فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و هفتم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1396)

فصلنامه سیاست
سال چهل و هفتم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/03
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علی اردستانی*، امیر محمد ایزدی صفحات 279-291
    نظریه آنارشیسم با تشویق کنش های مستقیم و غیرحکومتی می کوشد به مردم آزاد کمک کند تا از سلطه سیاسی و استثمار اقتصادی رهایی یابند. طرفداران این نظریه، خواهان شکل گیری داوطلبانه روابط انسانی اند که از نیازهای مردم نشات گرفته باشد. اینان به نهاد دولت و قدرت دولتی بدبین اند و هر گونه موسسه مبتنی بر زور و اجبار را عامل تباهی زندگی اخلاقی و اجتماعی انسان قلمداد می کنند. با این حال، به نظر می رسد این بدبینی با توجه به تحول جایگاه دولت در عصر جهانی شدن، شکل تازه ای به خود گرفته است. سوال اصلی مقاله حاضر این است که نظریه آنارشیسم با توجه به مقتضیات عصر جهانی شدن چه تحولی را پشت سر گذاشته و این تحول چه تاثیری بر نظریه سیاسی نهاده است؟
    فرضیه ما این است که در پرتو پدیده جهانی شدن که مصادف با گذار جهان به سمت یک سیستم پسامدرن است، آنارشیسم در بنیادهای معرفت شناختی مدرنیستی خود تجدیدنظر کرده و در شکل جدید پساآنارشیسم با رد تقلیل گرایی و ذات گرایی و بازتعریف قدرت، مخالفت خود را به اشکال جدید سلطه و اقتدار تعمیم داده است.
    کلیدواژگان: آنارشیسم، پساآنارشیسم، پسامدرنیسم، جهانی شدن، دولت
  • سید داوود آقایی*، علیرضا اکبریان صفحات 293-313
    این مقاله بر آن است تا نوع روابط چین با آمریکا و روابط این دو در خلیج فارس را بررسی کند. سیاست خارجی چین از زمان دنگ شیائوپینگ با دیدی واقع بینانه به دنبال بهبود و توسعه روابط خود با آمریکا قرار گرفت. در این زمینه در منطقه خلیج فارس تعامل این دو کشور به طرف همکاری و دوری از درگیری سوق پیدا می کند و چین در جریان بحران هایی که در دهه های اخیر در این منطقه صورت گرفته، یک رویه عمل گرایانه و واقع گرایانه اتخاذ کرده و با دوری از هر سیاست و مشی رادیکال و عجولانه در جهت منافع ملی خود گام برداشته و بدین وسیله سعی کرده است با فاصله گرفتن از سیاست های ایدئولوژی گرایانه، در جهت اعتمادسازی و چالش زدایی با آمریکا گام بردارد و از تقابل بپرهیزد و در جهت تامین بیشتر منافع خود با سایر قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای همکاری کند. البته تعامل چین با آمریکا با حفظ منزلت و حیثیت چین در مقابل یکجانبه گرایی و قدرت طلبی آمریکا صورت گرفته است که ویژگی خاص سیاست خارجی چین در گذر از بحران های فی مابین روابط خود با آمریکا در منطقه خلیج فارس بوده است.
    کلیدواژگان: آمریکا، تقابل، خلیج فارس، سیاست خارجی چین، همکاری
  • محمدرضا تاجیک*، میثم قهرمان صفحات 315-332
    در این نوشتار برآنیم به چرایی موج اعتراضات برخاسته از دو فیلم قیصر و گوزن ها در برابر گفتمان پهلوی براساس آموزه های فوکو پاسخی معتبر ارائه دهیم. نگارندگان معتقدند بررسی اضمحلال گفتمان پهلوی براساس رویکرد نظری میکروفیزیک قدرت درون سینمای قبل انقلاب، موضوعی است دارای اهمیت فراوان که تاکنون از موضوعات علمی بررسی چرایی به حاشیه رفتن گفتمان پهلوی کنار مانده است. بدین ترتیب، فرضیه ای که تنظیم شده است بدین شرح است که، سینما با تجمیع خلاقیت های سایر هنرها درون خود، بستر مناسبی برای میکروفیزیک های قدرت، روابط نیروها و دانش ها فراهم می آورد تا در این فضا به انتشار گزاره های گفتمانی و کردارهای غیرگفتمانی خویش به شکل تاثیرگذارتری بپردازند. این انتشار، از رهگذر میکروسیاست و میکرومقاومت می تواند سوژه ها را در جهت تابع شدن سوق دهد؛ چنانکه قیصر و گوزن ها توانستند مظهر میکرومقاومت علیه نظم ترسیم شده گفتمان پهلوی در سینمای قبل از انقلاب شوند و بدین ترتیب، با اقناع کنندگی فراوان، روحیه مخالفت جویی را در جامعه پراکنده کنند و اعتراضات خشونت آمیز و غیرخشونت آمیز علیه نظم حکومتی را سبب شوند.
    کلیدواژگان: سینما، قیصر، گوزن ها، میکرومقاومت
  • محمدعلی توانا*، سید عبدالله هاشمی اصل صفحات 333-349
    عدالت به عنوان یکی از نیازهای جامعه بشری، در عرصه فلسفه سیاسی همیشه مورد مداقه بوده است؛ در اواخر قرن بیستم مایکل والزر در مقابل کتاب نظریه های عدالت جان رالز، کتاب قلمروهای عدالت را به نگارش درآورد. وی با رویکرد زمینه محورانه خود، تفسیری نسبی گرا و کثرت گرا از عدالت توزیعی به دست می دهد که نحوه توزیع مواهب اجتماعی در آن براساس فهم مشترک اعضای جوامع سامان می یابد. والزر عدالت توزیعی خود را بر پایه دو اصل 1. برابری ساده و 2. برابری پیچیده صورت بندی می کند؛ چه اینکه از منظر والزر هنجارهای اخلاقی (فربه و نحیف) شالوده اصول عدالت وی را پی ریزی می کنند. مقاله حاضر می کوشد تا ضمن بهره از سنت فکری جامعه گرایانه به عنوان چارچوب نظری، به خوانش انتقادی نظریه عدالت والزر، بپردازد. جامعه گرایی سنتی فکری است که با چاشنی انتقاد از اصول لیبرالیسم به بازسازی آن می اندیشد. به نظر می رسد مهم ترین نقطه قوت نظریه عدالت والزر رد جهانشمول گرایی حاکم بر نظریه عدالت لیبرالی و مهم ترین ضعف آن نیز تکیه بر هنجارهای اخلاقی فربه ای است که نمی تواند تعارضات اخلاقی میان جوامع را حل کند. این مهم زمینه نسبی گرایی رادیکال در تعریف عدالت را در پی دارد.
    کلیدواژگان: برابری پیچیده، برابری ساده، خوانش انتقادی، عدالت، والزر، هنجارهای اخلاقی فربه و نحیف
  • علیرضا خسروی* صفحات 351-368
    مروری بر همه مکاتب امنیتی و نیز نظریات جریان اصلی در روابط بین الملل به وضوح موید آن است که شالوده تمامی آنها بر درکی فلسفی از سرشت انسان بنا شده و سپس در مقام مفروض برای نظریات معطوف تجلی یافته است. در مکتب امام خمینی (ره) با تعریفی بدیل از سرشت انسان، علت اصلی جنگ در سطح انسان شناسی،کشش و میل سیری ناپذیر هر یک از دو جنود خیر و شر در به انقیاد کشاندن و سلطه بر دیگری تبیین می شود که پیروزی جنود رحمانی بر جنود شیطانی، انسان را به امنیت حقیقی که کمال و سعادت است و تفوق جنود شر و شیطانی بر جنود خیر و رحمانی، انسان را به شقاوت که اوج ناامنی است، می رساند. در این مکتب، با وجود تاکید بر صلح عادلانه و نفی هر گونه میل به جنگ و سلطه گری، با فرض وجود تقابل و تعارض ذاتی میان حق و باطل، بر اصالت جهاد و آمادگی همیشگی برای آن تصریح می شود. علل و ضرورت های جنگ از منظر امام خمینی (ره) و چگونگی رابطه میان جنگ و صلح در نگاه ایشان، مهم ترین سوالاتی است که در قالب فلسفه جنگ در مکتب امام خمینی (ره) با روش اسنادی و توصیف و تحلیل کیفی، واکاوی شده است.
    کلیدواژگان: جنگ و صلح، سرشت انسان، فلسفه جنگ، مکتب امام خمینی (ره)
  • محمد جواد رنجکش*، الهه پورجواد صفحات 369-391
    به موجب منشور ملل متحد، نخستین هدف تکوین این سازمان، حفظ صلح و امنیت بین المللی و اتخاذ اقدامات موثر برای جلوگیری و رفع تهدیدها علیه صلح و امنیت جهانی است و مسئولیت اولیه این امر (ماده 24) به شورای امنیت واگذار شده است. بنا به اهمیت هدف یادشده، ماده 25 منشور مقرر می دارد که تصمیمات شورای امنیت مورد موافقت اعضای ملل متحد است. یکی از مسائل حساس جامعه بین المللی در عصر امروز، پدیده تروریسم و آثار آن در تحولات روابط بین الملل است. از آنجا که گروه های تروریستی از طریق قاچاق اسلحه، پول شویی، استفاده از مقررات پناهندگی و به کارگیری فناوری اطلاعات دامنه فعالیت های خود را از سطح ملی به سطح بین المللی انتقال داده اند، مبارزه با آن نیز در احوال کنونی ابعاد جهانی یافته و در این بین نقش سازمان ملل و به ویژه شورای امنیت به عنوان حافظ اولیه و اصلی صلح و امنیت بین المللی از ویژگی ممتازه ای برخوردار است. این مقاله می کوشد با مقایسه اقدام های شورای امنیت در مبارزه با پدیده تروریسم در دو دوره قبل و بعد از جنگ سرد، به تمایزات و تفاوت های واکنش شورای امنیت پس از حادثه یازدهم سپتامبر به عنوان نقطه عطفی در فعالیت های این رکن سازمان ملل اشاره کند. یافته های پژوهش نشان می دهد عملکرد شورای امنیت در مبارزه با تروریسم بعد از یازدهم سپتامبر در ابعاد کمی، کیفی، پذیرش، ابزار و الزام آوری متفاوت با دوران قبل است.
    کلیدواژگان: تروریسم، شورای امنیت، حادثه یازدهم سپتامبر، قطعنامه های شورای امنیت
  • سید مهدی ساداتی نزاد *، ناهید قمریان نصراباد صفحات 393-410
    در این نوشتار درصدد بررسی تطبیقی مفهوم سنت در اندیشه متفکران ایرانی با تکیه بر اندیشه های داریوش شایگان و سید حسین نصر براساس نظریه کنش بوردیو خواهیم بود. براساس این استدلال اندیشه ها براساس عادت واره شکل می گیرد و تغییر و تحول در عادت واره، تحولات فکری را در پی دارد. براساس این نظریه سنت را به مثابه یک عادت واره به کار می بریم که برساخته و برسازنده است. ازاین رو تفاوت دیدگاه های این دو اندیشمند هم عصر در مورد سنت و نیز تحولات فکری شایگان را بر این اساس توضیح خواهیم داد و درصدد پاسخ به این پرسش خواهیم بود که منطق شکل گیری مفهوم سنت در اندیشه های این دو متفکر و نیز شباهت ها و تفاوت های این مفهوم چگونه بوده است؟ بنابراین به تفکیک دیدگاه های آنان در دو حوزه سنت، مدرنیته و انسان شناسی خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: سنت، سید حسین نصر، داریوش شایگان، عادت واره، مدرنیته
  • سید شمس الدین صادقی*، احمد رحیمی صفحات 411-430
    مسئله پراکندگی اقوام کرد، مرکز ثقل سیاست خارجی خاورمیانه ای ترکیه از دهه 1920 به بعد بوده و دولت ترکیه با برخورد چندگانه با مسئله کردهای ترکیه، عراق و سوریه، راهبردهای متعددی را تجربه کرده است. تا پیش از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه، سیاست دولت ترکیه در قبال کردهای داخل مرزهایش، مبتنی بر انکار و امحا بود و نسبت به کردهای عراق و سوریه، نگرشی امنیتی داشت. از این زمان، شاهد چرخشی در راهبرد و شیوه نگرش مقامات ترکیه به سمت پذیرش واقعیت کردهای داخلی از جمله حرکت به سوی اعطای آزادی، حقوق اجتماعی و سیاسی هستیم. در مورد کردهای آن سوی مرزها، رفتار ترکیه دوگانه است. در خصوص کردستان عراق، دولت ترکیه در پی ایجاد روابط راهبردی با حکومت اقلیم کردستان بوده و در مقابل کردهای سوریه سیاستی امنیتی اتخاذ کرده است. شرایط سیاسی- اقتصادی داخلی و ملاحظات راهبردی این کشور در راستای ایجاد هژمونی منطقه ای، مقامات ترکیه را به طور چاره ناپذیری در مسیر تحول راهبرد نسبت به مسئله کرد قرار داده است. با توجه به این مهم، پژوهش حاضر در پی آن است تا برای پرسش ذیل، پاسخ مناسبی بیابد: در دوران حکومت حزب عدالت و توسعه، راهبرد ترکیه نسبت به کردهای شمال عراق و سوریه چه تحولی یافته است؟ برای پاسخ به پرسش یادشده، این پژوهش، فرضیه حاضر را به سنجش می گذارد: در دوران حکومت حزب عدالت و توسعه، به دلیل مجموعه ای از ملاحظات امنیتی و اقتصادی داخلی، دولت ترکیه راهبرد همکاری استراتژیک با اقلیم کردستان عراق را با هدف به حاشیه راندن جنبش کردهای سوریه و جذب کردهای ترکیه اتخاذ کرد.
    کلیدواژگان: ترکیه، راهبرد، سوریه، عراق، کرد
  • امیربهرام عرب احمدی* صفحات 431-450
    منطقه شرق آفریقا از اوایل دهه 1990م به صحنه تقابل برخی سازمان های تروریستی و ایالات متحده مبدل شد و این سازمان های تروریستی طی دو دهه گذشته با سرلوحه قرار دادن تفکرات افراطی خود تلاش کرده اند با سوء استفاده از موقعیت راهبردی این منطقه، اهداف مورد نظر خود را محقق سازند. یکی از مهم ترین سازمان های مزبور القاعده است که از طریق مجموعه ای از اقدامات تروریستی در کشورهای اوگاندا، کنیا و تانزانیا موجبات رعب و وحشت مردم و به خطر افتادن امنیت عمومی این کشورها (در مقاطعی خاص) را فراهم آورده است. فعالیت های تروریستی القاعده در شرق آفریقا هرچند بیشتر متوجه منافع آمریکا و هم پیمانان آن بوده است، سبب خدشه دار شدن نسبی وجهه مسلمانان این کشورها و سوء استفاده کشورهای غربی از این وضعیت و تثبیت حضور خود در این منطقه شده است. در این مقاله نحوه ورود و استقرار نیروهای القاعده به کشورهای شرق آفریقا و اقدامات تروریستی آنها علیه منافع غربی ها که آسیب های جدی بر مردم و دولت این کشورها وارد آورده است، در قالب مسئله اصلی و عوامل اصلی کنشگر بر فرایند شکل گیری شاخه القاعده در شرق آفریقا به عنوان سوال اصلی بررسی شده اند. تلاش برای اثبات آنکه اقدامات تروریستی القاعده در شرق آفریقا طی دو دهه گذشته از مقبولیت عمومی در بین مسلمانان این کشورها برخوردار نبوده است، نیز فرضیه اصلی را تشکیل می دهد. دست مایه قرار گرفتن شکل گیری شاخه القاعده در منطقه شرق آفریقا پارادایم نوآوری این مقاله محسوب می شود.
    کلیدواژگان: القاعده، آمریکا، تروریسم، شرق آفریقا
  • سید مجتبی عزیزی * صفحات 451-470
    تضارب آرا و نقد و انتقاد میان دو مکتب رایج کنونی لیبرالیسم و اجتماع گرایی در عرصه اندیشه سیاسی معاصر جایگاهی جدی را به خود اختصاص داده است. لیبرالیسم در دوره معاصر بی شک یکی از اگر نگوییم تنها اندیشه های سیاسی غالب است و شاید بتوان مدعی شد که نگاه اجتماع گرایی در این دوران قوی ترین منتقد و نقدکننده آرای لیبرالی است. درحالی که اغلب این اجتماع گرایان هستند که به نقد آرای لیبرال ها پرداخته اند، با وجود این لیبرال ها نیز هم در دفاع از اندیشه های خود و هم در نقد متقابل آرا و تفکرات اجتماع گرایان به انتقاد از این مکتب پرداخته اند. مقاله حاضر در پی بیان نقد هایی است که مدافعان اندیشه لیبرالی بر آرا و مبانی فکری اجتماع گرایانی مانند مایکل سندل، السدر مکینتایر، چارلز تیلور و مایکل والزرو همفکران آنها وارد کرده اند. اگر بخواهیم به اختصار این انتقادها را دسته بندی کنیم، می توان گفت که این انتقادها در هشت محور زیر قابل دسته بندی و ارائه هستند: اجتماع گرایی در عمل منافی آزادی است؛ درک ناصحیح اجتماع گرایان از آزادی لیبرالی؛ سعادت اجتماع گرایانه بر دکترین جامع فلسفی استوار است؛ درک ناصحیح اجتماع گرایان از بی طرفی لیبرالی؛ درک ناصحیح اجتماع گرایان از فارغ البالی لیبرالی؛ اجتماع گرایان و مسئله فضیلت و فضایل مدنی؛ اجتماع گرایان و بزرگ نمایی اشکالات لیبرالیسم؛ امتناع عملی اجتماع گرایی.
    کلیدواژگان: لیبرالیسم، لیبرالیستها، اجتماع گرایی، اجتماع گرایان، اجتماع گرایی مدنی
  • سمانه کشوردوست* صفحات 471-487
    اجراپژوهی یکی از مباحث عمده سیاستگذاری عمومی است که در آن عوامل موثر بر اجرا بررسی می شود. در این زمینه پژوهش حاضر بر آن است تا براساس روش توصیفی– تحلیلی و بهره گیری از پرسشنامه و تکنیکTOPSIS و روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، عوامل موثر بر اجرای برنامه پنجم را بررسی کند. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده مدیران ارشد، میانی و کارشناسان مجری سیاست های قانون برنامه پنجم توسعه در وزارتخانه های بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تعداد 600 نفر است. حجم نمونه براساس جدول مورگان 234 نفر است و برای هر وزارتخانه 84 پرسشنامه در نظر گرفته شد. همچنین برای سنجش پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرونباخ با ضریب اطمینان 96 درصداستفاده شد. نتایج نشان داد عدم اعتقاد به برنامه و عدم تعهد به برنامه به ترتیب با امتیاز 80/0 و 78/0 و فرایند پیچیده و طولانی مدت تدوین برنامه و سیستم کند اداری با امتیاز 70/0 و 68/0 از مهم ترین موانع اجرای برنامه پنجم توسعه ایران در سطوح مورد بررسی است. همچنین ضعف گردش اطلاعات و مدیریت دانش در سازمان ها و ضعف نظارت و ارزشیابی بیرونی و درونی با امتیاز 23/0 درصد و فقدان ستادی قوی برای اجرای سیاست ها و تعدد قوانین و تکثر سیاست ها از کم اهمیت ترین موانع اجرای برنامه توسعه هستند.
    کلیدواژگان: اجراپژوهی، اجرای سیاستهای سلامت و فرهنگ، سیاستگذاری عمومی، قانون برنامه پنجم توسعه
  • ابراهیم متقی*، داریوش پیری صفحات 489-507
    نخبگان برای توسعه اقتصادی و سیاسی به عنوان کارگزار نظام سیاسی انتخاب می شوند و باید قابلیت لازم برای عمل گرایی و ارتقای قابلیت تولیدی را داشته باشند. برخی نظریه پردازان بر این اعتقادند که پس از دوران جمهوری دوم جهت گیری نخبگان و برنامه ریزان سیاسی کشور معطوف به سیاست رشد محور بوده است. سیاست رشدمحور چالش هایی را در ساختار سیاسی ایران به وجود می آورد؛ چالش هایی که هانتینگتون آن را تناقض سیاست توسعه و توسعه نامتوازن خواند و آثار خود را در دولت خاتمی بروز داد. اگرچه بخش شایان توجهی از نخبگان فعال در دولت خاتمی کارگزاران رشد محور دولت هاشمی هستند، ضرورت های جدید اجتماعی، به اجرای برنامه توسعه سیاسی در قالب «تفکیک ساختاری»، «یکپارچگی» و «ظرفیت سازی» منجر شد. این مقاله بر این موضوع تاکید دارد که نخبگان سیاسی ایران در دوران خاتمی از الگوی عمل گرایی تاکتیکی با رویکرد فابیانی بهره گرفته اند.
    کلیدواژگان: اقتصاد رشدمحور، توسعه سیاسی، رویکرد فابیانی، عملگرایی، نخبهگرایی ساختاری، نهادگرایی
  • مصطفی ملکوتیان*، سید مصطفی تقوی مقدم صفحات 509-527
    این نوشته در پی پاسخ به این پرسش است که رهبری در ثبات و بی ثباتی و تحقق یا عدم تحقق اهداف انقلاب در مرحله پس از پیروزی انقلاب های فرانسه و ایران چه نقشی داشت؟فرضیه تحقیق این است که تفاوت الگوی رهبری در انقلاب فرانسه با انقلاب اسلامی موجب شد تا در مرحله بعد از پیروزی، اولی پس از دو دهه بحران و بی ثباتی، به ترمیدور بینجامد و دومی در مدت یک سال و اندی به استقرار ارکان نظام سیاسی بر مبنای اهداف اعلام شده انقلاب و استمرار آن موفق شود. برای اثبات فرضیه بالا، ابتدا به اهمیت عامل رهبری در انقلاب ها اشاره می شود. پس از آن به ترتیب، در مورد تحولات پس از پیروزی انقلاب های فرانسه و ایران بحث می شود. سپس الگو و کارکرد رهبری در دو انقلاب یادشده تحلیل و سرانجام اثبات فرضیه مقاله استنتاج می شود.
    کلیدواژگان: انقلاب، بحران، ثبات، رهبری
  • ابراهیم موسی زاده* صفحات 529-546
    براساس اسناد تاریخی از جمله رسائل حکومت اسلامی، اندیشمندان و فقهای اسلامی در خصوص حکومت، حاکمیت، دولت، رابطه دولت با شهروندان، نظامات اقتصادی، سیاسی، اداری و مدیریتی حکومت، به ویژه ساختار و تشکیلات حکومت اسلامی نظریه پردازی کرده اند. تاکید صرف بر اجرای احکام اسلامی با محوریت عنوان حکومت اسلامی، یا بحث در مورد مشروطه، شورایی یا جمهوری بودن حکومت اسلامی، بخشی از این نظریه پردازی ها را تشکیل می دهد. گذشته از آن با نزدیک شدن به پیروزی انقلاب اسلامی، صحبت در مورد نهادها و قوای حکومتی جدی تر و پررنگ تر شده است. به این ترتیب باید گفت هرچند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 و توسط اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی تهیه و تصویب شد، مطالعات رسائل حکومت اسلامی گواه است که پس زمینه های فکری و بستر نظری قانون اساسی و قوای سه گانه مندرج در آن، از سابقه ای دیرین برخوردار است. ازاین رو نظام جمهوری اسلامی و نهادهای برآمده از آن، به عنوان گفتمانی اصیل، ریشه در سال های قبل از پیروزی انقلاب داشته و برخلاف برخی ادعاها موضوعی ارتجالی و آنی نبوده است.
    کلیدواژگان: حکومت مشروطه اسلامی، حکومت شورایی اسلامی، حکومت جمهوری اسلامی
|
  • Ali Ardestani *, Amir Mohammad Izadi Pages 279-291
    Anarchism is a doctrine that aims at the liberation of peoples from political domination and economic exploitation by the encouragement of direct or non-governmental action. Followers of this theory are willing voluntary formation of human relations which are derived from the needs of people. They are pessimistic about the power of state and conceive Any institution that is based on coercion, as Degeneration propellant of social and moral life. This paper attempts to answer this question that, according to the requirements of globalization, what has changed in theory of anarchism? Our hypothesis is that in light of the phenomenon of globalization, anarchism reconsidered its modern Epistemological foundations and in new form of post-anarchism, with rejecting the reductionism, essentialism and redefining power, generalized its opposition to new forms of authority
    Keywords: anarchism, post-anarchism, Post-modernism, Globalization, state
  • Seyed Davood Aghaee *, Alireza Akbarian Pages 293-313
    The goal of this research is to study kind of interrelation of China and America and ties of these two countries in Persian Gulf. Thus foreign policy of China since period of Dang Sheaoping with having realistic point of view is seeking to develop and improve ties with America. In this field the goal is to increase cooperation and releasing from any fight at Persian Gulf Region and China during crisis that were happened in recent decades at Persian Gulf selected action based and realistic procedure and step toward releasing from any radical and hasty policy in relation to its national benefits and thus attempted that by not using ideology based policies step toward creating trust and increasing its cooperation with America and also to increase its cooperation with other super power countries to be able to better supply its benefits.
    Keywords: Foreign Policy of China, America, Persian Gulf, Contrast, Cooperation
  • Mohammadreza Tajik *, Meysam Ghahreman Pages 315-332
    In this article, it is aimed to find a credible explanation based on Foucault’s teachings, for the wave of protest which was sparked by the two films, “Gheysar” and “Gavaznha” against Pahlavi discourse. The authors of the article believe that a theoretical approach to study the Micro-physics power within the pre-revolution cinema as a reason for the overthrow of the Pahlavi discourse has been an important issue that is not attended to as one of the methodical causes of the Pahlavi turnover. Accordingly, the hypothesis we have developed is as follows: cinema, by gathering the creativity of all arts within itself, sets a groundwork for the power Micro-physics, and the force and knowledge relations, with an intention of propagating its discursive statements and non-discursive practices in an effective manner. This propagation, by practicing Micro-resistance and Micro-politics, can make the subjects follow a special trend, as were the two films “Gheysar” and “Gavaznha”. These films could stand as the symbol within the pre-revolution cinema, of Micro-resistance against the order that Pahlavi discourse had created and consequently with political persuasion could propagate the opposition spirit within the members of the society that resulted in violent and non-violent protests against the government order.
    Keywords: Cinema, micro-resistance, Gheysar, Gavaznha
  • Mohammad Ali Tavana*, Seyyed Abdollah Hashemi Asl Pages 333-349
    Justice, as a requisite for human societies, has been continuously under scrutiny in political philosophy realm. Theoretical altercations which have emerged within the frameworks of various philosophical schools can best represent this momentous subject. Michael Walzer penned his book, Spheres of Justice, at the late twentieth century as a response to John Rawls’s justice theories. He provides a relativist and pluralist interpretation of distribution justice through his context-based approach; in which the method of distributing social endowments is structured based on a consensus amongst society members. Walzer formalizes his distributive justice based on two principles of 1) simple equality, and 2) complex equality since the moral norms (thick or thin) are foundations of his justice precepts. The present article tries to critically review Walzer’s distribution justice while benefiting from socialistic thinking tradition as the theoretical framework. Socialism is a traditional thought school which ponders on how to renovate liberalism while keeping a flavor of criticism. Eventually, it seems that the main strength of Walzer’s theory of justice lies in his refutation of universalism which dominates liberal justice theory; while it suffers from the main weakness of relying on thick moral norms which fail to resolve moral conflicts amongst societies. This exacting notion however, opens the issue of relativism in definition of justice concept.
    Keywords: Walzer, Justice, complex equality, simple equality, thick, thin moral norms, critical review
  • Ali Reza Khosravi * Pages 351-368
  • Mohammad Javad Ranjkesh *, Elahe Pourjavad Pages 369-391
    The first object of UN ,ON THE BASE OF ITS CHARTER, IS KEEP and save of international pease and security and preemption from global pease and security threats. the security council of UN is direct responsible for above objects.the on of the most important hssue of international society is spread of terrorism in around the world.
    Keywords: Terrorism, security council, resolution
  • Amir Bahram Arabahmadi * Pages 431-450
    The vast region of east Africa has become a certain place for conflict between some terrorist organizations and United States of America since the beginning of 1990 decade. Since then this extremist groups have tried to fulfill their goals in this region, whilst they are misusing the strategic situation of east Africa. One of the most important extremist above mentioned groups is al-Qaida that have had horrifying terrorist actions in countries such as : Kenya, Tanzania and Uganda and in some cases even threatened the general security of this countries .although terrorist activities of al-Qaida is mostly concentrated to America and it’s allies but it has created bad image of Muslims in east Africa as well as strengthening of America’s Fortification in east Africa that may have bad consequences for Muslims in near future.
    In this paper the roots and establishment of al-Qaida branch in east Africa and their terrorist actions against western countries which have badly affected the peoples if this region is studied as a main subject, while the main question is the essential factors effective on the process of gradual establishment of al-Qaida branch in east Africa.
    Convincing that the terrorist actions of al-Qaida in east Africa in two last decades has not been supported at all by east African Muslims is the main hypothesis and have a survey on the creation of al-Qaida branch in east Africa ( for the first time in Persian documents) is considered as paradigm of initiation of paper.
    Keywords: AlQaida, Terrorism, East Africa, America
  • S. Mojtaba Azizi * Pages 451-470
    Current Exchange opinions and criticism between liberalism and communitarianism as two contemporary political schools of thoughts is an important issue. Liberalism in the modern era, especially now without any doubt one of, if not the only, political ideology is dominant. It can be said that communitarians are strongest critics of Liberalism, and liberals in their turn have some strongest critique about communitarian's ideas. This article aims to express critiques of defenders of liberalism against some communitarian authors like Michael j. Sandel, Alasdair MacIntyre, Charls Taylor and Michael Walzer. In short these critiques can be grouped in eight fields: confronting freedom, misunderstanding about liberal freedom, having comprehensive philosophical doctrine, misunderstanding about liberal neutrality, misunderstanding about liberal self, problem of virtue and civic virtues, exaggeration of liberal weaknesses, and impossibility of communitarianism.
    Keywords: liberalism, liberals, Communitarians, communitarianism, civil republicanism
  • Samaneh Keshvardoost * Pages 471-487
    Implementation research is one of the major issues in public policy in which investigated the factors effecting the implementation.in this regard this research is to investigate factors effecting implementation of fifth development plan in Iran based on descriptive-analytic method and utilize questionnaire and TOPSIS method and Analytical Hierarchic Process (AHP). The population of this research include 600 people of top and meddle managers and executive experts of fifth development law in health, treatment and medical education ministry and ministry of culture and Islamic guidance. According to the Morgan table, sample size contained 234 people which is consider 84 questionnaire for each ministry. Also it used cronbach’s alpha with96% confidence coefficient for testing stability.
    The results showed that lack of belief to plan and non-alignment to plan each of them with 0.70 and 0.68 score are the most barriers of Fifth development plan implementation in the study levels. Also Failing in flow of information and knowledge management on organizations and failing in internal and external supervision and evaluation with 0.23 score and Absence of strong committee for policy implementation and multiplicity of law and policies are from the least important barriers of Fifth development plan implementation in Iran. Moreover, research results in the studied dimensions showed that political structure of power in Iran in the political dimension, failing n teamwork in cultural dimension, lack of belief to plan and non-alignment to plan in management dimension, Complex and long-term process of plan codification in technical dimension and finally Boycotts and tension in foreign relations in peripheral dimension are from the most important barriers of Fifth development plan implementation in Islamic Republic of Iran.
    Keywords: public policy, implementation research, implementation of health, culture's policies, Fifth development plan law
  • Ebrahim Motaghi *, Daryoush Piri Pages 489-507
    For economic and political development of a political system elites as agents of the system must have the necessary capabilities for “pragmatism” and enhancing of “productivity”. Some theorists believe that after the period of Second Republic the policy of elites and politicians has been Growth-oriented policy. The Growth-oriented policy has caused challenges for political system of Iran. Huntington named such challenges as paradox of development policy and uneven development which has affected the government of Khatami. Although a significant portion of elites in the government of Khatami were Growth-oriented elites of Kargozaran but the new social necessities leading to the implementation of political development in the form of “structural separation”, “integration”, and “capacity building”. This article concludes that in the period of Khatami political elites has followed the model of “tactical pragmatism” and “Fabian strategy”.
    Keywords: structural elitism, growth-oriented economy, political development, institutionalism, pragmatism, Fabian strategy
  • Mostafa Malakotiyan *, Seyyed Mostafa Taghavi Moghaddam Pages 509-527
    This writing is to answer the question of what was the leader’s role in stability, instability, accomplishment or not accomplishing the aims of the revolution after the victory in France and Iran.
    The hypothesis of this research is that the difference between leadership pattern in French and Iran revolutions caused, after the victory, the first to reach Thermidor after two decades of crisis and instability and the second one, after a year and a half to end to the establishment of political organs according to the previously stated goals of the revolution and to succeed in its continuity.
    To confirm the above hypothesis, this article mentions first the importance of a leader in revolutions. Then, it debates on the changes after victory in France and Iran. After all, the model and function of leadership in the two revolutions are analyzed and finally, it concludes with the approving of hypothesis of the article.
    Keywords: crisis, Leadership, Revolution, Stability
  • Ebrahim Mousazadeh* Pages 529-546
    According to historical documents, including letters Islamic government, Islamic scholars and jurists about the rule of the state, the relationship between government and citizens, economy, political, administrative and managerial governance, especially the structure and theory NmvdhAnd Tshkyllat Islamic state. The emphasis on the implementation of Islamic law as the basis of an Islamic state, or the discussion of the Constitutional Council of the Republic of the Islamic Republic NzryhPrdazyHa form part of the degree. Aside from that everything is close to the Islamic Revolution MyShvym, talking about institutions and government forces have been JdyTr and PrrngTr. Thus it must be said, however, constitution of the Islamic Republic in 1358, and by members of the Assembly of Experts to prepare and approve the constitution, but the Epistles of the Islamic State of evidence that the areas of intellectual and theoretical basis of the constitution and three branches out In it, was to have a long history. The Islamic Republic and its institutions came as a genuine dialogue rooted in the years before the revolution and contrary to some claims subject was spontaneous and immediate.
    Keywords: Islamic constitutional monarchy, the Islamic Council, the Government of the Islamic republics
  • Farid Mirbagheri * Pages 547-550
    Systemic paradigms have monopolised our approach to International Relations. The agency of the individual has been greatly compromised in the process. Additionally the interchangeability of reason and rationality in IR literature together with the prioritisation of order over justice (through a fundamental misconception) have further disenfranchised people in global politics. This short article, whilst critiquing the above, aims to utilise the concept of love to remedy some of the shortcomings in contemporary IR.
    Keywords: Human agency, Reason, Rationality, Justice, Order, Love