فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و نهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1398)

فصلنامه سیاست
سال چهل و نهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علی اردستانی*، صدیقه یوسف مدد صفحات 1-20
    یکی از پدیده های مهم در ایران معاصر، ظهور گفتمان اسلام سیاسی است. مقاله حاضر می کوشد با بازخوانی اولین و برجسته ترین متون اسلام گرایان یعنی سه نشریه مکتب اسلام، مکتب تشیع و مسجد اعظم به ارائه روایتی مستند از زن سیاسی شده در اسلام سیاسی و نقش سوژگی زنان در انقلاب بپردازد. از این سه نشریه اسلامی، چهار روایت از بازخوانی متون به دست می آید. این چهار روایت به کمک شاخص های شش گانه لوبوف در روش تحلیل روایت، هویتی یکپارچه از زنی به دست می دهد که از پستوی خانه پا بیرون نهاد و به مبارزه علیه سیاست حکومت و هژمونی غالب پرداخت. پرسش اصلی ما این است که چگونه در گفتمان اسلام سیاسی، مفهوم زنانگی تغییر یافت و روایت جدیدی از هویت زنانه ارائه شد. مقاله حاضر می کوشد با تکیه بر روش تحلیل روایت و مفهوم هویت روایتی به این پرسش پاسخ دهد.
    کلیدواژگان: اسلام سیاسی، انقلاب، روایت، زن، هویت زنانه
  • پریسا امیری فرد* صفحات 21-34
    از نیمه قرن بیستم، نقش فناوری در تحولات سیاسی- اجتماعی، مضمون بحث های زیادی میان نظریه پردازان شده است. در واقع، این شیوه از زندگی (زندگی تکنولوژیک) به تدریج به پرسش گرفته شد. از مهم ترین پرسش های مرتبط با بحث مزبور، این پرسش بود که فناوری چه مسئله ای را برای زیست- سیاست ما ایجاد کرده است؟ به عبارتی، مسئله حضور فناوری در زیست-سیاست کنونی چیست؟ در این نوشتار نگارنده بر مسئله رادیکالیزم- عمل گرایی و بنیادگرایی متمرکز شده است.
    کلیدواژگان: بنیادگرایی، رادیکالیزم، عمل گرایی
  • محمدعلی توانا*، امیر مولودی صفحات 35-55
    به نظر می رسد قابوسنامه عنصرالمعالی و شهریار ماکیاولی با وجود شکل گیری در بسترهای زمانی و مکانی متفاوت از نظر اهداف و مضامین سیاسی شباهت هایی با هم دارند که آنها را قابل مقایسه می سازد. شاید مقایسه این دو اثر بتواند بخشی از شباهت ها و تفاوت های سیاست نامه ایرانی و رساله های سیاسی آموزشی غربی را آشکار کند. این مقایسه براساس الگوی منطق درونی اسپریگنز یعنی شناخت بحران، ریشه یابی، جامعه آرمانی و راه حل صورت می گیرد. هرچند بستر اندیشه ورزی این دو متفکر متفاوت است، مهم ترین بحران پیش روی عنصرالمعالی، اضمحلال فرهنگی و سیاسی ایران زمین و مهم ترین بحران پیش روی ماکیاولی، فقدان وحدت سیاسی ایتالیاست؛ ریشه بحران از نظر عنصرالمعالی حاکمیت دولتمداران غیرفرهیخته و ناآزموده و از نظر ماکیاولی سیطره کلیسا و نهاد دین بر جامعه ایتالیاست؛ جامعه آرمانی عنصرالمعالی مبتنی بر حکومت شهریاری صاحب گوهر (فره ایزدی) است که احیاگر هویت و فرهنگ ایرانی است و جامعه آرمانی ماکیاولی مبتنی بر حکومت شهریاری صاحب قدرت که بااقتدار وحدت سرزمینی را برای ایتالیا به ارمغان بیاورد؛ راه حل عنصرالمعالی اتخاذ سیاست اخلاق مدارانه، دادگرایانه، خردمندانه و دین مدارانه توسط حاکم و راه حل ماکیاولی اتخاذ سیاست غیراخلاقی، اقتدارگرایانه، واقع بینانه، عقل مدارانه و در نهایت مدرن سازی دولت است. قابوسنامه عنصرالمعالی تداوم بخش اندیشه سیاسی ایرانشهری و فاقد تحول در ساخت اندیشه ورزی سنتی ایرانی است و به یک معنا بازتولیدکننده حکومت اقتدارگرایانه خیرخواه ایرانی است. درحالی که شهریار ماکیاولی تا حدود زیادی از سنت اندیشه ورزی اخلاق مدارانه و الهیاتی کلاسیک غربی فاصله می گیرد و گونه ای نظام سیاسی اقتدارگرایانه مدرن را ترسیم می کند که در آن شهریار به طرق مختلف از جمله غیراخلاقی نه تنها ضامن ثبات و وحدت، بلکه ضامن اخلاق مدنی نیز است.
    کلیدواژگان: سیاست نامه، شهریار، عنصرالمعالی، قابوسنامه، ماکیاولی
  • محمدحسین جمشیدی*، محمد داوند صفحات 57-74
    بعد از وقایع سال 2010 در جهان اسلام، گستره جدیدی از جریان های افراط گرای اسلامی ظهور یافت که خشونت، درگیری های فرقه ای، تکفیر، بی ثباتی سیاسی و تلاش برای دولت سازی از مهم ترین اقدامات آن است. وسعت و شدت عملیات گروه های افراطی مزبور از جمله داعش به حدی است که سنجش قدرت و نفوذ آنها نزد صاحب نظران روابط بین الملل، از اهمیت خاصی برخوردار است. اما آنچه عمدتا در این بین از آن غفلت شده، آینده قدرت و نفوذ داعش در جهان اسلام است. از طرفی، آینده پژوهی قدرت و نفوذ داعش، مستلزم بررسی سازه های تاریخی، سیاسی و اجتماعی افراط گرایی اسلامی است. این پژوهش بر این باور است که تقویت افراط گرایی اسلامی بیش از آنکه ناشی از بسترهای اجتماعی و داخلی کشورهای اسلامی باشد، حاصل راهبرد غرب برای مهار «اسلام سیاسی» توسط «اسلام افراطی» است. از این رو، این پرسش مطرح است که آینده نفوذ و قدرت داعش در جهان اسلام چگونه و براساس چه سازوکارهایی تحلیل پذیر است؟ فرضیه این نوشتار بر این بنیاد استوار است که قدرت و نفوذ داعش به طور کامل نابود نخواهد شد و از سوی دیگر چندان نخواهد بود که افراطیون داعش به عنوان یک دولت به رسمیت شناخته شوند. اثبات این فرض براساس تشخیص جایگاه آینده پژوهی در ابعاد و اضلاع قدرت و نفوذ خواهد بود (نوآوری). نوع تحقیق حاضر نظری-کاربردی، رویکرد آن توصیفی- تحلیلی، شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و اسنادی و روش پژوهش سناریوپردازی است.
    کلیدواژگان: اسلام افراطی، اسلام سیاسی، آینده پژوهی، جهان اسلام، داعش، غرب
  • علیرضا دهقان*، سهیل احمد صفحات 75-92
    هدف این مقاله، مطالعه چگونگی تضعیف دموکراسی با وجود افزایش تعداد رسانه های دولتی و خصوصی در بنگلادش است. برای رسیدن به این هدف، با توصیف وضعیت رسانه های بنگلادش و با استفاده از مدل پروپاگاندای هرمن و چامسکی، پوشش خبری رسانه ها در مورد برخی موضوعات مهم و رابطه آن با وضعیت دموکراسی در بنگلادش را تحلیل کرده ایم. نتیجه گیری این مقاله این است که پوشش خبری رسانه ها در دوره زمانی سه ماهه به نفع گروه های غالب سیاسی و اقتصادی بوده است. با وجود تفاوت زیاد در زمینه های اقتصادی، سیاسی، دینی و فرهنگی با آمریکا، مدل پروپاگاندا با اصلاح یک فیلتر، در مورد بنگلادش هم تعمیم پذیر است. افزون بر این، پوشش خبری رسانه های بنگلادش با هم تفاوت زیادی ندارند و به گسترش و تحکیم دموکراسی در این کشور کمک چندانی نمی کنند.
    کلیدواژگان: پروپاگاندا، پوشش خبری، دموکراسی، گروه های غالب اقتصادی و سیاسی
  • سید حمزه صفوی*، عباس سروستانی صفحات 93-108
    ماهیت و ریشه های همگرایی اروپایی به عنوان یکی از بی بدیل ترین مدل های همگرایی بعد از جنگ جهانی دوم، هم به دلیل نقشی که در کاهش منازعات و گسترش صلح میان کشورهای اروپایی داشت و هم به دلیل اهمیت و نقش اتحادیه اروپا در نظام بین الملل کنونی، همواره مورد توجه محققان و اندیشمندان سیاسی بوده است. عوامل و متغیرهای ملی، منطقه ای و بین المللی مختلفی در همگرایی اروپای پس از جنگ موثر بودند، اما متغیری که در این مقاله به برجسته سازی آن پرداختیم، نقش مولفه های هویتی در گسترش همکاری و همگرایی میان کشورهای اروپایی بود.پرسش اصلی این پژوهش این است که همگرایی اروپایی چگونه سببایجاد هویت اروپایی و گسترش صلح در اروپای پس از جنگ جهانی دوم شد؟ فرضیه ای که برای پاسخ به این پرسش به آزمون گذاشته می شود، این است که اتحادیه اروپا پروژه ای به منظور نجات کشورهای اروپایی براساس اسطوره سازی از درون و غیریت سازی از بیرون بوده است. یافته های پژوهش نیز نشان می دهد که هویت اروپایی امری سیاسی وگفتمانی و نتیجه ساختارشکنی گفتمان هویت ملی و دال های مرکزی آن، اسطوره سازی هایی مانند وحدت در عین کثرت، اروپای جهان وطنی و استثناگرایی و همچنین غیریت سازی از بیرون به منظور کاهش منازعات و اختلافات داخلی میان کشورهای اروپایی بوده است.
    کلیدواژگان: اسطوره سازی، بنیادگرایی اسلامی، تحلیل گفتمان، غیریت سازی، کمونیسم، هویت اروپایی
  • کامران طارمی* صفحات 109-126
    از اوایل دهه 60 دولت جمهوری اسلامی ایران به حزب الله لبنان کمک کرده است تا گستره وسیعی از خدمات اجتماعی و عمومی را در اختیار شیعیان این کشور قرار دهد. هدف این مقاله بررسی انگیزه ها و اهداف ایران از فراهم ساختن این کمک ها و نیز تحلیل نقش وزارت جهاد سازندگی به عنوان بازوی اصلی کمک رسانی ایران به حزب الله در دوره مورد مطالعه است. این مقاله در تلاش است که نشان دهد انگیزه های ایران اساسا ماهیت ایدئولوژیک داشت و برخلاف برخی تصورات کمک های ایران بر مبنای ملاحظات ژئوپلیتیک و استراتژیک صورت نمی گرفت. در زمینه فعالیت های وزارت جهاد سازندگی سعی شده است نشان داده شود که هیات اعزامی وزارتخانه خدمات بسیار ارزشمندی در اختیار حزب الله قرار داد، اما اگر این کار با برنامه ریزی قبلی صورت گرفته بود، فعالیت های هیات می توانست بسیار موثرتر باشد.
    کلیدواژگان: ایران، جهاد البناء، حزب الله، شیعیان لبنان، کمک های خارجی، لبنان، وزارت جهاد کشاورزی
  • عبدالرحمن عالم*، احد نوری اصل صفحات 127-145
    در این مقاله نسبت بین مشارکت عملی و حقوق نهادین در گذار از بحران مشارکت به توسعه سیاسی بررسی شده است. در این بررسی تحلیلی، نقطه گرهی سامان بخش به بحث این است: نسبت بین دو متغیر مشارکت عملی و حقوق شهروندی چیست؟ مرور پیشینه تحقیق نشان داد که برای پاسخ به این پرسش، سه جواب رقیب وجود دارد. گروهی از  پژوهشگران و اندیشمندان (دو گروه اول) حل بحران را به صورت تک خطیمی بینند؛ البته درباره اینکه کدام عامل نقش متغیر مستقل و کدام عامل نقش متغیر وابسته را دارد اختلاف دارند. گروهی دیگر (گروه سوم) از اندیشمندان، دیدگاه غیرخطی دارند. در نگاه آنان، رابطه مشارکت سیاسی و ساختارها و نهادهای حامی حقوق شهروندی، متقابلا تاسیسی است. در طی سه گفتار، به تبارشناسی مباحث مذکور می پردازیم.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، ساختار سیاسی، مشارکت سیاسی
  • ابراهیم علومی* صفحات 147-165
    هدف این مقاله پاسخ به این پرسش است که جهانی شدن چگونه از طریق مهاجرت های بین المللی بر زبان ها تاثیر می گذارد. جهانی شدن با سرعت بخشیدن، گسترش دادن و تنوع بخشیدن به این گونه مهاجرت ها، موجب جدا شدن فرد از جامعه زبانی خود و پیوستن به دنیای زبانی جدیدی می شود. در این مقاله زبان و مهاجرت و تاثیر متقابل آنها از دو نظر بررسی می شود؛ نخست از زاویه سیاستگذاری های مهاجرتی کشورهای میزبان که طبق قوانین خود، مقررات سخت گیرانه ای را در حوزه زبان برای تازه واردان اعمال می کنند و دوم از زاویه فرهنگ پذیری و ادغام در جامعه میزبان توسط مهاجران. نمونه های مطرح شده در ذیل هر کدام نحوه تاثیرگذاری مهاجرت بین المللی بر زبان مهاجران را نشان می دهد و بدین طریق مشخص می شود که مهاجرت بین المللی چگونه در مقیاس وسیع می تواند عامل همگونی زبانی باشد.
    کلیدواژگان: تنوع زبانی و فرهنگی، جهانی شدن، سیاستگذاری مهاجرت، فرهنگ پذیری، مهاجرت های بین المللی
  • علی علی حسینی*، زهره مرندی صفحات 167-186
    موضوع مقاله حاضر، ارزیابی دموکراسی در ایران براساس دو الگوی نظریه گرا و عمل گراست. در مباحث مربوط به دموکراسی، همواره از دو گونه پیگیری دموکراسی سخن به میان می آید. از یک سو برخی نظریه پردازان نهادهای دموکراتیک و دموکراسی در عرصه عمل را بر اندیشه و فرهنگ دموکراسی مقدم می دارند و از سوی دیگر، عده ای معتقدند که ابتدا باید فکر، فرهنگ و مبانی فلسفی دموکراسی در جامعه پیگیری شود و آن گاه درصدد تحقق دموکراسی در عرصه عمل و ایجاد نهادهای دموکراتیک بود. از این رو، عده ای از اولویت فلسفه بر دموکراسی و برخی از تقدم دموکراسی بر فلسفه سخن می گویند. این مقاله درصدد است در بررسی دموکراسی در ایران، دو دیدگاه مذکور را ارزیابی کند و نشان دهد که کدام یک از این دو رویکرد به دموکراسی در ایران پیگیری شده است. از نظر روش شناختی، این نوشتار تقابل «ذهن و عین» را از یک سو و تقابل «نظر و عمل» را از سوی دیگر مدنظر دارد. در واقع هر یک از دو الگوی دموکراسی خواهی، یکی از این دو مبنای روش شناختی «اصالت ذهن یا اصالت عین» یا «نظریه گرایی و عمل گرایی» را پذیرفته و براساس آن به تقدم یا تاخر هر یک از فلسفه یا دموکراسی رای داده اند.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، دموکراسی در ایران، عمل گرا، مشروطه، نظریه گرا
  • مهدی فدایی مهربانی*، سامان رحمانی صفحات 187-203
    دو نکته اصلی، هدف و شالوده مقاله حاضر را تشکیل می دهد. نخست اینکه به زعم بسیاری، استخوان بندی اصلی فلسفه صدرا، انتولوژیک است و در حوزه اپیستمولوژی حرف چندانی برای گفتن ندارد. به نظر می رسد برخلاف این عقیده مشهور می توان استنتاج های عمده ای را در حوزه معرفت شناسی و به ویژه بین الاذهانیت از فلسفه او داشت. دوم نسبت شناسی این استنتاج ها با مفاهیمی چون زیست جهان در پدیدارشناسی هوسرل و هایدگر است. می توان نشان داد که اشتراک های زیادی میان مراتب وجودیه ملاصدرا و زیست جهان هوسرلی و هایدگری وجود دارد. بر این اساس، هیچ یک از دو مکتب فلسفی، به طور مستقیم درباره فلسفه سیاسی سخن نگفته اند، اما برپایه استنتاج های مذکور می توان از آنها به فهمی متفاوت از بنیان هایاپیستمولوژیک مشروعیت سیاسی جامعه شناختی دست یافت.
    کلیدواژگان: اتحاد عالم و معلوم، تشکیک، علیت، ناخودآگاه جمعی، وحدت وجود
  • حسین کریمی فرد* صفحات 205-224
    روحانی بعد از به قدرت رسیدن در سال 1392 تنش زدایی در سیاست خارجی به خصوص در ارتباط با آمریکا را سرلوحه امور خود قرار داد. از دیدگاه روحانی، با توجه به نیاز کشور به سرمایه گذاری خارجی برای حل مشکلات اقتصادی از یک طرف و تسلط ایالات متحده آمریکا بر شرکت ها و نهادهای اقتصادی جهان از طرف دیگر ضرورت دارد که سیاست خارجی ایران به سمت تنش زدایی با آمریکا سوق داده شود. مرکز ثقل و کانون اصلی تنش زدایی با کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا، مهم ترین برنامه راهبردی روحانی تلقی شد. پرسشی که این پژوهش درصدد پاسخ به آن است چنین است: سیاست تنش زدایی روحانی در قبال آمریکا با چه فرصت ها و موانعی مواجه است؟ فرضیه این تحقیق که با متدولوژی تحلیلی و تبیینی و با استفاده از کتاب ها و مقالات مستخرج از فصلنامه ها و منابع اینترنتی نگاشته شده این است: هدف روحانی از اتخاذ سیاست تنش زدایی ارتقای امنیت، توسعه و عادی سازی سیاست خارجی ایران است؛ اما این سیاست با به قدرت رسیدن ترامپ، تغییر نخبگان اجرایی در آمریکا، اتخاذ سیاست خصمانه این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایران و تشدید فعالیت مخالفین تنش زدایی در سطوح فروملی، منطقه ای و بین المللی با چالش اساسی مواجه شده است.
    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، تنش زدایی، روحانی، سیاست خارجی
  • حمیرا مشیرزاده*، سجاد مینادی صفحات 225-244
    دولت ایران پس از دوران مشروطه تابع انواعی از صورت بندی های ناسیونالیستی بود که هر یک به نحوی الگویی از سیاست خارجی را در پی داشت. در دوران محمدرضاشاه نقش تقریری خاص از ناسیونالیسم در ترسیم سیاست خارجی افزایش پیدا کرد و بر مبنای آن، دولت ایران در این دوران سودای قدرتمند شدن در عرصه منطقه ای و بین المللی را یافت. در این مقاله با استفاده از چارچوبی تحلیلی که از مفاهیم مورد توجه در رویکرد روانکاوانه ژاک لکان برگرفته شده است و با استفاده از روش تحلیل گفتمان، به این مسئله پرداخته می شود که چگونه این سیاست خارجی بلندپروازانه در ایران در سال های 1357-1332 امکان پذیر شد. این تحلیل نشان می دهد که متون تولیدشده توسط محمدرضاشاه را می توان رویدادی اجتماعی تلقی کرد که در چارچوب فرهنگ، سعی داشت ذهنیت ایرانی را ساخته و پرداخته کند که ذیل آن امیال خود را به نمایش می گذاشت. ساخت فانتزی و اقدام در جهت آن در عرصه خارجی را می توان تلاش برای پاسخ دادن به میل وی برای رسیدن به مرزهای تمدن بزرگ و ارضای خودبزرگ بینی و جاه طلبی تفسیر کرد.
    کلیدواژگان: ایران، تحلیل گفتمان، سیاست خارجی، نظریه لکان
|
  • Ali Ardestani *, Sedigheh Yousef Madad Pages 1-20
    The emergence of the discourse of political Islam is an important phenomena in contemporary Iran. Regardless of the various aspects of this discourse, as far as we are concerned, the rise of the Islamic discourse had a direct impact on their attitude of the status of women in society and led to the revision of femininity narrative in Islamic texts. Prior to this, women were restricted to the private sphere in Islamic texts, but with the advent of political Islam discourse, women are not only allowed to be present and participate in the public sphere, but there was an attempt to define a new paradigm called "warrior woman", which could made Women highly political. This article attempts to review the most prominent Islamist texts –that is, the three publications of The Doctrine of Islam, the Doctrine of Shi'ism and the Grand Mosque - to provide a cogent narrative of the politicalized woman in political Islam and the role of woman in the revolution. Four narratives can be obtained from three Islamic magazines. Considering this four narratives, Bluff’s sets out six indicators in the narrative analysis, which give us an identity of woman, in which they left the privacy of their house stepped out and fought against government and its hegemony. Therefore, the main question is how the discourse of political Islam changed the concept of femininity and offered a new narrative. Relying on the narrative analysis and the concept of narrative identity, this article seeks to answer this question.
    Keywords: Woman, Political Islam, Female Identity, Revolution, Narrative
  • Parisa Amirifard * Pages 21-34
    In contemporary age in scholars, phenomen of technology is one of the important phenomen in research program. In critical politics, we can consider politics of technology that create countening human in west.That is, this period lead to shape kind of Jewish fundementalism and American pragmatism. this letter have used phenomenological approch to project this problem. Our problem is the roots of radicalism in the west.
    Keywords: Technology, Jewish fundementalism, American pragmatism
  • Mohammadali Tavana *, Amir Moulodi Pages 35-55
    It seems that Qabus nama (Mirror of princes) of Onsorolmaali and Shahriar Machiavelli as being formed in different temporal and spatial backgrounds, one in 11th century and another one in Italia of 16th century, have some similarities in terms of political content making them as comparable. Perhaps, the comparison of these two works can reveal some similarities and differences of political Iranian codices and political theses of western education. The comparison is made based on internal logic model (Sprignes)- the recognition of crisis, finding causes, utopia and solution. We can say although thought basis of these two theorists is different, the most important crisis of Onsorolmaali is cultural and political destruction of Iran and the most important crisis of Machiavelli is the dominance of church and religion on Italy community. Utopia of Onsorolmaali is based on royal ruling (Fare Izadi) renovating Iranian culture and identity and utopia of Machiavelli is based on royal ruling of virtue brining the unity to country of Italy. The solution of Onsorolmaali is taking ethical, fair, wise and religious policies by the ruler and the solution of Machiavelli is taking non-ethical, authoritative, realistic, wise policies and mostly he attempts to modernize the government. Qabus nama of Onsorolmaali continues the political thought of Iran and it doesn’t have any change in traditional Iranian thought basis and reproduces Iranian benevolent authoritative government. Shahriar Machiavelli is away from western classic divine and ethical thought tradition and draws a modern authoritative political system in which Shahria guarantees not only stability and unity but also it guarantees the civil ethics as in non-ethical way.
    Keywords: Political Andarzname, Onsorolmaali, Machiavelli, Qabus nama, Shahriar
  • Mohammad Hossein Jamshidi *, Mohammad Davand Pages 57-74
    After the events of 2010 in the Muslim world, Islamic extremist have promoted excommunication, violence and also trying to state-building. For scholars of international relations is very important the extent and intensity of the operations of terrorist groups such as ISIS. But scholars have not examined the future of power and influence of ISIS in the Muslim world. However, future studies ISIS power and influence, needed to examine the structures of historical, social and political Islamic extremism. The study believes that the strengthening of Islamic extremism, rather than being caused by internal social contexts and the Muslim countries is strategy of West to contain "Political Islam" by "radical Islam". So, the question is how can we analyze future of influence of the ISIS in the Muslim world? The hypothesis is that power and influence of ISIS will not be completely destroyed. On the other hand Islamic extremists will not be recognized as a state. This is exactly what the West wants.
    Keywords: Muslim World, Future Studies, Islamic extremist, Radical Islam, ISIS, The West
  • Alireza Dehghan *, Soheil Ahmad Pages 75-92
    This paper aims to examine how Bangladesh has become weaker on democracy despite the increasing number of public and private media in Bangladesh. According to the constitution, Bangladesh is a democratic country and though existing a lot of media outlets including 44 television channels in the country, people's participations in the election and political activities in the country are declining. In the other hand. Theoretically, a general assumption is that when the number of media increases, usually democracy becomes stronger. To address the issue, we attempted to analyze media coverage of four important issues and their relation with the state of democracy in Bangladesh. Our findings indicate that Bangladeshi media coverage is in favor of the dominant political and economic groups. Despite some important differences between the United States of America and Bangladesh, particularly in terms of religion and culture, it seems the propaganda model of media performance, suggested by Herman and Chomsky is applicable in Bangladesh. In addition, there are no major differences between the news coverage of different media outlets of Bangladesh.
    Keywords: Propaganda, Media coverage, Democracy, Dominant Political, economic groups
  • Seyed Hamzeh Safavi *, Abbas Sarvestani Pages 93-108
    The nature and roots of European integration as one of the most successful models of post-integration after World War II, Due to its role in reducing conflict and the spread of peace between European countries, and because of the importance and role of the European Union in the current international system, It has always been a matter of interest from scholars and political theorists. Although various national, regional, and international variables were effective in the post-war European integration, the variable that we referred to in this article was the role of identity components in expanding cooperation and integration between European countries. The main question of this study is how does European integration create a European identity and promote peace in post-war Europe? The research hypothesis is that the European Union has been a project to save European countries based on Mythology and antagonism. The findings of the research show that European identity is a political and discursive and the result of the deconstruction of the discourse of national identity and its nodal point, Mythologies such as unity in diversity, cosmopolitan Europe and exceptionalism, as well as antagonism In order to reduce internal conflicts among European countries.
    Keywords: European Identity, antagonism, Mythology, Communism, Islamic Fundamentalism
  • Kamaran Taremi * Pages 109-126
    The Islamic Republic of Iran and the Reconstruction of War-Torn Lebanon, 1988-2003 Abstract Since the early 1980s Iran has helped Hizbollah deliver an extensive array of public and social services to the Shiite community in Lebanon. Iranian assistance has proved critical to the political and military success of the organization and the empowerment of the Shiite community. This article discusses Iranian motives in providing this assistance. It also examines the role played by the Ministry of Construction Jihad in rebuilding Shiite inhabited parts of Lebanon. It argues that Iranian support is driven by ideology rather than geopolitical and strategic considerations. With respect to the ministry's reconstruction efforts, it argues that while the ministry rendered a valuable service, it could have accomplished much more if it had managed the effort properly. Key words: Hizballah, Iran, Jihad al-Bian, Lebanon, The Ministry of Construction Jihad, Lebanese Shiites
    Keywords: Hizballah, Iran, Jihad al-Bian, Lebanon, The Ministry of Construction Jihad, Lebanese Shiites
  • Abdolrahman Alem *, Ahad Nouri Asl Pages 127-145
    Ratio between practice Participation and institutional law in transition from crisis to participate in the political development of this paper has been studied. In this study analytical nodal point is to organize the discussion section: toward between the two variables a practical partnership and citizenship rights? In other words, one independent variable and dependent variable is the other? Or look at the dialogue, political participation and civil rights groups and the role "mutually" established "political participation is in crisis? Literature review showed that to answer these questions, three answers are competing. A group of researchers and scholars into a crisis see single- linear. Which course to cause an independent role and which factors play a role in the dependent variable does differ? Another group of non-linear thinkers have a vision. Look at their structures and institutions of political participation and civil rights advocate role "mutually" establishment "is. in three words, to pay the genealogy topics.
    Keywords: civil rights, political participation, political structure and
  • Ebrahim Oloumi * Pages 147-165
    Globalization, International Migrations and Languages This thesis an attempt to explore that how globalization through international migration effects on the tongues. Just as the globalization accelerate, expand and diversify the migration, so it separates a person from the language community and leads her or him to join the new one. Language and migration and their interaction can be examined from three directions. The first issue is related to the migration policies of the host countries. Under the migration laws of their host countries, established rules are applied in the field of language. In this way, the individual is forced to abandon their language and prefer another language. The second issue is acculturation and integration into the host society. Because of using various opportunities, immigrants have to learn the language of the host community insofar as they integrated into the new community. This conformity gives rise not to transmit their language to second and third generations of immigrants and thereby there is no intergenerational language transmission among them. At the same time, immigration is negatively effects on languages in another way, when massive migration to a place where residents are in the minor situations and newcomers are powerful ones. In this context, the former people lose their language and culture. The examples of international migration present how immigrants and the host community's language have been affected and shows how large-scale international migration results in the loss of linguistic diversity and linguistic homogenization in the world.
    Keywords: Globalization, International migrations, Migration policy, Acculturation, Cultural, linguistic diversity
  • Ali Ali Hoseini *, Zohre Marandi Pages 167-186
    The present study intends to Evaluating of democracy in Iran on the basis of two patterns of theorism and pragmatism. Scholars believe that there are two ways to pursuit democracy. On the one hand, some scholars put a high priority on democratic practices and establishing democratic institutions over democratic culture and thoughts. On the other hands, some place a higher priority on democratic culture, thought, philosophical basics and theories in the society. Therefore, democracy can be alleged differently from various perspectives. According to diverse points of views, philosophy and democracy have been prioritized differently. Having assessed the chronology of democratic events in Iran, the current study aims to investigate two aforementioned views among Iranian democrats and demonstrate which one is pursued. Methodologically speaking, this study has considered the contrast between ‘object and subject’, and ‘theorism and pragmatism’. As a matter of fact, each democratic model is on the basis of either ‘objective and subjective originality’ or ‘theorism and pragmatism’ in order to vote in favour of philosophy or democracy prioritization
    Keywords: Democracy in Iran, Theorism, Pragmatism, Constitutional, Islamic Revolution
  • Mahdi Fadayee Mehrabani *, Saman Rahmani Pages 187-203
    Two important points form the basis of this article. First, according to some researchers, the main infrastructure of Mulla Sadra's philosophy, is ontological and he have little to say in the field of epistemology. Contrary to this popular belief, it seems that his philosophy has a major capability for epistemologic interpretations, especially In relation to intersubjectivity.second is Comparison of these interpretation with some concepts in Husserl and Heidegger’s phenomenology such as Life-World. It can be shown that there is a major likeness between Marrateb Of Vojood (The Existential Gradation) in Mulla Sadra and Life-World in Husserl or Heidegger. Accordingly, although none of the two philosophical schools have no direct payments to political philosophy, but conclusions of this article can be used for new interpretation of Epistemological foundations of sociological political legitimacy.
    Keywords: Causality, Collective unconscious, Gradation, Pantheism, Union knower, the known
  • Hossein Karimifard * Pages 205-224
    After to acquiring power in 2013 emphasis "Détente Policy" with the United States of America of his foreign policy. Form Rouhani view is necessary Iran's foreign policy toward detente with America lead because the country's need for foreign investment to solve economic problems and dominate America (as a global hegemony) companies and global economic institutions. Détente was considered the most important Rouhani strategic plan as the center and focus of Western countries, especially the United States of America. This paper attempts to examine Rouhani's foreign policy of the causes opponents and Advocates in the level infra-regional and international toward US. This is the question this article: Iran's policy of detente toward America is facing what opportunities and obstacles?The hypothesis is as follows: Rouhani's détente with America solve the nuclear issue, sanctions, enhance the prestige and improve Iran's image in the international system but this policy has been challenged because of distrust between political elites of the two countries and the different actors of conflicts of interest by establishing relations between Iran and America.
    Keywords: Foreign policy, detente, Rouhani, United States
  • Homeira Moshizadeh *, Sajjad Minadi Pages 225-244
    In the post-Constitutional Revolution, Iran has followed a variety of nationalist formulations resulting in various models of foreign policy. During Mohammad Reza Shah’s era, a particular version of nationalism shaped Iran’s domestic and foreign policies. This led to a struggle for power at the regional and international levels. This article, on the basis of a conceptual framework based on Jacque Lacan’s psychoanalytical approach and discourse analysis seeks to show how this ambitious foreign policy was constituted in the period between 1953 and 1978. The texts produced by the Shah could be regarded as a social event that within a cultural framework sought to shape Iranians’ subjectivity within his own desires. The construction of fantasies and acting upon them in foreign relations can be thus considered as his response to his own desires.
    Keywords: Iran, foreign policy, Lacanian theory, discourse analysis