فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و محیط زیست
سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نعمت الله جعفرزاده حقیقی، امیر رضا طلایی خوزانی، محمدرضا طلایی خوزانی، سهند جرفی صفحه 232
    زمینه و هدف
    پروپیلن گلیکول ترکیبی است که در بسیاری از صنایع به کار می رود و در فاضلاب های آنها نیز با مقادیر زیاد مشاهده می گردد. تصفیه بیولوژیکی این ترکیب در غلظت های بالا سخت بوده و بعضا با مشکلاتی همراه است. هدف از این مطالعه بررسی تجزیه الکتروشیمیایی پروپیلن گلیکول و برخی پارامترهای موثر در افزایش راندمان تصفیه به این روش بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه با عبور جریان برق از فاضلاب حاوی پروپیلن گلیکول تجزیه این ترکیب به روش الکتروشیمیایی انجام شد. جهت بررسی این روش تصفیه در این مطالعه از چند نوع الکترود و ولتاژهای مختلف مابین 5 الی 50 ولت استفاده گردید. با توجه به گزارش تاثیر غلظت کلرید سدیم بر روی میزان حذف ترکیبات آلی در روش الکتروشیمیایی توسط برخی محققین، این آزمایش ها در غلظت های مختلف کلرید سدیم نیز انجام شد.
    یافته ها
    در بهترین شرایط این روش قادر به حذف 90 درصد اکسیژن خواهی شیمیایی (COD) فاضلاب ورودی بوده و نتایج به دست آمده نشان داد که افزایش میزان ولتاژ ورودی به الکترودها و افزایش غلظت کلرید سدیم و همچنین افزایش زمان ماند منجر به افزایش راندمان حذف می گردد. زمان ماند بهینه در این مطالعه حدود 50 دقیقه به دست آمد. از میان انواع الکترودهای مورد آزمایش در این مطالعه الکترودی از جنس آلومینیوم بالاترین راندمان را ایجاد نمود که دلیل این امر نیز به تولید مواد منعقد کننده (کاتیون های سه ظرفیتی آلومینیوم) مربوط می گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از این روش در تصفیه پیشرفته چنین فاضلاب های صنعتی، می تواند بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: تصفیه، الکتروشیمیایی، فاضلاب صنعتی، پروپیلن گلیکول
  • زهره فرهمندکیا، محمدرضا مهراسبی، محمدصادق سخاوتجو، امیر شاهرخ حسنعلی زاده مظهر، زهرا رمضانزاده صفحه 240
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین موجود درگرد و غبار هوا قادرند مستقیما از طریق بلع و تنفس وارد بدن شوند و یا از طریق ریزش های جوی به سطح زمین برسند و پس از آلودگی منابع آب و خاک و ورود به ساختار گیاهان از طریق آب و غذا وارد بدن شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان ترسیب فلزات سنگین در ریزش های جوی و تاثیر پذیری این مقادیر از منابع زمینی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه شهر زنجان به پنج ناحیه تقسیم شده است که جمع آوری نمونه های ذرات راسب شونده (ریزش های خشک) و بارش های جوی (ریزش های تر)، طی سه فصل پاییز 1387، زمستان 1387 و بهار 1388در این نواحی صورت گرفته است وسرب، روی، کادمیم و کروم این ریزش ها به روش جذب اتمی اندازه گیری شده است.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر میانگین ترسیب فلزات سنگین در ریزش های جوی برای سرب 082/0، روی 286/0، کادمیوم 018/0 وکروم 009/0 میلی گرم بر متر مربع در روز بود. ضریب همبستگی بین عناصر سرب روی برابر 8/0 بوده است (01/0P <). ضریب همبستگی بین کروم کادمیوم بالاتر از89/0 می باشد (05/0P <) ولی ضریب همبستگی بین کادمیوم سرب و کروم سرب کمتر و به ترتیب 58/0 و 61/0 است.
    نتیجه گیری
    مقایسه مقادیر در نواحی مختلف نشان داد که منابع صنعتی منتشر کننده فلزات سنگین نقش مستقیمی درترسیب فلزات سنگین ریزش های جوی خشک و تر دارد. با توجه به ضرایب همبستگی می توان نتیجه گرفت که سرب و روی از یک منشا مشترک در منطقه پراکنده می شوند. اندازه گیری فلزات در ذرات راسب شونده می تواند نشان دهنده تاثیر منابع انسان ساز در کیفیت هوا باشد و می توان از ذرات راسب شونده به عنوان شاخص آلودگی هوا به فلزات سنگین استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، فلزات سنگین، ریزش های جوی، جذب اتمی، زنجان
  • مریم خدادادی، محمد تقی صمدی، علیرضا رحمانی، رامین ملکی، علی الله رسانی صفحه 250
    زمینه و هدف
    آلودگی منابع آب به وسیله سموم آفت کش یکی از معضلات زیست محیطی محسوب می گردد. امروزه به لحاظ توسعه کشاورزی و تنوع آفات گیاهی، استفاده از سموم مذکور گسترش روزافزونی یافته است. استان همدان به لحاظ وجود زمینه های لازم در زمینه کشاورزی رشد قابل توجهی داشته است. به همین لحاظ مصرف سموم آفت کش بالا بوده و می تواند تهدید جدی برای منابع تامین آب شرب این شهر محسوب گردد. هدف از انجام این تحقیق تعیین غلظت باقی مانده سموم آفت کش ارگانوفسفره هالوژنه کلرپیریفوس و ارگانوفسفره غیر هالوژنه دیازینون و سم کارباماته کارباریل در منابع تامین کننده آب شرب شهرهمدان در سال 1386بوده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق 126 نمونه آب از 7 ایستگاه تامین آب آشامیدنی سطحی و زیرزمینی شهر همدان در طی 12 ماه در سال1386 و جهت سنجش باقی مانده سموم مورد مطالعه، جمع آوری و با استفاده از دو روش استخراج فاز جامد و استخراج فاز مایع آماده سازی و به وسیله دستگاه های HPLC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مشخص نمود که بیشترین غلظت سم کارباریل و کلرپیریفوس در فصل بهار و خرداد ماه به ترتیب ppb 3.85و ppb 1.8 و در مورد سم دیازینون مربوط به فصل پاییز و مهرماه به میزانppb 36.5 بوده است. حداقل غلظت سموم مورد مطالعه مربوط به فصل زمستان بوده است. بر اساس آزمون آماری آنالیز واریانس دو طرفه Two-Way ANOWA بین باقی مانده سموم مورد مطالعه در نمونه های برداشت شده در فصول مختلف اختلاف آماری معنی داری وجود داشت.(05/0P<).
    نتیجه گیری
    مطالعات مختلف نشان دهنده آنست که باقی مانده سموم در منابع آب ارتباط مستقیمی با مقدار سموم مصرفی در این مناطق، ارتباط دارد و در صورت عدم کنترل مصرف سموم، این آلاینده های مقاوم، تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان خواهند بود.
    کلیدواژگان: آفت کش های ارگانوفسفره، آفت کش های کاربامات، منابع تامین آب شرب، همدان
  • رامین نبی زاده، شیوا صالحی شهیدی، مسعود یونسیان، کاظم ندافی صفحه 258
    زمینه و هدف
    سرطان بدخیم پوست همواره شایع ترین سرطان در ایران بوده است. تابش بیش ازحد پرتوفرابنفش خورشید مهم ترین ریسک فاکتور محیطی درایجاد این بدخیمی است. اهداف این مطالعه تعیین میزان تابش پرتوفرابنفش خورشید و میزان بروز انواع سرطان پوست در شهرستان های کشور و بررسی ارتباط توزیع جغرافیایی سرطان پوست با توزیع جغرافیایی میزان تابش پرتوفرابنفش درکشور است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع اکولوژیک و دارای جنبه های توصیفی و تحلیلی است. تعداد 6921 مورد سرطان پوست در سال 1383 که در مرکز مدیریت بیماری ها ثبت شده بود بررسی و اطلاعات ماهواره ای شاخص تابش پرتو فرابنفش از طریق اینترنت دریافت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار ArcGIS و SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    میزان بروز کل موارد سرطان پوست در ایران برابر با 13/10 در صدهزار، بروز بدخیمی سلول بازال 53/7، بروز بدخیمی سلول سنگفرشی برابر با 79/1 و بروز ملانوم بدخیم 39/0 در صد هزار بود. میانگین شاخص تابش پرتو فرابنفش در کشور در طول ماه های سال از حداکثر 9 در تیرماه تا حداقل 3 در دی ماه متفاوت بود. همبستگی مورد انتظار بین توزیع بروز سرطان پوست در سطح شهرستان ها و توزیع جغرافیایی شاخص حهانی پرتو فرابنفش خورشید مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    سرطان پوست یک معضل بهداشت عمومی در ایران است. تحقیقات بیشتر در این ارتباط می تواند به بهبود ثبت سرطان پوست و شناخت بهتر تفاوت های فرهنگی، رفتاری و اقلیمی استان ها در ابتلا به این بدخیمی بیانجامد تا با استفاده از دانش به دست آمده امکان پیشگیری موثرتر از این شایع ترین نوع سرطان فراهم شود.
    کلیدواژگان: شاخص جهانی، پرتو فرابنفش، سرطان پوست
  • انسیه طاهری، مرضیه وحید دستجردی، مریم حاتم زاده، اکبر حسن زاده، فریبا غفاریان نبرین، مهناز نیک آئین صفحه 268
    زمینه و هدف
    کیفیت آب تصفیه شده ممکن است تحت تاثیر خطوط انتقال آب، منابع ذخیره و دستگاه های نصب شده بر روی خطوط؛ قبل از مصرف قرار گیرد. دستگاه های آب سرد کن از جمله وسایلی هستند که به طور وسیع در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها به دلیل ساختار داخلی نظیر داشتن مخزن و همچنین لوله ها و اتصالات موجود ممکن است بالقوه بر روی کیفیت آب آشامیدنی تاثیر داشته باشند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر این دستگاه ها بر روی کیفیت آب مصرفی طرح ریزی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه آب 29 دستگاه آب سرد کن فلزی متداول موجود در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1378 از لحاظ شمارش باکتری های پلیت هتروتروفی و پارامترهای فیزیکوشیمیایی شامل کدورت، pH، درجه حرارت و فلزات سنگین مورد بررسی قرار گرفت. هم زمان نمونه های کنترل نیز از نزدیک ترین شیر آب آشامیدنی به هر دستگاه برداشت گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد که باکتری های شمارش پلیت هتروتروفیک کمتر از حد استاندارد بوده و اختلاف معنی داری بین نمونه های کنترل و دستگاه ها وجود ندارد. در مورد فلزات سنگین نیز اختلاف معنی داری بین نتایج نمونه های کنترل و آب دستگاه ها وجود نداشت، و تنها در مورد مس این اختلاف معنی دار نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد که دستگاه های آب سرد کن فلزی متداول تغییر خاصی را در کیفیت آب ایجاد نمی کنند و نگرانی در ارتباط با مصرف آب از این دستگاه ها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، دستگاه آب سردکن، بیوفیلم، فلزات سنگین، شمارش پلیت هتروتروفیک
  • محمد پناهنده، بهروز ارسطو، آریامن قویدل، فاطمه قنبری صفحه 276
    زمینه و هدف
    مکان یابی جایگاه های مناسب دفن پسماند از اقدامات مهم در فرایند مدیریت جامع پسماندهای جامد شهری است. در فرایند مکان یابی می بایست معیارهای مختلفی مورد ملاحظه قرار گیرد، بنابراین کاربرد روش هایی که قادر به تامین معیارهای مورد نظر باشند، ضروری است. بدین منظور در بررسی حاضر ابزار GIS و مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مورد استفاده قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این راستا نخست از هر یک از فاکتورهای موثر اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی نقشه سازی به عمل آمد ودر مرحله بعد هر یک از لایه های تهیه شده رتبه بندی گردید، به صورتی که رتبه های پایین بیانگر عدم تناسب و یا تناسب کمتر و رتبه های بالا بیانگر تناسب بیشتر بودند.
    یافته ها
    ادغام نقشه های رتبه بندی شده با لحاظ وزن های به دست آمده در فرایند AHP، محدوده مورد مطالعه را به پهنه هایی در غالب نامناسب، مناسب و بسیار مناسب تفکیک نموده است.
    نتیجه گیری
    پهنه های دارای قابلیت بسیار مناسب می تواند در اولویت اول تصمیم گیری قرار گرفته و در صورت لزوم مکان های مناسب نیز می تواند در توسعه آتی در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پسماند، مکان یابی، مدل سلسله مراتبی، GIS، سمنان
  • مهدی اشراقی، بیتا آیتی، حسین گنجی دوست صفحه 284
    زمینه و هدف
    ترکیبات نیتروژن در فاضلاب عمدتا به چهار صورت آلی، آمونیاکی، نیترات و نیتریت می باشند. غلظت نیتروژن کل در فاضلاب شهری معمولا در محدوده 25 تا 45 میلیگرم در لیتر بر حسب نیتروژن قرار دارد که مهمترین مشکل در رابطه با آن، میزان تمایل اکسیژن خواهی و اثرات بهداشتی آن می باشد. راکتور بافلدار غیر هوازی، سیستمی است که در آن ردیفهایی از بافلها برای هدایت جریان فاضلاب وجود دارند.
    روش بررسی
    در این تحقیق 9 ماهه، جهت انجام نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون همزمان، از یک راکتور بافلدار بی هوازی اصلاح شده به ابعاد 15×30×104 سانتیمتر و حجم مفید 15 لیتر با هشت بخش استفاده گردید که در بافل هفتم اقدام به هوادهی شد تا طی آن آمونیاک در یک محیط هوازی به نیتریت و نیترات اکسید گردد.
    یافته ها
    دنیتریفیکاسیون تقریبا به طور کامل در دو بخش ابتدایی راکتور بافلدار بی هوازی و به ترتیب با راندمان 60 تا 84 درصد حذف نیتروژن نیتراتی تا بخش چهارم اتفاق افتاد. همچنین حذف بار نیتروژن ورودی در شرایط ورود شوک بار نیتروژن (4 برابر میزان آخرین غلظت نیتروژن ورودی به راکتور) پس از گذشت یازده روز به شرایط اولیه بازگشت. جهت بررسی و پردازش اطلاعات دریافت شده در طی تحقیق، از روش شبکه عصبی مصنوعی نیز استفاده گردید بطوریکه میزان خطای مشاهده شده در 10 مورد آزمایش فرضی کمتر از 15 درصد بود.
    نتیجه گیری
    راکتور بافلدار بی هوازی تا غلظت ورودی mg/L 200 قابلیت رساندن غلظت نیتروژن نیتراتی موجود در فاضلاب به حد استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران (mg/L 50 برحسب نیترات و mg/L 10 برحسب نیتروژن) را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: نیتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون، راکتور بافلدار بی هوازی اصلاح شده (MABR)، COD
  • احمد رضا یزدانبخش، امیر شیخ محمدی، مهدیه سردار، حامد محمدی، منصور ضرابی صفحه 296
    زمینه و هدف
    بخش بزرگی از ترکیبات آلی که باعث ایجاد آلودگی در آب های طبیعی می گردند، مواد رنگی شیمیایی هستند. رنگ های آزو کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارند. رنگ های آزو نه تنها رنگ نامطلوبی به آب می دهند، بلکه این رنگ ها دارای پتانسیل جهش زایی و سرطان زایی در افراد بوده و سبب تولید محصولات جانبی سمی در محیط های آبی می شوند. هدف از این تحقیق بررسی کارایی سه فرایند پودرآهن، پراکسیدهیدروژن و پودرآهن پراکسید هیدروژن درحذف رنگ اسیدی زرد36 از محیط های آبی بوده است.
    روش بررسی
    این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. در این آزمایش یک محلول سنتتیک از رنگ اسیدی زرد 36 ساخته شد و کارایی حذ ف پودر آهن، پراکسید هیدروژن و پودر آهن- پراکسید هیدروژن در حذف رنگ اسیدی زرد 36 از محلول های آبی بررسی شد. همچنین اثر غلظت رنگ، pHمحلول، غلظت پراکسید هیدروژن، غلظت پودر آهن و زمان تماس در کارایی عمل رنگ زدایی، بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج آزمایشات نشان داد که فرایند ترکیبی پودر آهن- پراکسید هیدروژن، نسبت به دو فرایند دیگر از قدرت رنگبری بالایی برخوردار است. به طوری که در فرایند ترکیبی پودر آهن- پراکسید هیدروژن، در 3=pH، زمان تماس 60 دقیقه، پراکسید هیدروژن= 33/23 میلی لیتربر لیتر، غلظت رنگ 60 میلی گرم درلیتروپودر آهن2000.میلی گرم در لیتر 9/97% حذف رنگ مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آزمایشات انجام شده، نتایج نشان داد، این روش) فرایند ترکیبی پودر آهن پراکسید هیدروژن(کارایی مناسبی در حذف رنگ های آزو دارد. ولی کاربرد این روش در صنعت باید از لحاظ اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حذف رنگ، فاضلاب، آهن صفر ظرفیتی، پراکسید هیدروژن، رنگ آزو
|
  • Page 232
    Backgrounds and
    Objectives
    Propylene glycol is applied in many industries as raw material and can be released to the environment through wastewater of such industries. The biological treatment of solutions containing high concentration of propylene glycol is difficult and some problems can be observed during this process. The main objective of this study was the investigation of electrochemical degradation of propylene glycol and the parameters influencing on improving removal efficiency.
    Materials And Methods
    In this study the degradation of propylene glycol was made by passing an electrical current though the synthetic wastewater containing propylene glycol. In order to investigate this process several types of electrode with applied voltage ranging between 5 to 50 V was used. Due to the effect of NaCl concentration on removal efficiency which was mentioned in the literature, the experiment was performed for different NaCl concentrations.
    Results
    In optimum condition, the maximum removal efficiency of propylene glycol (based onCOD) was obtained equal to 90%. The results showed that rising applied voltage, NaCl concentrationand retention time increase the removal efficiency. The optimum retention time was obtained equalto 50 min. The maximum removal was obtained when aluminum electrode was used. It can beattributed to the production of coagulant material such as Al+3 during this process.
    Conclusion
    The results revealed that this process can be useful for treating the industrial wastewatercontaining propylene glycol.
  • Page 240
    Backgrounds and
    Objectives
    Heavy metals in dust can enter to the human body through ingestion andinhalation. They can pollute the water and soil resources via atmospheric precipitation and accumulate in the plants tissue and enter human body by water and food. The aim of this study was measurement of the heavy metals in wet and dry atmospheric precipitation and effects of pollution sources at the ground surface on the concentration of heavy metals in the atmospheric precipitations.
    Materials And Methods
    In this study the zanjan city was divided into 5 zones and wet and dry precipitations were collected in autumn, winter and spring (2008- 2009) from zones. The concentrations of Pb, Cd, Cr and Zn the collected precipitations were determined by Atomic Absorption spectroscopy method.
    Results
    The averages of concentrations of Pb, Cd, Cr and Zn were 0.082, 0.286, 0.018, and 0.009 (mg/m 2.d)respectively. The correlation coefficients between Pb-Zn was 0.8 (P<0.01) and for Cr-Cd, Cd-Pb, and Cr-Pb were 0.89, 0.58 and 0.61 respectively.
    Conclusion
    The results showed that the industrial sources of heavy metals play the main role in concentration of heavy metals in wet and dry atmospheric precipitation in Zanjan.The correlation coefficients showed that the lead and zinc result from a common source. This source can be the lead and zinc factories locating around the city. The measurement of heavy metals in atmospheric precipitation shows the effects of anthropogenic sources in air quality. The heavy metals concentration in atmospheric precipitation can be use as air pollution index.
  • Page 250
    Backgrounds and
    Objectives
    Water contamination by pesticides is considered as an environmentalproblem today. In terms of agricultural development and diversity of plant pests, the use of pesticides has been increasing. Hamedan province has a suitable agricultural condition, it has enjoyed significant development in this respect. Among all the cities of Hamedan province, Hamedan city has the highest rank in tiller crops. Therefore, yearly use of pesticides is increasing in this area; which could be a serious threat to water resources of the city. The aim of this survey was determinaton of Organophosphorous and Carbamat pesticides residue in drinking water resources of Hamadan in 2007.
    Materials And Methods
    In this survey, 126 water samples were collected from 7 drinking water resources of Hamedan during 12 consecutive months in 2007. for determination of these pesticides,two methods (solid- phase extraction and Liquid-Liquid extraction) were adopted. and samples were analyzed by means of HPLC and GC/MS applying standard methods.
    Results
    Final results showed that the most concentration of Chlorpyrifos and Carbaryl pesticides were found to be about 3.85 ppb (part per billion) and 1.8 ppb in spring and June respectively; the maximum concentration of Diazinon was about 36.5ppb in October (autumn).The minimum concentration of the three pesticides was detected in winter. According to the statistical test Two - Way ANOWA there were significant differences among pesticides concentrations in the water samples in different seasons (p<0.05). However, there wasnt a significant difference in pesticides concentrations in surface and ground water samples(p>0.05).
    Conclusion
    Different studies have shown that pesticides residue concentration in water samples have a relationship with the amount of pesticides used in an area, physical and chemical refractory properties of pesticides; and environmental conditions. Thus, using resistant pollutants such as pesticides will be a serious threat to health of water consumers if they are not properly controlled.
  • Page 258
    Backgrounds and
    Objectives
    Skin cancer is the most frequent malignancy in Iran. Exposure to the excessive ultraviolet radiation is an important factor in creating skin tumors. The purpose of this study is to determine how the ultraviolet index has been distributed in all townships throughout the country, to determine different kinds of skin cancer and to evaluate a geographical distribution of skin cancers with regard to the UV geographical distribution.
    Materials And Methods
    This study is ecologic, descriptive and analytical in nature. A total number of 6921 skin cancer cases registered at the Center for Disease Control of Iran in 2004 were thoroughly analyzed and UV data were collected from the world wide web. With the help of ArcGIS software and SPSS, the statistical analysis was done.
    Results
    The incidence rates were 10.13 for the total skin cancer, 7.53 for basal cell carcinoma, 1.79 for squamous cell carcinoma and 0.39 for malignant melanoma per 100000 population of Iran. The mean ultraviolet index differed from 9 in July to 3 in January. The correlation between the skin cancer incidence at the level of districts and ultraviolet index was not significantly observed.
    Conclusion
    Skin cancer is a public health problem in Iran. Further research in this regard would lead to skin cancer registration improvement and more understanding of different climatic, cultural and behavioral factors in developing skin tumors. With this knowledge the possibility of more effective prevention of the most prevalent cancer in Iran can be created.
  • Page 268
    Backgrounds and
    Objectives
    Drinking water quality after treatment and before reaching the consumer could be affected by distribution pipes, service lines and Home devices. The structure of water coolers, a home device that are widely used in warm months of the year, could potentially affect the quality of drinking water. The aim of this study was to assess the microbial and chemical quality of water from conventional water coolers.
    Materials And Methods
    Water samples were collected from 29 water cooler systems at the Isfahan university of medical sciences. 29 control samples also obtained from the nearest drinking water taps. All samples were examined for total heterotrophic bacteria and physicochemical parameters including temperature, ph, turbidity and heavy metals.
    Results
    All samples from the water cooler systems complied with the EPA guidelines for total heterotrophic bacteria count. There were no significant differences between the levels of heavy metals in water samples from the water cooler systems and taps. There was only a significant difference between the level of Cu in the water samples from cooler systems and taps
    Conclusion
    The overall results of this study indicated that the use of water cooler systems from hygienic point of view could not cause any problems for consumers
  • Page 276
    Backgrounds and
    Objectives
    Landfill site selection is an important action in integrated solid waste management process. Difference criteria should be paid attention in site selection, so using of special methods are necessary to assimilate the criteria. In this research, GIS software and Analytical Hierarchy Process were used.
    Materials And Methods
    First of all, maps were built in considering to economical, social and environmental factors, in next step, each layer, was graded. Low grade showed non coordination or less coordination and high grade showed more coordination.
    Results
    Assimilate of graded map in AHP process, separates area into unsuitable, suitable and verysuitable parts.
    Conclusion
    Very suitable parts can have high priority in decision making and also suitable parts can have high priority for development projects in future.
  • Page 284
    Backgrounds and
    Objectives
    Nitrogen compounds in wastewater are mainly in four types of organic, am- monia, nitrite and nitrate. Total nitrogen concentration in municipal wastewater is usually within 25 to 45 mg/L as nitrogen. The most important problem with nitrogen is its oxygen demand and human health effect.
    Materials And Methods
    Anaerobic Baffled Reactor (ABR) is a system in which baffles are used to direct wastewater flow. During 9 months study, a 15 liter modified ABR (104*30*15 cm) with eight baffled com- partments was used for nitrification-denitrification processes. In the seventh compartment, the wastewater was aerated to oxidize ammonia to nitrite and nitrate.
    Results
    Denitrification was done in the first four compartments with removal efficiency from 60 to 84 per- cent for nitrite and nitrate, respectively. During the shock loading study (4 times of the last influent), a sharp decrease in nitrogen removal rate was observed which was then returned to the previous efficiency after 11 days. Artificial neural network was used to evaluate and process the data in which the observed error in 10 patterns was less than 15 percent.
    Conclusion
    Anaerobic baffled reactor with an influent of up to 200 mg/L has capability to remove total nitrogen concentration to less than the standard level of Iranian Department of Environment of 50 mg/L as nitrate and 10 mg/L as nitrogen.
  • Page 296
    Backgrounds and
    Objectives
    A great part of organic compounds cause more pollution in natural waters meet, are chemical dye material. Azo dyes have more usage in different industries. Azo dyes not only give undesirable dye to the water but also have mutation potential and carcinogenesis effects in human and cause the production of toxic substances in water environments.The purpose of this study is investigation of iron powder, hydrogen peroxide and iron powder-hydrogen peroxide processes in removal of acid yellow 36 dye from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    This study was conducted in laboratory scale. At this experiment synthetic solution was made from acid yellow 36 dye, and the removal of acid yellow 36 dye was studied by iron powder, hydrogen peroxide and iron powder- hydrogen peroxide processes. Also effect of dye concentration, pH solution, hydrogen peroxide concentration, iron powder concentration and the time of contact on decolorization, were evaluated.
    Results
    The results showed that iron powder - hydrogen peroxide process, compared to two other process has high decolorization power. Removal efficacy of iron powder-hydrogen peroxide process with H2O2 =23.33 ml / L, pH =3, iron powder 2000 mg/L and 60 minute, was about 97.9%
    Conclusion
    In general this investigation showed that, this method (Iron powder-hydrogen peroxide process) has high efficiency for removal of Azo dyes. But application this method in the industry, should be economically evaluated.