فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:9 Issue: 1, Winter 2015

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:9 Issue: 1, Winter 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی شفیعی پور، مسعود سامی* صفحات 1-6
    زمینه مطالعه
    انجماد روش متداول واز بهترین روش های نگهداری مواد غذایی دریایی برای مدت طولانی است اما مراحل انجماد و رفع انجماد دارای اثرات احتمالی بر روی کیفیت غذا می باشند.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی تغییرات شیمیایی میگوی صورتی در سیکل های انجماد و رفع انجماد با سه روش مایکروویو، یخچال و قرار دادن در آب انجام گرفت.
    روش کار
    بدین منظور، میگوی صورتی خلیج فارس صید گردید. g 200 از میگوی پوست کنی شده در بسته های پلی اتیلنی بصورت خلاء در دمایo 40– منجمد شدند. سپس نمونه ها به دانشکده دامپزشکی کرمان منتقل و در فریزر 18– قرار گرفتند. پس از 4 روز، رفع انجماد نمونه ها توسط سه روش مذکور و انجماد و رفع انجماد به فواصل 4 روز در سه تکرار انجام شد. نهایتا فاکتورهایی از قبیل کاهش وزن در اثر رفع انجماد، میزان باربیتوریک اسید، مواد ازته فرار و پروتئین های محلول در نمک مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    با افزایش تعداد سیکل ها میزان تیوباربیتوریک اسید و مواد ازته فرار افزایش مختصری اما میزان پروتئین های محلول در نمک کاهش معنی داری نشان داد (0/05p). همچنین میزان مواد ازته فرار در سه روش مذکور تفاوت معنی داری نشان نداد (0/05>p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که روش رفع انجماد توسط یخچال اثرات کمتری در کاهش کیفیت شیمیایی میگوی صورتی در مقایسه با دو روش دیگر خواهد داشت و رفع انجماد های متعدد باعث اثرات زیانبار بر کیفیت میگوی منجمد می شود.
    کلیدواژگان: میگوی صورتی، پروتئین محلول در نمک، میزان تیوباربیتوریک اسید، میزان مواد ازته فرار
  • یافته های اکوکاریوگرافی در اسبهای ورزشی دارای سوفل پولموناری
    عبدالرزاق رستمی، مجید مسعودی فرد، علیرضا وجهی، محمدرضا مخبر دزفولی، علی رضاخانی، حمید توانایی منش، علیرضا باهنر صفحات 7-12
    زمینه مطالعه
    تعیین معنی دار بودن سوفل های قلبی از لحاظ بالینی در اسب بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سوفل های ناشی از دریچه پولموناری به طور معمول در اسب های ورزشی تشخیص داده می شوند. ازطرفی اکوکاردیوگرافی می تواند نقش بسیار مهمی در ارزیابی این سوفل ها بازی کند.
    هدف
    ارزیابی اکوکاردیوگرافی اسب های دارای سوفل پولموناری و تعیین اهمیت این سوفل ها.
    روش کار
    تعداد 450 اسب ورزشی با توجه ویژه به سیستم های قلبی و ریوی مورد معاینه قرار گرفتند و تعداد 18 راس اسب (شامل: 8 اسب با سوفل پولموناری 3o و 4 و تعداد 10 راس اسب نرمال) برای معاینه اکوکاردیوگرافی انتخاب شدند.
    نتایج
    اکوکاردیوگرافی مدهای روشنایی، حرکتی، داپلر پالسی و رنگی بر روی روی اسب های دو گروه (با سوفل قلبی و نرمال) انجام شد و شاخص های اکوکاردیوگرافی محاسبه و برای دو گروه مقایسه گردید. تفاوت آماری معنی دار بین شاخص های دو گروه یافت نشد (0/05نتیجه گیری نهایی: ارتباط آماری معنی دار بین شدت سوفل پولموناری و شدت خون پس زده (Regurgitant jet) از دریچه پولموناری وجود ندارد و درجات متوسط پس زدن خون از دریچه پولموناری منجر به تغییرات شاخص های قلبی دیگر نمی شود.
    کلیدواژگان: اسب، دریچه پولموناری، پس زدن خون، اکوکاردیوگرافی
  • جمیله سالارآملی*، صالح یزدانی، طاهره علی اصفهانی، ندا رنجبر صفحات 13-18
    زمینه مطالعه
    از نظر بالینی تشخیص مراحل اولیه مسمومیت مزمن مس مشکل بوده و تاکنون به وضوح توضیح داده نشده است.
    هدف
    به منظور یافتن شناساگرهایی که در مراحل اولیه تشخیص این مسمومیت موثر باشند، از فرصت وقوع طبیعی مسمومیت مس در گله گوسفند استفاده شد و از دام ها در فازهای مختلف مسمومیت، خون گیری به عمل آمد.
    روش کار
    گوسفندان به چهار گروه تجربی تقسیم شدند: گروه الف، دور از منطقه آلوده (گروه کنترل)؛ گروه ب، در منطقه آلوده (دام های به ظاهر سالم و بدون علایم بالینی زردی)؛ گروه ج، دارای علایم ملایم زردی و فاز بحرانی همولیز؛ و گروه د، دارای علایم واضح زردی. بعد از خون گیری و تهیه سرم، نمونه ها از نظر آنزیم های کبدی و پارامترهای استرس اکسایشی در مراحل مختلف مسمومیت ارزیابی شد.
    نتایج
    در هر نمونه سرم، آنزیم های CPK، GGT، AST، ALT گروه تیول تام و پروتئین تام، همچنین غلظت مس در سرم، کبد و کلیه دام های گروه د اندازه گیری شد. طبق نتایج به دست آمده، میزان فعالیت آنزیم های CPK، GGT، AST و تیول تام (شناساگر استرس اکسایشی) گوسفندان گروه ج، تفاوت معنی داری با گروه کنترل داشته است. در گروه د، فعالیت های آنزیم های فوق، تیول تام و پروتئین تام تفاوت معنی داری با کنترل و سایر گروه های مورد مطالعه نشان داد (0/05≤p). میزان مس اندازه گیری شده در سرم، کبد و کلیه وقوع مسمومیت با مس در گروه های مورد مطالعه را تایید کرد.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد میزان فعالیت آنزیم های کبدی و تیول تام فقط در مرحله نزدیک به فاز بحرانی همولیتیک شناساگری مطمئن در تشخیص مسمومیت با این عنصر محسوب می شود.
    کلیدواژگان: مس، آنزیمهای کبدی، استرس اکسایشی، گوسفند
  • کلینیکال پاتولوژی
  • زهره خاکی، سیده میثاق جلالی *، بهرام کاظمی، محمد راضی جلالی، سیده پرستو یاسینی صفحات 19-26
    زمینه مطالعه
    آناپلاسموز و تیلریوز بیماری های مهم منتقله از کنه در گوسفند و بز هستند که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا منتشر هستند.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات خون شناسی در گوسفندان دچار آلودگی طبیعی به آناپلاسما و تیلریا انجام گرفت تا جنبه های پاتوژنیک گونه های مختلف ایجاد کننده آناپلاسموز و تیلریوز گوسفند در اهواز مشخص گردد.
    روش کار
    نمونه گیری از 109 گوسفند انجام گرفت و آلودگی انگل های خونی با بررسی میکروسکوپی و PCR تشخیص داده شد. نمونه های خون همچنین از نظر خون شناسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    در آزمایش PCR آلودگی به آناپلاسما اویس در 86/2% از گوسفندان مشخص شد در حالی که در 53/2 % از این موارد، آلودگی همزمان به آناپلاسما مارژیناله نیز یافت شد. با این وجود گنجیدگی های آناپلاسما تنها در 32/1% از حیوانات مورد بررسی مشاهده گردید. تیلریا اویس در 88 % از گوسفندان مورد بررسی به روش PCR شناسایی گردید که در 67/8 % از این موارد آلودگی به روش میکروسکوپی نیز تشخیص داده شد. بررسی های خون شناسی نشان داد که در حیوانات دچار آلودگی همزمان به آناپلاسما همراه پارازیتمی و تیلریا، میانگین RBC، PCV، Hb و MCHC به طور معنی داری کمتر، در حالی که MCV و RDW بیشتر از گوسفندان غیرآلوده و دام های دچار آلودگی تکی یا بدون پارازیتمی بود.
    نتیجه گیری نهایی: به طور خلاصه، به نظر می رسد که آناپلاسما می تواند در حضور سایر عوامل عفونی در حیوانات حامل یا فاقد علامت، فعال شده و بیماریزایی ایجاد کند. همچنین آلودگی های همزمان آناپلاسما همراه پارازیتمی و تیلریا می تواند یک کم خونی جبران پذیر ایجاد کند که احتمالا مرتبط با اثر هر دو انگل می باشد.
    کلیدواژگان: آناپلاسما، تیلریا، گوسفند، خون شناسی
  • عبدالعلی ملماسی*، مسعود سلک غفاری، گودرز صادقی هشجین، مولود داودی، اولین کاپیا، مژده شریفیان فرد، شیما احدی نژاد، علیرضا باهنر صفحات 27-31
    زمینه مطالعه
    فلور طبیعی ملتحمه با مهار کردن رشد ارگانیسم های فرصت طلب در پیشگیری از عفونت های چشمی نقش بسزایی دارد. در صورتیکه فلور مقیم ملتحمه به دنبال یک بیماری یا تجویز طولانی مدت آنتی بیوتیک ها مهار شود، رشد بیش از حد پاتوژن های فرصت طلب منجر به عفونت های چشمی می گردد.
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر استفاده داخل چشمی از دو آنتی بیوتیک متداول، کلرامفنیکل و سیپروفلوکساسین، بر روی چگونگی تغییر فلور باکتریایی چشم سگ های سالم بود.
    روش کار
    بدین منظور تعداد 16 سگ بالغ و سالم به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم گردید که یک گروه کلرامفنیکل و دیگری سیپروفلوکساسین دریافت نمودند. در هر دو گروه چشم راست در هر حیوان با دو قطره از آنتی بیوتیک مورد نظر به ترتیب هر 8 ساعت و 6 ساعت یکبار به مدت یک هفته تحت درمان قرار گرفت و چشم چپ تنها اشک مصنوعی دریافت کرده و به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. کشت باکتریایی و قارچی 8 ساعت قبل از شروع درمان و سپس در پایان یک هفته، در هر دو گروه و از هر دو چشم (راست و چپ) صورت گرفت. آنالیز آماری نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمایش دقیق فیشر صورت گرفت.
    نتایج
    تفاوت آماری معنی داری بین چشم مورد آزمایش و شاهد و نیز در باکتری های جدا شده در هر دو گروه دیده نشد. در گروه دریافت کننده کلرامفنیکل، پس از یک هفته درمان، از چشم راست سگ ها، (Staphylococcus.spp (62/5% و (Bacillus (12/5% و از چشم چپ (75%) Staphylococcus.spp و (Bacillus (12/5% جدا گردید. در گروه دریافت کننده سیپروفلوکساسین، پس از یک هفته درمان، باکتری های (87/5%) Staphylococcus.spp، (37/5%) Aerococcus.spp، (25%) Viridans streptococcus، (12/5%) Micrococcus.spp، (12/5%) Bacillus.spp از چشم راست وباکتری های (75%).Staphylococcus.spp)، Micrococcus.spp 25%) و (12/5%) Bacillus.spp از چشم چپ جدا گردید.
    نتیجه گیری نهایی: از بررسی نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر این گونه بر می آید که کلرامفنیکل و سیپروفلوکساسین چشمی، تاثیری در جهت تغییر یا تخریب فلور طبیعی ملتحمه سگ ها در طول دوره درمان های متداول (یک هفته) ندارند.
    کلیدواژگان: کلرامفنیکل، سیپروفلوکساسین، فلور ملتحمه، سگ
  • حمیدرضا مهمان نواز، محمدرضا امامی*، جمشید رزم یار، حسین کاظمی کاظمی مهرجردی صفحات 33-40
    زمینه مطالعه
    باور عمومی براین است که مطمئن ترین و رایج ترین انتخاب برای بیهوشی در پرندگان، بیهوشی استنشاقی می باشد، اما در بعضی از شرایط بالینی مثلا جراحی نای، بیهوشی تزریقی تنها انتخاب موجود، صرفنظر از وجود یا عدم وجود دستگاه بیهوشی، می باشد.
    هدف
    بررسی کیفیت بیهوشی و زمان هوشیابی در بیهوشی ایجاد شده با داروهای ایزوفلوران و پروپوفول در کبوتر.
    روش کار
    تعداد 20کبوتر نر و ماده از نژاد مشابه (کبوتر خانگیColumba Livia) با متوسط وزن g 95/37±5/302 انتخاب شد کبوتران به صورت تصادفی در دو گروه ده تایی تقسیم شدند. در یک گروه بدون پیش بیهوشی، القای بیهوشی با ایزوفلوران 5% به وسیله ماسک و ادامه بیهوشی به مدت 30 دقیقه با ایزوفلوران (بین2%) توسط لوله نایی فاقد کاف صورت گرفت. در گروه دیگر بدون پیش بیهوشی، القای بیهوشی با پروپوفول1% به میزان mg 14 به ازای هر کیلوگرم وزن بدن توسط آنژیوکت زرد رنگ (شماره 24) که در ورید زیر بال قرار داده شده بود، به صورت تزریق آهسته صورت گرفت. سپس برای ادامه بیهوشی در طول 30 دقیقه، از پروپوفول به میزان mg 33/1به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر دقیقه به صورت انفوزیون با پمپ تزریق استفاده شد و به کبوتران اکسیژن کمکی با لوله نایی فاقد کاف داده شد. دمای بدن (کلوآکی)، تعداد ضربان قلب در دقیقه، تعدادتنفس در دقیقه و میزان اشباع نسبی اکسیژن هموگلوبین شریانی (SPO2) در هردو پروتکل بیهوشی قبل از القا بیهوشی و در دقایق 1،3،5،10،15،20،25،30 بعد از القا و همچنین در پایان دوره هوشیابی ثبت گردید.
    نتایج
    بیهوشی اثر معنی داری بر تعداد تنفس در دقیقه، ضربان قلب در دقیقه و%SPO2 داشت (0/05≤p). مدت زمان هوشیابی در دو گروه به صورت معنی داری متفاوت بود.
    نتیجه گیری نهایی: کبوتران بیهوش شده با ایزوفلوران بیهوشی آرام و سریعی داشتند اما در کبوتران بیهوش شده با پروپوفول القای بیهوشی نامنظم بوده و برای همه کبوتران یکسان نبود. اما در مجموع، پروپوفول حاشیه امنیت کمتری نسبت به ایزوفلوران.
    کلیدواژگان: بیهوشی، ایزوفلوران، کبوتر، پروپوفول، زمان هوشیاری
  • میترا زارع بوانی، ناهید عین الهی، نسرین دشتی*، مصطفی رضاییان صفحات 41-47
    زمینه مطالعه
    انگل تک یاخته ژیاردیا توانایی آلوده کردن پستاندارانی از قبیل سگ، گربه، موش، سنجاب، چین چیلا، خرگوش، موش کوچک، خوکچه هندی، خوک، گاو و انسان را دارا می باشد.
    هدف
    در این مطالعه برای اولین بار ژنوتیپ های ژن تریوزفسفات ایزومراز ژیاردیا لامبلیا به روش PCR-RFLP مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    در این بررسی 4 جفت پرایمر مورد استفاده قرار گرفت. 2 جفت پرایمر بر اساس مطالعات پیشین و 2 جفت دیگر طی مطالعه جهت افتراق زیر گروه ها طراحی گردید.
    نتایج
    در میان ایزوله های ژیاردیای بررسی شده در این نحقیق، به ترتیب 20% و 5% از نمونه های ژیاردیا با منشا خرگوش و موش توسط پرایمر PM290 تکثیر گردید.
    نتیجه گیری نهایی: یافته فوق حاکی از وچود شباهت توالی درژن مذکور در بین نمونه انسانی، خرگوش و موش می باشد. که می تواند مبین وجود شواهدی مبتنی بر انتقال مستقیم ژیاردیا از حیوانات ذکر شده به انسان باشد و اکثر محققین بر این باورند که با توجه به پتانسیل انتقال زئونوتیک هنگام کار با مدفوع حیوانات آلوده بایستی دقت لازم را بعمل آورد.
    کلیدواژگان: ژیاردیا لامبلیا، موش، PCR، RFLP، خرگوش، حیوانات آزمایشگاهی
  • فاطمه احسان نژاد، ارژنگ شیخ الملوکی، محمدحسن زاده*، روجا شجاعی کاوان، محمد سلطانی صفحات 49-56
    زمینه مطالعه
    کمپیلوباکتر ها در بسیاری از موارد سبب آنتریت انسانی می شوند. تعداد زیادی از پرندگان اهلی و وحشی مخزن کمپیلوباکترها بوده و دارای ژن های حدت cdt می باشند.
    هدف
    در این مطالعه ابتدا کمپیلوباکتر های ژژونی و کلی در پرندگان خانگی شناسایی و سپس حضور ژن های cdt در آنها مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    تعداد 660 نمونه سواب مدفوعی، از 32 گونه مختلف پرنده خانگی یا زینتی که به کلینیک دانشکده دامپزشکی مراجعه یا در قفس های پارک ها و باغ وحش تهران نگهداری می شدند تهیه گردید. با استفاده از روش باکتریولوژیک و PCR ابتدا کمپیلوباکترها شناسایی و سپس ژن های cdt آنها مطالعه گردید. ضمنا محصولات PCR برای سکانس ژن ارسال گردید.
    نتایج
    تعداد 20 نمونه کمپیلوباکتر شامل 16 نمونه ژژونی (80%) و 4 نمونه کلی (20%) از 8 گونه مختلف پرنده خانگی جدا و یا با روش PCR شناسایی و تایید گردید. در 20 نمونه مثبت، تعداد 13 نمونه (65%) حداقل دارای یک یا چند ژن حدت cdt بودند و 7 نمونه از آنها هیچ یک از ژن های cdt را در مطالعه مولکولی نشان ندادند. نتایج اولیه سکانس ژن های حدت موید این بود که قرابت بالایی بین ژن های حدت این باکتری ها با ژن های حاصل از جدایه های انسانی و طیور صنعتی وجود دارد.
    نتیجه گیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که پرندگان خانگی آلوده به کمپیلوباکتر بوده و حاوی ژن های حدت هستند و می توانند بعنوان مخزن باکتری محسوب و سبب آلودگی سایر پرندگان و انسان ها بشوند.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر گرمادوست، ژن حدت، پرندگان زینتی
  • سیدمحسن سجادیان، محمد ناصر ناظم*، بیژن رادمهر صفحات 57-64
    زمینه مطالعه
    اطلاعات کمی در مورد خونرسانی به مفصل مچ دست شتر یک کوهانه وجود دارد در حالیکه مطالعات فراوانی در این رابطه در گاو و اسب موجود می باشد. به منظور جراحی ها و برخی تکنیک های تشخیصی در ناحیه مچ، اطلاع از اجزای این مفصل از جمله سرخرگ های آن ضروری می باشد.
    هدف
    در این مطالعه، خاستگاه، ترتیب و شاخه های سرخرگ های خونرسان به مفصل مچ شتر یک کوهانه (Camelus dromedrus) بررسی شده است.
    روش کار
    دوازده اندام حرکتی قدامی سمت چپ شتر یک کوهانه فاقد سابقه لنگش، به سه گروه برابر تقسیم شدند. به سرخرگ بازویی، قبل از مفصل آرنج، آب گرم دارای ژلاتین، محلول لاتکس قرمز و محلول رزین رودوپاس بطور جداگانه تزریق و سرخرگ های خونرسان به مفصل مچ مطالعه شدند.
    نتایج
    نتایج حاصل نشان داد که سرخرگ های زند زبرین، میانی و بین استخوانی خلفی و شاخه های آنها به مفصل مچ خونرسانی می کنند.
    نتیجه گیری نهایی: یافته ها نشان داد که سرخرگ زند زبرینی و انشعابات آن از جمله شاخه های پشتی و کف دستی مچی، اصلی ترین سرخرگ های خونرسان به مفصل مچ می باشند. سرخرگ های میانی و بین استخوانی خلفی نیز به این مفصل خونرسانی می کنند در حالیکه انشعابات سرخرگی خونرسان به مفصل مچ شتر دوکوهانه (Bactrian camel)، از سرخرگ زند زبرین و انشعابات سرخرگ بین استخوانی پشتی می باشند. در گاو، سرخرگ های بین استخوانی مشترک، میانی، هم جانبی زند زیرین و زند زبرینی مفصل مچ دست را خونرسانی می کنند. این کار در اسب به عهده سرخرگ های بین استخوانی مشترک، میانی، عرضی آرنج و زند زبرین می باشد.
    کلیدواژگان: شتر یک کوهانه، مفصل مچ دست، سرخرگ زند زبرینی، سرخرگ میانی، سرخرگ بین استخوانی خلفی
  • تغذیه - بهداشت و پرورش آبزیان
  • محمد مازندرانی مازندرانی*، علی طاهری میرقائد، سید مرتضی حسینی صفحات 65-71
    زمینه مطالعه
    مطالعات خونشناسی تکنیک تشخیصی ارزشمندی در بررسی وضعیت سلامت ماهیان، درمان و نیزاثرات فاکتورهای محیطی بر آنهاست.
    هدف
    بدلیل ارزش بالای ماهیان خاویاری و ضرورت بازیابی مولدین آنها پارامترهای خونشناسی و نرماتیوهای تکثیر مولدین وحشی فیل ماهی (Huso huso) دریای خزر در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    به این منظور 7مولد وحشی ماده و 7 مولد وحشی نر مورد بررسی قرار گرفته و برخی پارامترهی خون شناسی از قبیل RBC، WBC، هماتوکریت، هموگلوبین، MCV، MCH، MCHC و درصد تفریقی گلبول های سفید تعیین و ثبت گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج این مطالعه درفیل ماهیان وحشی میزان گلبول های سفید خون و لنفوسیت در ماهیان نر بیشتر از ماهیان ماده بوده، همچنین میزان نوتروفیل در ماهیان نر کمتر از ماهیان ماده اندازه گیری شد. همچنین در این مطالعه هم آوری کاربردی برای ماهیان ماده 157210±447000 ثبت گردید. تخمک های استحصالی به وزن mg 35.4 ± 3.78 با قطر طولی mm 4.17 ± 0.21 و قطر عرضی mm 3.75 ± 0.19 اندازه گیری شدند. درصد لقاح برای تخم ماهیان مورد مطالعه 46.7 ± 24.33 % و وزن لارو های بلافاصله پس از تخم گشایی mg 25.48 ± 1.56 ثبت گردید.
    نتیجه گیری نهایی: رنج گسترده ای از مقادیر پارامتر های خونشناسی در بچه ماهیان و ماهیان جوان فیل ماهی گزارش گردیده است. به نظر می رسد مقادیر یاد شده در بررسی های گوناگون در ماهیان پرورشی با مولدین فیل ماهیان وحشی متفاوت باشد، این امر نشانگر اهمیت تعیین مقادیر خون شناسی مولدین فیل ماهی وحشی است.
    کلیدواژگان: مولدین، دریای خزر، خونشناسی، فیل ماهی، نرماتیو تکثیر
|
  • Shafieipoura., Sami, M.* Pages 1-6
    Background
    Freezing is a common way and one of the best methods of seafood preservation for long periods of time; however، the freeze thawing process may influence the quality of food.
    Objectives
    Oxidation and denaturation of proteins، sublimation and recrystallization of ice crystals can cause changes in the quality of the frozen products. This study was aimed to evaluate the effect of three different thawing methods including microwave، refrigerator، and water thawing on the quality of pink shrimp (Penaeus duorarum).
    Methods
    For this purpose، the pink shrimps were hunted from Persian Gulf. Then، 200 g of peeled undeveined shrimps were frozen in vacuum-packed polyethylene bags at -40°C. The samples were transferred to Kerman Veterinary School and were kept at -18°C freezer. After four days، the shrimp were defrosted by three mentioned methods. Three cycles of freezing and defrosting with four days intervals were performed. Percentage of thawing loss (%TL)، thiobarbituric acid (TBA)، total volatile base (TVB)، and salt-soluble protein (SSP) were detected at each freeze-thaw cycle.
    Results
    An increase in the freeze-thaw cycles increased TBA and TVB value slightly and significantly decreased the SPP value (p<0. 05). Microwave thawing method gave the samples with the highest thawing loss in comparison to the other methods in each freeze-thaw cycle (p<0. 05). A significant increase was seen in TBA value in water and microwave thawing methods in comparison to refrigerator thawing method (p<0. 05). Refrigerator thawing method had higher SSP value in comparison to the other thawing methods (p<0. 05). Likewise، there was no significant difference between three mentioned methods in TVB value (p>0. 05).
    Conclusions
    The obtained results showed that refrigerator thawing method had lower effect in decreasing chemical quality of the pink shrimp than two other methods، and multiple freeze-thawing processes caused some deleterious effects on the quality of the frozen shrimps.
    Keywords: pink shrimp, salt, soluble protein, TBA value, TVB value
  • Echocardiographic findings in athletic horses with pulmonary regurgitation
    Abdolrazagh Rostami, Majid Masoudifard, Alireza Vajhi, Mohammad Reza Mokhber Dezfouli, Ali Rezakhani, Hamid Tavanaeimanesh, Alireza Bahonar Pages 7-12
    Background
    Determining the clinical significance of cardiac murmurs is widely considered in equine practice. Pulmonary murmurs are commonly detected in athletic horses. Echocardiography plays a leading role in assessment of these murmurs.
    Objectives
    Echocardiographic evaluation of horses with pulmonary regurgitation and determining the importance of pulmonary valve murmurs.
    Methods
    A total number of 450 athletic horses were examined with focus on cardiac and respiratory systems and 18 horses (8 horses with pulmonary murmur grades 3 and 4 and 10 normal horses) were included in echocardiographic examination.
    Results
    B-mode, M-mode, color flow Doppler and spectral Doppler were performed on two groups and the calculated indices were compared. No statistical difference was found between the values of the two groups (p<0.05).
    Conclusions
    No significant correlation was found between severity of murmurs grade and the severity of regurgitating jets. We found that with moderate grades of pulmonary regurgitation, no change in cardiac indices is present.
    Keywords: Equine, Pulmonary valve, regurgitation, Echocardiography
  • Salar, Amolij.*, Yazdanis., Aliesfahanit., Ranjbar, N Pages 13-18
    Background
    The early stage of Copper poisoning is difficult to be clinically diagnosed in sheep and has not been documented clearly yet.
    Objectives
    To assess biomarkers in predicting early Copper poisoning in sheep, blood samples were collected from several groups of animals from a naturally Copper poisoning occurrence in an industrial region.
    Methods
    Animals were divided into four experimental groups; Group A: far from polluted region (Control group), Group B: inside polluted region, apparently healthy and without any clinically jaundice manifestation, Group C: slightly with jaundice signs and hemolytic crisis phase, and Group D: with clear jaundice signs. After collecting blood samples from each group, the serum was analyzed for evaluation of liver enzymes and oxidative stress parameters in different stages of Copper poisoning. In each blood sample, CPK, GGT, AST, ALT, total thiol (T-SH) group, and total proteins were determined. The Copper concentration in the serum, liver, and kidney of the dead animals in group D were also determined.
    Results
    There were significant differences in the blood parameters in group C illustrated by elevated level of serum AST, CPK, and GGT activities and total thiol (as biomarker of oxidative stress) when compared to control groups. In group D, these enzymes, in addition to T-SH, and the total protein were significantly (p≤ 0.05) different from those of the control and the other groups. Measurement of Copper in serum, liver, and kidney of group D (at the end stage of hemolytic phase) confirmed Copper poisoning in these groups.
    Conclusions
    Based on the findings of the present study, the measurement of the liver enzyme activities and total thiol just closed to critical hemolytic phase could be reliable biomarkers for predicting Copper poisoning in sheep.
    Keywords: copper, hepatic enzymes, oxidative stress, sheep
  • Khakiz., Jalali, S.M.*, Kazemib., Jalali, M.R., Yasini, S.P Pages 19-26
    Background
    Ovine anaplasmosis and theileriosis are important tick-borne diseases of sheep and goats which are distributed in the tropical and subtropical areas of the world.
    Objectives
    This study was performed to assess hematological status in sheep naturally infected with Anaplasma and Theileria spp. to clarify the pathogenic aspects of various species involved in ovine anaplasmosis and theileriosis in Ahvaz region.
    Methods
    109 sheep were sampled, and blood parasite infections were diagnosed by microscopic examination and PCR. The blood samples were also subjected to hematologic assessment.
    Results
    PCR analysis revealed A. ovis infection in 86.2% of sheep, while mixed infections with A. marginale were also detected in 53.2% of them. However, Anaplasma inclusion bodies were only observed in 32.1% of the tested animals. T. ovis were found in 88% of the inspected sheep by PCR, and 67.8% of them were detected microscopically, as well. Hematologic assessment showed that mean RBC, PCV, Hb, and MCHC were significantly lower, whereas MCV and RDW were higher in the animals with mixed infections of Anaplasma with parasitemia and Theileria, compared to the uninfected sheep and groups with single infection or without parasitemia.
    Conclusions
    In brief, it seems that Anaplasma can be activated and induce its pathogenesis in the presence of other infective agents in the carrier or asympthomatic animals. It can also be concluded that mixed infections of Anaplasma with parasitemia and Theileria may induce a regenerative anemia which is most likely attributable to a combined effect of the two.
    Keywords: Anaplasma, hematology, sheep, Theileria
  • Malmasia.*, Selk Ghaffarim., Sadeghi, Hashjing., Davoodim., Capiaue., Sharifian Fardm., Ahadinejads., Bahonar, A Pages 27-31
    Background
    Normal bacterial flora of the conjunctiva, which inhibits growth of opportunistic organisms, has an important role in the prevention of ocular infections. If resident flora is inhibited by disease or long-term application of antibiotics, opportunistic pathogens overgrow, leading to disease.
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the effects of ophthalmic chloramphenicol and ciprofloxacin on bacterial conjunctival flora in healthy dogs.
    Methods
    A total of 16 animals were divided into 2 equal groups which received either chloramphenicol (CHL) (0.5%) or ciprofloxacin (CIP) (0.3%). In both groups, the right eye of each animal was treated with 2 drops of antibiotics every 8 and 6 hours, respectively, for 1 week and the left eye received artificial tear solution and served as control. Bacterial and fungal cultures were performed 8 hours before and after the treatment. Fisher’s Exact test and SPSS software were used for statistical analyses (p<0.05).
    Results
    There were no statistically significant differences between control and test eyes and bacterial isolates in both groups. In CHL group, after treatment Staphylococcus spp (62.5%), Bacillus spp (12.5%) from the right eyes and Staphylococcus spp (75%) and Bacillus spp (12.5%) from left eyes were isolated. In CIP group, after treatment the bacterial isolates of right eyes were Staphylococcus spp (87.5%), Aerococcus spp (37.5%), Viridans streptococcus (25%), Micrococcus spp (12.5%), Bacillus spp (12.5%); Staphylococcus spp (75%), Micrococcus spp (25%), Bacillus spp (12.5 %) were isolated from left eyes of dogs after 1 week administration of artificial tear.
    Conclusions
    Topically applied chloramphenicol and ciprofloxacin had no significant changes in or detrimental effects on normal bacterial flora of treated dogs.
    Keywords: chloramphenicol, ciprofloxacin, conjunctival flora, dog
  • Mehmannavaz, H.R., Emami, M.R.*, Razmyarj., Kazemi Mehrjerdi, H Pages 33-40
    Background
    It is commonly acknowledged that the most safe and method of choice anesthesia in birds is inhalation anesthesia but in some clinical situations, such as tracheal resection, injectable anesthetic agents are the only choice of surgeons regardless of whether or not an anesthesia machine is available.
    Objectives
    This study aimed to compare the quality of anesthesia and recovery time of isoflurane and propofol in domestic pigeons.
    Methods
    Twenty pigeons (Columba livia domesticus), weighing 302.5±37.95g (Mean ± SD) were randomly allocated to two groups of ten. One group was anesthetized by isoflurane (Iso-group), and the anesthesia lasted for 30 minutes. The other group received 14 mg/kg of propofol (1%) at constant rate (CRI) through basilica (wing) vein catheter to induce anesthesia (Pro-group). 1.33 mg/kg per min of propofol was infused to keep pigeons anesthetized for 30 minutes, using an injection pump. Temperature, heart rate, respiratory rate, and percentage of oxygen saturation of hemoglobin (SpO2%) were recorded in all three phases including before induction of anesthesia, during anesthesia at minutes 1, 3, 5, 10, 15, 20, 25 and 30, and after recovery time in both groups.
    Results
    Anesthesia caused significant effects on respiratory rate, heart rate, and SpO2% (p≤0.05). Recovery times in both groups were significantly different (longer in propofol group).
    Conclusions
    Our findings revealed that the pigeons anesthetized with isoflurane have a soft and fast anesthesia; however, the pigeons were anesthetized with propofol, had a rough induction that was not uniform for all pigeons. Isoflurane showed that it is safer than propofol to anesthetize pigeons.
    Keywords: anesthesia, isoflurane, pigeon, propofol, recovery time
  • Zare Bavanim., Einollahin., Dashtin.*, Rezaian, M Pages 41-47
    Background
    Giardia has the ability to infect many mammals including dogs, cats, deer, mice, ground squirrels, chinchillas, swine, rabbits, pocket mice, oxen, guinea pigs, and humans. Giardia lamblia (also Giardia duodenalis, G.intestinalis) isolates have been variably divided into two or three genotypes by different investigators, and each group can be divided into subgroups.
    Objectives
    We have compared the triosephosphate isomerase (tpi) sequences of these genotypes by polymerase chain reaction- restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) to determine G.lambia genotype in Iran for the first time.
    Methods
    In this study, 4 sets of primers were used in which 2 sets were designed by other investigator, and 2 sets were designed by the authors of the present study to confirm the results of the first two primers and also to differentiate the subgroups.
    Results
    Among Giardia isolates, 2/10 and1/19 of PCR-RFLP of rabbit and mouse respectively amplified with primer PM290.
    Conclusions
    There is evidence that suggests that direct transmission from companion animals to human does occur. Zoonosis is controversial regarding Giardia; however, most researchers believe that its zoonotic potential merits adequate precaution when working with feces of animals that may be infected.
    Keywords: Giardia lamblia, mouse, PCRRFLP, rabbit, laboratory animal
  • Ehsannejadf., Sheikholmolookia., Hassanzadehm.*, Shojaei Kavanr., Soltani, M Pages 49-56
    Background
    Campylobacteriosis is one of the most common bacterial intestinal disorders of humans in many countries. A wide range of domestic and wild bird species have been identified as natural reservoirs.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the Campylobacter spp from pet birds and screen the determined Campylobacters for presence of virulence cytolethal distending toxin (cdt) genes.
    Methods
    A total of 660 fecal samples from 32 different species of pet birds were taken and examined for detection of Campylobacter spp. and were investigated for presence of cdt genes. All the samples were collected from clinically healthy birds that were kept in cage, zoological parks, and/ or in zoo of Tehran, the capital of Iran.
    Results
    In total, 20 thermophilic Campylobacter were detected from 8 different avian species. From 20 confirmed Campylobacter spp., 16 samples (80%) were C. jejuni positive and 4 (20%) were C. coli in species-specific PCR test. Furthermore, out of 20 detected Campylobacter, 13 (65%) harbored the various subunits of cdtA, cdtB and cdtC genes, and 7 (35%) were negative for all tested cdt genes.
    Conclusions
    Our findings indicate that the carriage rate of Campylobacter in different species of cage and/or in zoo birds is high and confirm that cdt genes may frequently be present in campylobacter spp.
    Keywords: cdt gens, pet birds, thermophilic Campylobacter
  • Sajjadianm., Nazem, M.N.*, Radmehr, B Pages 57-64
    Background
    There is little information about blood supply of the carpal joint in one- humped camel, while there is extensive data about cow and equine species. In order to perform surgeries and diagnostic techniques in carpal region, information about the elements of the joint such as its arteries is necessary.
    Objectives
    This study aims at describing the origins, arrangements, and branches of the arterial supply of the carpal joint of the adult one-humped camel (Camelus dromedarius).
    Methods
    Twelve left forelimbs of camelus Dromedrus without any lameness history were divided into 3 equal groups randomly. The brachial artery, before the elbow joint, was injected with warm water containing red gelatin, red latex solution, and rodopas resin solution separately; then, the arterial supply of the carpal joint was studied.
    Results
    The results showed that the radial, median, and caudal interosseous arteries and their branches supplied the carpal joint. (Supplied the carpal joint)
    Conclusions
    Our findings showed that radial artery and its branches such as dorsal and palmar carpal branches were the most important arteries that supply the carpal joint. Median and caudal interosseous arteries support supplying this joint too but the arterial branches supplying the carpal joint in the Bactrian camel are from the radial artery and dorsal interosseous antebrachium branches. In the cow, the common interosseous, median, collateral ulnar and radial arteries give off branches to supply the carpal joint while common interosseous, median, transverse cubital and radial arteries give off branches to supply the this joint in the horse.
    Keywords: Dromedrus camel, carpal joint, radial artery, median artery, caudal
  • Mazandaranim.*, Taheri Mirghaeda., Hoseini, S.M Pages 65-71
    Background
    Hematological studies are valuable diagnostic techniques in the medical care of fish, reflecting the health condition and the effects of environmental factors on fish.
    Objectives
    Due to the high value of sturgeon fish and necessity to recover the brood stock, this study was done to obtain data about hematological parameters and reproduction normative of wild brood stock beluga, Huso huso, from the southeast of the Caspian Sea before spawning.
    Methods
    Hematological parameters including RBC, WBC, Hematocrit, Hemoglobin, MCV, MCH, MCHC, and Differential White Blood Cell count (diff) were determined. In this regard, 7 male and 7 female wild broods were studied. Differences in mentioned parameters between genders were measure. The correlations among parameters were also compared.
    Results
    According to the results, the male belugas had significantly higher WBC and lymphocyte and lower neutrophil compared to the females. Also in this study, functional fecundity for female belugas was recorded as 447000 ± 157210 and weight of extracted spawn was calculated as 35.4 ± 3.78 mg with 4.17 ± 0.21 mm long diameter and 3.75 ± 0.19 mm width diameter. Egg fertilization for this fish was recorded as 46.7 ± 24.33, and larvae weight after hatch was recorded as 25.48 ± 1.56 mg.
    Conclusions
    Hematological parameter of juvenile and fingerling reared belugas have been recorded in wide ranges, and it seems that there are differences in result these studies between reared and wild broodstock belugas. These findings highlight the importance of hematological parameter detection of wild beluga sturgeon.
    Keywords: broodstock, Caspian Sea, hematology, Huso huso, reproduction normative