فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و ششم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1395)

فصلنامه سیاست
سال چهل و ششم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/04
  • تعداد عناوین: 14
|
  • علی اردستانی* صفحات 287-301
    برای تاسیس یک دولت به مفهوم حقیقی آن چه باید کرد؟ ادبیات علم سیاست مملو و آکنده از راه حل ها و فرمول های ساده و پیچیده اقتصادی، جامعه شناختی، سیاسی، فرهنگی و جز آن است. اگرچه نمی توان منکر اهمیت این نظریه ها شد، واقعیت این است که کاربست آنها در بسیاری از کشورها در بهترین حالت به جوامعی ناهمگون و فاقد انسجام انجامیده است. درحالی که می توان بر حسب رشته های مختلف علمی این امر را توضیح داد، از منظر مقاله حاضر دلیل آن را باید در فقدان یک سنت فکری عقلانی مدون و منسجم جست وجو کرد. بدون وجود یک سنت عقلی منسجم و ریشه دار، نمی توان انتظار داشت یک دولت مدرن واقعی شکل گیرد. در صورت نیاز به تاسیس چنین دولتی، فلسفه سیاسی به عنوان نخستین تلاش فکری انسان برای عقلانی سازی سیاست هنوز می تواند مورد توجه باشد. مقاله حاضر می کوشد با تمرکز بر فلسفه سیاسی و کندوکاو در چیستی و ماهیت آن، توجه خوانندگان را به امکانات بالقوه این مکتب فکری برای تاسیس یک دولت مدرن عقلانی جلب کند.
    کلیدواژگان: دولت، عقلانیت، فلسفه سیاسی، قانون، جامعه سیاسی، نظم سیاسی
  • محمد توحیدفام *، شهاب دلیلی صفحات 303-321
    تحول پدیده ها و تغییر روابط پیرامونی آنها با یکدیگر در گستره ای جهانی پتانسیل آن را دارد تا بر حوزه هایی چون اقتصاد، سیاست، فرهنگ و... تاثیر بنیادین نهد. فرایند جهانی شدن با ویژگی هایی چون ظهور «دهکده الکترونیک جهانی»، «انقلاب اطلاعات»، «فشردگی زمان و مکان»، «گسترش آگاهی جهانی»، «ارتقای خودآگاهی جمعی بشری» و... شناسایی می شود؛ «شهر»ها نیز در تاثیر و تاثری متقابل با فرایند جهانی شدن قرار دارند و امروزه شاهد روابط «شهرهای جهانی» در شبکه ای از کلان شهرها هستیم. این تغییر و تحولات معنادار جهانی عمده عامل تحول در «دیپلماسی» به عنوان نقطه کانونی حوزه سیاست و فرایند جهانی شدن است؛ آنچنان که دیگر صرفا «دیپلماسی سنتی» در غالب روابط صرف دولت ملت ها توان غلبه بر مسائل و وضعیت موجود را ندارد. سوال اصلی این نوشتار آن است که «تاثیرات تغییرات جهانی شدن بر شهرها و حوزه روابط سیاسی به طور همزمان، چگونه بر روابط بین الملل و مشخصا دیپلماسی دولت ملت ها تاثیر نهاده است؟». از آنجا که هر گاه ساختارهای جهانی دستخوش تغییر و تحول شوند، دیپلماسی نیز متحول می شود، می توان گفت که (فرضیه) «دیپلماسی همگام با تحولات جهانی شدن در عرصه فروملی و فراملی رو به سوی دیپلماسی های موازی ای چون دیپلماسی شهری آورده است» و از سطح صرفا دولت ملت های رسمی به سمت بازیگران غیردولتی حرکت نموده و در گستره جهان محلی شدن، اقدام به ایجاد روابط دو و چندسویه کرده است. این تحول، وضعیت جدیدی را در روابط بین الملل ایجاد کرده و فرصت های متقابلی را پیش روی بازیگران دولتی و غیردولتی به یکسان نهاده است.
    کلیدواژگان: پارادیپلماسی، جهانی شدن، دیپلماسی، دیپلماسی شهری، شهرهای جهانی
  • محسن عباس زاده* صفحات 323-342

    با وجود اجماع کلی بر تعبیر دموکراسی به «حکومت مردم بر خود»، دلالت های عینی آن همواره مناقشه برانگیز بوده است. مناظره بین دو رویکرد، از نمونه های اساسی این مناقشه است: 1. رویکرد «توصیفی/ روش شناختی» که دموکراسی را سازوکاری نهادی برای چرخش قدرت بر پایه رای توده ها تعریف می کند؛ 2. رویکرد «هنجاری/ هستی شناختی» که دموکراسی را نوعی شیوه زندگی مبتنی بر آزادی و برابری می داند که تحقق واقعی آن مستلزم گسترش دایره شمولیت دموکراتیک به روی همه اقشار است. در این نوشتار، «پولیارشی» به عنوان دموکراسی کثرت گرای مدرن (رویکرد نخست) و «دموکراسی رادیکال» به عنوان دموکراسی کثرت گرای پسا مدرن (رویکرد دوم) مقایسه می شوند؛ با این فرض که استراتژی رادیکال دموکراتیک لاکلائو و موفه را می توان به منزله گذار از سنت رفتارگرایانه و تنگ دامنه کثرت گرایی کلاسیک متفکرانی چون رابرت دال، در جهت بازیابی آرمان های اصیل دموکراسی (به پشتوانه تغییر گرانیکای تحلیل سیاسی در اثر چرخش پسامدرن) تفسیر کرد.

    کلیدواژگان: پسامارکسیسم، جنبش های اجتماعی، خرده، سیاست، رفتارگرایی، قدرت، کلان، گروه های ذی نفوذ، گفتمان، مشارکت سیاسی
  • سید مجتبی عزیزی* صفحات 343-361
    یکی از مهم ترین شاخصه های فلسفه اجتماعی لیبرال از منظر متفکران قائل به این نظر، بی طرفی حکومت لیبرال در میان تلقی های رقیب از سعادت است. ازاین رو یکی از ایده آل های مورد نظر لیبرال ها آن است که دولت از مسئله تعیین خیرهای اجتماعی و سوق دادن شهروندان به سوی یک فضیلت خاص خود داری کند و در میان نگاه های مخالف و رقیب در این زمینه کاملا بی طرف بماند. مقاله حاضر با بررسی آثار برخی از متفکران لیبرال و با استفاده از محصولات فکری منتقدان لیبرالی نشان می دهد که مسئله بی طرفی، آنچنان که برخی متفکران تصور کرده اند، ساده و بدون اشکال نیست. آثار این متفکران نشان از آن دارد که تعیین معنای دقیق و مورد توافق از بی طرفی لیبرالی بیش از آنچه در بادی امر به نظر می رسد، معضل ساز بوده است. بی طرفی لیبرالی دچار سردرگمی ها و پیچیدگی هایی است که می توان از آنها به عنوان سردرگمی های معضل ساز و مسئله آفرین یاد کرد. یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که تلاش های شایان توجه صورت گرفته از سوی متفکران لیبرال در این زمینه با موفقیت همراه نبوده است و این شاخصه اصلی حکومت های لیبرال با سردرگمی جدی روبه روست. متن حاضر به بررسی و تحلیل این مفهوم لیبرالی می پردازد.
    کلیدواژگان: بیطرفی، دولت بیطرف، فلسفه اجتماعی، لیبرالیسم، نابسامانیها
  • محمود غفوری *، محمد داوند صفحات 363-382
    به گزارش سازمان های حقوق بشری با وجود کوشش سازمان های فعال مردم نهاد در آمریکا و جامعه مدنی جهانی، دولت ایالات متحده حقوق بسیاری از شهروندان آمریکایی و مردمان بومی سایر کشورها را نقض می کند. این پژوهش بر این باور است که تداوم این معضل در چند دهه اخیر، به علت حاکمیت نظام نومحافظه کاری شدت بیشتری پیدا کرده است. تفکر نومحافظه کاری به نابرابری انسان ها از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و سیاسی اعتقاد دارد؛ درحالی که موازین حقوق بشری به برابری انسان هادر تمامی ابعاد زندگی بشر تاکید می ورزند. شایان ذکر است که نومحافظه کاری یک مشی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است که در واکنش به دولت رفاهی (نظام مستقر پس از جنگ دوم جهانی) در کشورهای سرمایه داری موجب گردش به راست آنها شده و اعم از نومحافظه کاری احزاب محافظه کار سنتی این کشورهاست. ازاین رو، در نظام نومحافظه کار آمریکا، رهبران این کشور اندیشه هایی همچون برتری سفیدپوستان نسبت به سیاه پوستان، تنبیه شدید جنایتکاران، تاثیر و نظارت بر زندگی شهروندان، بازار آزاد و کاهش مالیات، جلوگیری از گسترش حقوق شهروندان، مخالفت با فمینیسم و نابرابری های طبیعی و چیرگی بر جهان را دارند که نقض حقوق سیاه پوستان، زندانیان و شهروندان، فقرا، مهاجران، زنان و حمله موشکی پهبادهای آمریکایی به غیرنظامیان پاکستانی و یمنی را موجب می شود.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، نابرابری، نومحافظه کاری
  • محمدصادق کوشکی*، فرشته میرحسینی صفحات 383-402
    یکی از مسائلی که در چند سال اخیر در منطقه غرب آسیا اهمیت یافته است، تلاش کشورهای غرب آسیا برای ایجاد و احیای برنامه های اتمی است. این مسئله می تواند دارای ابعاد صلح آمیز یا نظامی باشد و مولفه های قدرت و امنیت در منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد. کشورهای منطقه تا سال 2006 بر غیرهسته ای بودن خود تاکید داشتند. اما از این زمان به بعد به تدریج رویکرد سنتی این کشورها در خصوص مسئله هسته ای تغییر یافته و تلاش آنها برای حرکت در مسیر هسته ای شدن آغاز شده است. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که امنیت انرژی چه تاثیری بر توسعه برنامه اتمی کشورهای غرب آسیا داشته است؟
    کلیدواژگان: امنیت انرژی، انرژی هسته ای، برنامه اتمی
  • الهه کولایی*، یوسف مزارعی صفحات 403-421
    این نوشتار در پی آن است تا ریشه های شکل گیری یکی از پدیده های سیاسی و اجتماعی، یعنی یک حزب سیاسی را در دوره ای مشخص از تاریخ معاصر ایران واکاوی کند تا به واسطه آن بتوان از تحلیل های سطحی و همیشه در دسترس که همواره نتایج ساده و اغلب گمراه کننده در پی دارد، فراتر رود و امکان شناخت دقیق تر آنها را فراهم آورد. چگونگی شکل گیری حزب کارگزاران سازندگی و نقش برنامه های نوسازی دولت هاشمی رفسنجانی در آن، پرسش اصلی این پژوهش است که برای تبیین آن از میان سه نظریه رایج، نظریه نوسازی مبنای نظری قرار گرفته و از روش تحقیق تحلیل داده های ثانویه استفاده شده است. در نظریه های جدید نوسازی به جای تمرکز بر الگوی نمونه، به ویژگی های تاریخی و خاص هر جامعه توجه می شود. یافته های این پژوهش نشان می دهد، میان نوسازی دولت هاشمی و شکل گیری حزب کارگزاران ارتباطی استوار وجود دارد، زیرا نوسازی دولت هاشمی، دگرگونی های شایان توجهی در شاخص های توسعه در ایران ایجاد کرد که به احیای طبقه متوسط جدید و مبنای شکل گیری حزب کارگزاران و پیروزی های آن حزب در انتخابات بعدی منجر شد و حزب کارگزاران را به عنوان یک نیروی اصلی مدافع اصلاحات سیاسی و اقتصادی، آزادی های اجتماعی و مدارای فرهنگی وارد فضای سیاسی ایران کرد.
    کلیدواژگان: حزب سیاسی، طبقه متوسط، کارگزاران سازندگی، مشارکت سیاسی، نوسازی، نهادمندی
  • عبدالمجید مبلغی* صفحات 423-439
    مقاله پیش رو به بررسی امکان تطبیق فقه حق/تکلیف گرای مشروطه بر دموکراسی مشورتی اختصاص دارد. مدعای نوشتار وجود استعدادی معرفت شناختی در فقه نائینی در مشروطه است که، در صورت بسط یافتن و جدی گرفته شدن، رویکرد به دموکراسی مشورتی را به نحو موثری ممکن و تسهیل خواهد کرد. در این مقاله به سطوحی از شباهت معرفت شناختی میان دموکراسی مشورتی و فقه حق/تکلیف گرای مشروطه پرداخته شده است. این شباهت ها در عدم ابتنای هر دو بر مبانی فلسفی مضمون ساز، توجه هر دو به حقوق مرکزی آزادی و برابری در مسیر ایجاد فرایندهای منجر به مشارکت عمومی و تولید نظامی حقوقی متعاقب آن، به منظور انجام این مهم بر پایه دو حق مذکور است.
    کلیدواژگان: آزادی، برابری، دموکراسی مشورتی، شباهت معرفت شناسانه، شکاف معرفت شناسانه، فقه حق، تکلیف گرای مشروطه، نائینی
  • محمدرضا مجیدی*، عزیزاله حاتم زاده صفحات 441-455
    پس از جنگ جهانی دوم، مردم و دولت های اروپایی از گروه های راست گرای افراطی روی گردان شدند و فعالیت این گروه ها نیز غیرقانونی اعلام شد. با این حال، در طول دهه اخیر شاهد تقویت پایگاه اجتماعی این احزاب قدرت یابی سیاسی آن ها در کشورهای مختلف اروپایی هستیم. قدرت یابی این گروه ها در کشورهای اروپایی از عوامل گوناگونی ناشی شده است و به نوبه خود می تواند پیامدهای مهمی برای کشورهای اروپایی و به ویژه اتحادیه اروپا درپی داشته باشد. در این مقاله سعی می شود تا به مهمترین علل و پیامدهای قدرت یابی گروه های راست گرای افراطی در کشورهای اروپایی پرداخته شود. بر اساس یافته های تحقیق، در زمینه علل قدرت یابی راست های افراطی به نظر می رسد که موضوعاتی مانند مهاجرت و بحران اقتصادی نقش مهمی را ایفاء کرده اند. در رابطه با پیامدهای قدرت یابی این گروه ها، تشدید مهاجرستیزی از یک سو، و تقویت مخالفت ها و بدبینی به روند همگرایی اتحادیه اروپا از سوی دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، راست افراطی، مهاجرت، بحران اقتصادی، ناسیونالیسم
  • نسرین مصفا *، بهرام عین الهی صفحات 457-475
    نظام بازار آزاد سرمایه داری نظامی است که از سطح آرمان فراتر رفته و در سطح جهانی تحقق یافته است، اما با وجود دستاوردهای مادی که برای بشر داشته به علت نقش آن در تخریب و نابودی محیط زیست کارکرد خود را از دست داده است. این عملکرد منفی در خلا شکل نگرفته وناشی از مبانی نظری این نظام است. نظام جهانی اسلام یک نظام آرمانی است و مبانی نظری آن، که از قرآن و سنت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) قابل استخراج است، به گونه ای است که علاوه بر حفظ توازن طبیعت آن را کمال می بخشد. با بررسی مبانی نظری نظام اسلامی و مقایسه آن با مبانی نظری نظام بازار آزاد سرمایه داری می توان پی برد که نظام اسلامی بر خلاف نظام بازار آزاد قادر است تا بحران زیست محیطی کنونی جهان را حل کند. هدف مقاله حاضر تبیین علل اصلی این بحران ارائه یک راه حل ریشه ای در این زمینه است.
    کلیدواژگان: بازار آزاد، توسعه پایدار، عدالت بین نسلی، محیط زیست، منطق تکلیف، منطق نتیجه، نظام اسلامی
  • محمد ملک زاده* صفحات 477-496
    امروزه اتهام خشونت گرایی و افراطی گری به اسلام و مسلمانان به یکی از جلوه های اسلام هراسی در غرب تبدیل شده است. در این میان اگرچه عملکرد افراطی و خشن برخی از جریان ها و گروه هایی که خود را منتسب به دین اسلام می دانند در ارائه چهره ای نامناسب از شریعت محمدی (ص) بی تاثیر نبوده است، با توجه به اینکه از یکسو عملکرد چنین گروه هایی همواره مورد انزجار و عدم تایید از سوی اکثریت مسلمانان و مذاهب اسلامی بوده و از سوی دیگر شواهد و اسناد موجود بر حمایت های مستقیم و غیرمستقیم قدرت های غربی از چنین جریان هایی دلالت دارند، عملکرد این جریان ها را هرگز نمی توان به حساب جریان اسلامی نهاد. این پژوهش ضمن رد ادعای انتساب خشونت گرایی به جریان اسلامی، از طریق تحلیل محتوای اسناد و شواهد موجود، ریشه عوامل واقعی خشونت و تروریسم در جهان را در ماهیت نظام سرمایه داری و لیبرالیستی غرب جست وجو می کند.
    کلیدواژگان: اسلام، تروریسم، خشونت، غرب، نظام سرمایه داری
  • رضیه موسوی فر* صفحات 497-514
    روابط ایران و آمریکا در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برای طرفین برخوردار بوده است. فرازوفرودهای این رابطه و علل و عوامل آن همواره مورد توجه پژوهشگران و اندیشمندان روابط بین الملل از جمله صاحب نظران دو کشور بوده و است. هدف این مقاله بررسی نقش اسرائیل، بر تداوم تیرگی روابط ایران و آمریکاست. تداوم تیرگی و قطع بودن روابط رسمی ایران و آمریکا، با توجه به پیشینه تاریخی روابط دو کشور، وجود منافع مشترک منطقه ای، همراه با لحاظ کردن فرصت های پیش آمده برای ترمیم و بهبود روابط، سوالی را فراروی پژوهشگران روابط بین الملل قرار می دهد که چرا روابط دو کشور با ورود به دهه چهارم انقلاب همچنان تیره وتار است، علل و عوامل اساسی تداوم تیرگی روابط میان دو کشور کدام اند و کدام عامل وضعیت موجود را استمرار بخشیده است؟ در پاسخ فرضیه های متعدد و مختلفی مطرح است که نگارنده با استناد به تغییر فاحش در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اسرائیل - در مقایسه با دوره قبل از انقلاب -، عامل اصلی تداوم دشمنی دو کشور را در همین نکته جسته و مخالفت ایران با اسرائیل و به تبع آن مخالفت با روند صلح خاورمیانه را عامل اصلی وضع موجود دانسته و با ارائه شواهد و تحلیل مستندات، به تایید فرضیه مذکور اهتمام ورزیده است. این مقاله با رویکردی تبارشناسانه(تاریخی-تحلیلی) نگاشته شده است و سرشتی مروری دارد. مهم ترین یافته علمی این پژوهش حاکی از تاثیر انکارناپذیر متغیر اسرائیل بر روابط ایران و آمریکاست.
    کلیدواژگان: ایران، آمریکا، اسرائیل، صلح خاورمیانه، روابط استراتژیک
  • علی اشرف نظری* صفحات 515-530
    پژوهشگران روان شناسی اجتماعی باورهای نادرست افراد در مورد شخصیت، رفتار، نگرش، شایستگی ها، و در ارتباط با هر نوع گروه (جنسیت، نژاد، طبقه، شان، محل زندگی،...) را تصورات قالبی می گویند. تصورات قالبی در بردارنده هر نوع شناختی نسبت به افراد و گروه های دیگر نیست، بلکه مشتمل بر تصورات نادرست و غیردقیق درباره آنهاست. به تعبیر بهتر، افراد ممکن است به رغم داشتن برخی اطلاعات محدود یا مبهم، در فرایند قالبی سازی برخی از واقعیت ها را به صورتی اغراق آمیز مورد توجه قرار داده و تعمیم دهند. مسئله اصلی مقاله حاضر، فهم دلایل و زمینه های شکل گیری نگرش ها و تصوراتی است که هر یک از ما به صورت قالبی و کلیشه ای در ارتباط با محیط پیرامونمان به دست می آوریم و به دیگران منتقل می کنیم. فهم و سنجش میزان ارتباط عواملی مانند جنسیت، سن، محل سکونت، موقعیت اقتصادی، وضعیت اشتغال، میزان تحصیلات، رشته تحصیلی و تصورات قالبی، هدف اصلی این پژوهش است. در این پژوهش تلاش خواهد شد با کاربست روش پیمایشی، دیدگاه بخشی از افراد جامعه (دانشجویان دانشگاه تهران) درباره گروه های هویتی موجود در جامعه درک و تجزیه وتحلیل شود.
    کلیدواژگان: تصور قالبی، پیشداوری، دانشگاه تهران، شناخت، طبقه بندی، هویت، یادگیری اجتماعی
  • حسام الدین واعظ زاده* صفحات 531-552
    در این مقاله، جایگاه و تاثیر اندیشه هالفورد مکیندر، واضع نظریه قلب زمین، در سیاست های جهانی بریتانیا طی سه دوره زمانی از اوایل قرن بیستم تا زمان حاضر بررسی شده است. این مقاله، ضمن توجه به روند تکامل تاریخی و سیر تکوین دیدگاه ژئوپلیتیک مکیندر، با بررسی متغیرهای موقعیت سرزمینی، قدرت، جبر ژئوپلیتیک و رقابت های ژئوپلیتیک، جایگاه این نظریه در روابط خارجی بریتانیا را مورد مطالعه قرار می دهد. امتیازها و ضعف های ژئوپلیتیک بریتانیا، موقعیت سرزمینی آن و ارتباط معنادارش با عامل قدرت در حوزه سیاسی و اقتصادی این کشور اهمیت بسیاری دارد. این دیدگاه که نظریه هارتلند برای رهایی از تنگناهای جبر ژئوپلیتیک بریتانیا و در راستای توسعه امپراتوری بوده است، بررسی می شود. مکیندر ابتدا در شناخت امتیازها و ضعف های ژئوپلیتیک بریتانیا، و در مرحله بعد، برای ارائه راه حل به منظور جلوگیری از افول امپراتوری و نیز استمرار و نفوذ آن در عرصه جهانی تلاش کرد. اسناد ارائه شده، نشان می دهد که نوع و مدل روابط خارجی بریتانیا با جهان، به ویژه در راستای حفظ توازن قدرت و استمرار نفوذ این کشور، تا حد چشمگیری تحت تاثیر نظریه مکیندر بوده است که در برخی نقاط جهان، از جمله خاورمیانه همچنان ادامه دارد.این تداوم، در مناسبات و تعاملات جهانی این کشور و روابط ویژه اش با ایالات متحده آمریکا پس ازجنگ جهانی دوم عینیت و نمود بیشتری داشته است.
    کلیدواژگان: بریتانیا، توازن قدرت، رقابت های ژئوپلیتیک، سیاست خارجی، سیاست های جهانی، هارتلند، هالفورد مکیندر
|
  • Ali Ardestani* Pages 287-301
    What should be done to establish a state in its true sense? The political science literature is full of simple and complex solutions- economic, sociological, political and cultural – to establish it. Although we cannot deny the importance of these theories to be, but the fact is that its application in many countries is at best led to heterogeneous and inconsistent communities. While this can be explained in terms of different scientific disciplines, from the perspective of this paper, it should be due in the absence of a comprehensive and coherent intellectual tradition. Without a coherent intellectual tradition, you cannot expect to form a real modern state. If you require a State of this type, Political philosophy as the first human intellectual effort to rationalize the politics can still be considered. To focus on political philosophy and exploring the nature of it, the present article tries to pay an attention the potential possibilities of this school for the establishment of a modern intellectual state.
    Keywords: rational state, law, political system, political philosophy, rationality, political society
  • Mohammad Tohidfam *, Shahab Dalili Pages 303-321
  • Mohsen Abbaszadeh* Pages 323-342

    Although there had been consensus on defining the democracy as "the people govern themselves", but objective implication of such vision have seen controversial. Nowadays, this conflict is refer to two principal approach: 1)The "explainatory/methodological" approach that defines democracy as an institutional mechanism for turn-in politics by people's Vote. 2) The "normative/ontological" approach that considers democracy as a kind of form of life, which is based on liberty and equality, that is due to expanding the scope of democratic inclusiveness onto all strata. In this essay compares the "polyarchy", as a modern pluralist democracy (the case for first approach) with the "radical democracy", as a postmodern pluralist democracy (a case for second approach);Supposing that Laclau & Mouffe's radical democratic project might be interpreted as the revival of the original ideals of democracy, based on the postmodern turn and shift in political analysis base, by going beyond from restricted / behavioral tradition of classic pluralism in the vision of thinkers like Robert Dahl.

    Keywords: Behavioralism, Discourse, Interest groups, Macro, politics, Micro, Post Marxism, Social movements
  • S. Mojtaba Azizi* Pages 343-361
    Liberal thinkers believe that one of the main features of liberal Public philosophy is the Liberal state neutrality among competing Attitudes of happiness. Hence, one of the liberal ideals is that state refrains to determine the public goods and guiding people towards a particular virtue and so state remains neutral among opposition and competing views in this regard. By studying the books and articles of some liberal thinkers and liberal critics, this article shows that neutrality of state, as some scholars have thought, is not simple and solved. The works of these scholars show that the determination of the accepted and exact meaning of liberal neutrality is more Problematic. Indeed neutrality of state in liberal thought face with the problem and complexity that called problematic confusion. The results showed that the efforts of liberal thinkers in this field have been unsuccessful and the main characteristic of liberal state is faced with a serious dilemma. The present article studies this liberal concept.
    Keywords: Liberalism, Public Philosophy, Neutrality, Neutrality of state, Discontents
  • Mahmoud Ghafouri *, Mohammad Davand Pages 363-382
    According to human rights organizations, inspite of active human rights organizations efforts in the United States, the US government breaches the rights of many American and non- American citizens throughout the world. This article tries to show that the breach of human rights is breach of domination of neo-conservatism in the western capitalist countries in the past few decades which believes in inequality of human being in the social, economic and political spheres. While principles of human rights believe in equality of man in all spheres of life. It should be noted that neo-conservatism here means a political, social and economic line of thought in reaction to welfare states programs of the western countries after the world war II, which has a different meaning from neo-conservatism in the usual sense.
    This made of thinking believes in inequality of human races, trade free from any government interference, reducing taxes, anti- feminism, exerting control over different aspects of human line including interception of cyber space and people’s communication.
    Keywords: Neo, conservatism, Human Rights, inequality
  • Mohammad Sadegh Koshki *, Fereshte Mirhosieni Pages 383-402
    One of the important issues in the Middle East Country is trying to establish or revive nuclear program over the past few years. This Subject can have peaceful or military dimension & components of power and security can be affected. the Regional Country Insisted on its being non-nuclear by 2006. But from this time, gradually altered the traditional approach of these countries on the nuclear issue and the effort is beginning to move toward nuclear Programs. This study seeks to answer to this question that - How will increased energy security resulting from the expansion of nuclear energy program in the region improve the security of the Middle East? The presumption is that regional nuclear energy program of the Middle Eastern states, Will improve the regional Security and then proliferate the attainment of sustainable economic development goals.
    Keywords: energy security, nuclear power, nuclear program
  • Elahe Kolaee *, Yoosef Mazarey Pages 403-421
    This paper is about to discover the roots of formation of one of the political and social phenomena called political party in a particular period of Iranian contemporary history. In the light of this kind of study we can go beyond the superficial and general analyses which are the characteristic of traditional and under developed societies unfortunately these analyses are used to justify all the phenomena and it’s clear that they often have too simple and misleading results. Studying the way of forming a particular political party leads to a better understanding of it. The main question of this study is the way of forming Kargozarane Sazandegi party and the role of the modernization of Hashemi government to explain this matter among common theories, the modernization theory is used as the theoretical basis and the method is also the analysis of the secondary data. The results of this research indicate that there is a relation between the modernization of Hashemi government and the formation of Kargozaran party. The modernization of Hashemi government created considerable changes in the criteria in Iran which led to the renewed of a new orange class and the formation of Kargozaran party and its continuing victories in different elections. This modernization also provided field of the emergence of Kargozaran party as the main defendant of political and economical reforms, social liberties and cultural tolerance in the political environment of Iran.
    Keywords: new middle class, modernization, political party, political participation, Kargozarane Sazandegi
  • Abdolmajeed Moballeghi* Pages 423-439
    This paper investigates the possibility of adopting Iran’s constitutional jurisprudence with deliberative democracy. It claims the existence of an epistemological potentiality that can make it logically achievable to approach to deliberative democracy from an Islamic Shi’a jurisprudential stand point. To examine this claim it focuses on epistemological comparisons between the two disciplines. It argues that we both there is a same procedural orientation by which these disciplines are trying to implement main values of justice and freedom as the standard framework for creating a defendable, and consequently, an acceptable law-based society. The paper results although these two disciplines are different in depicting their ideal society still there are some methodological chances for thinking of an Islamic jurisprudence adoptable with deliberative democracy.
    Keywords: Constitutional Jurisprudence, Naini, Deliberative Democracy, Justice, Freedom
  • Mohammad Reza Majidi *, Azizollah Hatamzade Pages 441-455
    After World War II, the people and European governments got disappointed from radical right groups, and their activities were banned. However, during the past decade, we witness the strengthening the social base of the mentioned political parties which are seeking power in different European countries. The reason why these groups have come to power is due to a variety of factors causing important implications for the European countries particularly for the Europe Union. This article is going to deal with the most important causes leading these groups to power and its consequences.
    Based on the findings of this research, it seems that some factors including immigration and economic crisis have had direct impact on the reemergence of radical right parties. Increase in objection toward the trend of immigration to European countries and integration in the European Union are among the most consequences of the rise of these parties.
    Keywords: Immigration, Radical Right, The European Union, Nationalism, Economic Crisis
  • Nasrin Mosaffa *, Bahram Einolahy Pages 457-475
    The Capitalism Free Market System is a system that has gone beyond the Ideal level and has realized in all over the world. Although it has some achievement for mankind, it has lost its function due to its role in destruction of environment. The theoretical bases of this system are lead to this negative operation. The Islam Universal System is an ideal system that its theoretical bases, that are originated from Quran, prophet and imam’s conduct, will lead to perfection, in addition to keep balance environment. By investigation of Islamic System theoretical foundations compared to Free Market System theoretical foundations it could be found that Islamic System will able to solve current global ecological crisis, unlike Free Market System. This article will explain main origins of this crisis and then propose a fundamental solution for this crisis, in addition to describe the current ecological crisis.
    Keywords: Free Market, Sustainable Development, Environment, Intergenerational Justice, Duty Logic, Conclusion Logic, Islamic System
  • Mohammad Malekzadeh* Pages 477-496
    Todays western accuse islam and muslims to violence and radicalism to frighten people of islam. In the interim however radical performance some of grops that know themselves muslim, it has not ineffective for bad picture of Mohammads religion, but for two reasons this subject not related to Islamic current: first, majority of muslims and Islamic religions don’t confirm these grops and hate them. Second, there are a lots of evidence for direct or indirect supports of western powers to them. This research while deny assertion relation between islam and radicalism, from solution of consept of this evidence, serch real reasons of violence and terrorism in the world, to inside nature of western capitalism and liberalism regime.
    Keywords: Capitalisms regime, Islam, Terrorism, Violence, Wstern
  • Razieh Mousavyfar* Pages 497-514
    Iran and US relationship has always been significantly important to both sides and its ups and downs and the reasons behind have constantly attracted the attention of the researchers and thinkers on international relations. Despite the existence of some opportunities to improve common regional relations and interests, the intellectuals in both countries have been mainly concerned about the change in Iran and US relationship from being strategic allies to becoming strategic enemies alongside an increase in hostilities even to the extent of taking military actions. The purpose of this paper is to analyze inimical relations between Iran and Israel and the peace process in the middle east and the effect of the negative position of the Islamic Republic of Iran about Israel and the middle east peace process on the continuance of the Iran and US disturbed relationship.
    Keywords: Iran, US, Israel, Middle East Peace Process, Strategic Relations
  • Aliashraf Nazari Pages 515-530
    Stereotype is misunderstandings about people with personality, behavior, attitudes, competencies, and in connection with any group (gender, race, class, status, location). Includes any type of cognitive stereotypes toward people and other groups, but misconceptions and inaccurate information contained on them. In other words, people may even have some limited information or ambiguous, in the process of molding or exaggerate some facts to consider and generalize.
    The main issue of this paper is to understand the reasons and grounds for the formation of attitudes and ideas that each of us got stereotyped and stereotyped in relation to the surrounding environment and to pass them. Understanding and assessing the associated factors such as gender, age, location, economic status, employment status, education level, field of study and stereotypes main purpose of this article. In this study will be presented with the application of a survey, the views of the people (students of University of Tehran) about the identity of the community groups understand and analyzed.
    Keywords: stereotype, prejudice, identity, social learning, recognition, classification, University of Tehran
  • Hessameddin Vaez, Zadeh* Pages 531-552
    This study attempts to explore the development and evolution of Mackinder's geopolitical thinking in world politics of British Empire and its influence thereafter. This research paper examines the characteristics of geopolitical perspective of Britain, through Halford Mackinder's Heartland theory during the three periods of the early twentieth century to the present time. In this regard, the paper will review variables of territorial status, power, geopolitical rivalries, and geopolitical determinism to explore the core thesis of Mackinder's geopolitics and implications of British international politics today. The article approaches realism/neorealism for understanding the role of Mackinder's geopolitical considerations in Britain's global politics. The Author argues that Mackinder primarily tried to identify geopolitical advantages and disadvantages of Great Britain, and then, finding solutions to sustain British Empire's life and prevent its decline. The findings show that interactions of identified factors played a role in policy development and geopolitical rivalries with other European powers. This article suggests that the foreign policy decisions of British statesmen have largely influenced by Mackinder's geopolitical variables in terms of balance of power and the continuity of Britain's influence during the Empire and in the present time in some parts of the world, including Eurasia and the Middle East. It suggests that Mackinder's theory is extensively used in international politics of America and Britain since the end of the Cold War.
    Keywords: Balance of Power, British Geopolitics, British Empire, Halford Mackinder, Geopolitical Rivalry, World Politics