فهرست مطالب

Modern Rehabilitation - Volume:9 Issue: 2, 2015

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:9 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرشته شکرالله زاده، علی میرزاجانی* صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    بینایی، نقش مهم و به سزایی در پایداری تعادل و حفظ توازن بدن دارد، به طوریکه اختلال در آن سبب اختلالاتی در تعادل می گردد. با توجه به دریافت اولین ادراکات مغز ی توسط چشم جهت برقراری تعادل، شناخت اختلالات بینایی و راه های تصحیح و درمان آن دارای اهمیت بالایی می باشد. این مقاله اهمیت سیستم بینایی در حفظ تعادل و اختلالات بینایی موثر بر آن را مرور می کند.
    روش بررسی
    در این مطالعه به بررسی مقالاتی با موضوعیت بینایی وتعادل از سال 1989 تا 2012 پرداخته می شود.. جست و جو با کلمات کلیدی مرتبط با سیستم بینایی و تعادل در Pubmed، Science direct، Scopus، Iran doc، Scholar Google، Iran Medex، Magiran، صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    اصلاح اختلالات بینایی و بهبود بینایی سبب تسریع روند درمان بیماران با اختلالات تعادلی می گردد.
    کلیدواژگان: بینایی، تعادل، اختلال بینایی
  • مهدی احمدی، محمد اکبری*، مهدی دادگو، سعید طالبیان، غلامرضا پهنابی صفحات 8-15
    زمینه و هدف
    توانایی نگهداری وضعیت بدن در فضا کنترل پوسچر نامیده می شود. عوامل مرکزی و محیطی در بروز خستگی عضلانی نقش دارند. بدنبال انقباضات مکرر، خستگی عضلانی ایجاد می شود و اگر بیش از 30% حداکثر انقباض ارادی عضله کم شود کنترل پوسچر فرد در حالت ایستاده مختل می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر خستگی عضلات کمربر کنترل پوسچر افراد ورزشکار و غیر ورزشکار می باشد.
    روش بررسی
    15فرد ورزشکار و 15 فرد غیر ورزشکار در این مطالعه شرکت کردند. از دستگاه داینامومتر برای ایجاد خستگی عضلانی استفاده شد و با کمک دستگاه صفحه نیرو مقادیر نوسان در حالت ایستاده روی دو اندام با چشم باز در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    سرعت و دامنه داخلی - خارجی در حالت استراحت بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. خستگی اثر معناداری بر مقادیر نوسان هر دو گروه داشت و بعد از خستگی عضلات کمر نوسان افراد ورزشکار نسبت به غیر ورزشکار افزایش کمتری داشت(05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    کنترل پوسچر افراد ورزشکار پس از خستگی عضلانی نسبت به افراد غیر ورزشکار بهتر است که شاید بعلت حس عمقی قوی تر ورزشکاران باشد.
    کلیدواژگان: خستگی عضلانی، کنترل پوسچر، صفحه نیرو
  • مرضیه محمدی مقدم *، حسین مبارکی، محمد کمالی، عسل اسماعیلی صفحات 16-24
    زمینه و هدف
    برنامه های توانبخشی مبتنی بر جامعه ارتقا کیفیت زندگی افراد با ناتوانی های مختلف از جمله کسانی که مبتلا به اختلالات شنوایی می باشند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه بر کیفیت زندگی افراد با افت شنوایی شدید و عمیق بین سنین 15-65 ساله ساکن شهرستان سبزوار انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، کیفیت زندگی افراد با افت شنوایی شدید و عمیق 65-15 ساله ساکن شهر سبزوار، در دو گروه مورد (تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه) و شاهد (کسانی که تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه قرار نگرفتند) با استفاده از پرسشنامه استاندارد (Short Form Health Related of Quality of Life: SF36) بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد افراد گروه شاهد و مورد برابر بود (هر کدام46 نفر). 04/63 درصد افراد شرکت کننده در مطالعه کم شنوا و 96/36 درصد ناشنوا بودند. بین گروه شاهد و مورد در ابعاد احساس فرد از وضعیت سلامت عمومی خود، عملکرد اجتماعی و محدودیت در ایفای نقش ناشی از مشکلات عاطفی-روحی اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0 P<). در مجموع نمره کیفیت زندگی در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود. نمره کیفیت زندگی به تفکیک سن، جنس و میزان تحصیلات بین گروه شاهد و مورد اختلاف معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، اثربخش بودن برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه بر کیفیت زندگی افراد دارای اختلال شنوایی را تایید می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، توانبخشی مبتنی بر جامعه، با افت شنوایی شدید و عمیق
  • سمیرا وطن دوست، بهنوش وثاقی قراملکی، بهروز عطارباشی مقدم* صفحات 25-34
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بالای خروج خودبخودی استرسی ادراری در زنان ورزشکار و نقش تغییرات لوردوز کمر، شیب لگن و نیز نوع و تعداد زایمان به عنوان عوامل موثر بر بروز خروج خودبخودی استرسی ادراری، همچنین کمبود مطالعه در این زمینه و لزوم بررسی این عوامل مستعد کننده در جامعه زنان ورزشکار ایرانی، هدف از این تحقیق بررسی رابطه تغییرات انحنای کمری و چرخش (تیلت) لگن با خروج خودبخودی استرسی ادراری و نیز تعیین نقش نوع و تعداد زایمان بر بروز این مشکل بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد-شاهدی از طریق نمونه گیری ساده و در دسترس، 17 خانم والیبالیست مبتلا به خروج خودبخودی استرسی ادراری و 15 خانم والیبالیست سالم در محدوده سنی 40-20 سال، بعد از مصاحبه و گرفتن اطلاعات جمعیت شناختی وارد مطالعه شدند. برای تایید خروج خودبخودی استرسی ادراری از پرسشنامه فارسی سازی شده ی (International Consutation on Incontinence Questionnaire-Urinary Incontinence Short Form: ICIQ- UISF) که پایایی و روایی آن به تایید رسیده است استفاده شد. انحنای کمری توسط خط کش قابل انعطاف و تیلت لگن توسط تیلت سنج لگن مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین دو گروه اختلاف آماری معناداری از لحاظ میزان انحنای کمری (001/0 P<) و تیلت لگن (02/0 P=) وجود داشت بطوریکه مقادیر آنها در ورزشکاران مبتلا به (Stress Urinary Incontinence: SUI) کمتر بود. بر اساس یافته های این مطالعه تعداد زایمان تاثیر معناداری بر بروز خروج خودبخودی استرسی ادراری نداشت ولی بین نوع زایمان و بروز خروج خودبخودی استرسی ادراری ارتباط معناداری دیده شد (03/0 P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود تفاوت معنادار انحنای کمر و تیلت (چرخش) لگن در خانم های ورزشکار سالم و مبتلا به خروج خودبخودی استرسی ادرار، ضمن توصیه بر انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و سبب شناسی پیشنهاد می گردد لوردوز کمر و تیلت لگن در افراد مبتلا به خروج خودبخودی استرسی ادراری بررسی گردد.
    کلیدواژگان: خروج خودبخودی ادرار استرسی، زنان ورزشکار، پاسچر کمری لگنی
  • نویده شاکری، سیده مریم خدامی*، معصومه ردایی، یونس جهانی صفحات 35-43
    زمینه و هدف
    آموزگاران به عنوان یکی ازبزرگ ترین گروه های در معرض خطر ابتلا به مشکلات صوت ضمن داشتن مشکلات ارتباطی، کیفیت فعالیت های حرفه ای آن ها نیز به مخاطره می افتد. لذا هدف از این مطالعه بررسی مشکلات صوت و عوامل خطر آن در آموزگاران می باشد.
    روش بررسی
    50 آموزگار خانم پایه اول مقطع ابتدایی با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پرسشنامه عوامل خطرساز مشکلات صوت با هدف بررسی عوامل خطرساز، پرسشنامه VHI-10 با هدف ارزیابی از صوت خود و پرسشنامه علائم با هدف بررسی شکایات صوت دراختیار آموزگاران قرارگرفت. به منظور ارزیابی ادراکی، صدای آموزگاران در تکالیف کشیده گویی واکه، خواندن جملات و گفتار محاوره ضبط و توسط سه آسیب شناس گفتار و زبان با استفاده از نیمرخ (Grade، Roughness، Breathy، Asthenia، Struggle: GRBAS)، ثبت شد.
    یافته ها
    گرفتگی صدا متداول ترین (66%) و کاهش محدوده آواسازی (4%) نادرترین شکایت صوتی آموزگاران بود. نتایج ارزیابی ادراکی بیانگر وجود مشکل صوت در 80% آموزگاران و شدت اختلال عمدتا خفیف بود. عوامل متعددی شامل سابقه ی تدریس، نبودن پرده پنجره در کلاس، ابزار تدریس و وضعیت تاهل به عنوان عوامل خطرساز مشکلات صوت مشخص شدند (05/0> P).
    نتیجه گیری
    اغلب آموزگاران مورد مطالعه اختلال صوت را حتی در حد خفیف تجربه کرده اند، لذا مشکلات صوت در آموزگاران نیازمند توجه ویژه از سوی متخصصان است. عواملی متنوعی می توانند خطر ابتلا به مشکلات صوت را در آموزگاران تشدید نمایند که مجموعه ای ازعوامل انفرادی (سابقه تدریس) و عوامل محیطی (ویژگی های کلاس درس و شرایط تدریس) را در بر می گیرند.
    کلیدواژگان: علائم مرتبط با صوت، آموزگار، ارزیابی ادراکی، عوامل خطرساز
  • نجمه مهدی زاده، سعید طالبیان*، غلامرضا علیایی، نادر معروفی صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    افرادی که دچار بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک به علت ضربه ها یا آسیب های ریز در طول زمان هستند، از اعمال وزن روی سمت آسیب دیده ممانعت می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرین درمانی بر توزیع تقارن وزن این بیماران در حالت ایستادن و راه رفتن است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه، 17 فرد مبتلا به بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک و سن بین 40 -20 با روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. شرکت کنندگان در یک جلسه 5 تمرین را در 3 دوره تکرار انجام دادند. که این تمرینات شامل نشستن روی توپ، خوابیدن روی توپ، چهار دست و پا، ایستادن کنار دیوار و ایستادن روی تخته تعادل بود. قبل، بلافاصله بعد و همچنین 5 و 10 دقیقه بعد از مداخله، اسکن از کف هر دو پا در حالت ایستادن و راه رفتن با دستگاه Alfoot ثبت شد.
    یافته ها
    میزان وزن اندازی بین دو پا در وضعیت ایستادن روی هر دو پا قبل و بلافاصله بعد از مداخله به طور معنادار متفاوت بود. اما مقایسه بین5 (058/0 P=) و 10(110/0 P=) دقیقه بعد از تمرین اختلاف معنادار نبود. میزان فشار اعمال شده بر قسمت میانی پا در حین راه رفتن در سمت درگیر بلافاصله بعد از مداخله افزایش یافت و این افزایش تا 10 دقیقه بعد نیز ادامه داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان می دهد که تمرین درمانی ناحیه کمری - لگنی می تواند روش موثری جهت بهبود توزیع وزن در سمت درگیر در بیماران با بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک شود.
    کلیدواژگان: بی ثباتی مفصل ساکروایلیاک، توزیع وزن، تمرین درمانی
  • محمدرضا اکرمی ابرقویی، مهدی عبدالوهاب*، حسین باقری، محمود جلیلی، احمدرضا باغستانی صفحات 52-61
    زمینه و هدف
    کودکان فلج مغزی از مراجعین اصلی به مراکز کاردرمانی هستند و دست به عنوان ابزاری مهم در عملکرد روزمره زندگی به حساب می آید. در اکثر کودکان فلج مغزی عملکرد دست دچار اختلال می شود. ارتزها و اسپلینت ها به منظور بهبود پوزیشن، دامنه حرکتی، کیفیت حرکت و عملکرد دست مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک برعملکرد اندام فوقانی، دامنه حرکتی، شدت اسپاستی سیتی مفاصل آرنج، ساعد و مچ دست و قدرت پینچ (Pinch) و گریپ ((Grip سمت غالب کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 12- 8 ساله می باشد.
    روش بررسی
    روش مطالعه در این پژوهش از نوع مداخله ای در دو گروه مورد و شاهد می باشد. 30 بیمار فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 8 تا 12 ساله که معیار ورود را داشتند، به طور تصادفی در یکی از دو گروه مورد یا شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه مورد از یک اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک به مدت 2 ماه، 8 ساعت در روز استفاده کردند. دراین مطالعه از آزمون جبسون - تیلور برای ارزیابی عملکرد اندام فوقانی، گونیامتر برای ارزیابی دامنه ی حرکتی آرنج، ساعد و مچ دست، مقیاس آشورث اصلاح شده برای ارزیابی شدت اسپاستی سیتی آرنج، ساعد و مچ دست و دستگاه دینامومتر دیجیتالی: MIE Medical research Lth برای ارزیابی قدرت گریپ و پینچ استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه مورد نتایج ارزیابی ها نشان داد که عملکرد اندام فوقانی (026/0 P≤)، دامنه حرکتی سوپینیشن ساعد (007/0 P≤)، اکستنشن مچ دست) 005/0 P≤)، شدت اسپاستی سیتی عضلات پروناتور ساعد (001/0 P≤) و عضلات فلکسور مچ دست (009/0 P≤)، قدرت گریپ (001/0 P≤) و پینچ (001/0 P≤) بهبود معناداری یافتند اما تاثیر معناداری بر دامنه حرکتی اکستنشن آرنج (075/0 P≤)، شدت اسپاستی سیتی عضلات فلکسور آرنج (164/0 P≤) دیده نشد. در گروه مورد نسبت به شاهد اختلاف های عملکرد اندام فوقانی (001/0 P≤)، دامنه حرکتی سوپینیشن ساعد (034/0 P≤)، اکستنشن مچ دست) 042/0 P≤)، شدت اسپاستی سیتی عضلات پروناتور ساعد (009/0 P≤) و قدرت گریپ (001/0 P≤) و پینچ (001/0 P≤) بهبود معناداری را نشان دادند اما تاثیر معناداری بر دامنه حرکتی اکستنشن آرنج (140/0 P≤)، شدت اسپاستی سیتی عضلات فلکسور آرنج (638/0 P≤) و مچ دست (105/0 P≤) دیده نشد.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان می دهد که استفاده از اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک به مدت 2 ماه، 8 ساعت در روز می تواند روش موثری جهت بهبود عملکرد اندام فوقانی، دامنه ی حرکتی سوپینیشن ساعد، اکستنشن مچ دست و شدت اسپاستی سیتی عضلات پروناتور ساعد و فلکسور مچ و قدرت گریپ و پینچ کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک باشد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، اسپلینت ضد پرونیشن استاتیک، عملکرد اندام فوقانی، اسپاستی سیتی، قدرت
  • معصومه بهبودی، سمیرا شاه آبادی، اکرم انصاری مقدم، نسترن احمدی، مرتضی شامحمدی* صفحات 62-68
    زمینه و هدف
    روانشناسان اجتماعی عمل پرخاشگرانه را رفتار آگاهانه ای تعریف می کنند که هدفش اعمال درد و رنج جسمانی یا روانی باشد. پرخاشگری تمایل نسبتا دائم به ابراز رفتارهای توام با پرخاش از سوی فرد درموقعیت های مختلف است. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثر مداخلات نوروفیدبک بر میزان کاهش رفتارهای پرخاشگری در نوجوانان به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    این پژوهش در چهارچوب یک طرح شبه آزمایشی به صورت (پیش آزمون و پس آزمون) با دو گروه آزمایش و کنترل با پرتوکل درمانی طراحی شده (t4 - t3: ساختارها و شبکه های ارتباطی پیچیده ای که در زیر کرتکس یا قشر مغز وجود دارد که به آن دستگاه لیمبیک یا کناری گفته می شود و نقش مهمی در هیجان ها و حافظه به عهده دارد)، بر روی 30 نوجوان 15- 13 ساله با اختلال پرخاشگری که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، طی 20 جلسه به مدت 2 ماه و در هر هفته 3 جلسه ی (30 دقیقه ای) به اجرا رسیده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پرخاشگری باس و پری استفاده شده است، که پایایی ایرانی برای کل مقیاس (82/0) و روایی آن (73/0) گزارش شده است.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس در رابطه با خشم نشان می دهد که F محاسبه شده 55/14 از F جدول با معناداری 01/0 بزرگتر می باشد؛ بنابراین با اطمینان 99/0 می توان ادعا کرد که استفاده از روش نوروفیدبک باعث کاهش «خشم» می شود. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس در رابطه با پرخاشگری جسمانی نشان می دهد که F محاسبه شده 5/36 از F جدول با سطح معناداری 01/0 بزرگتر می باشد؛ بنابراین با اطمینان 99/0 می توان ادعا کرد که استفاده از روش نوروفیدبک باعث کاهش «پرخاشگری جسمانی» می شود. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس در رابطه با پرخاشگری کلامی نشان می دهد که F محاسبه شده 77/5 از F جدول با سطح معناداری 01/0 بزرگتر می باشد. بنابراین با اطمینان 99/0 می توان ادعا کرد که استفاده از نوروفیدبک باعث کاهش «پرخاشگری کلامی» می شود. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس در رابطه با خصومت نشان می دهد که F محاسبه شده 5/36 از F جدول با سطح معناداری 01/0 بزرگتر می باشد. بنابراین با اطمینان 99/0 می توان ادعا کرد که استفاده از نوروفیدبک باعث کاهش «خصومت» می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج بیان می کند که مداخله با پروتکل (t4 - t3) موجب کاهش رفتارهای پرخاشگری در نوجوانان می شود.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، پرخاشگری، نوجوانان، مداخلات، آموزش
  • مریم حسینی، صدیقه سادات میرباقری، محمود بهرامی زاده*، مهدی رصافیانی، رسول ترکمن صفحات 69-76
    زمینه و هدف
    کودکان فلج مغزی اغلب اختلالاتی را در حرکت و پاسچر نشان می دهند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ارتوز داینامیکی نئوپرنی جدید، بر تعادل در کودکان فلج مغزی می باشد.
    روش بررسی
    پنج کودک فلج مغزی اسپاستیک دای پلژی با میانگین سنی 78/3 ± 6/9سال و میانگین وزن 89/13 ± 39/29 کیلوگرم وارد مطالعه شدند. میزان زاویه اکستنشن زانو با استفاده از الکتروگونیامتر، پارامترهای جابجایی مرکز فشار Center of pressure: COP با استفاده از دستگاه صفحه نیرو کیسلر مدل (9286 BA، Kistler- Switzerland) و تعادل عملکردی کودکان فلج مغزی با استفاده از تست برگ قبل و بعد از 6 هفته پوشیدن ارتوز نئوپرنی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت مقایسه داده ها قبل و بعد از 6 هفته از آزمون ویلکاکسون استفاده گردید.
    یافته ها
    در مقایسه میزان زاویه اکستنشن زانوی راست قبل و بعد از پوشیدن ارتوز نئوپرنی، اختلاف معناداری مشاهده شد) 03/0= (P. اما در میزان زاویه اکستنشن زانوی چپ اختلاف معناداری مشاهده نگردید (7/0 (P=. نتایج مطالعه در بررسی پارامترهای جابه جایی مرکز فشار، هیچ اختلاف معناداری را در پارامترها نشان نداد. اما تعادل عملکردی کودکان فلج مغزی با استفاده از ارتوز نئوپرنی بهبودی معناداری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ارتوز جدید نئوپرنی می تواند در اصلاح راستای بیومکانیکی زانو و همچنین بهبود تعادل عملکردی موثر باشد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، ارتوزهای داینامیک لیکرا، کنترل پاسچر
  • خدیجه اوتادی*، سعید طالبیان، محمدرضا هادیان، آزاده شادمهر، نورالدین نخستین انصاری، سعید امام دوست، شیوا موسوی صفحات 77-83
    زمینه و هدف
    پارامترهای استخراج شده از مرکز فشار در بیماران مبتلا به درد میوفاشیال گردنی از شاخصهای مناسب ارزیابی تعادل در توانبخشی این بیماران است. بدین منظور اطمینان از تکرارپذیری این پارامترها بسیار ارزشمند است. این مطالعه میزان تکرار پذیری برخی پارامترهای مرکز فشار در بیماران مبتلا به درد میوفاشیال گردنی را در وضعیتهای مختلف ارزیابی می کند.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع آزمون- بازآزمون است تعداد 20 بیمار مبتلا به دردهای میوفاشیال گردنی در 3 وضعیت چشمان باز و بسته روی صفحه نیرو و چشمان باز روی فوم در وضعیت ایستاده روی 2 پا و یک پا به مدت 30 ثانیه مورد آزمون قرار گرفتند. تغییرات جابجایی مرکز فشار در دو محور داخلی- خارجی و قدامی- خلفی و متوسط سرعت و سطح جابجایی در 3 تکرار با فاصله 30 دقیقه محاسبه و ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پارامتر متوسط سرعت نوسانات بیشترین تکرار پذیری(98/0) و بقیه پارامترها در شرایط مختلف میزان تکرار پذیری متفاوتی داشتند.
    نتیجه گیری
    پارامتر میانگین سرعت حاصل از نوسانات مرکز فشار در بیماران مبتلا به دردهای میوفاشیال گردنی بین جلسات آزمایشی دارای تکرار پذیری بالایی می باشد و می توان از آن برای ارزیابی این بیماران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تکرار پذیری، درد میوفاشیال گردن، مرکز فشار، صفحه نیرو
|
  • Fereshteh Shokrollahzadeh, Ali Mirzajani * Pages 1-7
    Background And Aim
    Vision plays an important role in maintaining balance in the body so that the visual defects produce some disturbances in the body balance. In order to establish balance، the first afferent signals to the brain are provided through the visual system. Therefor، diagnosis and treatment of visual disturbances are so most effective and important. This paper reviews the importance of the visual system in body balance control and visual disorders which affecting on balance.
    Materials And Methods
    In this study، the articles from 1989 to 2012 with issues of vision and body balance were reviewed. The research with medical subject heading terms and key words of “vision” and “balance” in Pub-med، Science Direct، Scopus، Iran Doc، Scholar Google، Iran Medex، Magiran were done.
    Conclusion
    Correction of visual disorders and improving vision in patients with balance disorders can hasten the healing process.
    Keywords: Vision, Balance, Visual Disorders
  • Mehdi Ahmadi, Mohammad Akbari *, Mehdi Dadgoo, Saeed Talebian, Gholam Reza Pahnabi Pages 8-15
    Background And Aim
    Postural control is the ability of maintaining of the body posture in space. Peripheral and central factors have important role in muscle fatigue. Repetitive muscle contraction leads to muscle fatigue. If strength is educed up to 30% of maximum contraction can be disturbed stance control of subjects. The objective of the present study was to compare the effect of lumbar muscle fatigue on postural control in athlete and non-athlete subjects.
    Materials And Methods
    Fifteen men as athlete subjects and other fifteen matched men as non- athlete subjects participated in this study. Trunk extensor muscle fatigue was produced by dynamometer. Stance postural sways were evaluated by force platform device in bipedal stance with open eye.
    Results
    In pre-fatigue state there is no significant difference between two groups. Fatigue had significantly effect on postural sways in both group after Lumbar muscle fatigue specially in non-athlete group (P ≥ 0.05).
    Conclusion
    The postural control of athletes after muscle fatigue was better than non athlete subjects probably due to better proprioception in athlete subjects.
    Keywords: Muscle fatigue, Postural control, Force plattform
  • Marzieh Mohammadi Moghadam *, Hossein Mobaraki, Mohammad Kamali, Asal Esmaeili Pages 16-24
    Background And Aim
    The aim of the Community-Based Rehabilitation program is to enhance the quality of life of people with different disabilities including those affected by hearing impairment. The objective of this study was to explore the effect of CBR program on the quality of life of people of 15-65 years old with severe and profound hearing loss old who lived in the city of Sabzevar.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional، the quality of life of people of 15-65 years old with severe and profound hearing loss who lived in the city of Sabzevar were assessed by using a standardized questionnaire SF36 in two groups consist of case group (those who were covered by Community Based Rehabilitation) and control group (those who were not covered by the Community Based Rehabilitation). Data were analyzed by SPSS software version 17.
    Results
    The number of both groups of cases and controls was equal (each one 46 persons). In this study 63. 04 percent of participants were hearing loss and 36. 96 were deaf. There was a significant difference between case group and control group in general health perception، social functioning and role limitation due to emotional problems aspects. Overall quality of life scores in case group were higher than control group. Quality of life scores by age، gender، and education were not significantly different between case and control groups.
    Conclusion
    The results of this study confirmed that the effectiveness of community-based rehabilitation program on quality of life of people with hearing impairment.
    Keywords: Quality of life, Community, Based Rehabilitation, Severe, profound hearing loss
  • Samira Vatandust, Behnosh Vasaghi- Gharamaleki, Behrooz Attar Bashi Moghadam * Pages 25-34
    Background And Aim
    Pay attention to high prevalence of stress urinary incontinence (SUI) in women athletes and role of changes in lumbar lordosis، pelvic tilt and the type and number of delivery factors on the incidence of Urinary Stress Incontinence also lack of studies in this problem about risk factors (Predisposing factors) in Iranian population، this study was designed to investigate the relationship between changes in lumbar curvature and pelvic tilt with SUI and to determine the type and parity on the incidence of this problem.
    Materials And Methods
    In this cross - sectional study through easy and available sampling، 17 volleyball player with SUI and 15 healthy volleyball player، aged 20-40 years old. Females after interview and taking demographic information participated in the study. The Persian questionnaire of ICIQ-UISF (International Consultation on Incontinence Questionnaire-Urinary Incontinence Short Form) used to confirm the SUI. A flexible ruler and inclinometer were used to measure lumbar lordosis and pelvic tilt.
    Results
    A statistically significant difference was seen between the two groups in terms of the lumbar spine curvature (p< 0. 001) and pelvic tilt (p = 0. 02) respectively. Based on the findings، the number of delivery was no significant effect on the incidence of Stress Urinary Incontinence but there was significant relationship between type of delivery and SUI.
    Conclusion
    With significant difference in the lumbar lordosis and pelvic tilt in athletic women with and without SUI، also advised to emphasize on the epidemiological and etiological investigation studies of lumbar lordosis and pelvic tilt in patients with Stress Urinary Incontinence.
    Keywords: Stress urinary incontinence, Women athletes, Lumbo, pelvic posture
  • Navideh Shakeri, Seyedeh Maryam Khoddami *, Masoumeh Radaee, Younes Jahani Pages 35-43
    Background And Aim
    Teachers are one of the groups at risk of developing voice problems in addition to communication problems. This problem affects on the quality of their professional activities. Therefore، purpose of this study is to survey voice disorders and its risk factors among primary school teachers.
    Material And Methods
    Fifty primary school''s female teachers who had been chosen through simple sampling were recruited. Risk factors of voice problems questionnaire، VHI-10 questionnaire and symptoms questionnaire in voice problems were used in this study. To evaluate voice perceptually، vowel sounds، reading sentences and conversational speech were recorded and analyzed by three speech and language pathologists based on GRBAS profile.
    Results
    The results suggest that hoarseness was the most common (66%) and decreased phonational range (4%) was a rare voice complaint. Perceptual voice evaluation indicated that 80% of teachers have mild voice disorders. Teaching history، lack of curtain in the classrooms، teaching materials were found as risk factors of voice disorders (P<0. 05).
    Conclusion
    In regard to high frequency of voice problems، even mildly severe in most of the teachers، it needs special attention. Various factors can exacerbate the risk of voice problems in teachers including of individual factors such as teaching experience as well as environmental factors such as physical conditions of classrooms and teaching conditions).
    Keywords: Voice related symptoms, Teachers, Perceptual evaluation, Risk factors.
  • Najmeh Mehdizade, Saeed Talebian *, Gholam Reza Olyaei, Nader Marufi Pages 44-51
    Background And Aim
    Trauma or micro-trauma over prolonged period of time can lead to pathoanatomical changes and passive instability of the sacroiliac joint. These subjects often reluctant to bear full weight through the impaired side of the pelvis. The aim of this study was to investigate the effect of exercise therapy on symmetric distribution of weight in sacroiliac joint instability in standing and walking through Alfoot device.
    Materials And Methods
    In this study، 17 subjects with sacroiliac joint instability with age range of 20-40 years were selected by simple sampling. Subjects performed a single session of training that involve five tasks in 3 sets، including sitting on gym ball، lying on gym ball، quadruped، standing near wall and standing on tilt board. Before، immediately after، 5 and 10 minutes after intervention، scanning the both feet were recorded during standing and walking.
    Results
    The amount of weight on both feet in bipedal stance position were significantly different before and immediately after the intervention. But this difference، 5 minutes (p =0. 058) and 10 minutes (p =0. 110) was not significantly different after exercise therapy. The pressure on the middle part of the foot during walking significantly increased immediately after the intervention and it continues up to 10 minutes.
    Conclusion
    The results of this study suggest that training of lumbopelvic muscles can be an effective way to improve weight distribution on the affected side in patients with sacroiliac joint instability.
    Keywords: Sacroiliac joint instability, Weight distribution, Training
  • Mohammad Reza Akrami Abarghuei, Mehdi Abdolvahab *, Hossein Bagheri, Mahmoud Jalili, Ahmad Reza Baghestani Pages 52-61
    Background And Aim
    Cerebral palsy (CP) children are the most referral patients to occupational therapy centers. Hand function is important in activity of daily living. There is a hand dysfunction in most cerebral palsy children. Orthosis and splint are commonly used to improve the position، range of motion، quality of movement، arm and hand function. The aim of this study was to investigate the effects of static anti-pronation splint on dominant upper extremity function in spastic diplegic cerebral palsy children with 8 to 12 years old.
    Materials And Methods
    This interventional study is in a before-after design for two group case and control. Thirty spastic diplegic cerebral palsy children with 8 to 12 years old who had the inclusion criteria، were randomly assigned to case and control group. Patients of case group used a static anti-pronation splint for 2 months، 8 hours daily. In this study the Jebsen Taylor test was used to evaluate upper extremity function، the Goniometer was used to measure ROM of elbow، forearm and wrist، the Modified Ashworth Scale was used to assess spasticity of elbow، forearm and wrist. Power grip and pinch were assessed with MIE device.
    Results
    In the case group results showed a significant improvement in upper extremity function (0. 026)، forearm supination ROM (0. 007)، wrist extention ROM (0. 005)، forearm muscle pronator spasticity (0. 001)، wrist muscle flexsor spasticity (0. 009)، power grip (0. 001) and pinch (0. 001). The data did not show significant improvement on elbow extention ROM (0. 075)، elbow muscle flexsor spasticity (0. 164). In comparison with control group، the data showed a significant improvement in upper extremity function (P=0. 001)، forearm supination ROM (p=0. 034)، wrist extention ROM (P=0. 042)، forearm muscle pronator spasticity (P=0. 009)، power grip (P=0. 001) and pinch (P=0. 001). The data did not show significant improvement on elbow extention ROM (P=0. 140)، elbow muscle flexsor spasticity (P=0. 638) and wrist muscle flexsor spasticity (P=0. 105).
    Conclusion
    The findings show that using static anti-pronation splint for 2 months، 8 hours a day، can be an effective method to improve upper extremity function، range of motion of forearm and wrist، forearm spasticity and power grip and pinch in spastic diplegic cerebral palsy children with 8 to 12 years old.
    Keywords: Cerebral palsy, Static anti pronation splint, Upper extremity function, Spasticity, Power
  • Masoumeh Behboodi, Samira Shah- Abadi, Akram Ansari-Moghaddam, Nastaram Ahmadi, Morteza Shamohammadi * Pages 62-68
    Background And Aim
    Social psychologists defines aggressive act a conscious behavior that its aim is creation physical or mental pain and suffering. Aggression is relatively permanent inclination to expressing behaviors along with ruff from a person in different position.
    Materials And Methods
    The research is done in frame a quasi-experimental design (pre-test and post-test) with two test and control groups with t reatment protocol (t3-t4: s tructures and complex communication networks that there are in under cortex or cortical that to it called limbic system or lateral and is responsible emotions and memory)، on 30 adolescents 13-15 years old with aggression disorder. Sampling method was accessible. Treatment has been implemented during 20 sessions، for 2 months and 3 sessions، in every week (30 minutes). For data collection is used of Buss and Perry Aggression Questionnaire that iranian reliability reported for the total scale (0/82) and validity (0/73).
    Results
    The results of analysis of covariance about anger show that calculated F (14/55) is greater from table F with significant 0/01. Thus with confidence 0/99 can be claimed that use of neurofeedback method is causing reduction “anger”. The results of analysis of covariance about physical aggression show that calculated F (36/5) is greater from table F with significant 0/01. Thus with confidence 0/99 can be claimed that use of neurofeedback method is causing reduction “physical aggression”. The results of analysis of covariance about verbal aggression show that calculated F (5/77) is greater from table F with significant 0/01. Thus with confidence 0/99 can be claimed that use of neurofeedback method is causing reduction “verbal aggression”. The results of analysis of covariance about hostility show that calculated F (36/5) is greater from table F with significant 0/01. Thus with confidence 0/99 can be claimed that use of neurofeedback method is causing reduction “hostility”.
    Conclusion
    The results are expression that intervention with protocol (t3-t4) is causing reduction aggression behaviors in adolescents.
    Keywords: Neurofeedback, Aggression, Adolescents, I ntervention, Education
  • Maryam Hosseini, Sedigheh Sadat Mirbagheri, Mahmoud Bahramizadeh *, Mehdi Rassaffiani, Rasoul Torkeman Pages 69-76
    Backgrouna and
    Aim
    Children with cerebral palsy have often movement and postural disorders. The purpose of this study is to evaluate the effect of new neoprene dynamic orthosis on balance in children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    This study is quazi experimental. Five children with cerebral palsy (spastic diplegia) with mean age of 9/6± 3. 78 years old participated in this study. The degree of knee extension was measured using electrogoniometer. Center of Pressure (COP) displacement in anterior/posterior and medial/lateral planes and functional balance were also measured using kistler forceplate (BA، Kistler- Switzerland 9286) and berg test in two occasions، before and after wearing neoprene orthosis in a period of six weeks. Wilcoxon test was used for comparing data before and after 6 weeks.
    Results
    There was statistically significant difference in right knee extension before and after wearing orthosis (p<0/05). The result of this study show no statistically significant in COP parameters. However، functional balance of children with CP shows significant improvement using neoprene orthosis.
    Conclusion
    New neoprene orthosis can be effective in knee biomechanical alignment as well as functional balance
    Keywords: Cerebral palsy, Lycra dynamic orthosis, Postural control
  • Khadijeh Otadi *, Saeed Talebian, Mohammad Reza Hadian, Azadeh Shadmehr, Nooreldin Nakhostin Ansari, Saeed Emamdoost, Shiva Mousavi Pages 77-83
    Background And Aim
    The calculated parameters of the center of pressure (COP) are suitable indicators for evaluating balance in patients after rehabilitation. Therefore، determining the reliability level of each parameter is a matter of great importance. This study tried to determine the reliability of some parameters of the COP sway in patients with myofascial neck pain in different postural situations.
    Materials And Methods
    The present study is a test-retest reliability design. Twenty patients with myofascial neck pain performed a single and a double leg test with open and closed eyes on a force plate and with open eyes on foam in three sessions with a 30 minute intervals for 30 seconds. Antero-posterior and medio-lateral sway range، mean velocity and mean area of sway were calculated.
    Results
    The mean velocity showed high reliability (0. 98) in all situations، but the other parameters were variable in different situations.
    Conclusions
    The results showed that some COP parameters are highly reliable in assessment of patients with myofascial neck pain.
    Keywords: Reliability, Myofascial neck pain, Center of pressure, Force plate