فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:1 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مقاله اصیل
  • خسرو خادمی کلانتری، ناهید طحان، غلامحسین نساج صفحه 1
    زمینه و هدف
    سرما درمانی از دیر باز به عنوان یک روش معمول برای کاهش یا جلوگیری از ادم ناشی از ضربات مطرح بوده است. در دهه های اخیر مطالعات زیادی بر روی سایر اثرات سرما از جمله اثر آن بر روی میزان قدرت واستقامت عضلات انجام گردیده که نتایج ضد و نقیضی به همراه داشته است. هدف از مطالعه حاضر پاسخ به این سؤال است که آیا سرما می تواند سبب تغییر در قدرت عضلانی گردد یا خیر؟
    روش بررسی
    این تحقیق بر روی 30 داوطلب با متوسط سن 22 سال صورت گرفت. در شرایط استاندارد شده از داوطلب خواسته می شد عمل مشت کردن را با حداکثر قدرت انجام دهد. برای اعمال سرما ازکیسه یخ به مدت 15 دقیقه که بر روی سطح قدامی ساعد قرار داده می شد استفاده گردید. حداکثر قدرت مشت کردن قبل و همچنین در فواصل زمانی 0 تا 120 دقیقه بعد از اعمال سرما اندازه گیری شد.
    یافته ها
    قدرت عضلات قدامی ساعد بعد از اعمال سرما به سرعت کاهش یافت بطوریکه بعد از 10 دقیقه حداکثر افت قدرت را به میزان حدود 18% شاهد بودیم. سپس بتدریج به قدرت گریپ افزوده شد، بطوریکه بعد از 120 دقیقه به مقادیری حدود 5% بیشتر از قدرت پایه قبل از اعمال سرما رسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به ازدیاد اندک قدرت عضلانی و تاخیر زمانی طولانی بنظر نمی رسد که سرما درمانی عضلات از این نظر دارای ارزش کاربردی در توانبخشی بیماران باشد ولی در ورزشکاران این ازدیاد قدرت می تواند حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: قدرت عضلانی، سرما درمانی، مشت کردن، کیسه یخ
  • اکرم آزاد، ناصر حوایی، شهلا رفیعی، محمدرضا کیهانی صفحه 5
    زمینه وهدف
    یکی از موارد شایع اختلال یادگیری، اختلال در نوشتن محض(دیسگرافیا) است که به طور قابل ملاحظه ای در پیشرفت تحصیلی و یا فعالیت روزمره زندگی کودکان تداخل می نماید. با توجه به درمان مشکل و نه چندان موفقیت آمیز این نوع اختلال یادگیری، علاقه محققان به بررسی علل، شیوع و مسایل مرتبط با ان بسیار است. هدف از این مطالعه، مقایسه مهارت های حسی - حرکتی دست در دو گروه کودکان با اختلال نوشتن و عادی، 9 تا 11 ساله بود.
    روش بررسی
    تعداد 20 نفر کودک با اختلال نوشتن و 40 نفر کودک عادی 9 تا 11 سال جهت انجام مطالعه انتخاب شدند. شرکت کنندگان توسط آزمون های آستانه حس لمس سبک / فشار عمقی)، مهارت حرکتی دست، مهارت دست نویسی مینوستا، قدرت گرفتن درشت، قدرت گرفتن ظریف مورد ارزیابی قرار گرفتند. دست مورد مطالعه در این تحقیق دست غالب (دست راست) بود.
    یافته ها
    مهارت های حسی حرکتی دست در کودکان با اختلال نوشتن بصورت معنا داری ضعیف تر از کودکان عادی دررده سنی 11-9 سال بود. اختلاف معناداری بین آستانه لمس کودکان با اختلال نوشتن و عادی وجود داشت (003/0= p). مهارت حرکتی دست کودکان با اختلال نوشتن به طور معناداری ضعیف تر از کودکان عادی بود (0001/0p<). قدرت گرفتن درشت و ظریف دست کودکان با اختلال نوشتن به طور معناداری ضعیف تر از کودکان عادی بود (0001/0p<). مهارت دست نویسی کودکان با اختلال نوشتن بطور معناداری ضعیف تر از کودکان عادی بود (0001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان این نکته را در ذهن متخصصین و درمانگران این گروه کودکان ایجاد کرد که شاید بتوان با ارزیابی های حسی حرکتی مناسب، از راهکردهای دقیق تر حرکتی جهت پیشگیری و درمان کودکان با مشکلات اختلال نوشتاری محض استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اختلال نوشتن، مهارت حسی، حرکتی دست، آزمون سمز، وینستاین، مهارت حرکتی دست، مهارت دست نویسی، قدرت گرفتن درشت، قدرت گرفتن ظریف
  • لیلا دهقان، حمید دالوند صفحه 12
    زمینه و هدف
    انعطاف پذیری سامانه عصبی در تمام طول زندگی از نوزادی تا کهنسالی وجود دارد و ارتباطات عصبی، با تجربیات، وضعیت سلامت و بیماری فرد، در حال تشکیل و یا از بین رفتن هستند. بهبود افراد سکته مغزی و یا فلج مغزی نیز می تواند نشانه انعطاف پذیری سامانه عصبی باشد. از این رو محققین تلاشهای بسیاری برای اثبات این موضوع کرده اند و مطالعات حیوانی و انسانی متعددی در دو دهه گذشته انجام داده اند. هدف از این مقاله، بررسی پدیده انعطاف پذیری سامانه عصبی و دوره حیاتی بهبود سامانه عصبی در بیماران سکته مغزی و افراد فلج مغزی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت مروری و بررسی مقالات منتشر شده داخلی و خارجی بین سالهای 1987 تا 2007 در زمینه انعطاف پذیری سامانه عصبی در افراد سکته مغزی و فلج مغزی می باشد.
    یافته ها
    طبق مقالات بررسی شده، مکانیزمهای انعطاف پذیری سامانه عصبی بعد از سکته مغزی و فلج مغزی شامل جوانه زدن آکسونها و دندریتها، سازماندهی مجدد قشر مغز و تشکیل بافت عصبی می شود. همچنین برنامه های توانبخشی تاثیر مستقیمی بر یکپارچگی و سازماندهی مجدد نواحی سالم مجاور به قشر ناحیه حرکتی آسیب دیده مغز دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مدارک مستند موجود، سازماندهی مجدد نماهای قسمتهای مختلف بدن در قشر مغز، دائما در پاسخ به فعالیتها، رفتار و یادگیری مهارت رخ می دهد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، فلج مغزی، انعطاف پذیری سامانه عصبی، توانبخشی، سازمان دهی مجدد قشر مغز
  • حسین باقری، آزاده شادمهر، نورالدین نخستین انصاری، هادی سرافراز، فریبا پورآهنگریان، لیلا برین، نجمه ذاکر، شهره جلایی صفحه 20
    زمینه و هدف
    آزمون لغزش خارجی اسکاپولا برای بررسی حرکت و وضعیت غیرطبیعی کتف در ابداکسیون 0 و 45 و 90 درجه بازو در صفحه فرونتال مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمون توسط کیبلر معرفی گردید. در ارزیابی پوزیشن اسکاپولا باید به تفاوت اندازه گیری های فواصل اسکاپولا در دو طرف یا به عبارتی فاصله زاویه تحتانی کتف تا زائده خاری مهره هفتم سینه ای در دو طرف دقت مبذول داشت. هدف از انجام این تحقیق بررسی پایایی اینتراریتر، اینترریتر، حساسیت و ویژگی آزمون لغزش خارجی کتف در ارزیابی غیرقرینگی و اختلال عملکردی کتف می باشد.
    روش بررسی
    57 نفر شامل30فرد سالم و 27 بیمار مبتلا به پاتولوژی مفصل شانه به ترتیب با میانگین سنی و انحراف معیار 53/33 (72/11)،66/47 (64/11) سال به روش مقطعی در این مطالعه شرکت نمود ند. سه آزمونگر به طور جداگانه با استفاده از روش لمس سطحی فاصله بین زاویه تحتانی کتف تا زائده خاری مهره هفتم سینه ای را در سه وضعیت دست ها در کنار بدن آویزان، دست ها روی کرست ایلیاک، دست ها درابد اکسیون نود درجه و چرخش داخلی شانه در دو سمت سالم و درگیر و شانه غالب و مغلوب با استفاده از کالیپر ورنیر(01/0میلیمتردقت) اندازه گیری کردند در پایان اطلاعات کسب شده توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون آماریICCبرای تعیین پایایی استفاده شد و خطای استاندارد اندازه گیری SEM محاسبه گردید.
    یافته ها
    دامنه ICC برای پایایی اینترا ریتر 94/0-87/0 (good-high) و برای پایایی اینترریتر79/0-63/0 (poor-fair) و خطای استاندارد اندازه گیری (SEM) برای پایایی اینترا ریتر 89/3-81/2 سانتیمتر و برای پایایی اینترریتر 69/6-66/4 میلیمتر در سمت درگیر در نمونه های پاتولوژیک بود. حساسیت آزمون بالا بود(1-80/0) اما ویژگی تست پایین بود (26/0-04/0)0
    نتیجه گیری
    آزمون لغزش خارجی کتف دارای پایایی اینتراریتر در هر سه وضعیت و دارای حساسیت در هر سه وضعیت بود اما ویژگی و پایایی اینترریتر آن به ترتیب در هر سه وضعیت و وضعیت سوم پایین بود.
    کلیدواژگان: آزمون لغزش خارجی کتف، پایایی، حساسیت، ویژگی، اختلال عملکردی کتف
  • سعید طالبیان، زهرا فخاری، سیما مهرداد صفحه 26
    زمینه و هدف
    مفصل زانو یکی از مهمترین مفاصل بدن است که در هنگام راه رفتن و برخاستن نیروی زیادی را تحمل می کند. مفصل زانو در حین حرکات زنجیره بسته نظیر نشستن و چمباتمه زدن و نیز انتقال وزن بدن حین حرکت متحمل نیروهای زیادی است. خستگی عضلات ران می تواند تغییراتی را در اعمال نیروهای وارده ایجاد کرده و سبب تغییر در استراتژی حرکت شود. لذا با توجه به نقش عضلات ران در انجام حرکات مداوم، مهم است که تغییرات بوجود آمده متعاقب خستگی بررسی شود.
    روش بررسی
    تعداد 15 زن سالم در محدوده سنی 30-20 سال در این تحقیق شرکت کردند. ایجاد خستگی عضلانی در دو زنجیره باز و بسته بر اساس حداکثر فعالیت ارادی افراد در دو جلسه انجام شد. قبل و بعد از خستگی در هر دو زنجیره، پنج حرکت داینامیک فلکشن اکستنشن زانو انجام شد. مقادیر نرمال شده فعالیت الکترومیوگرافی بصورت اکسنتریک و کانسنتریک، همچنین میانه طیف فرکانس بعنوان شاخص خستگی و زمان شروع فعالیت عضلات جهت تعیین زمانبندی شناسایی و ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین شاخص های خستگی در قبل و بعد از انجام آزمون در دو زنجیره باز و بسته وجود دارد(05/0 p<). زمانبندی در زنجیره باز بعد از خستگی با تاخیر همراه بود (05/0 p<) والگوی حرکتی از واستوس لترالیس، واستوس مدیالیس و رکتوس فموریس، در بعد از خستگی به صورت واستوس لترالیس، رکتوس فموریس و واستوس مدیالیس تغییر کرد (05/0 p<). در زنجیره بسته بعد از خستگی تغییرات معنی دار در زمانبندی به صورت تاخیر آن بود (05/0 p<) ولی الگوی زمانبندی بصورت واستوس لترالیس، واستوس مدیالیس و رکتوس فموریس حفظ گردید.
    نتیجه گیری
    میزان تغییرات میانه فرکانس نسبت به مقادیر نرمال شده فعالیت عضلات بعد از خستگی کمتر است. تغییرات مهمی در زمانبندی عضلات بوجود می آید. این تغییرات به صورت تاخیر در شروع فعالیت است. همچنین تغییراتی در الگوی به کارگیری عضلات در زنجیره باز دیده شد. در زنجیره بسته تفاوت مشخصی در الگوی به کارگیری دیده نمی شود. این امر نشان می دهد مکانیسم کنترل حرکت در شرایط تحمل نیرو با شرایط آزاد متفاوت است.
    کلیدواژگان: کنترل حرکت، خستگی عضلانی، زانو، الکترومیوگرافی سطحی، زمانبندی فعالیت
  • غلامرضا علیایی، نورالدین نخستین انصاری، سعید مشایخ میبدی، سعید طالبیان، حسین باقری صفحه 40
    زمینه و هدف
    از سال 1998 تحقیقاتی توسطHiraoka و افراد دیگر در مورد اثر کشش بر روی رفلکس H انجام گرفت که بعضی از این تحقیقات بر روی رفلکس H در اندام تحتانی و بعضی دیگر بر روی رفلکس H در اندام فوقانی بود. ابزار مورد استفاده برای تعیین اثر کشش، دامنه رفلکس بود و در این تحقیقات به نتایج مختلفی دست پیدا کردند که با هم متنا قض بود. در روش های جدیدی که از سال 2000 ارائه شد، اثر کشش گردن به وسیله شیب رفلکس بررسی شده است. در این تحقیقات اثر کشش دستی بر روی شیب رفلکس H در اندام فوقانی بررسی شده است ولی اثر کشش گردن بر روی رفلکس H در اندام تحتانی هنوز با استفاده از روش جدید بررسی نشده است و در این تحقیق می خواهیم به این سئوال پاسخ دهیم که اثر کشش 3 کیلو گرم بر روی رفلکس H در اندام تحتانی با استفاده ازاین روش جدید (شیب H) چگونه است.
    روش بررسی
    16 نفر مرد سالم با میانگین سنی 12/23 و انحراف معیار 55/2 به روش مقطعی در این مطالعه شرکت نمودند. پس از کسب رضایت و آشنا یی فرد با نحوه انجام آزمایش در ابتدا بعد از استراحت رفلکس H با شدتهای مختلف از آنها ثبت می شد و سپس کشش گردن با وزنه 3 کیلو گرم با اسلینگ و طناب در حالتی که سر در موقعیت خنثی قرار داشت به مدت یک دقیقه داده می شد و بلافاصله بعد از کشش دو باره با شدتهای مختلف رفلکس H از بیمار ثبت می شد.
    یافته ها
    قبل و بعد از کشش، نسبت Hmax/Mmax، زمان تا خیر رفلکس، شیب M هیچ نوع اختلاف معنی داری نداشت ولی در شیب H (002/0 p =) و نیز Hslope/Mslope (01/0=p) افزایش معنی داری بعد از کشش مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    کشش 3 کیلوگرم با عث افزایش تحریک پذیری نورونهای حرکتی عضله سولئوس در اندام تحتانی می شود و این نتایج بر خلاف نتایج مطا لعات پیشین است که می توا ند احتمالا به دلیل دقیقتر بودن این روش با شد.
    کلیدواژگان: رفلکس H، کشش گردن، شیب H
|
  • K. Kalantari Kh, Tahan N., Nasaj Gh Page 1
    Background And Aim
    Cryotherapy has long been introduced as a common method for preventing and reducing edema caused by traumatic injuries. Many studies have been conducted regarding other effects of cold such as its effects on muscle strength which provided controversial results over the past decades. The aim of this study is to investigate whether cold is capable of changing the muscle strength.
    Materials And Methods
    The research was conducted on 30 volunteers with the mean age of 22 years. In a standard situation, the volunteers were asked to make their maximum grip force. Cold was applied over their anterior forearm using an ice pack for 15 minutes. The maximum grip force was measured before and within 1 to 120 minutes after cold application.
    Results
    The strength of the anterior forearm muscles decreased rapidly after cold application. The maximum reduction of muscle strength, in average 18% was observed after 10 minutes. This was followed by a gradual increase of grip force. After 120 minutes the force was increased to about 5% above the baseline force that was before cold application.
    Conclusion
    Regarding the slight increase in the muscle strength and its long delay, cryotherapy of muscles cannot be considered as a practical method in rehabilitation of patients. However, this method would be of great importance for athletes.
  • Azad A., Havayee N., Rafie Sh, Keyhani Page 5
    Background And Aim
    One of the common learning disability is dysgraphia that interferes academic progressive and/or activity of daily living in children.The aim of this study was comparative assessment of hand sensory - motor skills in 9 -11 ages,
    Materials And Methods
    20 dysgraphia and 40 normal children were selected for comparison. Participants were evaluated by Smmes-Weinstein Monofilaments (SWMs), The Minnesota Manual Hand Dexterity Test (MMDT), Power Grip Test with Dynamometer (GS), Pinch Strength with Pinch Guage (thumb to middle-thumb to index test) and Minnesota Hand Writing Test (MHT).They were divided into A (dysgraphia) and B (normal)Groups. In this research, dominant hand was right. All Data were analyzed by T-Test and Chi - square Tests with SPSS version13.
    Results
    The study showed that sensory-motor skills hand writing in dysgraphia children were significantly lower than normal children. There was a significant relationship between tactile threshold and dysgraphia. (P<0.05).In children with dysgraphia, the tactile threshold was high. Hand dexterity was significantly poorer in A group than B group. (P<0.05). Grip strength and Pinch strength were significantly poorer in A group than B group. (P<0.05 for G.S and P<0.05 for P.S). There was a significant relationship between handwriting skill and dysgraphia. (P<0.05).
    Conclusion
    Findings of this study, could be created in the mind of experts and therapists that perhaps with determination of suitable sensory-motor evaluations of precise Prpcedure to prevent and treat children who have dysgraphia problem,
  • Dehghan L., Dalvand H Page 12
    Background And Aim
    There is neuroplasticity in all of life time, from newborn to elderly and neuronal connections are being created and broken by experiences and states of health or disease. The recovery of people with stroke or cerebral palsy can be a sign of neuroplasticity.The aim of this article is to detect significance of neuroplasticity and critical period of recovery in central nervous system after stroke and cerebral palsy.
    Materials And Methods
    This study is based on review of internal and external articles that published about neuroplasticity in central nervous system after stroke and cerebral palsy from 1987 to 2007.
    Results
    According to review the articles; the mechanisms of neuroplasticity after stroke and cerebral palsy consist of Axonal and dendrites Sprouting, cortical reorganization and neurogenesis.The rehabilitation protocols have a direct effect on integration and reorganization in intact areas adjacent to injured motor areas of cortex.
    Conclusion
    This study showed that reorganization continually occurs in response to task, behavior and learning skills.
  • Bagheri H., Shadmehr A., Ansari N., Sarafraz Page 20
    Background And Aim
    The lateral scapular slide test (LSST) is used to determine scapular position and scapular asymmetry with the arm abducted 0, 45, and 90 degrees in the coronal plane. This test was introduced by Kibler. Assessment of scapular position is based on the derived difference measurement of bilateral scapular distances and the distance of inferior angle of scapula to spinous process of T7 vertebra. The purpose of this study was to assess the reliability of measurements (intra rater, inter rater, sensitivity and specificity) of LSST in assessment of scapular asymmetry and scapular dysfunction in patients with shoulder impairments.
    Materials And Methods
    Subjects: Fifty-seven subjects participated in this cross sectional study.Twenty seven subjects in shoulder impairment group (X=47.66, SD=11.64) and thirty subjects in normal group(X=33.53, SD=11.72). Three examiners measured the distance of inferior angle of scapula to spinous process of T7 vertebra at two sides in three different positions by a caliper verneer (accuracy: 0.01 mm). Position 1 involves of the shoulder in glenohumeral joint neutral. In position 2, the humerus is placed in a position of medial rotation with 45 degrees of shoulder abduction. In position 3, the upper extremity is placed in a position of maximal medial rotation with 90 degrees of shoulder abduction. The data were analyzed with SPSS (version: 11.5). ICCs and SEMs were calculated.
    Results
    The ICCs for intra-rater reliability were 0.87 to 0.97 for subjects without and with shoulder impairments and 0.63 to 0.79 for inter-rater reliability in subjects with shoulder pathology (involved side). The SEMs ranged from 0.57 to 0.86 cm for intra-rater reliability and from 0.79 to 1.20 cm for inter-rater reliability. Sensitivity of the test was high(80% to 100%) but specificity was low (4% to 26%).
    Conclusion
    The lateral scapular slide test has high sensitivity and good to high level of intra rater reliability at three different test positions. The test showed low specificity and poor to fair inter rater reliability at three different test positions particularly at position 3.
  • Talebian S., Fakhari Z., Mehrdad Page 26
    Background And Aim
    The knee joint is one of the most important joints of human body, witch tolerates many forces while the subject is standing up or walking especially during close chain and squat positions.Muscle fatigue may causes some modifications on effects of forces and accordingly some changes on strategy of movement, therefore the concentration in thigh muscles impression on continuous movements is a guidance that makes the investigation on these changes so important.
    Materials And Methods
    Fifteen healthy women in the range of 20-30 years were contributed in this study. Muscle fatigue were applied in separate sessions by maximal voluntary contraction (MVC) in both open and close chains.Subjects were done five dynamic repetitions of flexion / extension motion of knee before and after fatigue tests. Surface electromyography (sEMG) recorded from vastus medialis (VM), rectus femoris (RF) and vastus lateralis (VL) muscles during all conditions of tests. Normalized electromyography (NEMG) of muscles activities in two conditions of concentric (Con) and eccentric (Ecc), also median frequency (MF) were calculated for fatigue index. Muscle timing or recruitment pattern indicated by onset of muscle activities for both dynamics chains.
    Results
    There are significant different of fatigue indexes between before and after fatigue tests (p<0.05). After fatigue muscle timing delayed in open chain (p<0.05) and recruitment patterns changed from VL- VM- RF to VL-RF-VM. Fatigue test in close chain caused increment of muscle timing (p<0.05), but it did not change recruitment patterns.
    Conclusion
    After fatigue tests MF reduced little than NEMG. Significant difference occurred in muscle timing. These variations were increase and delay of timing with change of recruitment in open chain. These findings suggest that motor control strategy is will change at different condirions of with and without load situations.
  • Olyaei Gr, Mashayekh Meibody S., Nakhostin Ansari N., Talebian S., Bagheri Page 40
    Background And Aim
    Since 1998, the effect of traction on the H- reflex has been investigated by Hiraoka and the other researchers. Some of them have been done on lower extremity and the other on the upper extremity. The effect of traction was assessed by H reflex amplitude. Different results have been achieved. The new method which has been used since 2000, the effect of cervical traction on the H reflex was carried out by measuring H reflex slope. In this experiment the effect of manual cervical traction has been studied on the H slope of the upper extremity. Now we have sought to extend this work by examining the effects of cervical traction with 3 kg force on the H slope of the lower extremity
    Materials And Methods
    This study was administered to sixteen healthy men with a mean age 23.12 of years and SD=2.55. The parameters of H reflex were recorded before and after of cervical traction. All data were analyzed with SPSS (V: 11.5).
    Results
    The results showed that, there were no significant differences between before and after the application of cervical traction in H reflex parameters, ratio of H max/M max amplitude and M slope. But H slope and ratio of H slope /M slope were increased significantly after the application of traction (P<0.001).
    Conclusion
    The present study showed that traction with 3 Kg force can increase motor neuron excitability of soleus muscle and this result is against the previous study. This could be due to the application of the new method (H slope), which is more precise.