فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال دوازدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اکبر خاصه، شعله زکیانی* ، فرامرز سهیلی صفحات 161-174
    زمینه و هدف
    مطالعات علم سنجی یکی از کارامدترین روش های ارزشیابی علمی در پایگاه های اطلاعاتی معتبر است. هدف از این پژوهش بررسی پژوهش های سرطان پستان در ایران طی سال های 2000 تا 2016 است.
    روش بررسی
    این تحقیق دارای رویکرد کاربردی بوده و با استفاده از شاخص های علم سنجی انجام شد. جامعه ی آماری، مقالات نمایه شده مرتبط با سرطان پستان بین سال های 2000 تا 2016 توسط پژوهشگران ایران در وبگاه علوم بود.
    یافته ها
    پژوهشگران ایران در بازه ی زمانی 2000 تا 2016 تعداد 2198 مقاله در حوزه ی سرطان پستان منتشر کرده اند که حاکی از سیر صعودی و مستمر مطالعات انجام شده در این حوزه است. نتایج تحقیق نشان داد که قادری پرتولیدترین پژوهشگر حوزه سرطان پستان از نظر تعداد مقالات در ایران به شمار می رود، ابراهیمی و منتظری در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. بالاترین شاخص اچ نیز به ترتیب به منتظری، قادری و ابراهیمی تعلق دارد. پژوهشگران ایران در حوزه ی سرطان پستان با پژوهشگران 65 کشور جهان و بیشتر با آمریکا و کانادا مشارکت علمی داشته اند. بیشترین همکاری داخلی بین پژوهشگران تهران و تبریز رخ داده است. تحلیل کلیدواژه های به کار رفته در پژوهش های سرطان پستان در قالب ابرکلمه نشان داد که کلیدواژه های Apoptosis ،Iran و Polymorphism بیشترین فراوانی را در کلیدواژه های آثار مورد مطالعه داشته اند.
    نتیجه گیری
    سیر صعودی پژوهش های سرطان پستان نشانگر اهمیت روزافزون این حوزه در ایران می باشد. با توجه به رشد جهانی پژوهش های سرطان پستان و اهمیت مشارکت تحقیقاتی بین المللی، پژوهشگران ایرانی باید بیش از پیش به همکاری علمی با همتایان خود در خارج از کشور اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، مقالات ایرانی، علم سنجی
  • سمانه براتی، سید هادی موسوی* ، شعبان علیزاده، مرجان اسدی صفحات 175-182
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستیک حاد، شایع ترین سرطان در کودکان و یکی از عوامل اصلی مرگ و میر آنها در دنیاست. در این مطالعه به بررسی بیان ژن RNA غیر کدکننده ی طویل CCDC26 و همچنین ژن پایین دست آن C-Kit در رده های سلولی لوسمی لنفویلاستیک حاد پرداخته ایم.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تجربی می باشد. در این مطالعه از رده های سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد T شامل RPMI 8402 و Jurkat و از رده های سلولی لوسمی لنفوبلاستیک B شامل Daudi و Ramos استفاده شد. جهت بررسی بیان ژنها از تکنیک qPCR استفاده گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون آنوای یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    در رده های سلولی RPMI8402 و Ramos افزایش بیان معنادار CCDC26 در مقایسه با بیان ژن C-Kit دیده شد (0/05>p) و در رده سلولی RPMI8402 افزایش بیان ژن CCDC26 نسبت به نمونه ی کنترل، معنادار بود (0/05>p). اما در رده های سلولی Jurkat و Daudi افزایش بیان معنادار ژن C-Kit در مقایسه با بیان ژن CCDC26 و همچنین نمونه کنترل دیده شد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    شواهد نشان می دهد که LncRNA نقش مهمی به عنوان یک مارکر در تشخیص و پیش آگهی برخی سرطان ها دارند. یافته های فوق نشان می دهد که ژن CCDC26 که در بالادست ژن C-Kit است، احتمالا نقش تنظیم کنندگی برای این ژن دارد. ژن C-Kit در رشد و تکثیر سلول های خونی نقش دارد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، RNA غیرکدکننده ی طویل، C-kit، CCDC26
  • احسان استبرقی، مجید صادق پور* ، امیر مهربانی صفحات 183-192
    زمینه و هدف
    پوست انار حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان می باشد. با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری اشریشیاکلی به عنوان عامل اساسی در عفونت ادراری و استافیلوکوک اورئوس عامل عفونت های مقاوم به درمان، نیاز جدی به درمان جایگزین و یا ترکیباتی که مقاومت کمتری از خود نشان دهند، احساس می شود. هدف، بررسی خواص آنتی باکتریال عصاره ی انار و ممانعت کننده از مقاومت آنتی بیوتیکی عصاره برعلیه باکتری های پاتوژن می باشد.
    روش بررسی
    پس از جمع آوری پوست تازه ی انار آنها را در مکانی به دور از نور خورشید و در سایه برای مدت 72-48 ساعت خشک کرده و عصاره گیری به روش خیساندن (ماسیراسیون Maceration) صورت گرفت، در بررسی میزان حداقل غلظت (رقت) مهارکننده از محیط مولرهینتون براث و برین هارت اینفیوژن آگار (Brain Heart Infusion Agar: BHI) استفاده شد. در روش چاهک (میکرودایلوشن) میزان کدورت حاصل، ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون میکرودایلوشن نشان داد که حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC: Minimum Inhibitory Concentration) برابر با رقت 1/8 به میزان 25 میکرولیتر از عصاره ی انار برای باکتری اشریشیاکلی و باکتری استافیلوکوک اورئوس حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) برابر با رقت 1/16 به میزان 12/5 میکرولیتر از عصاره ی انار است.
    نتیجه گیری
    عصاره ی استخراج شده از پوست انار در شرایط ذکر شده بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را در مقایسه با سایر موارد دارد. این عصاره با بیشترین اثر ضدمیکروبی بر روی استافیلوکوک اورئوس از باکتری های گرم مثبت و در مقابل اشریشیاکلی که شاخص آلودگی مدفوعی به شمار می رود نیز کاملا موثر است. در نهایت استافیلوکوک اورئوس بیشترین حساسیت را به این عصاره از خود نشان داد.
    کلیدواژگان: پوست انار، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، MIC
  • پریچهر حناچی* ، زهرا قاسمی نیا، خسرو صادق نیت حقیقی، ابوالفضل گلستانی صفحات 193-200
    زمینه و هدف
    آپنه ی خواب انسدادی یکی از اختلالات شایع خواب می باشد که در عین شیوع بالا، اکثر مبتلایان از آن ناآگاه هستند. علت این اختلال، انسداد مسیرتنفس است که باعث کاهش اکسیژن خون در نتیجه بیدار شدن های مکرر در طول شب می گردد. در این پژوهش، به وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی به عنوان یکی از مهم ترین مکانیسم های درگیر برای پیشگیری از عواقب پیشنهاد شده برای این عارضه پرداختیم.
    روش بررسی
    تعداد 35 نفر از مبتلایان به آپنه ی خواب انسدادی انتخاب و با توجه به شاخص آپنه (AHI) در دو گروه آپنه خواب انسدادی خفیف 17 نفر و شدید 18 نفر دسته بندی شدند. به منظور بررسی وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی از شاخص های آنزیمی GPx و غیرآنزیمی، محتوای گلوتاتیون احیا در نمونه خون ناشتا استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین مقادیر به دست آمده برای فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در مبتلایان به آپنه ی شدید 2/2±36/6 و خفیف 3/7±35/3 (U/gHb) را نشان می دهد. میانگین غلظت گلوتاتیون احیا در دو نمونه گروه مبتلایان به آپنه ی خفیف 0/1±0/54 Mμ و شدید 0/10±0/68 μM را نشان می دهد که غلظت گلوتاتیون احیا در مبتلایان به آپنه ی شدید افزایش 23 درصدی با سطح معنادارای (0/05>p) را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج به دست آمده می توان گفت تفاوت قابل ملاحظه ای بین فعالیت GPx آپنه خفیف مشاهده نشد اما مبتلایان به آپنه شدید در مقایسه با آپنه خفیف افزایش معنی داری (0/05>p) در سطح گلوتاتین احیا نشان دادند که ممکن است پاسخ طولانی مدت به استرس اکسیداتیو سبب تغییر در بیان ژن شده و در طولانی مدت سطح این بیومارکرها را افزایش داده است.
    کلیدواژگان: آپنه، استرس اکسیداتیو، دفاع آنتی اکسیدانی
  • وحید چنگیزی، حسین صادقی، مریم علیزاده* ، عاطفه آقایی، محسن یزدانمهر صفحات 201-209
    زمینه و هدف
    سیستم دزیمتری Optically Stimulated Luminescence) OSL) بر مبنای تحریک نوری از جمله سیستم هایی است که می تواند بسیاری از ملزومات مورد نیاز به منظور اهداف آشکارسازی و حفاظت در برابر تشعشعات را در حوزه پزشکی و فضایی فراهم کند. کلسیم سولفید یکی از مواد سولفید قلیایی خاکی است که می تواند در این سیستم به عنوان آشکارساز به کار برده شود. این پژوهش به منظور بررسی برخی ویژگی های بلور کلسیم سولفید آلاییده شده با عناصر خاکی کمیاب به عنوان حساسه دزیمترOSL انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش از شبیه سازی ترابرد پرتوها توسط کد شبیه سازی MCNP، میزان نرخ دز جذبی حاصل برای شروع آزمون های مشخصه یابی بلور کلسیم سولفید به کار گرفته شد. پس از ساخت قرص های کلسیم سولفید و انتخاب بهترین غلظت به کار رفته، آزمون های تعیین زمان انتظار خوانش آشکارساز، تکرارپذیری خوانش و خطی بودن پاسخ آشکار ساز انجام پذیرفت.
    یافته ها
    خوانش آشکارساز از زمان 8 دقیقه به بعد، ثبات در سیگنال را نشان داد و تا 30 دقیقه بررسی شد. تکرارپذیری مناسبی در محدوده ی آماری محاسبه شده دیده شد و در محدوده ی دزهای بین 100 تا 860 میلی گری، پاسخ دزیمتر به صورت خطی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    مشاهدات و بررسی های آماری دلایل خوبی را برای استفاده از بلور کلسیم سولفید به عنوان ماده حساسه دزیمتر OSL نمایان می کند که در حوزه پزشکی و فضایی قابل استفاده خواهد بود.
    کلیدواژگان: OSL، کلسیم سولفید، دزیمتری
  • محمود کیوان آرا، نسرین شعربافچی زاده، محمد علیمرادنوری* صفحات 210-220
    زمینه و هدف
    کارکنان بخش اتاق عمل به علت برخوردهای زیاد با بیماران، در معرض استرس هستند که منجر به فرسودگی شغلی می شود. این پژوهش با هدف بررسی میزان فرسودگی شغلی در کارکنان بخش اتاق عمل بیمارستان های آموزشی در شهر اصفهان در سال 1396 انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی-تحلیلی در سال 1396 در شهر اصفهان است. حجم نمونه 206 نفر از کارکنان بخش اتاق عمل در بیمارستان های الزهرا، فیض، کاشانی، خورشید و امین بود که به روش آسان انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه ی فرسودگی شغلی مسلش بود. این پرسش نامه دارای سه بعد است: خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و ناکارامدی. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های توصیفی و آزمون های تحلیل مثل T- test و ANOVA و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره خستگی عاطفی (23/16±11/18) ، مسخ شخصیت (8/30±6/36) و ناکارامدی (63/27±13/86) بود. بین متغیرهای دموگرافیک با متغیرهای فرسودگی شغلی و ابعاد آن رابطه ی معنادار وجود داشت. بین متغیرهای فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، ناکارامدی با متغیرهای جمعیت شناختی رابطه ی معناداری دیده نشد اما بین متغیر مسخ شخصیت با متغیرهای دموگرافیک رابطه معنی دار دیده شد و مدرک تحصیلی (کارشناس ارشد) بیشترین میزان پیش بینی کنندگی مسخ شخصیت را داشت.
    نتیجه گیری
    فرسودگی شغلی بر کارایی و عملکرد کارکنان بخش اتاق عمل تاثیرگذار می باشد. در نتیجه مدیران برای ارایه خدمات با کیفیت و کاهش هزینه ها، باید برنامه هایی را جهت کم کردن میزان فرسودگی شغلی به اجرا در آورند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، مسخ شخصیت، ناکارامدی
  • مریم ولی زاده، لیلا روحی* ، سید حسین حجازی صفحات 221-229
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین انواع سرطان ها و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان می باشد. در سال های اخیر بسیاری از مطالعات علمی و پزشکی نشان می دهند که چای سبز دارای اثرات ضدتکثیری، آنتی موتاژنیک، آنتی اکسیدانی، ضدباکتری و ضدویروسی می باشد. برخی از پلی فنول های چای سبز دارای فعالیت ضد سرطانی هستند. در مطالعه ی حاضر تاثیر عصاره ی چای سبز بر سلول سرطان پستان ردهSKBR3 ، در مقایسه با سلول های فیبروبلاست نرمال (HU-02) بررسی شد.
    روش بررسی
    رده ی سلول های SKBR3 و HU-02 برای مدت زمان 24، 48 و 72 ساعت در غلظت های مختلف 50، 100، 200، 400 و 800 میکروگرم/میلی لیتر عصاره چای سبز انکوبه شدند، سپس توان زیستی با روش رنگ سنجی MTS و میزان القا آپوپتوز به وسیله دستگاه فلوسیتومتری با کیت آنکسین-پروپیدیوم یدید (Annexin-PI) طبق دستورالعمل کیت بررسی گردید.
    یافته ها
    با افزایش غلظت عصاره چای سبز به صورت وابسته به دوز و زمان، توان زیستی سلول ها نسبت به گروه کنترل کاهش را نشان داد. افزایش وقوع آپوپتوز نیز در سایر گروه های آزمایشی نسبت به گروه کنترل چشمگیر بود، حال آنکه غلظت 800 میکروگرم/میلی لیتر عصاره چای سبز در سلول های SKBR3 موثرتر بود. چای سبز اثر معنی داری در سلول های HU-02 نشان نداد.
    نتیجه گیری
    از آنجاکه تکثیر سلولی و اختلال در وقوع آپوپتوز یکی از ویژگی های اصلی سلول های سرطانی است، چای سبز می تواند از طریق کاهش تکثیر سلولی و افزایش وقوع آپوپتوز در پیشگیری و درمان سرطان پستان استفاده شود.
    کلیدواژگان: چای سبز، سرطان پستان، SKBR3، توان زیستی، آپوپتوز
  • رضا صفدری* ، هاجر حسن نژاد اصل، شراره رستم نیاکان کلهری، بهرام نیک منش صفحات 230-238
    زمینه و هدف
    در عصر جدید، بیماری سل علت عمده ی ناخوشی و مرگ و میرهایی است که از بیماری های عفونی ناشی می شود. در حقیقت، یکی از دلایل افزایش نرخ موارد ابتلا به سل این است که در اغلب موارد با عفونت HIV همراه است. پژوهش حاضر به منظور طراحی و ایجاد سامانه ی خود مراقبتی مبتنی بر موبایل برای کنترل بیماری سل انجام شده است.
    روش بررسی
    نیازسنجی عناصر اطلاعاتی در دو مرحله صورت گرفت: ابتدا داده های مورد نیاز در این پژوهش جهت نیاز سنجی اطلاعاتی و طراحی برنامه کاربردی با جستجو در منابع کتابخانه ای گردآوری شد و سپس به منظور اعتبارسنجی و تعیین میزان اهمیت این عناصر، پرسشنامه نیازسنجی اطلاعاتی در اختیار پزشکان قرار گرفت. سپس براساس عناصر اطلاعاتی استخراج شده و اپلیکیشن خودمراقبتی در محیط اندروید استودیو طراحی شد.
    یافته ها
    عناصر اطلاعاتی و قابلیت های عملکردی مورد نیاز برنامه تعیین و مشخص گردید. سرویس های مبتنی بر وب به عنوان واسط سامانه، علاوه بر برقراری ارتباط میان بیمار و ارایه دهنده ی مراقبت، امکان پایش بیمار و کنترل روند بیماری را نیز فراهم نمودند. سپس ارزیابی کارایی و عملکرد برنامه توسط پزشکان و خبرگان نرم افزار صورت گرفت. یافته ها، حاکی از رضایت کاربران از اپلیکیشن بود.
    نتیجه گیری
    نظارت بر درمان به صورت الکترونیکی امکان پایش بیمار را با هزینه ی کمتر فراهم می نماید. در این پژوهش به ارایه نمونه اولیه از برقراری ارتباط میان اپلیکیشن خود مراقبتی و پورتال و مزایای بالقوه ی آن پرداخته شده که امکان استفاده در مطالعات آتی، بهبود و اضافه کردن قابلیت های جدید را فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: خود مراقبتی، سل، موبایل، گوشی هوشمند
|
  • Ali Akbar Khasseh , Sholeh Zakiani*, Faramarz Soheili Pages 161-174
    Background and Aim
    Scientometric studies are one of the most effective methods of scientific evaluation in databases. The aim of this study was to investigate Breast cancer in Iran from 2000-2016.
    Materials and Methods
    This study has an applied approach and was conducted using scientometric indices. The st tistical population was the indexed articles related to Breast cancer between the years 2000 and 2016 by Iranian researchers at the Science Web site.
    Results
    During the period 2000-2016, researchers have published 2198 articles on Breast cancer that indicate a steady and steady increase in the number of studies conducted in this area. The results of the study showed that Qaderi is the most prolific researcher in the field of Breast cancer in terms of the number of articles in Iran, Ebrahimi and Montazeri are in the second and third positions respectively. The highest H-index of belongs to Montazeri, Qaderi and Abraham, respectively. Researchers in the field of Breast cancer have collaborated with researchers from 65 countries and more with the United States and Canada. The most co-operation has been between researchers in Tehran and Tabriz. The analysis of the keywords used in Breast cancer research in the form of supragloss showed that Iran, Apoptosis and Polymorphism were the most frequent keywords in the studied works.
    Conclusion
    The upward trend in Breast cancer research indicates the growing importance of this area in Iran. Given the global growth of Breast cancer research and the importance of international research participation, Iranianresearchers should more and more engage in scientific collaboration with their counterparts abroad.
    Keywords: Breast Cancer, Iranian Articles, Scientometrics
  • Samaneh Barati , Seyed Hadi Mousavi*, Shaban Alizadeh , Marjan Asadi Pages 175-182
    Background and Aim
    Acute Lymphoblastic Leukemia is the most common cancer in children and is one of the main causes of their mortality. In this study, we examined the expression of long noncoding RNA CCDC26 gene and its downstream C-Kit gene in acute lymphocytic Leukemia cell line.
    Materials and Methods
    This is an experimental study. In this study, the acute Lymphoblastic Leukemia cell lines T (RPMI 8402 and Jurkat) and the cell lines of Lymphoblastic B Leukemia (Daudi and Ramos) were used. After culture, RNA extraction and cDNA synthesis were performed. In order to study the expression of CCDC26 and C-Kit genes, Real Time PCR technique was done. One-way ANOVA test was performed to analyze the results.
    Results
    In RPMI8402 and Ramos cells, a significant increase in expression of CCDC26 was observed in comparison with the expression of the C-Kit gene (P<0.05) and in the RPMI8402 cell line, the expression of the expression of the CCDC26 gene was significant (p<0.05) But in the Jurkat and Daudi cell lines, the significant increase of C-Kit gene expression was observed as compared to the expression of the CCDC26 gene as well as the control sample (pv<0.05).
    Conclusions
    Evidence suggests that lncRNA plays an important role as a marker in the diagnosis and prognosis of some cancers. The findings suggest that the CCDC26 gene located on the upstream of the C-Kit gene has a regulating role for this gene. The C-Kit gene plays a role in the growth and proliferation of blood cells.
    Keywords: Acute Lymphoblastic Leukemia, LncRNA, CCDC26, C-Kit
  • Ehsan Estabraghi , Majid Sadeghpour*, Amir Mehrabani Pages 183-192
    Background and Aim
    Pomegranate skin contains large amounts of antibacterial and antioxidant compounds. Increasing antibiotic resistance in Escherichia coli bacteria as a major contributor to urinary tract infections and Staphylococcus  aureus is a cause of resistance to treatment-resistant infections, a serious need for alternative therapies or compounds that exhibit less resistance. The aim of this study was to investigate the antibacterial properties of Pomegranate extract and inhibit antibiotic resistance of the extract against pathogenic bacteria.
    Materials and Methods
    After collecting fresh Pomegranate skin, they were dried in a place of sunlight and in shade for 48-72 hours and extraction was done by maceration, in order to determine the minimum level of exposure (Dilution) inhibitor was used from the Muller Hinton Broth and Brain heart Infusion Agar (BHI: Bullet Hit Indicator). The resulting turbidity was measured in a well solution (microdilution).
    Results
    The results of microdilution test showed that the growth inhibitory concentration (MIC: Minimum Inhibitory Concentration) was equal to dilution of 1.8 to 25 μL from Pomegranate extract for E. coli and Staphylococcus aureus bacteria. The growth inhibitory concentration (MIC) was equal to a dilution of 1.16 times 12.5 μL of Pomegranate extract.
    Conclusions
    The extract extracted from Pomegranate skin has the most antimicrobial properties in comparison with other cases. This extract has the most antimicrobial effect on Staphylococcus aureus bacteria from gram-positive bacteria and against E. coli bacteria that is an indicator of fecal contamination. Finally, Staphylococcus aureus showed the highest susceptibility to this extract.
    Keywords: Pomegranate peel, Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli, MIC
  • Parichehr Hanachi*, Zahra Ghaseminya , Khosro Sadeghniyat , Abolfazl Golestani Pages 193-200
    Background and Aim
    Obstructive sleep apnea (OSA) is one of the most common sleep disorders that, despite the high prevalence, most people are unaware of it. The reason for this disorder is obstruction of the respiratory tract, which reduces blood oxygen as a result of frequent waking during the night. In this study, the status of antioxidant defense was considered as one of the most important mechanisms involved in preventing the consequences of this complication.
    Materials and Methods
    The 35 subjects of OSA were selected and categorized according to the apnea-hypopnea index (AHI) in two groups: Mild OSA (n=17) and severe OSA (n=18). The fasting blood samples were taken in order to evaluate the antioxidant defense status of the glutathione peroxidase activity (GPx) and glutathione (GSH) content.
    Results
    The results showed the mean values for GPx in patients with mild and severe apnea were 36.6±2.2 and 35.3±3.7 (u/gHb), respectively. Also, the mean values for GSH content in patients with mild and severe apnea were 0.54±0.1 and 0.68±0.1 µM, respectively that showed a 23% increase (P˂0.05) in severe apnea patients.
    Conclusion
    There was no significant difference in the GPx activity of mild apnea, however, patients with severe apnea showed a significant increase in GSH levels compared to mild apnea (P<0.05), which may indicate a long-term response to oxidative stress alters gene expression and increases the level of these biomarkers in a long time.
    Keywords: Apnea, Oxidative Stress, Antioxidant Defense
  • Vahid Changizi , Hossein Sadeghi , Maryam Alizadeh*, Atefeh Aghaei , Mohsen Yazdanmehr Pages 201-209
    Background and Aim
    Today, OSL (Optically Stimulated Luminescence) dosimetry system based on optical stimulation, includes systems that can meet many requirements for radiation protection in the field of medicine and space. The Calcium Sulfide (CaS) is one of the earth's alkaline sulfide materials which can be used as a detector in this system. In this research, some of the dosimetry properties of CaS doped with Cerium, (Ce), and Samarium, (Sm) elements were investigated as OSL dosimeter sensor.
    Materials and Methods
    First, attenuation of x-rays through the sensors were analyzed and the absorbed dose rate was evaluated using MCNP code. After calcium sulfide tablets were fabricated and their concentration optimized, the maximum waiting time prior to readout was obtained. In addition, the repeatability and linear response of the detector were determined as a function of CaS concentration.
    Results
    Eight minutes after radiation exposure of detectors, the detection output signals became stable. This stability was monitored for at least 30 minutes after irradiation. The repeatability in measurements was observed within the dose ranges of 100 to 860 mGy. The dosimeter response was observed linear over this dose ranges.
    Conclusion
    According to the above-observed results and statistical evaluations, one can conclude that the CaS:Ce,Sm crystal is a proper sensor for OSL dosimeter systems in medicine and space studies.
    Keywords: OSL, CaS, Dosimetery
  • Mahmood Keyvanara , Nasrin Shaarbafchi Zadeh , Mohammad Alimoradnori* Pages 210-220
    Background and Aim
    The personnel's of the operating room due to many contacts with patients are exposed to stress, which ultimately leads to burnout. The aim of this study is determining the extent of burnout in the operating room staff in teaching hospitals affiliated medical university of Isfahan in 2016
    Materials & Methods
    The present study is a descriptive-analytic study in Isfahan in 2016. The sample of study was 206 employees of operating room staff in Alzahra, Feyz, Kashani, Khorshid and Amin hospitals that they selected by simple method. Data was collected by “Demographic Data” and “Maslach Burnout Inventory” (MBI) questionnaires. Maslach questionnaire has three dimensions: Emotional exhaustion, depersonalization and personal accomplishment. Data was analyzed using SPSS software/23 and descriptive statistics and inferential statistics such as Anova , T-test and Multiple Linear Regression.
    Results
    The mean score of emotional exhaustion was (23.16±11.18), depersonalization (6.39±8.30) and the personality depersonalization respectively (63.27±13.86). There was a significant relationship between demographic variables and job burnout variable and its dimensions. There was no significant relationship between job burnout, emotional exhaustion and Personal accomplishment with demographic variables. But, there was a significant relationship between Depersonalization and demographic variables. The highest predictive for depersonalization was observed with education (MSC).
    Conclusion
    Burnout affects the efficiency and performance of staffs in the operating room. Therefore, managers must provide programs to reduce the level of burnout for providing quality services and reduce costs.
    Keywords: Burnout, Depersonalization, Emotional Exhaustion, Personal Accomplishment
  • Maryam Valizadeh , Leila Rouhi*, Seyed Hossein Hejazi Pages 221-229
    Background and Aim
    Breast cancer is one of the most common types of cancers and is the second leading cause of death form of cancer in women. In recent years, many scientific and medical studies have shown that Green tea has anti-proliferative, anti-mutagenic, anti-oxidant, antibacterial and antiviral effects. Some Green tea polyphenols have anti-cancer activity. In the present study, the effect of Green tea extract was evaluated on the Breast cancer cell line (SK-BR-3) and compared with human fibroblast cell line (HU-02).
    Materials and Methods
    SK-BR-3 and HU-02 cell lines were treated for 24, 48 and 72 hours with different concentrations of Green tea (50, 100, 200, 400 and 800 μg/ml). Then, Bioavailability was analyzed by MTT kit and Apoptosis was analyzed by flow cytometry using an Annexin V-FITS Kit.
    Results
    With increasing concentrations of Green tea extract in dose and time dependent manner, bioavailability of cells showed a decrease as compared to control group. Increased incidence of apoptosis was significantly higher in other experimental groups than the control group, while the concentration of 800 μg/ml of Green tea extract was more effective in SKBR3 cell line. Green tea did not show significant effect in HU-02 cells.
    Conclusions
    Due to the fact that cell proliferation and abnormal apoptosis are one of the main characteristics of cancer cells, Green tea can be used to reduce cell proliferation and increase apoptosis in prevention and treatment of Breast cancer.
    Keywords: Green Tea, Breast Cancer, SKBR3, Viability, Apoptosis
  • Reza Safdari*, Hajar Hasan Nejadasl , Sharareh Rostam Niakan, Kalhori , Bahram Nikmanesh Pages 230-238
    Background and Aim
    In recent years, tuberculosis is a major cause of illness and mortality due to infectious diseases. In fact, one of the reasons for increasing the incidence of tuberculosis is that it is often associated with HIV infection. The present study aimed to design and establish a mobile-based self-care system for controlling tuberculosis.
    Materials and Methods
    The data required in this research for evaluating the information and designing the application were collected in two main steps: first, the data required in this research for information needs assessment and application design were collected by searching in library resources. A questionnaire was applied by physicians to validate and determine the significance of these elements. Afterwards, based on information elements and the self-care, application was designed in the Android Studio environment.
    Results
    Information elements and functional capabilities required by the program were determined. Web-based services as a system interface, not only provided the communication between the patient and the care provider, also allowed for patient monitoring and disease control. Then evaluation of the performance and performance of the program was done by doctors and software experts. The findings showed user satisfaction with the application.
    Conclusion
    Monitoring of treatment electronically allows for less costly monitoring of the patient. In this study, we present a prototype of the relationship between self-care application and portal and its potential benefits, which will allow future studies to improve and add new capabilities.
    Keywords: Self-Management, Tuberculosis, Mobile, Smartphone