feeding skills was assessed using Oral Motor Assessment Scale (OMAS). Data were analyzed using Friedman and Mann-Whitney tests.
    Results
    The results of the study revealed a significant improvement in feeding skills for both groups. The B group had significantly advanced in mouth closure، lip closure on utensil and sucking straw than children in group A (P<0. 05). The difference between two group in control of food during deglutition، mastication and control of liquid during deglutition was not significant (P>0. 05). There was difference in the total score of feeding skills was not significant between the two groups (P>0. 05).
    Conclusion
    Oral-motor intervention might be improved feeding performance in children with cerebral palsy but continuation (increased duration) of intervention improved specific components of feeding behaviors.
    Keywords: Spastic cerebral palsy, Feeding skills, Oral motor stimulation
  • Nasrin Naseri, Zahra Fakhari, Mitra Haji Maghsoudi, Fatemeh Hosseini Ghahi, Maryam Senobari Pages 76-81
    Background And Aim
    According to the attachments lumbar spine and pelvic muscles، it seems that pelvic tilt and lumbar lordosis have previous studies about this relationship have shown different results and these conflicting results can hamper therapist to set a correct therapeutic plan. The aim of this study was to examine this relationship in a large sample and with more accurate instruments.
    Materials And Methods
    One hundred and eighty healthy women (20-65 year-old) with a mean age of 41. 45 12آ±'' type= «#_x0000_t75» > 12. 27 participated in this study. Pelvic tilt was measured by inclinometer and lumbar lordosis by flexible ruler. Statistical tests have been performed by SPSS (version 11. 5) computer software.
    Results
    The results of this study showed a weak correlation between pelvic tilt and lumbar lordosis (r =0. 16، p<0. 05). This association was little affected by age.
    Conclusion
    This study has examined the relationship between pelvic tilt and lumbar lordosis of healthy women in static position. The present study showed a weak correlation between pelvic tilt and lumbar lordosis in healthy women.
    Keywords: Pelvic tilt, Lumbar Lordosis, Flexible ruler, Palpation meter