فهرست مطالب

سیاست - سال چهلم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1389)

فصلنامه سیاست
سال چهلم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/20
  • تعداد عناوین: 19
|
  • حسین آقابابایی صفحه 1
    لیبرالیسم به عنوان ایدئولوژی نظام های سیاسی غرب در اصول بنیادین خویش به حقوق اساسی بشر و از جمله حق حریم خصوصی که باید از دخالت همه کس به خصوص قدرت عمومی مصون باشد اذعان دارد. اما قدرت عمومی همواره به بهانه ایجاد نظم و امنیت و یا شرایط اضطراری به محدود کردن آزادی ها و از جمله دخالت در حوزه خصوصی افراد مبادرت کرده است. حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 در ایالات متحده، محیط امنیتی جدیدی را ایجاد کرده که نظام سیاسی این کشور با وضع قوانین و مقررات مداخله جویانه و از جمله قانون پاتریوت به شکلی گسترده نسبت به نقض حقوق فردی و از جمله دخالت در حریم خصوصی اقدام کرده است. در این مقاله اهمیت حریم خصوصی در ایدئولوژی لیبرال و تاثیرات قانون پاتریوت در این خصوص بررسی می شود.
    کلیدواژگان: لیبرالیسم، حریم خصوصی، قانون پاتریوت، تروریسم
  • فرج الله احمدی، یاسر قزوینی حائری صفحه 19
    عراق با موقعیتی پر مسئله و بغرنج در آوریل 2003 /فروردین 82 از سوی نیروهای امریکایی و متحدانش به اشغال درآمد. این کشور در اکتبر2005 /مهر 84 طی یک روند پر فراز و نشیب صاحب قانون اساسی شد. در شکل گیری این قانون اساسی عوامل و عناصر متعدد با پیشینه های خاص موئر بوده اند. این مقاله با توجه به عوامل داخلی، منطقه ای و بین المللی دخیل در ساختن فضای موجود در عراق امروز درصدد است تا به مطالعه عوامل شکل گیری قانون اساسی عراق در اکتبر 2005 /مهر 84 بپردازد
    کلیدواژگان: اسلام، کمیسیون، عراق، قومیت های عراق، قانون اساسی، فدرالیسم
  • ایوب امیرکواسمی صفحه 39
    دموکراسی های سیاسی عملکردهای مختلف دارند که برخی از آنها، همانند تغییر حکومتی و تامین مشروعیت نظام سیاسی آشکار است؛ ولی علاوه براین، پدیده ی مزبور در جهت بقای رژیم، کارکرد پنهانی نیز دارد. لذا در این مقاله استدلال می شود که دموکراسی های سیاسی در مقابله از بروز انقلابات سیاسی و تغییرات قهری حاکمیت، نقش بازدارنده ایفا می نمایند.
    کلیدواژگان: دموکراسی، بحران دموکراسی، انقلاب، پایان تاریخ، قفس آهنین
  • محمدرضا تخشید، مهدی متین جاوید صفحه 59
    روش های تحقیق کمی و کیفی در بسیاری از موارد تفاوت های چشمگیری با هم دارند، اما در بسیاری از موارد دیگر همدیگر را تکمیل می کنند. به دنبال افزایش انتقادات از روش های کمی و کیفی، امروزه شاهد افزایش تمایل به کارگیری روش های تحقیق ترکیبی در علوم اجتماعی به طور عام و علوم سیاسی به طور خاص هستیم. بسیاری از طرفداران تکثرگرایی در تلاش برای پر کردن شکاف بین روش های کمی و کیفی از روش های ترکیبی بهره می گیرند. این نوشتار بر آن است تا ضمن معرفی و تعریف روش های تحقیق ترکیبی، الگوها و مدل های مختلف ترکیب روش های کمی و کیفی را ارائه کرده سپس نقاط قوت و ضعف این روش ها را بررسی نماید و سرانجام به کاربرد و بررسی چشم انداز آینده این روش ها در علوم سیاسی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: روش کیفی، روش های ترکیبی، روش تحقیق، تکثرگرایی، علوم سیاسی، روش کمی
  • جعفر حق پناه صفحه 77
    واقع گرایی و نوواقع گرایی به عنوان رهیافت مسلط بر مطالعات روابط بین الملل و سیاست خارجی با تاکید بر دولت گرایی و غلبه دادن عنصر ساختار به جای بازیگران در نظام بین الملل نقشی برای تاثیرگذاری قومیت و گروه های قومی بر سیاست خارجی دولت ها قائل نمی شود. در حالی که با پایان جنگ سرد شاهد گسترش تاثیرگذاری متغیر گروه های قومی بر ترتیبات امنیتی سیستم های تابع و نظم های منطقه ای به ویژه در خاورمیانه هستیم. این مقاله با بررسی ناکارآمدی تبیین نظریه موازنه قوای سنتی در تبیین این روند رو به گسترش، نظریه «موازنه فراگیر» را به عنوان الگوی بدیل جهت تحلیل نقش و تاثیرگذاری قومیت و گروه های قومی بر سیاست خارجی با تاکید بر خاورمیانه عرضه می دارد.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، قومیت، موازنه قوا، موازنه فراگیر، خاورمیانه، گروه های قومی
  • رضا رئیس طوسی، سید مهدی مدنی صفحه 95
    بررسی روابط ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی ایران در سال های 65-1363 از موضوعاتی است که از اهمیت مضاعف برخوردار است. در این مقطع زمانی، علی رغم اعمال تحریم های سیاسی و اقتصادی ایالات متحده علیه ایران، این کشور تلاشی غیررسمی برای برقراری ارتباط با ایران را در نظر می گیرد. دلیل این اقدام ایالات متحده در این نوشتار بررسی می شود
    کلیدواژگان: ایران، خاورمیانه، ارتباط غیررسمی، آمریکا، روابط خارجی
  • محمدعلی شیرخانی، اباذر براری، حسین پوزش شیرلزی صفحه 115
    تئوری نفرین منابع با توجه به تجربه کشورهای دارای منابع غنی بیان می دارد که درآمدهای ناشی از فروش منابع طبیعی نه تنها به رشد اقتصادی بیشتر منجر نشده، بلکه اثرات سوء اقتصادی برجای گذاشته است. این مقاله نشان می دهد که منابع طبیعی فی نفسه نمی تواند نفرین تلقی شود؛ بلکه نحوه مدیریت درآمدهای حاصله است که با اهمیت می باشد. تاسیس حساب ذخیره ارزی در ایران با هدف کنترل نوسانات ناشی از تغییرات قیمت نفت بود اما عملکرد حساب ذخیره ارزی به مرور از اهداف خود دور شد. در مقابل، کشور نروژ به عنوان الگویی موفق از چنین مکانیسمی شناخته می شود. این نوشتار مدیریت ذخیره ارزی در ایران و نروژ به روش مقایسه ای بر اساس سه شاخص مکانیسم، شفافیت و عمکرد را مورد بررسی قرار داده تا نشان دهد که اثر درآمدهای حاصل از منابع اولیه مانند نفت بر اقتصاد ملی مدیریت درآمدها بستگی دارد.
    کلیدواژگان: صندوق ذخیره ارزی، نفرین منابع، حساب ذخیره ارزی، عملکرد، مکانیسم، شفافیت
  • علیرضا صدرا، محمد محسن شارعی صفحه 135
    شرق و غرب واژگانی هستند که پیشینه طولانی در ادبیات و اندیشه‎ی ایرانیان دارند. با پذیرش همراهی ادبیات و اندیشه به این نکته پی می بریم که ریشه‎ی این اصطلاحات از کجا وارد ادبیات ما شده است. مفهوم شرق و غرب نخستین بار توسط عرفاء به‎کار گرفته شد. این واژه ‎ها در مسیر تاریخی خود چندین بار تغییر معنا یافته و در نهایت به فضای جدید رسیده اند. تمرکز این مقاله بررسی این دو واژه در اندیشه فردید است، این‎که فردید چگونه با بهره‎گیری از ادبیات چپ و ادبیات عرفانی سرزمین خود این دو واژه را بازتولید می‎کند و در دنیای مدرن و در تقابل با آن معنای جدید به آنها می‎دهد. بررسی این دو واژه در گرو شناخت ادوار تاریخ از نظر فردید می باشد. به تعبیری بحث از حقیقت غرب زدگی مستلزم بحث از ادوار تاریخ است.
    کلیدواژگان: فلسفه، تاریخ، ادوار، ادبیات، اندیشه، شرق، غرب
  • مهدی عباس زاده صفحه 151
    نویسنده در این مقاله در صدد بررسی وضعیت القاعده پس از حادثه 11 سپتامبر است. بحث اساسی مقاله این است که القاعده پس از 11 سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان از یک سازمان سلسله مراتبی به یک سازمان پیچیده، منعطف و پویا با دسترسی جهانی تبدیل شده است. در واقع، جهان پس از حادثه مزبور شاهد گذار از القاعده به مثابه یک سازمان به القاعده گرایی به مثابه یک ایدئولوژی بوده است. امروزه گروه های بنیادگرای بی شمار در سطح جهانی با بهره گیری و تقلید از اهداف، ایدئولوژی و شیوه القاعده به فعالیت های تروریستی می پردازند بدون اینکه به لحاظ سازمانی با آن مرتبط باشند. این گروه ها در افغانستان، پاکستان، مصر، هند و عراق در سالهای اخیر به شدت فعال بوده اند. تمرکز این پژوهش بر عراق به عنوان یک پایگاه جدید برای القاعده است.
    کلیدواژگان: عراق، 11 سپتامبر، القاعده گرایی، تروریسم، جهاد، بنیاد گرایی اسلامی
  • محمود غفوری، یحیی کمالی صفحه 171
    افکار عمومی یکی از عوامل اصلی تاثیر گذار بر سیاستگذاری عمومی است. جایگاه افکار عمومی بسته به نوع نظام سیاسی، متفاوت است و فرایند سیاستگذاری نیز از ماهیت نظام سیاسی تاثیر می پذیرد. تاثیر گذاری افکار عمومی بر سیاستگذاری عمومی با توجه به ماهیت و شکل نظام سیاسی متفاوت خواهد بود. این مقاله در صدد است این تاثیر گذاری را در فرایند سیاستگذاری عمومی مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، مرجعیت، سیاستگذاری عمومی، نظام سیاسی، افکار عمومی
  • محمدسالار کسرایی صفحه 189
    در بار? ایران باستان به ویژه در سال های اخیر، پژوهش هایی قابل توجه انجام گرفته و این حاکی از یک رویداد میمون در خصوص توجه پژوهشگران به تمدن ریشه دار ایران باستان است. نوشتار حاضر به دلیل توجه و تمرکز روی یکی از وجوه سیاسی آن تمدن، در نوع خود کاری بدیع است. سئوال اصلی این است که حکومت ها و زمامداران برای تداوم زمامداری خویش چه ادله و توجی هاتی ارائه میکرده اند؟ پاسخی که بر اساس تحلیل متون سنگ نوشته ها به دست آمده حاکی از آن است که برای توجیه مشروعیت سیاسی سه عنصر دارای اهمیت بیشتر بوده اند. این عناصر عبارتند از: تبار، لطف خداوند و عدالت و خصال ویژ? انسانی. در این پژوهش سنگ نوشته های غرب ایران (کنونی) مورد مطالعه قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: حکومت ها و شاهان ایران باستان، سنگ نوشته ها، پادشاه، ایران باستان، اهورامزدا، سیاست ایران باستان، پادشاهی، تمدن ایران، مشروعیت سیاسی
  • الهه کولایی، علیرضا نوری صفحه 209
    روسیه در دوره پساشوروی بیش از هر زمان دیگری در تاریخ خود تحت تاثیر تحولات فزاینده منطقه ای و بین المللی قرار گرفت. این تحولات با مجموعه ای از تهدیدها و فرصت های جدید، این کشور را در عرصه خارجی با ضرورت بازتعریف جایگاه، نقش و اهداف آن روبه رو ساخت. عدم واقع بینی نسبت به تحولات حوزه بیرونی در دوره یلتسین شرایط ضعف ادراک از روندهای محیطی، عدم توان سناریوپردازی، تصمیم گیری های نابسامان و منفعلانه را فراهم کرد و سیاست خارجی روسیه با بحران های مفهومی و نهادی مواجه شد. این وضعیت با به قدرت رسیدن پوتین به گونه ای مشهود تغییر کرد. تحولی در سیاست خارجی روسیه از آرمان گرایی به واقع گرایی، از بی ثباتی به ثبات نسبی و از رهیافت های غیرعقلایی به نسبتا عقلایی صورت گرفت. از منظر نوشتار حاضر در میان عوامل متعدد، اتخاذ رویکرد عمل گرایانه از سوی پوتین بیشترین سهم را در بروز این تحول مثبت به عهده داشته است.
    کلیدواژگان: عمل گرایی، هنجارمندی، روسیه، چندجانبه گرایی، قدرت بزرگ، تعامل گزینشی
  • سید اصغر کیوان حسینی صفحه 229
    مفهوم «منع اشاعه»به سیاست ها و اقدام هایی اشاره دارد که در سطوح ملی و بین المللی در جهت اعمال نظارت و کنترل بر جریان انتقال سلاح های کشتار جمعی و تکنولوژی های پیشرفته ی مربوط شکل می گیرد. بر این مبنا، این مفهوم از ارتباط ماهوی خاصی با ترتیبات چند جانبه ی ناظر بر صدور تکنولوژی برخوردار است، نهادهای بین المللی که از بعد نظری در چارچوب «نظریه ی رژیم های بین المللی امنیتی» معنا می یابد. در این نوشتار، ضمن آشنایی با ویژگی نظری و کارکردی ترتیبات یاد شده، به ویژه کوکوم، ان پی تی، ام تی سی ار و وسنار سعی می شود جایگاه ترتیبات مزبور به عنوان عناصر اصلی رژیم جهانی منع اشاعه در سیاست خارجی(امنیتی) آمریکا (در دوره های جنگ سرد و بعد از آن) مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: وسنار، کوکوم، ام تی سی آر، نظریه ی رژیم بین المللی امنیتی، رژیم منع اشاعه، استراتژی امنیتی آمریکا، ان پی تی، تکنولوژی پیشرفته ی دو منظوره
  • حمیرا مشیرزاده، مریم نظامی صفحه 247
    رابطه حکومت مرکزی در مسکو با جمهوری های پیرامونی در اتحاد شوروی از مسائل مورد توجه و بحث برانگیز بوده است. پیچیدگی این رابطه و نیز پیامدهای خاص آن با وجود این که در دوران اتحاد شوروی تا حدودی مشخص شده بود اما در دوران پس از فروپاشی بود که با ظهور مشکلات و بحران های مختلف در سطوح متفاوت محلی، ملی و منطقه ای دامنه و اهمیت آن به ویژه در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز آشکار شد. استدلال اصلی این مقاله این است که با تکیه بر یک چارچوب تحلیلی مبتنی بر سه مفهوم اصلی تمامیت گرایی، نوسازی و استعمارگری می توان هم وضعیت دوران شوروی و روابط مرکز و پیرامون آن دوران و اقدامات انجام شده را تحلیل کرد و هم از این چارچوب برای درک وضعیت کنونی مناطقی چون آسیای مرکزی که «خارج نزدیک» روسیه قلمداد می شوند، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مرکز، پیرامون، استعمارگری، نوسازی، مارکسیسم، تمامیت گرایی، اتحاد شوروی
  • نسرین مصفا، ندا شاه نوری صفحه 267
    مقاله پیش رو تاثیرات زیانبار اشکال گوناگون تجارت و استفاده غیر قانونی و نامشروع از سلاح های کوچک و اسلحه های سبک را بر زندگی انسان به پژوهش گذاشته است. با این هدف، نخست پس از ارائه تعریفی از سلاح های کوچک و اسلحه های سبک، اشکال غیر قانونی تجارت این سلاح ها بررسی می شود و ابعاد گوناگون تاثیر آنها را در منازعات مسلحانه بر شرایط زیستی زنان، کودکان، جمعیت های آواره، فعالیت های امداد رسانی و نهادینه شدن فرهنگ خشونت در جوامع درگیر مطالعه می کند. بررسی نقش سلاح های کوچک در تشدید خشونت های خانگی و شهری از دیگر موضوعات مورد توجه این نوشتار است.
    کلیدواژگان: منازعات مسلحانه، برنامه اقدام سازمان ملل متحد، سلاح های کوچک، تجارت غیرقانونی، فرهنگ خشونت
  • مصطفی ملکوتیان صفحه 287
    ایدئولوژی و رهبری انقلابی دو مورد از مهم ترین عوامل رخداد انقلاب به شمار می روند. در این پژوهش ضمن معرفی مبنا، محتوا و میزان گسترش ایدئولوژی انقلاب اسلامی و هم چنین ویژگی ها، کارکردها و راهبردهای رهبری حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی به بیان تاثیر قاطع و اساسی این دو عامل بر سقوط سریع رژیم پهلوی، ثبات پایدار پس از پیروزی و بازتاب جهانی انقلاب اسلامی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، ثبات سیاسی، رهبری انقلاب، ایدئولوژی انقلابی، بازتاب انقلاب
  • عباس منوچهری، ایرج رنجبر صفحه 307
    در این پژوهش نسبت فلسفه سیاسی و قدرت در اندیشه سیاسی لئو اشتراوش و میشل فوکو بررسی شده است. تا قبل از نیچه و تعریف متفاوت وی از قدرت، این مقوله با تمرکز و حاکمیت سیاسی پیوندی تنگاتنگ داشت؛ به گونه ی که فلسفه سیاسی تلاشی برای نیل به حقیقت، نسبتش با قدرت به صورت پاسخ به مساله توجیه حاکمیت اقلیتی حکومتگر بر اکثریت تحت حکومت، یا ایجاد سامان سیاسی نیک تعریف می شد، اما با نیچه و طرح مباحثی چون «اراده معطوف به قدرت» قدرت پراکنده و در همه جا حاضر تلقی شد. این نوشته نیز بر نسبت بین فلسفه سیاسی و قدرت تاکید دارد، اما با دو نگرش متفاوت: نخست، نگرش اشتراوسی به رابطه دو مقوله فوق است که بنا بر تعریفی که از فلسفه سیاسی دارد یعنی تلاش برای جایگزین کردن معرفت نسبت به امور سیاسی (از جمله قدرت)
    کلیدواژگان: نسبت، قدرت، میشل فوکو، اندیشه سیاسی، فلسفه سیاسی
  • سید مسعود موسوی شفایی صفحه 319
    در عصر جهانی شدن، توسعه گرایی مبتنی بر مولفه های نئولیبرالیسم به وجه غالب نظام بین الملل تبدیل شده و بنیان مشروعیت نظام های سیاسی را با توسعه پیوند زده است. در چنین فضایی شرط توفیق برنامه های توسع? ملی منوط به ایجاد تعامل پویا و هم افزا میان ضرورت ها و نیازهای داخلی برای توسعه از یک سو و الزامات ناشی از روندهای پرقدرت اقتصاد جهانی از دیگر سو است. سیاست خارجی، محل و ابزار ایجاد تعامل مزبور است. فرضی? مقال? حاضر آن است که سیاست خارجی توسعه محور قادر است با ایجاد تعامل یاد شده، ضمن یاری رساندن به برنامه های توسع? ملی، بنیان نوین مشروعیت سیاسی را که مبتنی بر کارآمدی و تامین رفاه برای شهروندان است تقویت نماید.
    کلیدواژگان: نئولیبرالیسم، فضای جریان ها، سیاست خارجی، جهانی شدن، انقلاب اسلامی، توسعه
  • بهناز اسدی کیا صفحه 341
    از قرن هیجدهم به بعد، سفرنامه های مسافران روس برای شناخت سرزمین های شرقی و تعیین اهداف و روش های مناسب برای روسیه تزاری، نقشی مهم داشتند. کتاب «ایران و روسیه در بازی بزرگ، سفرنامه ها و شرق شناسی» نخستین کتابی است که 200 سفرنام? روسی را که دربار? ایران نوشته شده و در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم منتشر شده، تحلیل می کند. این کتاب دریچه ای منحصر به فرد را به سوی تاریخ ایران عهد قاجار (1797-1925) باز می کند. نویسنده این کتاب سفرنامه های مسافرانی را که از روسیه به ایران آمدند و بسیاری از آنها ماموریت های نظامی داشتند، بررسی کرده است. بی تردید نشان دادن نگرش ها و دیدگاه های روس هایی که در قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم به ایران سفر کردهاند نسبت به ایران، و انعکاس این دیدگاه در درک مسایل این دوره برای پژوهشگران و علاقمندان راهگشاست.
    کلیدواژگان: ایران، روسیه، بازی بزرگ، قاجار، شرق شناسی، سفرنامه
|
  • Page 1
    Liberalism as the basic ideology of the most western political orders has believed in its basic principals to fundamental human rights including the privacy and the realm that should be privileged from any one especially the public authority. However the public authorities frequently in the excuse of protection of the order and security or the necessity situation have confined the liberties and interfere in the privacy. The 9/11 terrorist attacks in the USA has established a new security environment that the USA government by enouncing the interventionist laws and regulations including USA PTRIOT ACT has violate the individual rights and privacy. This paper discusses the importance of privacy in the liberalism and the effects of USA PATRIOT ACT on the individual rights and privacy.
  • Page 19
    In April 2003 Iraq with a complicated and problematic conditions, was occupied by forces of US and its allies. This country adopted a constitution in October 2005 through a cumbersome process. Deferent elements and factors, with their own backgrounds, have had their impacts on the formulation of the constitution. This paper is an attempt to examine the impact of the local, regional, and international factors creating the current atmosphere of Iraq and study the causes of the preparation of Iraqi constitution in October 2005
  • Page 39
    The Political democracies have the different functions that some of them, like governmental change and legitimacy provision of political system are apparent. The mentioned phenomenon furthermore on direction of regime endure has also latent function. So this paper argues that political democracies have a preventive role concerning emergence of political revolutions and violent change of authority
  • Page 59
    Qualitative and Quantitative research methods are different in some aspects but they complement each other in other aspects, as well. Following widespread criticism of qualitative and quantitative research methods, there is increasing trend in using mixed research methods in social sciences in general and political science in particular. Most advocates of pluralism attempted to fill the gap between qualitative and quantitative methods using the mixed research methods. The present research takes into consideration the introduction and definition of mixed research methods. Then, it tries to discuss different models and paradigms of mixing qualitative and quantitative methods and their advantages and disadvantages. Finally, it considers the outlook and future of mixed research methods in political science.
  • Page 77
    Realism and neo realism as the dominant. approach in the studies of international relations and foreign policy with their emphasis on states and the dominance of structure over the international system do not believe in the role of ethnicity in the foreign policy of states. However, with the end of the Cold War, we witness the impact of ethnicity on the security arrangements of sub-systems, especially the Middle East. This article while describing the failure of classical realist explanation in analyzing this process, presents the theory of omni-balancing as an appropriate model for explaining the impact of ethnicity and ethnic groups on the foreign policy of states, especially in the Middle East.
  • Page 95
    The United States Policy toward Iran during 1985-7 is a significant issue. The US had followed a confrontationist policy toward Iran after the 1979 revolution but a shift in the policy could be observed in the mid 1980's in the form of US attempts to make a rapprochement possible. This article explains this shift through the examination of the impact of this variable: solving US problems in the Middle East. US attempts to solve the problems it faced in the Middle East during these years led to a shift in its policy towards Iran
  • Page 115
    According to resource curse theory, not only the revenues from selling natural resources do not result in economic growth, but also have some unpleasant effects on economy. This study shows that natural resources cannot be considered curse by itself, but it is the management of revenues which is important. The foreign reserves fund was established to control the effects of oil price volatilities on Iranian economy, but the performance of this fund got apart from its purposes. On the other hand, Norway is a successful example of this mechanism. This paper, using a comparative approach and according to 3 indices of mechanism, clarity and performance, studies the management of foreign reserves of Iran and Norway to show that the effect of revenues from resources like oil on national economy depends highly on the way these revenues are managed.
  • Page 135
    Fardid is an Iranian contemporary philosopher who grows up in Iran's inflamed political atmosphere. He is a verbal philosopher who is interested in Iran's past history. Having scattered speech and dont having any written document result to make a difficulty in finding his philosopher's ideas. Fardid's philosophy isnt out of history and never be an abstract philosopher. This article wants to state this philosopher's ideas and thoughts. Writer believes that Fardid proposes his thought's methods on the basis of his periods of history and philosophy of history. His philosophy of history has a linear movement. It has a specified target although philosopher or sages cant explain this target exactly. However Fardid's procedure of history moves to a gaol, but it is not necessarily towards progress, of course concludes at the end in prosperity.
  • Page 151
    In this article author examines the developments of Al-Qaeda after September 11 terrorist attacks. The core idea of the text is that Al-Qaeda has been changed from a hierarchical organization to a complex, flexible and dynamic with a global reach after 9/11 and subsequently U.S attacks on Afghanistan in 2001. In other words Al-Qaeda that we knew as an organization before 9/11 has been changed toward an Ideology after that event. This Ideology is named Al-Qaedaism. Todays many islamist terrorist groups use Al-Qaeda aims, ideology, strategy and tactics all over the world without being under the control of Al-Qaeda as an organization. These groups have been more and more active especially in Afghanistan, Pakistan, Egypt and Iraq in recent years. It must be mentioned that the focus of this research is on Al-Qaeda terrorist activities in Iraq as a new front for jihadists.
  • Page 171
    Public opinion is one of the key elements that affects public policy. The importance of public opinion depends on the type of political system, and the process of public policy is also affected by the nature of political system. Therefore the effect of public opinion on public policy is different, on the basis of the nature of the political system. The purpose of this article is to analyze this effect on the process of public policy
  • Page 189
    About ancient Iran, especially in recent years, considerable research has been done and it showed auspicious event that for researchers ancient Iran is significant. Article is due to the focused attention of the political aspects of civilization, the kind of work is original. The main question has been written that, Continuity of government and rulers for their statesmanship, and what evidence and evidences is presented? Response based on the analysis of texts in the inscriptions has obtained evidence that the political legitimacy to justify three elements are of greatest importance. These elements include: Ancestry, God kindness, justice and human special-virtues. In this study, western inscriptions of Iran (current) have been studied.
  • Page 209
    Since the collapse of the Soviet Union, Russia has been affected by intensifying regional and international developments than ever before. Because of new opportunities and threats caused by these developments, Russia faced with the problem of structural adoption whit systemic new realities, accompanying whit redefinition of its position and review of foreign policy approaches. Conceptual and institutional crisis on the one hand, and lack of realism toward these changes in Yeltsin’s era on the other hand, led to an incorrect understanding of environmental changes, lack of the ability for theorizing and passive and non-appropriate decisions. From the beginning of the presidency of Putin, a positive change in Russian foreign policy shaped, from idealism to realism, from instability to stability and from irrational approach to a rational one. This article shows that Putin’s pragmatic approach in foreign policy has the most influential effect on that positive change.
  • Page 229
    The concept of "non-proliferation regime" refers to policies and actions at national and international levels shaped in order to control WMD and high-tech transfer. This concept is related to the theory of "security regimes" as well as "multilateral arrangements export controls". In this article, after considering that theory and arrangements, particularly COCOM, NPT, MTCR and WASSENAAR, US security policy on the non-proliferation regime is surveyed
  • Page 247
    The relationship between Moscow and the peripheral republics of the Soviet Union has been a controversial issue. The complicatedness and implications of this relationship was to a degree recognized during the Soviet era. Yet it was after the Collapse of the Communist regime that its real scope and significance were revealed, especially in Central Asian and Caucasian republics where a variety of problems and crises emerged at local, national, and regional levels. The main argument of this article is that an analytical framework based on three core concepts of totalitarianism, modernization, and colonialism can not only help us analyze the core-periphery relations during the Communist era, but also deeply contributes to our understanding of the post-Soviet conditions in regions such as Central Asia. In the discussion on these three concepts, their ideological origins as well as their concrete implications are fully discussed.
  • Page 267
    This article studies harmful effects of various forms of illegal trade and illegitimate use of small arms and light weapons on the human life. The authors continue to present a definition of small arms and light weapons and then scrutinize the different types of their illicit trade and various aspects of their impact on armed conflicts, living conditions of women and children, refugees, humanitarian activities and institutionalization of the culture of violence in afflicted communities. Part of the article surveys the role of small arms in intensification of family and urban violence. The related international laws and regulations on banning illegal trade of small arms show the efforts made in this respect internationally while clearly reveal difficulties on the way of legislation against the trade and use of these arms.
  • Page 287
    Ideoloty and leadership of Revolution are two of the most important factors of occurance of Revolutions. In this Research, besides the determination and introduction of the base, content and amount of spreading of Islamic revolution ideology and also specialities, functions and strategies of the leadership of Imam Khomeini in Islamic Revolution, we have pointed out the decisive and essential impacts of these two factors on the fast collapse of Pahlavi Regeme, the constant stability after victory and the world reflections of Islamic rvolution
  • Page 307
    In this research, the relation between political philosophy and power in political thought of Leo Strauss and Michel Foucault has been discussed. To Nietzsche and his different definition of power, this concept had close relationship with centralization and political rulership, so that political philosophy as a seeking to reach the truth, its relation to power was defined as a reply to justify the rulership of minority ruler over majority rulerd. But by Nietzsche and designing the controversy like the will to power, It considered expansionary and spread. Too the research emphasizes the relation between political philosophy and power in two ways:The first is Strauss approach to both of mentioned concepts, that on the basis of definition of political philosophy as a seeking substitute the knowledge in relation to political affairs (like power) in stead of guess about them, consider the power as a object of political philosophy.
  • Page 319
    In the age of globalization, neoliberal developmentalism is hegemonic cherachtristic of the international system. In this age legitimacy of political systems depends on national development. In such a space, creating a constructive interaction between national and international levels is a must for sucsess in national development plans. Foreign policy is the main field & major means of creating the constructive interaction. My hypothesise is that a developmentalist foreign policy could support national development plans and strenght bases of political system legitimacy through constructive engagement with the world. In this paper nessesities and chalenges of a developmentalist foreign policy in Iran will be explained.
  • Page 341
    “Grand policies” are based on philosophical foundation of political regimes, and they are related with strategic problems of political system. Because of philosophical nature and strategic level of grand policies, it is recommended that they have not to be numerous. In Iranian political system, official structure of policy making procedure begins by the Expediency Council. This council, according to the constitution, is mandated by the Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran. This article basically aims to analyze policy making tasks of different levels of Iranian political system, and argue that, because of its constitutional nature, the Expediency Council has to reduce its numerous policies, maximum to 15 grand policies, whereas they are actually more than 50 grand policies.