فهرست مطالب

سیاست - پیاپی 3 (پاییز 1386)

فصلنامه سیاست
پیاپی 3 (پاییز 1386)

  • 346 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/11/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقالات
  • سیدداود آقایی صفحه 1
    با پایان جنگ تحمیلی عراق بر ایران و ضرورت بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ و به تبع آن بازسازی ساختار های داخلی نظام اقتصادی و سیاسی و در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و به هر حال تحول نظام بین المللی و شرایط بالنسبه مثبت داخلی زمینه برای تغییر در رویکرد خارجی ایران فراهم آمد و ملاحظات نوینی پیش روی سیاست خارجی ایران قرار داد. این ملاحظات بر روابط ایران و اروپا نیز تاثیر گذاشت. با توجه به تقارن منافع اعضای اتحادیه اروپایی نوعی اشتراک نظر برای همکاری بیشتر و گسترش روابط با ایران از سوی این نهاد به وجود آمد. و سبب گسترش تعامل به ویژه در حوزه اقتصادی بین ایران و اروپا شد. در این مقاله روند تحولات منطقه ای و بین المللی، ضرورت بازسازی خرابی های ناشی از جنگ، علل و عوامل گسترش تعامل با اروپا و جایگاه اتحادیه اروپایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این دوره مورد بررسی، تحلیل و نقد قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپایی، تحولات درون گفتمانی، توسعه اقتصادی، دوره سازندگی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، گفتگوهای انتقادی
  • محمدحسن الهی منش صفحه 29
    در سال های پس از انقلاب اسلامی، هویت ملی ایرانی از فرهنگ سیاسی نخبگان جمهوری اسلامی ایران تاثیر گرفته است. این تاثیر را می توان از لحاظ ایدئولوژی انقلاب بر تحکیم و تداوم هویت سرزمینی ایران در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی، تحول این ایدئولوژی از گفتمان انقلاب به گفتمان اصلاحات، وتوسعه اقتصادی و شناخت بسترهای تکوینی گفتمان مردم سالاری دینی او نیز از لحاظ تاثیر بر مشارکت توده ای و بسیج سیاسی در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی بر تحکیم و تداوم ناسیونالیسم ایرانی، تحول مفهوم مشارکت، و تاثیر رویکرد اصلاحات بر این ناسیونالیسم دید. در مقاله، در راستای آزمون فرضیه های پیشنهادی، از مباحث مطرح نتیجه گیری به عمل آمده است.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی انقلابی، بسیج سیاسی، فرهنگ سیاسی، مشارکت سیاسی، نخبگان سیاسی، هویت ملی، هویت ملی ایران
  • احمد بخشایش اردستانی صفحه 55
    اندیشمندان رویکردهای متفاوتی را برای مفاهیم و تحول آن مورد توجه قرار می nهند. یکی از این رویکردها «شالوده شکنی» است، دیگری «نشانه شناسی» و دیگری «تبار و دیرینه شناسی». می توان به این لیست پدیدارشناسی و زبان شناسی را هم اضافه نمود. لیکن از مهمترین این رویکردها هرمنوتیک یا رویکرد علوم تفسیری است که افق های تازهای را پیش روی اندیشمندان می گشاید. مفاهیم همواره در حال تغییر و تغیرند و نیاز به تفسیر و تبیین دارند. نقد این مفاهیم متوقف بر فهم آنها است. هرمنوتیک رویکردی برای تبیین و توضیح مفاهیمی است که دائما در حال تحول اند. این واژه سه ساختار را نشانه می رود، آنها عبارتند از پیام (متن)، تفسیر مفسر (هرمس) و بالاخره مخاطبان. هدف هرمنوتیک هم به منظور تغییر ساختار شناخت و کشف زوایای پنهان حاکم بر جهان و طبیعت انسانی است. مقاله حاضر تلاشی برای شفاف سازی مفهوم هرمنوتیک و استفاده بهینه از آن است. انواع هرمنوتیک و نحوه استخدام آن، شاکله مقاله را شکل می بخشد.
    کلیدواژگان: پیام، مخاطب، مفاهیم سیاسی، مفسر، هرمنوتیک علوم تفسیری
  • محمدجعفر جوادی ارجمند صفحه 67
    طی دو دهه اخیر، نظام بین الملل شاهد آغاز دوران جدیدی با عنوان جهانی شدن می باشد که علاوه بر اینکه حاکمیت دولت ها را تحت تاثیر خود قرار داده است، موجب ظهور بازیگران جدید در عرصه ی جهانی نیز شده است که بر اقتصاد جهانی حاکم شده اند. واکنش دولت ها به روند جهانی شدن متفاوت بوده است. بعضی از دولت ها در برابر این فرایند مقاومت کرده اند و برخی دیگر تلاش می کنند با بسترسازی و ایجاد ظرفیت های مناسب سیاسی و اقتصادی، قابلیت انطباق پذیری بیشتری با جهانی شدن پیداکنند. در این مقاله تلاش شده است تاثیر جهانی شدن اقتصاد بر سیاست گذاری خارجی ج.ا.ا مورد بررسی قرار گیرد. ضرورت های ناشی از جهانی شدن اقتصاد به دو شکل مورد توجه قرارگرفته است. اول رویکرد اقتصادی به سیاست خارجی می باشد که نقش ابزارهای اقتصادی در سیاست خارجی ایران را نمایان و برجسته می کند. دوم، اتخاذ روش دیالکتیکی در برخورد و مواجهه با جهانی شدن می باشد که می تواند به تغییر رفتار تصمیم گیران سیاست خارجی و در نهایت به کارامدی و تحول درسیاست خارجی ج.ا.ا منجرشود. به هرحال، ورود به عرصه جهانی شدن یک تصمیم سیاسی ضروری است و یکی از راه های رفع موانع احتمالی در فرایند جهانی شدن اصلاح ساختار اقتصادی نظام ج.ا.ا می باشد.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی بین الملل، جهانی شدن، جهانی شدن اقتصاد، دیپلماسی اقتصادی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، سیاست گذاری خارجی، فن آوری ارتباطات و اطلاعات
  • احمد رشیدی صفحه 113
    تحقق دموکراسی مستلزم وجود پیوند (Unity) میان جامعه و دولت است. دیدگاه های متفکران برجسته ی نظریه دموکراسی و همچنین بررسی مراحل مختلف جامعه ی سرمایه داری (در شکل لیبرالیسم کلاسیک، لیبرالیسم تجدید نظر طلب و نئو لیبرالیسم) مبین ضرورت وجود این پیوند برای تحقق دموکراسی می باشد. بر این اساس، در پژوهش حاضر استدلال می شود به علت گسست رابطه ی جامعه و دولت در عصر جهانی شدن، دموکراسی با بحران مواجه می شود. تلاش های نظری متعددی از سوی دانش پژوهان به منظور تبیین چشم انداز دموکراسی در عصر جهانی شدن صورت پذیرفته که در این نوشتار در قالب سه رهیافت، «پایان دموکراسی»، «جهان وطن گرایی» و «مدرنیزاسیون بازاندیشانه» طبقه بندی و مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: بازاندیشی، پایان دموکراسی، پیوند جامعه و دولت، جامعه ی ریسک، جهان وطن گرایی، جهانی شدن، مدرنیزاسیون بازاندیشانه
  • سهراب شهابی*، محمدحسن شیخ الاسلامی صفحه 139

    سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به عنوان یکی از هم پیوندی های اقتصادی متشکل از ده کشور در حال توسعه در منطقه ای با اهمیت ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک، جمعیت و حجم بازار قابل توجه و ذخایر عظیم نفت و گاز و منابع معدنی و مواد خام سرشار از بدو تاسیس مورد توجه و علاقه پزوهشگران و تحلیل گران مسائل بین المللی و منطقه ای بوده است. اخیرا اما این توجه و علاقه بیشتر رنگ و بوی نقد و انتقاد به خود گرفته است تا آنجا که برخی تحلیل ها دم از عدم توفیق این سازمان زده و یا آن را تنها مجمعی برای تبادل آراء و اطلاعات میان کشورهای عضو دانسته اند. این مقاله با واکاوی دقیق مهمترین استدلالات این منتقدان و ارائه پاسخهایی برای آنها، شاخص هایی دقیق تر و مناسب تر برای ارزیابی عملکرد اکو ارائه می نماید و بر اساس همین شاخص ها توفیقات و ناکامی ها این سازمان را به سنجش می گذارد. بر اساس همین سنجش، بخش انتهایی مقاله به ارائه راهکارهایی برای تقویت سازمان و تسریع روند دستیابی آن به اهداف تعیین شده اختصاص یافته است.

    کلیدواژگان: آسیای مرکزی، سازمان های منطقه ای، سازمان همکاری اقتصادی - اکو، منطقه گرایی، هم پیوندی اقتصادی
  • حسین متفکر صفحه 193
    استراتژی های ژئوپولیتکی بر امنیت ملی کشورها تاثیر گذار است. تحولات استراتژی های ژئوپولیتیکی آمریکا بعد از فروپاشی توازن ژئوپولیتیکی دوران جنگ سرد پیامدهای زیادی در صحنه جهانی و منطقه ای به خصوص خاورمیانه داشته است این تحولات باعث گردیده است که بحث های جدی در رابطه با امنیت ملی ایران مطرح شود به ویژه این که آمریکا در دوران بعد از جنگ سرد در پی قرار دادن خاورمیانه به عنوان مکمل ژئواستراتژی خود بوده و در جهت انطباق این منطقه ژئواکونومیک با مناطق ژئواستراتژی مورد نظر خود تلاش می نماید و در این راستا بدنبال ایجاد صلحی اجباری در مرزهای شمالی، شرقی، غربی و جنوبی هارتلند جدیدی که در حال شکل گیری است می باشد. این تغییر و تحولات باعث شده است این سؤال مطرح شود که بین تحولات استراتژی های ژئوپولیتیکی آمریکا و امنیت ملی ایران چه رابطه ای وجود دارد؟ راهبردهای مقابله با تهدیدات احتمالی امنیت ملی ایران کدام است این مقاله برای یافتن پاسخ به سؤالات مذکور تهیه و ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: استراتژی های ژئوپولیتیکی آمریکا، امنیت ملی، ایران ژئولیتیک، توازن ژئوپولیتیکی، عوامل ژئوپولیتیکی
  • عدالت اجتماعی در نظام اقتصادی اسلام و لیبرالیسم
    سیدمحمود محمودی گلپایگانی صفحه 237
    اقتصاد لیبرالیسم که بر پایه فلسفه سودگرایی (یوتیلیتاریانیسم) بنیانگذاری شده، هدف اصلی خود را رشد اقتصادی و رفاه عمومی دانسته است و از این رهگذر به منزله ابزاری در خدمت سرمایه داری قرار گرفته و دستاورد آن، اختلاف شدید طبقاتی و ادامه ثروت اندوزی گروهی خاص و سرانجام گسترش ظلم و بی عدالتی است. در این مقاله، برآنیم که به این بحث بپردازیم که در مکتب لیبرالیسم هر چند گهگاه سخن از عدالت در توزیع رفته است ولی اساسا اصول و مبانی این مکتب عدالت را نفی می کند و هدف اصلی آن رشد و توسعه ای است که با عدالت تنافی و تناقض دارد و این پارادوکس به موجب تنافی اصول این مکتب با عدالت است. لیکن در مقابل، نظام اقتصادی اسلام، از این ویژگی مهم برخوردار است که احکام و مقررات آن و از جمله قوانین اقتصادی بر پایه عدالت استوار است که در اصول و مبانی این دین ریشه دارد. علاوه بر این، مجموعه قوانین کامل در این نظام اقتصادی، اصول حاکم بر مالکیت، تولید، توزیع، رشد و توسعه اقتصادی در این آئین با هدف اصلی «عدالت» همسو و هماهنگ می باشد.
    کلیدواژگان: اصول لیبرالیسم، بهره، تعاون اقتصادی، رشد اقتصادی، سود واقعی، سودگرایی، عدالت
  • بهرام مستقیمی، نبی الله ابراهیمی صفحه 267
    هدف این مقاله بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران با شورای همکاری خلیج فارس از سال 2003 است که به تحلیل حوادث و جریان های حاکم در این دوره زمانی مانند اشغال عراق و تشکیل دولت شیعی در این کشور، مساله هسته ای ایران و جنگ سی و چهار روزه لبنان خواهد پرداخت. ورود گفتمان شیعی باقدرت گرفتن شیعیان عراق در منطقه و حساسیت های کشورهای عرب سنی نسبت به ایجاد اتحاد راهبردی میان ایران و عراق و همچنین حوادث لبنان مبنی بر تشکیل هلال شیعی، منطقه خاورمیانه را وارد چالش گفتمانی نوی ساخته است. این چالش تا حد زیادی بر چگونگی حل یا تشدید بحران هسته ای ایران تاثیر نهاده و آن نزدیکی دیدگاهای کشورهای عرب منطقه با رویکرد تهاجمی آمریکا در قبال ایران است. برای تناقضات درون منطقه ای با کمک گرفتن از شاخص های رئالیستی مانند اصل موازنه قدرت، عدم اعتماد و غیره، تلاش خواهیم نمود که این حوادث و رخدادهای مهم خاورمیانه و تاثیر آن بر روابط ایران با شورای همکاری خلیج فارس را واکاوی نموده و آن را با رهیافتی علمی توضیح دهیم.
    کلیدواژگان: اشغال عراق، جنگ سی و چهار روزه، دولت شیعی، مساله هسته ای
  • مجید وحید صفحه 287
    در این مقاله مقوله سیاست گذاری فرهنگی در چارچوبی معطوف به نظریه، مدل و مرجعیت مورد توجه قرار می گیرد. در بعد نظری عرضه داشت های دو جریان بزرگ جامعه شناسی (جامعه شناسی سازمان ها و جامعه شناسی ساختار گرای تکوینی) با یکدیگر مقایسه می شوند. این دو جریان به ترتیب برداشت هایی انتقادی و در عین حال مثبت، و مبتنی بر سوءظن و منفی از مداخله دولت در سیاست های عمومی و به تبع آن سیاست های فرهنگی را پیش رو می گذارند. در زمینه مدل، سه مدل سیاست گذاری فرهنگی مرتبط با سه کشور ایران، فرانسه و ایالات متحده آمریکا موضوع بحث واقع می شود. این سه کشور را می توان از دولت حداقل تا دولت حداکثر مورد طبقه بندی قرار داد. در خصوص مرجعیت، بر شکل گیری مرجعیتی بین المللی در ارتباط با سیاست های فرهنگی تاکید می شود. چنین مرجعیتی برخی مدل های سیاست گذاری را با چالش هایی اساسی رو به رو می کند.
    کلیدواژگان: Politiques publiques de la culture، سیاستگذاری فرهنگی، مدل، مرجعیت بین المللی، نظریه
  • بخش ضمیمه
  • عباس خلجی صفحه 309
    در این نقد کتاب، اندیشه های سیاسی و اجتماعی سعید حجاریان بررسی، و محتوای کتاب «از شاهد قدسی تا شاهد بازاری»، به طور مختصر معرفی می شود. عرفی شدن دین در سپهر سیاست، محور اساسی مباحثی است که در حوزه ی سنت، گفتمان، ایدئولوژی و آرمان شهر، تحلیل و تبین می شود. در واقع، رهیافت بنیادین حجاریان، نگرش جامعه شناختی به مقوله عرفی شدن در حوزه جامعه شناسی سیاسی و مسایل توسعه ی ایران است. نگارنده با اتخاذ رویکردی انتقادی، رهیافت، چارچوب نظری و اندیشه های حجاریان را به چالش می کشد و در پایان نتیجه می گیرد که حجاریان بدون در نظر گرفتن واقعیت های موجود جامعه ایران و با تفسیری موسع به نتایج مطلوب و دلخواه دست می یابد.
    کلیدواژگان: ارزش و هنجار، اسلام، ایدئولوژی، توسعه، دنیاگرایی، سنت، سکولاریسم، عرفی شدن، فقه و شریعت، گفتمان، مدرنیته، مسیحیت، مصالح عمومی، منافع ملی، یواخیم فیوره ای و امام خمینی
|
  • Davood Aghaee Page 1
    By the end of Iran-Iraq war and the need for reconstruction of the regions damaged during the war, the changes in the world social and economic structure and the fall of Soviet Union marked the changes in international and domestic relations. These developments paved the way for the revision of Iranian foreign policy and engaging in an active dialogue with the rest of the world. The collapse of Soviet Union and disappearance of the world bi-polar order gave a more freedom and discretion to the EU in its international relations from the United States policies. This independent position by EU reflects the converging interests among the member states of EU for expanding ties with Iran, in particular in economic sphere. Because of the absence of the United States in economic activities in Iran, EU's access to the Iranian market is more attractive for EU. EU was keen not to lose this opportunity.In this paper we shall review the international, regional and local developments which led to the expansion of the interactions between Iran and EU in the above period.
  • Mohammad Hassan Elahi Manesh Page 29
    The ((object of study)) in this essay should be defined as the impact of political culture of ((the Islamic Republic of Iran))'s elite on national identity in an epoch-making period of hej. 1357 to 1380; & in conformity with this end, two important & correlative raised queries cross the mind: a) has ((the Islamic Revolution))'s ideology affirmatively affected the consolidation & continuation of Iran's territorial identity? b) has social contribution & political mobilisation positivehy affected the consolidation & continuation of Iranian nationalism.In reply to the above-mentioned questions,firstly we divide the period into three separate historical eras & afterwards, basing upon these different historical eras, we shall elaborately analyse & assiduously evaluate three dialectics about the effectuality of intellectual's political culture upon national identity & its principles (such as Iran's political geography, nationality & Iranian nationalism
  • Ahmad Bakhshayesh Ardestani Page 55
    The aim of this article is to discourse the meaning of Hermeneutiecs; It's origins, Divisions and applications in Political conceptsThe concept of Hermeneutics has been derived from three elements which are; Text or context, Interperator (Hermous) and audiences or those who are addressed.These three elements intend to deal with explanation of hidden dark points which rulled on universe of Nature and Humanity. However, we should know that each concept in this world, is always evolved and changed. Thus we have tried to present an explanation of such development of concepts in this essay.
  • Mohammad Jafar Javadi Arjmand Page 67
    In recent two decades, the international system has encountered a new period that is called Globalization. Globalization has not only affected the states’ sovereignty, but has also led to the formation new players in world’s arena which have dominated the world’s economics. Governments’ reaction to globalization has been differed. Some of them have resisted in this process, while others have tried to create new political and economical capacities in order to adapt to globalization. This paper has tried to discuss the impact of economics globalization on Iran’s Foreign Policy making. The requirements of economics globalization have been considered from two aspects: first, economics approach to foreign policy which has led to the appearance of the role of economics instruments in Iran’s foreign policy. Second, adopting dialectic method to confronting globalization which could lead to changes in decision maker’s attitudes, the efficiency and the development of Islamic Republic of Iran’s Foreign Policy. Any way, entering the globalization arena is an essential political decision and one of the ways to remove the possible obstacles in the process of globalization is to reform the economical structure of the Islamic Republic of Iran.
  • Ahmad Rashidi Page 113
    For this article democracy is guaranteed by the Unity between community and government. the views of well known democracy scholars and also development of capitalism (from classical liberalism to revisionist liberalism and then to new-liberalism) explain the necessity of this unity for democracy existence. This research urges that accelerating globalization process has weakens the unity between community and government, and subsequently democracy is facing a crisis. various theoretical endeavors has been made by scholars to explain future of democracy in the globalization age. these theories, in this paper, has been classified and studied within three group including “End of Democracy”, Cosmopolitanism” and “Reflexive Modernization”.
  • Sohrab Shahabi, Mohammad Hasan Sheikholeslami Page 139

    From the first days of its establishment, Economic Cooperation Organization (ECO), as an economic integration comprising 10 developing countries located in a region of geo-economic and geo-strategic importance, with considerable population and market size, significant reservoirs of oil and gas and profuse raw materials has been of interest of international and regional experts and scholars. However, the interests have recently been of more critical nature; to the extent that some scholars contend that it is now a failed organization or has been transformed to a mere forum. The present article investigates the main arguments of the critics and provides some counter-arguments. It also introduces a few specific indicators more suitable for reviewing the Organization's performance. Utilizing these indicators, ECO's achievements and failures are reviewed in the second section of the article. As a result of the said review, last section of the article has been devoted to the presentation of some recommendation for strengthening, enhancement and expedition of achieving of the Organization to its main goals and objectives.

  • Hossein Motafakker Page 193
    Nowadays rote and position of each country for achiving to national interest in international scences depend to world geopolitical strategies and the other hand national securityof eaceh country has near communication to national power and geopolitical and threat of that country. In this base geopolitical strategies has effected to national seeuniy of country. changing of Ameriean geopolitical strategies after dispution of geopolitical balanee during of cold war had very counseqenced in world and reginal scences especially in the Middle East that Iran is in the center and exile of it.This changing caused serius argument about of national security of Iran. Especially that the U.S.A in age after cold warr for put the middle East as perfect own geostrategy and direction adopted this geoeconomic with own geostrategy areas and to follow composed peacehul. in the bourder of north, west, and south of new heartowd that form. This changing had made this question that what relation has betwean changing of U.S.A geopolitical strategies and national security of Iran?What is the deffened strategy with probably threats of national security of Iran? This article supply to finding for answering to questions.
  • SOCIAL JUSTICE IN THE ECONOMIC SCHOOL OF ISLAM AND LIBERALISM
    Seyed Mohammad Mahmoudi Page 237
    The main purpose of liberalist economy which has been found on the basis of utilitarianism philosophy deems to be economic growth and public welfare. In theis way, it has been an instrument in the service of capitalism. Furthermore, its achievements have been wide difference of classes and the continuation of richness of some particular groups and finally the spread of the oppression and injustice.In this article, we are going to discuss the fact that although some liberalist philosophers and economists talk about justice in distribution, however, essentially, principles and basesof this school deny justice and this paradox is because of the incompatibility of liberalist principles with justice. The main purpose of liberalism is akind of growth and development which is contrary to justice. But conversely, the important characteristic of the economic system of Islam is that its commands and laws including its economic laws are based on justice, a concept which is rooted in principles and bases of this religion.In addition to the perfect collection of laws, principles governing to the ownership, production, distribution and economic growth and development in this economic system are in harmony whith the main goal of justice.
  • Bahram Mostaghimi , Nabiolla Ebrahimi Page 267
    The Purpose of present article is to review relations between Islamic Republic of Iran and the Persian Gulf Cooperation Council since 2003. This review is based on the analysis of historic events and affairs, such as Iraq occupation and formation of shiee government in that coumtry, the dilemma of a nuclear Iran, and thirty four day war in Lebanon in this period of time By the development of shiee discourse in the region as a result of increase in shiee power in Iraq, and sensitiveness of sunni Arbab countries towards the establishment of a strategic alliance between Iran and Iraq as well as Lebanon events as evidences for the formation of shiee crescent, the Middle East entered in a new disourse challenge. This challenge have had considerable influence on how resolve or escalate Iran's muclear crisis. It has happened by convergence between Arab countries points of view and US invasive approach to Iran. For intra-regional contradictions we try to keep under observation important events and affairs in the Middle East and their influence on Iran's relation with the Persian Gulf cooperation Council and explain it by a scientific approach. It will be done by using realist indices such as balance of power and suspicious between two sides.
  • Madjid Vahid Page 287
    Cet article représente une structure tripartite. La première partie, consacrée à la question de la théorie, est l’endroit de l’analyse de la contribution des courants sociologiques de M. Crozier et de P. Bourdieu à l’étude de l’Etat en action. Dans la deuxième partie, l’attitude de trois pays vis-à-vis des politiques culturelles sera mise en lumière. Nous pensons que la R.I. d’Iran, la France et les Etats-Unis d’Amérique représentent trois modèles en la matière qui se diffèrent les uns des autres sur des points essentiels. Enfin, la dernière partie nous procure l’occasion de mettre l’accent sur la formation d’un référentiel international en matière des politiques culturelles – préservation et promotion de la diversité culturelle – qui ne manquera pas à mettre certains modèles des politiques culturelles face à des défis substantiels.
  • Abbas Khalaji Page 309
    In this article, the social and political thoughts of Saeed Hajjarian are studied. The content of his book, Az Shahed-e Ghodsi Ta Shahed-e Bazari is introduced. The secularizing of the religion on the sphere of politics is the basis of all studies done in different fields such as tradition, discourse, ideology, and utopia. In fact, Hajjarian,s basic approach is his attitude toward the secularism in political sociology and issues related to Iran,s development. The writer tried to challenge Hajjarian,s theoretical framework, his approach and thoughts with a critical thinking and conclude that Hajjarian did not consider the current facts in Iran. However, in a broad sense he achieved his desired conclusions.