فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال دهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1395)

مجله پیاورد سلامت
سال دهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1395)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1395/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خلیل علی محمدزاده *، حمیدرضا محسنی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    با توجه به ارتباط سلامت محیط کار بر روی کارکنان و با عنایت به فقدان برنامه ریزی مناسب جهت شناسایی و کنترل عوامل زیان آور شغلی، ایجاد شناسنامه سلامت محیط کار ضروری است. هدف این پژوهش طراحی شناسنامه ای است که دربردارنده تمام اطلاعات مربوط به سلامت محیط کار کارکنان بخش اداری یکی از وزارت خانه های دولتی است تا بتواند در فواصل زمانی مشخص بروز گردد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی و از نوع پژوهش های پیمایشی و مطالعات مشاهده ای بود که در زمستان 93 در 100 ایستگاه کاری که به صورت تصادفی در یک سازمان دولتی انتخاب شدند، از طریق طراحی فرم شماره یک شامل اطلاعات ساختمان محل کار، و شماره دو شامل اطلاعات بهداشتی ایستگاه کاری، انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات هر ایستگاه کاری از دستگاه های سنجش نور، صدا، دما، تهویه و پرتوها و نیز انجام مصاحبه با کارکنان استفاده شد. برای تحلیل داده های به دست آمده از نظرات کارشناسی چهار تن از کارشناسان بهداشت محیط، عمومی و حرفه ای و عمران استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از اطلاعات به دست آمده در این پژوهش، شناسنامه سلامت محیط کار طراحی و مشخص شد که با استفاده از این شناسنامه می توان به استاندارد سازی محیط کاری کارکنان اداری، ایجاد یک بانک اطلاعاتی از اطلاعات مرتبط با سلامت محیط کار دستیابی پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    با استفاده از نتایج این پژوهش، شناسنامه سلامت محیط کار و رویه مدیریتی استاندارد برای بازدیدهای بهداشتی از محیط کاری کارکنان اداری طراحی گردید.
    کلیدواژگان: شناسنامه سلامت محیط کار، عوامل زیان آور شغلی، بازدیدهای بهداشتی
  • مریم احمدی، طیبه نوری*، کامبیز بهاء الدین بیگی، اسماعیل مهرآیین صفحات 12-22
    زمینه و هدف
    بیش از چهل سال است که خدمات سلامت روان از راه دور به عنوان ابزاری موفق در زمینه های مختلف از قبیل: درمان و مداخلات پیشگیرانه مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش با هدف تعیین دیدگاه صاحبنظران حوزه ی مدیریت اطلاعات سلامت و متخصصان بهداشت روان در خصوص خدمات سلامت اعصاب و روان از راه دور برای جانبازان انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی در سال 1392 انجام گرفت. جامعه ی پژوهش، شامل: متخصصان بهداشت روان شاغل در بیمارستان های روان پزشکی جانبازان شهر تهران و صاحب نظران رشته مدیریت اطلاعات سلامت بود. گردآوری داده ها از طریق پرسش نامه خود ساخته انجام گرفت که روایی آن توسط گروه خبرگان و پایایی پرسش نامه مزبور از طریق روش آزمون-بازآزمون به تایید رسید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در بخش تاثیر خدمات سلامت روان از راه دور، متخصصان سلامت روان برای تاثیر کاهش هزینه های سفرهای درمانی میانگین 4/37، و برای امکان جایگزینی خدمات سلامت روان از راه دور با درمان های حضوری، کمترین رتبه میانگین 2/68 را در نظر گرفتند.
    نتیجه گیری
    در شرایطی که دسترسی به مراقبت های حضوری دشوار باشد، خدمات سلامت روان از راه دور می تواند به عنوان جایگزین مناسب جهت ارائه ی خدمات مراقبت های مورد نیاز جانبازان به کار گرفته شود. لذا پیشنهاد می شود نهادهای ذیربط و مدیران نظام سلامت اقدامات جدی تری جهت پیاده سازی این خدمات برای جانبازان انجام دهند.
    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، سلامت روان از راه دور، جانباز
  • فاطمه شیخ شعاعی*، الهام زهره کرمانی، آرزو غمگسار، طاهره صادقی صفحات 23-35
    زمینه و هدف
    منظور کردن عناصر مدیریت دانش شامل دسترس پذیری، خلق، و انتقال دانش در وب سایت کتابخانه های دیجیتالی دارای اهمیت بسیاری است و باعث کارایی بهتر آن ها می شود. لذا این مقاله با هدف شناسایی و تعیین میزان به کارگیری معیارهای مدیریت دانش در وب سایت های کتابخانه های دیجیتالی منتخب در ایران تهیه و تدوین شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پیمایشی توصیفی و با هدف کاربردی بود. گردآوری داده ها بر اساس چک لیست مبتنی بر مدل دسترس پذیری، خلق و انتقال دانش صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل وب سایت 7 کتابخانه دیجیتالی نور، پیام نور، مجلس شورای اسلامی، تبیان، دید، آستان قدس رضوی و کتابخانه دیجیتالی ملی ایران در کشور بود که بر اساس در دسترس بودن انتخاب شد.
    یافته ها
    میزان به کارگیری معیارهای مدیریت دانش در وب سایت کتابخانه های دیجیتالی منتخب در حد متوسط بود و معیار دسترسی به وب سایت بیشترین و مشارکت آنلاین کمترین میزان را به خود اختصاص داد. کتابخانه دیجیتالی تبیان با رعایت 56 درصد از این معیارها رتبه اول را در میان 7 کتابخانه دیجیتالی ایران کسب کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که معیارهای مدیریت دانش در این وب سایت ها به طور مطلوبی به کار گرفته نشده ا ند که از ناسازگاری آن ها با اصول، ضوابط و استانداردها سرچشمه می گیرد. بنابراین، طراحان کتابخانه های دیجیتالی می توانند با آگاهی از نیازهای کاربران و توجه کافی برای به کارگیری این معیارها، در ارتقا وب سایت ها و افزایش کیفیت خدمات کتابخانه های دیجیتالی، موثر واقع شوند.
    کلیدواژگان: معیارهای مدیریت دانش، کتابخانه دیجیتالی، ارزیابی وب سایت
  • زهره کشاورز، معصومه سیمبر*، علی رمضانخانی، ابوالقاسم پوررضا، حمید علوی مجد صفحات 36-50
    زمینه و هدف
    درک اولویت های سیاست گذاری سلامت زنان کارگر یکی از مهمترین چالش های مدیریت سلامت در کشور است. هدف این مطالعه اولویت بندی سیاست ها در بهبود رفتارهای ارتقادهنده سلامت زنان کارگر بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به شیوه تلفیقی متوالی کیفی-کمی در سال 1392 صورت گرفت. بخش کیفی در قالب بحث گروهی متمرکز با نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انجام شد. در بخش کمی ابزار مطالعه طراحی و روان سنجی گردید. سپس در مطالعه تجربی با نمونه گیری تصادفی، ابزار بصورت پیش آزمون در گروه 70 نفری(35 نفر مداخله، 35 نفر شاهد) زنان کارگر استفاده شد. پس از مداخله آموزشی در گروه مداخله، نتایج در پس آزمون با گروه شاهد مقایسه گردید.
    یافته ها
    بر پایه تحلیل محتوای مصاحبه ها، عبارات ابزار پژوهش طراحی گردید. متوسط شاخص روایی محتوای ابزار 0/93 بود. نتایج روایی سازه تاییدی ابزار به صورت 0/97=CFI، 0/95=GFI، 0/96=IFI، 0/98=NNFI، 0/97=NFI و 0/05=RMSEA بود. روایی ملاکی ابزار با ابزار ملاک(HPLP-2) با 0/601=r برابر 0/001P< بود. ضریب آلفای کرونباخ پرسش نامه برای عوامل ابزار 0/93-0/75، و تفاوت آماره آزمون ویلکاکسون برای عوامل ابزار در فاصله زمانی دو هفته معنی دار نبود( 0/05P>) و ابزار مذکور دارای ثبات بود. بنابراین ابزار با 100 عبارت، معتبر و پایا گردید. پس از مداخله آموزشی، میانگین امتیازات نگرش، هنجار فردی، درک کنترل رفتار، خودکارآمدی، قصد و رفتار نسبت به رفتارهای ارتقادهنده سلامت در گروه مداخله افزایش یافت. بیشترین تفاوت میانگین در حیطه خودکارآمدی بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به شرایط کار و موانع بسیار فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در زنان کارگر توجه ویژه و سیاست گذاری برنامه های سلامت خاص این گروه ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، سیاست گذاری، بهبود رفتار، زنان کارگر، سلامت
  • بتول امینی، شعله بیگدلی، ماندانا شیرازی، محمد میرشاه ولد* صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    کار و یادگیری بین حرفه ای در حیطه ی علوم پزشکی که در آن تیمی متشکل از حرفه ها ی گوناگون در کنار هم هدف مشترکی را دنبال می کنند، اجتناب ناپذیر است. آمادگی دانشجویان پزشکی برای مشارکت در فعالیت های بین حرفه ای و توجه به این فعالیت ها در برنامه درسی دوره پزشکی به ارتقاء آموزش بین حرفه ای می انجامد. هدف این مطالعه تعیین میزان پایایی و روایی نسخه فارسی شده پرسش نامه «آمادگی برای یادگیری بین حرفه ای» Parsell و Bligh است.
    روش بررسی
    پرسش نامه پیشگفت به فارسی ترجمه شد و برای تعیین روایی صوری و محتوایی در اختیار 10 نفر از صاحب نظران قرار گرفت و بر اساس نظرات آن ها تغییرات لازم در ترجمه فارسی اعمال گردید و نهایی شد. برای تعیین پایایی، پرسش نامه در دو مرحله در اختیار 40 نفر از دانشجویان سال آخر رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفت. سپس نمرات کسب شده در این دو مرحله با استفاده از روش آزمون – باز آزمون، و آزمون آلفای کرونباخ با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    روایی محتوایی پرسش نامه با استفاده از نظرات کسب شده از صاحب نظران تایید شد. 30 نفر(75%) از شرکت کنندگان، پرسش نامه را در دو مرحله تکمیل نمودند. پایایی کل پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر 0/92 محاسبه شد. ضریب همبستگی درون حیطه ای هر سه حیطه پرسش نامه، بالای 0/7 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی شده این پرسش نامه از روایی و پایایی بالایی برخوردار است و می توان از آن جهت تعیین میزان آمادگی دانشجویان برای یادگیری بین حرفه ای استفاده نمود.
    کلیدواژگان: یادگیری بین حرفه ای، پرسش نامه، روایی، پایایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • نیکزاد عیسی زاده*، رضا سلیمی، محمد مهدی اصفهانی صفحات 59-68
    زمینه و هدف

    لازمه نیل به فهم صحیح معانی و مقاصد روایات، علاوه بر ضوابط کلی فهم کلام بشری، بکارگیری قوانین و ضوابط مشخصی است که از آن به «روش مندی فهم روایات» تعبیر می شود. اصل روش مندی فهم روایات در تقابل با نظریه کسانی است که معتقدند، نباید فهم متن را فرایند دستیابی به مراد متن ازطریق فهم روشمند دانست(هرمنوتیک فلسفی)، بلکه مفسر همواره با فهمی پیشین با متن مواجه شده و بدنبال آشکار ساختن پیش فهمی است که درباه متن داشته است.

    روش بررسی

    در این مقاله به روش کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مختلف به شناسایی، بررسی و تحلیل منابع مختلف پرداخته شد.

    یافته ها

    ارجاع مخاطبین به افراد خاص از سوی اهل بیت علیهم السلام، جهت نیل به معنا و مراد صحیح و قانونمند روایات، بهترین گواه بر ضرورت روشمندی فهم روایات و از جمله روایات طبی است.

    نتیجه گیری

    دلایل اثبات اصل فوق به عنوان مبنای ورود به فهم روایات را باید از یک سو در ویژگی های درونی و بیرونی نفس روایات اعم از «وجود مراتب مختلف معنایی»، «تشابه»، «نسخ»، «اطلاق» و دیگر خصوصیاتی مانند آن جستجو کرد، و ازسوی دیگر به دلایل نقلی یعنی روایاتی برگرداند که به صراحت روش مندی فهم در این دسته از متون دینی را مورد تایید قرار می دهد. روایات، بیانگر منطق فهم است که شامل روایاتی چون «عرضه متشابهات بر محکمات»، «عرضه روایات بر آیات و سنت قطعی» می شود. علاوه بر این، روایات دال بر بهره گیری اهل بیت از اصول و قواعد فهم عرفی ازجمله دلایل مذکور است.

    کلیدواژگان: روایات طبی، فهم، روش مندی
  • آرام رستمی*، محمدرضا چشم یزدان، مهدی پاینده وفا، لیلا کیا، فاطمه سادات قریشی صفحات 69-81
    زمینه و هدف
    اولین قدم جهت کاهش دوز دریافتی بیماران می تواند در مرحله تجویز آزمون های پرتونگاری برداشته شود. از آنجایی که آزمون های رادیولوژیک توسط پزشکان درخواست می گردد، لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی پزشکان از خطر آزمون های پرتونگاری انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 160 نفر از پزشکان عمومی و متخصص در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1392 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته ای بود که در آن براساس تخمین دوز دریافتی در آزمون رادیوگرافی ساده کف دست و قرار دادن آن به عنوان یک واحد پرتودهی، آگاهی پزشکان در مورد دوز دریافتی بیماران در آزمون های پرتونگاری تشخیصی مورد بررسی قرار گرفت. روایی پرسش نامه به تایید 5 نفر از متخصصان گروه رادیولوژی و 2 نفر از اعضای هیئت علمی فیزیک پزشکی دانشگاه قرار گرفت و برطبق آزمون آلفای کرونباخ پایایی پرسش نامه برابر 0/8 به دست آمد.
    یافته ها
    بیشتر پزشکان عمومی و متخصص تخمین درستی از دوز دریافتی بیماران در آزمون رادیوگرافی کف دست نداشتند و بیشتر آنها دوز دریافتی بیماران در آزمون های پرتونگاری را کمتر از حد معمول تخمین زدند. همچنین نتایج نشان داد که به ترتیب 48 و 53/5 درصد از پزشکان عمومی و متخصص با واحدهای دوز جذبی آشنایی داشتند.
    نتیجه گیری
    آموزش به پزشکان در زمینه دوزهای رسیده به بیماران در آزمون های رادیولوژیک می تواند اقدام موثری در جهت کاهش دوز رسیده به بیماران باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی پزشکان، آزمون های پرتونگاری، رادیوبیولوژی
  • سوگند تورانی، رحیم خدایاری زرنق، جلال عربلو *، انور اسماعیلی، ساناز تقی زاده، امید خسروی زاده صفحات 82-92
    زمینه و هدف
    ایمنی بیمار از اجزاء بسیار مهم کیفیت مراقبت های سلامت محسوب می شود و برای هر نظام مراقبت سلامتی که در پی بهبود کیفیت است اولویت دارد. این مطالعه با هدف تعیین نگرش پرستاران درخصوص ایمنی بیمار در بخش های اورژانس و مراقبت های ویژه بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر در سال 1392 انجام شد. 237 نفر از پرستاران شاغل در دو بخش اورژانس و مراقبت های ویژه هفت بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق پرسش نامه نگرش ایمنی که روایی و پایایی آن به تائید رسیده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های آنوا و اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    24 درصد افراد مورد مطالعه نمره ایمنی ضعیف و نامناسب، 49 درصد نمره ایمنی قابل قبول و 27 درصد نمره ایمنی بسیار خوب و عالی به بخش شاغل در آن دادند. بالاترین امتیاز به بعد شناخت استرس، و پایین ترین امتیاز نیز به بعد ادراک مدیریت اختصاص داشت. تفاوت معناداری در دیدگاه پرستاران اورژانس و مراقبت های ویژه با ابعاد مختلف نگرش ایمنی بیمار مشاهده نشد. همه ابعاد پرسش نامه به جز بعد شناخت استرس، دارای همبستگی معناداری با دو پیامد مورد مطالعه بودند و مقدار آن بین 0/01= r تا 0/37=r قرار داشت.
    نتیجه گیری
    نیاز به درک عمیق نسبت به جو و فرهنگ ایمنی در بیمارستان از جانب سیاست گذاران در اجرای این خط مشی ها از سوی مدیران اجرایی در بیمارستان ها جهت نائل شدن به اثربخشی بالا در ارائه خدمات بالینی لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: نگرش ایمنی، بیمار، بیمارستان، بخش اورژانس، بخش مراقبت ویژه
|
  • Khalil Ali Mohammadzadeh*, Hamid Reza Mohseni Pages 1-11
    Background And Aim
    With regard to the effect of environmental health for employees, and with regard to the lack of a proper plan for identifying and controlling harmful occupational factors, it is necessary to create workplace health identification cards. The aim of this research is to design an identification card, which includes all the information about the workplace health of the employees of administrative section of a ministry, which could be updated in specific time intervals.
    Materials And Methods
    The present research was an applied, descriptive and observational study which was conducted in 2015 in 100 work stations which were randomly selected in a governmental ministry through designing of two forms, including the information about workplace building, and the health information of the work station. The employees were also interviewed in order to collect data about each workstation regarding the machines for measuring the light, sound, temperature, ventilation, and rays. The opinions of four experts in the fields of environmental health, public health, occupational health, and civil health was used to analyze the data.
    Results
    A workplace health identification card was designed and determined through using the data obtained in this research. The following issues from this identification card, including standardizing the workplace of administrative employees, creating a data bank from the information, related to workplace health.
    Conclusion
    Workplace health identification card will be created and the standard management procedure will be designed for the purpose of health inspections of the workplace of administrative employees through the data extracted from this research.
    Keywords: Workplace Health Identification Card, Harmful Occupational Factors, Health Inspections
  • Maryam Ahmadi, Tayebeh Noori, Kambiz Bahaadin Beigy, Esmaeil Mehraeen Pages 12-22
    Background And Aim
    For more than forty years, telemental health services have been used as a successful mean in various fields such as treatment and preventive interventions. This study was aimed to determine the viewpoints of health information management (HIM), and mental health professionals about telemental health services for veterans with mental disorders.
    Materials And Methods
    This cross-sectional survey was conducted in 2013. The study population consisted of two groups: the first group included mental health professionals working in psychiatric hospitals in Tehran and the second group comprised HIM professionals. The data were collected using a questionnaire that its validity was confirmed by experts and the reliability was estimated through test-retest method. The data analysis was performed using SPSS 17.0 and descriptive statistics.
    Results
    The findings showed that from the mental health expert's viewpoints, highest impact of the use of telemental health services related to medical travel costs with average 4.37 and the lowest impact replacement with the face to face treatment with average 2.68.
    Conclusion
    In general, the groups participating in this study stated that in situations where access to care was difficult, telemental health services could be used as a reliable alternative for the war disabled care needs. Therefore, it is suggested that Iranian foundation of Martyrs and Veterans Affairs and the health system administrators take more serious measures for the implementation of telemedicine for veterans.
    Keywords: Telemedicine, Telemental Health, Veterans
  • Fatemeh Sheikhshoaei*, Elham Zohreh Kermani, Arezoo Ghamgosar, Tahereh Sadeghi Pages 23-35
    Background And Aim
    Considering the elements of knowledge management (availability, creation, and transfer of knowledge) is very important in digital libraries websites and makes the performance better. So this paper aim to identify the knowledge management criteria in Iranian selected digital library's websites and study of observance scale
    Materials And Methods
    The research method was descriptive survey and from applied research type. Data collecting has been based on check list according with K-ACT model (Knowledge- Access Creation Transfer). The population of this study was 7 digital library websites, including Noor, Payame noor, Islamic Parliament, Tebyan, DID, National Digital Library of Iran and Astan Quds Razavi that were selected based on accessibility.
    Results
    This research findings showed that use of knowledge management criteria in the selected digital libraries websites is moderate and the access to website criteria is highest and lowest is online participation criteria. Tebyan DL earned first rank among seven libraries with 56 percent compliance with the standards of knowledge management in the digital library's web sites.
    Conclusion
    Study of knowledge management criteria in the selected digital library websites has shown that these criteria has not been favorably applied that it stems from criteria incompatible with the principles, rules and standards. Due to these problems, designers of digital libraries can be effective in promoting these websites and enhance the quality of digital library services with aware of users’ needs and attention to use of these criteria.
    Keywords: Knowledge Management Criteria, Digital Library, Website Evaluation, Iran, Digital Libraries
  • Zohre Keshavarz, Masoumeh Simbar*, Ali Ramezankhani, Abolghasem Pourreza, Hamid Alavi Majd Pages 36-50
    Background And Aim
    Caring about workers is important due to protect human capital and economic growth. Understanding health priorities is one of the main challenges of health management. The aim of this research was to priorities health promotion behaviors of female workers.
    Materials And Methods
    This study was conducted in 2012 and had a triangulation design with sequential qualitative-quantitative method based on "integrated model of planned behavior and self-efficacy". In the qualitative phase of the study, a content analysis approach was done to develop the questionnaire, based on the model and psychometric properties were assessed. Then, the educational intervention was conducted in an experimental study with randomized sampling in 70 female workers (35 intervention group, 35 controls). The pretest and posttest was compared.
    Results
    Content analysis demonstrated 6 main themes, including the main constructs of the research model: attitude, subjective norm, perceived behavioural control, self-efficacy, intention and behaviour in 4 domain (nutrition, exercise, cervical and breast cancer screening, cope with stress). Scale level content validity index was 0.93. Confirmatory factor analysis showed CFI=0.97, GFI=0.95, IFI=0.96, NNFI=0.98, NFI=0.97, RMSEA=0.05. Concurrent validity versus the Health-promoting lifestyle profile II showed r=0.60. Cronbach alpha was 0.75–0.93 across the subscales. Test–retest reliability revealed no significant differences.After educational intervention there was a significant increase in attitude, subjective norm, perceived behavioral control, self-efficacy, intention and behavior of female workers in intervention group. Also, effect of intervention program was mostly in self-efficacy construct.
    Conclusion
    With regards to working conditions economic and socio-cultural barriers in female workers, health policy making is essential in this group to promote health
    Keywords: Priority, Policy Making, Behavioral Improvement, Female Workers, Health
  • Batool Amini, Shoaleh Bigdeli, Mandana Shirazi, Mohammad Mirshahvalad* Pages 51-58
    Background And Aim
    InterProfessional Education (IPE) and collaboration is an inseparable part of professional team work to render efficient patient care. In addition, the readiness of medical students to take part in InterProfessional (IP) activities and considering IPE in undergraduate medical curriculum positively affects the IPE. This descriptive cross-sectional study aims to adapt the RIPLS for these contexts.
    Materials And Methods
    Permission to translate the questionnaire was secured from its developers (Parsell and Bligh). The questionnaire was translated to Persian and its face and content validity was confirmed by an expert panel (N=10). The adapted version was distributed among a random group of senior medical students of Tehran University of Medical Sciences (N=40). Finally, Test- retest was performed and Cronbach’s alpha coefficient was applied to assess reliability and internal consistency of the instrument. The Cronbach’s alpha’s cut-off point was 0.7 in this study.
    Results
    Experts confirmed face and content validity of the questionnaire, and it was internally consistent. The Cronbach’s alpha was 0.92. The intra-class correlation (ICC) was above 0.7 in each subscale.
    Conclusion
    This study indicates that Farsi version of RIPLS questionnaire is valid and reliable and it can be used to assess interprofessional readiness in Iranian contexts.
    Keywords: Interprofessional Education, Questionnaire, Validity, Reliability, TUMS
  • Nikzad Iesazadeh*, Reza Salimi, Mohammad Mahdi Esfahani Pages 59-68
    Background And Aim

    Requisite to achieve a correct understanding of the meaning and purpose traditions In addition to the general regulations of understanding human speech, the application of certain rules and regulations "Methodology of understand traditions" can be interpreted. The Principle of methodology of understand those traditions at odds with the theory (philosophical hermeneutics) who believe that the text should not be understood to mean the process of achieving text through the systematic understand. But, the interpreter has always been faced with a prior grasp with text and following the disclosure of the before understanding had about the text.

    Materials And Methods

    This was a review study that induced by library texts and search engines in order to identify and analysis of the related different references.

    Results

    Refer readers to specific individuals by the Ahl al-Bayt to achieve the correct meaning and intent and lawful of traditions the best evidence of systematic understanding of the traditions and the traditions of medicine.

    Conclusion

    Proof the above principle as the basis to understand the traditions must have a hand in self- traditions, both internal and external characteristics including "there are different levels of meaning", "similarity", "manuscripts", "application" and other characteristics have to searched. On the other hand, return to the traditional reasons that to explicitly methodology of understand of these religious texts were approved. Traditions indicating the logic of understanding that is includes traditions such as "supply of mutashabihat on the mhkmat", "supply of traditions on the verses and certain of traditions". The narrative implies the use of Ahl al-Bayt from the principles of common sense is the some of these reasons.

    Keywords: Traditions of Medicine, Understanding, Methodology
  • Aram Rostami*, Mohammad Reza Cheshmyazdan, Mahdi Payande Vafa, Leila Kia, Fateme Saadat Ghoreishi Pages 69-81
    Background And Aim
    The first step in reducing patient dose can be administered at the radiological examinations are taken. Since physicians request radiological tests, this study examined physician's knowledge of the risks of radiological examinations.
    Materials And Methods
    This descriptive, analytical and cross-sectional study was conducted in 160 general practitioners and specialist's physicians. Based on the estimated dose posterior-anterior hand X-ray, and put it as a single exposure, medical information of physicians about the patient dose in diagnostic radiology tests were examined. The validity of the questionnaire was confirmed by expert panel, and its reliability was 0.80 by Alpha-Cronbach technique.
    Results
    Most of the general practitioners and specialists did not estimate correctly the radiation dose received by patients in the posterior-anterior hand X-ray, and majority of them underestimated the radiation dose of other radiological examination. The results showed that 48% of General Physician and 5/53% of specialist physicians were familiar with the unit dose.
    Conclusion
    Training of physicians in the field of radiology patients received doses can be an effective measure for reducing doses to patients.
    Keywords: Physician's Knowledge, Radiological Tests, Radiobiology
  • Sogand Tourani, Rahim Khodayari Zarnaq, Jalal Arabloo, Anvar Esmaili, Sanaz Taghizadeh, Omid Khosravizadeh Pages 82-92
    Background And Aim
    Patient safety is a critical element of health care quality, and is a priority of health system that pursue to improve the quality of health services. This study aims to determine the attitude the nurses about patient safety in hospitals of Tehran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    Nurses employed in 7 emergency and intensive care ward specialty and subspecialty hospital affiliated with Tehran University of Medical Sciences was invited to anonymously complete safety attitudes survey. Reliability of the questionnaires was evaluated by calculating Chronbach’s alpha. ANOVA were used to compare the score means between the wards. Spearman correlation test was used to analyze the correlation between the safety dimensions and the outcome variables.
    Results
    The results showed that the highest score was dedicated to stress recognition, and the lowest score was related to management perception and working conditions. No significant difference was between the perceptions of emergency department nurses and intensive care nurses with various aspects of safety culture in hospitals.
    Conclusion
    Patient safety status described as acceptable in emergency and intensive care wards. There is a need to understanding of the atmosphere and the culture of safety by hospital executives deeply.
    Keywords: Patient Safety, Safety Attitude, Hospital, Emergency Word, Intensive Care Unit