فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال دهم شماره 4 (مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسفندیار آزاد مرزآبادی، سعید نیک نفس* صفحات 299-310
    زمینه و هدف
    افراد برای مقابله با استرس ها، از راه های مقابله ای مختلف استفاده می کنند. انتخاب راه مقابله ای مناسب، می تواند از تاثیر استرس ها بر سلامت روانی فرد بکاهد و به سازگاری هرچه بیشتر منجر شود. هدف پژوهش حاضر نیز بررسی شیوه های مقابله با استرس شغلی در کارکنان نظامی است.
    روش بررسی
    روش تحقیق از نوع توصیفی– تحلیلی، و روش اجرای آن به صورت مقطعی و پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه بود. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه های مقابله با موقعیت های استرس زا و پرسشنامه استرس شغلی بود، که 959 نفر از کارکنان نظامی به عنوان نمونه به آن ها پاسخ داده اند. از آمار توصیفی برای محاسبه درصد، فراوانی، میانگین ها و انحراف استانداردها و در زمینه ی آمار استنباطی، روش های آماری T بین دو نمونه در مرحله تحلیل اولیه و از مدل رگرسیون چندمتغیره همزمان استفاده شده است. اطلاعات به دست آمده نیز با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که استرس شغلی درمیان گروه نمونه بهترین وضعیت را در خرده مولفه نقش با میانگین 3/79 و انحراف استاندارد 0/86 و ضعیف ترین وضعیت را در خرده مولفه ارتباط با میانگین 2/77 و انحراف استاندارد 0/84 دارند. کارکنان نظامی برای مقابله با موقعیت های استرس زا بیشتر از سبک مسئله مدار(با میانگین 51/49 و انحراف استاندارد 8/74) استفاده کرده اند. همچنین ضرایب رگرسیون استاندارد شده نشان داد که تنها سبک هیجان مدار می تواند استرس شغلی را پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    سبک مسئله مدار بیشترین سبک مورد استفاده در کارکنان نظامی در مقابله با موقعیت های استرس زای شغلی است.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، کارکنان نظامی، مهارت های مقابله
  • امیر اشکان نصیری پور *، شیرین جعفری صفحات 311-319
    زمینه و هدف
    اعتلای کیفیت خدمات و تضمین آن، برای نظام بهداشت و درمان و مردم به طور فزاینده مورد توجه می باشد. لذا هدف این پژوهش تعیین ارتباط «بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» با شاخص های عملکردی بیمارستان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی جامعه پژوهش را مدیران، مدیران پرستاری، یک نفر از اعضای کمیته بهبود کیفیت و یک نفر از اعضای دفتر حاکمیت بالینی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهر تهران(44=N) تشکیل داده اند. ابزار گردآوری داده ها جهت سنجیدن «نمره بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» پرسشنامه استانداردهای(QPS) بود و جهت جمع آوری داده های مربوط به شاخص های عملکردی بیمارستان ها از روش های مشاهده و مصاحبه استفاده شد. آزمون t برای نمونه های مستقل به منظور تعیین ارتباط «نمره بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» با شاخص های عملکردی بیمارستان مورد استفاده قرارگرفت.
    یافته ها
    هر یک از 5 حیطه ی استاندارهای بهبود کیفیت و ایمنی بیمار(QPS) شامل: استانداردهای رهبری و برنامه ریزی، طراحی فرآیندهای مدیریتی و کلینیکی، جمع آوری داده ها جهت پایش کیفیت، تحلیل داده های پایش و بهبود در «بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» بیمارستان های مورد مطالعه موثر بودند. در هریک از بیمارستان های مورد مطالعه بین «بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» با شاخص های ضریب اشغال تخت، میانگین طول اقامت بیمار، فاصله ی چرخش تخت، نسبت عملکرد تخت و میزان مرگ و میرخالص ارتباط معناداری(05/p<0) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تمرکز بر ابعاد استانداردهای «بهبود کیفیت و ایمنی بیمار» در بیمارستان های مورد مطالعه می تواند سطح شاخص های عملکردی بیمارستان را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: بهبود کیفیت، ایمنی بیمار، شاخص های عملکردی بیمارستان
  • مهتاب کرمی، رضا صفدری* صفحات 320-330
    زمینه و هدف
    بیمارستان اکوسیستمی پیچیده و دارای انواع فعالیت ها، تجهیزات و تکنولوژی ها، نیروهای انسانی و مشتریان است؛ بنابراین در این محیط غنی از سرمایه های سازمانی که هدف ارتقای کیفیت درمان همراه با کاهش هزینه ها می باشد، استفاده از ابزاری هوشمند چون داشبورد می تواند ارزش استراتژیک خلق نماید.
    روش بررسی
    این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای و جستجوهای اینترنتی در پایگاه های داده ای معتبر همچون PubMed، EBSCO host research، Proquest، Emerald، Web of science و موتورهای جستجو مثل Google و Google Scholar است. در این بررسی، مقالات در زمینه سرمایه های هوشی و کاربرد داشبورد در نظام سلامت از سال 2009 تا 2013 مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    به کارگیری ابزاری هوشمند و تحلیلی چون داشبورد می تواند برای بیمارستان، ارزش های استراتژیک از قبیل: پاسخ سریع به تغییرات پرشتاب محیطی، شناسایی فرصت های بازار، تبدیل کردن بیمارستان به سازمانی یادگیرنده به وسیله کشف الگوهای بهترین عملکرد و دستیابی به بالاترین بهره وری از طریق شناسایی سوءاستفاده ها، خطاها، تکرارها و انطباق هزینه ها با خدمات داده شده خلق نماید.
    کلیدواژگان: داشبورد، سرمایه هوشی، ارزش، بیمارستان، نوآوری
  • آزاده چتروز، لیلا گودرزی، محمد روشنی، سید هادی حسینی، اصلان نظری*، قاسم رجبی واسوکلایی صفحات 331-339
    زمینه و هدف
    ایمنی، یکی از اجزای مهم در کیفیت مراقبت های بهداشتی درمانی است که عدم توجه به آن نتایج زیان باری را به همراه خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت مدیریت ایمنی در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران به انجام رسید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی بوده که در چهار بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391 به انجام رسید. گردآوری داده ها از طریق چک لیست مدیریت ایمنی روا و پایا شامل 109 سوال در سه حیطه: سازمان و مدیریت کمیته ایمنی و حوادث، ارزیابی سازمان و ساختار بیمارستان و استانداردهای ارزیابی اتاق های عمل از دیدگاه مدیریت ایمنی، در مقیاس لیکرت پنج گزینه ای انجام گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 20 SPSS و میانگین و انحراف معیار و آزمون کروسکال والیس صورت گرفت.
    یافته ها
    در مولفه ارزیابی سازمان بیمارستان و ساختار آن از دیدگاه مدیریت ایمنی، ارزیابی ساختار سازمانی بیمارستان از دیدگاه مدیریت ایمنی هر یک از بیمارستان ها در وضعیت مناسبی قرار داشت(72/50). در نتایج حاصل از ارزیابی اتاق های عمل از دیدگاه مدیریت ایمنی، بیشترین میانگین امتیاز کسب شده از سوی بیمارستان ها در این حوزه مربوط به بیمارستان 1 با امتیاز 90/00 و کمترین آن به بیمارستان 4 مربوط می شد(69/09).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، وضعیت ایمنی در این بیمارستان ها در حد قابل قبول تعیین شد. لیکن به نظر می رسد نظارت بر مدیریت ایمنی و برگزاری دوره های آموزشی مداوم، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت ایمنی، بیمارستان، استاندارد
  • مهرانگیز کاویانی، بهناز قره گزلو *، مژگان عشاقی، مریم شریف زاده، معصومه عربشاهی صفحات 340-349
    زمینه و هدف
    دیابت نوع یک به علت نقص کمی و یا کیفی انسولین و بالا رفتن قند و لیپیدهای خون به وجود می آید. پروژه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر برخی عناصر کمیاب در کاهش قند و چربی های خون موش های دیابتی انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه ی بنیادی حاضر، در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت. 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار در 8 گروه 6 تایی شامل گروه های کنترل و 5 گروه دیابتی دریافت کننده عناصر روی، کروم، منیزیم، منگنز و مس، تقسیم بندی شدند. گروه های دیابتی با تزریق استرپتوزوتوسین دیابتی گردیدند و پس از یک هفته میزان قند و چربی سرم همه ی گروه ها اندازه گیری و پس از تیمار روزانه با دوز مناسب عناصر( mg/kg0/4)، در هفته ی چهارم مجددا قند و چربی های سرم آنها بررسی و نتایج با نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلاف میزان گلوکز(0/0009P=) و کلسترول(0/019P=) در حیوانات دیابتی و گروه کنترل معنی دار است. پس از تیمار حیوانات با عناصر نامبرده، میزان گلوکز در همه ی گروه ها کاهش یافت و به سطح کنترل رسید(به جز گروه مصرف کننده ی منیزیم) و کلسترول و تری گلیسرید نیز به سطح کنترل غیردیابتی رسید.
    نتیجه گیری
    تجویز خوراکی عناصر کمیاب به مدت یک ماه در موش های صحرایی دیابتی شده موجب طبیعی شدن میزان قند خون(به جز پس از خوراندن منیزیم) می شود. از بین پنج عنصر مورد مطالعه، مصرف کروم به علت تاثیر بیشتر در پایین آوردن غلظت گلوکز و کلسترول و نیز طبیعی نگه داشتن میزان تری گلیسرید توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، عناصر کمیاب، گلوکز خون، موشهای صحرایی دیابتی، استرپتوزوتوسین
  • اعظم شاهبداغی، شادی اسدزندی*، مریم شکفته، فرید زائری، مصطفی رضایی طاویرانی صفحات 350-359
    زمینه و هدف
    درج ناهمگون شکل نوشتاری یک سازمان، موجب از دست رفتن امتیاز رتبه بندی این مراکز در سطح ملی و بین المللی می گردد. هدف این پژوهش تعیین میزان تاثیر نحوه ی درج وابستگی سازمانی مندرج در تولیدات علمی در وب آو ساینس بر نتایج ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1391 است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، پیمایشی- توصیفی با رویکرد کتاب سنجی و از نوع کاربردی است. جامعه ی پژوهش، 1139 مورد مقالات علمی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در وب آو ساینس در سال 1391 است.
    یافته ها
    از میان 1139 مقاله ی نمایه شده در وب آو ساینس، % 94/38 در نظام ارزشیابی فعالیت های پژوهشی وزارت بهداشت موفق به کسب امتیاز شده اند و % 5/61 موفق نبوده اند؛ بررسی ها نشان داد که % 1/01، وابستگی سازمانی را به صورت نادرست درج کرده بودند. آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که میانگین امتیازات % 1/01 مدارکی که وابستگی سازمانی خود را به درستی درج نکرده اند بر میانگین کلی امتیاز تولیدات نمایه شده ی دانشگاه در وب آو ساینس و میانگین کلی امتیاز فعالیت پژوهشی تاثیر آماری معناداری نداشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر و پژوهش های ذکرشده می توان بیان کرد که رعایت شکل نوشتاری همگون در وابستگی سازمانی تولیدات علمی دانشگاه بر روی امتیازات پژوهشی دانشگاه و کسب رتبه ی قابل توجه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: مستندسازی، وابستگی سازمانی، ارزشیابی فعالیت های پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران
  • زهرا میدانی*، مهرداد فرزندی پور، حمیدرضا گیلاسی، منیژه شکارچی، زهرا ناظمی بیدگلی صفحات 360-369
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت تخت های بیمارستانی به عنوان یکی از منابع ارزشمند نظام سلامت و ضرروت بهره برداری مناسب این منابع از طریق کاهش اقامت غیرمقتضی بیماران در بیمارستان ها، هدف مطالعه ی حاضر تعیین میزان اقامت غیرمقتضی بیماران و علل مربوط به آن در بیمارستان شهید بهشتی کاشان است.
    روش بررسی
    این پژوهش به شیوه ی توصیفی- مقطعی و از طریق بررسی 1925 روز اقامت بیمارستانی، بر اساس پروتکل ارزشیابی مقتضی بودن(AEP یا Appropriateness Evaluation Protocol) در سال 1392 انجام شد. در این بررسی، میزان اقامت بیمارستانی غیرمقتضی و علل مربوط به آن در بیمارستان آموزشی و عمومی شهید بهشتی کاشان بررسی شد.
    یافته ها
    از 1925 روز اقامت بیمارستانی مورد بررسی، 121 روز(6/3 درصد) اقامت های بیمارستانی غیرمقتضی بوده اند. بین اقامت غیرمقتضی بیماران و سن و نوع بیمه آنها ارتباط معناداری وجود داشت. یافته های حاصل از تحلیل عوامل غیر دموگرافیک نشان می دهد که از بین عوامل مربوط به پزشک، بیمارستان و بیمار، عوامل مربوط به بیمارستان و عوامل مربوط به پزشک به ترتیب به میزان 42(33/1 درصد) و 37(29/1 درصد) بیشترین تاثیر را در اقامت غیرضروری بیماران داشته اند.
    نتیجه گیری
    لیست عوامل AEP می تواند داده های اولیه ای را برای اجرای بهبود عملکرد در سازمان های مراقبت بهداشتی درمانی فراهم نماید. برای اجرای فرایند بهبود در موسسات، توصیه می شود تیم چند رشته ای با عنوان «کمیته بهره برداری از منابع در بیمارستان ها» طراحی گردد تا با شناسایی علل بالقوه اقامت غیرمقتضی بیماران زمینه ی مداخلات هدفمند برای رفع آنها مهیا گردد.
    کلیدواژگان: پروتکل ارزشیابی مقتضی بودن، طول مدت اقامت، عوامل اقامت غیرمقتضی بیمار
  • حسین ره انجام، حسین قرائتی*، محمدرضا کاردان صفحات 370-378
    زمینه و هدف
    یکی از اصلی ترین مراحل فرایند بهینه سازی در تصویربرداری تشخیصی، کنترل کیفیت دستگاه های رادیولوژی می باشد، لذا این مطالعه با هدف شناسایی و تعیین نواقص دستگاه های پرتوتشخیصی در چهارچوب برنامه های کنترل کیفی در مراکز تصویربرداری استان ایلام انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 6 آزمون کنترل کیفی در کلیه بیمارستان ها و مراکز تصویربرداری استان ایلام انجام شد. کلیه آزمون ها بر مبنای دستورالعمل های آژانس انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران انجام شد. از کیت کنترل کیفی «باراکود» جهت انجام آزمون های مربوط استفاده گردید. داده های به دست آمده از طریق نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد و جهت محاسبه ی داده ها از شاخص های مرکزی و پراکندگی آماری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دستگاه های پرتوتشخیصی موجود در استان ایلام به جز در قسمت مربوط به کیفیت پرتو(HVL)، در تمام آزمون های کنترل کیفی انجام شده از کیفیت نسبتا مناسبی برخوردارند. با این حال تقریبا تمام این دستگاه ها نیاز به اضافه کردن فیلتر اضافی به تیوب اشعه ایکس دارند تا خطای موجود در HVL آنها برطرف گردد.
    نتیجه گیری
    افزودن فیلتر اضافی و اصلاح ضخامت فیلتر در دستگاه های رادیولوژی استان ایلام امری ضروری و مطلوب است که از افزایش غیرضروری دوز بیمار جلوگیری می کند. لذا لازم است که اجرای منظم و صحیح آزمون های کنترل کیفی در بخش های تصویربرداری به یک فرهنگ تبدیل شود. هم چنین توصیه می شود سازمان های مسئول و مرتبط، نظارت دقیق تری جهت رفع نقص دستگاه های پرتوتشخیصی، اعمال نمایند.
    کلیدواژگان: دستگاه های پرتوتشخیصی، کنترل کیفیت، مراکز تصویربرداری، ایلام، ایران
|
  • Esfandear Azadmarzabadi, Saeed Niknafs * Pages 299-310
    Background And Aim
    People use various ways against the stresses. Choosing a suitable confront ways can reduce the influence of stresses on individuals is mental health and lead to more compatibility. Therefore, the purpose of the current survey was to investigate the methods of opposing against job stress in military staff.
    Materials And Methods
    The procedure was of descriptive-analytical type, and it was implemented through questionnaires. Two types of questionnaires, job stress and coping with stressor situation, were handed in to number of 959 individuals as the sample of the research. Percentiles, frequencies, averages and standard deviations were obtained through descriptive statistics. Statistical method of T between the two samples and multi-variable regression model were used to analyze the data. All analyses were performed in SPSS package version 18.
    Results
    Results showed that job stress within sample group had the best condition concerning sub-component of "role" with average of 3.79 and standard deviation of 0.86, whereas the worst condition was related to sub-component of "communication" with average of 2.77 and standard deviation of 0.84. Military staff use problem-base mode to cope with their stressors. Regression coefficients also suggested that only exciting-base mode can predict job stress.
    Conclusion
    Problem-base mode is the most used method by military in coping with stressful situations.
    Keywords: Occupational Stress, Military Personnel, Coping Skills
  • Amir Ashkan Nasiripour *, Shirin Jafari Pages 311-319
    Background And Aim
    In health sector, improving quality of treatment services and patient safety are considered as vital. The objective of this study was to determine the relationship between the quality improvement and patient safety (QPS) and the hospital performance indicators.
    Materials And Methods
    In this descriptive analysis research, the statistical population included managers, matrons, one of the members of the quality improvement committee and one of the clinical governance office members of Shahid Beheshti University of Medical Science teaching hospitals (N=44). In order to evaluate QPS, data were gathered through questionnaire and the hospital performance indicator data were gathered through interview and observation. Also independent T test was used to determine the relationship between the quality improvement and patient safety and performance indicators.
    Results
    All five areas of (QPS) including leading and planning, designing clinical and managerial processes, collecting the data, analyzing the data and improvement were significant in QPS score and according to independent T-test, the relationship between (QPS) and bed occupancy percentage, average length of inpatient stay, bed turnover interval, bed turnover rate and gross death rate was significant (p-value
    Conclusion
    Considering (QPS) standards can improve hospital performance indicators.
    Keywords: Quality Improvement, Patient Safety, Hospital Performance Indicators
  • Mahtab Karami, Reza Safdari * Pages 320-330
    Background And Aim
    Hospital is a complex ecosystem in terms of diversity of services, clients, personnel, equipment, technologies, data and information which are generated. Since the ultimate goal of a hospital is to improve quality of care along with reducing cost, using intellectual tool such as dashboard can create strategic value.
    Materials And Methods
    This review article was performed based on a literature review and internet search through such scientific databases as PubMed, EBSCO host research, Proquest, Emerald, Web of science and search engine such as Google, Google Scholar. In this study, the articles about intellectual capitals as well as the application of dashboard in healthcare between year 2009 and 2013 were reviewed.
    Conclusion
    Application of dashboard in hospital can create strategic values such as respond to environmental changes rapidly, identify new market opportunities, become a learning organization by discovering new patterns and relationship among data, achieve best practices by analyzing patterns of treatment and results and achieve the highest efficiency.
    Keywords: Dashboard, Intellectual Capital, Value, Hospital, Innovation
  • Azadeh Chatrooz, Leila Goudarzi, Mohammad Roshani, Seyed Hadi Hosseini, Aslan Nazari *, Ghasem Rajabi Vasokolaee Pages 331-339
    Background And Aim
    Safety is an important component in the quality of health care that lack of attention to it leads to harmful results. This study was conducted to estimate the safety management status in selected hospitals affiliated with Tehran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This analytical-descriptive cross-sectional study was conducted in four selected hospitals affiliated to Tehran University of Medical Science in 2012. Data collection was performed through a valid and reliable questionnaire (Safety management) involved 112 questions in 3 parts: organization, safety and event committee’s management, investigation of organization and hospital’s structure and evaluation standards for surgery rooms by safety management views, in 5 options of Likert criteria. SPSS software frequency, mean and standard deviation and Kruskal–Wallis were used for statistical analysis of data’s.
    Results
    In the evaluation of the hospital organization factor and its structure from safety management approach, each hospital’s organizational structure form safety management view was in a suitable condition (72.50). The result also showed that in respect to evaluation of surgery rooms for safety management, the highest average of calculated score was for hospitals number 1 (90.00) and the lowest was related to hospital number 4 (69.09).
    Conclusion
    According to the results, safety in hospital was in an acceptable level. But it seems that continuous monitoring and safety management training courses is essential.
    Keywords: Safety Management, Hospital, Standard
  • Mehr Angiz Kaviany, Behnaz Gharegozlou *, Mozhgan Oshaghi, Maryam Sharifzade, Masoumeh Arabshahi Pages 340-349
    Background And Aim
    Diabetes is a metabolic disorder, in which either there is no sufficient insulin in the body or the available insulin is not capable of acting properly. Defining the effects of trace elements can help to make use of these elements in control or preventing diabetes.
    Materials And Methods
    Forty-eight Wistar male rats were equally divided into eight groups. Three different control groups and five test groups. Test groups was treated with streptozotocin (60 mg/kg intraperitonieal) to induce diabetes, then supplemented with specific trace elements: Zinc, Chromium, Magnesium, Manganese and Copper. After one week, glucose, triglyceride and cholesterol levels in serum of all groups were assayed with routine methods. Then mentioned trace elements were gavaged to each groups with proper dosages. Gavage was performed during 3 weeks, then the blood tests were repeated. Median values were taken, the results were analyzed by SPSS software and p
    Results
    Levels of glucose in the serum of experimental group were found to be significantly higher than in the control group (p=0.0009). Oral administration of trace elements for 23 days exhibited a significant reduction of serum glucose (P=0.0009) and cholesterol level (p=0.019) in streptozotocin-induced diabetic rats but not in control groups.
    Conclusion
    The present study indicated that treatment of diabetic rats with some trace elements to attenuate hyperglycemia until reaching the normal range. Between different trace elements which were used, Cr is suggested for its great ability in decreasing the glucose, cholesterol with no effect on triglyceride levels as compared with normal rats.
    Keywords: Diabetes, Trace Elements, Blood Glucose, Diabetic Rats, Streptozotocin
  • Azam Shahbodaghi, Shadi Asadzandi *, Maryam Shekofteh, Farid Zayeri, Mostafa Rezaei Tavirani Pages 350-359
    Background And Aim
    Heterogeneous insertion of Organizational affiliations can cause loss of ranking points in the national and international levels. So, we decided to investigate the different affiliations of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in scientific publications that indexed in Web of Science and their effect on the result of research activities evaluation in the year 2012.
    Materials And Methods
    Methodology of this study is bibliometric approach with descriptive survey. The study included 1139 scientific production of Shahid Beheshti University of Medical Sciences that indexed in Web of Science in the first one in April 2011 to April 2012.
    Results
    1139 articles indexed in the Web of Science, 94/38% in the evaluation of the research activities of the ministry of health have been scored and 5/61% failed. Among the unsuccessful papers 1/01%, had been inserted affiliation incorrectly. One-sample t-test showed that the mean score of 1/01% has no significant statistical impact on the total average rating of products indexed in Web of Science.
    Conclusion
    Investigation showed that standard insertion of affiliation has impact on enterprise University Ranked and University status at the international level.
    Keywords: Documentation, Affiliation, Research Activities Evaluation, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Iran
  • Zahra Meidani *, Mehrdad Farzandipour, Hamidreza Gilasi, Manizheh Shekrachi, Zahra Nazemibidgoli Pages 360-369
    Background And Aim
    In attention to hospital beds serves as an invaluable resource in health system and necessity for appropriate hospital beds utilization through the reduction of patient inappropriate stay, this study aimed to assess the proportion and causes for hospital inappropriate stays.
    Materials And Methods
    The proportion and causes for hospital inappropriate stays were analyzed in a cross-sectional survey using a sample of 1925 days of hospital stay based on the Appropriateness Evaluation Protocol. The study was conducted at the tertiary care University Hospital Shahid Beheshti, 510 – bed teaching hospital which is located in the central part of Iran.
    Results
    Hundred and twenty one days (6.3%) of 1925 days of patient hospitalization were inappropriate. There was relationship between inappropriate stay and patients’ age and types of insurance. Findings relating to analysis of patient non demographic causes revealed that among hospitals, physicians and patient causes, Hospital-related causes and Physicians related causes have the most impact 42 (33.1%) and 37 (29.1%) on patient inappropriate stay respectively.
    Conclusion
    AEP list of reasons provides base line data for performance improvement in health care organizations. For conducting improvement process, developing a multidisciplinary team under title of Utilization Review committee is recommended to pave the way for targeted interventions based on identified potential causes.
    Keywords: Appropriateness Evaluation Protocol, Length of Stay, Causes of Patient Inappropriate Stay
  • Hossein Rahanjam, Hossein Qeraati *, Mohammad Reza Kardan Pages 370-378
    Background And Aim
    One of the main steps of optimization process in diagnostic imaging is quality control of X-ray devices. If the control quality process and the quality of X-ray equipment are not ensured through a systematic procedure, it can increase the risk of unnecessary exposures among the population. Therefore, this study can reduce the risk of unnecessary exposures in the entire population.
    Materials And Methods
    In this study, six quality control tests including voltage measurement accuracy test, time accuracy test, output repeatability test, output to time linearity test, output to milliamp linearity test, and radiation quality measurement test were evaluated in all centers of Ilam in accordance with what the international Atomic Energy Agency and the Atomic Energy Organization of Iran has presented.
    Results
    The result showed that diagnostic X-ray devices available in Ilam had a relatively good quality in all quality control tests that were done except the associated with the radiance quality of (HVL). However, almost all these devices need to add additional filters to the X-ray tubes to resolve error in their HVL.
    Conclusion
    Adding additional filters to radiology devices in Ilam Province and modifying the thickness of filters seem to be necessary and desirable which will prevent the unnecessary increase in patient's dose. The accurate and regular implementation of quality control tests in imaging wards should change into a culture. On the other hand, the relevant organizations which have the great responsibility to protect people against radiation are recommended to monitor and supervise radiology centers more accurately and responsibly to repair diagnostic radiation devices.
    Keywords: Quality Control, X-ray Equipment, Radiology, Ilam