فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال دوازدهم شماره 5 (آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سکینه فلسفین، سمانه خویدکی، مهدی محمدی* صفحات 334-346
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل مقاله های منتشر شده در ارزیابی تولیدات علمی حوزه ی پزشکی ایران در پایگاه Web of Science صورت گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع تحقیقات علم سنجی است که با بهره گیری از روش مرور متون تدوین شده است. جامعه ی پژوهش را 55 عنوان مقاله ی منتشرشده در مجلات علمی-پژوهشی و علمی ترویجی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه ی بررسی تولیدات علمی پزشکی ایران در پایگاه Web of Science تشکیل می دهد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در خصوص ارزیابی تولیدات علمی حوزه ی پزشکی ایران(بین سال های 1395-1385) 55 مقاله منتشر شده است که از آن ها 35 مقاله به بررسی برون دادهای علمی دانشگاه های علوم پزشکی و بقیه به بررسی برون دادهای علمی یک حوزه موضوعی خاص پرداخته اند که حوزه های داروسازی و جراحی بیشترین تحقیق ها را به خود اختصاص داده است. 60.6 درصد از پژوهش ها توسط متخصص های حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی و 39.4 درصد توسط متخصصان حوزه ی پزشکی منتشر شده اند. در بین افراد و دانشگاه ها، دانشگاه علوم پزشکی تهران و در بین افراد، حافظ محمدحسن زاده اسفیجانی پرکارترین شناخته شدند. اکثر پژوهش ها با رویکرد علم سنجی منتشر شده اند و در بین نرم افزارهای علم سنجی نیز نرم افزار Pajek بیشتر مورد استفاده قرار گرفته بود. در بین مقاله های منتشر شده، مقاله های دو نفره و سه نفره بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بودند.
    نتیجه گیری
    مقالات مورد بررسی دارای گرایش کمی بوده اند و ذکر روش های متنوع نشان دهنده ی نوعی آشفتگی به کارگیری واژگان و اصطلاحات است.
    کلیدواژگان: تولیدات علمی پزشکی، Web of Science، مرور متون، علم سنجی
  • آرش رشیدیان، عفت محمدی، ترانه یوسفی نژاد، الهام دادگر، صدیقه صلواتی، زهرابیگم سیدآقامیری* صفحات 347-358
    زمینه و هدف
    نقطه ی آغاز هر پژوهشی مسئله یابی است و تا زمانی که مسئله ی اساسی شناسایی نشود، صرف زمان و هزینه جهت انجام پژوهش اتلاف منابع خواهد بود. لازمه ی شناسایی مسایل اساسی، نیازسنجی پژوهشی است. این مطالعه با هدف تعیین اولویت های پژوهشی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای کاربردی است که در پنج مرحله طراحی و اجرا شد: 1. برگزاری کارگاه آموزشی روش گروه اسمی، 2. انجام مصاحبه های کیفی و استخراج اولیه اولویت های پژوهشی، 3. برگزاری دور اول جلسات گروه اسمی، 4. برگزاری دور دوم جلسات گروه اسمی، 5. نهایی نمودن عناوین اولویت دار پژوهشی. داده های به دست آمده در هر مرحله با استفاده از نرم افزارهای Excel و spss 19 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    این مطالعه با مشارکت 38 نفر انجام شد. در مرحله اول، 258 عنوان پژوهشی اولیه استخراج شد. عناوین پژوهشی اولیه طی برگزاری 4 جلسه گروه اسمی، امتیازدهی شدند. در انتها %75 شرکت کنندگان به معیار ضرورت 21 عنوان پژوهشی نمره 9-7 دادند که به عنوان عناوین پژوهشی معاونت در نظر گرفته شدند. عنوان"بررسی علل ریشه ای مرگ مادر" بالاترین اهمیت و "بررسی میزان اثربخشی اجرای غربالگری کم کاری تیروئید" کمترین اهمیت را به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که بین ذینفعان در خصوص اولویت های پژوهشی که نیاز به سرمایه گذاری برای تولید اطلاعات و دانش مربوط به اهداف و سیاست های سلامت دارند، اجماع وجود دارد. هدایت منابع پژوهشی سازمان به سمت اجرای این اولویت ها، منجر به تخصیص عقلایی و شفاف اعتبارات برای تولید دانش و در نهایت ارتقای سلامت جمعیت خواهد شد.
    کلیدواژگان: اولویت پژوهشی، نیازسنجی پژوهشی، بهداشت
  • رضا صفدری، سمیه مهدوی، لیلا شاهمرادی، خدیجه ادبی، شهرام طهماسبیان، مهناز نظری* صفحات 359-366
    زمینه و هدف
    مراقبان بهداشتی به اطلاعات به موقع و مناسب نیاز دارند. پرونده ی الکترونیک به مدیریت آسان داده ها کمک می کند. هدف این پژوهش ایجاد پرونده ی الکترونیک و بررسی میزان تکمیل اطلاعات پرونده های کاغذی بیماران مول هیداتیفرم می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش به روش توسعه ای و توصیفی-تحلیلی در سال 1396 انجام گرفت. پس از گردآوری و تایید مجموعه ی حداقل داده های سیستم، داده های پرونده ی بیماران با چک لیست، استخراج و جهت طراحی پرونده الکترونیک در نرم افزار SQL وارد گردید. طراحی سیستم، با نرم افزار SQL Server 2012 و Visual Studio 2013 و تحلیل داده ها، با نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد. میزان تکمیل داده ها در 94 پرونده نیز اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در یافته های تکمیل پرونده های کاغذی، آیتم آدرس در 100 درصد موارد تکمیل شده بود. کمترین داده ی تکمیل شده، آیتم کمبود کاروتن، با 1/1 درصد بود. 8 داده ی مهم شامل: سن اولین قاعدگی و حاملگی، فاصله ی بین حاملگی ها، تعداد شرکای جنسی، وضعیت قاعدگی بین بارداری ها، روش پیشگیری، عادات اجتماعی و رادیوتراپی بیمار در هیچ یک از پرونده ها تکمیل نشده بود.
    نتیجه گیری
    در بررسی پرونده های کاغذی، داده های مهم در پرونده بیماران گردآوری نشده و یا به صورت محدود تکمیل
    شده اند که این امر ضرورت به کارگیری پرونده الکترونیک را روشن می سازد. پرونده الکترونیک این بیماری با گردآوری اطلاعات ضروری به پیش گیری و درمان بهتر، پیگیری منظم و صرفه جویی در وقت و هزینه ی بیماران کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: مول هیداتیفرم، پرونده ی الکترونیک سلامت، حداقل مجموعه ی داده
  • مهدی زیرک* ، سید سعید طباطبایی، فاطمه حسینی دولت آبادی صفحات 367-375
    زمینه و هدف
    اگر فرهنگ سازمانی منجر به تحریک خلاقیت سازمانی گردد، برای سازمان اثربخشی و موفقیت را به ارمغان می آورد. از این رو هدف اصلی این پژوهش تعیین رابطه ی فرهنگ سازمانی و خلاقیت کارکنان با توجه به نقش میانجی گری سرمایه اجتماعی در معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که بر روی 183 نفر از کارکنان معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه های استاندارد فرهنگ سازمانی(56 سوال)، خلاقیت کارکنان(60 سوال) و سرمایه اجتماعی(28 سوال) بود. بررسی اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار Pls smart نسخه دو انجام پذیرفت.
    یافته ها
    بین فرهنگ سازمانی و سرمایه اجتماعی با مقدار 0/752 و بین فرهنگ سازمانی و خلاقیت کارکنان با مقدار 0/464 همبستگی مستقیم وجود داشت. همچنین سرمایه اجتماعی رابطه بین فرهنگ سازمانی و خلاقیت کارکنان نقش میانجی گری ایفا می نمود.
    نتیجه گیری
    سازمان ها می توانند با توافق بر سر ارزش ها و باورهای موجود در سازمان و همسو کردن اهداف فردی و سازمانی به افزایش خلاقیت کارکنان کمک نمایند و برنامه ریزان نیز نمی توانند اساس و معیار افزایش خلاقیت افراد را، بدون توجه به فرهنگ سازمانی پایه ریزی نمایند. اگر مدیران نسبت به تقویت سرمایه اجتماعی اقدام نمایند، می توانند ضمن تقویت فرهنگ سازمانی در سازمان های خود، بستر مناسبی را در جهت ایجاد همنوایی مشترک ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، خلاقیت، سرمایه اجتماعی
  • مرجان قاضی سعیدی، معصومه اخلاقی کلهرودی، شراره رستم نیاکان کلهری، الهه امیدواری ابرقویی* صفحات 376-385
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتویید (Arthritis Rheumatoid) یک بیماری مزمن پیش رونده است که نیازمند مراقبت دایم است و مراجعه ی مداوم به پزشک برای تغییر درمان، مشاهده ی پیشرفت درمان و کنترل عوارض دارویی در آن اهمیت دارد و لازم است. یکی از سیستم های اطلاعاتی که برای ثبت اطلاعات بیماری ها استفاده می شود، سیستم ثبت یا رجیستری بیماری است که در واقع یک پایگاه داده است که شامل اطلاعاتی خاص از افرادی است که از یک بیماری خاص رنج می برند و یک ابزار ایده آل برای مطالعه بالینی است. اولین گام برای طراحی یک رجیستری، شناسایی نیازهای اطلاعاتی سیستم می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، 40 پزشک متخصص روماتولوژی که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، داخل شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه ی محقق ساخته شامل اطلاعات کلی، درگیری های بالینی، اطلاعات درمانی، آزمایشگاهی، تصویربرداری، بستری شدن و فوت بود که روایی آن توسط گروهی از متخصصان و پایایی پرسش نامه از طریق روش بازآزمون به تایید رسید.
    یافته ها
    پس از بررسی میانگین امتیازهای پزشکان، اهمیت اطلاعات کلی 92/9%، درگیری های بالینی 84/8% اطلاعات درمانی 86/2%، آزمایشگاهی 81/2%، تصویربرداری و رادیولوژی 97/04%، بستری شدن 87/2% و فوت 81/2% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    رجیستری ها با توجه به اهدافی که دنبال می کنند، داده های متفاوتی را ثبت می کنند. شناسایی نیازهای اطلاعاتی از طریق دخیل نمودن دیدگاه پزشکان به عنوان متخصصان این حوزه در اثر بخش و کارامد نمودن این سیستم تاثیر دارد. حاصل این پژوهش شناسایی نیازهای اطلاعاتی برای طراحی سیستم ثبت بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید بود. این اطلاعات در 7 دسته ی اطلاعاتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتویید، رجیستری، نیازهای اطلاعاتی
  • زهره برکند، مینا جمشیدی، حسین درگاهی، سعید صیادشیرکش* صفحات 386-397
    زمینه و هدف
    در دنیای پرچالش کنونی مسایل اخلاق کاری به عنوان یک نیاز در سازمان ها همواره مورد بحث بوده و بررسی ارتباط آن با رفتار شهروندی سازمانی به عنوان یک نوع رفتار فرانقش، همواره مطرح بوده است. هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط رفتار شهروندی سازمانی با اخلاق کار در کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران در سال 1395 می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی و جامعه ی آماری 426 نفر از کارکنان دانشکده هاست که براساس فرمول کوکران به عنوان نمونه متناسب و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه ی رفتار شهروندی سازمانی Organ و پرسش نامه ی اخلاق کار Gregory C. Petty است که روایی آن توسط خبرگان بررسی شد. ضریب آلفای کرونباخ پرسش نامه رفتار شهروندی سازمانی 0/793 و اخلاق کار 0/764 به دست آمد که بیانگر ثبات درونی پرسش نامه می باشد. برای تحلیل متغیرها از آمار توصیفی و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده گردید و جهت نرمال بودن داده ها، از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین پاسخ دهندگان به پرسش نامه ها مرد؛ رده سنی بین 30-20 سال؛ از نظر تحصیلات دارای مدرک فوق لیسانس؛ از نظر وضعیت استخدام قرارداد حرفه ای و دارای سابقه بین 10-5 سال بودند. یافته ها حاکی از آن است که بین رفتار شهروندی سازمانی و اخلاق کار رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد(0/783=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی بالاتر منجر به درجات بالاتر اخلاق کاری می شود. لذا با آموزش و تقویت رفتار شهروندی سازمانی می توان سطح اخلاق کار را در بین کارکنان ارتقا و بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، اخلاق کار، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • وحید چنگیزی، فریدون میانجی، فرشته قادربیگی زاد* ، فرشته محمدی صفحات 398-406
    زمینه و هدف
    آنژیوگرافی کرونری یک روش تشخیصی و درمانی برای مشکلات قلبی است که زمان فلوروسکوپی و دز بالایی دارد. دز موثر عدسی چشم، به عنوان یک عضو حساس به اشعه در تابش های طولانی در کرونری آنژیوگرافی باید ارزیابی شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی که در بیمارستان امام حسین(ع) مهران، ایلام، ایران در بهمن و اسفند 95 با دستگاه زیمنس با تیوب زیر تخت انجام شد، از TLD به عنوان دزیمتر فردی استفاده شد. برای اندازه گیری دز موثر این دزیمترها زیر عینک سربی در قسمت خارجی چشم کاردیولوژیست قرار داده شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSSورژن 22 و با سطح معنی داری کمتر از 0/05 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین زمان فلوروسکوپی در مسیر رادیال 2/11±3/17 دقیقه و در مسیر فمورال 6/97±12/65 دقیقه با(=0/003P) می باشد. میانگین دز موثر دریافتی چشم راست و چپ کاردیولوژیست در آنژیوگرافی های رادیال به ترتیب 0/003 و 0/005 میلی سیورت با(2P=0/0) در آنژیوگرافی های فمورال 0/008 و 0/011 میلی سیورت با(P=0/748) می باشد. میانگین دز موثر عدسی چشم در استفاده از مسیر رادیال کمتر از استفاده از مسیر فمورال به دست آمد. میانگین دز موثر در چشم راست و چپ در استفاده از مسیر رادیال و فمورال تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    مهمترین عامل پرتوگیری بیشتر در کاردیولوژیست زمان فلوروسکوپی و فاصله از منبع اشعه ایکس است.
    کلیدواژگان: کرونری آنژیوگرافی، دزیمتر ترمولومینسانس، دز پرتوی، دز موثر عدسی چشم
  • نادر عالیشان کرمی، محسن حاجی زین العابدینی* ، ایرج رداد، سید جواد قاضی میرسعید صفحات 407-418
    زمینه و هدف
    هستان شناسی ها در زیست پزشکی کار ادغام، مبادله، جستجو و پرسش از داده ها را آسان می کنند. مخزن هستان شناسی های باز زیست پزشکی(مخزن) یک راه کار برای ایجاد هستان شناسی های مرجع می باشد که در آن طراحی هستان شناسی ها مبتنی بر اصولی است که تعامل آنها را به صورت یک نظام منفرد تبدیل نماید. هدف این مقاله تعیین وضعیت هستان شناسی های توسعه یافته طبق اصول مزبور می باشد.
    روش بررسی
    این پیمایش توصیفی-مقطعی در سال 1396 انجام شد. اطلاعات اجزای اصلی، موضوع، زبان و ابزار ساخت هستان شناسی ها از وب سایت مخزن هستان شناسی باز زیست پزشکی و OntoBee (سرور پیش فرض داده های پیوندی هستان شناسی های مخزن) بازیابی گردید. فراوانی کلاس ها، نمونه ها، روابط شیئی، روابط نوع-داده و روابط ابرداده ای حاشیه نویسی با استفاده از آمار توصیفی، دسته بندی و ارایه گردید.
    یافته ها
    موضوعات اصلی 151 هستان شناسی موجود آناتومی، سلامت و فنوتیپ بود. بیشترین زبان و ابزار ساخت به ترتیب نسخه های OBO و OBO-Edit بودند. 5 درصد هستان شناسی ها بیش از 78977 کلاس، 150 رابطه ی شیئی، 39 رابطه ی نوع-داده، 110 رابطه ی ابرداده ای حاشیه نویسی و 356 نمونه داشتند.
    نتیجه گیری
    افزایش تعداد هستان شناسی های مخزن و استفاده ی بیشتر از زبان OBO و ابزار OBO-Edit حاکی از پذیرش توسعه دهندگان هستان شناسی برای استفاده از این ابزار و زبان برای ساخت هستان شناسی مبتنی بر اصول مخزن است.
    کلیدواژگان: هستان شناسی، هستان شناسی زیست پزشکی، مخزن هستان شناسی های منبع باز زیست پزشکی
|
  • Sokaineh Falsafin , Samaneh Khavidaki , Mahdi Mohammadi* Pages 334-346
    Background and Aim
    The purpose of this study is the analysis of articles published about the evaluation of medical scientific products in Web of Science database.
    Materials and Methods
    This is a quantitative research that is based on literature review. The population of the study consists of 55 articles published in valid national scientific journals on the review of medical scientific products of Iran in Web of Science.
    Results
    The findings show that during 2006-2016, about 35 articles reviewed the scientific outputs of medical universities and the others examined the scientific outputs of a particular subject area, among which pharmaceutical and surgical fields had the most studies. Some 60.6% of the studies were published by specialists in the field of knowledge and information science, and 39.4% by medical specialists. Among universities, Iran University of Medical Sciences, and among individuals, Hafez Mohammad Hassanzadeh Asfijani were recognized as the most prolific. Most researches have been published using Scientometric Approach, and among scientific software, Pajek has been used more. Among the published articles, those with two and three authors were the most.
    Conclusion
    The articles have been quantitative, and mentioning various methods indicates a kind of confusion in the choice of vocabulary and terminology.
    Keywords: Medical scientific products, Web of Science, Literature Review, Scientometric
  • Arash Rashidian , Efat Mohamadi , Taraneh Yousefinezhadi , Elham Dadgar , Sedigheh Salavati , Zahra Beigom Seyed Aghamiri* Pages 347-358
    Background and Aim
    The starting point for any research is the problem-solving and Research Needs Assessment is needed to identify the underlying issues. This study was conducted to determine the research priorities of the Deputy of Health of Tehran University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    The present study was an applied study that was designed and implemented in five stages; 1. holding a workshop to teach nominal group technique; 2. Carrying out interviews and the primary extraction of research priorities; 3. Conducting the first round of nominating sessions; 4. holding the second round of nominal group meetings, 5. Finalizing research prioritization titles. Data were analyzed by Excel and Spss version 19 software.
    Result
    This study was conducted with the participation of 38 people. At first, 1039 minutes of interview, 258 original research titles were extracted. Initial research titles were scored during the 4 sessions. At the end, 75% of the participants rated the 21 study points as 7-9, which were considered as research priorities. The titles "Investigating the root causes of maternal death" was the most priority and "the assessment of the effectiveness of the screening of hypothyroidism" was the least priority.
    Conclusion
    According to findings, there is consensus among stakeholders on research priorities that require investment in generating knowledge related to health goals. Managing the research resources of the organization towards implementing these priorities will lead to a rational allocation of resources for the production of knowledge and applied products, and ultimately to improve the health of the population.
    Keywords: Research Priority, Research Needs Assessment, Health
  • Reza Safdari , Somaye Mahdavi , Leila Shahmoradi , Khdijeh Adabi , Shahram Tahmasebian , Mahnaz Nazari* Pages 359-366
    Background and Aim
    To provide effective care, health care providers need timely and appropriate information. Electronic records provide quick access and easy management of data. The aim of this study was to develop electronic health records for patients with hydatidiform mole and evaluation of completeness of medical records
    Materials and Methods
    This applied study was conducted in 2017. After verifying the minimum data set required for the system, data were extracted from patient records using a checklist and entered into SQL server. SQL server 2012 and Visual Studio 2013 to design electronic records and SPSS 20 for data analysis was used. Extent of data completion in patient records was also assesed.
    Results
    Data on the completion of paper records indicated that in 100% of cases, “address” item was filled in. The less completed data was related to carotene deficiency (%1.1). Our findings also showed that the eight most important items like age of first menstruation, first gestational age, interval between pregnancies, number of sexual partners, menstruation between pregnancies, contraceptive methods, social habits and radiotherapy, were not completed in all records.
    Conclusion
    Many of the important minimum data set for hydatidiform mole disease were either not completed or completed in limited numbers in paper records. By developing such health records, we can ensure better prevention and treatment, and regular follow-up for the patients and help them to save their time and costs.
    Keywords: Hydatidiform Moles, Electronic Health Record, Minimum Data Sets
  • Mahdi Zirak*, Seyed Saeed Tabatabaee , Fatemeh Hoseini Dolatabadi Pages 367-375
    Background and Aim
    If organizational culture leads to stimulating organizational creativity, it will bring effectiveness and success to the organization. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between organizational culture and creativity of employees, taking into account the role of mediation of social capital in the development deputy of Mashhad university of medical sciences.
    Materials and Methods
    This descriptive - analytical study was conducted in 183 employees of management development and resources department of Mashhad university of medical sciences that were randomly selected. The data collection tool was a standard organizational culture questionnaire (56 questions), employee creativity (60 questions), and social capital (28 questions). Data were analyzed using Structural Equation Modeling Method and with the help of the software Pls smart version two.
    Results
    There was a direct correlation between organizational culture and social capital (r=0.752) and between organizational culture and creativity of staff (r=0.464). Also, the social capital of the relationship between organizational culture and creativity of staff played the role of mediation.
    Conclusion
    Organizations can help to increase creativity by agreeing on the values and beliefs in the organization and aligning individual and organizational goals, and planners cannot plan the criteria for increasing creativity of individuals regardless of organizational culture. If managers act to strengthen social capital, they can strengthen organizational culture in their organizations and create a suitable platform for creating a commonality.
    Keywords: Organizational Culture, Creativity, Social Capital
  • Marjan Ghazi Saeedi , Masoumeh Akhlaghi Kalahroodi , Sharareh Rostam Niakan Kalhori , Elaheh Omidvari Abarghuei* Pages 376-385
    Background and Aim
    Arthritis Rheumatoid is a progressive Chronic disease requiring constant care, and it is important to consult a physician for change in treatment, to see the progress of treatment, and to control the side effects of the drug. One of the information systems used to record information of diseases is the registry or registry system of the disease, which is a database that contains specific information about those who are suffering from a specific illness. Also it is an ideal tool for clinical study. The first step to design a registry is to identify the information needs of the system.
    Materials and Methods
    In this study, 40 randomly selected rheumatologists were entered. The data collection tool was a researcher-made questionnaire including general information, clinical involvement, clinical information, laboratory, imaging, hospitalization and death information; its validity was confirmed by experts and its reliability was estimated by test-retest.
    Results
    After reviewing the average scores, the importance of general information, clinical involvement, clinical information, laboratory, radiology, hospitalization and death information were obtained: 92.9%, 84.8%, 86.2%, 81.2%, 97.04%, 87.2% and 81.2%, respectively.
    Conclusion
    Based on the goals that registries follow, they record different data. Identification of information needs through the involvement of physicians as the experts of this field affects the effectiveness and efficiency of the system. The result of this study is the identification of information needs for designing a registration system for patients with Rheumatoid Arthritis. This information is presented in seven categories.
    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Registry, Information Need
  • Zohreh Barkand , Mina Jamshidi , Hossein Dargahi , Saeed Sayad Shirkesh* Pages 386-397
    Background and Aim
    In today's challenging world, the ethical issues of work as a requirement in organizations have always been discussed and its relevance to organizational citizenship behavior as a kind of antitrust behavior has always been raised. The aim of this study was to determine the relationship between organizational citizenship behavior and work ethic among the staffs of the faculties of Tehran university of medical sciences in 2016-2017.
    Materials and Methods
    The present research was descriptive-analytic and the statistical population of the study was 426 employees of colleges. They were selected according to the Cochran formula as proportional sample and selected by random sampling. Organizational citizenship behavior inventory (1988) and Grigory, et al, Patty (1990) questionnaire, whose validity was assessed by the experts. The cronbach's alpha coefficient, organizational citizenship behavior inventory (0.793), and job ethics (0.764), represent the internal consistency of the questionnaire. For analysis of variables, descriptive statistics and spearman correlation test were used and kolmogorov-smirnov test was used to normalize the data.
    Results
    Most male respondents, aged between 20-30 years; in terms of graduate degrees, were in a professional contract with a record of 5-10 years. Results showed that there was a positive and significant relationship between organizational citizenship behavior and work ethics (p=0.783).
    Conclusions
    Higher organizational citizenship behavior leads to higher levels of work ethics. Therefore, by training and strengthening organizational citizenship behavior, the level of work ethics among employees can be improved.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Work Ethics, Tehran University
  • Vahid Changizi , Fereidoun Mianji , Fereshteh Ghaderbeygizad*, Fereshteh Mohammadi Pages 398-406
    Background and Aim
    Coronary angiography (CA) is a diagnostic and therapeutic procedure for cardiac complexity, that has a high dose and high fluoroscopy time. The effective dose of eye lens as a radiosensitive organ in long-term exposure to CA must be evaluated.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was performed with Siemens under-bed machine in Imam Hossein Hospital of Mehran, Ilam Province of Iran, in January and February 2016. In this study, TLD was used as personal dosimeter. To measure the effective doses, TLD was put on the external side of cardiologists’ eyes under lead glasses. Data were analyzed by spss22 at a significant level (p<0.05).
    Results
    The mean fluoroscopy time in the radial route was 3.17±2.11 and in the femoral route was 12.65±6.97 minutes (p=0.003). The mean effective doses of cardiologists’ right and left eyes in radial and femoral angiography were 0.003, 0.005 (p=0.02) and 0.008, 0.011 (p=0.748), respectively. The mean effective dose of eye lens in the use of radial route was obtained less than that of femoral route. The mean effective doses in right and left eyes were not significantly different in the use of radial and femoral routes.
    Conclusion
    Fluoroscopy time and the distance of source are the main factors of more radiation on cardiologists.
    Keywords: Coronary Angiography, TLD, Dose, Effective Dose of Eyes
  • Nader Alishan Karami , Mohsen Hajizeinalabedini*, Iraj Radad , Seyed Javad Ghazi Mirsaeed Pages 407-418
    Background and Aim
    Ontologies facilitate data integration, exchange, searching and querying. Open Biomedical Ontologies (OBO) Foundry is a solution for creating reference ontologies. In this foundry, the design of ontologies is based on established principles which allow for their interactions as a single system. The purpose of this study is to determine the main features of ontologies developed based on foundry principles.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study (2017) retrieved data about the ontology components, subject, language and tool from the OBO foundry website, and OntoBee (the default linked data server for the foundry ontologies). The frequency of classes, instances, Object Properties, DataType Properties and Annotation Properties are classified by the use of descriptive statistics.
    Results
    The main subjects of 151 ontologies were Anatomy, Health and Phenotype. Most languages and tools were, respectively, OBO and OBO-edit versions used for the development of ontologies. Five percent of ontologies contained more than 78977 classes, 150 object relations, 39 DataType relations, 110 annotation relations, and 356 instances.
    Conclusion
    Increasing the number of ontologies developed based on OBO foundry principles as well as using OBO language and OBO-Edit is indicative of the fact that ontology developers have accepted the principles and tools.
    Keywords: Ontology, Biomedical Ontology, Foundry of Open Biomedical Ontologies