فهرست مطالب

نشریه علوم و فناوری رنگ
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فربد میرشاهی، سعید باستانی، مرتضی گنجایی صفحات 261-270
    در این تحقیق پلیمر پرشاخه پلی استرآمیدی با گروه های انتهایی هیدروکسیل با استفاده ازاسید اکریلیک اصلاح می شود. تبدیل گروه های هیدروکسیل به آکریلات این امکان را فراهم می کند تا پلیمر پرشاخه در سامانه تابش پز قابل استفاده گردد. اصلاح پلیمر پرشاخه از طریق واکنش استری شدن صورت می گیرد و شرایط مختلف مانند تغییر نسبت واکنش دهنده ها و زمان واکنش، منجر به اصلاح پلیمر پرشاخه با درصدهای تبدیل 40 و 65% می شود. شناسایی محصول از طریق طیف سنجی زیر قرمز (FT-IR)، رزونانس مغناطیس هسته ای (NMR) و گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC) صورت گرفت. بدین ترتیب که با افزایش میزان تبدیل، طول پیک مربوط به گروه هیدروکسیل در محدوده فرکانس cm-1 3500-3200 کوچک تر شده و هم زمان طول پیک مربوط به گروه کربونیل استری در محدوده فرکانس cm-1 1750-1730بزرگ تر شده است. از طرفی دیگر حضور 3 پیک در محدوده 5.8 الی ppm 6.5 در طیف H-NMR پلیمرهای اصلاح شده وجود هیدروژن های گروه آکریلات را تایید می کند. اثر حضور پلیمرهای پرشاخه در گرانروی مونومر آکریلاتی نیز مورد ارزیابی و بحث قرار گرفت. نتایج اندازه گیری گرانروی مشخص کرد که با وجود افزایش پلیمرهای پرشاخه با جرم مولکولی بالا نسبت به مونومر، تغییرات چشمگیری در گرانروی رخ نمی دهد.
    کلیدواژگان: پلیمر پرشاخه، پلی استر آمید، تابش پز، استری شدن، گرانروی
  • حسین ایزدان، فاطمه کریم پور، سید عبدالکریم حسینی صفحات 271-281
    هدف از تحقیق حاضر طراحی بافتار طرح های استتاری به گونه ای است که بتوانند به طور موثرتری نسبت به طرح های استتاری مرسوم در زمینه های انتخابی پنهان شوند. برای انجام این کار، شش تصویر از محیط های مختلف جنگلی انتخاب و سپس در سطح خاکستری و با استفاده از روش فوریه فرکتالی شدند. سپس تعداد رنگ های تصاویر فرکتالی شده کاهش یافته و دیجیتالی شدند. آنگاه با بکارگیری یک نمایشگر LCD توصیف رنگی شده، آزمایش شبیه سازی تصویری انجام شد. در این آزمایش بیست و چهار مشاهده کننده با به کارگیری روش روان فیزیکی کشف و شبیه سازی تصویری، بازده پنهان سازی سه طرح استتاری حاصل یعنی طرح استتاری مرسوم، طرح فرکتالی و طرح دیجیتالی را ارزیابی نمودند. در این آزمایش روان فیزیکی از مشاهده کنندگان خواسته شد به مجرد دیدن طرح استتاری روی پس زمینه انتخابی، بر روی آن کلیک کنند. نتایج آزمون کشف، نشان داد که بازده پنهان سازی طرح های استتاری فرکتالی و دیجیتالی بسیار بهتر از طرح های استتاری مرسوم است و طرح های فرکتالی با اختلاف کمی دارای بازده پنهان سازی بهتری از طرح های دیجیتالی بودند.
    کلیدواژگان: استتار، بافتار تصویر، انتقال فوریه، فرکتال، بعد فرکتالی تصویر، روان فیزیک
  • نرگس کیومرثی پور، رضا شجاع رضوی صفحات 283-293
    رنگ های کنترل گرمایی سیاه، دسته ای از پوشش های بکار رفته در سطح خارجی و داخلی سامانه های فضایی هستند که برای جذب تقریبا کامل تابش خورشیدی استفاده می شوند. خواص نوری این رنگ ها برای داشتن حداکثر جذب باید بهینه شده باشد و در عین حال از خواص عمومی قابل قبولی نیز برخوردار باشند. در این تحقیق با استفاده از دو رنگ دانه سیاه معدنی اکسید مس و اکسید آهن و رزین سیلیکات پتاسیم با سه نسبت رنگ دانه به رزین، پوشش هایی تهیه و بر سطح آلومینیوم اعمال شدند. خواص نوری نمونه ها با استفاده از طیف سنجی نوری UV/VIS اندازه گیری شد. خواص عمومی پوشش ها شامل: چسبندگی، خمش، سایش، ضربه و براقیت نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که پوشش های تهیه شده همگی مشخصات معرفی شده توسط استانداردهای مربوطه را برآورده می سازند. ارزیابی خواص نوری نشان داد که رنگ دانه اکسید مس از جذب کمتری نسبت به اکسید آهن برخوردار است. پوشش حاوی رنگ دانه اکسید آهن تقریبا تمامی طول موج های فرابنفش تا مرئی را جذب می کند و نسبت رنگ دانه به رزین تاثیر قابل توجهی بر میزان جذب پوشش ندارد. میزان جذب این پوشش برابر با 98/0 و نشر گرمایی آن برابر با 92/0 اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: پوشش کنترل گرمایی سیاه، رنگ دانه، خواص نوری، ماهواره
  • نادر چاوشی، مهران رستمی درونکلا، مهدی قهاری، فرهود نجفی صفحات 295-305
    پوشش تابش پز بر پایه رزین نووالاک اپوکسی آکریلات سنتز شده و صحت تشکیل ساختارها با استفاده از طیف سنجی زیر قرمز و با مشاهده پیک های نواحی 1722، 810 و cm-1 945 تائید گردید. به منظور بررسی تاثیر حضور فاز غیرآلی سیلیکا بر خواص رزین سنتز شده، یک نانوکامپوزیت آلی- غیرآلی با استفاده از این رزین و نانوذرات سیلیکا، ساخته شد. آزمون میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان دهنده تجمع بالای نانوذرات در طی این فرآیند بود که ناشی از ناسازگاری دو فاز آلی و غیرآلی بوده و می تواند منجر به کاهش خواص مورد انتظار از نانوکامپوزیت تولید شده گردد. به منظور رفع این مشکل، سطح نانوذرات سیلیکا با استفاده از عامل اتصال دهنده سیلانی وینیل تری متوکسی سیلان با استفاده از روش سل ژل اصلاح گردید. بررسی اصلاح سطح ذرات با استفاده از روش های طیف سنجی زیر قرمز، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آنالیز وزن سنجی حرارتی و چگالی سنج هلیم، نشان دهنده واکنش مناسب عامل اتصال دهنده سیلانی با سطح نانوذرات سیلیکا بود. ویژگی ها و خواص نانوکامپوزیت ساخته شده با استفاده از روش های آنالیز مکانیکی حرارتی پویا، آزمون سختی سنجی، خراش، سایش مورد ارزیابی قرار گرفت و تمامی آزمون ها نشان دهنده بهبود خواص مکانیکی نانوکامپوزیت نسبت به پوشش های حاوی رزین بدون نانوذره بود. در بررسی نتایج آزمون مه گونی مشخص گردید که حضور نانوذرات تاثیر ناچیزی بر روی شفافیت پوشش ها از خود نشان داده است و از طرف دیگر اصلاح سطح ذرات منجر به افزایش سازگاری آنها با رزین شده و با کاهش میزان تجمعات، شفافیت پوشش افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: تابش پز، رزین، اپوکسی آکریلات، نانوکامپوزیت، سیلیکا، اصلاح سطح، طیف سنجی زیر قرمز
  • منوچهر خراسانی، ایمان زرگرللهی، علی اصغر صباغ الوانی، سجاد کیانی صفحات 307-316
    در این مطالعه، یک پراکنه پلی یورتان پایه آبی برپایه پلی استر سنتز گردید. طیف سنجی تبدیل فوریه زیر قرمز به منظور تشخیص نقطه پایانی واکنش پلیمریزاسیون به کار گرفته شد. علاوه بر این، تاثیرات دو نوع عامل گسترش دهنده زنجیر بر رشد وزن مولکولی متوسط از طریق کروماتوگرافی ژل تراوا مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین، تغییر متوسط اندازه ذرات، رفتار حرارتی رزین پایه و خصوصیات مکانیکی فیلم رنگ حاصله به ترتیب توسط دستگاه های تحلیل اندازه ذرات، گرماسنج پویشی تفاضلی، سنجش میزان سختی، انعطاف پذیری و ثبات سایشی تر، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله به وضوح نشان دادند که در نسبتی ثابت از NCO/OH، استفاده از 1و4 بوتان دی ال به عنوان عامل گسترش دهنده زنجیر در مقایسه با هگزا متیلن دی آمین، کاهش اندازه ذرات، افزایش سختی، افزایش ثبات سایشی تر و به دنبال آن بهبود خواص مکانیکی فیلم رنگ حاصله را به همراه داشت.
    کلیدواژگان: پراکنه پلی یورتان پایه آبی، عامل گسترش دهنده زنجیر، پوشرنگ های زیست سازگار، روش پراکنش، اندازه ذرات
  • مازیار پروین زاده، محمد ابراهیم علیا، آرش الماسیان صفحات 317-324
    این مطالعه در راستای بررسی قابلیت های زئولیت به دلیل قیمت کم و کاربردهای زیاد این ماده انجام شده است، رنگدانه های زئولیت /SiO2/TiO2 توسط قرارگیری نانو ذرات سیلیکا و دی اکسید تیتانیم بر سطح زئولیت با روش سل – ژل سنتز شده است. خصوصیات رنگدانه ها توسط آزمون های تبدیل فوریه زیر قرمز (FTIR)، پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، آزمون تفرق پرتو ایکس (EDX) و آزمون حرارتی (TGA) بررسی شده است. آزمون تبدیل فوریه زیر قرمز پیوندهای Si-O-Ti و Al(IV) در سطح زئولیت را تایید می کند. به علاوه نتایج آزمون های میکروسکوپی و تفرق پرتو ایکس نشان می دهد که ذرات سیلیکا و دی اکسید تیتانیم بر روی سطح زئولیت قرار گرفته اند. آزمون حرارتی نشان داد که مقاومت حرارتی زئولیت در اثر قرار گیری ذرات سیلیکا در اکسید تیتانیم افزایش می یابد. کامپوزیت سه جزیی تهیه شده می تواند به عنوان پرکننده یا پوشش دهنده در الیاف مورد مصرف در البسه آتش نشان ها پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: زئولیت LTA، رنگدانه، نانو ذرات سیلیکا، خصوصیات حرارتی، سل ژل
  • جمال مهرعلی پور، امیر شعبانلو، محمدرضا سمرقندی*، حسن ذوالقدر نسب صفحات 325-332

    از روش های موفق در تصفیه پساب های رنگی می توان به فرآیند انعقاد الکتروشیمیایی/ شناورسازی الکتروشیمیایی اشاره نمود. این فرآیند با بهره گیری از جریان مستقیم الکتریکی (DC) و الکترودهای فلزی باعث حذف آلاینده ها می شود. هدف از این مطالعه بهینه سازی عوامل تاثیرگذار بر فرآیند انعقاد الکتروشیمیایی/ شناورسازی الکتروشیمیایی با الکترودهای ترکیبی تیتانیم- آلومینیم در رنگبری رنگزای اسید سیاه 1 از محیط های آبی بود. در این مطالعه از چهار الکترود از جنس تیتانیم و آلومینیم استفاده شد. با اعمال جریان الکتریکی در محدوده 30-10 ولت با کنترل آمپر، pH در محدوده 9-5 و غلظت اولیه رنگزا در محدوده 500-50 میلی گرم در لیتر این مطالعه انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد بالاترین بازده حذف در pH برابر 5، ولتاژ 30 ولت و غلظت اولیه 50 میلی گرم در لیتر رخ می دهد. بنابراین فرآیند مذکور توانایی بالایی برای حذف این رنگزا دارد. بازده فرآیند با تغییر پارامترهای مطالعه، کاهش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، فرآیند انعقاد الکتروشیمیایی، شناورسازی الکتروشیمیایی، رنگزای اسید سیاه، حذف، محیط های آبی
  • مجید رشیدی هویه، مجید شیردل هاور، مهدی شفیعی آفارانی، علی محمد مصباحی نیا صفحات 333-338
    در این پژوهش، عوامل موثر در ساخت لعاب زرین فام برشمرده شده است. سپس، مطالعات انجام شده در مورد مشخصات عنصری، ساختاری و ریزساختاری زرین فام ایرانی در دوره ایلخانی ارائه گردیده است. بدین منظور از نتایج آزمون های XRF، XRD و SEM بهره گرفته شد. آنالیز عنصری XRF بیانگر حضور ذرات حاوی نقره در لعاب است. همچنین، الگوی پراش پرتو ایکس حضور فازهای نقره (Ag) و اکسید قلع (SnO2) در لعاب را تایید نمود. بررسی های ریزساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، تشکیل لایه نازکی با ضخامت حدود nm 220 حاوی نانوذرات نقره با ابعاد متوسط nm 45 را روی سطح لعاب نشان داد. همچنین نشان داده شد که فرآیند تشکیل زرین فام، حاصل یک تبادل یونی است. در پایان، طیف بازتابی نمونه به منظور رنگ سنجی آن بازسازی شد. بدین منظور از تئوری محیط موثر ماکسول- گرنت استفاده گردید و اثر غلظت نانوذرات نقره بر رنگ لعاب زرین فام مورد کنکاش و ارزیابی قرار گرفت. بدین ترتیب رنگ زرین فام مذکور به خوبی به کمک شبیه سازی بازسازی شد.
    کلیدواژگان: لعاب زرین فام، نانوذرات نقره، نظریه ماکسول، گرنت، خواص نوری
  • مریم قماش پسند، علی شمس ناتری، عبدالله فلاح شجاعی صفحات 339-346
    در این تحقیق نانوکامپوزیت مغناطیسی C-TiO2@Fe3O4با استفاده روش سل ژل سنتز گردید و حذف آلاینده آبی مستقیم 71 در حضور نور مرئی مورد بررسی قرار گرفت. این نانو کامپوزیت، شامل هسته نانوذرات مغناطیسی مگنتیت و پوسته دی اکسید تیتانیم دوپ شده با کربن است. ریخت شناسی سطح، ساختار و فاز بلوری نانوکامپوزیت ها توسط روش های XRD،SEM و HRTEM مشخص شد. بررسی ها نشان داد که هسته Fe3O4 ساختار سه بعدی اسپینل معکوس داشته و در پوستهC-TiO2، دی اکسید تیتانیم ساختار آناتاز دارد. مطالعه فعالیت کاتالیست نوری نشان داد که نانوکامپوزیت C-TiO2@Fe3O4 توانایی تخریب بالایی برای آبی مستقیم 71 در مقایسه با نانوذرات خالص TiO2دارد. اثر عواملی مانند مقدار کاتالیست، غلظت اولیه رنگ و غیره نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت کاتالیست نوری پس از سه بار استفاده مجدد 85% باقی ماند.
    کلیدواژگان: آبی مستقیم 71، Fe3O4، تیتانیم دی اکسید، نانوکامپوزیت، کربن
|
  • F. Mirshahi, S. Bastani*, M. Ganjaee Sari Pages 261-270
    In this study a polyester amide-based hyperbranched polymer with hydroxyl end-groups is modified by the aid of acrylic acid. Replacement of hydroxyl groups by acrylic ones provide this potential for the hyperbranched polymer to be used in radiation curable systems. The modification is carried out through esterification reactions and various conditions such as reactants ratios and reaction times, leads to two different degrees of polymerization of 40% and 65%. Products characterizations are performed by Fourier Transformation Infrared (FT-IR) spectroscopy, Nuclear Magnetic Resonance (NMR) and Differential Scanning Calorimetry (DSC). Accordingly, with increase of conversion, the peaks position at 3200 3500 and 1730-1750 have decreased and increased respectively which shows the reduction of the concentration of hydroxyl and augmentation of concentration of ester carbonyl groups. Besides, based on the HNMR spectrum, appearance of three peaks in the range of 5.8 to 6.5 ppm confirms the existence of hydrogen atoms of acrylate groups in the modified hyperbranched polymer. Also, the influence of the hyperbranched polymer on the viscosity of Trimethylol Propane Triacrylate (TMPTA) is investigated. The results demonstrated that no significant changes in viscosity are detectable yet a slight increment in viscosity occurs.
    Keywords: Hyperbranched polymers, Polyester amide, UV curable, Esterification, Viscosity
  • F. Karimpour, H. Izadan*, S. A. Hosseini Pages 271-281
    This research is focused on designing the texture of a camouflage pattern in a way that it merges in a chosen background more effectively than a traditional camouflage pattern. To do so, six images of target area were chosen and the images were fractalised, in gray scale form, via Fourier technique. The colour of the fractalised images was reduced and digitalised. Employing a characterised LCD, a photo simulation experiment was made and by conducting a psychophysical method, detection technique, twenty-four observers assessed the hiding efficiency of the three camouflage patterns, named traditional, fractalised and digitalized patterns. In the psychophysical experiment, the observers were asked to click on the patterns as soon as they manage to see them. The experiment showed that the hiding efficiency of the fractalised and the digitalised patterns are much better than the traditional one, and the fractalised pattern outperforms the digitalised pattern, marginally.
    Keywords: Camouflage, Image texture, Fourier transform, Fractal, Fractal dimension of image, Psychophysics
  • N. Chavoshi, M. Rostami*, M. Ghahari, F. Najafi Pages 295-305
    UV-curing coating based on novolac epoxy acrylate resin was synthesized and formation of desired structures was confirmed by appearing of 1722, 810 and 945 cm-1 in the FTIR spectrums. In order to study the effect of presence of inorganic silica on the properties of synthesized resin, an organic/inorganic nano-composite was prepared using the synthesized resin and silica nanoparticles. Scanning electron microscope (SEM) revealed very high agglomeration of nano particles, during this process that was due to the incompatibility of two organic and inorganic phases which could lead to inferior properties of the produced nano composite. In order to overcome this problem, the surface of silica nano-particles was modified by vinyltrimethoxy silane coupling agent using sol-gel method in order to increasing the compatibility of two organic and inorganic phases. Completion of surface modification process was investigated by using of FTIR spectroscopy, scanning electron microscope, thermo-gravimetric analysis and helium pycnometer, confirming the proper reaction of silane coupling agent on surface of silica particles. Characteristics of prepared nano-composite were investigated by dynamic mechanical thermal analysis, hardness, scratch resistance, and abrasion resistance, proving better mechanical properties of nanocomposites over the neat coatings. Measuring the haziness showed very little impact of presence of nano particles on the transparency of coatings that was due to surface modification of coatings which has led to more compatibility of organic and inorganic phases.
    Keywords: UV, curing, Resin, Epoxy acrylate, Nano, composite, Silica, Surface modification, FTIR spectroscopy
  • I. Zargar Lellahi, M. Khorasani, A. A. Sabbagh Alvani, S. Kiani Pages 307-316
    In this study, an aqueous polyurethane dispersion based on polyester was synthesized. Fourier Transform Infrared Spectroscopy was used to monitor the end point of the polymerization. In addition, the effects of two different chain extenders were studied on the average molecular weight advancement by using gel permeation chromatography. Also, the modification of average particle size, thermal behavior of the basic resin and mechanical properties of the produced paint film were investigated by use of particle size analyzer, differential scanning calorimetry, hardness, flexibility and wet scrub tests, respectively. The results clearly explained that in constant molar ratio of NCO/OH, Using of 1,4 Butanediol as chain extender in comparison to Hexamethylenediamine, followed by decreasing in particle size, increasing in hardness and wet scrub that improved the mechanical properties of the final paint film.
    Keywords: Aqueous polyturethane dispersion, Chain extender, Biocompatible paints, Dispersion technique, Particle size
  • A. Almasian*, M. Parvinzadeh, M. E. Olya, Gh. Chizari Fard Pages 317-324
    In this study, SiO2/TiO2- zeolite pigments were synthesized by immobilizing mixed silica and titanium dioxide nanoparticles on modified zeolite via a sol-gel method. The characteristics of pigments were investigated by Fourier – Transform Infrared Spectroscopy (FTIR), X-ray diffraction (XRD), Scanning electron microscope (SEM), Electron dispersive X-ray spectrometer (EDX) and thermal gravimetric analysis (TGA). FTIR spectra showed AL (IV) and Si-o-Ti bonds on zeolite. SEM and EDX results showed the presence of silica and titanium dioxide nanoparticles on zeolite. TGA result demonstrated an increase in thermal stability through immobilizing of silica particles in titanium dioxide. This ternary composite can use as a filler or coating agent in fire man's clothing.
    Keywords: Zeolite LTA, Pigment, Silica nanoparticle, Thermal characteristics, Sol, gel
  • J. Mehralipour, A. Shabanlo, M. Samarghandi, H. Zolghadr Pages 325-332

    The Electrocoagulation/Electroflotation process is one of the successful methods in dyes wastewater treatment. This process by direct current electrical and metal electrodes can be removal of contaminants. The aim of this study was optimization of affecting parameters in (EC/EFP) by titanium and aluminum electrodes for decolorization of Acid Black 1 (AB1) from aqueous. In this study was used of four titanium and aluminum electrodes. By applying an electric current in 10-30 V range with control of ampere, initial pH in 5- 9 range and initial concentration of dye in 50-500 mg/L range study was done. The results indicate when pH=5, voltage and initial concentration were 30 V and 50 mg/L respectively the high efficiency of decolorization by EC/EFP done. Therefor this process has a good ability in dye removal. Efficiency of process decreased by changing the parameters.

    Keywords: Optimization, Electrocoagulation, electroflotation process, Acid black, Removal, Aqueous
  • A. Mesbahinia, M. Rashidi, Huyeh*, M. Shirdel, Havar, M. Shafiee Afarani Pages 333-338
    In this paper, different factors in fabrication processes of lustre glaze was, investigated. Then, the results of elemental, structure and microstructure characteristics of an Iranian lustre ceramics from Il-Khanate dynasty were presented. For this, XRD, XRF and SEM analysis were used. The XRF elemental analysis showed the presence of low particles included of silver in glaze lustre. The XRD pattern of the luster glaze confirmed the existence of silver (Ag) and tin dioxide (SnO2) phases. The SEM microstructure image of sample showed the formation of a thin layer of about 220 nm on the glaze surface, including of embedded silver nanoparticle with an average dimension of 45 nm. It was also shown that the glaze lustre formation process is a result of ion exchange in fabrication procedure. Finally, the reflectance spectrum of sample has been simulated to determine its color. For this the Maxwell-Garnet theory was applied and influence of silver nanoparticle concentration on color of lustre glaze was investigated. The colors of the lustre ceramics were reproduced very well by simulation.
    Keywords: Lustre glaze, Silver nanoparticles, Maxwell Garnet model, Optical properties
  • A. Falah, Shojaei*, A. Shams, Nateri, Maryam Ghomashpasand Pages 339-346
    In this research, C-TiO2@Fe3O4 magnetic nanocomposite was prepared via a sol-gel method and the removal of Direct Blue 71 pollution in precence of visible light has been investigated. In this nanocomposite core is magnetic nanoparticles of magnetite and shell is the carbon-doped TiO2. The surface morphology, structure, and crystalline phase of the nanocomposites were characterized using XRD, SEM and HRTEM techniques. Studies showed that the Fe3O4 core has inverse cubic spinel structure and in shell C-TiO2, Titanium dioxide has the anatase structure. Photocatalytic activity studies showed that as-prepared nanocomposites had high photodegradating behavior (95%) to Direct Blue 71 compared to the pure TiO2 nanoparticles. The effect of process parameters such as, catalyst loading, and initial concentration of Direct Blue 71 on the extent of degradation was investigated. The photocatalytic activity remained 85% after three reusing.
    Keywords: Direct Blue 71, Fe3O4, Titanium dioxide, Nanocomposite, Carbon