فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و پنجم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1394)

فصلنامه سیاست
سال چهل و پنجم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/27
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حسن شمسینی غیاثوند، رضا نصیری صفحات 3-22
    در این پژوهش، به مبانی و الزامات نرمش قهرمانانه می پردازیم که یکی از مهم ترین مفاهیم و سیاست هایی است که مقام معظم رهبری در چند سال اخیر بیان داشته اند. ابتدا، به مبانی فکری رویکرد مقام معظم رهبری به سیاست خارجی، همچون راهبرد سه گانه عزت، حکمت، و مصلحت رهبری در سیاست خارجی، راهبرد نفی رابطه سلطه گر و سلطه پذیر، اصل حفظ و حمایت از هویت نظام اسلامی و حفظ جهت گیری اسلامی انقلابی پرداخته شده است؛ سپس چارچوب ادراکی مقام معظم رهبری درباره مذاکره و تبیین نرمش قهرمانانه، همچون نرمش قهرمانانه و مفهوم سازی حوزه ای جدید در نظام بین المللی، حوزه نرمش قهرمانانه روش است و نه راهبرد، نرمش قهرمانانه و حوزه توازن در آرمان و عمل، مذاکره و نرمش نه تسلیم و سازش، امید به نرمش قهرمانانه و چشم انداز روشن آینده، نرمش قهرمانانه و درک نظام بین المللی در شرایط گذار، نرمش قهرمانانه و توانمندی ها و مشکلات کشور بررسی شده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، مقام معظم رهبری، نرمش قهرمانانه، نظام بین الملل
  • سید مهدی ساداتی نژاد، سید محمدحسین اکرمیان صفحات 23-39
    امروزه شبکه های اجتماعی نقشی اساسی در مطالعات جامعه شناختی، روان شناختی اجتماعی، جامعه شناسی زبان، علوم اطلاعات و هزاران موضوع دیگر دارند و از خانواده تا سطح تحلیل ملت ها نقش تعیین کننده ای در حل مسائل، اداره کردن تشکیلات و میزان موفقیت اهداف ایفا می کنند. شبکه اجتماعی فیس بوک به سامانه مجازی مبدل شده است که بیش از 900 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت پوشش خدمات خویش قرار داده است.انقلاب اسلامی ایران به عنوان انقلابی جهانشمول برای بازتاب خویش باید از این امکان نوین استفاده کند. هدف این پژوهش آن است که با شناخت قابلیت های فیس بوک و چالش هایی که می تواند ایجاد کندبا استفاده از نظریه سرمایه اجتماعی پاتنام این شبکه اجتماعی را در بحث بازتاب های جهانی انقلاب اسلامی ایران یک فرصت در نظر بگیرد و با مشخص ساختن امکانات و توانمندی های آن در شکل دهی به سرمایه اجتماعی مخاطبانش با روش توصیفی -تحلیلی با ارائه راهکارهایی شرایط بازتاب جهانی انقلاب اسلامی ایران را با استفاده از این شبکه فراهم آورد تا این شبکه اجتماعی نتایجی کاربردی برای نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
    کلیدواژگان: بازتاب جهانی انقلاب اسلامی، سرمایه اجتماعی پاتنام، شبکه های اجتماعی، فیس بوک
  • جلال درخشه، جبار شجاعی صفحات 43-62
    اسلام که مکتبی جامع و مشتمل بر آموزه های فرازمانی و فرامکانی است، به مبحث سیاست خارجی به منزله موضوعی مهم و اساسی توجه دارد. تبیین معیارهای رفتاری اسلام به طور عام و موضوع سیاست خارجی به طور خاص در عالی ترین شکل آن در آموزه های قرآن و سیره اهل بیت تجلی دارد که در این پژوهش سیره نظری و عملی امام سجاد علیه السلام مبنای تحلیل و تبیین قرار می گیرد. بر این اساس و با روش توصیفی- تحلیلی، نگارندگان اصول سیاست خارجی را در آرا و آموزه های امام سجاد علیه السلامبررسی و تجزیه و تحلیل کرده اند که بر مبنای آن و با توجه به چارچوب مفهومی طراحی شده، اصول سیاست خارجی نظیر گستره روابط بر اساس مبانی اسلامی و انسانی؛ اصل احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر؛ روابط حسنه، مدارا و مسالمت آمیز؛ نفی سلطه گری و سلطه پذیری؛ نفی ظلم و ظلم پذیری؛ وفاداری به عهد و پیما ن ها؛ دشمن شناسی و دشمن ستیزی و آخرت گرایی و آرامش سیاسی در سیره امام تحلیل و بررسی می شود.
    کلیدواژگان: اسلام، امام سجاد(ع)، سیاست خارجی، سیره سیاسی
  • محمد عبدالله پور چناری، عبدالرحمن عالم صفحات 63-81
    هدف این مقاله نشان دادن مشکلات روش شناختی برنامه پژوهشی است که در ارزیابی روش شناسی های تاریخ اندیشه سیاسی پدیدار می شود. برنامه پژوهشی بر این مدعاست که اصول و قواعد روش شناختی آن، برای ارزیابی نحوه شکل گیری، بسط و تکامل روش شناسی ها در هر حیطه ای از دانش بسنده است. در مقابل، این مقاله بر این استدلال است که برنامه پژوهشی مذکور به دلیل تاکید بر منطق برساخته قادر به ارائه فهم و ارزیابی بسنده از روش شناسی ها نیست. از این رو، آن برنامه در سه حیطه روش، نظریه و تفسیر واجد مسائل و مشکلات عدیده روش شناختی است. مسائل و مشکلات در حیطه روش آن است که این برنامه به مسائل شکل گیری روش شناسی ها و نیز افعال گفتاریکه در هنگام شکل گیری انجام می دهند، وقعی نمی نهد. در حیطه نظریه، آن بعد هنجاری نظریه های سیاسی را نادیده انگاشته، فقط بر بعد تبیینی تمرکز دارد و در حیطه تفسیر، این برنامه قادر نیست ابعاد قدیمی پدیده ها را نوآوری تلقی کند و میان وجود فکت و تفسیرش تمیز قایل شود؛ چون از نظر آن، هر گونه نوآوری مستلزم این است که پدیده مذکور به لحاظ زمانی در گذشته واقع نشده باشد و آزمون پذیر باشد؛ در نتیجه اکتشاف پدیده های گذشته تفسیری بدیع تلقی نمی شود. بنابراین، برنامه پژوهشی به دلیل توجه نداشتن به منطق درونی روش شناسی های اندیشه، متضمن سه مشکل روش شناختی در روش، نظریه و حاصل کاربست روش، یعنی تفسیر، شده است و برای رفع این مسائل، آن برنامه باید دستخوش تغییرات بنیادین و نه جرح و تعدیل های موقت شود.
    کلیدواژگان: اندیشه سیاسی، برنامه پژوهشی، روش شناسی، منطق برساخته و منطق درونی
  • محسن عبدالهی صفحات 83-99
    اخوان الصفا و خلان الوفاء گروهی از فلاسفه مسلمان دارای آرمان ها و دیدگاه های علمی، دینی و سیاسی اند. معرف شناسی آنان مبتنی بر فلسفه یونانی و مبانی دین اسلام است. به عقیده آنان، یکی از عوامل اصلاح نظام فکری و اجتماعی به کارگیری فلسفه یونانی است. از لحاظ سیاسی، با توجه به انحطاط، فساد و عدم تمرکز سیاسی در دستگاه خلافت عباسی یا تجزیه امپراتوری اسلامی، در مخالفت با آن حکومت و مترصد بنیاد نهادن نظام یکپارچه بر مبنای ارزش های سیاسی اسلام بودند. از این رو، مطالعه درباره اخوان الصفا، نسبت به دیگر جنبش ها و حرکت های انقلابی، دارای اهمیت بیشتری است. این اشخاص که جز پنج نفر از هویت آنان اطلاع نداریم، مجموعه هایی از علوم مختلف و از جمله فلسفه، اخلاق، سیاست و علم الاجتماع، موسوم به «رسایل اخوان الصفا»، تدوین و به صورت پنهانی منتشر می کردند. این رسایل، اولین دائره المعارف در تاریخ تمدن اسلامی است.
    کلیدواژگان: اخوان الصفا، سلسله مراتب اخوان الصفا، سیاست ها، ملک، نظریه دولت
  • محمد شفیعی فر صفحات 103-123
    در کشورهای جهان سوم، به موضوع انقلاب، به عنوان یکی از راه های رسیدن به توسعه، توجه شده است. حال این سوال مطرح است که دستاورد انقلاب اسلامی از منظر توسعه سیاسی، چه بوده و جمهوری اسلامی چه سیاست ها و برنامه هایی را برای تحقق آن به کار بسته است؟ یافته های این مقاله نشان می دهد بعد از شکل گیری نظام جمهوری اسلامی و تثبیت نهادهای انتخابی، دولت ها در برنامه ها و سیاست های خود جهت گیری متفاوتی در راستای توسعه سیاسی داشته اند، اما با توجه به فاصله نسبی این برنامه ها با آرمان های انقلاب اسلامی، هنوز ظرفیت های زیادی برای تحقق توسعه سیاسی در جمهوری اسلامی وجود دارد که به بازنگری سیاست ها و جمع بندی در شرایط موجود احتیاج دارد. چارچوب نظری این مقاله رهیافت غایت گرایانه لوسین پای است که توسعه سیاسی را وضعیتی می داند که کشورها پس از رسیدن به آن ویژگی های خاصی پیدا می کنند که به عنوان نشانگان تجدد و معرف توسعه سیاسی مطرح است. این رهیافت، توسعه سیاسی را به معنای افزایش ظرفیت و توانایی نظام سیاسی در مواجهه با مشکلات و چالش های پیش رو می داند.
    کلیدواژگان: برابری، تمایز ساختاری، توسعه انسانی، توسعه سیاسی، جمهوری اسلامی، ظرفیت
  • مصطفی ملکوتیان، عبدالحمید غلامی نیا صفحات 125-144
    ثبات و آرامش از الزام های نظام های سیاسی است؛ به عبارتی هر نظام سیاسی برای دستیابی به اهداف خود، نیازمند ثبات است. از این رو، حفظ ثبات از جمله دغدغه های اصلی رهبران و حاکمان سیاسی است. هرچند عوامل متعددی در حفظ ثبات سیاسی موثر است، آنچه در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته، گردش نخبگان سیاسی شایسته است؛ به آن معنی که نخبگانی در چرخه مدیریت سیاسی قرار گیرند که ضمن برخورداری از توانایی و تخصص، از ایمان و تعهد به اصول اساسی و ارزشی که در این پژوهش تحت عنوان شاخص های شایستگی از آن یاد شده است، برخوردار باشند. واضح است که هر نظام سیاسی به گردش نخبگان معتقد و هم سنخ با خود نیاز دارد. تمرکز این مقاله روی گردش نخبگان شایسته در نظامی اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران است.
    کلیدواژگان: ثبات سیاسی، گردش نخبگان، نخبگان سیاسی، نخبگان سیاسی شایسته
  • حسین خانی صفحات 145-160
    سبک زندگی گرچه در کلی ترین حالت به «الگو و شیوه زندگی کردن» اشاره دارد، همچون بسیاری دیگر از مفاهیم علوم انسانی، نیازمند نظریه پشتیبان است که تعیین کننده چیستی عمیق موضوع «نوع زندگی» و نسبت آن با موضوعات و مفاهیم دیگر است. بدین ترتیب، سوال اصلی این نوشتار چیستی «سبک زندگی غربی» که نتیجه نظریه اجتماعی معاصر غرب است و تطبیق آن با چیستی و ماهیت «سبک زندگی اسلامی» را شامل می شود. فرضیه مقاله نیز به گستره ای از مفاهیمی همچون جامعه مدرن، مدرنیته متاخر، نظام طبقاتی، الگوی مصرف، الگوی تفریح و اوقات فراغت و نظایر آن اشاره دارد. درعین حال، مواضع معرفت شناسی و ره آوردهای روش شناسی این مفهوم با توجه به خاستگاه متمایزشان، متفاوت هستند. در این نوشتار، با تکیه بر روش توصیفی و روش کتابخانه ای به بررسی اجمالی مولفه های سه مقوله هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی مفهوم سبک زندگی با دو خاستگاه فکری مختلف «غربی» و «اسلامی» پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، سبک زندگی، مدرنیته متاخر، اسلامی و غربی، هستی شناسی
  • مرتضی منشادی، حسین اطهری صفحات 161-184
    تاریخ بیهقی را به عنوان یکی از آثار جاودانه تاریخی و فرهنگی ایران می شناسیم، ازآنجایی که بیهقی به اسناد و اطلاعاتی دسترسی داشت که منابع گرانقدری در زمینه شیوه حکومت گری، اداره جامعه و چگونگی زندگی سیاسی و اجتماعی در دوره غزنویان به شمار می آیند. به این ترتیب، تاریخ بیهقی را می توان تاریخ سیاسی– اجتماعی دانست. آنچه اکنون از تاریخ بیهقی در دسترس است، بیشتر مربوط به دوره ای است که افول و سقوط حکومت غزنویان آغاز شده بود. حال، پرسش اصلی این است که چرا حکومت غزنویان رو به انحطاط رفت و با پاسخ به آن، به چرایی انحطاط و فروپاشی حکومت ها رسید. این مقاله با محور قرار دادن سیاست، با رهیافتی تفسیری و روشی تاریخی، چگونگی طرح مسئله افول سیاسی و عوامل مرتبط با آن را در تاریخ بیهقی هدف خود قرار داده است. به نظر می رسد بیان داده ها و تحلیل های محتاطانه و مصلحت اندیشانه، ویژگی تاریخ بیهقی است. بنابراین، تاریخ بیهقی خواننده جویای اطلاعات تاریخی را تا حدودی راضی می کند، اما از عطش پیدا کردن چرایی حوادث نمی کاهد.
    کلیدواژگان: تاریخ بیهقی، تغییر اجتماعی، دگرگونی سیاسی، سیاست، صحنه سیاست
  • بیژن پیروز، مصطفی ذاکری صفحات 187-208
    در این مقاله، ضمن بررسی موارد بسیاری که مدیران، کارمندان و نیروهای سازمان ملل حقوق بشر را نقض کرده اند و اظهارات ضد ایرانی 11 مارس 2014 بان کی- مون که نمونه ای انکارناپذیر از نقض منشور ملل متحد و نیز اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط دبیر کل سازمان ملل است، بحث و بررسی شده است. نتیجه بررسی های انجام گرفته در این مقاله نشان می دهد «دین» جدیدی که تلاش شده است تا به بهانه صیانت از حقوق انسان ها و در رقابت با ادیان آسمانی جعل شود، ارتباط انکارناپذیری با گسترش تروریسم در جهان هم در دوران جنگ سرد و هم در حال حاضر داشته است.
    کلیدواژگان: سازمان ملل، شورای امنیت، شیوه های مدرن تکفیر، منشور ملل متحد، نقض حقوق بشر
  • محمدرضا مجیدی، محسن عظیمی اعتمادی صفحات 209-227
    در پژوهش های علمی دو دهه اخیر در رشته روابط بین الملل، توجه نسبتا کمتری به نقش عوامل فرهنگی (در مقایسه با عوامل مادی) در فرایند سیاست بین الملل شده است. هویت، به خصوص هویت جمعی، یکی از این عوامل فرهنگی است که نقش شایان توجهی در تعریف منافع ملی و شکل دهی به رفتار سیاست خارجی کشورها ایفا می کند. این مقاله به بررسی مفهوم هویت و نقش آن در فرایند سیاست بین الملل از دیدگاه نظریه های مختلف موجود می پردازد.
    کلیدواژگان: پست مدرنیسم، سازه انگاری، سیاست بین الملل، لیبرالیسم، نظریه انتقادی، واقع گرایی، هویت
  • سید داوود آقایی، رکسانا نیکنامی صفحات 229-249
    بحران مالی کنونی در اتحادیه اروپا سهمگین ترین بحرانی است که اتحادیه از زمان تشکیل خود، در سال 1957، تاکنون به آن گرفتار شده است. در این دوره، راه حل هایی برای آن نیز مطرح شده است. گمانه زنی ها حاکی از آن است که به دلیل نبود راه حل قطعی برای حل بحران ها، آنها ادامه خواهند داشت.اقتصاد منطقه یورو و بحران بدهی آن ها بسیار وخیم تر از پیش بینی بسیاری از مردم است. بحران اروپا از یونان تا ایتالیا و پرتغال گسترش یافته است و اسپانیا نیز مانند ایرلند تحت فشار شدید اقتصادی قرار دارد.فرانسه نیز از این بحران مصون نمانده و نرخ بدهی های این کشور در حال افزایش است. این بحران برای بسیاری از سران اروپایی از مدیریت خارج شده است.این بحران هم اکنون همه اتحادیه اروپا را فرا گرفته است و مشکل اصلی آن را می توان در واحد پول منطقه دانست. در این بین، سیاست های حمایتی اتحادیه اروپا و دولت های عضو بسیار مهم بوده است و توجه به آن ما را در شناسایی سیاست های اقتصادی اتحادیه یاری می رساند. ضمن آنکه تاثیر این بحران در جریان همگرایی اروپا نیز قابل ملاحظه است. بنابراین، فرضیه مقاله این است که اتحادیه اروپا برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی منطقه یورو ترکیبی از اقدامات حفاظتی و حمایتی را مدنظر قرار داده است. در این مقاله کوشیده ایم این اقدامات حمایتی و تاثیر آن ها را در رفع بحران سنجش و بررسی کنیم.
    کلیدواژگان: بحران اقتصادی در اتحادیه اروپا، حوزه یورو، سیاست های حمایتی، شمال، جنوب، همگرایی اقتصادی
  • علی اردستانی، حسین تبریزیان صفحات 249-265
    شاید بتوان مهم ترین تحول منطقه خاورمیانه در دو دهه اخیر را در مجموعه تحولات موسوم به «بهار عربی» جست وجو کرد. بدون تردید، این تحولات، چه در سطح نظری و چه در سطح عملی، موجب تغییرات زیادی در حوزه مطالعات خاورمیانه شده است. این کشورها که یا همانند دولت های خلیج فارس ماهیتی سنتی، یا همچون مصر ماهیتی بوروکراتیک نظامی دارند، به شدت تحت تاثیر این جنبش مردمی قرار گرفته اند. بااین حال، امروز به طورتقریبی بعد از سرکوبی این جنبش ها، به ویژه در مصر، چشم انداز مناسبی برای گذار دموکراتیک دست کم در کوتاه مدت وجود ندارد و باید منتظر تحولات آینده شد. سوال این است که چرا با وجود حمایت های همه جانبه جهانی و بین المللی از فرایند دموکراتیک کردن این کشورها، هیچ گاه نتوانسته اند گذار موفقیت آمیزی به دموکراسی و ثبات سیاسی داشته باشند؟ یا چرا پتانسیل خشونت و اقتدارگرایی در آن ها تا این حد بالاست؟ در این مقاله می کوشیم با تمرکز بر نظریه آمارتیا سن (توسعه به مثابه آزادی) به بررسی این موضوع بپردازیم که چرا این کشورها، به رغم برخورداری از رشد اقتصادی مناسب، به واسطه پیشرفت نداشتن در شاخص های توسعه انسانی با این موضوع دست به گریبان هستند.
    کلیدواژگان: اقتدارگرایی، توسعه انسانی، رشد اقتصادی، گذار دموکراتیک
|
  • Hasan Shamsini Ghaisvand, Reza Nasiri Pages 3-22
    The study of the principles and requirements of the leader''s «heroic Softened». One of the key concepts and policies that have expressed Leader last few years. Initially the intellectual foundation of the Leader approach to foreign policy as Three strategies such as self-esteem، leadership، wisdom and interest in foreign policy، Strategy negation relation domineering and submissiveness، the preservation and protection of the identity of the Islamic Republic، Maintain the revolutionary Islamic orientation is discussed. The conceptual framework as a heroic leader in the negotiation and clarification exercises And the «heroic Softened of a new field in the international system، field tactics، not strategy» heroic Softened، Field exercises and balance of heroic ideals and practice of negotiation and compromise and flexibility not give up، hoping to stretch heroic vision of the future، Heroic flexibility and understanding of the international system in transition،، Heroic exercise and cognitive abilities and the challenges the country is examined.
    Keywords: Supreme Leader, foreign policy, heroic Softened, the international system
  • Seyyed Mehdi Sadatinejad, Seyed Mohammad Hosein Akramiyan Pages 23-39
    Nowadays، social networks play a key role in the study of sociology، social psychology، sociology، and other subjects have thousands. Social network Facebook has turned into a virtual system that covers more than 900 million people around the world have put their services. Islamic Revolution of Iran as a revolution for the world revolution، universal definition، you can use these new possibilities. This paper will identify the capabilities and challenges with using Facebook، Putnam''s social capital theory of the reflection of a global network for Islamic Revolution in Iran to use Facebook is a social investment could make the world''s Islamic Revolution. This paper describes an method for identifying ways to use Facebook، globalization provides Islamic Revolution.
    Keywords: social network, Facebook, Putnam Social Capital, the global impact of Islamic Revolutio
  • Jalal Dorakhshah, Jabbar Shojaei Pages 43-62
    Islam as a comprehensive school and covering som doctrine out of time and place Focuses on The issue of foreign policy as a matter of fundamental importance attention. Explain the behavioral norms of Islam in general subject of foreign policy، in particular in the most perfect expression in the teachings of the Quran and is manifested in the tradition of the household. Accordingly with descriptive- analytical methods، the authors of the principles of foreign policy vote doctrine of Imam al study were classified and evaluated. On this basis and according to the conceptual framework of the principles of foreign policy، such as the range of human relationships based on Islamic principles، the principle of mutual respect and non-interference in the internal affairs of each other، Amity، tolerance and non-violence، rejecting the domination of domination، oppression rejection of loyalty to the covenant treatie، the enemy of enemies and the next conflict peace-oriented political tradition Imam analsis was examined.
    Keywords: Imam Sajjad (PBUH), foreign policy, the Islamic political tradition
  • Mohammad Abdolahpour Chenari, Abdolrahman Alem Pages 63-81
    The purpose of this study was to investigate the problems of methodological research program in the history of political thought appear valuation methodologies. The claim that the principles and methodology of the research program is to evaluate how the formation، expansion، and development of methodologies in the area of knowledge is sufficient. In contrast، this article argues that the research program because of the emphasis on the construction logic can provide understanding and assessment of the methodology is not sufficient. Hence، it is in the realm of theory and interpretation to meet numerous methodological problems: Problems within the scope of that program to the issue of the formation of the methodology، as well as during the formation of speech acts do not prescribe significantly. In the realm of theory، political theory after normative ignored and only focused on the causes. In the area of interpretation، it is not able to scale phenomenon as old as innovation and the presence of artifacts and interpretation to distinguish. Because of that، any innovation requires that the phenomena in terms of time in the past is not testable and therefore، explore the phenomenon can not be considered a new interpretation. Therefore، the research program because of lack of attention to the internal logic of thought، methodology، involves three problems in methodology، theory and application of that methodology، the interpretation، and to address these issues، which have undergone a fundamental change، not mayhem and adjustments to be temporary.
    Keywords: Political Thought, Research program, methodology, logic construction, internal logic
  • Mohsen Abdollahi Pages 83-99
    Ikhwan-al-safa and khollan-al-wafa are some of Islamic philosophers with scientific، religious and goals and viewpoints. Their epistemology is based on Greek philosophy and Islamic principles. According to their opinions، religion was facing corruption and despotism. So، the only way to reform was the Greek philosophy. In political aspect، considering decline، corruption and decentralization in Abbasid’s state or the Islamic empire disintegration، they were against them and tried to make an integrative system according to political values of Islam. So، to study about Ikhwan-al-safa regarding the other movements and revolutionary groups، is more important. These persons that are unknown، except five، were writing and publishing some treatises about different subjects such as philosophy، ethics، politics and social knowledge in secret. These treatises are the first encyclopedia in the history of Islamic civilization.
    Keywords: Ikhwan, al, safa, the theory of state, treatises of Ikhwan, al, safa, polity, government
  • Mohammad Shafieefar Pages 103-123
    In the Third World، Revolution have been considered as a means of achieving development. Therefore، from the perspective of political development، the question is that; what is the achievements of the Islamic Revolution and the IRI what policies and programs applied to achieve the political development? The findings of this study show that after the establishment of the Islamic Republic and the consolidation of representative institutions، government programs and policies in line with political developments have had a different orientation. The theoretical framework of this paper is that of Lucian Pye،s Extremely realistic approach، recognizes the political situation in the country after reaching a certain pleasant aspects of the syndrome that represent modernity and the political development. In this approach، the political development is of increasing the capacity of the political system in the face of difficulties and challenges.
    Keywords: Political Development, the Islamic Republic, Human development, capacity, equity, structural differentiation
  • Mostafa Malakootian, Abdullahmid Gholami Neya Pages 125-144
    Stability is one of the necessities of political systems. In other words، every political system needs to stability for reaching it''s aims. For this، the maintenance of stability is one of the most important sensations of political governers and leaders. Although several foctors are important in maintenance of stability، which at this research is in the core، is the circulation of befitting political elites. I. e. Those elites that elect as political management، alangwith having professional capabilities، must have specialities like faithfulness and commitment to essencial principles of the system that we pointed to as befitting indicatives. It is obvious that every political system needs to a kind of elites that are befitting to that system. The concentration of this essay is on the circulation of political elites in an Islamic system like Islamic Repablic of Iran.
    Keywords: Political stability, Political elites, Circulation of elites, Befitting political elites
  • Hossein Khani Pages 145-160
    Concept of «Lifestyle» in general implies a type of living modus operandi، but as any concept in humanities as it needs to know what the life mode is and how it related to others concepts and topics too. As the «Western life mode» comes to follow from the Western social theory، it would be possible to introduce the Islamic life mode from the Islamic one. For investigating this research question it engages with many concepts such as the civil society، later modernity، estate system، pattern of consumer، entertainment and leisure time. The both epistemological and the methodological achievements made differently by which they come the vary life- world indeed.
    Keywords: ontology, Life Style, Leisure Time, Late Modernity, Islamic Civilization, Western
  • Morteza Manshadi, Hossein Athari Pages 161-184
    The Beyhaqi’s History is one of the most important cultural and historical text in Iran. Beyhaqi had access to such documents and information that are valuable about the way of governance، running of society and political life in the Ghaznavid era. Beyhaqi’s History can be seen as a socio- political history book. Those parts of this book that available now are Related mainly to the beginning of the process of the fall of Ghaznavids. In this perspective، the main question of this research is، why the Ghaznavid government fell. Then generalizing the answer، we can come to cause of the fall of all governments. Focusing on politics، this article reviews the problem and factors related to the fall of governments on Beyhaqi’s History، with on interpretive approach and historical method. The feature of Beyhaqi’s History is his careful and attentive analysis of the data. Therefore، this method pleases readers that seek information but do not reduce the desire to find why accidents have happened in history.
    Keywords: Beyhaqi's History, political scene, politics, political change, social change
  • Bijan Pirouz, Mostafa Zakeri Pages 187-208
    This article examines the human rights abuses perpetrated by the United Nations missions in places like Kosovo، Congo and Haiti where the United Nations power has been practically comparable to the State power. It will also investigate similar cases of abuses committed by highest-ranking UN officials in New York headquarter and Geneva offices. The violations examined in this article include not just hundreds of documented cases of sexual assaults and rapes، and all kind sexual abuses often of children but also tear gassing students، assaulting international journalists، shooting at women and children and even killing peaceful protestors. The article will show that the terrifying human rights record of United Nations is in fact a result of the structure، nature and belief system of the ruling members and officials of the organization. The article also examines the close affiliation of this belief system with terror networks both before and after the end of the cold war.
    Keywords: Charter of the United Nations, Human Rights Violations, Modern Excommunication, United Nations, United Nations Security Council
  • Mohammad Reza Majidi, Mohsen Azimi Etemadi Pages 209-227
    In the scientific research performed during the past two decades، relatively less attention has been paid to the role of cultural factors (compared to material ones) in the international political process. Identity، especially collective identity، is one of these cultural factors which have a considerable role in the definition of national interest and formation of states'' foreign policies. This paper''s goal is to present an analysis of the concept of identity and its role in the international political process from various existing theoretical perspectives.
    Keywords: Constructivism, Critical Theory, Identity, International Politics, Liberalism, Post, modernism, Realism
  • Seyed Davood Aghaie, Roxana Niknami Pages 229-249
    The current financial crisis in European Union is the most critical crisis that the union since its formation in 1957 until now is caught. This course has been developed solutions for it، such force Greece to exit the euro area، Complete collapse of the euro or take decisive action to save the euro. Speculation suggests that the lack of a definitive solution to the crisis، they will continue. Economy and the euro zone debt crisis is much worse than many had predicted. Germany now than before، more cost-deals. Europe crisis has spread from Greece to Italy and Portugal. Spain، like Ireland is under severe economic pressure. France is not immune from the crisis and the debt rate is rising. This crisis، for many European leaders have been removed from the Management. Its range is very severe and getting worse. The crisis has now engulfed all of Europe Union & The main problem is the monetary unit area can be. Protectionist policy in the Europe Union and member states are very important and it will help us in identifying the economic policies of the Union، while the impact of the crisis in Europe is considerable convergence. Therefore، research hypothesis suggests that the EU''s economic and financial crisis in Europe to tackle the euro zone has to consider a combination of protection measures. So we try in this paper support these efforts and their impact on the crisis we considered and analyzed
    Keywords: The economic crisis in Europe, the eurozone, economic integration, policy advocacy, north, south
  • Ali Ardestani, Hossein Tabrizian Pages 249-265
    It seems that the most significant event during the last two decades in Middle East must be sought in the Arabic Spring. Undoubtedly، this has been resulted in many changes in the field of Middle East studies: either theoretical or practical levels. The countries which are a traditional nature، as the Persian Gulf Monarchies، and or a military - bureaucratic nature، as Egypt، have been severely influenced by the revolutionary movement. However، there is no good prospects for a democratic transition – at least in the short term – since the Movement - especially in Egypt - has been suppressed by the Army. In fact، we must wait for developments in future. The question here is that why، despite the full global support of the democratization process in the Middle East، the region has failed to access a successful transition to democracy and political stability? Or، why exist so highly the authoritarianism and violence? To focus on the Amartya Sen''s theory of development as freedom، this article believes that although they could gain a good level of economic development، but they are grappling with authoritarianism and despotism due to the lack of progress in human development indicators.
    Keywords: Human development, òEconomic Growth, Democratic Transition, Totalitarianism