فهرست مطالب

سیاست - سال سی و هشتم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1387)

فصلنامه سیاست
سال سی و هشتم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1387)

  • 340 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/12/20
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مقالات
  • سید رحیم ابوالحسنی صفحه 1
    هویت ملی از عوامل اصلی پایداری نظام های سیاسی و اجتماعی است: لذا یکی از اهداف و حوزه های اصلی جامعه پذیری سیاسی در همه نظام های سیاسی را تقویت و باز تولید هویت ملی تشکیل می دهد. اما این امر مستلزم شناخت و ارزیابی دقیق وضعیت هویت ملی در هر نظام اجتماعی است. ولی برای این سنجش لازم است ابعاد، عناصر و مولفه ها و شاخص های هویت ملی تعیین تا امکان اندازه گیری علمی بوجود آید. هویت ملی دارای ابعاد جامعه ای، تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و سیاسی است. که هر یک از ابعاد دارای مولفه ها و شاخص های خاص می باشند. در این مقاله سعی شده است این عناصر و شاخص ها تعیین و توصیف گردند، تا زمینه تدوین یک پرسشنامه برای انجام یک پژوهش فراهم آید.
    کلیدواژگان: هویت، هویت ملی، هویت قومی، هویت امتی، هویت جهانی، ملت، بعد جامعه، بعد تاریخی، بعد فرهنگی، بعد جغرافیایی، بعد سیاسی، ارزش ها، اعتقادات، هنجارها، نمادها، رویکردها، تعلق، تعهد
  • فرشته اتفاق فر صفحه 23
    هدف مقاله حاضر بررسی عمیق تر عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و قومی است که پس از استقلال تاجیکستان زمینه های جنگ های خونین داخلی پنج ساله را در آن کشور به وجود آوردند. مقاله سپس به نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در برقراری آتش بس و نهایتا ایجاد یک صلح پایدار در آن کشور می پردازد. صلحی که به رغم مواجهه با مشکلات و بسیاری ناملایمات، تا به امروز همچنان دوام آورده و در سایه ثبات و پایداری آن تاجکیستان به آهستگی اما استوار در مسیر توسعه اقتصادی و سیاسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: آسیای مرکزی، تاجیکستان، قومیت، جنگ داخلی، اسلام گرا، روسیه، ایران
  • حمید احمدی، مرتضی منشادی صفحه 39
    در این مقاله جنبش مشروطه خواهی به عنوان نتیجه تلاش های اصلاح طلبان ا یرا نی در فرآیند تاریخ اصلاح طلبی در دوران قاجار مورد بررسی قرار گرفته است.پیروزی جنبش مشروطه خواهی نتیجه شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایران، و به بار نشستن تلاش های اصلاح طلبانه ای در نظر گرفته شده است که از سالها قبل ازآن انجام گرفته بود. این پژوهش با توجه به ویژگی های این جنبش، بر فهم و آگاهی رهبران مشروطه از مؤلفه های تجددو نوسازی فرهنگی و اجتماعی تاکید می کند. از این منظر، مشروطه خواهان ادامه دهنده کوششهای اصلاح طلبانه ای بودند که دست کم از اوایل حکومت قاجاران شروع شده بود و جنبش مشروطه خواهی را در پیوستار تاریخی اصلاح طلبی ایرانیان قرار داده بود.
    کلیدواژگان: جنبش اجتماعی، اصلاح طلبی، مشروطه خواهی
  • هرام اخوان کاظمی صفحه 55
    نظر به رواج و رونق روزافزون مباحث هرمنوتیک در دو سه دهه اخیر سؤال اصلی این پژوهش، پرسش از میزان و نحوه کاربری هرمنوتیک در عرصه پژوهش دینی و به ویژه حوزه سیاسی آن است. به عبارت بهتر، سؤال از امکان یا امتناع کاربرد دانش و روش هرمنوتیک در قلمرو مزبور می باشد. مفروض این تحقیق آن است که امکان استفاده از دانش هرمنوتیک در عرصه های قرآن و دین پژوهی کاملا منتفی نیست و به استثنای نحله هرمنوتیک فلسفی، می توان از برخی روش های هرمنوتیک کلاسیک که مشابه تاویل و تفسیر اسلامی بوده و نسبی اندیش نبوده و به اصالت و تعین متن وفادار هستند، استفاده کرد و با حذف جوانب ناهمساز این روش ها با اندیشه اسلامی، آنها را در حوزه معرفت شناسی و پژوهش های سیاسی اسلامی به مثابه «روش» و همچنین «دانش» به کار برد.
    کلیدواژگان: هرمنوتیک، اسلام، سیاست، روش شناسی، تفسیر، معرفت شناسی، فلسفه
  • مجید استوار صفحه 77
    طی سال های متمادی پس از جنگ جهانی دوم، اقتصاد کینزی و رفاهی در اروپا و بسیاری از کشورها حاکم بود. با پیش آمدن رکود اقتصادی دهه 70 میلادی و شکست دولت های رفاهی، اقتصاد بازار از سوی رای دهندگان و سیاستمداران کشورهای غربی مورد توجه قرار گرفت. هایک یکی از معدود اندیشمندانی بود که در قرن بیستم با مطرح کردن نظم خودجوش اقتصادی و اقتصاد بازار بطور نظری و عملی به مخالفت با دولت کینزی و رفاهی پرداخت. این مقاله با استفاده از نظریه هنجاری و انتخاب عقلایی و با رویکرد اندیشه سیاسی، به دنبال اثبات این فرضیه است که نظم خودجوش اقتصادی هایک، یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در نزدیکی ایدئولوژی های سیاسی پایان قرن بیستم اعم از راست و چپ بوده است. فروپاشی بلوک شرق، ظهور جنبش های جدید اجتماعی و همه گیر شدن بازارهای مالی جهانی نیز از دیگر عواملی بودند که در کاهش اختلافات ایدئولوژی های راست و چپ و پذیرش اقتصاد بازار و دولت حداقل تاثیری بسزا داشتند.
    کلیدواژگان: نظم خودجوش اقتصادی، ایدئولوژی های راست و چپ، اقتصاد بازار، نظریه هنجاری، جنبش های جدید اجتماعی، جهانی شدن
  • کیومرث اشتریان، راضیه امامی میبدی صفحه 99
    نوشتار حاضر با مفروض انگاشتن ابتنای فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نوآوری و منوط دانستن انتقال موفق آن به انتقال نوآورانه تاکید می کند که دانش ضمنی نقش اساسی در انتقال تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد و بدون آن انتقال تکنولوژی در لایه های سطحی و سخت افزاری تکنولوژی باقی می ماند. در این راستا این مقاله به گونه ای اکتشافی مدل ها و روش های انتقال تکنولوژی را از منظر انتقال دانش ضمنی بررسی می کند و در خاتمه بر اهمیت بستر سازی برای انتقال دانش ضمنی تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: انتقال تکنولوژی، دانش ضمنی، نوآوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مجید استوار صفحه 113
    امنیت همیارانه در قالب نظریات سازه انگاری مطرح شده است. طی سال های دهه 1990 به بعد موضوعاتی جدید در حوزه امنیت منطقه ای ارائه گردیده که با رویکردهای رئالیستی تفاوتی مشهود دارد. به طور کلی امنیت همیارانه در قالب نظریاتی مطرح شده است که از یک سو بر عقلانیت راهبردی تاکید داشته و از طرف دیگر ضرورت همکاری و مشارکت تمامی کشورهای همجوار در حوزه جغرافیایی خاص را مورد توجه قرار می دهد. در این ارتباط نظریه پردازانی مانند رابرت جرویس و ایوانس موضوع «درک متقابل» بازیگران را مطرح کرده و همکاری های منطقه ای را به سوی فضای ائتلاف هنجاری ترغیب می نمایند. رابرت کوهن نیز که در زمره نظریه پردازان نئولیبرال می باشد. موضوع معمای توافق را مطرح کرده و بر این اساس اعتقاد دارد که تحقق چنین موضوعی نیازمند ارتقای سطح انعطاف پذیری ساختاری کشورهای یک منطقه می باشد اگرچه واحدهای حوزهء خلیج فارس طی سال های گذشته نتوانستند به تعادل امنیتی نائل شوند دلیل آن را تاکید بازیگران منطقه ای و بین المللی بر نشانه هایی از امنیت رالیستی دانست. در حالی که ایوانس ناپایداری امنیتی را ناشی از درک قدرت محور در سیاست امنیت منطقه ای می داند. شاخص های اصلی امنیت همیارانه را باید در ارتباط با موضوعاتی از جمله همکاری جنبی حداکثرسازی مشارکت تولید هنجارهای مشترک و همچنین اعتمادسازی منطقه ای دانست اعتمادسازی می تواند ماهیت ساختاری فرهنگی یا هنجاری باشد. تبعا تحقق این امر نیازمند مشارکت و درک متقابل موضوعات امنیتی خلیج فارس بین کشورهای منطقه با قدرت های مداخله گر خواهد بود.
    کلیدواژگان: امنیت همیارانه، درک دوسویه از امنیت مشارکت استراتژیک، همکاری جنبی، هنجارهای مشترک، چندجانبه گرایی امنیتی
  • محمدرضا تخشید، جهانشیر منصوری مقدم صفحه 133
    استدلال اصلی مقاله، این است که رفتار ایالات متحده در قبال ایران در دوره ریاست جمهوری دوایت آیزنهاور، دچار تحول اساسی شد و از «مداخله گرایی محدود» به «مداخله گرایی فزاینده» تغییر یافت. مشی سیاسی ایالات متحده در آن دوران که به «نگاه نو» و سیاست «مقابله به مثل با تمام قدرت» شهرت یافته است، سبب شد تا آن کشور به بزرگ ترین مداخله سیاسی خود در امور داخلی ایران دست زده و از آن پس با انجام مداخلات سیاسی، اقتصادی و نظامی به بازیگر اصلی صحنه سیاسی ایران تبدیل شود. این مقاله رویکرد جدید به موضوع داشته و به کمک اسناد و مدارک دسته اول به تشریح رفتار خارجی ایالات متحده در قبال ایران در دوران ریاست جمهوری آیزنهاور به ویژه بعد از کودتای 28 مرداد سال 1332 ه.ش. می پردازد.
    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، ایران، سیاست خارجی، روابط خارجی، سیاست امنیت ملی آیزنهاور، مداخله گرایی، کودتای 28 مرداد
  • محمد توحیدفام صفحه 153
    روشنفکری و سیاست پیوندی تنگاتنگ و دیرینه را با هم یدک می کشند. این مقاله درصدد است تا ضمن باز تعریف مفهوم روشنفکری، ارتباط بین این مفهوم و سیاست را در طول شش دوره از تاریخ تمدن غرب بررسی کند: 1) دوره یونانی رومی (تا سده 5 میلادی)، 2) مسیحیت دوره اول از سده 5 تا سده 11 میلادی، 3) مسیحیت دوره دوم از سده 11 تا سده 16 میلادی، 4) از ظهور دولت – ملت ها تا پایان سده هجدهم، 5) از سده 19 میلادی تا پایان جنگ جهانی اول، 6) قرن بیستم و جریان های روشنفکری. در نهایت مقاله حاضر نقش روشنفکری و سیاست را در طی تاریخ تمدن غرب به سه گونه تحلیل می نماید: 1) نقد نظام سیاسی، 2) مشارکت در زندگی سیاسی و 3) کناره گیری از سیاست. .
    کلیدواژگان: روشنفکر، روشنفکری، سیاست، تاریخ، تمدن، نظام سیاسی، زندگی سیاسی، مشارکت سیاسی
  • سید محمدکاظم سجادپور صفحه 177
    ایران از ابتدای قرن بیستم علی رغم ضعف های داخلی و خارجی، در سازمان های سیاسی و تخصصی بین المللی مشارکت داشته است. از این لحاظ، این پژوهش، دو پرسش اصلی را طرح و پاسخ می دهد. این پرسش ها عبارتند از: (1) مطالب آرشیوهای سازمان های بین المللی در ژنو در مورد ایران در ابتدای قرن بیستم چگونه اند و چگونه می توان آنها را دسته بندی و ارزیابی نمود؟ (2) از مجموعه اسناد و مدارک موجود در آرشیوهای مزبور چه مفاهیمی را می توان برای شناخت تعامل ایران با دیگران در دوران مورد مطالعه استنباط کرد؟ این پژوهش براساس مراجعه حضوری به آرشیو چهار سازمان بین الدولی در ژنو شکل گرفته است. این سازمان ها عبارتند از جامعه ملل، سازمان بین المللی کار، اتحادیه بین المللی مخابرات راه دور و کمیته بین المللی صلیب سرخ. در این پژوهش اسنادی که در مورد ایران در آرشیوهای مزبور وجود داشته، شناسائی، مطالعه و دسته بندی شده و نهایتا“سعی شده که رابطه معنی داری از رفتار ایران در این سازمان های بین المللی عرضه گردد که به نوبه خود آئینه ای از تحولات داخلی ایران، چگونگی اندیشه های نخبگان و حکومت گران ایرانی از مناسبات بین المللی و شرایط پیچیده کشور در ابتدای قرن بیستم می باشد.
    کلیدواژگان: ایران در ابتدای قرن بیستم، ایران و سازمان های بین المللی، ایران و دیپلماسی چند جانبه، ایران و جامعه ملل، ایران و سازمان جهانی کار، ایران و اتحادیه بین المللی مخابرات راه دور، ایران و کیمته بین المللی صلیب سرخ، ایران و آریوهای ژنو
  • محمدعلی شیرخانی، اکبر مهدیزاده صفحه 201
    مقاله حاضر به بررسی علل گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و چین در فاصله زمانی 1979 تا 1999 می پردازد. استدلال اصلی مطرح شده آن است که گسترش روابط دو کشور در نتیجه اتخاذ خط مشی های عمل گرایانه و واقع بینانه توسط دولتمردان تهران و پکن است. به ویژه سیاست اصلاحات و نوسازی «دنگ شیائوپینگ» در دهه 1970 نقشی مهم در افزایش مبادلات اقتصادی دوجانبه داشته است. عمل گرایی در سیاست خارجی باعث شده است تا دو کشور با وجود ایدئولوژی و نظام های سیاسی کاملا متفاوت به همدیگر نزدیک شده و با وجود مخالفت ایالات متحده به گسترش همکاری های فیمابین در زمینه های مختلف مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: ایران، چین، سیاسیت خارجی، عمل گرایی، واقع گرایی، نوواقع گرایی، روابط اقتصادی
  • فرهاد عطایی صفحه 227
    این مقاله پس از بررسی علل و اهداف طرح خاورمیانه ای جرج بوش به اثرات عملی سیاست های وی در طی هشت سال گذشته خواهد پرداخت. سپس تحلیلی از سه معضل سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه – عراق، ایران، و لبنان - ارائه خواهد کرد. آنگاه مواضع اعلامی باراک اوباما را درباره خاورمیانه و نیز جهت گیری احتمالی او را در قبال بحران های فوق بررسی خواهد کرد. پیش بینی این مقاله آن است که سیاست خاورمیانه ای اوباما بازگشت به سیاست کلی دموکرات ها و به خصوص بیل کلینتن، خواهد بود. این مقاله مدعی است حل هر سه بحران جز با مذاکره مستقیم و بدون پیش شرط با ایران امکان پذیر نیست.
    کلیدواژگان: خاورمیانه، اقدام پیشدستانه، ایران، عراق، القاعده، لبنان
  • مسعود مرادی صفحه 243
    روابط اسرائیل با کشورهای منطقه از اهمیتی خاص برخوردار است. بسیاری از کشورهای اسلامی از داشتن روابط آشکار با این کشور ابا داشته و از افکار عمومی واهمه دارند. برای تعدادی از کشورهای اسلامی اسرائیل ساخته و پرداخته توطئه های استکباری بوده و آن را غاصب سرزمین فلسطین می دانند. از این رو آنان در راستای افکار عمومی مسلمین اقدام به امتناع از شناسایی اسرائیل کرده اند. برقراری روابط سیاسی و اقتصادی یا نظامی بین دو کشور هند و اسرائیل با جمعیتی بزرگ از مسلمان در همسایگی پاکستان و همجوار با مناطق حساس خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی از اهمیت بسیار برخوردار است. برقراری رابطه اسرائیل با هند بزرگ ترین پیروزی سیاسی این کشور به حساب می آید. دو کشور با برخورداری از حمایت های آمریکا در اتحادی استراتژیک قرار گرفته و با بازسازی تجهیزات نظامی هند به تغییر ژئوپولیتیک منطقه ای اقدام و نظم موجود را بر هم زده اند.
    کلیدواژگان: اتحاد استراتژیک، تسلیحات اتمی، تروریسم، روابط سیاسی، ژئوپولیتیک منطقه ای
  • نسرین مصفا، نبی الله ابراهیمی صفحه 259
    هدف اصلی این مقاله، بررسی و جایگاه حقوق بشر در نظریه های روابط بین الملل می باشد. با جهانی شدن مفهوم و موضوع حقوق بشر و تاثیر ان بر روابط بین کشورها و همچنین تحت الشعاع قرار گرفتن سیاست خارجی دولت ها، مطالعه و بررسی حقوق بشر در نظریه های روابط بین الملل مهم و ضروری گردیده است. در واقع حقوق بشر، مفاهیم اساسی در روابط بین الملل، مانند حاکمیت، دیپلماسی، امنیت، و غیره راه دچار تحول بنیادینی کرده است، در این راستا درک و تحلیل این روند به عنوان یک امر واقع، در راستای مطالعه صلح و امنیت بین المللی می باشد که در حوزه نظری روابط بین الملل جایگاه ویژه ای دارد. سوال اصلی پبرامون پژوهش فوق این می باشد که امروزه در عصر جهانی شدن مفهوم حقوق بشر چه جایگاهی در نظریه های روابط بین الملل دارد؟ مقاله حاضر نخست مفهوم حقوق بشر را مورد کند و کاو قرار داده، سپس به بررسی مفهوم فوق در چهار نظریه روابط بین الملل از قبیل واقع گرایی، لیبرالیسم، سازه انگاری و فمینیسم می پردازد و در پایان از مباحث به طور کلی نتیجه گیری می نماید.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، واقع گرایی، لیبرالیسم، سازه انگاری، فمینیسم
  • مجید وحید صفحه 279
    مطالعات سیاست گذاری شهری، مطالعاتی شایع و اثر گذار در حوزه مدیریت و سیاست گذاری شهری در جهان است. این مطالعات البته در ایران هنوز رواج نیافته اند. بنابراین این مقاله نوشته ای آغازین در این زمینه است. در این مقاله شهر تهران که از کلان شهرهای جهان است به عنوان بستری مناسب برای سیاست های عمومی شهری در نظر گرفته شده است. تهران در این نوشتار ابتدا به گونه ای عمومی معرفی شده، بر اهمیت آن از جنبه های گوناگون تاکید رفته و سپس برخی از عمده ترین مشکلات شهر تهران مورد تاکید قرار گرفته است. نویسنده در ادامه کوشیده است تا قابلیت های رشته سیاست گذاری عمومی در ارائه راه حل برای مسائل و مشکلات کلی و بخشی شهر تهران را مورد توجه قرار دهد. در عرصه کلی مسائل توسعه پایدار، حکمرانی، تصویر شهری و بودجه مورد بررسی واقع شده اند و در عرصه بخشی به مقوله های محیط زیست، حمل و نقل شهری و ایمنی در مقابل زلزله پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تهران، سیاست گذاری شهری، سیاست گذاری در عرصه های کلی شهری، سیاست گذاری در عرصه های بخشی شهری
  • حسین هرسیج، اعظم ملایی صفحه 299
    این تحقیق در پی آن هست که تاثیر عوامل نرم افزاری را بر افزایش قدرت ملی ایران در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی (1384-1376) بررسی و تجزیه و تحلیل کند. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی به تغییر و تحولاتی که در مفهوم کلاسیک قدرت به وجود آمده، اشاره می کند و با بهره برداری از روش تحلیلی به رابطه بین سیاست ای نرم افزاری دولت آقای خاتمی و افزایش اقتدار ملی ایران می پردازد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که در عصر انفجار اطلاعات و جهانی شدن، عناصر قدرت نمی تواند منحصر به قدرت سخت باشد و علاوه بر عناصر محسوس و ملموس قدرت در حوزه های نظامی، اقتصادی و سیاسی، نباید از عناصر نرم فزاری و فرهنگی قدرت در افزایش توان یک کشور غفلت کرد. تلاش آقای خاتمی برای تقویت جامعه مدنی و قانون گرایی در عرصه ی سیاست داخلی و اتخاذ سیاست تشنج زدایی و گفتگوی تمدن ها، به عنوان بدیلی در مقابل پارادایم غالب ستیز تمدن ها، منجر به افزایش قدرت نرم افزاری ایران شد. ارتقای جایگاه و پرستیژ ایران در نظام بین الملل، تغییر نگرش و تصویر غیرواقعی از دولت و ملت ایران، تقویت روابط ایران با کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا و جذب بیشتر سرمایه گذاری خارجی نیز از نتایج افزایش قدرت نرم افزاری ایران در این دوره محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: قدرت نرم، جامعه ی مدنی، تشنج زدایی، گفتگوی تمدن ها
|
  • Saied Rahim Abolhassani Page 1
    National identity is a main factor of stability of social and political systems. Therefore one of the aims and scopes of poiltical socialization in all political systems is strengthening and reproduction of national identity. But this problem is required to exact recognition and evaluation, it is necessary to identify, dimensions, elements and indicators of national identity in order to dot scientific measures. National identity has societal, geographical cultural and political acpects, which these dimensions have special indicators. This paper, tries to describe factors and indicators in order to provide a questioner for doing research
  • Fereshteh Etefaghfar Page 23
    This paper intends to explore the causes of the civil war in Tajikistan which erupted after its independence in 1992. The civil war went on for nearly four years inflicting thousands of injuries, loss of lives and damages to the country. The paper shows the more social and ethnical roots of the civil war and finally demonstrates the positive role whish the Islamic Republic of Iran played n imposing a cease fire and subsequent peace and stability in that country.
  • Hamid Ahmadi, Morteza Manshadi Page 39
    This article argues that Constitutionalism Movement is result of reformism in Ghajar Era. The conquer of Constitutionalism, have been result of Iran's political – social and economic condition (circumstances) and victory of reformist actives. This survey by Considering of specifics of this movement, have been insisted on movement leaders, understanding and awareness from cultural and social modernization. In this regard constitutionalists were followers of previous reformists, who began their activites at least from rise of Ghajar government. Therefore Constitionalism Movement was continuance of Iranian reformism history.
  • Bahram Akhavan Kazemi Page 55
    This study explores how and to what extent recent developments in hermeneutical philosophy and methodology can be applied to religious studies, and particularly to questions that have a political focus. It begins from the assumption that it is possible to apply hermeneutics to interpreting the Koran and religious questions. In addition, apart from relativist hermeneutics, other classical approaches in hermeneutics are appropriate as they are similar to Islamic traditions of interpretation insofar as they recognize the immanence and authenticity of text. After being modified according to principles of Islamic thought, these approaches can be used in Islamic political studies.
  • Majid Ostovar Page 77
    During many years after Second World War, Keynos and welfare economy dominated Europe and many other countries. Transpiring the depression in 1970's and welfare government failure, market economy was observed by west politicians and voters.Hayek was one of the few intellectuals who theoretically and practically opposed the welfare and Keynes government by raising the economical spontaneous order and market economy. Using mannered theory and rational selection and through political idea approachh, this essay is going to prore this aim that hayk's economical spontaneous order is one of the siginificant and impressim ageuts, close to the political ideologies including right and left, at the end of the twenty century. fragmentation of East Bloc, appearance of new social movements and generalizing the global financial markets also have atlevest a unique, role in decreasing the differences of right and left ideologies and accepting the market economy.
  • Kioomars Ashtarian, Razie Emami Meybodi Page 99
    Technology transfer is one of the most preoccupation of the developing countries and their technological policy. Technology transfer is elaborated in literature of this field but few argumentation has been developed to support the role of tacit knowledge in this regard. This article discuss this role in ICT policy. Without particular attention to the tacit knowledge and its different aspects in the process of technology transfer any technological public policy could not be sustainable.
  • Mohammad Reza Takhshid, Jahanshir Mansoori Moghaddam Page 133
    The main argument of this article is that American Behaviour toward Iran under the Eisenhower Administration become subject to fundamental shift from '' limited interventionism '' to '' increasing interventionism ''. This policy based on the ''New Deal'' and ''Massive Retaliation'' led the US to intervene unprecedently in Iran's internal affairs, and as a result, it became the major Political, Economic and militarily actor in Iranian politics. On this basis, adopting a new approach and drawing on Primary and Secondary sources, this article seeks to explain US attitude toward Iran under the Eisenhower Administration, espeacially following 1953 coup detat in Iran.
  • Seyed Kazem Sajjadpour Page 177
    In the early stage of the twentieth century, Iran passed one of its significant turning point domestically and internationally. During these years, which coincided with the last decades of the Qajar Dynasty, Iran participated in multilateral diplomatic processes in spite of its weak internal and external power position. This research, while cognitive of the centrality of Geneva based intergovernmental political and specialized organizations of the time under study, their resourceful archives, as well as the lack of necessary attention in the study of modern Iran to the documents found in these archives, attempts to raise and reply to related queries: This research is shaped by visiting the archives of the League of Nations, the International Labor Organization, the International Union of Telecommunication and the International Committee of Red Cross.This is the source of Iranian fascination in multilateral diplomacy at the beginning of the twentieth century, with elements of continuity in this process until the end of that century.
  • Mohammad Shirkhani, Akbar Mahdizadeh Page 201
    This article is aimed at Finding out the reasons and causes of development of Sino – Iranian economic and commercial relations during 1979-1999. It is argued that despite different ideologies and political systems, Beijing and Tehran have managed to expand the bilateral relations successfully. This has been done through adopting pragmatic foreign policies by two countries.
  • Farhad Atai Page 227
    This article examines the goals of George W. Bush’s Middle East Policy and its legacy in the region. It further gives a detailed analysis of three major dilemmas in US policy - Iraq, Iran, and Lebanon - towards the region at the present time. It then examines Barak Obama’s declared positions on these issues during his election campaign and his possible course of action in the region as president. The article suggests that Obama’s Middle East policy will most likely be a continuation of that of the democrats – especially Clinton’s – in the Middle East. In all the three areas, In order to make any progress towards solving these problems, Obama needs to agree to direct negotiations, without pre-conditions, with Iran.
  • Masoud Moradi Page 243
    Having relations with the Muslim countries are very important for Israel. Many of these countries had avoided of establishing an open relation with it, because of their Muslims opposite population against Israel existence. The majority of them have considered Israel as an enemy which had created by the efforts of the colonialists. So they considered it as an aggressive state and so they denied its existence. When India had established its open relation with Israel; because of its great population of Muslim and its nationhood with Pakistan, it caused some senility among the Muslim. But for Israel it was a great success. These two countries by American support and by the pretext of war against the Islamic terrorism joint together. They fight against Islamic freedom combatants of Jammu and Kashmir as Israel do it ageist Palestinian in occupied land. These relations continue in different filed of activities such as agriculture, hi-tech, IT, space industry, nuclear activities and so on.
  • Nasrin Mosaffa, Nabiollah Ebrahimi Page 259
    The Article address place of Human Rights in International Relations theories. Human Rights are a set of principled ideas about the treatment to which all individuals are entitled by virtue of being Human. One of the most important impacts of globalization is on concept and issue Human Rights.This view is framework in foreign policy and Relation Between countries. This process has influenced on International Relations, and has experienced a deep change in concepts, for example, security, Diplomacy and sovereignty.This Article reviews Human Right’s place in International Relations Theories to account for this development. We presents the basic assumption of Realism, liberalism, constructivism and feminism theories, regarding the Role of Human Rights norms in International Relations.
  • Madjid Vahid Page 279
    Studies on urban policy making are widespreading in the developed countries. However, these studies have not been widely established in Iran yet. This article is, therefore, an attempt to attract the attention of specialists and students of public policy in Iran on the importance of such studies. Tehran, one of the largest metropolitans of the world, rightly provides a relevant context to capitalize and apply what has been learned elsewhere with reference to the urban policy studies. In this article, Tehran is first described in general terms and its various aspects of importance are emphasized and then some of its major problems are discussed. The author tries finally to explore the potentials of urban policy studies in providing solutions to the global and sectorial problems of Tehran.
  • H. Harsij, A. Mowlaei Page 299
    This study analyzes the impacts of soft dimension of power on national authority of Iran during the period of Khatami's presidency (1997-2005). This research indicates development occurred in the concept of power and its element by utilizing descriptive method, and examines the relations between soft policies of Khatami's government and increase in national power of Iran by employing analytic method. Findings of this article show that elements of power can not be merely excluded to hard power in the era of globalization and information explosion. In addition to tangible and concrete elements of power in political, economic and security spheres, soft and cultural dimension of power should not be ignored. Efforts made by khatami to strengthen civil society and constitutionalism in the realm of domestic policy, as well as his serious attempt to implement detent policy and dialogue among civilizations, as an alternative against hegemonic paradigm of conflict among civilizations, led to increase in Iran's soft power. Adding to Iran's status and prestige in the international system, changes in misapprehension image of Iranian nation and government, Iran's improved relations with countries of the region, and the European Union, as well as attracting further foreign investment should also be considered as positive consequences of Iran's higher soft power in this period.