فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:6 Issue: 2, Spring 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • افشین رئوفی، علیرضا رحمانی شهرکی، عبدالرسول نامجو، حسن ممتاز صفحه 2
    زمینه مطالعه
    سنگ های صفراوی توده های سفتی هستند که در داخل صفرا شکل می گیرند. به نظر می رسد دو نوع اصلی سنگ های صفراوی (رنگدان های و کلسترولی) توسط مکانیسم های کاملا متفاوتی از نظر آسیب شناسی بروز می یابند.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع، بررسی ترکیب شیمیایی و یافته های باکتری شناسی و آسیب شناسی سنگ های صفراوی در بز انجام گرفت.
    روش کار
    در این تحقیق تعداد 411 راس بز در کشتارگاه جونقان در استان چهارمحال و بختیاری مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    در 5 راس (2/1)% از بزهای مورد بررسی، سنگ های کیسه صفرا یافت شدند. موارد بروز سنگ های صفراوی در دام های بالغ به طور معنی داری (05/0)p< بیشتر بود. تفاوت معنی داری بین دام های نر و ماده از نظر حضور سنگ های صفراوی دیده نشد. تجزیه شیمیایی سنگ ها نشان داد که در 4 راس از بزهای مبتلا سنگ ها از نوع رنگدان های (بیلی–روبین) و در 1 راس از نوع کلسترولی می باشد. ترکیب شیمیایی صفرا در بزهای مبتلا بررسی شد. از کشت باکتریایی صفرا در 3 راس از بزهای مبتلا باکتری های اشرشیا کلی و سالمونلا جدا شد. در مطالعه میکروسکوپی کیسه های صفرای حاوی سنگ، غدد کیستی، آتروفی و نکروز لایه مخاطی، ادم، ترشح کانونی و منتشر لنفوسیت ها در لایه زیرمخاطی و هیپرتروفی عضلات صاف دیده شد.
    نتیجه گیری نهایی: این تحقیق نشان داد که میزان شیوع هر دو نوع سنگ صفراوی در بز پایین است و با این که سنگ های کیسه صفرا می توانند باعث آماس مزمن کیسه صفرا شوند ولی بعید است که از نظر بالینی اهمیت چندانی داشته باشند.
    کلیدواژگان: شیوع، آسیب شناسی، بز، سنگ های صفراوی، باکتری شناسی
  • فرزانه اسدیان، غلامرضا نیکبخت، حسن تاج بخش، منیره جهان تیغ، سیاوش نیازی، امید مددگار صفحه 67
    زمینه مطالعه
    استفاده از آنتی بادی های زرده (IgY) به جهت کاربردهای متنوع تشخیصی، درمانی و همچنین تحقیقاتی و بیوتکنولوژی مورد توجه روز افزون قرار گرفته است.
    هدف
    در این مطالعه تولید آنتی بادی ضد پپتید e2M آنفلوانزای طیور در زرده تخم مرغ بررسی گردید.
    روش کار
    پلاسمید حاوی قطعه کد کننده e2M و بخش انتهایی کربوکسیل پروتئین شوک حرارتی70 به عضله سینه مرغ های تخم گذار تزریق شد. سرم و زرده تخم مرغ از نظر وجود آنتی بادی های ضد e2M توسط آزمون الایزای غیر مستقیم مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    حضور آنتی بادی های ضد e2M در نمونه های زرده و سرم مرغ ها به ترتیب از روز 13 و 7 بعد از تزریق مورد سنجش قرار گرفتند و بیشترین مقدار آنتی بادی به ترتیب در روزهای 41 و 35 مشاهده شد.
    نتیجه گیری نهایی: تولید آنتی بادی های ضد e2M در مرغ های تخم گذار امکان استفاده از ساختار پلاسمیدی e-HspC-terminal2M جهت ایمن سازی رانشان می دهد و ابزار مناسبی برای تهیه آنتی بادی های پلی کلنال و اختصاصی بر علیه این آنتی ژن است. این آنتی بادی ها برای اهداف تشخیصی و درمانی آنفولانزا کار برد دارند.
    کلیدواژگان: پروتئین شوک حرارتی 70، e2M، آنفولانزای طیور، الیزا، آنتی بادی زرده
  • محمد کاظم کوهی، احسان زایر زاده، محسن اسلامی، الهام زاده هاشم صفحه 79
    زمینه مطالعه
    برخی از یون های فلزی به عنوان آلوده کننده ی محیط دارای خصوصیات استروژنیک نیز می باشند. این ترکیبات زنواستروژنیک می توانند در برخی ارگان ها موجب سرطانزایی شوند. مکانیسم سرطانزایی این یون های فلزی هنوز مشخص نمی باشد.
    هدف
    در این مطالعه اثرات ترجمه ای برخی از یون های فلزی بر روی ژن اکسی توسین گاوی و پروموتور تیمیدین کیناز _ ERE توسط گیرنده ی نوع آلفا استروژن در سلول های لاین سرطانی سینه 231 MDA-MB مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    سلول ها در فلاسک های 2cm 75 با تراکم یک سوم یا در پلیت های 24 چاهکی (Nunc) با تعداد ده هزار سلول در هر چاهک قرار داده شده و سپس با استفاده از mg3DNA پلاسمید با استفاده از روش coprecipitation کلسیم فسفات ترانسفکشن صورت گرفت. استروژن و برخی از یون های فلزی جهت تحریک سلول های ترانسفکت شده مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که یون های مس و کادمیوم باعث افزایش فعالیت پروموتور اکسی توسین شده و یون های کبالت و احتمالا جیوه به طور معنی داری باعث فعال شدن پروموتور کنترل شده ی ERE شده و دیگر یون های فلزی باعث افزایش معنی دار در فعالیت رونویسی نشدند.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که، برخی یون های فلزی فعایت استروژنیک از نوع کلاسیک یا غیر کلاسیک از خود نشان داده، همچنین برخی دیگر از یون های فلزی فعالیت استروژنیک با مکانیسم ناشناخته در سلول های لاین 231 MDA-MB از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: یون فلزی، سلول های لاین سرطانی سینه، اکسی توسین، گیرنده ی استروژن
  • سپیده رسایی، سید ابراهیم حسینی، مانیا صالحی فر، هما بهمدی صفحه 89
    زمینه مطالعه
    جایگزین های چربی عناصری هستند که می توانند به عنوان جانشین چربی در بسیاری از مواد غذایی بکار برده شوند، بنابراین مصرف کنندگان بر مبنای ملاحظات سلامتی و برنامه های رژیم غذایی شان مصرف چربی و کالری را در رژیم غدایی روزانه شان کنترل می کنند.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثر نشاسته اصلاح شده بر برخی از ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی همبرگر کم چرب می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق از نشاسته های تغییریافته سیب زمینی، تاپیوکا و ذرت مومی با مقادیر 5/0، 5/1 و 3% به عنوان جایگزین چربی استفاده گردید و میزان چربی از 20% در نمونه شاهد به 10% تقلیل یافت. ویژگی های فیزیکی(افت پخت)، شیمیایی(رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر)، و حسی در مقایسه با شاهد بررسی گردید.
    نتایج
    نتایج آزمون شیمیایی نشان داد که مقدار رطوبت در تیمارهای حاوی نشاسته نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری(05/0)p< افزایش یافت، اما در بین تیمارها با افزایش میزان نشاسته و کاهش آب اضافه شده در فرمولاسیون محتوای رطوبت کاهش یافت. میزان خاکستر و پروتئین بین نمونه شاهد و تیمارها اختلاف معنی داری نداشت. گروه ارزیاب در ارزیابی حسی تیمار 5/1% نشاسته تغییریافته تاپیوکا را به عنوان بهترین نمونه معرفی کردند. نتایج افت پخت نشان داد که میزان افت پخت شاهد از تیمارهای حاوی نشاسته بیشتر بود.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه نشان داد که نشاسته اصلاح شده می تواند به طور اثربخش به عنوان جایگزین چربی در فرآورده های گوشتی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کم چرب، نشاسته، فرآورده گوشتی، نشاسته تغییریافته، همبرگر
  • بهنام مشگی، علی اسلامی، نادیا طایفی نصر آبادی، فاطمه جالوسیان صفحه 95
    زمینه مطالعه
    دیکروسلیوم دندرتیکم یکی از ترماتودهای بافت کبدی علفخواران و انسان است که در نشخوارکنندگان ایران شایع بوده و ضرر و زیان اقتصادی شدیدی را همراه دارد. با بررسی های انجام گرفته پلی مورفیسم این ترماتود نشان داده شده است که می تواند بر الگوی پروتئینی انگل هم تاثیرگذار باشد.
    هدف
    بررسی حاضر به منظور تعیین الگوی پروتئین های بدنی دیکروسلیوم دندرتیکم در نشخوارکنندگان مختلف ایران انجام گرفت.
    روش کار
    کرم های بالغ از کبد گوسفند، بز، گاو، گاومیش و شتر جمع آوری و آنتی ژن بدنی در هر مورد تهیه شد. این آنتی ژن ها براساس هموژنیزه کردن کرم بالغ و سپس سانتریفوژ تهیه و توسط SDS-PAGE آزمایش گردید.
    نتایج
    بررسی الگوی الکتروفورتیک آنتی ژن های تهیه شده حاکی از وجود 20-18 باند پروتئینی در مورد دیکروسلیوم دندرتیکم گوسفند و بز و 10، 11 و 12 باند پروتئینی به ترتیب در دیکروسلیوم دندرتیکم شتر، گاو و گاومیش بود. وزن مولکولی باندهای شناسایی شده در همه نمونه ها حدود kDa 4/14 تا 116 بود اگر چه باندهای پروتئینی در گوسفند و بز مشابه بودند ولی در سایر میزبان ها اختلاف وجود داشت.
    نتیجه گیری نهایی: در الگوی پروتئین های بدنی کرم بالغ دیکروسلیوم جدا شده از میزبان های مختلف نوعی پلی مورفیسم دیده می شود. تعداد مختلف باندهای پروتئینی با وزن مولکولی مشابه از آنتی ژن های بدنی دیکروسلیوم دندریتیکم برای اولین بار از ایران گزارش می شود.
    کلیدواژگان: ایران، آنتی ژن های بدنی، دیکروسلیوم دندرتیکم، نشخوارکنندگان، SDS، PAGE
  • رویا صدری صفحه 99
    زمینه مطالعه
    بیماری ویروسی تورم مخاط بینی و نای گاوان برای نخستین بار در سال 1965 در یکی از نواحی پرورشی صنعتی پرورش گاو به علت اهمییت بیماری گزارش گردیدو پس از آن جدا سازی ویروس مولد بیماری در اغلب استان های ایران مورد تائید قرار گرفت.
    هدف
    حضور آنتی بادی بر علیه هرپس ویروس تیپ یک گاو ی در گوساله های جوان در استان های شمال جنوب و مرکزی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    گوساله های یک الی چهار سال غیر واکسینه شده بدون علائم بالینی بیماری مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 558 نمونه سرمی معادل 10%از کل جمعییت هر فارم جمع آوری گردید. نمونه های سرمی مورد آزمون الایزا و خنثی سازی سرم به روش میکرو در پلیت بر روی سلول های تک لایه ای کلیه گوساله جوان در میکروپلیت با استفاده از سویه رفرانس مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج آزمون الایزا نشان داد که 56% نمونه های سرمی (558 /314) مثبت و 44(%558/344) منفی و نتایج آزمون خنثی سازی سرم، موید آنستکه 48 % موارد سرمی (556/269) منفی و 52(%558/289) موارد مثبت بود.لازم بذکر است که 54 % از سرم های مثبت دارای عیار آنتی بادی بین 16-4، 35 % دارای عیار بین 64-32 و 11% بدارای عیار 64 بودند.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصله نمایانگر انست که ویروس به طور فعال و با انتشاری گسترده در گله گوساله های جوان در گردش است و منشا پایدار از عفونت ویروسی در گله به شمار می آید.
    کلیدواژگان: IBR، IPV ویروس، هرپس ویروس گاوی تیپ، آزمون الایزا، خنثی سازی
  • عبدالکریم زمانی مقدم، فرزانه حسینی، حسین حسن پور، سارنگ سروری، مهرداد یادگاری، الهه عسکری صفحه 105
    زمینه مطالعه
    کلسیم یکی از مهمترین و فراوانترین املاح بدن است که بسیاری از فعالیتهای فیزیولوژیک از قبیل واکنش های آنزیمی، فعالیت رسپتورها، انقباض عضلانی، قدرت انقباضی قلب و... به این عنصر وابسته است.کاهش میزان یون کلسیم باعث کاهش قدرت انقباض قلب و نارسایی قلب می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین اثرات کمبود کلسیم جیره به مدت طولانی روی عملکرد قلبی مرغان تخم گذار بر پایه ی الکترو و اکوکاردیوگرافی می باشد.
    روش کار
    نود قطعه پولت مرغ تخم گذار سویه 36Hyline W به مدت 21 هفته نگهداری شدند و با جیره های حاوی مقادیر متفاوت کلسیم تغذیه شدند. در سنین 20، 28 و 36 هفته پارامترهای الکتروکاردیوگرافی، اکوکاردیوگرافی و کالبدگشایی بطن چپ تعیین شد.
    نتایج
    در هفته ی 36 دامنه ی موج S) در (lead II به طور معنی داری(05/0 p<) در گروه II کمبود کلسیم در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. همچنین بلندی دامنه موج های QRS در سنین 28و 36 هفتگی در دو گروه کمبود کلسیم leads II، III، aVR، aVL) و)aVFوجود داشت ولی تنها در گروه II کمبود کلسیم leads II) و aVF)در مقایسه با گروه کنترل معنی دار(05/0 p<) بود. قطر دیواره ی آزاد بطن چپ در زمان سیستول در سنین 28 و 36 هفتگی در گروه II کمبود کلسیم نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری(05/0)p< افزایش یافت. قطر دیواره ی بین دو بطن در زمان سیستول در سن 36 هفتگی در گروه های مواجه شده با کمبود کلسیم نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری(05/0)p< کاهش یافت. در مطالعات کالبد گشائی نیز در 36 هفتگی، قطر دیواره آزاد بطن چپ در گروه های تیمار افزایش معنی داری(05/0)p< نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از مطالعات الکتروکاردیوگرافی، اکوکاردیوگرافی و کالبد گشائی نشان داد که تغذیه با جیره حاوی کلسیم پایین می تواند باعث اختلال در عملکرد قلب مرغان تخم گذار به علت هیپرتروفی قلب شود.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرافی، مرغان تخم گذار، اکوکاردیوگرافی، کمبود کلسیم
  • محمدحسن زاده، فواد المصری، محمد صادق مددی، حمید شجاعی، علینقی اقبالیان، سعید عباسی، کاظم یوسفی صفحه 113
    زمینه مطالعه
    در جوجه های گوشتی با رشد سریع، افزایش مصرف اکسیژن آنها را به آسیت مستعدتر نموده است و استفاده از مدل های تاریکی در پرورش جوجه از طریق کاهش مصرف اکسیژن سبب کاهش بروز آسیت می شود.
    هدف
    مطالعه مقایسه ای استفاده از مدل های مختلف تاریکی برای کاهش وقوع آسیت و تاثیر آن بر پارامترهای متابولیکی جوجه های گوشتی است.
    روش کار
    1000 قطعه جوجه گوشتی جنس نر و از خط پدری لاین، تهیه و در چهار برنامه نوری متفاوت تقسیم و تا 42 روزگی نگهداری شدند. جوجه ها و غدای مصرفی آنها هفتگی توزین و تلفات روزانه کالبد گشایی و گزارش گردید و غلظت هورمون های 3T و 4T خون آنها اندازه گیری شد.
    نتایج
    استفاده از برنامه های خاموشی سبب کاهش تعداد تلفات آسیت گردید. وزن جوجه ها از نظر آماری فقط در 21 روزگی بطور معنی دار، تحت تاثیر روش خاموشی قرار گرفت و جوجه های گروه کنترل نسبت به سایر گروه ها از وزن بیشتری برخوردار بودند. در حالی که وزن نهایی جوجه های چهار گروه در پایان دوره از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان نداند. از طرفی غلظت 3T و 4T پلاسمای خون جوجه ها تحت تاثیر برنامه خاموشی قرار گرفت. فعالیت این هورمون ها همزمان با کاهش سرعت رشد جوجه طی هفته های دوم و سوم دوره پرورش نسبت به گروه شاهد به شکل معنی داری کاهش یافت که موید کاهش فعالیت متابولیک و کاهش مصرف اکسیژن در این سنین حساس است. نتیجه گیری نهایی: آرمایش نشان داد اگر در مرغداری های گوشتی خطر ابتلا به آسیت بالا باشد جهت کاهش تلفات ناشی از آسیت می توان به جای برنامه نوری مداوم، مدت زمان خاموشی را در سالن ها افزایش داد بدون اینکه تاثیر منفی قابل توجه ای بر وزن نهایی جوجه های گروه خاموشی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آسیت، هورمون های تیروئیدی، جوجه گوشتی، زمان تاریکی
  • امید دزفولیان، جمشید رزم یار، سید مصطفی پیغمبری، ذوالفقار رجبی، محمدرضا صادقی، عیسی جهانزاد صفحه 123
    یک قطعه خروس بالغ نژاد لاری به علت تورم زیر جلدی سراسری از ابتدای ناحیه پس سر واقع در پشت گردن تا ناحیه جدو گاه به کلینیک پرندگان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع گردید. پس از انجام بیوپسی، حضور صفحات سلولی گرد با هسته های کروی یا بیضوی بزرگ به همراه یک یا چند هسته برجسته درون هسته ها و مقادیر کم سیتوپلاسم در بررسی میکروسکوپیک جلب نظر می نمود. از دیگر مشاهدات ریز بینی از بین رفتن رشته های ماهیچه ای مستقر در ناحیه عضلات گردن توسط تهاجم سلول های توموری بود. با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی، رنگ آمیزی هیستو شیمی و کاربرد وسیع مارکرهای ایمونو هیستو شیمی، چهره افتراقی بین انواع تومور سلول های گرد بر قرار شد. تکنیک واکنش زنجیره ای پلی مراز ابتلا به بیماری مارک و لوکوز پرندگان از زیر گروه J را تایید نکرد. در نهایت تکنیک های فوق نشان داد شاکله توده مزبور با منشا دو گروه متفاوت سلولی شامل لنفوسیت های B و هیستیوسایت می باشد. با شناسایی این دو تیپ از جمعیت سلول های توموری این ضایعه به نام لنفو بلاستیک هیستیو سایتوما نام گذاری شد.
    کلیدواژگان: خروس، لنفوسیت های B، هیستوسایتوما، تومور سلول های گرد، تومور جلدی
  • ناهید اطیابی، رضا یوسفی، گلشید جاودانی، عباس توسلی، مهدی وجگانی، فرامرز قراگوزلو صفحه 129
    سقط جنین و مرگ و میر نوزادان در میش، مشکل جدی پرورش دهندگان گوسفند است. هدف این مقاله گزارش جداسازی اریزی پلوتریکس روزیوپاتیه از جنین های سقط شده در یک گله گوسفند در تهران، ایران می باشد. سقط جنین 10% از میش های گله را درگیر کرده بود. جنین ها به خوبی رشد یافته بوند و در کوتیلودن ها نقاط سفید رنگ نکروزه ای جلب توجه می کرد، ولی جفت در حد فاصل کوتیلودن ها سالم بود و ضایعه ماکروسکوپی در این قسمت ها مشاهده نگردید. اریزی پلوتریکس روزیوپاتیه از محتویات شیردان، ریه ها، قلب و کبد جنین ها و ترشحات واژن میش های سقط کرده به صورت کشت خالص و با رشد زیاد جدا شد. هویت باکتری جدا شده با استفاده از روش های مرسوم باکتریولوژیک تایید شد. آزمون هایی برای تشخیص سایر علل شایع سقط جنین گوسفند انجام شد، اما هیچ مدرکی دال بر دخالت عوامل دیگر وجود نداشت. بر اساس تمام شواهد موجود، عامل سقط جنین در این گله اریزی پلوتریکس روزیوپاتیه تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: مرده زایی، سقط جنین، گوسفند، اریزی پلوتریکس روزیوپاتیه
|
  • Raoofia., Rahmani Shahrakia., Namjooa., Momtaz, H Page 2
    Background
    Gallstones are concretions that form in the biliary system. There are two major types of gallstones (pigment and cholesterol), which seem to form due to distinctly different pathogenic mechanisms.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the prevalence and chemical composition of gallstones in goats. Bacteriologic analysis and pathological findings were reviewed.
    Methods
    The study was carried out on 411 goats at Juneghan abattoir in Chaharmahal-Bakhtiari province of Iran.
    Results
    Gallstones were found in the gallbladder of 5 goats (1.2%). Biliary calculi were more frequent in adult goats (p<0.05). No significant difference was seen between male and female goats with gallstones. Chemical analysis of the gallstones revealed 4 goats with pigment (bilirubin) stones and 1 goat with cholesterol stones. Chemical composition of bile in these goats was evaluated. Bacteriologic analysis of the bile in the affected goats revealed bacteria (Escherichia coli and Salmonella spp.) in 3 goats. Microscopic examination of gallbladders revealed cystic glands, necrosis and atrophy of mucosal layer, edema, focal and diffuse infiltration of lymphocytes in submucosal layer, and hypertrophy of smooth muscles in goats with gallstones.
    Conclusions
    It was concluded that the prevalence of both types of gallstones in goats are low. Cholelithiasis can cause chronic inflammation of the gallbladder but it is not likely to become clinically significant
    Keywords: goat, cholelithiasis, prevalence, bacteriology, pathology
  • Asadianf., Nikbakht, Gh.R., Tadjbakhshh., Jahantighm., Niazi Shahrakis., Madadgar, O Page 67
    Background
    The use of IgYs in a variety of methods in different areas of research, diagnostics, medical application and biotechnology should be considered widely.
    Objectives
    Development of antibodies against extra cellular domain of influenza M2 (M2e) protein in egg yolk of laying hens.
    Methods
    A Fusion construct harboring C-terminal of bovine heat shock protein 70 (Hsp70) and influenza M2e coding genes was injected to laying hens. Serum and egg yolk antibodies were screened for thepresence of anti-M2e antibodies by indirect enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).
    Results
    Anti-M2e antibodies were detected in egg yolks and sera of injected hens from 13 and 7 days post injection (PI), with the peak titer detected on 41 and 35 days PI, respectively.
    Conclusions
    Anti-M2e IgY titers could be an index for expression potential of pcDNA3.1-M2e-HspCterminal construct in laying hens. This construct could be considered as a promising tool in production of anti-M2e polyclonal, monospecific IgY antibodies. Such anti-M2e antibodies could be exploited for influenza diagnostic and therapeutic measures
    Keywords: avian influenza, M2e, Hsp70, IgY, ELISA
  • Koohi, M.K., Zayerzadehe., Eslamim., Zadeh Hashem, E Page 79
    Background
    Some of metal ions as environmental pollutants show estrogenic activity. This xenostrogenic compounds can be caused carcinogenicity in organs. The mechanism of carcinogenicity of metal ions is not clarified.
    Objectives
    In this study, we investigated the Transcriptional effects of variety of metal ions on the bovine oxytocin and the thymidine kinase-ERE promoter by estrogen receptor αin MDA-MB 231 breast cancer cell line.
    Methods
    Cells were plated into flask (75cm2) at 1.3 density or into 12- well plates (Nunc) at a density of 100000 cells per well and were transfected with a total of 3 μg of plasmid DNA using calcium phosphate coprecipitation. Oestrogen and some metal ions were used for stimulation of transfected cells.
    Results
    Our results showed that copper and cadmium ions activating specifically the oxytocin promoter, and cobalt and possibly, mercury ions activating specifically the ERE-controlled promoter and the majority of the ions did not affect transcriptional activation significantly.
    Conclusions
    The study revealed that some metal ions show estrogenic activity by classical or non-classical mechanisms as well as some metal ions exhibit estrogenic activity by undetermined mechanisms in transfected MDA-MB 231 cell line.
    Keywords: metal Ion, oxytocin, estrogen receptor, reast cancer cell line
  • Rasaeis., Hosseini, S.E., Salehifarm., Behmadi, H Page 89
    Background
    Fat replacers are ingredients that can replace fat in many foods, therefore,many consumers have limited their dietry intake of fat and calories due to diet and health concerns.
    Objectives
    The present study investigated the effect of modified starch on some physico-chemical and sensory properties of low fat Hamburger.
    Methods
    In this research, modified starch potato, tapioca (Acetylated distarch adipate) and waxy maize (Hydroxypropyl distarch phosphate) at 0.5, 1.5 and 3% levels were used as the fat replacers. The amount of fat was reduced from 20% to 10% in control. Physical (cooking losses), chemical (e.g. moisture, protein, fat, ash) and sensory characteristic were assessed compared with control one.
    Results
    Results showed that moisture content in samples containing starch was decreased and there was a significant difference between samples containing starch and the control (p<0.05). Among the samples by increasing the amount of starch and reduced added water, the moisture content was decreased. Ash and protein showed no significant difference between starch samples and control. The sensory analysis showed, the panelist group nominated the sample containing 1.5% tapioca modified starch as the best specimen. Cook loss revealed that the cooking losses of the control sample were more than the samples containing starch.
    Conclusions
    This study shows that modified starch can be used successfully as a fat replacer in ground meat product.
    Keywords: hamburger, low fat, meat products, modified starch, starch
  • Meshgib., Eslamia., Taefie, Nasrabadin., Jalosian, F Page 95
    Background
    Dicrocoelium dendriticum, a liver trematode of herbivores, and man is very prevalent among ruminants of Iran, resulting in causing significant economic losses. Recently its phenotype polymorphism has been found in Iran, a phenomenon that may affect the protein profile of the parasite.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the somatic protein profiles of D.dendriticum in different ruminants in Iran.
    Methods
    Adult worms were collected from infected livers of sheep, goat, cattle, buffalo and camel. Somatic antigens were prepared separately by centrifugation of the homogenized adult worms and their patterns were determined using SDS-PAGE.
    Results
    Our findings revealed 18-20 protein fractions in somatic proteins of D. dendriticum of sheep and goat and 12, 11 and 10 in that of buffalo, cattle and camel respectively showing similar molecular weights of 14.4 to 116 kDa. Similar protein bands were seen in sheep and goats samples; but not for in other samples.
    Conclusions
    The results showed polymorphism in the somatic protein patterns of D.dendriticum isolated from different hosts. Adifferent number of protein bands with similar molecular weights of somatic antigens of D.dendriticum are described for the first time in the present study
    Keywords: Dicrocoelium dendriticum, somatic antigens, SDS, PAGE, ruminants, Iran
  • Sadri, R Page 99
    Background
    Infectious Bovine Rhinotrachitis (IBR) caused by Bovine Herpes Virus-1 (BoHV-1) was first, observed in one of the Tehran Industrial cattle breeders, with importation of cattle in 1965. Later, the isolation of bovine herpes virus approved the existence of the disease in the most of the provinces of the Iran.
    Objectives
    Presence of antibodies against BoHV-1 was evaluated in young bovines of north, south and central provinces of Iran.
    Methods
    Bovines with age 1 to 4 years old, non-vaccinated and without clinical symptoms were included in the study. 558 serum samples were collected equivalent to 10% of the population in each farm. The sera were tested by ELISA and micro serum neutralization (MSN) in monolayers of MDBK cells using BoHV- 1 reference strain.
    Results
    The results of ELISA showed that 56% (314/558) were positive and 44% (244/558) were negative for BoHV-1 specific antibody. Whoever MSN assay showed that 48% (269/558) were negative and 52% (289/558) were positive. These positive sera demonstrated that 54% had serum neutralization titer between 4-16, 35% on 32 to 64 and 11% on 64.
    Conclusions
    Results suggest that the virus is actively circulating and transmitting in young herds and is a constant source of infection in the herd
    Keywords: Infections bovine rhinotrachitis, ELISA, serum neutralization test, bovine herpes virus, 1 (BoHV, 1)
  • Zamani Moghaddam, A.K., Hosseinif., Hassanpourh., Soroori, S. Yadegarim., Askari, E Page 105
    Background
    Ca is the most important minerals in the body that plays a key rols in the physiological activities, anzymatic reaction and the regulation of myocardial contraction and relaxation. Ca deficiency causes the heart failure and decrease cardiac contractility.
    Objectives
    To determine the effects of long-term dietary calcium deficiency on the heart function of layer hens based on the electro- and echocardiography.
    Methods
    Ninety Hyline W36 hens were kept for 21 weeks and fed by rations with different amounts of calcium. At 20, 28 and 36 weeks of age, electrocardiographic, echocardiographic and post-mortem left ventricular parameters were assessed.
    Results
    S wave amplitude was significantly (p<0.05) increased in the Ca-deficient group II (in lead II) at 36 weeks of age in compared to control. There were also elevations of the QRS wave amplitudes in 28 and 36 weeks of age at two Ca-deficient groups (leads II, III, aVR, aVL and aVF) but were only significant (p<0.05) in Ca-deficient group II (leads II and aVF) in compared to control. Left ventricular free wall diameter at end-systole were significantly (p<0.05) increased in the Cadeficient group II at 28 and 36 weeks of age compared to the control group. Inter-ventricular septal diameters at end-systole were decreased in two Ca-deficient groups at 28 and 36 weeks (p<0.05). Left ventricular free wall diameter at post-mortem were significantly (p<0.05) increased in two Ca-deficient groups at 36 weeks of age compared to the control group.
    Conclusions
    From these results, it can be suggested that long-term dietary calcium deficiency alters in electro- and echocardiographic parameters, which could reflect pathological left ventricular hypertrophy in the laying hens.
    Keywords: echocardiography, electrocardiography, layer hens, calcium deficiency
  • Hassanzadehm. Al Masrif., Maddadi , Shojaeih., Eghbaliana., Abbasis., Yousefi, K Page 113
    Background
    Increasing of oxygen consumption in fastgrowing broiler chickens is associated with the more pronounced occurrence of right ventricular hypertrophy and ascites. While, rearing of susceptible chickens in dark condition could reduce the metabolic rate of birds and hence the incidence of ascites.
    Objectives
    The present study was designed to investigate a comparative study on the influence of different dark-length schedules on the incidence of ascites and metabolic parameters in fast growing broiler chickens.
    Methods
    Atotal of 1000 day-old (Pure Sir Broiler Line Arian) chickens were obtained and subjected to four different lighting programs. Dead birds were autopsied for the lesions of ascites. Weekly growth performance of chickens was determined and blood samples were taken, on days 7, 12, 21, 28, 35 and 42 of age for hormonal analysis.
    Results
    The incidence of ascites was clearly higher in birds subjected to normal lighting program compared with those of dark exposed chickens. Control chickens showed significantly higher body weight compared to the dark exposure group birds at day 21 of age, while it did not differ at days 28, 35 and 42 of age. Such differences was accompanied with the lower levels of plasma T3 and T4 concentrations in dark group chickens than to control chickens at the earlier age (days 12 and 21).
    Conclusions
    This phenomenon indicated a reduction of metabolic rate and oxygen consumption in dark group chickens that had been led to reducing of ascites incidence. Our data proves that increasing dark-length instead of continuous lighting may be beneficial for rearing of broiler chickens, especially, when the risk of ascites incidence is higher
    Keywords: broiler chickens, ascites, dark, length, T3, T4
  • Dezfouliano., Razmyarj., Peighambari, S.M., Rajabi, Z. Sadeghi, M.R., Jahanzad, I Page 123
    Cutaneous round cell tumors have been classified as mast cell tumor (MCT), histiocytoma (HCT), lymphosarcoma, undifferentiated round cell tumors and occasionally rhabdomyosarcoma in veterinary medicine. An adult cock (Gallus domesticus) showing a large solitary integument mass raised on dorso bilateral of cervical part, extending to intercapsular and cranial mid part of the back was referred to the birds clinic of the faculty of veterinary medicine at the university of Tehran. Microscopic examination revealed sheeted cells with large, round to oval nuclei with each one containing one or more prominent nucleoli with scant cytoplasm. The myofibrils of the neck were degenerated by aggressive tumor cells. The condition was differentiated from other round cell tumors by electron microscope, histochemical staining, as well as the application of a large panel of antibodies. Polymerase chain reaction failed to confirm the involvement of both Marek's disease virus and avian leukosis virus subgroup-J. It was concluded that the tumor cells were consistent with both B-cell lymphocytes and histiocytes that unusually covered the entire dermal layer of dorsal neck skin. This unusual cutaneous lymphoma was named as lymphoblastic histiocytoma
    Keywords: B, cell lymphoma, histiocytoma, cutaneous tumor, cock, round cell tumor
  • Atyabin., Youssefir., Javdanig., Tavasolia., Vojganim., Gharegozloo, F Page 129
    Ewe abortion and neonatal mortality are serious problems to sheep farmer. The objective of this paper was to report isolation of Erysipelothrix rhusiopathiae from aborted fetuses in a flock in Tehran, Iran. Abortion occurred in 10% of ewes in the flock. The fetuses were well developed and pinpoint, necrotic-like lesions were recorded on the placental cotyledons, whilst the intercotyledonary areas appeared normal. E. rhusiopathiae was isolated in pure culture and heavy growth were seen in abomasumal fluid, lungs, heart and liver of fetuses and vaginal discharge of the aborted ewes. The grown bacteria were identified using conventional bacteriological technique and Erysipelothrix rhusiopathiae was confirmed. On the basis of the available evidence, Erysipelothrix rhusiopathiae might be one of the ovine abortion causes in Iran
    Keywords: sheep, abortion, Erysipelothrix rhusiopathiae, stillbirth