فهرست مطالب

فصلنامه سیاست
سال چهل و چهارم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین کچویان*، عبدالحسین کلانتری صفحات 219-249
    هدف این مقاله آن است که با اتکا به نظریات گفتمانی فوکو و استفاده از ظرفیت های دیرینه شناسانه و برخی از امکانات تبارشناسانه وی و نیز با اتخاذ سطح تحلیل گفتمانی در فهم سنت و تجدد و نسبت میان آن ها، به مفهوم سازی و دوره بندی گفتمانی دفتر تحکیم وحدت از آغاز شکل گیری تاکنون بپردازد و افزون بر مشخص نمودن ویژگی های گفتمانی هر دوره از حیث نسبت با گفتمان سنتی و تجددی، نشان دهد که در هر دوره چه نوع صورت بندی گفتمانی در دفتر تحکیم صورت گرفته و این صورت بندی ها تا کدامین آستانه پیش رفته اند. در این مسیر، روش دیرینه شناسانه فوکویی و استراتژی های روش شناختی وی مبنای کار قرار گرفت و پس از تعیین گزاره ها (کنش های کلامی و غیرکلامی موثر) به عنوان جامعه آماری، نمونه گیری هدفمند تا آنجا ادامه یافت که به اشباع رسید و داده های برآمده از نمونه های جدید، چیزی بر اطلاعات پیشین ما نیفزود. با توجه به چنین مبنای نظری و روشی، مشخص شد که پنج دوره «تطور از گفتمان روشنفکری دینی به گفتمان اسلام ناب»، «بازتولید گفتمان اسلام ناب»، «تطور از گفتمان اسلام ناب به سمت گفتمان روشنفکری دینی»، «تطور از گفتمان روشنفکری دینی به گفتمان تجددی و تشدید نقاط تفرق گفتمانی» و «صورت بندی و تعمیق دو گفتمان متعارض (گفتمان مدرن و اسلام ناب) در دو تحکیم وحدت مجزا» را می توان از هم جدا نمود.
    کلیدواژگان: آستانه های صورت بندی، صورت بندی گفتمانی، کنش های کلامی و غیرکلامی، گزاره، گفتمان
  • حمید احمدی، صبریه کرمشایی صفحات 251-270
    این مقاله در پی پاسخ به این پرسش است که چرا استبداد که در آغاز انگیزه اصلی همراهی بیشتر شهرهای ایران با مشروطه بود، در زاگرس غربی عامل اصلی همگامی با آن نشد. به عبارتی، چرا سران منطقه از شکل اصلی حکومت نوپای مشروطه استقبال نکردند؟ از حوادث مهم سیاسی ایران در قرن اخیر، جریان مشروطه خواهی ایرانیان بود که واکنش یکدستی از سوی اشخاص، گروه ها و طبقات اجتماعی نسبت به آن صورت نگرفت. در اینجا به طور خاص حوزه جغرافیایی زاگرس غربی یا منطقه سیمره شامل پیشکوه و پشتکوه (محل اصلی زندگی ایلات لک و لر) موضوع پژوهش قرار گرفته است. دراین بررسی از دو گفتمان والی نشینی(گفتمان کوچ نشینان) و گفتمان مشروطیت (گفتمان شهرنشینان) بهره گرفته شده است. پژوهش ها نشان داده است، ایلات سیمره از گفتمان مشروطه خواهی (جز درمواقع خاص) استقبال نکرده اند. این موضوع به نفوذ تاریخی گفتمانی برمی گشت که عناصر آن عمدتا بر پایه شاه پرستی، مرزنشینی و تمرکزگریزی شکل می گرفت؛ بنابراین گفتمان مشروطیت که مبتنی بر روح شهرنشینی و تمرکزگرایی و تمامیت خواهی بود، نمی توانست با پذیرش چندانی روبرو شود.
    کلیدواژگان: انقلاب مشروطه، ایلات لک و لر، پشتکوه و پیشکوه، شهرنشینی، کوچ نشینی، گفتمان مشروطیت، گفتمان والی نشینی
  • محمود غفوری، محمد داوند صفحات 273-289
    بررسی ها نشان می دهند غذای کافی برای تمامی مردم دنیا وجود دارد، اما در چند دهه اخیر شمار افرادی که از گرسنگی رنج می برند، در حال افزایش است. گرچه تلاش های زیادی به وسیله سازمان ها و توافقات بین المللی به منظور کاهش و حتی ازبین بردن مشکل گرسنگی صورت گرفته، اما این مشکل هم چنان به قوت خود باقی است.
    بنابراین تحلیل نتایج و عواقب برخورد متناقض نظام سرمایه داری با نبود امنیت غذایی، خمیرمایه اصلی این مقاله را تشکیل می دهد. از همین رو، نخست ضمن توصیف ابعاد و اضلاع نظام سرمایه داری، ارتباط آن با مسئله غذا مشخص می گردد. سپس به نقش سازمان ها و معاهدات بین المللی در کاهش کمی و کیفی ابعاد معضل گرسنگی پرداخته می شود. در ادامه، در خصوص عواملی که سرمایه داری به وسیله آن ها کمبود غذا و گرسنگی را تشدید می کند بحث می شود و در پایان، نتایج و عواقب ناگوار پدیده نبود امنیت غذایی در سطح جامعه بین المللی بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: سازمان های بین المللی، شرکت های چندملیتی، غذا، گرسنگی، نظام سرمایه داری
  • فرهاد عطایی، فاطمه تفتیان صفحات 291-312
    پس از فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد، طی دهه 1990 میلادی دوره های متفاوتی از روابط مسالمت آمیز و تنش آلود میان ایالات متحد امریکا و روسیه به وجود آمد. با به قدرت رسیدن جورج بوش در امریکا و ولادیمیر پوتین در روسیه در سال 2000، دوره جدیدی از روابط میان واشنگتن و مسکو آغاز شد. این روابط نخست به گرمی شکل گرفت و با وقوع حوادث یازده سپتامبر، حمایت پوتین از واشنگتن افزایش یافت و این همکاری در جنگ ایالات متحد امریکا علیه افغانستان ادامه پیدا کرد. اما پس از آنکه امریکا رژیم روسیه را مستبد و غیر مردم سالار خواند، این روابط با تنش همراه شد و در جریان حوادث بعدی این تنش افزایش یافت و سرانجام در جنگ اوستیا در سال 2008 به اوج خود رسید. درواقع، رابطه واشنگتن و مسکو از سال2000 تا 2008 میلادی به تدریج تیره شد. نگارندگان این مقاله بر این باورند که یک دلیل عمده این افزایش تنش، قدرت یابی دوباره روسیه و ارتقای جایگاه بین المللی این کشور در نظام بین الملل است که زمینه واکنش جدی تر این کشور را در قبال سیاست های تکروانه امریکا در دوره یادشده فراهم کرد و به دنبال آن واکنش امریکا به اقدامات روسیه فصلی از تنش در روابط دو کشور را رقم زد.
    کلیدواژگان: امریکا، تنش، روسیه، نظام بین الملل، ولادیمیر پوتین
  • سید داوود آقایی، سید هدایت الله عقدایی صفحات 313-332
    با پایان یافتن جنگ سرد، روابط هند و امریکا به موازات تلاش های امریکا برای همکاری با قدرت های نوظهور منطقه به منظور استقرار نظم نوین جهانی گسترش یافت و در دوره ریاست جمهوری جورج بوش به اوج خود رسید. اما این رشد و شکوفایی هم زمان با آغاز ریاست جمهوری اوباما رو به افول نهاد. لذا این پرسش مطرح می شود که علل اصلی کاهش سطح روابط هند و امریکا در دوره ریاست جمهوری اوباما چیست؟ در این خصوص به نظر می رسد تطابق نداشتن منافع هند و امریکا و همچنین تغییر رویکرد و نوع نگاه امریکا در دوره اوباما نسبت به مسائل جهانی و رقبای منطقه ای و بین المللی هند، از جمله چین، عوامل اصلی کاهش سطح روابط هند و امریکا باشد. با توجه به اهمیت همکاری هند و امریکا برای هر دو کشور و نیز تاثیرگذاری نوع و سطح روابط هند با امریکا به عنوان متغیری مهم در مناسبات هند با دیگر کشورها، از جمله ایران، در مقاله حاضر به بررسی ابعاد سیاسی_ امنیتی این روابط و تحولات آن پس از حضور اوباما به عنوان رئیس جمهور امریکا در میانه سال های 2012-2008 میلادی پرداخته خواهد شد.
    کلیدواژگان: افغانستان، امریکا، امنیت، پاکستان، تروریسم، چین، همکاری، هند
  • ابراهیم متقی، فرهاد کرامت صفحات 335-350
    مشروعیت یکی از مسائلی است که حکومت ها حکمرانی و اعمال قدرت خود را با آن توجیه می کنند. لذا هر حکومتی که دچار عدم مشروعیت شود مانند گذشته نمی تواند قدرت خود را اعمال کند، بلکه به زور خام برای حکمرانی متوسل می شود. در این نوشته، نگارندگان به این بحث پرداخته اند که چگونه دولت ها برای خود مشروعیت سازی می کنند تا به قدرت خود دوام بخشند. در این مقاله بر عوامل مشروعیت بخش قدرت، شامل حقانیت، مقبولیت، قانونمندی و کارآمدی، تاکید شده است.
    کلیدواژگان: حقانیت، قانونمندی، کارآمدی، مشروع سازی، مشروعیت، مقبولیت
  • خلیل الله سردارنیا، حسین نوروزی امیری صفحات 351-370
    فرهنگ سیاسی آمیزه ای از باورها، نگرش ها و شناخت و آگاهی سیاسی است که رفتار سیاسی یک گروه یا ملت را شکل می دهد. در گذشته، فرهنگ سیاسی ملت ها از نهادینگی و استمرار برخوردار بوده است، اما امروزه به دلایلی همچون تغییر و تحولات ساختاری، انقلاب ارتباطات و جهانی شدن دگردیسی یافته، به سمت فرهنگ مشارکتی سوق پیدا کرده است. در این نوشتار، نگارندگان درصددند از رهگذر رهیافت اقتصاد سیاسی به این پرسش پاسخ دهند که چرا فرهنگ سیاسی تابعیتی در جامعه عربستان از استمرار و ایستایی برخوردار بوده است، و نیز با استفاده از رهیافت جامعه شناختی سیاسی، مهم ترین دلایل دگردیسی قابل توجه در فرهنگ سیاسی جامعه عربستان به ویژه تحصیل کرده ها و جوانان شهری از فرهنگ تابعیتی به سمت فرهنگ مشارکتی را بررسی و تحلیل کنند. نگارندگان بر این باورند که چنین تحولی در فرهنگ سیاسی از دهه 1990 به این سو، به ویژه در دو سال اخیر چالش های جدی برای حکومت سعودی ایجاد کرده است. این چالش ها در آینده جدی تر شده، حکومت را به پذیرش اصلاحات بیشتر ملزم خواهد ساخت.
    کلیدواژگان: اقتصاد رانتی، چالش ها، عربستان، فرهنگ سیاسی تابعیتی، فرهنگ سیاسی مشارکتی
  • حسین زحمتکش، ناصر حکمت نژاد صفحات 371-389
    یکی از مهم ترین مسائل در تاریخ کاتالونیا به جنبش کاتالانیسم برمی گردد که در حال حاضر در سیاست کاتالونیا از اهمیت بالایی برخوردار است. کاتالانیسم یک جنبش فرهنگی، زبانی و سپس سیاسی است که از شناسایی فرهنگی و سیاسی کاتالونیا از سوی دولت اسپانیا حمایت می کند. مقاله حاضر تلاش دارد تا به کندوکاو چگونگی شکل گیری این جنبش بپردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد که جنبش کاتالونیا از آغاز ماهیتی فرهنگی- زبانی داشت. در قرن نوزدهم میلادی سه رخداد مهم که عبارت بود از شکست فرایند دولت-ملت سازی در اسپانیا، تفاوت اقتصادی میان کاتالونیا و اسپانیا، و اشغال نظامی کاتالونیا از سوی دولت مرکزی، باعث شکل گیری جنبش فرهنگی- زبانی (ناسیونالیسم مبتنی بر فرهنگ) شد. سه رخداد یادشده به سه حادثه حساس تاریخی دیگر در قرن بیستم که عبارت بود از تصویب قانون جدید برای قضاوت در خصوص دعاوی تحت نظارت حکومت نظامی، سرکوب جمهوری دوم (1939-1931م) در اسپانیا از سوی فرانکو، و دوره انتقال از دیکتاتوری فرانکو به دموکراسی، پیوست و زمینه را برای حرکت از ناسیونالیسم فرهنگی (جنبش فرهنگی، زبانی) به ناسیونالیسم سیاسی (خواهان استقلال) فراهم ساخت. همچنین در بخش دوم و سوم این مقاله برای شناخت بهتر این جنبش، به ترتیب به ساختار فرهنگی- زبانی کنونی کاتالونیا و موضع اتحادیه اروپا در قبال استقلال کاتالونیا پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: کاتالانیسم سیاسی، کاتالانیسم فرهنگی، زبانی، کاتالونیا
  • حسین متفکر صفحات 393-405
    هدف این مقاله تشریح و گسترش نقش پیش تدبیری- که بخشی از تدبر شمرده می شود- برای پیشگیری از بروز وقایع سازمانی و نظام سیاسی است. از این رو تلاش شده است ضمن تشریح اهمیت و ضرورت آینده پژوهی و آینده نگاری در برنامه ریزی های مدیریت سیاسی، زمینه های لازم برای مبادرت به پیش تدبیری طرح، و شرایط و عوامل موثر که هدایت کننده برنامه های پیش تدبیری می باشد همراه دو مدل علی– حلقوی بررسی شوند. آنگاه نقش آگاهی و بینش در امور سیاسی، احکام و فرمان های الهی و امور علمی برای طرح زوایای مربوط شکافته می شود، و درخاتمه مبانی لازم و بنیادین پیش تدبیری در برنامه های مدیریت سیاسی به عنوان نتیجه گیری ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: پیش تدبیری، مدیریت، مدیریت سیاسی
  • عباس منوچهری*، یدالله هنری صفحات 407-429
    یکی از مولفه های شاخص و بنیادین اندیشه سیاسی، مفهوم «فضیلت مدنی» است که تحقق غایت سیاست وابسته به بسط و گسترش و تعمیق آن در میان انسان هاست. در این نوشتار ضمن واکاوی آثار مهم عارف بزرگ ایرانی، جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی، ظرفیت و امکانات سیاسی اندیشه وی در چارچوب نظری اسپریگنز و نظریه دلالتی– پارادایمی بررسی و تحلیل شده است. مدعای مقاله این است که با توجه به دلالت های معرفتی، تبیینی و هنجاری اندیشه مولوی، اندیشه وی متضمن عناصر و مولفه های مهمی چون عشق، دوستی، مدارا و نیز نقد سیاسی و اجتماعی به عنوان شاخص ترین فضیلت هایی است که آشکارا وجه و صبغه مدنی دارند.
    کلیدواژگان: اندیشه سیاسی، دوستی، عرفان، عشق، فضیلت مدنی، مدارا، مولانا
  • سید حسین اطهری صفحات 431-446
    مدرنیته بیش از دیگر گفتمان های رقیب، به مناظره و گفتگو بر سر موضوعات بنیادین خود اهمیت می دهد و به نظر می رسد وضعیت ایده آل مدرنیته، امکان نوعی چندصدایی در جامعه است. مجادله های فلسفی درباره بنیان های مدرنیته از جمله نتایجی است که این چندصدایی به بار آورده است. افراد مختلف از دیدگاه های گوناگون به گفتگو های انتقادی درباره این بنیان ها پرداخته و تاویلی بر تاویل های پیشین افزوده اند. فوکو و هابرماس از جمله اندیشمندان بزرگ قرن بیستم بودند که مجادله های آنان این چندصدایی را بازتاب می دهد. مدرنیته از جمله مباحث مهمی است که این دو درباره آن و موضوعات محوری اش با یکدیگر بحث و گفتگو داشته اند. به نظر می رسد هرچند در ظاهر، آن ها دیدگاه های متضادی را در این زمینه اتخاذ کرده اند، هر دو صداهایی در درون مدرنیته شمرده می شوند. آن ها در نظریات خویش پیرامون مدرنیته، هشدارهای جدی درباره آینده آن داده اند. هدف اصلی این مقاله بررسی تعاملات فکری فوکو و هابرماس در باب مدرنیته و سه محور اصلی آن، یعنی انسان گرایی، گفتمان و دموکراسی می باشد.
    کلیدواژگان: انسان گرایی، دموکراسی، عقلانیت، فوکو، قدرت، گفتمان، مدرنیته، هابرماس
  • علیرضا سمیعی اصفهانی، سجاد میرالی صفحات 447-461
    دموکراسی، بی تردید، عرصه عمومی فعالیت های انسانی است؛ چراکه انسان ها در این حوزه به تعامل با یکدیگر می پردازند و درخواست ها و علاقه مندی های خود را بیان می کنند. جنبش های اجتماعی که بیان کننده تقاضاهای مردمی هستند، در همین عرصه عمومی شکل می گیرند و به فعالیت می پردازند. این پژوهش به دنبال بررسی و ارزیابی میزان تاثیراتی است که عقلانیت ارتباطی نظریه هابرماس، بر شیوه فعالیت و سازماندهی جنبش های اجتماعی نوین و نیز نوع روش ها، راهبردها و استراتژی های اتخاذشده آن ها برای دستیابی به اهدافشان دارد. با توجه به جهان گستر بودن اهداف، هم از منظر دموکراسی رایزنانه هابرماس، و هم از نگاه جنبش های اجتماعی جدید، و نیز با توجه به شیوه مفاهمه ای و گفتگویی هردو طرف، می توان هماهنگی ها و سنخیت های قابل ملاحظه ای را میان این دو مشاهده کرد. استدلال نوشتار حاضر این است که جنبش های اجتماعی جدید مانند جنبش سبز (محیط زیست گرایی)، خلع سلاح و...، با اقتباس از شیوه دموکراسی رایزنانه هابرماس، چه در سطح عمل و چه در سطح نظر، از این نظریه متاثر شده اند. در ادامه تلاش می گردد جنبه های متفاوت این رابطه، با تاکید بر دو جنبش سبز و وال استریت به تصویر کشیده شود. روش پژوهش، کیفی از نوع تبیین علی و روش تحلیل، توصیفی_ تبیینی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اسنادی است.
    کلیدواژگان: جنبش های اجتماعی، حوزه عمومی، دموکراسی رایزنانه، عقلانیت ارتباطی، هابرماس
|
  • Hossein Kachoian*, Abdolhosein Kalantari Pages 219-249
    The objective of the paper is to conceptualizing and discursive periodization of Office for Strengthening Unity since its establishment، based on Foucauldian discourse theories and conceptions like archaeology and genealogy، using discourse analysis for understanding tradition and modernity. Furthermore، the aim of this paper is، by clarifying discursive characteristics of every period، in terms of its relevance to tradition-modernity discourse، to show discursive formation of different periods and their thresholds. Then، by applying Foucauldian archaeology and his methodological strategies، one determined propositions (influential verbal and nonverbal actions) as population and purposed sampling as sampling method that continued until no new data appear. Findings showed that one can distinct five periods including: “Evolution from religious intellectualism to pure Islam discourse”; “reproduction of pure Islam discourse”; “evolution from pure Islam discourse to religious intellectualism”; and “evolution from religious intellectualism to modern discourse and intensifying of discursive scattering points” and “formation and deepening of two conflicting discourses (modern discourse and pure Islam discourse”.
    Keywords: discourse, discursive formation, formation thresholds, verbal, non, verbal actions
  • Hamid Ahmadi, Sabrieh Karamshahi Pages 251-270
    The main concern of this article is to explain why the Iranian Constitutional Revolution، which with its anti despotic nature attracted many Iranian cities around the country، was not welcomed among the Iranian basically tribal areas of the Western Zagros Mountain and why the local elites did not supported the new established constitutional government. In fact there was not a coherence reaction to this political event in Iran. The authors focus on Simarah area of western Zagros، or Pishkooh and Poshtkooh as the local Lak and Lor tribes and others used to call it. Two concepts of nomadic-tribal discourse and urban-constitutional discourse are used to analyze and thus explain the causes of such lack of support to constitutionalism. The constitutional discourse was not welcomed، except for specific cases، by Simarah tribes. This went back to the influence of a political discourse in which factors such as the love for the king (Shah)، across borders living، and centre fugal tendencies played the main role as contrast to the discourse of constitutionalism based on the spirit of urbanism، centralization and authoritarianism.
    Keywords: Nomadic tribal discourse, constitutional discourse, urbanism, Lak, Lor tribes, constitutional revolution
  • Mahmoud Ghafouri, Mohammad Davand Pages 273-289
    Studies show that there is enough food for all of people of the world، but in recent decades the number of those who suffer from hunger is increasingly rising. Although much effort has been done to reduce or even eradicate hunger by international organizations and agreements، yet the problem exists so far. Therefore this article tries to analyze the consequences of seemingly contradictory actions of capitalism regarding hunger. First the relationship of capitalism and food problem is described. Then the role of international organization and treaties in reducing hunger is discussed. Later it is shown how capitalist system intensifies hunger. Finally the impact of hunger on world affairs is described.
    Keywords: Capitalist system, Food, International organizations, Multinational corporations, Hunger
  • Farhad Atai, Fatemeh Taftian Pages 291-312
    After the collapse of Soviet Union and the end of Cold War، during the 1990s، there were different periods of peaceful and strained relations between the United States and the Russian Federation. George Bush’s coming to power in U. S. and Vladimir Putin’s in Russia in 2000 marked a new era in U. S. -Soviet relations. This era started peacefully and after 11 September، Putin’s support for the US increased. He also continued his support for America’s war in Afghanistan. But، as USA considered Russia’s regime oppressive and non-democratic، U. S. -Russia relations became strained. Tensions heightened by later events and culminated during Russia-Ossetia war in 2008. In fact، Washington-Moscow relations from 2000 to 2008 slowly deteriorated. This article suggests that one major reason behind the increased tensions between the two countries was Russia’s resurgence on the international scene. It provided Russia an opportunity to react more forcefully against the US’s unilateral policies. This، in turn، induced America’s response to Russia’s actions، resulting in a period of tensions in U. S-Russia relations.
    Keywords: America, Russia, Vladimir Putin, International system, tension
  • Seyed Davood Aghaee, Seyed Hedayatollah Aghdaee Pages 313-332
    Through termination of cold war and in the way of attempts of U. S. A for continuing cooperation with newly established powerful counties in order to obtain modern global discipline the relationships between U. S. A and India was increased and reached to its climax during presidency of George Bush. Nevertheless، this growth of bilateral relationship was very reduced by selecting Obama as president of U. S. A. Therefore، this question is raised that what is the main reason for reducing bilateral relationship between U. S. A and India during presidency of Obama? It seems that incompatibility of U. S. A and India benefits and changing attitude of U. S. A toward global problems، regional and international rivals during presidency of Obama، is of the principal reasons of reducing their bilateral relationship. Whereas importance of cooperation between India and U. S. A and great influence for mutual relationship of both countries as important variable، this article investigates political-security relationship of U. S. A and India and related evolutions after presidency of Obama from 2008 until 2012.
    Keywords: India, U.S.A, Terrorism, Cooperation, Pakistan, Afghanistan, China, Security
  • Ebrahim Motaghi, Farhad Keramat Pages 335-350
    Legitimacy is one of the factors by which governments justify their dominance and application of power، therefore each State that suffers from the lack of legitimacy cannot apply its power as it used to do، but recourses to the rude force to rule upon people. In this article، our discussion is about the quality of the legitimization of governments in order to continue their authority. In the other words، the political systems justify their own legitimacy through emphasizing upon a series of certain factors; therefore rightness، acceptance، lawful and effectiveness.
    Keywords: legitimacy, legitimation, rightness, acceptance, lawful, effectiveness
  • Kh. Sardarnia, Hosein Norousi Amiri Pages 351-370
    Political culture is combination of beliefs، attitudes and awarenesses that shape political behavior of a group or nation. In past، political culture of nations had been institutionalized but today has been changed to participatory political culture by reasons such as structural developments، information and communication revolution and globalization. In this article، the authors by using the approach of political economy try to answer this question، why has been static and continuance the subjugate political culture in Saudi Arabia? And too، by using the political sociological approach، explain the important reasons for the metamorphose in the political culture of Saudi society specially educates and urban youth from subjugate to participatory. The authors believe that such changes from 1990s onward especially at two last days، has made serious challenges for Saudi government and in the future، these challenges would oblige the government to the acceptation of more reformation.
    Keywords: Saudi Arabia, subjugate political culture, participatory political culture, Challenges, rentier economy
  • Hossein Zahmatkesh, Naser Hekmatnejad Pages 371-389
    One of the most important issues in current Catalonia''s politics is the catalanism movement. Catalanism is a cultural، linguistic and then political movement that advocates for the cultural and political recognition of catalonia within spain. The present article aims to discover the establishing process of this movement. Research findings show that Catalonia''s movement، at the beginning، had a cultural and linguistic nature. In nineteenth century، 3 critical junctures (a period of significant change) including failure of the building of nation-state in Spain; economic differences between the two territories (Catalonia and Spain) and Catalonia''s military occupation by Spain occurred and have formed the Catalonia''s cultural and linguistic movement. These 3 pre-conditions interacted with 3 other critical junctures in twentieth century naming passing a new law to judge civil cases under the military rule، putting an end to the second republic in Spain (1931-1939) by Franco، and finally the transition from dictatorship to democracy، and laid the foundations of political nationalism. In the second and third parts of this essay، to better understand the Catalanism movement، catalonia''s cultural and linguistic structure and the European Union''s position towards catalonia''s independence will be discussed.
    Keywords: Catalonia, Cultural, Linguistic Catalanism, Political Catalanism
  • Hossein Motafaker Pages 393-405
    This paper describes the extension of the measure is that much of the thinking To prevent the occurrence of corporate events and political system. Hence، we tried to explain the importance and necessity of political management، futures planning، the need to resort to the strategy plan. The conditions and factors that are driving mobile applications pre-planning models: Cause-and-effect model - Ring. The role of knowledge and insight on the political، theological creeds and scientific matters relating to the splitting angles and finally Essential and fundamental principles of design in political management programs are offered as a conclusion.
    Keywords: management, pre, planning, policy management
  • Abbas Manoocheri*, Yadollah Honari Latif Pour Pages 407-429
    One of the basic components of political thought is the notion of «civic virtue». Civic virtue is an important concept that the accomplishment of the ultimate objectives of politics depends on its development in human society. In this article، we review the important writings of great Iranian aref، Jalal-al-din Muhammad Balkhi، known as Mowlana، and analyze political capacities and capabilities of his thoughts based on Sprigens'' theoretic framework and paradigmatic-implicative theory. The article claims that، based on cognitive، normative and explanatory implications of Mowlana''s thoughts، his thoughts contain important elements like love، friendship، tolerance، and politico-social criticism.
    Keywords: Mowlana, political thoughts, civil virtue, Irfan, love, friendship, tolerance
  • Seyyed Hossein Athari Pages 431-446
    Over other competing discourses importance to debate on his fundamental issues. It Seems ideal position of modernity cannot reach to final conclusions about its propositions But it is a defense possibility of some kind of contrapuntal. Philosophical debate about the foundations of modernity including results that has brought the polyphonic. Different people with different views Engage in critical dialogue on the basis of this foundations and adds the interpretation above other previous interpretation about it. From this endless debate Arise Methodological perspectives lead to important results about reform of current trends. Foucault and Habermas were great thinkers of this century that their debate reflects a sound of polyphonic. Modernity is the important issues that have discuss these two together about his central themes. it seems to have conflicting views on this issue However، both sounds are considered within modernity. In fact، his views on the modernity they have given serious warnings about its future. The main purpose of the present article is examination of Habermas and Foucault debate about modernity and its three pillars، namely humanism، dialogue and democracy.
    Keywords: Foucault, Habermas, humanism, rationality, discourse, power, democracy, modernity
  • Alireza Samiee Esfahani, Sajjad Mirali Pages 447-461
    Certainly، democracy، the public sphere of human activity، why do people in this area tend to interact with each other and Express their demands and interests. Social movements، which Expresses the demands of the people، in the public arena are formed and are active. But to explain the activities of new social movements، such as the mobilization of additional benefits based on rational choice theory، would be helpful. The reason for this change of representation، and in particular the objectives of these movements the way activities. The movements of the other follows Individual and group interests are focused on the use of instrumental rationality theories are trivial. What is the main concern of the study، methods of analysis and explain how the activities and purposes، by the new social movements. With regard to the active The public sphere ities of these movements are spreading out and based on dialogue and communication are، the basic relationship can be drawn between them and Hagerman’s theory of deliberative democracy. thus، on the one hand، the activities of these movements in its limitless، and on the other hand، the world wide intents and purposes they are and what binds these two together، the sense of Hagerman’s communicative rationality. In fact، this research seeks to explore and demonstrate the implications of Hagerman’s theory of communicative rationality is that the social movement has gone way up. According to the world wide conjectural goalsT both from the perspective of Hagerman’s Deliberative Democracy، and new social movements، and also the mode of communication and dialogue، on bedsides can be significant coordination between the two was observed. This paper argues that، as a new social movement، like movement for disarmament، green movement، borrowed from the Hagerman’s deliberative democracy، whether in practice or in terms of this theory have been affected، various aspects of this relationship that is trying to be portrayed. Methods of this descriptive-analytical and using library resources and documents.
    Keywords: Habermas, Deliberative Democracy, Communicative Rationality, public sphere, social movements