فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و محیط زیست
سال نهم شماره 2 (پیاپی 32، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدهادی دهقانی، بهمن اکبرپور، مهدی سالاری، آرش پورشیخانی، حسن رسول زاده* صفحات 147-154
    زمینه و هدف
    شیر که یک غذای کامل بوده و می تواند برای فعالیت باکتری های مختلف، محیط رشد مناسبی را فراهم نماید لذا در شرایط غیرپاستوریزه برای بهداشت و سلامت انسان پر مخاطره خواهد بود. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در شیرهای خام و پاستوریزه شهرستان ساری در تابستان 1393 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی و مقطعی در تابستان 1393 در شهرستان ساری انجام شد. تعداد 80 نمونه، هر نمونه به حجم mL 200 از شیرخام از مراکز جمع آوری و توزیع شیر و تعداد 80 نمونه، هر نمونه به حجم mL 200 از شیر پاستوریزه موجود از فروشگاه های مواد غذایی جمع آوری شد. آزمایشات روی نمونه ها در شرایط آسپتیک در محیط چاپمن و بلاد آگار کشت و تست های تاییدی صورت گرفت. تست آنتی بیوگرام نمونه های مثبت انجام شد. نتایج بوسیله نرم افزار 19 SPSS و آزمون آماری T-test و آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از نمونه های جمع آوری شده 38/75 درصد و 0 درصد نمونه ها به ترتیب برای شیر خام و پاستوریزه دارای آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس بودند. میانگین تعداد کلونی کشت های شیرخام در محدوده Cfu/mL 7×104-3×104 برآورد شد. بیشترین حساسیت برای آنتی بیوتیک های ونکومایسین، جنتامایسین و کوتریموکسازول (همگی 100 درصد) و بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک آمپی سیلین، متی سیلین و سفالوتین به ترتیب 87/5 درصد، 25 درصد و 12/5 درصد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده شیوع آلودگی شیرهای خام با استافیلوکوک اورئوس مشاهده گردید. بنابراین رعایت و کنترل اصول بهداشتی در مراحل مختلف تهیه، عرضه و مصرف شیر می تواند از آلودگی انسان جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، شیرخام، شیر پاستوریزه، مقاومت آنتی بیوتیکی، ساری
  • زیبا جاویدانه*، علیرضا زراسوندی، فاطمه راست منش صفحات 155-170
    زمینه و هدف
    گرد و غبار خیابان یکی از مهم ترین شاخص های منعکس کننده وضعیت آلودگی در محیط زیست شهری است. اکثر مطالعات، مربوط به آلودگی فلزات سنگین در شهرهای بزرگ بوده، در حالی که به شهرهای کوچک کمتر توجه شده است. شهر مسجد سلیمان اولین شهر نفت خیز ایران و در شمال شرق استان خوزستان واقع شده است. این شهر دارای آلودگی های زمین زاد (چشمه های نفتی و گاز)، فعالیت های نفتی، احتراق نفت و گاز، صنایع و ترافیک بوده، به همین دلیل ارزیابی زیست محیطی در این شهر حائز اهمیت است.
    روش بررسی
    به منظور پایش و مدیریت آلودگی های موجود، طی شرایط آب و هوایی خشک (تیر ماه 1392)، یازده نمونه از گرد و غبار خیابان از ایستگاه های مختلف در سطح شهر و یک نمونه به عنوان نمونه شاهد جمع آوری و آماده سازی گردید و سپس توسط دستگاه ICP-OES آنالیز شدند.
    یافته ها
    منابع احتمالی فلزات آلاینده مورد بررسی توسط آنالیزهای چند متغیره مانند تحلیل مولفه اصلی (PCA) و آنالیز خوشه ای(CA) شناخته شده اند. علاوه بر این فاکتورهایی نظیر شاخص زمین انباشت (Igeo)، شاخص آلودگی (PI)، شاخص آلودگی یکنواخت (IPI) و فاکتور غنی شدگی (EF) جهت تعیین درجه آلودگی فلزات سنگین در گرد و غبار خیابان در شهر مسجد سلیمان ارزیابی شدند. نتایج حاصل از تحلیل مولفه اصلی و آنالیز خوشه اینشان می دهد که منطقه عمدتا تحت تاثیر آلودگی های نفتی، ترافیک و فعالیت های صنعتی قرار دارد. شاخص آلودگی بیانگر سطح بالای از آلودگی برخی نمونه ها به Pb، Cd ، Cu و Zn و سطح متوسط آلودگی سایر نمونه ها به Ni، As و V است. شاخص زمین انباشت بیانگر آلودگی متوسط تا شدیدا برخی نمونه ها به Pb، Cd، Cu و Zn و برای سایر نمونه ها عدم آلودگی تا آلودگی متوسط به Ni، As و V است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که غلظت فلزات سنگین در نمونه های گرد و غبار نسبت به نمونه شاهد بالاتر بوده است. بدین ترتیب طبقه بندی میزان آلودگی در گرد و غبار خیابان در شهر مسجدسلیمان به ترتیب زیر است: PI≈IPI>EF>Igeo
    کلیدواژگان: مسجد سلیمان، فلزات سنگین، شاخص آلودگی، فاکتور غنی شدگی، شاخص زمین انباشت
  • نسیم رونیاسی*، حسن پرویزی مساعد صفحات 171-184
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین برای بدن انسان ها بی نهایت خطرناک بوده و تجمع آنها در بدن منجر به ایجاد تغییرات آسیب شناختی در اندام ها و بیماری های قلبی-عروقی، کلیوی، استخوانی و حتی سرطان گردد. روزانه انسان از طریق مصرف مواد غذایی و آب با این آلاینده ها مواجهه پیدا می کند.
    روش بررسی
    با توجه به خاصیت تجمع پذیری فلزات سنگین در اندام های گیاهی، میزان فلزات کروم، منگنز و آهن در خاک و بافت برگ، ساقه و ریشه گیاهان کلم، کاهو، اسفناج و پیاز در شهر کرج مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد 15 نمونه به طور تصادفی از خاک و هر قسمت از گیاهان برداشته شد، سپس بعد از شستشو، آسیاب، خشک کردن و هضم اسیدی غلظت فلزات توسط دستگاه جذب اتمی مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها سپس توسط نرم افزار SPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که برگ های اسفناج، پیاز، کلم و کاهو از غلظت بالاتری از فلزات کروم، منگنز و آهن نسبت به ساقه و ریشه برخوردار هستند و بالعکس ریشه این گیاهان از کمترین غلظت این فلزات برخوردار بودند. در خاک نیز غلظت فلزات آهن، کروم و منگنز به ترتیب mg/kg 11/87، 3/99 و 17/78 بود. این پدیده ناشی از انتقال بالای این فلزات بیشتر به قسمت های هوایی به ویژه برگ های گیاه است. در این مطالعه همچنین مشخص شد که غلظت فلزات کروم، منگنز و آهن در تمامی گیاهان مورد مطالعه بالاتر از حد استاندارد FAO/WHO (mg/kg 0/15، 0/3 و 0/3 به ترتیب برای فلزات کروم، آهن و منگنز) بود.
    نتیجه گیری
    به دلیل بالا بودن غلظت فلزات کروم، منگنز و آهن در سبزیجات مطالعه شده در شهر کرج، مصرف این گونه سبزیجات توسط شهروندان، بایستی توسط سازمان های نظارتی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، سبزیجات، جذب اتمی، شهر کرج
  • سعید دهستانی اطهر*، شورش امینی، افشین ملکی، بهزاد شاهمرادی، ناصر رشاد منش، پری تیموری صفحات 185-196
    زمینه و هدف
    فلوئوروزیس دندانی و اسکلتی از مهم ترین اثرات بهداشتی مواجهه طولانی مدت با مقادیر زیاد فلوراید در آب آشامیدنی هستند. در حال حاضر جذب سطحی یکی از روش های حذف فلوراید از آب است. هدف از این پژوهش بررسی کارایی جذب فلوراید توسط نانوذرات اکسید آهن تثبیت شده بر روی دیاتومیت در شرایط مختلف آزمایش و تعیین سینتیک و ایزوترم های جذب است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، اثر پارامترهای pH (9/5-3/5)، زمان تماس (min 100-20)، دوز جاذب (g/L 5-1) و غلظت اولیه فلوراید (mg/L 25-5) مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های جاذب با تکنیک های XRD، XRF، FTIR وFESEM مشخص گردید. همچنین ایزوترم های جذب لانگمویر و فروندلیچ بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد با افزایش زمان تماس، کاهش pH، افزایش دوز جاذب و کاهش غلظت اولیه فلوراید کارایی حذف افزایش می یابد. بالاترین راندمان جذب در pH معادل 3/5، زمان تماس min 70، دوز جاذب g/L 3 و غلظت اولیه فلوراید mg/L 5 مشاهده شد. کارایی جذب فلوراید در شرایط بهینه در حالت میانگین به میزان 81 درصد بدست آمد. مطالعات سینتیک نشان داد که مدل شبه درجه اول مدل غالب بر شبه درجه دوم برای جذب یون فلوراید بر روی جاذب مورد مطالعه است. همچنین روابط مربوط به ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ برای جذب یون فلوراید نشان داد ایزوترم فروندلیچ (0/9997=R2) برای توصیف فرایند جذب مناسب تر است.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد دیاتومیت اصلاح شده با نانوذرات اکسیدآهن می تواند به عنوان یک جاذب موثر در حذف یون فلوراید از محلول های آبی مورد استفاده قرار گیرد. کارایی جذب فلوراید وابسته به شرایط آزمایش و به ویژه تابع pH است.
    کلیدواژگان: جذب، فلوراید، دیاتومیت، نانوذرات اکسید آهن
  • سید علیرضا موسوی*، ملوک پروانه صفحات 197-210
    زمینه و هدف
    روش های متداول تصفیه شیرابه به دلیل بار آلودگی بالا و خصوصیات ویژه شیرابه، کارایی مناسبی ندارند. لذا در سال های اخیر استفاده از روش های تلفیقی توسعه چشمگیری داشته است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پودر کربن فعال (PAC) بر کارایی تصفیه شیرابه محل دفع پسماند کرمانشاه در یک راکتور ناپیوسته متوالی هوازی (ASBR) است.
    روش بررسی
    در این مطالعه از سه راکتور ستونی با حجم کل mL 2000 و حجم مفید mL 600 در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شد. در راکتورهای شماره 2 و 3 که از نظر شرایط محیطی و راهبری با راکتور شماره 1 که فاقد پودر کربن بود و کاملا یکسان بودند، به ترتیب مقادیر g/L 5 و 10 PAC اضافه شد. تاثیر دوزهای مختلف PAC (g/L 10، 5، 0) و زمان ماندهای هیدرولیکی (h 144، 96، 48 =HRT) به منظور حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) و نیتروژن آمونیاکی (NH3-N) شیرابه خروجی مورد مطالعه قرار گرفت و کارایی حذف با استفاده از آزمون آماری two-way ANOVA نرم افزار 16 -SPSS مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که بین راندمان حذفCOD و N-NH3 در HRTsو دوزهای مختلف PAC اختلاف معنی دار است (0/001 =P-value). بیشترین راندمان حذف در h 144 =HRT، برای COD و NH3-N در راکتور شماره 1 به ترتیب 4/42±50/11 درصد و 1/49±19/85 درصد، راکتور شماره 2، 6/1±55/67 درصد، 0/89±25/7 درصد و راکتور شماره 3، 3/99±58/02 درصد، 1/7±25/48 درصد حاصل شد.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گیری کرد که فرایند تلفیقی بیولوژیکی – کربن فعال در مقایسه با فرایند بیولوژیکی مجزا، توانایی افزایش کارایی حذف COD و N-NH3 فاضلاب های قوی همچون شیرابه را دارد. اگرچه دستیابی به استانداردهای تصفیه با این روش نیز امکان پذیر نیست.
    کلیدواژگان: تصفیه شیرابه، فرایند ترکیبی، نیتروژن آمونیاکی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، راکتور ناپیوسته متوالی هوازی
  • فرشید کفیل زاده*، زینب خالدی صفحات 211-222
    زمینه و هدف
    زیست فزونی ((Bioaugmentation یکی از روش های برتر در اصلاح زیستی (Bioremediation) خاک های آلوده به هیدروکربن های نفتی است. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی میزان تاثیر باکتری های جدا شده از لجن فعال حاصل از تصفیه فاضلاب شهری منطقه ویژه عسلویه جهت زیست فزونی خاک های آلوده به کروزن و بررسی رشد باکتری های جدا شده در حضور غلظت های متفاوت این فرآورده است.
    روش بررسی
    نمونه برداری از لجن فعال دو کمپ تصفیه خانه منطقه عسلویه صورت گرفت. جداسازی باکتری های تجزیه کننده با کشت نمونه ها بر روی محیط پایه معدنی انجام گردید. تست آمیزندگی (Emulsification) و ارزیابی میزان رشد باکتری ها در غلظت های متفاوت کروزن انجام گردید. باکتری های جدا شده جهت زیست فزونی و سنجش میزان پاکسازی زیستی، به خاک های آلوده به ترکیب نفتی کروزن تلقیح شدند و میزان تجزیه زیستی توسط دستگاه طیف سنجی مادون قرمز (IR) اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، 3 باکتری سودوموناس پوتیدا، سراشیا مارسسنس و پروتئوس میرابیلیس از لجن فعال بعنوان باکتری های تجزیه کننده کروزن جداسازی و شناسایی شدند. با توجه به تست های آمیزندگی، سنجش رشد باکتری ها در غلظت های مختلف کروزن، نتایج حاصل از زیست فزونی ستون های خاک آلوده به کروزن و کاهش سطح کل هیدروکربن های نفتی ((TPHs، باکتری سودوموناس پوتیدا بعنوان قوی ترین باکتری تجزیه کننده این فرآورده نفتی شناخته شد. این باکتری با میزان آمیزندگی 3/8 توانست 71/03 درصد از کل هیدروکربن های نفتی را در طی 30 روز کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به سازگار شدن باکتری های سودوموناس پوتیدا، سراشیا مارسسنس و پروتئوس میرابیلیس موجود در لجن فعال با انواع آلاینده های موجود در فاضلاب، می توان از آنها به عنوان باکتری های غیربومی جهت زیست فزونی و پاکسازی خاک های آلوده به هیدروکربن های نفتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اصلاح زیستی، زیست فزونی، لجن فعال، کروزن، سودوموناس پوتیدا
  • حبیبه مسکینی، احسان صادقی*، اکبر نصرتی، پارسا نصرتی، معین بشیری صفحات 223-232
    زمینه و هدف
    پول ابزاری است که به طور معمول در محیط ها و همچنین بین افراد مختلف مبادله می گردد که می تواند منبعی از آلودگی میکروبی و شیمیایی باشد، که با انتقال این عوامل باعث ایجاد بیماری های خطرناک شود. هدف این پژوهش تعیین میزان و نوع آلودگی باکتریایی سکه و اسکناس های جمع آوری شده در شهر کرمانشاه است.
    روش بررسی
    در این پژوهش 160 قطعه اسکناس و 96 عدد سکه به روش تصادفی از مشاغل و نقاط مختلف شهر انتخاب و بر روی آنها آزمایش شمارش بار کلی میکروبی انجام گردید. باکتری های موجود با روش های استاندارد جداسازی و شناسایی گردیدند.
    یافته ها
    میانگین بار کلی میکروبی در اسکناس های 1000، 2000، 5000، 10000 و 20000 ریالی به ترتیب 147/6، 147/8، 148/5، 96/3 و 87/9 و در سکه های 500، 1000 و 2000 ریالی به ترتیب 104/66، 77/66 و (Cfu/cm2) 96/56 بود. بارکلی میکروبی در اسکناس ها بیشتر از سکه ها بود (P<0/05). بیشترین آلودگی در اسکناس ها مربوط به باکتری اشریشیاکلی با 21/8 درصد و کمترین میزان آلودگی مربوط به گونه های پسودوموناس و انتروباکتر با 3/1 درصد بود. همچنین بیشترین میزان آلودگی در سکه ها مربوط به اشریشیاکلی با 15 درصد و کمترین میزان مربوط به گونه های کلبسیلا با 2 درصد بود. در طی این پژوهش مشخص شد که اسکناس های جمع آوری شده از قصابی ها و سکه های جمع آوری شده از اغذیه فروشی ها دارای بیشترین میزان آلودگی با E.coli بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پاتوژن بودن مهم ترین میکروارگانیسم های جدا شده (اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس) از نمونه های مورد بررسی و توانایی این باکتری ها در ایجاد عفونت های روده ای و مسمومیت های غذایی، جلوگیری از آلودگی متقاطع پول و غذا ضروری است.
    کلیدواژگان: آلودگی باکتریایی، اشریشیا کلی، اسکناس، سکه، کرمانشاه
  • غلامعباس فلاح قالهری*، رضا اسماعیلی، فهیمه شاکری صفحات 233-246
    زمینه و هدف
    امروزه شاخص های مرتبط با فیزیولوژی انسان در مطالعات زیست اقلیم جایگاه ویژه ای دارند. از جمله این شاخص ها، شاخص دمای معادل فیزیولوژیک (PET) است. در تحقیق حاضر روند تغییرات تنش های گرمایی ایران، که پایه و اساس برنامه ریزی ها به ویژه در زمینه سلامت و محیط است، در 4 ناحیه اقلیمی ایران طی نیم قرن اخیر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    داده های مورد نیاز جهت محاسبه تنش های گرمایی در مقیاس روزانه از تاریخ 1961/1/1 تا 2010/12/31 به مدت 50 سال از سازمان هواشناسی کشور اخذ گردید. سپس شاخص PET برای هر روز محاسبه و مقادیر بالاتر از 0C 35 به عنوان روزهای وقوع تنش گرمایی شناسایی شد. در مرحله بعد، فراوانی روزهای همراه با تنش گرمایی برای دوره گرم سال استخراج و روند آنها با آزمون Mann-Kendall مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    روند تغییرات فراوانی وقوع روزهای همراه با تنش گرمایی در ایستگاه های مشهد، اصفهان و تبریز طی فصول بهار و تابستان افزایشی بوده است. به عبارت دیگر، بیشترین میزان تغییرپذیری مثبت نسبت به میانگین بلند مدت در این شهرها رخ داده است. همچنین بیشترین فراوانی روزهای گرم متعلق به ایستگاه های بندرعباس و رشت بوده است که نزدیکی این ایستگاه ها به دریا و تبخیر بالا را می توان از دلایل اصلی آن به شمار آورد.
    نتیجه گیری
    دهه 1990-1980، بیشترین روزهای وقوع تنش گرمایی را به خود اختصاص داده است. روند صعودی وقوع تنش های گرمایی در ایستگاه های مورد مطالعه ضرورت توجه به مسئله تنش های گرمایی و شیوع امراض (حمله گرمایی، سنکوپ و کرامپ عضلانی) را از بعد برنامه ریزی و مدیریت بحران، بیشتر می کند.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، تنش گرمایی، شاخص دمای معادل فیزیولوژیک
  • سهیل سبحان اردکانی، راضیه زندی پاک* صفحات 247-258
    زمینه و هدف
    رنگ ها آلاینده های مهمی هستند که منجر به ایجاد خطرات جدی برای انسان، دیگر حیوانات و موجودات زنده می شوند. رنگ ها با فرایندهای تصفیه هوازی قابل تجزیه نیستند. بنابراین، حذف آنها از پساب های صنعتی قبل از تخلیه به محیط زیست نیاز به توجه زیادی دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی کارایی حذف رنگ متیل اورانژ توسط نانوذرات مغناطیسی نیکل از محلول آبی است.
    روش بررسی
    در این مقاله، نانوذرات مغناطیسی نیکل به روش هم رسوبی شیمیایی سنتز شدند و به عنوان جاذب برای حذف رنگ متیل اورانژ استفاده شدند. خصوصیات ظاهری نانوذرات مغناطیسی نیکل با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، دستگاه پراش پرتو ایکس (XRD)، pH نقطه صفر (pHpzc) و آنالیز طیف سنجی تفکیک انرژی (EDX) بررسی شد. آزمایش به صورت ناپیوسته با mL 20 محلول متیل اورانژ با غلظت mg/L 40 در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. اثر متغیرهای pH (8-2)، مقدار جاذب (g 0/07-0/009) و زمان تماس (min 70-2) بر راندمان حذف رنگ بررسی گردید. در نهایت، داده های آزمایشگاهی با ایزوترم های لانگمویر، فروندلیچ و تمکین و با مدل های سینتیکی شبه درجه اول و دوم مطابقت داده شد.
    یافته ها
    تصویر TEM نشان داد، نانوذرات مغناطیسی نیکل در اشکال ظاهری کروی و در اندازه nm 12 هستند. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش زمان تماس تا min 20 و مقدار جاذب به میزان g 0/04 کارایی حذف رنگ افزایش یافته است. بهترین pH برای حذف رنگ متیل اورانژ 2 بود. همچنین تحت این شرایط جذب از ایزوترم جذب لانگمویر با ضریب همبستگی 0/995 و مدل سینتیکی شبه درجه دوم با ضریب همبستگی 0/999 پیروی کرده است. بیشترین ظرفیت جذب جاذب تهیه شده برای ایزوترم لانگمویر mg/g 135 برآورد شد.
    نتیجه گیری
    نانوذرات مغناطیسی نیکل می تواند به عنوان یک جاذب موثر و در دسترس جهت حذف رنگ متیل اورانژ از پساب های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات مغناطیسی نیکل، متیل اورانژ، جذب، ایزوترم
  • زهرا رحمانی، مطهره هراتی، محمدرضا رحمانی، یوسف پورعشق، محمد تقی صمدی* صفحات 259-272
    زمینه و هدف
    سورفاکتانت ها در صابون ها، دترجنت ها، محصولات دارویی، مواد حاصل از مراقبت های فردی و صنایع چرم یافت می شوند. در این مطالعه جذب سورفاکتانت سدیم دودسیل سولفات بر روی نانولوله های کربنی چند دیواره مغناطیسی شده از محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    پارامترهای غلظت سورفاکتانت، دز جاذب و میزان pH به عنوان متغیر در نظر گرفته شده است. غلظت باقیمانده سورفاکتانت با استفاده از روش متیلن بلو اندازه گیری و ویژگی های جاذب نانولوله کربنه چنددیواره مغناطیسی شده با استفاده از آزمایش های پراش اشعه x و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز تعیین گردید. ظرفیت جذب سدیم دودسیل سولفات بر روی جاذب، ایزوترم های جذب و سینتیک واکنش نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی های جذب نشان داد که میزان جذب سدیم دودسیل سولفات با افزایش غلظت اولیه، افزایش pH و کاهش دز جاذب کاهش می یابد. جذب سدیم دودسیل سولفات پس از min 120 به تعادل رسیده و با افزایش غلظت از 15 به mg/L 150 ظرفیت جذب از mg/g 8 به mg/g 61 افزایش یافت. نتایج مطالعات ایزوترم و سینتیک جذب نیز نشان داد که داده های حاصل از ایزوترم از مدل جذب لانگمویر (0/993 R2=) و سینتیک شبه درجه دوم (0/992 R2=) تبعیت می کنند.
    نتیجه گیری
    جاذب نانولوله چند دیواره مغناطیسی شده با توجه به ظرفیت جذب بالا و زمان تعادل نسبتا کم در حذف سورفاکتانت آنیونی سدیم دودسیل سولفات و قابلیت جداسازی آسان جاذب از محیط های آبی ، یک گزینه موثر و مفید به منظور حذف سدیم دودسیل سولفات است.
    کلیدواژگان: نانو لوله کربنه چنددیواره مغناطیسی شده، سورفاکتانت آنیونی سدیم دودسیل سولفات، جذب سطحی
  • سجاد نصرالهی سروآغاجی، رضا علیمردانی*، محمد شریفی، محمدرضا تقی زاده یزدی صفحات 273-288
    زمینه و هدف
    افزایش جمعیت شهری و صنعتی شدن باعث افزایش نرخ تولید پسماند شهری و به تبع آن افزایش نگرانی ها در مورد پایداری محیط زیست شده است، اخیرا روش ارزیابی چرخه زندگی به عنوان ابزاری سودمند جهت حل این مشکل ارائه شده است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثرات زیست محیطی سه زیرسامانه پردازش و دفع پسماند شهر تهران از قبیل هضم بی هوازی، پسماندسوز ایزوله و دفن سنتی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، ابتدا خصوصیات فیزیکی پسماندهای تولیدی و مصرف نهاده ها در محدوده مورد مطالعه از طریق میانگین روزانه بین مهر ماه 1393 تا آبان 1394 تعیین و سپس مراحل مختلف روش ارزیابی چرخه زندگی (LCA) در ارتباط با هر کدام از زیرسامانه ها پیگیری شد. نهایتا نتایج در نرم افزار SimaPro بر اساس روش CML Baseline 2000 ارائه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در یک سامانه یکپارچه مدیریت پسماند شهری هر چقدر نرخ تفکیک و بازیافت افزایش یابد، میزان نشر آلاینده های زیست محیطی نیز به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد، به طوری که پتانسیل گرمایش جهانی، اسیدی شدن، اختناق دریاچه ای و تقلیل مواد غیرآلی به عنوان مهم ترین بخش های اثر به ازای تن پسماند ورودی روزانه در زیرسامانه هضم بی هوازی به ترتیب برابر با kg CO2 eq 125935-، kg SO2 eq 449-، kg PO43- eq 1690- و kg Sb eq 0/43- و در زیرسامانه پسماند سوز به ترتیب برابر با 264872 kg CO2 eq -، kg SO2 eq 974-، 3471kg PO43- eq- و kg Sb eq 0/76- بدست آمد در حالی که در زیرسامانه لندفیل شاخص های مذکور به ترتیب برابر با kg CO2 eq 74478، kg SO2 eq 362، kg PO43- eq 118 و kg Sb eq 0/13 برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به فرایند های تشکیل دهنده هر کدام از زیرسامانه ها و نتایج حاصل از ارزیابی نشر آلاینده ها در زیرسامانه های مورد مطالعه می توان نتیجه گرفت در یک سامانه یکپارچه مدیریت پسماند، زیرسامانه های مولد انرژی از قبیل هضم بی هوازی و پسماندسوزی باید در اولویت اول و زیرسامانه های سنتی مانند لندفیل در اولویت آخر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت پسماند شهری، نرم افزار SimaPro، ارزیابی چرخه زندگی
  • ویدا پاست، علیرضا مصداقی نیا*، مازیار نادری صفحات 289-298
    زمینه و هدف
    کود کمپوست برای بهبود ساختار و مواد مغذی خاک سودمند است. فلزات سمی مهمترین آلاینده هایی هستند که می توانند از طریق کود کمپوست وارد چرخه غذایی شوند و اثرات مضری بر سلامت انسان بگذارند. در این مطالعه میزان آرسنیک، جیوه، کادمیوم و سرب موجود در 6 مارک ورمی کمپوست تولیدی از پسماندهای آلی شهر تهران بررسی و مقایسه این مقادیر با استانداردهای داخلی و جهانی انجام شد.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی – تحلیلی بود که در آن 6 مارک مختلف به صورت تصادفی از مراکز توزیع ورمی کمپوست شهر تهران انتخاب و از هر مارک چهار نمونه تهیه گردید. در مجموع 24 نمونه تهیه گردید. سپس نمونه ها به روش TCLP (روش استخراج ویژه سمیت) استخراج و پس از صاف سازی، غلظت فلزات موجود به وسیله دستگاه ICP اندازه گیری شد. سپس داده ها به وسیله نرم افزار Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار غلظت فلزات سمی (آرسنیک، جیوه، کادمیوم و سرب) موجود در نمونه های ورمی کمپوست تهیه شده از هر مارک بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم جرم کمپوست گزارش شد. بیشترین میانگین غلظت آرسنیک، کادمیوم، جیوه و سرب در مارک های ورمی کمپوست شهر تهران به ترتیب 7/45، 0/15 ، 0/19 و mg/kg 79/95 برآورد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت فلزات سمی در نمونه های ورمی کمپوست حاصل از پسماند آلی شهر تهران پایین تر از حد مجاز استانداردهای ملی ایران و جهان است.
    کلیدواژگان: فلزات سمی، TCLP، ورمی کمپوست
|
  • Mh Dehghani, B. Akbarpour, M. Salari, A. Poursheykhani, H. Rasoulzadeh Pages 147-154
    Background And Objectives
    Milk is a full meal that can provide an appropriate growing environment for different bacteria. Hence, it can be hazardous to human health in unpasteurized conditions. The present study was conducted in order to assess the prevalence and antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus in raw and pasteurized milks of Sari City in the summer of 2014.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in the summer of 2014 in the city of Sari. Totally, 160 samples- each 200 mL of raw milk were collected from collection and distribution centers (80 samples) of raw milk, and pasteurized milk from food stores (80 samples). Under aseptic conditions, confirmatory tests were carried out in Chapman and Blood agar media. Antibiogram test was performed for positive samples. Results were analyzed using SPSS (Ver. 19) software through the t-test descriptive statistical analysis.
    Results
    The results showed that 38.75% of 80 samples of raw milk collected were contaminated by Staphylococcus aureus, while no contamination was observed in pasteurized milk samples. The average number of colony formation of raw milk was estimated to be within 3×104 to 7×104 Cfu/mL. Maximum sensitivity was found against vancomycin, gentamicin, and Co-trimoxazole antibiotics and the maximum resistance was observed against ampicillin, methicillin and cephalotin antibiotics with of 87.5, 25, and 12.5%, respectively.
    Conclusion
    The raw milk showed the prevalence of Staphylococcus aureus. Therefore, compliance with and control of sanitation at different steps of preparation, supplying and consumption of milk can prevent the human infection with this type of contamination.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Raw milk, Antibiotic resistance, Pasteurized milk, Sari City
  • Z. Javidaneh*, Ar Zarsevandi, F. Rast Manesh Pages 155-170
    Background And Objectives
    Street dust reflects one of the most important indicators of pollution in the urban environment. Most studies carried out in the world on heavy metal pollution are related to cities and metropolitans¡ while less attention has been paid to towns. Masjed-e- Soleiman¡ the most oil-rich town is located in the north eastern part of Khuzestan Province in Iran. This town contains geogenic pollutants such as gas and oil sources¡ oil and gas activities¡ oil and gas combustion¡ industries¡ and heavy traffic¡ which make it important from the viewpoint of environmental impact assessment.
    Materials And Methods
    For monitoring and management of pollution¡ 11 samples of street dust were collected and prepared from different stations within the town during the dry season (June 2013). Each sample was analyzed using ICP-OES instrument.
    Results
    Possible sources of the heavy metals were identified by multivariate analyses such as Principal Component Analysis (PCA) and Cluster Analysis (CA). In addition¡ factors such as the Index of Geo-accumulation (Igeo)¡ Pollution Index (PI)¡ Integration Pollution Index (IPI)¡ and Enrichment Factor (EF) were assessed to determine the degree of heavy metals pollution in street dust of the Masjed-e- Soleiman Town. The results of PCA and CA indicated that the region is mostly affected by oil pollution (both natural and combustion of fossil fuels)¡ traffic¡ and industrial activities (PI revealed high levels of Pb¡ Cd¡ Cu¡ and Zn pollution in samples and the average level of Ni¡ As¡ and V pollution in other samples). Igeo indicated the moderate to severe pollution of some samples to Pb¡ Cd¡ Cu¡ and Zn while no to moderate pollution against Ni¡ As¡ and V in other samples. EF for Pb¡ Cd¡ Cu¡ and Zn showed a significant pollution in some samples and other samples represented the least pollution against Ni¡ As¡ and V.
    Conclusion
    Results showed that the concentrations of heavy metals in dust samples were higher than control samples in Masjed-e- Soleiman. Thus¡ the classification of pollution in street dust in Masjed-e- Soleiman is as follows: IPI> EF> Igeo ≈ PI.
    Keywords: Masjed, e, Soleiman, Heavy metals, Pollution index, Enrichment factor, Accumulation index
  • N. Rouniasi*, H. Parvizi Mosaed Pages 171-184
    Background And Objectives
    Heavy metals are seriously dangerous for the human body and their accumulation in the body can cause pathological changes in the organs and this can result in cardiovascular, liver and bone diseases, and even cancer. Human is exposed daily to these pollutants via consumption of food and water.
    Materials And Methods
    Considering the cumulative properties of these metals in plant organs, the amount of Cr, Mn, and Fe in soil and leaf, stem, and root tissues of cabbage, lettuce, spinach, and onions in Karaj City were investigated. For this purpose, 15 samples were randomly collected from each part of the plants, and then, the density of heavy metals was measured via atomic absorption spectrometer after cleansing, grinding, drying, and acid digestion. The data were then analyzed using SPSS software.
    Results
    It was found that leaves of spinach, cabbage, lettuce, and onion have higher concentrations of Cr, Mn, and Fe rather than their stems and roots. The roots of plants contain the least densities of metals. Moreover, concentrations of Fe, Cr, and Mn in soil were 11.87, 3.99 and 17.78 mg/kg, respectively. This was due to the high transportation of these metals to air-related parts of the plant like leaves. This research also showed that the densities of Cr, Mn, and Fe in leaves of studied spinach, onion, cabbage, and lettuce exceeded the FAO/WHO standard limitations (0.15, 0.3, and 0.3 mg/kg for Cr, Fe and Mn, respectively).
    Conclusion
    Due to the high concentrations of Cr, Mn, and Fe in studied vegetables in Karaj City, the consumption of these kinds of vegetables by citizens must be taken into consideration by regulatory agencies.
    Keywords: Heavy metals, Vegetables, Atomic absorption, Karaj City
  • S. Dehestaniathar*, Sh Amini, A. Maleki, B. Shahmoradi, N. Reshadmanesh, P. Teymouri Pages 185-196
    Background And Objectives
    Fluoride has both beneficial and detrimental effects on health. Therefore, it is important to determine its concentration in drinking water. Dental fluorosis and skeletal fluorosis are health effects caused by long term exposure to high levels of fluoride in drinking water. The aim of this research was to investigate fluoride removal using modified diatomite-supported ferric oxide nanoparticles and to determine the adsorption kinetics and isotherm.
    Materials And Methods
    This fundamental and practical study was performed at laboratory scale. The effects of pH (3.5-9.5), contact time (20-100 min), adsorbent dosage (1-5 g/L), and initial concentrations of fluoride (5-25 mg/L) on the adsorption efficiency were evaluated. The properties of adsorbent were investigated using XRD, XRF, FTIR and FESEM. Finally, the suitability of pseudo first and second order kinetics, and Langmuir and Freundlich isotherms for the data were investigated.
    Results
    This study showed that the removal efficiency of F- increased with increase in contact time, decrease in pH, increase in adsorbent dose, and increase in initial fluoride concentration. The highest removal efficiency was observed at pH=3.5, 60 minutes contact time, and 3 g/L of adsorbent dose in the initial concentration of 5 mg/L F-. Pseudo first order and Freundlich were the best fitted kinetic and isotherm models, respectively, for describing F- adsorption process.
    Conclusion
    The present study indicates that the modified diatomite-supported ferric oxide nanoparticles can be used as an effective and environmentally friendly biosorbent for the removal of fluoride ions from aqueous solutions.
    Keywords: Adsorption, Fluoride, Diatomite, Fe2O3 nanoparticles
  • Sar Mousavi*, M. Parvaneh Pages 197-210
    Background And Objectives
    Conventional methods of leachate treatment are inefficient due to high pollution loads and characteristics of the leachate. In recent years, an integrated method has been developed considerably. The aim of this research was to evaluate the effect of powdered activated carbon on the treatment of landfill leachate of Kermanshah City by a columnar aerobic sequencing batch reactor.
    Materials And Methods
    This study was carried out in three reactors having a total volume of 2000 mL and each having an effective volume of 600 mL in the bench scale. To the reactors 2 and 3 that were similar from environmental conditions and operation point of view with reactor 1 (with no carbon powder), 5 and 10 g/L of PAC were added, respectively. The effects of different doses of PAC (0, 5, 10 g/L) and hydraulic detention times (HRT = 48, 96, 144 h) were investigated in order to remove the Chemical Oxygen Demand (COD) and ammonia nitrogen (NH3-N) from the leachate. The efficiency was investigated using two -way ANOVA test in SPSS software (Ver. 16).
    Results
    The results of two-way ANOVA showed that there was a significant difference (P-value=0.001) between the removal efficiency of COD and NH3–N at different HRTs with different doses of PAC. The highest removal efficiency achieved at HRT=144 h for COD and NH3-N was in Reactor 1 were 50.11 ± 4.42 and 19.85 ± 1.49%; in reactor 2: 55.67 ± 1.6 and 25.7 ± 0.89%; and in reactor 3: 58.02 ± 3.99and 25.48 ± 1.7%, respectively.
    Conclusion
    It can be concluded that the combination of biological - activated carbon compared with the biological process, can remove COD and NH3–N of strong sewages such as landfill leachate, although achieving standard treatments using this method is not possible.
    Keywords: Leachate treatment, Integrated process, Ammonia nitrogen, Chemical oxygen demand, Aerobic sequencing batch reactor
  • F. Kafilzadeh*, Z. Khaledi Pages 211-222
    Background And Objectives
    Bioaugmentation is a superior technique in bioremediation of contaminated soils with petroleum hydrocarbons. The aim of this study was to evaluate the effect of isolated bacteria from activated sludge of Asalouyeh special zone municipal wastewater treatment for bioaugmentation of kerosene-contaminated soils and to study the growth of isolated bacteria in the presence of different concentrations of this product.
    Materials And Methods
    Sampling of activated sludge was carried out from two treatment plants in Asalouyeh zone. Isolation of degrading bacteria was performed by culturing the samples on basal mineral medium. Emulsification test and evaluating the kinetic growth of bacteria were carried out in different concentrations of kerosene. Isolated bacteria were inoculated to polluted soils with kerosene oil compound for bioaugmentation and measuring their bioremediation potentials and the rate of biodegradation were measured by InfraRed (IR) spectroscopy.
    Results
    In this study, three bacterias: Pseudomonas putida, Serratia marcescens, and Proteus mirabilis were isolated and identified as kerosene degrading bacterias from activated sludge. P. putida was recognized as the most powerful degrading bacterium of this oil product according to the emulsification tests, measuring the growth of bacteria in various concentrations of kerosene, the results of bioaugmentation of contaminated column of soil with kerosene, and reducing the level of Total Petroleum Hydrocarbons (TPHs). This bacterium with emulsification rate of 3.8 could reduce 71.03% of TPHs within 30 days.
    Conclusion
    According to the adaption of Pseudomonas putida, Serratia marcescens, and Proteus mirabilis in activated sludge with variety of pollutants in sewage, they can be used as non-indigenous bacteria for bioaugmentation and cleaning up the soil contaminated petroleum hydrocarbons.
    Keywords: Bioremediation, Bioaugmentation, Activated sludge, Kerosene, Pseudomonas putida
  • H. Meskini, E. Sadeghi, A. Nosrati, P. Nosrati, M. Bashiry Pages 223-232
    Background And Objectives
    Money as a common tool is exchanged between people all over the world. Thus, it can be a source of chemical and biological contaminations causing serious diseases. The purpose of this research was to determine bacterial contamination of the currency notes and coins collected in Kermanshah.
    Materials And Methods
    160 currency notes and 96 coins were randomly chosen from different jobs and parts of the city. Total count experiment was done and bacteria were identified and isolated through standard methods.
    Results
    Average total count in 1000, 2000, 5000, 10000, and 20000 Rials currency notes were 147.6, 147.8, 148.5, 96.3, and 87.9 and in 500, 1000, and 2000 Rials coins were 104.66, 77.66, and 96.56 CFU/cm2, respectively. The research showed that currency notes carries more bacterial load than coins (P
    Conclusion
    In summary, the most important microorganisms isolated from currency notes and coins (E.coli and Staphylococcus aureus) were pathogenic, causing serious food poisoning and gastroenteritis infectious. Therefore, preventing food from cross contamination with money is necessary.
    Keywords: Bacterial contamination, E.coli, Money, Coins, Kermanshah
  • Gh Fallah Ghalhari*, R. Esmaili, F. Shakeri Pages 233-246
    Background And Objectives
    Nowadays, indicators related to human physiology have special roles in human bioclimatic and environmental studies. One of these indices is Physiological Equivalent Temperature (PET). In the present study, trends of physiological equivalent temperature index over the past half century, which is the foundation of plans, especially in the field of health and environment, were evaluated in four climatic regions of Iran (Mashhad, Rasht, Esfahan, Tabriz and Bandar Abbas).
    Material and
    Methods
    In this study, the data required to calculate the heat stress in the daily scale for 50 years during 1961-2010 were obtained from Iranian Meteorological Organization. Then, PET index at the daily scale was calculated and values greater than 35°C were identified for warm periods of the year. In the next step, the seasonal trends were analyzed by Mann-Kendall test.
    Results
    Changes in the frequency of days with heat stress in stations of Mashhad, Isfahan, and Tabriz have been rising during spring and summer. In other words, the greatest amount of positive change has occurred over the long-term average in these cities. The highest frequency of hot days was observed in Rasht and Bandar Abbas stations. The main reason for this subject has to do with how adjacent they were to the sea and the high rate of evaporation in such areas.
    Conclusion
    The 1980s-1990s have been allocated as the most days of hot stress. Upward trend of thermal stress occurring in the studied stations has increased the attention to the problem of heat stress and disease (thermal attack, fainting, muscle cramps) from the field of planning and management of the crisis.
    Keywords: Climate change, Heat stress, Physiological equivalent temperature index
  • S. Sobhanardakani, R. Zandipak* Pages 247-258
    Background And Objective
    Dyes are important pollutants that lead to producing serious hazards to human, other animals and organisms. Dyes are not biodegradable by aerobic treatment processes. Therefore, their removal from industrial effluents before discharging into the environment requires extreme and great attention. The aim of this research was to evaluate removal efficacy of methyl orange dye from aqueous solutions using NiFe2O4 nanoparticles.
    Materials And Methods
    This study was an empirical investigation in which NiFe2O4 nanoparticles were synthesized by co-precipitation method and were used as an adsorbent for the removal of methyl orange from aqueous solution. NiFe2O4 nanoparticles were characterized using X-Ray Diffraction (XRD), Transmission Electronic Microscopy (TEM), pHpzc and SEM-EDX elemental analysis methods. Experiments were conducted discontinuously using 20 mL methyl orange solution of 40 mg/L. The effect of variables such as pH (2-8), amount of adsorbent (0.009-0.07 g) and contact time (2-70 min) on the efficacy of dye removal was studied. Finally, experimental data were compared by Langmuir, Freundlich, and Temkin isotherms and pseudo-first-order and pseudo-second-order kinetic models.
    Results
    TEM images showed that the NiFe2O4 nanoparticles had spherical shapes with the size of 12 nm. The results indicated that removal efficiency increased up to 0.04 g adsorbent and 20 min contact time. The optimum pH for methyl range removal was 2. Moreover, under these conditions, the adsorption process followed the Langmuir adsorption isotherm with a correlation coefficient of 0.995 and pseudo-second-order kinetic model with a correlation coefficient of 0.999. Also, the maximum adsorption capacity of the prepared adsorbent was 135 (mg/g) for Langmuir isotherm.
    Conclusion
    The NiFe2O4 nanoparticles are effective and available adsorbents for the removal of methyl orange from industrial wastewater.
    Keywords: NiFe2O4 Nanoparticles, Methyl orange, Adsorption, Isotherm
  • Z. Rahmani, M. Harati, Mr Rahmani, Y. Poureshgh, Mt Samadi* Pages 259-272
    Background And Objective
    Surfactants can be found in soaps, detergents, pharmaceutical products, personal care products, as well as in leather industries. In this study, adsorption of Sodium Dodecyl Sulfate (SDS) on magnetic multi-walled carbon nanotubes in the aqueous solutions was investigated.
    Materials And Methods
    Surfactant concentration, adsorbent dosage, and pH values were considered as variables. Residual surfactant was measured using methylene blue method and adsorbent characteristic was determined by X-Ray diffraction and Fourier transform infrared spectroscopic analysis. Adsorption capacity, adsorption isotherm, and kinetic reaction were also investigated.
    Results
    Adsorption investigations demonstrated that the increase in initial SDS concentration or pH values, led to the decrease in SDS adsorption. Conversely, the same result was achieved by decreasing adsorbent dosage. After 120 min SDS adsorption became stable. By increasing in SDS concentration from 15 to 150 mg/L, adsorption capacity improved from 8 to 61 mg/g. Isotherm and kinetic data demonstrated that experimental data pursued Langmuir isotherm (R2=0.993) and pseudo-second order equation (R2=0.992).
    Conclusion
    Magnetic multiwall carbon nanotubes can be used as an effective and useful sorbent for SDS removal due to several advantages including: high adsorption capacity, relatively low equilibrium time, and easy separation of magnetic multiwall carbon nanotubes from aqueous solutions.
    Keywords: Magnetic multiwall carbon nanotubes, Anionic surfactant sodium dodecyl sulfate, Adsorption
  • S. Nasrollahi, Sarvaghaji, R. Alimardani*, M. Sharifi, Mr Taghizadeh Yazdi Pages 273-288
    B>
    Background And Objectives
    The continuous increase in solid waste generation worldwide due to population growth and industrialization, calls for management strategies that integrate concerns for environmental sustainability. By quantifying environmental impacts of systems, Life Cycle Assessment (LCA) is a tool which can contribute to answering that call. The aim of this study was to evaluate environmental pollutants resulting from various treatment options including anaerobic digestion, incineration, and landfill of Municipal Solid Waste (MSW) generated daily in Tehran.
    Materials And Methods
    First, the physical properties of the waste and consumption of inputs in the study area were determined from September to October, 2014- 2015. Then the different steps of LCA in relation to each of the subsystems were followed (with SimaPro software). Finally, the results based on the CML Baseline 2000 were presented and analyzed.
    Results
    It was found that when the higher rate of separation and processing in any subsystems increases, the emission of environmental pollutants decreases, so that the global warming potential, acidification, eutrophication, and abiotic depletion as the most important impact categories in the subsystems of anaerobic digestion were obtained as -125935 kg CO2/day, -449 kg SO2/day, -1690 kg PO43-/day and -0.43 kg Sb/day, respectively and in incineration were obtained as -264872 kg CO2/day, -974 kg SO2/day, -3471 kg PO43-/day and -0.76 kg Sb/day, respectively, while in the landfill subsystem, they were estimated to be 74478 kg CO2/day, 362 kg SO2/day, 118 kg PO43-/day, and 0.13 kg Sb/day, respectively.
    Conclusion
    According to the constituent processes of each of the subsystems and the results of the evaluation of exhaust emissions subsystems, it can be concluded that in an integrated system of waste management, the energy-generating systems such as anaerobic digestion and incineration should be as the first priority and the traditional subsystems such as landfill should be as the last priority.
    Keywords: Urban waste management, SimaPro software, Life cycle assessment
  • V. Past, Ar Mesdaghinia*, M. Naderi Pages 289-298
    Background And Objective
    Compost is beneficial for conditioning the structure and nutrient content of soil. Toxic metals are the most important contaminants that can enter the food chain through the compost products and affect human health. The aim of this study was to assess the arsenic, mercury, cadmium, and lead levels in six brands of vermicompost produced from the organic solid wastes in Tehran and to compare the amounts with the international and national standard levels.
    Materials And Methods
    This was a descriptive - analytical study in which samples of six brands of vermicompost products were randomly selected from the distribution centers in Tehran, and from each brand four samples were prepared (24 samples). Then the samples were extracted using the TCLP (Toxicity Characteristic Leaching Procedure) method and after filtration the metal concentrations were measured by Inductively Coupled Plasma (ICP). All data were analyzed using Excel software.
    Results
    The means and standard deviations of the toxic metals concentrations (arsenic, mercury, cadmium, and lead) in the collected samples of each brand were reported in terms of mg/kg. The maximum concentrations of these toxic metals were 7.45, 0.15, 0.19, and 79.95 mg/kg, respectively.
    Conclusion
    The results indicated that the levels of toxic metals in the vermicompost samples derived from the municipal solid waste in Tehran were lower than the permissible limits of the national and international standards.
    Keywords: Toxic metals, TCLP, Vermicompost