فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و هشتم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1397)

فصلنامه سیاست
سال چهل و هشتم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله پژوهشی
  • حمید احمدی*، مائده کریمی قهرودی صفحات 271-288
    کشمکش بلوچ ها و دولت پاکستان با محور قوم گرایی بلوچ مولفه مهم تحولات ایالت بلوچستان به ویژه از استقلال پاکستان در سال 1947م. بوده است. اما تهاجم شوروی به افغانستان در سال 1979م. و حمله آمریکا به این کشور در سال 2001م.، و همجواری این رویدادها با ایالت بلوچستان، سلفی گرایی را به عنوان پدیده ای جدید وارد این ایالت کرد. پرسش پژوهش این است که هویت خواهی سلفی چگونه وارد ایالت بلوچستان شده و چه تاثیری بر قوم گرایی بلوچ داشته است؟ این پژوهش نشان می دهد که رویدادهای سال های 1979 تا 2001م.، ایجاد مدارس مذهبی در بلوچستان برای مقابله با شوروی، شکل گیری شورای کویته، حضور فرقه گرایان ضدشیعی، جذب بلوچ ها در گروه های فرقه گرا و القاعده و همکاری متقابل بلوچ قوم گرا با فرقه گرایان سلفی و طالبان، قوم گرایی بلوچ را تحت الشعاع قرار داده و ایالت بلوچستان را به مامن گروه های خشونت طلب سلفی مبدل ساخته است.
    کلیدواژگان: بلوچ، دیوبندیسم، شورای کویته، طالبان، قوم گرایی، لشکر جهنگوی
  • سید محمدرضا احمدی طباطبایی*، مهدی پیروزفر صفحات 289-307
    نجم الدین اربکان پدر اسلام سیاسی مدرن در سایه دموکراسی در ترکیه است. در حقیقت ایشان در سایه دموکراسی در ترکیه دست به تاسیس احزاب سیاسی مختلفی (مانند حزب نظام ملی، حزب رفاه و حزب فضیلت و...) می زند و تلاش می کند تا اسلام را دوباره در جامعه ترکیه احیا کند. لیکن پرسش اصلی این پژوهش این است که نسبت میان دین و دولت در اندیشه نجم الدین اربکان چگونه قابل تبیین است؟ شایان یادآوری است که در این نوشتار توصیفی-تحلیلی تلاش شده است تا با ملاحظه چارچوب تحلیلی چهارمرحله ای اسپرینگز، آموزه های اربکان مورد واکاوی و مشاهدات، مسئله شناسی، آرمان شهرسازی و راه حل های او برای نیل به جامعه مطلوب مطالعه و بررسی شود. در صورت بندی کلی از اندیشه اربکان می توان گفت وی فعالیت های نخبگان کمالیستی را مشکل اصلی جامعه ترکیه قلمداد کرده و علت را در دور شدن از گذشته و پیشینه تاریخی جست وجو می کند و می کوشد آرمان شهری ایجاد کند که در آن تغییرات ساختاری و نظام سازی عادلانه بر هر برنامه دیگری اولویت داشته باشد. اربکان راه حل مشکلات و معضلات اجتماعی و سیاسی جامعه ترکیه را در اسلام سیاسی مدرن و منطبق با نیازهای بشر در دوران معاصر، اتحاد مسلمانان و تلاش و جهاد همه جانبه برای پیشرفت و همکاری و معاضدت با رویکردهای سکولار (نه تقابل با آنها) ترسیم می کند.
    کلیدواژگان: اتحاد اسلامی، اسلام سیاسی، ترکیه، ساختار عادلانه، نجمالدین اربکان
  • محمد جعفر جوادی ارجمند*، امین معینی صفحات 309-325
    شناخت «رفتار سیاست خارجی» راهی است به سوی فهم مسائل عملی در عرصه روابط بین الملل. در این زمینه، پژوهش پیش رو بر آن است تا در چارچوب نظریه «نقش سیاست خارجی»، تبیین نوینی از چرایی و چگونگی تغییر رفتار ایران در قبال اسرائیل، در دو مقطع تاریخی 1330-1327 و 1332-1330 ارائه دهد. دولت «محمد ساعد مراغه ای» در سال 1328 اسرائیل را به صورت دوفاکتو به رسمیت شناخت، اما دولت «محمد مصدق» در سال 1330کنسولگری ایران در بیت المقدس را تعطیل کرد. سوال اصلی پژوهش چرایی این تغییر رفتار است؟ فرضیه پژوهش در پاسخ به این پرسش، متاثر از فرضیه اصلی نظریه نقش، تغییر رفتار ایران در مواجهه با اسرائیل را ناشی از دگرگونی مفاهیم نقش ملی سیاستگذاران ایرانی می داند. برای تبیین این فرضیه توالی علی رویدادهای تاریخی ای بررسی می شود که مفاهیم نقش ملی سیاستگذاران ایرانی در قبال اسرائیل را شکل دادند.
    کلیدواژگان: اجرای نقش، اسرائیل، ایران، رفتار سیاست خارجی، مفاهیم نقش ملی سیاستگذاران، منابع نقش، نظریه نقش سیاست خارجی
  • سید محمدعلی حسینی زاده * صفحات 327-346
    مشروعیت چیست و بر چه بنیادهایی استوار می شود. این پرسشی است که مقاله حاضر در جست وجوی پاسخ به آن برآمده است. در این زمینه ابتدا به مهم ترین نظریه ها و رهیافت های مطرح در این حوزه اشاره شده و در نهایت نظریه ای جامع در این خصوص ارائه می شود. براساس یافته های این مقاله مشروعیت امری نسبی، پیچیده و چندسطحی است که در شکل تام و کامل خود بر پایه ها و اجزای مختلفی چون رضایت، قانون، هنجارها و کارامدی استوار می شود، ولی از آنجا که تحقق مشروعیت تام امری آرمانی به نظر می رسد، باید میزان مشروعیت هر نظام را بسته به هماهنگی و تحقق این اجزای متنوع ارزیابی کرد. بدین ترتیب در عرصه سیاست واقعی همواره با درجاتی از مشروعیت ناقص روبه رو خواهیم بود.
    کلیدواژگان: مشروعیت، مشروعیت توصیفی، مشروعیت هنجاری، مشروعیت مبتنی بر رضایت، مشروعیت کارکردی، مشروعیت قانونی
  • احمد خالقی دامغانی*، مجتبی قلی پور صفحات 347-369
    جامعه شناسی تفکر رویکردی نسبتا جدید به مطالعه اندیشه سیاسی است که ظهور و افول و نیز محتوای اندیشه ها را براساس مطالعه زمینه های اجتماعی آنها توضیح می دهد. در این مقاله، با استفاده از الگوهای تحلیلی دو تن از جامعه شناسان معاصر (روبرت ووسنو و رندال کالینز) تلاش می شود الگوی مرکبی برای تحلیل جامعه شناختی ظهور تفکر سیاسی نوین در دهه های پیش از انقلاب مشروطه ایران طراحی می کنیم. سپس با استفاده از این الگو تلاش می شود نشان داده شود که چگونه ظهور اندیشه سیاسی جدید در ایران معاصر، نه چنانکه معمولا ادعا شده است، پدیده ای وارداتی و بی زمینه، بلکه برعکس، در پیوند با ظهور ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط در ایران قرن نوزدهم بوده است. استدلال می شود که بر اثر این تحولات ساختاری، جامعه ایران نیمه دوم قرن نوزدهم دیگر جامعه ای ضعیف، ایستا و متفرق نبوده، بلکه جامعه ای قدرتمند، پویا و تا اندازه ای پلورالیستی بوده که امکان حمایت از زمینه های نهادی تفکرات جدید را فراهم می کرده است.
    کلیدواژگان: پایگاه های سازمانی، تحولات ساختاری، تحول فکری، جامعه شناسی تفکر، ساختار اجتماعی، ظهور روشنفکری
  • سید مهدی ساداتی نژاد*، جواد علایی آورگانی صفحات 371-392
    واژه جهانی شدن در دو دهه اخیر یکی از پرکاربردترین واژه های عرصه سیاستگذاری اقتصادی،فرهنگی و سیاسی داخلی و بین المللی کشورها و نیز موضوع بحث های دانشگاهی و ژورنالیستی بوده است. به رغم کاربرد گسترده واژه جهانی شدن در ادبیات سیاسی جهان معاصر، هنوز معنا و مفهوم آن مناقشه آمیز است و بسته به اینکه از چه زاویه و با چه نگرشی به آن نگریسته شود، معنا و مفهوم متفاوت پیدا خواهد کردکه ظهور واژه های مختلفی همچون «جهانی شدن»، «جهانی سازی»، «جهان گرایی»، «غربی شدن» و «آمریکایی» شدن در بسیاری از جوامع از جمله ایران بیانگر این امر است. در مورد ماهیت جهانی شدن رویکردهای متفاوتی وجود دارد. جهانی شدن به عنوان یک پروسه و جهانی شدن به عنوان پروژه دو نگرش رایج و متفاوت نسبت به این پدیده است. در این پژوهش با استفاده از مدل تحلیل گفتمانلاکلا و موفه دیدگاه اسلام نسبت به جهانی شدن بررسی می شود. براساس بررسی های دینی می توان به این مطلب اذعان کرد که در اسلام نیز به مانند گفتمان های دیگر، برداشت هایی وجود دارد که با جهانی شدن همساز است و حتی راه آینده را بر آن توصیه می کند. اگرچه جهانی شدن در برداشت اسلامی با پدیده جهانی شدن کنونی، هم در تعریف و هم در اهداف و روش‏ها، تفاوت‏های بنیادی دارد، می توان گفت جهانی شدن از دیدگاه اسلام دیدگاهی پروسه ای است و آن را از پیش تعیین شده نمی داند.این مقاله درصدد است با تاملی بر آیات قرآن و روایات رابطه اسلام با این مفهوم را تبیین کند.
    کلیدواژگان: اسلام، ترابط، تباین، جهانی شدن، دال، گفتمان
  • روح الله شاکری زواردهی*، حسین رجایی ریزی صفحات 393-412
    در دنیای پیچیده اجتماعی و سیاسی مراجعه به آرای عمومی، یک راهکار و فضیلت در جوامع به شمار می رود، تا آنجا که تعیین نوع حکومت ، عالی ترین مقامات، قوانین و مقررات کشورها از طریق مراجعه به آرای مردم تعیین می شود. امروزه جوامع غربی و شرقی رای اکثریت را حجت دانسته و اعتبار آن برایشان خدشه ناپذیر است. این اعتبار هم در جوامع ایدئولوگ و هم لائیک پذیرفته شده است؛ در این بین برخی اندیشمندان غیرمسلمان، و تقریبا همه اندیشمندان مسلمان بر حجیت و اعتبار مطلق رای اکثریت ایراداتی وارد کرده اند، که مستند و اعتبار رای اکثریت از کجاست؛ اصول و مبانی اعتبار رای اکثریت در نظام سیاسی چیست؟ با این حال بین موافقان و مخالفان مباحثی واقع شده که بیانگر دلایل و مستندات هر یک از قائلان است. این نوشتار می کوشد با بررسی ادله موافقان و مخالفان مبانی اعتبار و عدم اعتبار رای اکثریت در نظام سیاسی اسلام را فارغ از تمایلات و اغراض سیاسی به دنبال دیدگاه حقیقت که بر پایه جایگاه رای اکثریت در نظام سیاسی اسلام که نقش مقبولیت زایی داشته، نه مشروعیت زایی بیان دارد.
    کلیدواژگان: اسلام، اعتبار رای اکثریت، مبانی، نظام سیاسی
  • صمد ظهیری * صفحات 413-431
    فناوری ها، بنیان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... جوامع مدرن معاصر را تکوین داده، و به لحاظ تاریخی، در چند دهه اخیر، به تاسیس جامعه شبکه‏ای (اطلاعاتی، ارتباطاتی، مجازی، دیجیتالی، رسانه‏ای و...) منجر شده است. ظهور این فناوری ها و بروز تحولات بنیانی در جوامع معاصر از طریق این فناوری ها، با هدف ساماندهی زندگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... بشر بوده است. اما به همان اندازه که این فناوری ها به ساماندهی زندگی مردمان و رفاه آنان منجر شده، به همان اندازه هم، زمینه بروز پدیده های خشونت‏بار تروریستی (از جمله در وجه مجازی زندگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و...) شده است. این مقاله، درصدد است تا توضیح دهد که جامعه شبکه‏ای موجود، که در آن، مرکز ثقل قدرت، بر محمل جنبش‏های سیاسی -اجتماعی استوار است، مورد تهدید تروریسم مجازی است.
    کلیدواژگان: جامعه شبکه ای، تروریسم مجازی، جنبش های سیاسی - اجتماعی، عقلانیت
  • حجت کاظمی * صفحات 433-452
    در این مقاله تلاش می شود تا «منطق تکوین» اولین دولت مدرن ایرانی برحسب پویایی برآمده از مواجهه و تلفیق مولفه های نهادی دولت سنتی ایرانی و ویژگی های نهادی دولت مدرن توضیح داده شود، درحالی که گروهی در ذیل رویکرد «گسست» با تمرکز بر نهادها و کارکردهای نوسازانه دولت رضاشاهی، آن را دولتی مدرن و دارای تمایز مبنایی با دولت سنتی می دانند، گروهی دیگر در ذیل رویکرد «تداوم»این دولت را در ادامه حکمرانی سنتی ایرانی تحلیل می کنند. این مقاله با نقد هر دو رویکرد، به اتکای تحلیلی از ماهیت دولت سنتی ایرانی، می کوشد تا زمینه ای برای فهم ماهیت دولت پهلوی، برحسب تلفیق و هم جوشی مولفه های دولت پاتریمونیال سنتی، با ابزارها و نهادهای دولت مدرن فراهم آورد. مقاله معتقد است که این همزیستی نهادی اگرچه گسستی بنیادین از دولت پاتریمونیال سنتی بود و توانست به ضعف ساختاری آن دولت غلبه کند، این امر به هزینه تحریف نظام مند شکل گیری دولت مدرن صورت گرفت؛ تحریفی که متضمن تثبیت نهادها و مناسبات حامی پرورانه در متن دولت جدید، تهی شدن این نهادها از استقلال نهادی و بدل شدن آنها به ابزار قدرت شخصی حاکم و خاندان وی بوده است. چنین دولتی در گونه شناسی نظریه پردازان نئووبری دولت، نئوپاتریمونیالیسم نامیده شده است. نویسنده باور دارد توجه به ترکیب نهادی پیچیده این شکل از دولت، به عنوان میراث نهادی اولین دولت جدید در ایران از آن جهت اهمیت دارد که سرنوشت سیاست و نیز توسعه در دوران بعد به شدت تحت تاثیر آثار بسیار مخرب این میراث بوده است.
    کلیدواژگان: پاتریمونیالیسم، حامیپروری، رژیم پهلوی، میراث نهادی، نوسازی نهادی
  • جهانگیر معینی علمداری*، سعید ماخانی صفحات 453-471
    گذار در نظریه سیاسی جان رالز به مواضعی اشاره دارد که او پس از انتشار اثر نخست خود، «نظریه ای در باب عدالت»، اتخاذ کرد. این گذار ناشی از نارضایتی ها و ناسازگاری های درونی بود که او درصدد اصلاح آنها برآمد. تغییراتی که او در نظریه خود اعمال کرد، در «لیبرالیسم سیاسی» به اوجو تکامل نهایی خود رسید. فهم این گذار با رجوع به مسئله پایداری ممکن خواهد بود. از نظر رالز، پایداری برای همکاری های اجتماعی و تحقق جامعه بسامان ضروری بود. او در ابتدا بر آن بود که پایداری با تکیه صرف بر عناصر آن، یعنی حس عدالت و برهان همسازی، به طور ذاتی تحقق می پذیرد. اما، به مرور زمان، با فاصله گرفتن از دیدگاه های اخلاقی، و با پذیرش واقعیت تکثرگرایی معقول و اهمیت ارزش های سیاسی، به این نتیجه رسید که صرف پذیرش اصول عدالت توسط شهروندان به پایداری و جامعه بسامان منجر نخواهد شد. او این بار با طرح خوانشی متفاوت از پایداری و جایگزین کردن اجماع همپوش به جای برهان همسازی شرایطی را فراهم آورد تا آموزه های جامع و متکثر شهروندان به رسمیت شناخته شود. بنابراین شهروندان می توانند در قالب یک خودآیینی واقعی اقدام به عمل عادلانه در جامعه بسامان کنند.
    کلیدواژگان: اجماع همپوش، برهان همسازی، پایداری، حس عدالت، لیبرالیسم سیاسی، نظریهای در باب عدالت، واقعیت تکثرگرایی معقول
  • سیدعلی منوری * صفحات 473-492
    منطقه گرایی از میانه دهه 1980 وارد سومین مرحله تحول خود شده است. در این مرحله و با تثبیت چشم انداز تامل گرا در روابط بین الملل به تدریج دیدگاه های جدید نیز در تحلیل منطقه گرایی جدید مساهمت کردند. در این میان چرخش سازه انگارانه در روابط بین الملل و آرای الکساندر ونت در نظریه اجتماعی سیاست بین الملل در توضیح فرهنگ های سه گانه آنارشی الگوی مناسب برای تحلیل منطقه گرایی جدید است. از این منظر و با تمرکز بر مفهوم منطقه بودگی که درکی سازه انگارانه از منطقه و منطقه گرایی نشان می دهد، در این مقاله نشان خواهیم داد که چگونه تعاملات منطقه ای در سایه انگاره های مشترک سه نوع فرهنگ منطقه گرایی هابزی، لاکی و کانتی شکل می گیرد. این فرهنگ های سه گانه منطبق بر سه سطح منطقه بودگی مجموعه منطقه ای، جامعه منطقه ای و جماعت منطقه ای هستند.
    کلیدواژگان: چرخش سازه انگارانه، روابط بین الملل، فرهنگ، منطقه گرایی
  • هوشنگ نائبی*، مهدی میرزایی صفحات 493-512
    تبیین رابطه نوع دینداری با فرهنگ سیاسی به عنوان هدف اصلی این تحقیق پس از مشاهده نتایج متناقض و متفاوت یافته های پژوهشی در این زمینه مطرح شد. در این تحقیق پس از مرور ادبیات تجربی و نظری براساس چارچوب نظری جامعه پذیری سیاسی و نظریات مرتبط با رابطه دین و دموکراسی، فرضیه اصلی تحقیق بدین صورت مطرح شد که نوع دینداری برحسب نوع قرائت و فهم از دین تعیین کننده نوع فرهنگ سیاسی برحسب نوع قرائت و فهم از فرهنگ سیاسی است. به طوری که نوع دینداری سختگیرانه، معتدل و تساهل گرایانه به ترتیب به نوع فرهنگ سیاسی سختگیرانه (توسعه نیافته)، معتدل (توسعه یافته) و تساهل گرایانه (توسعه نیافته) منجر می شود. روش انجام تحقیق پیمایش و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه به صورت مصاحبه بسته است. جمعیت آماری تحقیق، مردم شهر تهران است. تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری احتمالی از 60 بلوک تصادفی از مناطق 22گانه تهران انتخاب شدند. در تجزیه وتحلیل اطلاعات از میانگین، جدول توزیع فراوانی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج تحقیق فرضیات تحقیق را تایید کرد. براساس نتایج تحقیق نوع قرائت و فهم از دین و فرهنگ سیاسی نقش تعیین کننده ای در تعیین رابطه نوع دینداری با نوع فرهنگ سیاسی دارد.
    کلیدواژگان: قرائت و فهم، نوع دینداری، نوع فرهنگ سیاسی
  • حسین هرسیج*، علی ابراهیمی صفحات 513-533
    خیزش های مردمی در جریان بیداری اسلامی یا بهار عربی، زمینه ساز طرح مطالباتی از سوی اقشار مختلف مردم در کشور تونس شد. مطالباتی که از طریق جنبش های اجتماعی جدید مطرح شد و به عرصه ای برای وقوع رفتارهای نظم گریزانه تعین یافت که نظام را با مشکله «تله بنیانگذار»مواجه ساخت. از این منظر، پژوهش حاضر درصدد است تا به روش کیفی و با رویکرد توصیفی- تحلیلی، به این پرسش پاسخ دهد که با در نظر گرفتن بحران تله بنیانگذار، وقوع تحولات انقلابی در مصر تا چه اندازه با نظریه جنبش های اجتماعی جدید مطابقت می کند؟ براساس نتایج تحقیق اولا بحران تله بنیانگذار در کشور مورد مطالعه، از دلایل شکل گیری جنبش های اجتماعی جدید محسوب می شود؛ ثانیا بهره گیری از جنبش های اجتماعی جدید از دلایل اصلی تحولات صورت گرفته در این کشورهاست که وجود مطالبات و تقاضاهای موجود در میان مردم را پوشش داد و به عرصه ای جهت وقوع انقلاب متعین شد؛ ثالثا، نظریه جنبش های اجتماعی جدید در تطبیق با تحولات انقلابی و واقعیت های موجود در جهان عرب، با فقر تئوریک مواجه شده که توجه به موضوع اقتصاد سیاسی در بازشناسی و توسعه نظریه، موثر و کارامد خواهد بود.
    کلیدواژگان: انقلاب، تونس تله بنیانگذار، جنبش های اجتماعی جدید، مطالبات مردم
  • محمد یوسفی جویباری*، ناصر خورشیدی صفحات 535-549
    رهیافت مکتب انگلیسی یا نظریه جامعه بین المللی به دلیل آنکه همزمان هم بر مقوله قدرت و سیاست تاکید می ورزد و هم بر حقوق و هنجارهای بین المللی اهمیت می دهد، از جمله رویکردهای تلفیقیروابط بین الملل به حساب می آید. این رهیافت به توصیف صرف نظام بین الملل اکتفا نمی کند و برای قاعده مند شدن روابط میان دولت ها، به ارائه دستورالعمل های اخلاقی و هنجاری نیز مبادرت می ورزد. در این حوزه مطالعاتی، دو رویکرد سیاسی و حقوقی یعنی واقع گرایی و آرمان گرایی با هم ترکیب شده اند تا تحلیل مناسب و درخور توجهی از آنچه در سیاست بین الملل در حال وقوع و جریان است، ارائه دهند. آنچه برای نظریه پردازان مکتب انگلیسی مهم می نماید، عدم گرایش کامل به سمت یکی از رویکردهای مزبور است. به منظور حفظ استقلال و عدم وابستگی به این دو جریان اصلی بود که در نهایت، نظریه پردازان مکتب انگلیسی به دو دسته پلورالیست ها و سولیداریست ها تقسیم شدند. تحقیق از نوع بنیادی بوده و روش مورد استفاده نیز تببینی است.
    کلیدواژگان: آرمانگرایی، پلورالیسم، جامعه بین المللی، سولیداریسم، مکتب انگلیسی، واقعگرایی
|
  • Hamid Ahmadi *, Maedeh Karimi Ghohroodi Pages 271-288
    Conflict between Baloch and the Pakistani government has been as an important component in the province of Balochistan especially since the independence of Pakistan in 1947; so that this province was known with Baloch ethnicity. After the Soviet and US invasion of Afghanistan in 1979 and 2001, because of its proximity to Balochistan, Salafism as a new phenomenon entered this area. The research question is how Salafism has entered into Balochistan and what is the impact of that on ethnicity? This study will show in two years, 1979 and 2001, the establishment of religious schools in Balochistan to deal with the Soviet Union, the formation of the Quetta Shura, the sectarians anti-Shia, joining Baloches sectarian groups and al-Qaeda and mutual cooperation Baloches with sectarians and the Taliban, in addition to eclipsing ethnicity, Balochistan has been a haven for salafists and terrorist groups
    Keywords: Baloch, Deobandism, Ethnicity, Lashkar Jhangavi, Quetta Shura, Taliban
  • Seyed Mohammad Reza Ahmadi Tabatabai *, Mahdi Piroozfar Pages 289-307
    Necmettin Erbakan is the father of modern political Islam under democratic rules in Turkey.
    In fact he established different political movements in Turkey (like the National System Party, Welfare Party, Fazilat Party, etc) and tries to revive Islam in the setting of a democratic Turkish society.
    The main question of this research is how to describe the relation between religion and state in his thoughts. The article is trying to show the observations, the issues, the utopian ideal and the different ways of reaching a desirable society in the views of Erbakan using the Springs Analysis System.
    In a general review of Erbakan's thoughts we can say he had identified Kamalist elites’ activities as the main problem for the Turkish society. He sought the reason for this in distancing away from the past and previous history trying to make an utopia with the preference of systematic change and justly regulation over all other programs.
    Erbakan perceived modern political Islam, the unity of Muslims and the effort for progress and combating secular movements as the viable solutions in the face of social and political problems in contemporary Turkey.
    Keywords: Necmettin Erbakan, Political Islam, Justly regulation, Islamic Alliance, Turkey
  • Mohammad Jafar Javadi Arjomand *, Amin Moeini Pages 309-325
    Identifying and explaining "foreign policy behavior" is a way to understand the practical issues in international relations.
    Therefore, this study aims to provide a new expression of why and how to change the behavior of the Iranian foreign policy toward Israel in historical intervals 1948-1951 and 1951-1953 by searching first hand sources, within the framework of the theory of "foreign policy role. "Mohammadsaed Maraghei" administration recognized Israel as two factors in 1949, but the government, but "doctor Mohammad Mossadegh" closed the Iranian consulate in Jerusalem in 1951. The main research question is why this change in behavior happened? Based on the main hypothesis of the role theory, foreign policy behavior of the government arises from "concepts of policy maker's national role" and variations of those concepts led to behavior changes in foreign policy. The hypothesis of this study is also affected by the above-mentioned assumptions, the change of Iran's behavior in the face of Israel was resulted by the change of concepts of Iranian policy maker's national role. For research hypotheses, the sequence of historical events which formed the concepts of Iranian policy maker's national role toward Israel, has been examined by using "tracking process".
    Keywords: Foreign Policy Behavior, National Role Conception, Role Source, Role Performance, Iran, Israel
  • Said Mohammad Ali Hosseinizadeh * Pages 327-346
    Reflection on the foundations of legitimacy of the political systems
    What is legitimacy and which foundations it is based on? This paper seeks to answer this question. In this regard it refers to some main theories and approaches in the field and finally it suggests a comprehensive approach. It argues that legitimacy is a complex, relative and multilayer phenomena which in its complete form based on consent, law and Universal norms and functionality. But because total legitimacy is something like an Ideal never to be achieved, the relative legitimacy of any system should be evaluated according to coordination whit and implementation of these various components. So we actually have a degree of legitimacy in the political arena and political systems always have some legitimacy deficit.
    Keywords: legitimacy, descriptive legitimacy, legal legitimacy, normative legitimacy, affirmative legitimacy, complete legitimacy
  • Ahmad Khaleghi Damghani *, Mojtaba Gholipour Pages 347-369
  • Seyed Mahdi Sadatinejad*, Javad Alaei Avargani Pages 371-392
    the abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready nowthe abstract will be send for site after your acceptance it is not ready now
    Keywords: islam, discours, globalization
  • Rohollah Shakeri Zavardehi *, Hossein Rajaei Rizi Pages 393-412
    In the world of complex social and political referendum as a solution known and unknown virtue in society, As far as the determination of the government's highest officials, laws and regulations by visiting the popular vote. Western and eastern societies the majority of them is unshakable proof of knowledge and its reliability.This credit is accepted in secular societies as well ideologue; Meanwhile, some non-Muslim scholars, and almost all Muslim scholars have arrived on the validity and reliability of the absolute majority of the objections, Where is the authority and credibility of the majority of, the principles of credibility in the political system is the majority?H owever is located between the pros and cons of topics that represent each of the attributes coherentism the reasons and documentation.T his article seeks to examine the arguments pros and cons of credit and non-credit foundations majority in the political system of Islam regardless of political inclinations and intentions are based on the fact that the majority view In the Islamic system, the role of job approval rating has not legitimize expression.
    Keywords: Islam, political system, Majority voting, Foundations, validity
  • Samad Zahiri * Pages 413-431
    Technologies has created political, social, economic, cultural, … structure of the contemporary modern societies, and historically, in recent decades, it is leaded to the establishment of network (informational, communicational, virtual, digital, medical, …) society. The appearance of these technologies and the appearing of structural changes in the contemporary societies via these technologies with aim to management of political, social, economic, cultural, … life of the human beings. But as the same, it is the context of the appearance of violent events of terrorism (for example, the virtue aspect of political, social, economic, cultural, … life of human beings. This essay is aimed to explain the existent network society, in that the power is based on political-social movements, is threated by cyberterrorism.
    Keywords: Network Society, Cyberterrorism, Political-Social Movements, Rationality
  • Hojjat Kazemi * Pages 433-452
    The present article aims to investigate the essence of the first Pahlavi State given its institutional legacy for the next periods. Although the first Pahlavi state approaches a modernizing authoritarian state model in terms of deployment model and modernization functions, however, our understanding of the essence of this state would be incomplete if extended formation of state monarchy and its institutional results are left unnoticed. The extended monarchy modelcaused the aforementioned state to witness, in a clearly declining trend, the revival and reproduction of the Iranian Traditional Monarchy characteristics in the new state and fading away of other features of the former state under the influence of dominant traditional monarchy characteristics.
    Keywords: Pahlavi regime, patrimonialism, institutional modernization, Clientelistism, institutional legacy
  • Jahangir Moeini Alamdari *, Saeid Makhani Pages 453-471
    Transition in John Rawls’s political theory contains some positions which he choose after his first work, “A Theory of Justice”. This transition came from unsatisfactory and internal incompatibility that Rawls started to modify them. The changes applied by him completed in “Political Liberalism”. The understanding of this transition would be possible by referring to the problem of stability. According to Rawls, stability was essential for social cooperation and constituting of well-ordered society. Rawls at the beginning believed that stability will come true intrinsically by its elements, sense of justice and congruence argument. But gradually after relinquishing the moral viewpoints and accepting the fact of reasonable pluralism and importance of political values, he concluded that the sole acceptance of principles of justice by citizens does not lead to the stability and well-ordered society. Instead, rawls with a different reading of stability and replacing overlapping consensus rather than congruence argument recognized comprehensive and plural doctorines of citizens. So, citizens could just in well-ordered society by a framework of real autonomy.
    Keywords: A Theory of Justice, Political Liberalism, Stability, Sense of Justice, Congruent Argument, The Fact of Reasonable Pluralism, Overlapping Consensus
  • Sayed Ali Monavari * Pages 473-492
    By establishing reflectivist perspective in IR, regionalism met the third wave in the end of the Cold War. From the perspective, scholars can apply Wendtian constructivism to analyze the new wave of regionalism so-called the regionalization. Hence, constructivist turn to the regionalism bases on the seminal book of Wendt, Social Theory of International Politics, I highlight three cultures of regionalism corresponding three roles of enemy, rival and friend. In the other word, the constructivism contribution to study the new regionalism focused on the concept of regionness relates a region is what states make it of. So, the structure of interactions in a region, in the light of intersubjective ideas, envisions three cultures including Habbesian, Lockean and Kantian one according three levels of regional complex, regional society and regional community.
    Keywords: IR, Regionalism, Culture, Constructivist Turn
  • Houshang Naiebi *, Mahdi Mirzaei Pages 493-512
    Explaining relationship of religiosity with political culture as the main purpose of this research after observing paradoxical results & different study findings of this relationship were discussed. In this study, after reviewing theoretical and empirical literature on the basis of the theoretical framework of political socialization and theories related to the relationship between religion and democracy, main hypothesis of study this way was proposed that the type of religiosity based on reading and understanding of the religion determines the political culture based on reading and understanding of political culture. So that kind of strict religiosity, moderate and tolerant resulted in strict, moderate and tolerant political culture. research method is survey and data collection tool is questionnaire as closed interview. The statistical population is people in Tehran, 384 peoples with probability sampling of the 60 random blocks of 22 districts of Tehran were selected. In the analysis of data, the average, the frequency distribution table, Pearson correlation and regression were used. The study results confirmed the hypothesis. Type of religiosity significantly effect on the type of political culture, According to the results of the research, The type of reading and understanding of religion and political culture plays a decisive role in determining the relationship between the type of religion and the kind of political culture.
    Keywords: religiosity type, political culture type, reading, understanding
  • Hossein Harsij *, Ali Ebrahimi Pages 513-533
    Popular uprisings in the current Islamic awareness or Arab spring led to demands articulated by different sections of Tunisian society, and new social movements paved the way for the occurrence of disorderly behaviors. Indeed, domino like changes led to the formation of Tunisian revolution, as a result of general orientations of Arab rulers, on one hand, which can be called as a problem of "Founder's Trap", and as an importance of new social movements in the explanation of changes in the northern Africa, on the other hand, which faced with research gap prior to that. By utilizing qualitative method and descriptive-analytical approach, this study, with the purpose of filling a part of the existing gap, is aimed at replying to this main question: to what extent, by considering Founder's Trap crisis, the occurrence of revolutionary developments in Tunisia, does adopt with the theory of new social movements? Findings of this research show: first, Founder's Trap crisis in the country under study is among important reasons responsible for the formation of new social movements. Second, exploiting new social movements is one of the main factors in the changes happened in this country, which covers requests and demands of the people, and determines the occurrence of the revolution. Finally, theory of new social movements encountered theoretical fault once faced with revolutionary changes and current realities of the Arab world. This, in turn, necessitates considering the subject of political economy in reviewing, development, and more efficacy of the theory.
    Keywords: New Social Movements, Founder's Trap, People's Demands, Revolution, Tunisia
  • Mohammad Yousefi Joybari *, Naser Khorshidi Pages 535-549
    English school approach or theory of the international society due to its simultaneous emphasize on the issues of power and politics and on international the rights norms is one of the combinational approaches regarding international relations. This approach does not rely on describing the international system and provide moral and normative guidelines to regulate relations between states. In this field of research, two political and legal approaches of realism and idealism have been combined with each other to provide an appropriate analysis of what is happening in the international politics. What is important for English school theorists is lack of inclination towards one of these approaches. In order to preserve the integrity and independence of the two main streams that eventually, English school theorists were divided into two groups, pluralistic and Solidarism. This research is a fundamental one and method used in it was a eplanatory approach.
    Keywords: Idealism, Pluralism, International Society, Solidarism, School of English, Realism