فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:2 Issue: 2, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اصغر رضاسلطانی، عبدالرضا زاهدی، لیلا الله پناه، مرجان حیدری صفحات 1-5
    زمینه و هدف
    در ارزیابی های عملکردی، عضلات خم کننده عمقی گردن از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان تکرارپذیری مقادیر قدرت عضلات خم کننده عمقی گردن به کمک دستگاه اسفیگمومانومتر(دستگاه سنجش فشار خون) بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 30 دانشجوی خانم سالم بین سنین 24- 18 سالگی، به طور داوطلبانه شرکت کردند. حداکثر قدرت عضلات در زمان های متفاوت و به کمک دو آزمونگر مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر زمان اندازه گیری، افراد سه بار حداکثر انقباض ارادی خود را به کار بردند و از بین سه تلاش حداکثر قدرت، برای آنالیز آماری انتخاب شد. از آزمون های ICC، ضریب همبستگی پیرسون و درصد CV برای اندازه گیری میزان تکرارپذیری در بین زمان ها، روزها و بین افراد تست کننده استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مربوط به ICC، ضریب همبستگی پیرسون و درصد CV همگی مؤید تکرارپذیری بالای روش اندازه گیری قدرت عضلات عمقی به کمک دستگاه فوق بود (91/0≥ r، 8/3 %≤ CV% و90/. ICC ≥).
    بحث: در این مطالعه دستگاه اسفیگمومانومتر و روش اندازه گیری به کمک آن برای ارزیابی قدرت عضلات خم کننده عمقی گردن به صورت روشی معتبر ظاهر شد که می تواند به صورت روشی مفید در توانبخشی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گردن، عضلات عمقی، قدرت، اندازه گیری، تکرارپذیری
  • زهرا سلیمانی، سوده خرمیان*، محمد رحیم شاهبداغی، سقراط فقیه زاده صفحات 6-11

    هدف و

    زمینه

    تحقیق حاضر با هدف تهیه آزمون تداعی کلمه و تعیین روایی و پایایی آن در پایه اول ابتدایی به منظور بررسی یکی از ویژگی های معنا شناسی کودکان انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی و از نوع ابزار سازی و اعتبار سنجی بود. جمعیت مورد مطالعه شامل 20 دختر و 21 پسر بودند. کلمات محرک بر اساس آزمون تداعی کلمه پرفسور گلدفارب تنظیم شد. بر اساس آزمون مذکور کلمات با توجه به 3 ویژگی، از حیث بسامد(پر بسامد، کم بسامد)، طول کلمه(کوتاه، بلند)، سطح انتزاع (پایین، متوسط، بالا) و طبقه دستوری (اسم، کلمه، صفت) انتخاب شدند.
    ابتدا حدود 180 کلمه از بین کلمات کودکان سال اول ابتدایی از پژوهش واژگان پایه کودکان فارسی زبان انتخاب شده و برای انتخاب و نمره دهی در اختیار صاحبنظران قرار گرفتند. بر اساس نظر صاحبنظران 72 کلمه انتخاب شد که به صورت شفاهی طی 2 مرحله ارزیابی گردید و نوع پاسخ ها از نظر جانشینی و هم نشینی تعیین و با استفاده از آزمون های آماری مک نمار و ضریب کاپا مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مرحله اول و دوم آزمون در 3 طبقه دستوری اسم، صفت، فعل، همبستگی بالایی در هر 3 طبقه در2 مرحله وجود داشت.

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان داد آزمون مورد نظر از روایی و پایایی بالایی برخوردار است و می توان از آن در بررسی رشد واژگانی، رشد معنا شناسی و به طور کلی رشد زبانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آزمون تداعی کلمه، زبان فارسی، روایی، پایایی
  • مهدی عبدالوهاب، حسین باقری، هومن قربانی، غلامرضا علیایی، محمود جلیلی، احمد باغستانی صفحات 13-19
    زمینه و هدف
    سکته مغزی، یکی از علل عمده ای است که موجب ناتوانی در جمعیت بزرگسالان می شود. فرد ترجیح می دهد از اندام غیر مبتلا برای انجام فعالیتهای مراقبت از خود استفاده کند و به این پدیده «یادگیری عدم استفاده» اندام فوقانی مبتلا گفته می شود. محدودیت درمانی یکی از انواع مداخلات توانبخشی است که بنظر می رسد توانایی حرکتی و استفاده عملکردی از اندام فوقانی درگیر را در بعضی از بیماران همی پارزی بعد از سکته مغزی بهبود می بخشد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر زمانی روش محدودیت درمانی بر روی عملکرد، هماهنگی و حرکات اندام فوقانی بیماران همی پلژی بزرگسال بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق، 15 بیمار سکته مغزی در درمان ساختار بندی شده (CIT) که موجب استفاده از اندام مبتلا در فعالیتهای مختلف می شد به میزان 5 روز در هفته، تا 12 هفته و روزی 2 ساعت شرکت کردند و اندام سالم آنها 5 روز در هفته و روزی 5 ساعت در طی 12 هفته محدود شد. جهت ارزیابی حرکتی و زبردستی از تست فوگل مایر و مینوسوتا استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس t تست زوجی، در ارزیابی حرکات شانه و آرنج، حرکات مچ، حرکات دست و هماهنگی و سرعت اندام فوقانی سمت مبتلا با تست فوگل مایر اختلاف تغییرات میانگین قبل و بعد از مداخله و در بازه های مختلف زمانی معنی دار بوده است(05/0>p) و بیشترین افزایش در نمرات تا هفته هشتم بود و از هفته هشتم به بعد افزایش نمرات پیشرفت چشمگیری نداشت.
    همچنین در ارزیابی زبردستی با Minnesota Manual Dexterity Test اختلاف تغییرات میانگین قبل و بعد از مداخله و در بازه های زمانی مختلف معنی دار بوده است (05/0>p) و بیشترین افزایش در نمرات تا هفته دهم بود.
    نتیجه گیری
    اطلاعات حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که روش محدودیت درمانی حرکتی ممکن است روش موثری جهت بهبود عملکرد باشد و موجب استفاده بیشتر از اندام مبتلا شده و بر یادگیری عدم استفاده غلبه می کند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نمرات تست فوگل مایر و تست مینوسوتا می تواند بهبودی مهارتهای عملکردی را نشان دهد.
    کلیدواژگان: روش محدودیت درمانی، همی پلژی، اندام فوقانی، عملکرد
  • زهره جعفریان، آزاده شادمهر *، سعید طالبیان، زهرا فخاری صفحات 20-27
    زمینه و هدف

    انجام تست SLR فعال در بیماران با دیسفانکشن مفصل ساکروایلیاک با لرزش و سنگینی و حس درد در مفصل همراه است. در تشخیص دیسفانکشن ساکروایلیاک این تست به عنوان یک تست معتبر تشخیصی، کیفیت انتقال نیرو بین تنه و پا را بررسی می کند. با توجه به نقش عضلات در ثبات این مفصل و با توجه به اینکه این بیماران به راحتی قادر به انجام تست SLR فعال نیستند، هنوز مطالعه ای مبنی بر مقایسه تغییرات زمانبندی عضلات در حین انجام این تست و مقایسه مدت زمان بالا آوردن پا بین افراد مبتلا به درد مفصل ساکروایلیاک و افراد سالم نشده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 11 زن مبتلا به درد ساکروایلیاک و 15 زن سالم که از نظر سن، قد و وزن مطابقت داشتند، در وضعیت طاق باز طی تست SLR فعال بررسی شدند. ثبت الکترومیوگرافی سطحی از عضلات رکتوس ابدومینوس، ابلیک اکسترنوس، ابلیک اینترنوس، اداکتور لونگوس، بایسپس فموریس، گلوتئوس ماگزیموس و ارکتور اسپاین در حین تست SLR فعال انجام شد. زمانبندی فعالیت عضلات و طول مدت زمان بالا آوردن پا در نرم افزار Data Log بررسی گردید.

    یافته ها

    از نظر آماری تفاوت قابل ملاحظه ای در مدت زمان بالا اوردن پا بین دو گروه مشاهده نشد و زمان شروع فعالیت اداکتور لونگوس در بیماران با تاخیر همراه بود) 006/0(P=.

    نتیجه گیری

    تاخیر در شروع فعالیت اداکتور لونگوس نشان دهنده تغییر در استراتژی ثبات ناحیه لومبوپلویک است که ممکن است باعث اختلال انتقال نیرو از لگن شود.

    کلیدواژگان: زمانبندی عضلات، مفصل ساکروایلیاک، الکترومیوگرافی عضلات لگن، تست SLR
  • میثم محمدی، محمدرضا هادیان، مهدی عبدالوهاب، غلامرضا علیایی، محمود جلیلی، حسین کریمی صفحات 27-32
    زمینه و هدف
    سندرم داون رایج ترین اختلال کروموزمی است که در آن به دلیل نقص در تجربه حسی مناسب، بسیاری از مهارت های حرکتی درشت و ظریف دچار نقصان می باشد. با توجه به اهمیت زبردستی بر تعامل کودک سندرم داون با محیط و استقلال در فعالیتهای روزمره زندگی، توسعه آن اهمیت بالایی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تحریکات همزمان حسهای سطحی و عمقی بر زبردستی کودکان سندرم داون آموزش پذیر 7-6 ساله بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق، 33 کودک سندرم داون آموزش پذیر 7-6 ساله، شرکت و در سه گروه 11 نفره قرار گرفتند. در گروه اول، کودکان به مدت 30 دقیقه، سه بار در هفته، تحریکات حس سطحی دریافت کردند. کودکان گروه دوم در همین مدت تحریکات حس عمقی و کودکان گروه سوم بصورت همزمان، تحریکات حس سطحی و عمقی دریافت کردند. نتایج حاصل از سه گروه پس از 30 جلسه مداخله، که با ارزیابی نهایی توسط آزمون زبر دستی (purdue peg board) به دست آمد، با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    بر اساس آزمون آنالیز واریانس فاکتوریال دوحالتی و آزمون Repeated measurement، اختلاف تغییرات زبردستی بین 3 گروه، معنی دار بود (005 /0 ≥ p). جهت بررسی روند پیشرفت زبردستی، هر یک از گروه ها به صورت جداگانه تحت آزمونRepeated measurement قرار گرفتند. گروه سوم، روند صعودی معناداری در زبردستی نشان داد (005 /0 ≥ p). گروه های اول و دوم، روند معناداری در بهبود زبردستی نشان ندادند (005 /0 ≥ p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، می توان پیشنهاد نمود که جهت بهبود زبردستی کودکان سندرم داون و احتمالا در سایر کودکانی که با مشکلات کنترل حرکتی روبرو هستند، می توان از تحریکات همزمان حس سطحی و عمقی بهره برد.
    کلیدواژگان: حس عمقی، حس سطحی، زبردستی، سندرم داون، یکپارچگی حسی
  • رویا خانمحمدی، سعید طالبیان مقدم*، آزاده شادمهر، ابراهیم انتظاری صفحات 33-39
    زمینه و هدف

    شانه از پیچیده ترین مناطق بدن محسوب شده و ذاتا مفصلی بی ثبات است که حرکات در آن بوسیله فعالیت متوالی زوج نیروها تولید و کنترل می شود. با توجه به بی ثباتی ذاتی شانه و نقش برجسته عضلات در تامین ثبات آن، به منظور ارزیابی تغییرات کنترل حرکتی در حرکات مختلف و کمک به طراحی برنامه های درمانی مناسب برای شانه درد و ارزیابی تاثیر درمانهای فیزیوتراپی و جلوگیری از ایجاد عوارض حاصله، مطالعه الگوی فعالیت عضلات کمربند شانه ای در حرکات مختلف در افراد سالم ضروری به نظر می رسد. اما تاکنون هیچ مطالعه ای به بررسی این الگوها در الگوهای D1flex و D1ext نپرداخته است.

    روش بررسی

    13 داوطلب خانم سالم در آزمون شرکت کردند. متغیرهای وابسته شروع و پایان فعالیت عضله و همچنین توالی فعالیت عضلات (سراتوس انتریور، پکتورالیس ماژور، تراپزیوس (فیبرهای فوقانی)، تراپزیوس (فیبرهای تحتانی)، دلتوئید خلفی و دلتوئید قدامی) سمت غالب در طی الگوهای D1flex و D1ext بوسیله الکترومیوگرافی سطحی و نرم افزار Data log در وضعیت ایستاده و با سرعت حرکت 25 درجه در ثانیه محاسبه شد.

    یافته ها

    الگوی خاصی از فعالیت عضلات در الگوهای D1flex و D1ext مشاهده شد. توالی فعالیت عضلات در دو الگوی حرکتی با یکدیگر متفاوت بوده و همچنین تفاوت معناداری در زمان تاخیری تمامی عضلات(05/0p<) بجز فیبرهای فوقانی تراپزیوس (33/0p=) نسبت به گونیامتر فلکسشن/ اکستنشن بین دو الگوی حرکتی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد در افراد سالم الگوی خاصی از فعالیت عضلات حول مفصل اسکاپولو هومرال وجود دارد. برنامه های توانبخشی باید طوری طراحی شوند که توالی فعالیت و عملکرد وابسته به تکلیف این عضلات را بهبود بخشیده و یا اصلاح کند.

    کلیدواژگان: الگوی فعالیت عضلات، توالی فعالیت، الکترومیوگرافی سطحی، الگوی D1flex، الگوی D1ext
  • حسین باقری، سعید طالبیان مقدم، غلامرضا علیایی، ناهید براتی صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    وجود پدیده فلکشن - ریلکسیشن (FRP) عضلات ارکتور اسپاین تنه در حرکت فلکشن، نشان دهنده سکوت میوالکتریکی بوده که بدنبال انتقال مکانیکال لود به بافت های پسیو دیسکی - لیگامانی خلف ستون فقرات اتفاق می افتد. مطالعات متعددی اختلافاتی را در FRP بین افراد سالم و بیماران کمر درد مزمن (CLBP) گزارش کرده اند. تداوم فعالیت عضلات ارکتور اسپینه در گروه بیماران ممکن است نشان دهنده تلاش بدن جهت ایجاد ثبات بیشتر در ساختار آسیب دیده باشد به این صورت که بدن از طریق یک فعالیت رفلکسی لیگامانی - عضلانی ساختار مورد نظر را از آسیب و در نتیجه درد بیشتر محافظت می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر خستگی بر روی پاسخ فلکشن - ریلکسیشن عضلات ارکتور اسپاین در دو گروه افراد سالم و بیماران دارای کمر درد مزمن بود.
    روش بررسی
    10 خانم دارای کمر درد مزمن و 10 خانم سالم در سنین 20 تا 40 سال دراین مطالعه شرکت کردند. هر دو گروه 5 سیکل کامل فلکشن - اکستنشن را با سرعت کنترل شده توسط مترونوم انجام دادند. سیگنال های الکترومیوگرافی حاصل از عضلات پاراورتبرال T12 و L3 و عضله بایسپس فموریس و همچنین دامنه حرکتی فلکشن لومبار توسط گونیامتر دیجیتال ثبت شد. بعد از آن فرد تست خستگی Sorenson Back Endurance را انجام می داد. سپس بلافاصله مجددا 5 تکرار حرکت فلکشن - اکستنشن را انجام می داد.
    یافته ها
    در گروه بیماران بعد از خستگی زاویه فلکشن ستون فقرات در زمان EMG Off نسبت به افراد سالم تفاوت معنا داری در جهت افزایش نشان داد. بعد از خستگی در هر دو گروه میزان دوره سکوت فعالیت میوالکتریکی نسبت به قبل از خستگی تفاوت معنا داری داشت. در گروه بیماران و افراد سالم فرکانس میانه بعد از خستگی در تست سورنسن به سمت فرکانس های پائینتر شیفت پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    تغییرات ایجاد شده به دنبال یک دوره خستگی در عضلات منجر به تغییر در پاسخ FRP عضلات شد به طوریکه بعد از یک دوره خستگی فعالیت عضلات افزایش یافت. این یافته در گروه بیماران بیشتر بود و نشان دهنده اختلال سیستم نوروماسکولار در این افراد بود. همچنین نقش عضلات در ایجاد ثبات بیشتر در سگمان آسیبب دیده می تواند علت دیگر این افزایش فعالیت عضلانی بعد از خستگی باشد.
    کلیدواژگان: پدیده فلکشن، ریلکسیشن، سکوت مایوالکتریکی، کمر درد مزمن، میانه فرکانس
  • زینب شیروی، محمدرضا هادیان*، سعید طالبیان، غلامرضا علیایی صفحات 48-56

    رمینه و

    هدف

    پیچ خوردگی مزمن مچ پا یک ناتوانی شایع است که می تواند روی فعالیت روزانه زندگی افراد مبتلا اثر بگذارد. مقالات متعدد اختلال کنترل تعادل در این افراد را نشان می دهد؛ ولی تا کنون هیچ مطالعه ای به بررسی اثر فعالیت شناختی بر روی کنترل پوسچر افراد مبتلا به پیچ خوردگی مچ پا نپرداخته است.

    روش بررسی

    ثبات پوسچر در دو گروه سالم و بیمار در 8 وضعیت بر روی دستگاه صفحه نیرو بررسی شد. وضعیتها شامل ایستادن (روی دوپا و روی یک پا) با چشمان باز و بسته بود. همه وضعیتها همزمان با انجام فعالیت شناختی نیز بررسی شدند. میانگین جابجایی مرکز فشار در محور قدامی-خلفی(Rfa) وداخلی-خارجی(Rsw) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    دامنه جابجایی در محور XوY در وضعیت ایستاده روی یک پا و در محور Y در وضعیت ایستاده روی دو پا در گروه بیمارافزایش(P<0.05) یافت. در گروه بیمار و در شرایط تکلیف دوگانه، میزان جابجایی در محور Y در اندام مبتلا کاهش معناداری(P<0.05) را نشان داد. در گروه سالم هیچ اختلاف معناداری در بین شرایط مختلف مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بیمارانی که دارای سابقه اسپرین مچ پا هستند، دچار آسیب ثبات پوسچر و افزایش نوسانات COPمی باشند. نظر به اینکه تکلیف دوگانه سبب کاهش نسبی جابجایی مرکز فشار در گروه بیماران شد؛ این روش می تواند تا حدودی به عنوان یک روش ارزیابی و برنامه درمانی جهت به کارگیری عوامل ثبات دهنده مچ پا مطرح گردد.

    کلیدواژگان: کنترل پوسچر، پردازش اطلاعات، پیچ خوردگی مچ پا، صفحه نیرو، تکلیف دوگانه
|
  • Rezasoltani A., Zahedi A., Alah-Panah L., Heidari M Pages 1-5
    Back ground - The function of deep neck flexor muscles is very important in physiotherapy assessments.Aim - The purpose of this study was to examine the reliability of sphygmomanometer device to measure the strength of deep neck muscles.
    Materials And Methods
    Thirty healthy non-athlete females aged 18-24 years old voluntarily participated in this study. The maximal contraction of deep neck muscles were measured in different times, different days and by two different testers using a sphygmomanometer device. At each session subjects performed three maximum voluntary contractions and the maximum strength was chosen for data analysis. The Interclass Correlation of Coefficient (ICC), Pearson product moment and CV% were used to assess the reliability of different measurements between times, days and two different examiners.
    Results
    The results of ICC, Pearson product moment and CV% indicated that the strength measurement of cervical stabilizer muscles were highly repeatable between different times, days and testers (ICC ≥ 0.90, CV% ≤ %3.8 and r ≥ 0.91).
    Conclusion
    The sphygmomanometer and the method which was used in this study appeared to be a reliable and useful method to measure the force of deep neck flexor muscles. It can also be suitable for the assessment of physiotherapy or rehabilitation programs.
  • Soleymani Z., Khoramian S., Shahbodaghi Mr, Faghih Zadeh Pages 6-11
    Background And Aim

    The current research provides a word association test and determine its validity and reliability in Persian (farsi) language.

    Materials And Methods

    A word association test was administered to a group of twenty girls and twenty one boys that were similar in age and education.Based on Goldfarb's word association test, word stimuli were balanced according to frequency of occurrence (frequent, infrequent), word length (short, long), abstraction level (low, medium, high), and grammatical class (noun, verb, adjective). Based on "Recognition basic word's Iranian student in primary school"(nemat zade,1384),180 words were selected. This words scored by experts. Seventy two words were selected. The test administered in oral on the first grade students. Then responses were coded as paradigmatic or sytagmatic. Results were analyzed by Maknamar and Capa test.

    Results

    Findings show high correlation between first and second test in three grammatical Class (noun, verb, adjective, p=0/001).High correlation exists between two stages of test.

    Conclusion

    These findings show word association test is valid and reliable. This is usable in assessment of semantic development and language development.

  • Abdolvahab, Bagheri H., Ghorbani H., Olyaei Gr, Jalili M., Baghestani A Pages 13-19
    Background And Aim
    Stroke is one of the main reasons that would cause disability in adult population. The patient prefers to use his non-involved limb for self-care activities that called disuse learning of involved upper extremity.Constraint-induced therapy is one of the rehabilitative intervention that seems to improve motor ability and functional use of involved upper extremity in some of patients with hemiparesis after stroke. The aim of this study was to investigate the time effects of constraint-induced therapy on functions, coordination and movements of upper extremity of adult patients with hemiplegia.
    Materials And Methods
    In present study, 15 patients with stroke participated in structured therapy sessions (CIT) emphasizing more affected upper extremity in different activities five times a week for 12 weeks and 2 hours a day and non-involved upper extremity were also restrained five times a week for 12 weeks and 5 hours a day
    Results
    The data was analyzed with paired t-test. The scores of different subtests of Fugl-Meyer test such as shoulder and forearm, wrist and hand movements, coordination and speed of involved upper extremities showed significant differences between pre and post interventions in different time periods (p>0.05). Test scores increased up to 8 weeks but no significant increase was seen after 8th week. Dexterity measurements by Minnesota Manual Dexterity test showed significant differences between pre and post intervention in different time periods (p < 0.05) with maximum increase up to 10 weeks
    Conclusion
    The present data showed that constraint-induced therapy could be an effective approach to improve function and overcome disuse learning. The results of this study revealed that scores of Fugl-Meyer and Minnesota Manual Dexterity test would reflect functional skills improvement.
  • Jaffarian Z., Shadmehr A., Talebian S., Fakhari Z Pages 20-27
    Background And Aim

    Active straight leg raise test in patients with sacroiliac joint dysfunction (SIJ) is accompanied by feeling pain on joint or heaviness and inability to lift the leg. This test has been advocated as reliable and valid test for the quality of load transfer through the lumbo-pelvic region. With respect to the important role of muscles, in pelvic stability and with respect to patients with SIJ dysfunction can not do this test easily. There is no study has been done about assessment and comparison of changes in muscle timing of pelvic stabilizer muscles and duration of ramping time during ASLR between healthy and patients with SIJ dysfunction

    Materials And Methods

    Eleven female subjects with clinical diagnosis of sacroiliac joint pain and 15 match healthy female subjects were tested in the supine resting position with the ASLR. Surface electromyography of rectus abdominus, oblique externus, oblique internus, adductor longus, biceps femoris, gluteus maximus and erector spine muscles were recorded during ASLR test. Timing of muscles and ramp time during ASLR test were acquired and measured in MATLAB software.

    Results

    No statistically significance were found in ramp time between two groups. The onset timing of activation of adductor longus (A.L) was delayed on symptomatic side in subject with SIJ pain (P=0.006).

    Conclusion

    Delayed onset of A.L suggests an alteration in strategy for lumbopelvic stabilization that may disrupt load transfer through the pelvis.

  • Mohammadi M., Abdolvahab M., Hadian M.R., Olyaei Gr, Jalili M., Karimi Pages 27-32
    Background And Aim
    Down's syndrome is the most common chrosomal disorder in which the fine and gross motor skills due to lack of proper sensory experience are disturbed. the role of dexterity in Activity of daily living, interaction with environment and independency is quiet crucial in Down's syndrome. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of simultaneous application of exteroceptive and proprioceptive stimuli on the dexterity of 6-7 year old educable children with Down's syndrome.
    Materials And Methods
    33 Educable children with Down's syndrome were assigned in three groups (i.e. extercoceptive, proprioceptive, simultaneous application respectively) and participated in this study. In the first group, children received only exteroceptive stimulation for 30 minutes, 3 times a week. Children in the second group received only proprioceptive stimulation in the same period. Children in the third group received both stimulations simultaneously. Dexterity was evaluated through purdue peg bourd test after 5th, 10th, 15th, 20th, 25th, and at 30th sessions.
    Results
    Dexterity changes were significantly differed in all 3 groups (p<0.05) using repeated measurement test. In order to assess the improvement process of dexterity, every group was evaluated separately with dexterity test (purdue peg board). Third group showed significant improvement in comparison with other groups (p<0.05). There was no significant improvement in dexterity in first and second groups (p>0.05).
    Conclusion
    The findings of current study suggest that simultaneous application of exteroceptive and proprioceptive senses could be used for improvement of dexterity in children with Down's syndrome and perhaps in children with motor control problems.
  • Khanmohammadi, Talebian S., Shadmehr A., Entezari E Pages 33-39
    Background And Aim

    The shoulder area is the most complex region of the body and inherently unstable that motions are produced and controlled by sequenced activation of muscles in force couple patterns. It seems that investigating of shoulder muscle activation pattern is essential in the various tasks in healthy subjects due to the unstable structure of the shoulder and vital role of muscles in the stability. In order to evaluate motor control changes in the various movement, designing the therapeutic programs suitable to the shoulder pain and to evaluate effects of physiotherapy and preventing of side effects, this study was conducted. Up to now, it has not been evaluated in the D1flex & D1ext patterns yet.

    Materials And Methods

    Thirteen female healthy volunteers participated in the experiment. Dependent variables of muscle activation such as onset and offset as well as sequencing of muscles (upper trapezius, lower trapezius, serratus anterior, pectoralis major, anterior deltoid and posterior deltoid) of dominant side were calculated during D1flex & D1ext patterns by surface EMG and Data log software in the standing position with speed movement of 25 degree/second.

    Results

    Special patterns of muscle activation were observed during D1flex & D1ext. Sequencing of muscle activation was different in the both movement patterns. Also, significant differences were found in the latency time of all muscles (p<0.05) except upper fibers of trapezius related to flex/ext goniometer (p=0.33) between both movement patterns.

    Conclusion

    This study demonstrated that there are special patterns of activation of muscles around the scapulohumeral articulation in the normal subjects. Rehabilitation and conditioning programs should be designed to restore and optimize the activation sequences and task specific functions of these muscles.

  • Bagheri H., Talebian S., Olyaei Gr, Barati N Pages 40-47
    Background And Aim
    The presence of the flexion relaxation phenomenon (FRP) during trunk flexion represents myoelectric silence consistent with increased load sharing of the posterior discoligamentous passive structures. A number of studies have shown differences in the FRP between patients with chronic low back pain and healthy individuals, Persistent activation of the lumbar erector spinae musculature among patients with back pain may represent the body's attempt to stabilize injured spinal structures via reflexogenic ligamentomuscular activation for protecting them from further injury and avoiding pain.
    Materials And Methods
    Two groups of female subjects ((20 - 40 years old) were participated in this study. First group consisted of 10 subjects with chronic low back pain (CLBP) and second group consisted of 10 healthy ones as control group. Both groups have performed 5 cycles of trunk flexion - extension. The speed of the movement repetition controlled by an electronic metronome. The EMG signals recorded from T12 and L3 paravertebral muscles and bisepse femoris on the right side. The lumbar flexion motion degree has been measured by the digital flexible goniometry. All subjects have done Sorenson Back Endurance test in prone laying position. The subjects have extended their trunk up to the horizontal position and sustained in this position up to fatigue level. The subjects leave the table and asked to do 5 more cycle of trunk flexion - extension.
    Results
    In patients group thre is an increment and significant differences in lumbar flexion degree at the time of muscle EMG off in comparison with healthy subjects after fatigue test (p<0.05). In both groups, the myoelectric silence period showed a significant change with respect to the pre- fatigue (p<0.05). The median frequencies shifted to lower frequencies after fatigue protocol (p<0.05).
    Conclusion
    Muscle reflexive responses would change following fatigue protocol. Therefore, the muscle activity will increase after the fatigue period. In the other hand, in patient group the role of the muscles as a stabilizer seems to be increased to enhance the stability at the injured segment after fatigue protocol. This protects the segment against pain and disability.
  • Shiravi Z., Hadian Mr, Talebian S., Olyaei Gr Pages 48-56
    Background And Aim

    Chronic ankle instability (CAI) is a current disability that can affect on activity daily living of the patients. Many studies have indicated postural control deficits in these patients; but the effect of a dual task on postural control has not been examined yet.

    Materials And Methods

    Postural stability in CAI patients and healthy subjects was measured using the Force Plate. Eight positions concluded two different stances (double & single) with closed or opened eyes. All positions concurrently were done with a cognitive task. Anterior/posterior (Rfa) and medial/lateral (Rsw) mean sway quantified static postural stability.

    Results

    Mean sway significantly increased in patients in the anterior/posterior (single and double leg stance) and medial/lateral (single leg stance) directions (P<0.05). While performing a dual task anterior/posterior mean sway decreases within the patients group on the impaired leg stance (P<0.05). No difference is seen in the healthy subjects.

    Conclusion

    Postural control deficits were identified in participants with chronic ankle instability. In view of the fact that a cognitive task resulted in decreasing displacement of center of pressure in patients, this method may identify as an examination and a plan of treatment for affecting on ankle stabilizing factors.