فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال چهل و سوم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمد آشوری، حسن قاسمی مقدم صفحات 1-18
    اگرچه نخستین روش در سنجش آماری خطر جرم، روش ایستاست که در آن صرفا به محاسبات آماری عوامل خطر ایستا و پیشینه ای مانند سابقه محکومیت کیفری بزهکار توجه می شود، بی توجهی به عوامل پویا و متغیری مانند اعتیاد کنونی بزهکار به مواد مخدر موجب ناتوانی این روش در سنجش دقیق خطر جرم گردیده است. به همین دلیل به تدریج روش های دیگری نظیر سنجش آماری پویا و سنجش ترکیبی آماری/ بالینی ابداع گردیده است که در راستای افزایش دقت در سنجش ها به عواملی نظیر «نیاز جرم زا» و میزان «تاثیرپذیری» بزهکاران از برنامه های اصلاحی- درمانی توجه می شود. نیازهای جرم زا تعبیر دیگری برای عوامل خطر پویایی اند که در وضعیت کنونی فرد موثرند و برطرف نمودن آن ها می تواند موجب کاهش خطر جرم از طریق اصلاح و درمان بزهکاران گردد. مطالعه آخرین تحولات سنجش آماری خطر جرم نشان می دهد که نه تنها این رویکرد مخالفتی با اندیشه بازپروری ندارد، بلکه با تاکید بر سه اصل خطر، نیاز و تاثیرپذیری، زمینه مناسبی را برای بازپروری هدفمند فراهم می سازد.
    کلیدواژگان: تاثیرپذیری، خطر جرم، سنجش آماری، سنجش بالینی، عوامل خطر، نیاز جرم زا
  • حسین آقابابایی، ریحانه موسوی صفحات 19-35
    در دلایل متنی حقوق اسلامی، یعنی قرآن کریم و سنت، واژه حریم خصوصی استفاده نشده است. اما این موضوع به این معنا نیست که مفهوم حریم خصوصی که در ردیف حقوق اساسی بشر مطرح شده، در حقوق اسلامی و به ویژه قرآن کریم به آن توجه نشده است. با عنایت به نگاه دینی و اسلامی به بشر و هدف از آفرینش وی، مفهوم خاص حقوق و قانون در اسلام، زبان خاص دین و کلام وحی در بیان حقوق و تکالیف، می توان مفهوم حریم خصوصی را در اسلام و به طور خاص در قرآن کریم به عنوان موضوعی اساسی و مهم معرفی کرد. جلوه های مختلف حریم خصوصی با زبان و گفتمان خاص شریعت به مناسبت های مختلف تبیین شده است. در این مطالعه ضمن اشاره به مفهوم حریم خصوصی و مفهوم حقوق در اسلام، اجرای قانون در حریم خصوصی و برخی از راهبردهای تضمین حریم خصوصی در زمینه اثبات دعوی کیفری در حقوق اسلامی، بررسی شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد که جامعیت و حضور گسترده دین در عرصه های مختلف زندگی و از جمله خلوت افراد، تعارضی با حمایت از حریم خصوصی ندارد و یکی از جنبه های این حمایت، سیاست جنایی خاص شریعت در ادله اثبات کیفری در خصوص جرائم ارتکابی در خلوت است.
    کلیدواژگان: ادله اثبات دعوی کیفری، اقرار، حقوق اسلامی، حریم خصوصی، خلوت، شهادت
  • حمید الهویی نظری صفحات 37-55
    هیچ نظام حقوقی بدون اصول کلی قابل تصور نیست. این اصول نه تنها در حقوق داخلی، بلکه در حقوق بین الملل نیز جایگاهی ویژه دارد. حتی اگر در ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری، اصول کلی حقوقی به عنوان منبع حقوق بین الملل ذکر نمی شد، باز هم قابلیت استناد داشت. این اصول صرفنظر از قواعد عرفی و قراردادی بین المللی، خود یک منبع مستقل حقوق بین الملل به شمار می آید. تحلیل عملکرد دیوان در اعمال اصول کلی حقوقی در آرای ترافعی و مشورتی، موضوع این مقاله را تشکیل می دهد.
    کلیدواژگان: اصول کلی حقوقی، رویه دیوان بین المللی دادگستری، فقدان قانون، منابع حقوق بین الملل، نظام حقوقی
  • الهام حیدری صفحات 57-74
    معیار اثبات در پرونده های کیفری، رسیدن دادرس به قناعت وجدانی است. در واقع ملاک قضاوت و رای، یقین درونی است که برای دادرس حاصل می گرددواین مهم با ارزیابی دلایل مطرح شده در پرونده کیفری برای وی حاصل می شود.دادرس در پرونده های کیفری دست به دو اقدام می زند: بازسازی وقایعی مادی که در گذشته اتفاق افتاده است و نیز تطبیق با قانون و اقدام به صدور حکم. بااین حال، دقت بیشتر آشکار می سازد که میان این دو مرحله گامی بنیادین موجود است که اهمیتی اساسی در تدارک دادرس برای صدور حکم کیفری دارد و آن مرحله ارزیابی دلایل از سوی دادرس است که از آن به مرحله «اقناع وجدانی دادرس» نیز تعبیر می گردد. در این مقاله بر آنیم ضمن ارائه تحلیلی دقیق ازمفهوم و ماهیت ارزیابی ادله و اقناع وجدان و روش دستیابی به آن، با بررسی معیار اثباتی «فراتر از شک معقول» به عنوان معیار اثباتی در موارد کیفری در کشورهای کامن لا، تفاوت ها و شباهت های این دو معیار اثباتی نمایانده شود.
    کلیدواژگان: اثبات، ارزیابی ادله، اقناع وجدان، فراتر از شک معقول، معیار اثبات
  • محمدحسین رمضانی قوام آبادی صفحات 75-93
    مرور زمان یکی از تاسیسات حقوقی نظام های داخلی است که در حقوق کیفری سیستم های رومی-ژرمنی نسبت به کامن لا با استقبال بیشتری روبرو شده است. مصونیت، عفو و بخشش و مرور زمان مهم ترین موانع بر سر راه پایان فرهنگ بی کیفرمانی تلقی می شوند. مصونیت عاملی بین المللی است، در حالی که عفو و بخشش و مرور زمان عوامل داخلی محسوب می شوند. پذیرش یا نفی مرور زمان در حقوق بین الملل کیفری پرسش اصلی این مقاله است و در این راستا رویکرد عملی جامعه بین المللی نسبت به این تاسیس حقوقی تجزیه و تحلیل می شود. حمایت از ارزش های والای بشری متضمن سرکوب جنایات شدید بین المللی است که یکی از مهم ترین مصادیق چنین حمایتی، نفی مرور زمان می باشد. توسعه افقی و عمودی حقوق بین الملل کیفری، موجبات تعقیب و مجازات مرتکبان جنایات بین المللی را فراهم ساخته، از این طریق با تدوین اسناد متعدد اعمال مرور زمان را نفی کرده است. این تحقیق در صدد تجزیه و تحلیل، شناسایی، اجرا و ماهیت نفی مرور زمان در حقوق بین الملل کیفری است.
    کلیدواژگان: جنایات بین المللی، حقوق بین الملل کیفری، دیوان کیفری بین المللی، عفو، مرور زمان
  • امیرحسین رنجبریان، امینه فراستمند صفحات 95-112
    در ابتدای عصر فضا جامعه بین المللی با چالش تعیین هنجارهای حاکم بر فعالیت انسان ها در فضای ماورای جو روبرو بود. در این میان مسئله حاکمیت، تملک و حقوق اموال در فضا یکی از پیچیده ترین مسائل پیش رو بود. پرسش این بود که آیا دولت ها می توانند حاکمیت سرزمینی خود بر کره زمین را به فضای ماورای جو انتقال دهند و فضای ماورای جو و اجرام آسمانی را تملک کنند؟ راه حلی که در آن زمان پیشنهاد شد، ممنوعیت حاکمیت و تملک فضای ماورای جو و اجرام آسمانی بود. اما چندی است انسان بر کره ماه قدم نهاده و مشتاقانه به سوی اجرام آسمانی دیگر نیز پیش می رود تا جایی که نسبت به فضا رویکرد اقتصادی و تجاری یافته است. اکنون بار دیگر این پرسش از سوی جامعه بین المللی مطرح شده است. در این شرایط لازم است بار دیگر اصل ممنوعیت تملک فضا بررسی شود.
    کلیدواژگان: تجاری سازی فضا، حاکمیت در فضا، حقوق اموال در فضا، خصوصی سازی فضا، مالکیت در فضا
  • محمد جواد سبحانی فر، سید مهدی نبوی، عرفان قاسم پور صفحات 113-128
    دزدی دریایی جرمی بین المللی است که تهدیدی جدی برای کشورها در خصوص امنیت ملی، تجارت بین المللی و امنیت دریایی محسوب می شود. هرچند این جرم موضوع کنوانسیون ها و موافقت نامه های متعددی بوده و اقدامات بسیاری برای مبارزه با آن صورت گرفته، تاکنون برای محاکمه مرتکبان آن تدبیری عملی پیش بینی نشده است. عوامل متعددی در دست نیافتن به یک راه حل قطعی در این خصوص نقش داشته اند که این عوامل عبارت اند از: مشکلات حقوق بشری ناشی از دستگیری دزدان دریایی، بی میلی سیاسی دولت ها، مسائل مربوط به ادله اثبات، نبودن امکانات و ظرفیت های کافی برای محاکمه و غیره. در میان راه حل های متعددی که برای ازمیان برداشتن این موانع پیشنهاد شده است، تئوری تشکیل یک دادگاه بین المللی اختصاصی برای این جرم خودنمایی می کند که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم.
    کلیدواژگان: اصل صلاحیت جهانی، دادگاه بین المللی، دزدی دریایی، مبارزه با جرم دزدی دریایی، محاکمه دزدان دریایی
  • حسین علی سعدی، محمدحسن صادقی مقدم، محمد مهدی منتظری صفحات 129-146
    مسئله رجوع به واردکننده زیان پس از جبران ضرر از سوی بیمه گر، از مسائل مهم حقوق بیمه است. یافتن مبنای فقهی این رجوع با توجه به منابع فقه و حقوق اسلامی، موضوع این نوشته قرار گرفته است. قائم مقامی در اثر پرداخت، ریشه در حقوق فرانسه دارد و در حقوق ایران و مبانی آن اثری از آن دیده نمی شود. وجود یک شرط بنایی(ارتکازی) در نوع قراردادهای بیمه، نشانگر آن است که نوعا تمام بیمه گذاران تمایل دارند که خسارت خود را تنها از راه دریافت غرامت بیمه جبران کرده، از اقامه دعوا خودداری کنند و آن را به بیمه گر واگذار نمایند. به این ترتیب «الزام ناشی از عقد» مبنای قائم مقامی بیمه گر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اصل جانشینی، اصل غرامت، الزام ناشی از قرارداد، شرط بنایی (ارتکازی)، قائم مقامی بیمه گر، قائم مقامی در اثر پرداخت
  • ابوالحسن شاکری، مرتضی فتحی صفحات 147-164
    قانون مبارزه با پول شویی مصوب 1386ش، اختیاراتی به شورای عالی مبارزه با پول شویی داده تا آئین نامه های موردنیاز قانون راتصویب کند. اما شورای یادشده با تصویب آئین نامه اجرایی مصوب 1388ش از اختیاراتی که به وی تفویض شده است، گاه به بهانه فنی بودن جرائم نوپدید و جبران نقایص قانون مربوطه برای هماهنگی با اسناد بین المللی نظیر کنوانسیون پالرمو 2000م عدول کرده و فراتر از آن در مواد 1، 27، 28و 38، اقدامات فراتقنینی انجام داده است که آن موارد را از جرم انگاری قانونی تا آئین نامه ای شدن آن، از حواله کیفری قانونی تا احاله کیفری آئین نامه ای، از اباحه قانونی تا اباحه آئین نامه ای، از قانونمندی اقدامات تامینی تا آئین نامه ای شدن آن و از تحقیقات قضایی تا تحقیقات اجرایی نام گذاری نموده ایم. تحول در تکنیک های سنتی جرم انگاری، کیفرگذاری، کشف و تحقیق جرائم در حقوق جزا به لحاظ ویژگی های جرائم مدرن از جمله پول شویی، مورد قبول نظام های کیفری معاصر است، ولی باید مجلس راسا قانون گذاری کند یا با اذن مجلس کارگروهی تخصصی آن را انجام دهد. درصورتی که آئین نامه اجرایی پیش گفته فراتر از اذن قانون گذار اقدام نماید، طبق اصل 170 ق ا ج ا ا دیوان عدالت اداری می تواند آن را ابطال کند.
    کلیدواژگان: آئین نامه، اباحه آئین نامه ای، اقدام تامینی اجرایی، تحقیق اجرایی، قانون، کیفر حواله ای
  • علی اکبر گرجی ازندریانی، فردین مرادخانی صفحات 165-184
    قانون اساسی یکی از کلیدی ترین مفاهیم در حقوق عمومی است که در آن هم نهادهای قدرت و رابطه آنها با هم مشخص می شود و هم حقوق و آزادی های بنیادین مردم تضمین می گردد. با این حال مفهوم قانون اساسی در کشورهای مختلف با توجه به ساختار سیاسی و تجربه های تاریخی آنان متفاوت است. در این مقاله پس از بررسی مفهوم و اهداف قانون اساسی و تجربه سه انقلاب انگلیس، فرانسه و آمریکا، تجربه ایرانیان در انقلاب مشروطه و چگونگی تکوین این مفهوم در آن انقلاب بررسی می شود و نشان می دهیم که ایرانیان چگونه توانستند این مفهوم بنیادین را در خلال مباحث روشنفکران مشروطه، انقلاب مشروطه، مجلس اول و نزاع های موافقان و مخالفان مشروطه وارد اندیشه خود کنند.
    کلیدواژگان: انقلاب مشروطه، جنبش های دستورگرایی، حق های بنیادین، قانون اساسی
  • سید فضل الله موسوی، فرشته مسلمی بیدهندی صفحات 185-199
    جنایات سازمان یافته فراملی، از مهم ترین معضلات جامعه بین المللی در قرن بیست و یکم محسوب می شود. جامعه بین المللی و در راس آن سازمان ملل، برای ایجاد اتحاد و همکاری و هماهنگی در مبارزه با این گونه اعمال در اواخر قرن بیستم اقدام به تدوین کنوانسیونی با عنوان «کنوانسیون ملل متحد علیه جنایات سازمان یافته فراملی» همراه با دو پروتکل نمود که در دسامبر سال 2000 در پالرموی ایتالیا برای امضای دولت ها مفتوح گشت و کنوانسیون پالرمو نام گرفت. پروتکل اول آن با عنوان «پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق اشخاص به ویژه زنان و کودکان»، و پروتکل دوم آن با نام «مهاجرت غیرقانونی از راه زمین، هوا و دریا» مطرح شده است. در این مقاله تلاش شده است که زوایای مهاجرت های غیرقانونی از راه دریا که به دلایل مختلفی اتفاق می افتد و راهکارهای کاهش این مشکل در پرتو همکاری های بین المللی، بررسی شود.
    کلیدواژگان: جنایات سازمان یافته فراملی، حقوق بین الملل، قاچاق انسان، مهاجرت غیرقانونی، همکاری های بین المللی
  • ابراهیم موسی زاده صفحات 201-213
    سیاست گذاری و تعیین اولویت برای تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی، به ویژه اهداف آرمانی نظام جمهوری اسلامی ایران برای تامین و تحقق «قسط و عدل»، «استقلال همه جانبه» و «همبستگی ملی» تصریح شده در جزء (ج) اصل دوم قانون اساسی، و براساس صراحت بند یک اصل 110 همان قانون، از صلاحیت های رهبری است. پیام های رهبری در آغاز سال نو فلسفه خاصی را دنبال می کنند که همان تامین اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است و پیام موردبحث در مقاله نیز در واقع به دنبال تعیین استراتژی های اقتصادی نظام است. بر این اساس، پیام رهبری را باید یک فرمان شرعی و دستور حقوقی تلقی کرد. از این منظر، پیام آغاز سال نو، امری دوسویه است که یک طرف آن به حاکمیت، و طرف دیگر آن متوجه ملت است و دولت و ملت باید نهایت سعی و تلاش خویش را در راستای تحقق این پیام به کار گیرند.
    کلیدواژگان: استقلال اقتصادی، امامت امت، تولید ملی، سیاست های کلی نظام، کار و سرمایه ایرانی، ولایت امر
  • سید باقر میرعباسی، علی ایزدی صفحات 215-234
    در دنیای حقوق تعارض صلاحیت ها موضوع تازه ای نبوده و در نظام های داخلی کاملا شناخته شده است. باوجوداین در حقوق بین الملل عمومی تا حدودی جدید به نظر می رسد. از اوایل دهه 90، ما شاهد افزایش دادگاه ها و دیوان های بین المللی با صلاحیت بررسی و فیصله اختلافات و همچنین تمایل دولت ها در توسل به این نهادها بوده ایم. نفس این افزایش مبارک است، اما خالی ازاشکال نیست و می تواند تعارض صلاحیت ها را به دنبال داشته باشد. به عبارت دیگر ممکن است دو یا حتی چند دادگاه و داوری در قضاوت نسبت به یک اختلاف یا بخشی از آن دارای صلاحیت باشند. این مقاله نشان می دهد که تعارض صلاحیت ها در حقوق بین الملل نه یک امر محتمل، بلکه یک پدیده قطعی و اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: تعارض صلاحیت ها، دادگاه ها و دیوان های بین المللی، نزاکت قضایی، نهادمند کردن حقوق بین الملل
|
  • Mohammad Ashouri, Hassan Ghasemi Moghadam Pages 1-18
    Although the static method is the primary method of actuarial assessment,that only pays attention to static risk factors such as past conviction, it isn’t able to assess crime risk precisely, because it neglects dynamic risk factors such as present drug addiction. So other methods such as dynamic actuarial assessment and combined actuarial/clinical assessment have been gradually invented, that in order to increase the exactness, include factors such as "criminogenic need" and "responsivity".Criminogenic need is another word for dynamic risk factor, that affects present situation of criminal. Removing these needs by rehabilitation programs can bring about crime risk reduction. Studing the last versions of actuarial assessment shows that not only it hasnt any conflict with rehabilitation idea but also prepares good grounds for it, by focusing on three principles: risk, need and responsivity.
    Keywords: Crime risk, Clinical assessment, Actuarial assessment, Criminogenic need, Risk factor, Responsivity
  • Hossein Aghababae, Rayhaneh Moosavi Pages 19-35
    Privacy in the context of Islamic law, the Quran and Sunnah reasons, is not mentioned. But this does not mean that the concept of privacy as one of the basic human rights in Islamic law has not been considered. Various aspects of privacy are presented In the Sharia Particular discourse. In this study in addition to concept of privacy and law in Islamic law, law enforcement in Islamic law and some Strategies to guarantee privacy has been studied. Research findings show that Comprehensive and extensive presence of religion various spheres of human life does not conflict with privacy. One aspect of support may be Specific criminal policies in criminal proceedings In the case of crimes committed in private.
    Keywords: Privacy, Law Enforcement, Criminal proceedings, Islamic Law, Confession, Testimony
  • Hamid Alhooii Nazari Pages 37-55
    Without General Principles, no System of Law is conceivable. These Principles have special position not only in domestic but also in international law. General Principles would have been invoked even though those principles were not cited as the sources of international law in accordance with the statute of ICJ, Article 38. Those are taken into account as the independent source of international law, irrespective of the international contract and the custom any rules. The analysis of ICJ function in exercising the General principles in the process of the contentious and advisory opinions would be analyzed in this article.
    Keywords: General Principles of Law, Case Law of the ICJ, International Law Sources, non liquet, Law System
  • Elham Heidari Pages 57-74
    Standard of proof in criminal case is to access the judge into conviction intime. In fact The criteria for judging and voting, is inner certainty that is obtained for the judge with evaluating evidence set forth in his criminal case. The judge in criminal cases execution two act: Reconstruction of substantial events that happened in the past and law enforcement and passing a judgment. However, reveals more accuracy that between these two steps, there are fundamental steps that have primary importance in the sentencing criminal judgment and this is evaluating of evidence also explained that it is the conscientious convictions. The judge by obtaining new evidence and examination of evidences that is in criminal case reconstruct substantial events that happened in the past, But before the evaluation of evidence and achieve persuasion conscience, will not be able to accommodate events of the material on the legal sentencing. In this article we intend to provide a detailed analysis of the meaning and nature of evaluation of evidence, consciousness convictions and method of achieving to it, with considering standard of proof "beyond all reasonable doubt" standard of proof in criminal cases in the country as common law, differences and similarities two standard of proof to be shown.
    Keywords: Proof, Standard of proof, Conscientious convictions, Evaluating of evidence, Beyond all reasonable doubt
  • Mohammad Hossein Ramazani Ghavamabadi Pages 75-93
    Time limitation is one of the legal institutions of the domestic law. This institution is more welcomed in the civil law system compared to the common law. Immunity, amnesty and time limitation are the most important obstacles in the ending of impunity culture. Immunity is a international phenomenon, whereas amnesty and time limitation are considered as domestic elements. International criminal law has rejected time limitation by creation of numerous international documents regarding the prosecution and conviction of perpetrators of international crimes. In this study, it is sought to analyse the status of recognition, implementation and rejection of time limitation in international criminal law.
    Keywords: Amnesty, International Crime, International Criminal Court, International Criminal Law, Time Limitation
  • Amir Hossein Ranjbarian, Amineh Farasatmand Pages 95-112
    Since the dawn of space age, international community was faced with the challenge of determination of the norms governing human activities in space. Among these, sovereignty, appropriation and property rights were the most sophisticated problems. The question was that whether states are permitted to extend their terrestrial sovereignty to outer space and appropriate space and celestial bodies or not. The Proposed solution to this question was “prohibition of appropriation and sovereignty in outer space”. But humanity has stepped on the moon for a while and now is advancing his knowledge about outer space and celestial bodies. As a result of this advanced knowledge, Space powers have recently adopted an economic and commercial approach to outer space. Now international community again asked the old question. Therefore it seems vital to analyze the non appropriation principle in space again.
    Keywords: Property rights in space, Appropriation in space, Sovereignty in space, Commercialization of space
  • Mohammad Javad Sobhanifar, Seyyed Mehdi Nabavi, Erfan Ghassempour Pages 113-128
    Piracy is an international crime that poses a serious threat to the countries’ national security, international trade and maritime security. Although the offense has been the subject of numerous conventions and agreements, and many measures have been taken to combat it, but no practical measure has been predicted so far to trial the perpetrators. Several factors have role in the failure to achieve a definitive solution. These factors include human rights issues arising from the capture of pirates, political reluctance of states, issues of evidence, lack of adequate facilities and capacity for judgment and so on. Among the several solutions that have been proposed to eliminate these barriers, the theory of the formation of a special international tribunal for the crime is grandstanding, that in this article well review it.
    Keywords: Piracy, International courts, Fight against piracy, Pirates trial, Universal jurisdiction
  • Hosain Ali Saadi, Mohammad Hasan Sadeghi Moghadam, Mohammad Mahdi Montazeri Pages 129-146
    Referring to responsible person by insurer after damage compensation is one of the important issues in insurance law. Finding the jurisprudence basis of this reference regarding to Islamic laws and jurisprudence sources is the objective of this article. Subrogation with payment is rooted in French law and it is not stated in Iranian law and its basis. According to an implicit condition in insurance contracts, all the insured persons tend to compensate their damages by receiving the compensation from insurer and not to file a lawsuit by assigning it to the insurer. Therefore, obligation will be issued of existence of the insurer subrogation basis in contract.
    Keywords: Insurer's subrogation, Subrogation in result of the payment, Obligation issued from the contract including the implicit condition, Compensation principal
  • Abolhasan Shakeri, Morteza Fathi Pages 147-164
    Anti-Money Laundering Act of 1386 granted authority to the Supreme Council to ratify regulations required by the law. The Council adopted bylaws, approved in 1388, but with powers that have been delegated to him under the pretext of some of the crimes emerging technology in the modern criminal justice deficiencies in the law to coordinate with the international instruments Such as the Palermo Convention and the 2000 departure beyond the material one, 27 - 28 and paragraph 4 of Article 38, acts upon the rule that the cases of criminal negligence laws and regulations of it, the draft Criminal Law to refer the criminal procedural, the rule actions to hedge its procedural and judicial investigations and research have named executive officer. Transformation in traditional techniques of mass negligence, discover and investigate criminal offenses in criminal law in terms of modern features, including Contemporary criminal money laundering regime but should be accepted directly by the Legislature or by the special committee shall be by permission. If he is in bylaws, beyond legislative permission. Action under Article 170 of the Constitution and is voidable by the Court of Administrative Justice.
    Keywords: Executive Security, executive research, Law, regulations, transferred punishment, reputational authority
  • Ali Akbar Gorji Azandariyani, Fardin Moradkhani Pages 165-184
    Constitution is one of the most key concepts in public law that in which set the institutions of power and their relation with each other, and also guaranteed the fundamental freedom and rights of people. So the concept of constitution is different in various counties on the base of political structure and history experiments. In this essay after investigation the concepts and aim of constitution and experience of three revolutions in England America and France. we studied what Iranian creation of this concept in constitutional revolution, and we show that what Iranians could entered the fundamental concepts in the discussion of intelligentsia, constitution revolution, the first parliament and struggles of agree and disagree persons in their thoughts.
    Keywords: constitutionalism, Constitutional revolution, constitutional movemets, Fundamental right, constitution
  • Fazlollah Mousavi, Fereshteh Moslemi Bidhendi Pages 185-199
    Transnational organized crime, is one of the most important problem of international community in21 century.at the late of 20 century, international community and united nations organization due to unification, cooperation, harmonization, conclude a convention to combat such actions. This document was named (united nations convention against transnational organized crime), which completed with two protocols.well known as palermo convention. The first protocol was about (prevent, suppress, punish, trafficking in persons specially women and children), and the second protocol was about (smuggling of migrants by land, air and sea). This article evaluate the illegal immigration aspects via sea, which happen by diffrent reasons and the ways that reduc this problem under international cooperation.
    Keywords: Transnational organized crime, illegal immigration, trafficking in persons, international cooperation, international law
  • Ebrahim Mousazadeh Pages 201-213
    Policy making and priorities for achieving the goals stated in the constitution of the Islamic Republic of Iran especially ideological goals For providing and realization of "Justice and equity" &"Full independence" & "National unity" stated in part (c) of Article II of the constitution, is Leadership competencies Explicitly based on paragraph 1 of Article 110 of the same Law.Leadership Messages in the New Year follow a particular philosophy that is providing the same Islamic Republic of Iran goals, which this year message is in the fact to determine economic strategies.Accordingly Leadership message should be considered as a religious command and legal order. From this perspective; the message of the New Year is a double-side that One side has attention to the sovereignty & other side to the people. Government and the people must be used All his efforts in order to Realization of this message.
    Keywords: Key words: national production, Iranian labor, capital, Economic independence, The Guardianship, Imamate of Ummah, The General Policies
  • Bagher Mirabbassi, Ali Izadi Pages 215-234
    The issue of conflicting jurisdictions is certainly not new to law. It has long been known in domestic Law systems. However, for public international law the issue of conflicting jurisdictions is relatively new. Since the early 1990s we have witnessed an indisputable proliferation of international courts and tribunals endowed with the jurisdiction to deal with certain areas of international law or to settle specific disputes, as well as an increase in the willingness of states to use these courts. While the creation of an ever increasing number of dispute settlement bodies should be welcomed, it can become problematic because the scope of their jurisdictions can potentially conflict. In other words, two or even more courts and tribunals may simultaneously have jurisdiction to adjudicate the same dispute or parts thereof. This paper demonstrate that conflicting jurisdictions between international courts and tribunals are not only possible, but are a real and inevitable phenomenon.
    Keywords: Institutionalisation of International Law, International Courts, Tribunals, Conflicting Jurisdictions, Comity