فهرست مطالب

مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی - سال ششم شماره 21 (پاییز 1393)

نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی
سال ششم شماره 21 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یوسف محمدی مقدم، حسین غلامحسینی، ابوذر یزدانشناس*، محمدرضا مظلومی صفحه 9

    تعهد سازمانی یکی از محبوب‏ترین نگرش های کاری بوده که به وسیله محققان مورد مطالعه قرار گرفته است. این مقاله، نقش میانجی تامین قرارداد روانشناختی در رابطه بین تناسب فرد- شغل، تناسب فرد سازمان و تعهد سازمانی بررسی می‏‏کند. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان ستادی شرکت ملی گاز ایران می‏باشد. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه جمع‏آوری گردید. یافته‏های پژوهش نشان داد، تامین قرارداد روانشناختی تاثیر معنادار و مثبتی بر تعهد سازمانی دارد. همچنین یافته‏های پژوهش نشان‏دهنده تاثیر مثبت، نسبتا ضعیف و معنادار تناسب فرد-سازمان بر تعهد سازمانی و تامین قرارداد روانشناختی است. با این وجود تامین قرارداد روانشناختی بر رابطه بین تناسب فرد-سازمان و تعهد سازمانی اثر معناداری نداشته است. این مقاله یافته‏های جدیدی را بر ادبیات قرارداد روانشناختی می‌افزاید و بر اهمیت نقش تعاملی تناسب فرد-شغل، تناسب فرد- سازمان در اثرگذاری بر تعهد سازمانی تاکید می‌کند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، قرارداد روانشناختی، تناسب فرد با شغل و سازمان
  • محمد عموزاد *، محمد قهرمانی، الهام گلی نژاد صفحه 29

    این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر آمادگی یادگیری سازمانی در کارکنان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و استفاده از نتایج پژوهش برای کاربست در فرایندهای آموزش انجام شده است. یادگیری الکترونیکی نوع خاصی از آموزش از راه دور است که در آن با تکیه بر تکنولوژی‌های مبتنی بر شبکه و با به کارگیری بسترهای انتقال مانند اینترنت یا اینترانت و با استفاده از ابزارهایی چند رسانه‌ای ، در یک محیط تعاملی مجازی به ارایه آموزش یا بازآموزی می‌پردازد. در این پژوهش آمادگی الکترونیکی که همانا توانایی یک سازمان برای اتخاذ موفقیت‌آمیز تکنولوژی اطلاعات و استفاده و کسب سود از آن می‌باشد مورد بررسی قرار گرفته است. روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی محسوب می‌شود. تعداد 400 نمونه به روش تصادفی منظم و متناسب از میان کارکنان شرکت‌های تابعه صنایع پتروشیمی انتخاب و تعداد 376 پرسشنامه تکمیل و بازگشت داده شد. نتایج به دست آمده با استفاده از روش‌های آماری مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم‌افزار آماری لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد متغیر آمادگی محیطی و امکانات با قوی‌ترین رابطه مستقیم و مثبت، بیشترین اثر را بر آمادگی یادگیری الکترونیکی داشته و متغیر سبک های یادگیری و آمادگی فرهنگ سازمانی بیشترین میزان اثر مستقیم و در مجموع با واسطه متغیر آمادگی محیطی و امکانات بیشترین اثرکل را بر آمادگی یادگیری الکترونیکی کارکنان داشته است. نتایج حاصل از تحلیل‌های مبتنی بر مدل های معادلات ساختاری و مقایسه آن با پژوهش های قبلی بیانگر آن است که الگوی مفهومی تنظیم شده به نحو مطلوبی از طریق داده ها پشتیبانی شده است.

    کلیدواژگان: مدل یابی معادلات ساختاری، یادگیری الکترونیکی، آمادگی یادگیری الکترونیکی، سبک های یادگیری، فرهنگ سازمانی
  • منصور معظمی، نازلی مهدیون صفحه 59

    بی شک بخش عمده ای از سرمایه و بودجه پروژه‏ها درکشور ما صرف آموزش و کسب تجربه مدیرانی میشود که مسئولیت مدیریت و راهبری پروژه‏ ها را پذیرفته‏ اند، درحالیکه این تجربه ممکن است عینا در سینه یا قفسه‏ های مدیران و مجریان دیگری بایگانی شده باشد.دراغلب پروژه ها، بکارگیری روش سعی و خطا و ضعف دراستفاده از تجارب و دانش ‏هایی که تا کنون کسب شده  به چشم می‏خورد که درنتیجه آن، مبالغ هنگفتی از سرمایه ‏های ملی به هدر می‏ رود.  یکی از عمده ترین مشکلات مطرح درتمامی پروژه‏ های اجرایی، ضعف بکارگیری دانش درمدیریت و اجرای پروژه هاست. دانش و تجارب پروژه‏ ها بیشتردرذهن افراد درگیر دراجرای پروژه باقی می ‏ماند بعبارتی چالش اصلی پروژه‏ های اجرایی ما عدم توجه به مفهوم  حافظه سازمانی  به عنوان جایگاه نگهداری و بکارگیری ارزشمندترین دارایی موجود و قابل استفاده درپروژه‏ های بعدی سازمان است.

    کلیدواژگان: ثبت دانش، مدل، چالش، پروژه اجرایی
  • مانی آرمان*، سید محمداعرابی، محبوبه خسروی صفحه 81

    این مقاله ضمن بررسی مفاهیم توسعه منابع انسانی، به دنبال طراحی، ارایه و آزمون مدلی برای توسعه استراتژیک منابع انسانی در شرکت ملی نفت ایران می باشد. به این منظور الگو های متعددی در حوزه هماهنگی استراتژیک و توسعه منابع انسانی بررسی گردید و در نهایت چارچوب نظری ابتدایی پژوهش شکل گرفت. جامعه مورد بررسی در این پژوهش، کلیه مدیران و روسای ستادی و عملیاتی شرکت ملی نفت ایران می باشد. در پژوهش حاضر، برای آزمون مدل در محیط واقعی گروه کانونی متشکل از کارشناسان و روسای متخصص در حوزه توسعه منابع انسانی تشکیل گردید تا براساس داده های واقعی شرکت مدل آزمون گردد. برای تحلیل، ابتدا تحلیل توصیفی داده ها انجام گرفت. در مرحله بعد، ترکیبات هماهنگ و ناهماهنگ استراتژی های مختلف توسعه مشخص گردید. سپس با استفاده از آزمونT ، مشخص شد که بین ترکیبات هماهنگ استراتژی ها و سایر ترکیبات مشاهده شده، تفاوت معناداری وجود دارد. سپس، میانگین عملکرد کارکنان دارای ترکیبات هماهنگ استراتژی های مختلف ، با عملکرد کارکنان دارای سایر ترکیب ها مقایسه گشت و این نتیجه به دست آمد که کارکنان دارای ترکیبات هماهنگ استراتژی های مختلف نسبت به سایر ترکیبات، از عملکرد بهتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، مدل توسعه استراتژیک منابع انسانی، آموزش، کارراهه، شرکت ملی نفت ایران
  • احسان مهربان فر، عسل آغاز * صفحه 109

    درحالی که تاکید مدیریت دانش سنتی بر فناوری یا طراحی سیستم‌های اطلاعاتی پردازش گر دانش بود، در دیدگاه های نوین، بیشتر بر عوامل انسانی و رفتارهای موثر در تسهیم دانش تمرکز می شود. بنابراین هدف این  پژوهش آن است که با تمرکز بر بعد انسانی تسهیم دانش، تاثیر سرمایه اجتماعی بر تسهیم موثرتر دانش کارکنان شرکت نفت و گاز پارس بررسی شود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که سرمایه اجتماعی بر تسهیم دانش درون واحدی و میان واحدی موثر است. همچنین بر اساس نتایج، سرمایه اجتماعی درافراد دارای تحصیلات بالاتر، میانگین بالاتری دارد و افراد با سابقه مدیریتی بیشتر، به لحاظ تسهیم دانش، میانگین پایین تری نسبت به افراد بدون سابقه مدیریتی یا دارای سابقه مدیریتی کمتر دارند. به نظر می رسد مدیران چندان حاضر نیستند اطلاعات و تجارب خود را در اختیار افراد زیرمجموعه، به ویژه کارکنان خیلی شایسته یا افراد تازه استخدام شده قرار دهند. این نتایج با نتایج پروژه اجرا شده در زمینه مدیریت دانش در شرکت نفت و گاز پارس در مدت دو سال اخیر همراستا بوده و تطبیق پیدا می کند. پیشنهاد می شود که شرکتهای زیرمجموعه صنعت نفت به عنوان شرکتهایی که در حوزه مدیریت دانش عملکرد نسبتا موفقی دارند، با تسهیم دانش و انتقال تجارب خود به سازمانهای دیگر، آغازگر حرکتی برای تسهیم دانش میان سازمانی و سوق دادن هرچه بیشتر کشور در مسیر توسعه یافتگی باشند. هم چنین با توجه به نتایج به دست آمده می بایست راهکارهای عملیاتی برای افزایش اعتماد میان کارکنان جهت تسهیم دانش پیاده سازی شود.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش، سرمایه اجتماعی، عوامل انسانی، شرکت نفت و گاز پارس
  • فاطمه خالوندی، عباس عباس پور * صفحه 133

    پژوهش حاضر، به منظور طراحی مدل راهبردی مدیریت استعداد در شرکت نفت و گاز پارس بر اساس تجارب بین المللی برتر انجام شده است. روش پژوهش، روش آمیخته (کیفی - کمی) می باشد و نمونه گیری در آن، در دو مرحله صورت گرفته است. در مرحله کیفی ، نمونه شامل 24 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد(خبرگان) است که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در مرحله کمی از روش نمونه گیری تصادفی با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه به تعداد  267 نفر از میان کلیه کارکنان شرکت تعیین شد. بر پایه ی پیشینه پژوهشی مربوط به تجربه های بین المللی مرتبط با فرایند مدیریت استعداد و همچنین مدارک و اسناد در دسترس و مرتبط با این موضوع در شرکت نفت و گاز پارس، ابعاد و مولفه های اولیه مدیریت راهبردی استعداد استخراج شد. سپس، به منظور متناسب بودن این ابعاد و مولفه ها با و یژگیها و انتظارات شرکت ، از آراء و نظرات خبرگان شرکت کننده در مصاحبه ها، با به کارگیری روش تحلیل محتوا، استفاده شد. بر این اساس، الگوی اولیه مدیریت راهبردی استعداد در شرکت نفت و گاز پارس طراحی گردید و پس از ارزیابی و اصلاح الگوی اولیه به وسیله ی تحلیل عاملی مرتبه دوم، الگوی نهایی طراحی گردید. از جمله ویژگی های بارز این مدل، سیستمی بودن و جامعیت مدل نسبت به سایر مدل های بومی و بین المللی و همچنین، رویکرد راهبردی به آن است که موجب توجه به محیط بیرونی و انطباق و سازگاری آن با محیط درونی شده است و مهم تر آن که، استفاده از این مدل راهبردی برای مدیریت استعداد ها در شرکت نفت و گاز به مسیولین امر کمک می کند تا به جای تکرار آنچه در مدیریت منابع انسانی انجام می شود، چارچوب منسجمی را برای کشف، توسعه، راهبری و حفظ و نگهداشت این سرمایه های انسانی ارزشمند پیش روی داشته باشند و بدین وسیله پاسخگوی چالش ها و نیازهای نو ظهور باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مدیریت راهبردی استعداد، منابع انسانی مستعد، تجارب بین المللی برتر، شرکت نفت و گاز پارس
  • سعید خدامرادی، مسلم حقی کرم الله، فردین حیدرپور صفحه 173

    سازمان‌ها به منظور ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، افزایش رقابت، کارایی و کاهش هزینه‌ها و همچنین موفقیت در چالش‌های جامعه امروزی باید بهبود و افزایش بهره وری منابع انسانی را مورد توجه قرار دهند و با توجه به اینکه فناوری اطلاعات عامل مهمی در بهبود بهره وری به شمار می‌رود پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر پذیرش فناوری اطلاعات بر عوامل تقویت کننده بهره وری منابع انسانی در ستاد مرکزی شرکت گاز استان لرستان صورت گرفته است. تعداد اعضاء در زمان تحقیق (218) نفر بوده است. این مطالعه توصیفی – تحلیلی در پاییز سال 1391 انجام شده است. گردآوری داده‌ها به وسیله پرسشنامه به صورت لیکرت 5 گزینه‌ای بود. روایی پرسشنامه از طریق نظرات اساتید و متخصصان و پایایی آن نیز با انجام پیش آزمون در 20 نفر از افراد جامعه پژوهش انجام شد و با میانگین ضریب همبستگی 91/27 تایید شدند. نتایج تحقیق مشان داد که چهار فرضیه مورد پذیرش قرار گرفت که شامل(آموزش با مقدار 0/290+ ، مشارکت با مقدار 0/483+، تعهد با مقدار 0/145+ و رضایت  با مقدار0/121+  بر بهره وری منابع انسانی تاثیر گذارند و دلایل رد سه فرض دیگر(حقوق و دستمزد، ارزیابی عملکرد و خلاقیت شغلی) در این تحقیق احراز نشد.

    کلیدواژگان: پذیرش فناوری اطلاعات، بهره وری منابع انسانی، شرکت گاز
  • عبدالمجید مصلح، خداکرم سلیمی فرد، محمدرضا صادقی کیا صفحه 201

    هدف این مقاله شناسایی عوامل انسانی و مدیریتی تاثیر گذار بر نوآوری در پالایشگاه‌های گازی است. این پژوهش یک پژوهش توصیفی و پیمایشی که داده‌های مورد نیاز آن از جامعه آماری مورد مطالعه شامل 1087 نفر از کارکنان پالایشگاه های واقع در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی و پالایشگاه گازی فجر جم گردآوری گردید. به منظور بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون پارامتری تی تک نمونه‌ای استفاده شده است. عوامل انسانی و مدیریتی تاثیر گذار بر نوآوری در پالایشگاه‌های گازی در چارچوب سه دسته: 1. عوامل فرهنگی؛ 2. عوامل مدیریتی؛ 3. مدیریت منابع انسانی، طبقه بندی و فرضیه‌های پژوهش در سه دسته ذکر شده ارایه و تایید گردید.

    کلیدواژگان: نوآوری، سازمان، پالایشگاه های گاز، عوامل فرهنگی، عوامل مدیریتی، مدیریت منابع انسانی
  • محمدعلی نادی، منصوره سادات حسینی*، بی بی عشرت زمانی صفحه 233

    امروزه در سازمان‌ها به شیوه‌ها و روش‌های آموزش توجه خاص می‌شود. به صورتی که اغلب عدم دستیابی به اهداف آموزش ناشی از ضعف فرایند آموزش، شیوه‌ها، روش‌ها و فنون آموزشی است. بنابراین از روش‌هایی باید در دوره‌های آموزشی استفاده کرد که بتواند ضمن برطرف کردن مشکلات کاری کارکنان، آنان را برای انجام فعالیت‌ها و مسئولیت‌ها آماده کند و به طور کلی اثربخشی آموزش را در بر داشته باشد. به این دلیل تحقیق حاضر با هدف مقایسه روش‌های آموزش کارکنان در شرکت پالایش نفت اصفهان با روش پیمایشی به مرحله‌ اجرا در آمده است. جامعه‌ی آماری تحقیق را کلیه‌ی کارکنان شرکت پالایش نفت اصفهان تشکیل داده‌اند که از بین آن‌ها با استفاده از جدول نمونه‌گیری کوهن و همکاران (2000) و به روش تصادفی طبقه بندی شده، 285 نفر برای شرکت در پژوهش حاضر انتخاب شدند. 285 پرسشنامه توزیع شد و 211 پرسشنامه بازگردانده شد. ابزار پژوهش حاضر، پرسشنامه محقق ساخته بود و روایی سازه‌ی پرسشنامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی آن بواسطه‌ی ضریب آلفای کرونباخ(0/96) اسپیرمن براون و گاتمن مورد تایید واقع شد. داده‌های حاصل از پرسشنامه‌های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون t تک متغیره نشان داد که هر چهار روش آموزش سخنرانی، سمینار، آموزش ضمن کار، آموزش در موسسات خارج از سازمان بیشتر از سطح متوسط بر میزان یادگیری تاثیر داشته است(0/05≥p) و نتایج حاصل از آزمون فریدمن بیانگر این بود که روش آموزش ضمن کار بالاترین مطلوبیت و روش سخنرانی کمترین مطلوبیت را از نظر کارکنان داشته است. همچنین بر اساس نتایج حاصل از این آزمون در روش سخنرانی، سمینار، آموزش ضمن کار و آموزش در موسسات خارج از سازمان، مولفه‌های مدرس، محتوا و مکان برگزاری دوره به ترتیب بیشترین اثربخشی را در یادگیری کارکنان داشته است. نتایج آزمون خی دو، نشان داد که بین میانگین رتبه روش های آموزشی براساس ویژگی های جمعیت شناختی تفاوت معناداری(0/05≥p) وجود دارد.

    کلیدواژگان: روش سخنرانی، روش سمینار، روش آموزش ضمن کار، روش آموزش در خارج از سازمان
|
  • Yousef Mohammadi Mogaddam, Hosein Gholamhoseini, Abouzar Yazdanshenas*, MohammadReza Mazloomi Page 9

    Organizational commitment has been one of the most popular work attitudes studied by practitioners and researchers. This article seeks to investigate the mediating role of psychological contract (PC) in the relationship between person-job (PJ) fit, person-organization (PO) fit and organizational commitment (OC). The target population for this study consists of support staff of Iran’s national gas company. The instrument for gathering data was questionnaire. The results of research showed that psychological contract fulfillment (PCF) has a positive and significant effect on OC. The results also showed a significant, positive and relatively weak effect of PO on PCF and OC. Despite of this, PCF could not mediate the relationship between PO and OC. This article adds new findings to the PC literature and emphasizes the importance of interactive role of PO, PJ in affecting on OC.

    Keywords: organizational commitment, psychological contract, person-job fit person, organizationfit
  • Mohammad Amouzad*, Mohammad Ghahramani, Elham Golinezhad Page 29

    The aim of this study is investing of the affecting factors on organizational learning readiness on national petrochemical co. staff. The results of this research is using implement in training processes. E-learning is a special type of distance learning that relies on network-based technologies and using transmission media such as the Internet or intranet and also multimedia tools, in an interactive virtual environment to provide training or retraining. This study examine Electronic Readiness which is the ability of an organization to successful adoption of information to use and gain profit from it .this research is descriptive and correlation. A total of 400 samples selected randomly and proportionally among subsidiaries petrochemical industries Staff and 376 questionnaires were completed and returned. the results were analyzed with statistical methods of structural equation modeling and using LISREL software. The results show environmental readiness and facilities with the strongest direct and positive relationship, has most effect on e-learning readiness .The learning styles and organizational culture readiness variables have the most direct effect and in general with mediation of environmental readiness and facilities variables have the greatest ensemble on the readiness of e-learning staff. the results of analyzes based on structural equation models and comparison with the previous studies indicate that the conceptual model supported by the data favorably

    Keywords: Structural Equation, Modeling- E-learning, E-learning readiness, Learning Styles, Organizational Culture
  • Mansour Moazami, Nazly Mahdiyoon Page 59

    It is obvious that in our country, a large part of capital and budget of projects is spent for training and experience of managers who is responsible for managing and guiding the projects, while the experience may be archived in chest or shelves of managers and other executives. In most of projects, there are using trial and error methods in using of experiences and knowledge, as a result large sums of national wealth will be wasting. Application weakness of knowledge management and project implementation is one of the main problems raised by the implementation of all the projects. Knowledge and experiences of projects remain more in minds of those involved in implementing the project in other words , the main challenge of Projects is lack of attention to the concept of organizational memory as a maintenance and development status of the most valuable assets available and usable in next organization projects.

    Keywords: knowledge documentation, conseptual Model-executive projects, oil industry
  • Mani Arman *, SeyedMohammad Arabi, Mahboubeh Khosravi Page 81

    Today human resource Strategies are very important for human resource systems. While talking about strategies, integration and coordination is something is much more importance than strategies formulation and implementations. This study presents a model for the strategic development of human resource based on competencies model. In fact, the main question of this research is: What are the affecting factors in strategic human resource development? For answering to this question, After theoretical model exploration, we examine model in National Iranian Oil Company. In present study, we used NIOC data in human resource information system to examine strategic integration and coordination in HRD subsystems. Descriptive statistics and T test were used to answer the research questions. Study findings revealed that all of the competencies were perceived to be important to the success of Employee in NIOC. Based on the study findings, Strategic coordination and integration between SHRD activities create more performance and lead to good employee performance

    Keywords: Human Resource Development, Strategic Human Resource Development Model, Training, Career, National Iranian Oil Company
  • Ehsan Mehrabanfar, Asal Aghaz * Page 109

    While Traditional knowledge management emphasis is more on the technology and designing information systems, modern approaches focus more on human resources and their behaviors in knowledge sharing. So this research aims to investigate the influence of social capital on knowledge sharing between human resources of Pars Oil and Gas Company (POGC) by focusing on human features of knowledge sharing. Data was gathered using questionnaire. Results show that social capital affects on inter and intra departments knowledge sharing; high educated employees have more social capital, however people with higher managerial experiences, show less social capital than less experienced employees. It seems that managers don’t prefer to share their knowledge and experiences with their subordinates especially the more competent or new employed ones. Finally it is suggested that corporations working in petroleum industry, as the corporations which are successful in knowledge management, should share their experiences and knowledge with other corporations.  It is assumed that it might lead to Iran development in long run.

    Keywords: knowledge sharing- social capital- human resources- Pars Oil, Gas Company
  • Fatemeh Khalvandi, Abbas Abbaspour * Page 133

    This study aimed to design a strategic model of talent management at Pars Oil and Gas Company (POGC) based on international best practice experience. Research method is a mixed method (qualitative-quantitative) and sampling is done in two phases. In qualitative phase, sample included 24 top managers and senior executives (experts) who were selected by purposive sampling and in quantitative phase, by random sampling method and using Cochran formula, sample size of 267 people were selected among all employees. Based on the related literature and accessible documents on this subject in POGC, the primary dimensions and components of strategic talent management were determined. Then, in order to fit the dimensions and components with the characteristics and expectations of company, the opinions of experts participating in interviews were analyzed by using content analysis method. In this way, the initial model of strategic talent management in POGC was designed. After evaluating and modifying the initial model by a second-order factor analysis, the final model was designed. In comparison with current domestic and international models, some distinct features of this model are its systematic basis, comprehensiveness and also its strategic approach that leads to consider the external environment and its adaptation with the internal environment and more importantly, the use of this strategic model of talent management helps POGC officials to have a unified framework for the identisication, development, maintenance and keeping ahead of valuable human capital rather than repeating what is done in human resource management department, and thereby meet the emerging challenges and needs of the company.

    Keywords: strategic model- talent management- strategic Pars Oil, Gas Company-mixed method
  • Saeed Khodamoradi, Moslem Haghi Page 173

    Organizations For promoting the quality and quantity of services, increasing competition, efficiency and reducing the Costs and changes lead the organizations to modern challenges must be developed and increased productivity human resource management factor, and information technology important in the increasing productivity human resource management factor, the present study was conducted to survey The effect of information technology acceptance on increase the productivity human resource management factor. This descriptive analytical study was carried out during autumn 2011-2012 on all members of   Province of Lorestan Gas Company, Private Joint Stock (218 participants). Data were collected using a standard questionnaire. Questionnaire rating was in the form of five-point Likert scale. Its validity was confirmed through content validity and professional comments and its reliability was established through the pretest-posttest done with 20 participants and with the Correlation coefficient of 0.9127 the data were analyzed using SPSS, software.Based on findings from multiple-variable regression 4 hypothesizes of research are accepted, Inclusive e) education with scantling +0.290, partnership with scantling +0.483, commitment with scantling +0.145, satisfaction with scantling +0.121) influenced on human resource productivity and and 3 others hypothesizes (salary and wage, Job Creativity, turnover Evaluation) in this article are not supported

    Keywords: information technology, acceptance, human resource productivity, Gas Company
  • Abdolmajid Mosleh, Khodakaram Salimifard, Mohamadreza Sadeghikia Page 201

    Increased competition, changes, and uncertainty have forced organizations to embrace innovation as an important function. Paying attention to the innovation is necessary to reply to Rapid technological changes rate. So many researches have been done about innovation, but there are a few studies about innovation in refineries. Due to this fact, the present study aimed to identify human and managerial factors that affect innovation in gas refineries. therefore, a sample consists of 287 persons of the 6 refineries include 5 refineries in South Pars Complex and Fajre Jam Gas Refinery in Bushehr Province were selected and surveyed.According to Research findings three categories factors have been recognized: 1. Cultural factors 2. Managerial factors and, 3. Human resource management factors.

    Keywords: Innovation, Organization, Gas refineries, Cultural factors- Managerial factors, Human Resource Management factors
  • Mohammad Ali Nadi, Mansoorehsadat Hosesini *, Bibi Eshrat Zamani Page 233

    Today, organizations are paying particular attention to the ways and methods of teaching. If that is often not the result of poor training objectives training process, ways, methods and training techniques. Therefore, methods that can be used in training while working problems, to prepare them for activities and responsibilities, and the overall is over effectiveness of the training. The present study was carried out to survey the methods of training with the carried periods on in the Esfahan refined Oil Company in 2012.The statistical population of the study included all the employees working at Isfahan oil Refinery Company from whom 285 were selected to take part in the study through Cohen, Manion & Morrison (2000( Stratified random sampling. 285 questionnaires were distributed and 211 were returned. The research instrument of the current study was the researcher-made questionnaire and the construct validity of the questionnaires was confirmed through exploratory factor analysis and so did its reliability via Spearman Brown and Gattman's Cronbach Alpha coefficient (0.96). The data from research questions were analyzed at two descriptive and inferential statistics. The results of Mono-variable t-test indicated that each four lecturing, seminar, on the job training and out of organization teaching methods have affected on the degree of learning more than the average level and the results of Friedman test stated that on the job training method has had the highest fitness and lecturing method has had the lowest fitness according to the employees' viewpoint. Further, based on the results of this test, in lecturing, seminar, on the job training, out of organization institutions methods, the constituents of teacher, content and the place of sessions implementation, sequentially, have had the highest effectiveness on the employees' learning. The results Ki-2 test showed that there is a significant difference between teaching methods rank According to the demographic features (p≤0.05).

    Keywords: lecturing-seminar, on the job training, out of organization training