فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و سوم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1392)

فصلنامه سیاست
سال چهل و سوم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بهادر زارعی، علی زینی وند صفحات 3-21
    نظم سیاسی موجود در جهان، برگرفته از عهدنامه وستفالیایی و بر مبنای واحدهای مجزای دولت- ملت بنا نهاده شده است. اما از دیدگاه جهان شمول، کلان نگر و انسان محور اسلام، مرزهای ایمان و عقیده به جای ملیت و سرزمین در ترسیم خطوط جدا کننده بخش های مختلف جامعه بشری مبنا بوده و دارای اصالت است. نظم مورد نظر جهان اسلام در واقع مبین تصویری فراملی از یگانگی امت اسلامی و فراتر از آن همبستگی نوع بشر در سایه مبانی و پیوندهای عقیدتی مشترک است که این اصل به طور اصولی در تقابل با بنیان های نظم سیاسی و بین المللی حاکم می باشد. سوالی که در این زمینه مطرح است آنست که در اندیشه اسلامی، مبنای تقسیم بندی جامعه بشری بر مبنای چه مولفه هایی استوار است و این مبناها چه تاثیری بر رویکرد نظام موجود در ج.ا.ا. گذاشته است؟ در پاسخ به این پرسش، فرضیه اصلی اینست که اسلام به مرزهای عقیدتی توجه داشته، گوناگونی های جغرافیایی و سیاسی در جوامع انسانی (قومی، فرهنگی، نژادی) را مانع شکل گیری امت واحده اسلامی نمی داند و چنین دیدگاهی رویکردهای ج.ا.ا. را به عنوان نظامی اسلامی نیز تحت تاثیر قرار داده است. برای اثبات این فرضیه با بررسی دیدگاه های مختلف اندیشمندان اسلامی و رویکرد عملی ج.ا.ا. در طول بیش از سه دهه گذشته، اختلاف دیدگاه امت محور اسلامی با نظم مستقر دنیای امروز مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اندیشه اسلامی، جمهوری اسلامی ایران، مرزهای عقیدتی، نظم امتمحور، نظم وستفالیایی
  • ابراهیم متقی، حسن احمدی صفحات 25-44
    هویت به عنوان محور اصلی کنش بازیگران در محیط رقابتی در دوران بعد از جنگ سرد به شمار می آید. هویت یابی بازیگران در سال های پس از جنگ سرد از اعتبار و کارآمدی بیشتری در روند امنیت سازی برخوردار شده است. از رهگذر گفتمان های امنیتی مانند نظریات امنیت موسع باری بوزان و قدرت نرم جوزف نای، تاثیر خودآگاهی جدید شیعه در شکل بندی قدرت در خاورمیانه مشخص می شود و می توان آثار آن را بر امنیت ملی ایران بررسی کرد. به این منظور پس از تجزیه و تحلیل مختصر علل هویت یابی شیعیان، به مولفه های این هویت یابی پرداخته شده و این مولفه ها در 3 محور رشد فزاینده جمعیتی، مشارکت در قدرت، و جغرافیای سیاسی (ژئوپلتیک شیعه) بررسی شده است. هرگونه هویت یابی دارای آثار و پیامدهای خاص خود می باشد؛ بنابراین تاثیر این هویت یابی بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در قالب تهدیدها و فرصت ها ارزیابی شده است. هویت یابی شیعیان می تواند آثار سیاسی دیگری را در حوزه کنش سایر بازیگران منطقه ای به وجود آورد. نشانه آن را می توان در دگرگونی های سیاسی و تحولات اخیر خاورمیانه ملاحظه کرد.
    کلیدواژگان: امنیت، تشیع، جمعیت شناسی، هلال شیعه، هویت
  • محمدرضا مجیدی، مرتضی حمیصی صفحات 45-60
    تاسیس و توسعه سازمان های مردم نهاد که از جمله سازوکارهای مشارکت مردم در سطوح محلی، ملی و بین المللی است، بر عرصه های گوناگون زندگی جوامع انسانی تاثیر گذارده و می گذارد. یکی از این حوزه های تاثیر پذیر، منافع امنیت ملی کشورهاست. برای سیاست گذاری در حوزه سازمان های یاد شده، شناخت عوامل متفاوت و از جمله عوامل سیاسی و امنیتی ضروری است. این تحقیق برآن است تا با شناخت این عوامل، میزان و چگونگی تاثیر گذاری آنها بر ابعاد منافع امنیت ملی کشور را در یابد. حاصل این پژوهش که با روش های تحقیق پیمایشی، اسناد و مدارک علمی و مصاحبه عمقی صورت پذیرفته است، نشان می دهد که عوامل یاد شده بر سه بعد منافع امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران؛ یعنی ایده دولت، نهادهای دولت، و پایگاه مادی دولت، تاثیر مستقیم دارند. بر این مبنا بیشترین تاثیر این عوامل بر بعد ایده دولت است.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، سازمان مردم نهاد، سیاست گذاری، عوامل سیاسی و امنیتی، منافع امنیت ملی، منافع ملی
  • صفحات 61-81
    هدف انقلاب ها و جنبش های مشروطه در همه جا برپاداشتن و استمراربخشیدن به دولت مدرن و نهادهای آن در چارچوب مدل مشروطه دولت ملت بوده است. در این مدل، ارتش ملی به عنوان یکی از نهادهای اصلی دولت، نقش مهمی در برقراری حاکمیت و انحصار مشروع زور برعهده دارد. اما در ایران جنبش مشروطه و حامیان آن، با وجود برانداختن رژیم پیشین، از تاسیس نهادهای کارآمد و قدرتمند یک دولت مدرن از جمله ارتش ملی بازماندند. علل این ناکامی را باید در ساختارهای سیاسی و اجتماعی هم زمان با جنبش مشروطه و کارگزاران مشروطه خواه در ایران جستجو کرد. از این قرار نفوذ و سلطه سیاسی و اقتصادی روسیه تزاری بر ایران، ضعف های ساختاری شهر و ناتوانی طبقات شهری مانند تجار، روشنفکران و اصناف که حاملان اجتماعی مشروطه بودند و نیز ناآگاهی و نخواستن های کارگزاران مشروطه خواه، آن ها را از تاسیس ارتش ملی در ایران بازداشت. این ناتوانی به نوبه خود به ناکامی مشروطه از برپایی یک دولت مقتدر و سرانجام از دست رفتن بخشی از آرمان های مشروطه خواهان انجامید.
    کلیدواژگان: ارتش ملی، ایران، ساختارهای سیاسی، اجتماعی، کارگزاران، مشروطه
  • بهاره سازمند، فریبرز ارغوانی پیرسلامی صفحات 83-104
    شرایط به شدت متحول دوران پس از جنگ سرد با شاخصه وابستگی متقابل و جهانی شدن، ضمن گستراندن حوزه های موضوعی روابط میان کشورها، کنش گران متعددی را در عرصه سیاست خارجی به تکاپو واداشته است. نوشتار حاضر با هدف بررسی روابط ایران و چین، در این بستر متحول و در دوران بعد از انقلاب اسلامی به ویژه در دو دهه اخیر، با اذعان به شاخصه نوسان در روابط دوجانبه و درنظر گرفتن این سوال که با وجود بنیان های راهبردی مستعد همکاری فراگیر در نزد دو طرف، مهم ترین موانع و چالش های فراروی اتحاد استراتژیک میان چین و جمهوری اسلامی ایران کدام اند، بر این اعتقاد است که عواملی چون تنش های ساختاری، لابی رقبای منطقه ای، انتظارات متفاوت و نقش آمریکا مانع از تحقق همکارهای فراگیر میان دو طرف شده است. بررسی نوسان روابط، بنیان های راهبردی زمینه ساز همکاری مشترک و در نهایت موانع فراروی تحقق همکاری فراگیر مهم ترین بخش های نوشتار حاضر است.
    کلیدواژگان: آمریکا، انقلاب اسلامی، ایران، چین، سیاست خارجی
  • داود آقایی، فائزه قاسمی صفحات 107-122
    سازمان ملل متحد، پس از ناکامی آرمان های ابتدای سده بیستم و به منظور غلبه بر مشکلات آن، بر فراز سازه های ازهم پاشیده جامعه بین الملل ایجاد گردید. اما باوجود توفیقاتی که سازمان ملل به عنوان یک سازمان بین المللی جهانی نسبت به سلف خود داشته، باید اذعان کرد این امیدها در برخی جنبه ها سرابی بیش نبوده و این سازمان به برخی اهداف خود به علت مغایرت با منافع ملی دولت های بزرگ نرسیده است.
    در این میان وجود حق وتو برای پنج عضو شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلستان)، از همان ابتدای تاسیس سازمان با انتقادهای فراوانی روبرو بوده است. کشورهای کوچک از آغاز و در کنفرانس سانفرانسیسکو با داشتن چنین اختیاری برای کشورهای بزرگ مخالف بوده، آن را با روح منشور مغایر می دانستند.
    امروزه نیز باوجود استدلال کشورهای بزرگ مبنی بر داشتن مسئولیت حفظ صلح و امنیت، مخالفت ها نسبت به این حق به ویژه پس از جنگ اخیر در عراق، بیش از گذشته افزایش یافته است. این پرسش همواره مطرح بوده است که آیا پنج عضو دائم شورای امنیت در وهله نخست برای دراختیار داشتن این حق تا چه اندازه شایسته هستند، و در وهله دوم به چه میزان اعطای این حق به پنج کشور یادشده، برای جامعه بین الملل مفید بوده است.
    بر مبنای همین تردیدها، کشورها و ارگان های مختلف تلاش داشته اند تا طرح های جایگزین برای این حق اعضای دائم شورای امنیت ارائه کنند. در این مقاله ضمن توضیح دلایل وجوب این تغییرات، ایده جدیدی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: حق وتو، سازمان ملل، شورای امنیت، طرح انتخاب دمکراتیک
  • صمد ظهیری صفحات 123-151
    مفهوم «امپراتوری جدید» به وضعیت جهانی شدن معاصر اشاره دارد. در دوره جهانی شدن، دولت های ملی همچنان اهمیت دارند و منطق بازدارندگی ناشی از توازن قوا بین آنها همچنان بخش مهمی از عامل حفظ ثبات و امنیت در جامعه جهانی(امپراتوری) است. با این حال، تهدیدات جدید از سوی بازیگران جدید فروملی و فراملی و نیز از ناحیه ظهور مسائل جدید امنیتی ناشی می شوند که در نتیجه فرایندهای جهانی شدن به وجود آمده اند. تروریسم در قلب تهدیدات ناشی از فرایندهای جهانی شدن در فضای حاکمیت امپراتوریایی قرار دارد. این مقاله تلاش می کند شرایط اهمیت یافتن پدیده تروریسم در مسائل امنیتی امپراتوری را توضیح دهد.
    کلیدواژگان: امپراتوری، امنیت، بازیگران جدید، پراکندگی قدرت، تروریسم، جهانی شدن
  • سید محمدکاظم سجادپور، حیدرعلی مسعودی صفحات 153-171
    پایان جنگ سرد نقطه عطفی در تحول سیاست خارجی آمریکا و نوع نگاه این کشور به روابط بین الملل بود. در این برهه، طیف وسیعی از ایده ها و انگاره ها درباره مسائل بین المللی در محافل علمی و عملی سیاست خارجی آمریکا بروز یافت. موضوع اصلی مقاله، بررسی چگونگی رابطه این ایده ها و انگاره ها در قالب متون سیاست خارجی و روابط بین المللی آمریکا و به عبارت دیگر، تاثیرگذاری سیاست خارجی آمریکا بر قبض و بسط های معرفتی روابط بین الملل در این کشور است. این مقاله می خواهد به این سوال پاسخ دهد که چه رابطه ای میان گفتمان های سیاست خارجی و دانش روابط بین الملل در آمریکا هم زمان با پایان جنگ سرد، یعنی دوره ریاست جمهوری بوش پدر، وجود دارد. این پژوهش با رویکرد تحلیل گفتمان و با بررسی متون برگزیده سیاست خارجی آمریکا و دانش روابط بین الملل نشان می دهد که گفتمان های سیاست خارجی و دانش مسلط بر روابط بین الملل در دوره بوش پدر از تناظر گفتمانی برخوردارند. این تناظر گفتمانی با استفاده از معیارهای عینی تری چون زمینه مندی متناظر، جفت های دوگانه متناظر و گزاره اصلی متناظر نمایانده شده است.
    کلیدواژگان: جنگ سرد، دانش روابط بین الملل، سیاست خارجی آمریکا، گفتمان، نظم نوین جهانی
  • الهه کولایی، حمیدرضا عزیزی صفحات 173-196
    جهت گیری کلی سیاست خارجی ترکمنستان در دوره پساشوروی با عنوان «بی طرفی مثبت» شناخته می شود. بر این اساس از این کشور انتظار می رود که ضمن وارد نشدن به اتحادیه های نظامی و جنگ ها، همکاری فعالانه ای را در عرصه بین الملل و در ارتباط با سایر کشورها از خود نشان دهد. اصول بی طرفی مثبت ترکمنستان که در سال 1995م در سازمان ملل متحد تصویب شد نیز حاکی از این موضوع است که ترکمنستان باید به عنوان یک عضو کامل جامعه بین المللی، ضمن لحاظ کردن اصول بی طرفی در سیاست خارجی خود، در عرصه های مختلف حضور فعالی داشته باشد. باوجود روشن بودن سرشت اصل بی طرفی مثبت، جنبه های عملی سیاست خارجی ترکمنستان در دو دهه گذشته فراز و فرودهای بسیار داشته و تحولاتی را از سر گذرانده است. این مقاله تلاش دارد با بررسی ماهیت اصل بی طرفی مثبت در سیاست خارجی ترکمنستان و تحلیل دلایل اتخاذ این جهت گیری، به مطالعه تحولات عملی سیاست خارجی این کشور پرداخته، بررسی کند که سرشت این تحولات چه بوده است. این مقاله نشان می دهد که اصول سیاست بی طرفی مثبت ترکمنستان در طول دوره مورد بحث ثابت بوده و آنچه تغییر پذیرفته، رویه های عملی و تاکتیک های مورداستفاده در سیاست خارجی این کشور است.
    کلیدواژگان: بی طرفی مثبت، ترکمنستان، سیاست خارجی، صفرمراد نیازاف، قربان قلی بردی محمداف
  • ناصر فرشادگهر، علی لطیفی صفحات 199-217
    نوسان بهای نفت در دوره ریاست جمهوری آقایان سید محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد، آثار و تبعات بسیاری در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داشته است. پایین بودن بهای نفت در دوره اول ریاست جمهوری آقای خاتمی، باعث نوعی خردگرایی در تصمیمات دولت شد و نتایجی همچون ایجاد حساب ذخیره ارزی، شتاب در برنامه خصوصی سازی را به همراه داشت. اما متاسفانه در مرحله دوم ریاست جمهوری آقای خاتمی با افزایش بهای نفت، شاهد تغییر در سیاست ها و بازگشت به رویه دولت رانتیر بودیم و به نوعی می توان حتی شکست اصلاح طلبان را در سال 84 با این موضوع مرتبط دانست. این رویه در مرحله اول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد با افزایش بهای نفت ادامه یافت و به اتخاذ سیاست های توزیعی و حمایتی انجامید که با توجه به اوضاع بین المللی، این سیاست ها خود را در قالب تورم، نارضایتی ها و... نمایان ساخت. در مرحله دوم ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، کاهش بهای نفت همانند مرحله اول ریاست جمهوری آقای خاتمی نوعی خردگرایی را به تصمیمات دولت تحمیل نمود و ثمره آن طرح تحول اقتصادی، هدفمند سازی یارانه ها و... بود. به طور کلی به گمان این پژوهش، سیاست ها و آثار کلی معطوف به اقتصاد، سیاست و اجتماع طی این دوران (1376 – 1392ش) تا حدود بسیار زیادی متاثر و همسو با نوسان قیمت نفت بوده و نتایج آن در قالب تورم، افزایش حجم نقدینگی، حساب ذخیره ارزی، سهمیه بندی، طرح تحول اقتصادی، هدفمندی یارانه ها و... قابل مشاهده است.
    کلیدواژگان: ایران، رانت، ساختار قدرت، نفت، نوسان
  • علیرضا صدرا صفحات 221-236
    نقادی فلسفی- سیاسی قرارداد اجتماعی در نگاه روسو به چرایی و چیستی یا عموما مبانی ماهوی و محتوایی متن قرارداد اجتماعی، به ویژه در نظریه سیاسی روسو و نقادی آن به عنوان پرسش اصلی می پردازد. در این مقاله فرای اصل قرارداد و چگونگی و نقش آن، در پی ردیابی منبع متن (عقل، نقل یا عرف) و محتوای قرارداد(قانون و مذهب مدنی) به عنوان منشور و میثاق مشترک عمومی هستیم. در اینجاست که نقش مذهب و به تعبیر نخستین روسو «قانون مدنی» و قانون گذاری و در تعبیر نهایی وی، «مذهب مدنی» مطرح می گردد. رابطه و نسبت این دو، محور موضوعی این مقاله است. تبیین «رابطه و نسبت مثبت و همسو و حتی هم افزایی دیانت و سیاست، مذهب و حاکمیت و شریعت و دولت در نظریه و نظام جمهوری» در قرارداد اجتماعی روسو، فرضیه اصلی و هدف نهایی مقاله است. برخلاف شبهه غالب تعارض و حتی جایگزینی قرارداد اجتماعی در سیاست به جای شریعت، دیانت و مذهب، که منسوب به روسو است و از آن به قرارداد اجتماعی روسویی تعبیر می نماییم، برنمودن اسلام به عنوان دیانت و مذهب مدنی- مردمی یا جمهوری مشروع، متعادل و حتی متعالی و کارآمد در نگاه و نظریه سیاسی روسو، حاصل این مقاله و پیام راهبردی آن می باشد. مقاله حاضر برگرفته از طرح پژوهشی کارآمد و چشم انداز اندیشه سیاسی در جمهوری اسلامی و جهان اسلام بوده که به همت نگارنده در دانشگاه تهران انجام شده است.
    کلیدواژگان: اجتماع، اسلام، جمهوریت، دیانت، روسو، شریعت، قرارداد اجتماعی، مدنی، مذهب، مسیحیت
  • علی اشرف نظری، علی حسن پور صفحات 237-256
    خواست قدرت (Will to Power) مهم ترین مفهوم در اندیشه نیچه است. قدرت در رویکرد او در ارتباط با مفاهیمی نظیر اراده، آزادی، تاثیرگذاری و مسئولیت قرار می گیرد. خواست قدرت در این معنا، محور حیات انسان و آثار اوست و جملگی انسان ها حتی در منطق و عقلشان از این کشش ناگزیرند. در هر زمان که این کشش به سمت نیرو ناتوان گردد، آثار فروریزش تمدن و فرهنگ و زوال زندگی انسان هویدا می شود. میل به قدرت مهم ترین مفهوم در اندیشه نیچه است که محور «حیات» تلقی می شود؛ به گونه ای که قلمرو تخیل و کنش را می سازد. نیچه حقیقت، ارزش ها، نظام معرفتی و دانش را نمودی از این خواست می دانست. هدف مقاله حاضر، بررسی مبانی هستی شناسی و شناخت شناسی اندیشه نیچه برای درک بهتر ایده «خواست قدرت» نزد وی است. نیچه با نقدی بی باکانه به فلسفه و نیز اخلاق مسیحی، علم گرایی و انسان مدرن، فلسفه را به راهی تازه کشاند و آن را از کل گرایی و انتزاعی گری رها ساخت و به مسیری رهنمون کرد که می توان آن را فلسفه هستی شناسانه نامید. از نتایج نگاه فلسفی او، فروریختن نظام سلسله مراتبی در حوزه علم، اجتماع و شکل گیری نگرشی است که در آن فرهنگ جایگاه اساسی پیدا می کند. در اندیشه نیچه اعمال قدرت بیشتر از آنکه بر مبنای ابزارهای نظامی (قدرت به معنای وبری) باشد، مبنایی «فرهنگی» می یابد و تاکید بر همین مبانی فرهنگی قدرت، در رویکردهای جدید سیاسی اهمیت ویژه ای یافته است.
    کلیدواژگان: اخلاق، تغییر، خواست قدرت، شناخت شناسی، نیچه، هستی شناسی
|
  • Bahador Zarei, Ali Mandegar Pages 3-21
    The ideal order which is based on the unity of Islamic nation is basically opposed to present geographical order that is based on the traditional and westfally order. It seems that basic dishormony of Islam ideological order can be analayzed with westfally، in the following dimension: Isalm concentrates on the ideological borders، the national branch base and the rejecting the national gevernment. Another difference is related to the source of fixing and regulating laws among Action and humaniterain grouping. Islamic global order tries to put away the geographical، national، cultural، racial differences in order to achive some kind of unity and a power in the balance of power. The forth approach is related to a third world for which Iran is supposed to be responsible. to achive the above goals we need to move in a certain direction. Inspite of global challenges with the global order; Iran is trying to actually achive the above factors in the field of international scenes.
    Keywords: Thought of Islam, The Ummah, based order, Westfally order, Ideological boundaries, the Islamic Republic of Iran
  • Pages 25-44
    Identity is described as a main axis of actor’s interaction in Competitive environment after The Cold war period. to identify the actors after the cold war period is more effective in the process of securitization. Through secure issues such as security hypotheses by Moose Bari bozan and soft power by Jozeph nay، we can understand the influence of shiite religion in New power shaping at middle east and we can analyze It’s effects and impacts on Islamic republic Of IRAN National security. After analyzing the reasons of shiites identification briefly، we can consider the elements of this identification. Then، we analyze these elements in terms of three issues including: population progressive growth، involvement in power، political geography (shiite geopolitics). Any finding identity (identification) has own specific effects or impacts. Thus، the impacts or effects of this identification on Islamic republic of IRAN National security are analyzed in terms of Threats and opportunities. Understanding the shitte identities can have other political impacts on the interaction domain of all region actors. The signs of these impacts can be seen in political changes (Middle East recent events) and is considered.
    Keywords: Identity, Security, Shiite, Shia Crescent, Demography
  • Mohammad Reza Majidi, Morteza Hamissi Pages 45-60
    The establishment and development of non-governmental organizations، which are considered among the mechanisms for the people’s participation at the local، national and international levels، has and continues to impact the different areas of the life of human societies. One of these impacted fields is the national security interests of the countries. For policy making in the field of these organizations it is necessary to understand different elements، especially political and security factors. This research will recognize those elements and the way in which they impact the different dimensions and levels of the national security interests of the country. The results taken from this research، which has been conducted through survey methods and on the basis of scientific documents and instruments as well as in-depth interviews، indicates that the said factors directly impacted three dimensions، namely “the idea of the state”، “the institutional expression of the state” and “the physical base of the state” of the Iranian national security interests. In this regard the highest impact of those factors can be traced to the idea of the state of national security interests.
    Keywords: non, governmental organization, national interests, national security, national security interests, policy making, political, security factors
  • Pages 61-81
    The aim of constitutional revolutions is creating and sustaining modern state and its institutions in the framework of the constitutional nation-state model. In this model، the national army، as one of the main institutions of state، has an important role in establishment the sovereignty and the monopoly of legitimate force. But the constitutional movement in Iran and its supporters، despite the overthrow of the ancient regime، failed in the establishment efficient and powerful institutions of a modern state. This inability was obvious in create a national army. The causes of this failure were social and political structures and agent of the constitutional movement. The weaknesses of social structures and ignorance of the agent detained constitutional revolution from establishing a national army in Iran. These inabilities to establish a strong central state in turn finally bring about the failure of the constitution movement and to give up at least part of constitutional ideals.
    Keywords: constitutional movement, social structures, agent, national army, Iran
  • Bahareh Sazmand, Fariborz Arghavani Pirsalami Pages 83-104
    The changing condition of post Cold War era with some characteristics such as interdependence and globalization have caused multiple actors advent and issues diverse in foreign policies. With concern of the context، the aim of this articles is study of Iran- China relations after Islamic revolution. This article argues Iran and China have more reasons to create comprehensive cooperation but some variables like Structural tensions، regional countries lobbies، different expectations and U. S role are the main obstacles to have strategic relations between the two countries. Reviewing of Iran-China relations، examining of strategic basis and finally obstacles of comprehensive cooperations are sections of this article.
    Keywords: Iran, China, Foreign Policy, Islamic Revolution, United States of America
  • Davod Aghaee, Faezeh Ghasemi Pages 107-122
    After failing the ideals of the early twenty century for improving internationalenvironment، and in order to solve its problems، The United Nations constituted overthe shattered structure of The League of Nations. But، despite of the UN، as asuccess institution، we must admitted that these were mirage in some aspect، andbecause of importance of state’ interest، both of them failed to achievement of theirgoals. Since the establishment، veto of five permanent members of Security Council، faced with some serious criticism، especially from small countries that were opposed to this unfair right. Today، in spite of this ratiocination that the world needs Great Power to save peace، there are sever objections against this right، Especially after the Iraq War. Now، we must know to what extent، these countries have the right to veto. And to what extent granting this right to the five members of the Security Council has been helpful for the international community? Based on this uncertainty، some governments and various agencies have been tried to plan for the permanent members of the Security Council to provide alternatives.
    Keywords: UN, Veto, Security Council, Democratic elections
  • Samad Zahiri Pages 123-151
    The concept of new empire points to state of contemporary globalization. The national states are important in the period of globalization، and deterrence logic out of the balance of powers between them is the important part of reason of keeping stability and safety in the world community (empire) security. However، new transnational and subnational actors and also appearance of new safety problems cause recent threats that has been created at the results of globalization processes. Terrorism is place at the center of threats at the result of processes of globalization in the space of empirical sovereignty. This essay tries to explain the condition of important of terrorism phenomena in the problem related to empire.
    Keywords: Empire, Globalization, Security, Disperse of Power, New Actors, Terrorism
  • Sayyed Mohammad Kazem Sajjadpour, Heidarali Masoudi Pages 153-171
    Despite of extensive development of IR research in Iran، there is a lack of burgeoning literature focusing on International Relations per se. It is common to see IR as the timeless scientific schools and theories rather than scientific discourses which are constructed in the peculiar contexts. The article is aimed to examine contextuality of hegemonic IR knowledge in relation to the United States’ foreign policy in G. Bush era. The article seeks to ask how IR discursive developments are affected by US foreign policy. In other words، relationship between US foreign policy and IR knowledge in post-cold war era is under scrutiny. Using Discourse Analysis as its method، and analyzing selective texts، article shows that there is a meaningful discursive correspondence between IR dominated knowledge and US foreign policy in G. Bush era. Corresponding contextualities، dichotomies and core propositions demonstrate how these texts are mutually constituted.
    Keywords: US foreign policy, International Relations, Discourse, cold war, New World Order
  • Elahe Kolaee, Hamidreza Azizi Pages 173-196
    The general orientation of the Turkmenistan’s foreign policy in the post-Soviet era is known as “Positive Neutrality”. On this basis، it is expected that this country stays out of the military alliances and wars، while showing an active cooperation in the international arena and in relation to the other countries. The principles of Turkmenistan’s positive neutrality which has been approved by the United Nations in 1995، also suggest that Turkmenistan، as a full member of the international community، should demonstrate an active presence in various international fields، while observing the principles of neutrality in its foreign policy. Despite the clear nature of the principle of “positive neutrality”، practical aspects of Turkmenistan’s foreign policy have experienced many ups and downs and have gone through several changes. This article tries to analyze the nature of the “positive neutrality” principle in Turkmenistan’s foreign policy and the reasons for adopting such an orientation. At the same time، it seeks to study the practical developments of Turkmenistan’s foreign policy and analyze the nature of these developments. This article shows that the principles of Turkmenistan’s “permanent neutrality” have been stable during the period under discussion، and what have changed، are the operational procedures and the tactics in use of this country’s foreign policy.
    Keywords: Turkmenistan, Foreign Policy, Positive Neutrality, Saparmurat Niyazov, Gurbanguly Berdymuhammedov
  • Naser Farshadgohar, Ali Latifi Pages 199-217
    Fluctuation of oil price during ex-president Khatami and President Ahmadinejad''s presidency have had many effects and consequences in various political، economics and social fields. Somehow lower cost of oil in 1st period of expresident Khatimi''s presidency caused a kind of micro-orientation in decision of government and had conclusions such as creating exchange reserve account، acceleration in privatization plan، … etc. But unfortunately in 2nd period of Khatami''s presidency by increase in oil price، we were witnessed of evolutions in policies and return to procedure of rantier government and somehow even we can know the failure of Reformers in 2005 related to this matter. This procedure continued by increasing the price of oil during Ahmadinejad''s presidency and caused to taking distributive and supportive policies which with regard to international situation these policies appeared in the form of inflation، none-satisfactions،… et. In second period of Ahamadinejad''s presidency decrease of oil price similar to first period of Khatami''s presidency imposed a kind of micro-orientation to decisions of government and its conclusion was Plan of Economic Evolution، Purposivism of Subsidies، … etc. Generally، in spite of this research policies and general effects entered into economics، politics and society during this period (1997-2013) are influenced very much and were parallel to fluctuation of oil price and its results is evident in the scale of inflation، increasing of cash flow، exchange reserve account، quota، Plan of Economic Evolution، Purposivism of subsidies، … etc.
    Keywords: Fluctuation, Oil, Power structure, Iran, Rant
  • Alireza Sadra Pages 221-236
    Political philosophy Critic of social contract from view point of Rousseau: describes the general social contract and especially in Rousseau theories and political works، considers it as a main question and replies and processes them. In this thesis، beside consideration of the main contract، we are looking for text resource and the concept of contract as a proclamation and general common covenant. So، the role of religion and according to first interpretation by Rousseau، LAW and LEGISLATOR or legislation and in his final interpretation، civil religion will be determined. The relation between these، are two subjective pivot and pivotal subject of this thesis. The major theory and final goal of the thesis is to explain the positive and ipsilateral relation between faith and policy، religion and sovereignty and religious law and government in republic contract and in contract republication in political theoretical system and in Rousseau political system theory. In contrary with the present doubt، contradiction and even the substitution of social contract in policy instead of religion and faith which is attributed to Rousseau، clarifying this doubt، is the secondary question and theory and it is the partial goal of the thesis. Beside this، the division of religion to humanity (civility or republicanism and democratic) and inhumanity (social and politic and also systematic) and incivility are also the secondary goal of the thesis. Appearance of Islam as a religion and humanism civilian religion or republican and an influential view، theory and its system in sight and Rousseau’s political theory is the result of this thesis and its’ applicable massage.
    Keywords: contract (covenant), society, special, Rousseau, Faith, religion, religious law, civil, republicanism, Christianity, Islam
  • Aliashraf Nazari, Ali Hasanpour Pages 237-256
    Will to Power is an important concept in Nietzsche’s thought. His approach in relation to concepts such as strength of will، freedom، influence and responsibility is placed. Will to Powerin the sense of human life and his works are based on logic and reason Jmlgy men are servants of the stretch. This stretch whenever the power fails، the collapse of civilization and the decline of life appear. The desire for power is the most important concept in Nietzsche’s thought centered «life» is considered in a manner that makes the realm of imagination and action. Truth، values، knowledge systems and knowledge as a manifestation of this request. This article aims to examine the ontological and epistemological foundations for better understanding of Nietzsche''s thought، the idea of”the will to power” is. Nietzsche''s critique of philosophy، ethics، Christian، Scientologist and modern humans، and it ended philosophy into a new way of holism and Antzaygry abandoned and the path that leads to it being philosophy - called aesthetic. The results of his philosophical outlook، collapsing in a hierarchical system of science، society and the formation of attitudes in which the fundamental role of culture in the present. Nietzsche ''s thought on power rather than military means (power Weberian sense)، the basis of «culture» and the emphasis is on the same cultural foundations of power politics is an important new approach.
    Keywords: Nietzsche's ontology, epistemology, the Will to Power, change, ethics