فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:9 Issue: 4, Autumn 2015

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:9 Issue: 4, Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/10/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بیوشیمی و فارماکولوژی
  • علی اصغر چالمه، سعید نظیفی، مهرداد پورجعفر، محمدرضا زارعی صفحات 233-239
    زمینه مطالعه
    گلوکوکورتیکوئیدها منافع بسیاری در طب دام های بزرگ دارند اما در کنار منافعشان، زیان هایی متعاقب تجویز این داروها وجود دارد. در بین زیان ها، اختلال در متابولیسم پروتئینی یکی از عوارض جانبی گلوکوکورتیکوئیدهاست که در انسان و حیوانات آزمایشگاهی مورد بررسی واقع شده است.
    هدف
    اطلاعاتی پیرامون اثرات گلوکوکورتیکوئیدها بر متابولیسم پروتئینی در دام های بزرگ موجود نیست. از این رو مطالعه حاضر به منظور بررسی متابولیسم پروتئینی متعاقب تجویز گلوکوکورتیکوئیدها در گوساله های هلشتاین انجام شد.
    روش کار
    10 راس گوساله هلشتاین به ظاهر سالم (6 تا 8 ماهه) به دو گروه مساوی (هر گروه 5 راس) شامل دگزا و ایزو تقسیم شدند. دگزامتازون (1mg/kg، عضلانی) و ایزوفلوپردون (1mg/kg، عضلانی) به ترتیب به گروه های دگزا و ایزو در دو روز متوالی تجویز شد. نمونه های خون در روز صفر (اولین تجویز دارو)، 1 (دومین تجویز دارو)، 2، 3، 5 و 7 از تمامی حیوانات مورد مطالعه اخذ شد. سرم ها به منظور بررسی پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین، سرم آمیلوئید آو هاپتوگلوبین مورد ارزیابی واقع شدند.
    نتایج
    سرم آمیلوئید آو هاپتوگلوبین به طور معنی داری پس از تجویز هر دو دارو افزایش یافتند. ایزوفلوپردون تولید سرم آمیلوئید آو هاپتوگلوبین را بیش از دگزامتازون القا کرد (05/0>p). غلظت سرمی پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین به طور معنی داری پس از تزریق دگزامتازون و ایزوفلوپردون کاهش یافت (05/0>p). سطح در گردش خون این پروتئین ها در گروه ایزو به طور معنی داری کمتر از گروه دگزا بود.
    نتیجه گیری نهایی: ایزوفلوپردون و دگزامتازون می توانند کاتابولیسم پروتئینی را القا کنند. علاوه بر این، غلظت سرم آمیلوئید آو هاپتوگلوبین، به عنوان بیومارکرهای استرس اکسیداتیو، متعاقب تجویز هر دو دارو افزایش یافت که به واسطه تاثیر اکسیداسیونی آنها بر پروتئین ها بود. در نهایت، اثرات ایزوفلوپردون بر متابولیسم پروتئین ها در گوساله های هلشتاین به طور معنی داری بیش از دگزامتازون است.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، کاتابولیسم پروتئینی، گلوکوکورتیکوئیدها، گوساله های هلشتاین
  • کلینیکال پاتولوژی
  • افشین جعفری دهکردی*، پژمان میرشکرایی، اعظم دهقانی صفحات 241-248
    زمینه مطالعه
    کیست های تخمدانی یکی از مهمترین بیماری هایی است که منجر به اختلالات تولید مثلی و ضررهای اقتصادی فراوان در گاوهای شیری می شود. گاوهای پر تولید به دلیل اینکه در طول شیردهی در معرض استرس های گوناگون قرار می گیرند بیشتر مستعد به کیست های تخمدانی می شوند.
    هدف
    ارزیابی تست متابولیک پروفایل در گاوهای پرتولید مبتلا به کیست های تخمدانی.
    روش کار
    دو گروه 20 راسی گاوهای فاقد کیست و گاوهای مبتلا به کیست تخمدانی انتخاب گردید. 7 هفته پس از زایمان طبیعی، تخمدان گاوهایی که فاقد جفت ماندگی بودند با استفاده از دستگاه سونوگرافی بررسی گردید. گاوهایی که اندازه ساختار فولیکولی موجود در تخمدان هایشان بیشتر از mm 20 بود و حداقل 7 روز این ساختار بدون حضور جسم زرد باقی مانده بود را به عنوان گاوهای مبتلا به کیست تخمدانی و گاوهایی که فولیکول کمتر از mm 20 داشتند را به عنوان گاوهای فاقد کیست های تخمدانی طبقه بندی شدند. سپس نمونه خون از ورید وداج آنها اخذ شد و پارامترهای معمولی که در تست متابولیک پروفایل صورت می گیرد (کلسیم، منیزیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، بتا هیدروکسی بوتیریک اسید، اسیدهای چرب غیر استریفیه، انسولین، کورتیزول، گلوکز خون، نیتروژن اوره خون) اندازه گیری گردید.
    نتایج
    میزان کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و گلوکز در سرم گاوهای مبتلا به کیست تخمدانی در مقایسه با گاوهایی که وضعیت تخمدانی طبیعی داشتند تفاوت معنی داری را نشان نداد. میزان ازت اوره ی خون، بتا هیدروکسی بوتیرات، کورتیزول و اسیدهای چرب غیر استریفیه در سرم گاوهای مبتلا به کیست فولیکولی تخمدان در مقایسه با گاوهای با تخمدان طبیعی افزایش معنی داری را نشان داد. میزان انسولین سرم خون در گاوهای مبتلا به کیست های تخمدانی بطور معنی داری کمتر از گاوهای سالم بود.
    نتیجه گیری نهایی: افزایش کوتیزول و کاهش انسولین سرم خون مهمترین نقش را در بروز کیست های تخمدانی داشته که متعاقبا میزان ازت اوره ی خون، بتا هیدروکسی بوتیرات و اسیدهای چرب غیر استریفیه در سرم تغییر می یابد.
    کلیدواژگان: گاو شیری، متابولیک پروفایل، کیست تخمدانی
  • تولید مثل - فیزیولوژی
  • آرش امیدی *، محمدحسن فتحی، مهسا آسیابان صفحات 249-255
    زمینه مطالعه
    برای ارزیابی وضعیت فیزیولوژیکی و سلامت حیوانات، دانش در مورد ترکیبات خونی نقش مهمی دارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین اثر آبستنی سنگین بر برخی شاخص های سرمی شتر تک کوهانه انجام شد.
    روش کار
    بیست شتر تک کوهانه ماده سالم بین 4-5 سال به دو گروه مساوی تقسیم شدند. یک: شترهای آبستن در سه ماهه آخر آبستنی و دو: شترهای شاهد همسن و غیرآبستن. غلظت گلوکز، کلسیم، فسفر، آلبومین، پروتئین تام، اسید اوریک، نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین و فعالیت آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و گاماگلوتامیل ترانسفراز (GGT) اندازه گیری شد.
    نتایج
    غلظت گلوکز، کلسیم و فسفر در شتر های آبستن نسبت به شتر های غیر آبستن بدون تغییر باقی ماند. غلظت BUN و کراتینین سرم در شترهای آبستن بالاتر از شترهای غیر آبستن بود و این اختلاف معنی دار بود، به ترتیب (02/0 and 0.003=p). میزان فعالیت GGT در شترهای آبستن نسبت به غیر آبستن پائین تر بود (04/0=p).
    نتیجه گیری نهایی: افزایش میزانBUN و کراتینین ممکن است بخشی از مکانیسم های هومئورتیک در آداپته شدن شتر ها به شرایط آبستنی سنگین باشد. میزان بالای چرخش مجدد اوره در شترها ممکن است اوره را به جای دفع از طریق ادرار به دستگاه گوارش به عنوان یک منبع نیتروژن غیر پروتئینی منتقل کند. کاهش GGT در زمان آبستنی سنگین، ممکن است به دلیل تبدیل به گلوتاتیون به عنوان یک آنتی اکسیدان باشد.
    کلیدواژگان: پارامترهای خونی، شتر تک کوهانه، آبستنی سنگین، متابولیتها
  • عوامل عفونی - بیماریها - جراحی
  • محمدحسین انوری، علیرضا سازمند، سید حسین حکمتی مقدم *، ایرج موبدی صفحات 257-261
    زمینه مطالعه
    ضایعات پوستی حاصل از آلودگی با کرم های نخی شکل در حیوانات شایع است. در شترها، بیشترین گونه گزارش شده انکوسرکا فاسیاتا می باشد که به بافت پیوندی زیرپوست و رباط نوکال آسیب می رساند.
    هدف
    در مطالعه حاضر شیوع و آسیب شناسی انکوسرکیازیس در شترهای کویر مرکزی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    لاشه های 144 نفر شتر یک کوهانه از سنین مختلف و هر دو جنس در کشتارگاه های سه استان در نواحی نیمه خشک مرکز ایران جهت بررسی آلودگی به اونکوسرکا فاسیاتا مورد آزمایش قرار گرفتند. همچنین گسترش خونی از شترها برای بررسی وجود میکروفیلاریای انگل مورد آزمایش میکروسکوپی قرار گرفت.
    نتایج
    17 نفر از حیوان ات مورد آزمایش (11.8%) به یک یا چند ندول حاوی انگل آلوده بودند. ضایعات بیشتر در دو طرف گردن و ناحیه شکمی مشاهده شد. نتایج هیستوپاتولوژی نشان گر واکنش های التهابی گرانولوماتوزی چند کانونی در اطراف انگل ها در محل آلودگی بود. مقاطع عرضی و طولی کرم ها در گرانولوماها مشاهده شد. گرانولوماها از دیواره های فیبروزی ضخیم، فیلتراسیون سلولی لمفوسیت ها، پلاسما سل ها، ماکروفاژها، گران یاخته های چند سلولی و ائوزینوفیل ها مرتبط با درجات مختلف نکروز انعقادی و کلسیفیکاسیون در اطراف انگل تشکیل شده بود. هیچ مورد مثبت در گسترش های خونی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری نهایی: اونکوسرکیازیس یکی از شایع ترین ضایعات پوستی شترها در ایران است، اگرچه پارازیتمی در نواحی مرکزی کشور شایع نیست. تغییرات هیستوپاتولوژیک در بافت ها تقریبا شبیه التهاب های گرانولوماتوزی در دیگرعفونت های پوستی می باشد.
    کلیدواژگان: اونکوسرکیازیس، شتر یک کوهانه، آسیب شناسی
  • تغذیه - بهداشت و پرورش
  • حسین شریده، مهدی ژندی*، مجتبی زاغری، امیر اخلاقی صفحات 263-270
    زمینه مطالعه
    اثر روی بر پاسخ های فیزولوژیک در حیوانات و پرندگان نشان داده شده است. از طرف دیگر، فیتاز جیره در طیور منجر به افزایش دسترسی روی می شود.
    هدف
    این مطالعه برای بررسی اثرات جیره های مکمل شده با اکسید روی و 6-فیتاز مشتق شده از E. Coli بر متابولیت ها و فعالیت های آنزیمی پلاسما در مرغ های مادر گوشتی مسن از سن 60 تا 72 هفتگی انجام شد.
    روش کار
    تعداد 128 مرغ مادر به صورت تصادفی به هشت تیمار تغذیه ای با چهار تکرار و چهار مرغ در هر تکرار اختصاص پیدا کردند. غلظت خونی روی، کلسیم، پروتئین کل، کلسترول، تری گلیسرید و HDL و فعالیت پلاسمایی AST، ALT، ALP و LDH اندازه گیری شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مکمل روی با افزایش پلاسمایی غلظت های روی، کلسیم، فسفر، HDL و پروتئین کل (01/0نتیجه گیری نهایی: نتیجه گیری می شود که مکمل اکسید روی و فیتاز ممکن است متابولیسم و فعالیت آنزیمی در مرغ های مادر گوشتی مسن را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: آنزیم، مرغ، متابولیت، فیتاز، روی
  • عوامل عفونی - بیماریها - جراحی
  • مهرناز راد*، مژگان کوشان صفحات 271-278
    زمینه مطالعه
    اشریشیا کلی بیماریزای طیور (APEC)، عامل مسبب کلی باسیلوز بوده که دارای بسیاری از ژن های بالقوه حدت زا می باشد.
    هدف
    در این مطالعه تعدادی از ژن های بالقوه حدت زا در سویه های APEC و مقاومت آنها به کینولون ها مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش کار
    وجود چهار ژن حدت شامل iss، cvi،iuc و tsh در 52 جدایه اشریشیا کلی از کلی باسیلوز طیور و 11 جدایه از مدفوع طیور به ظاهر سالم با روش قراردادی PCR مورد بررسی قرار گرفت. مقاومت تمام جدایه ها در برابرنالیدیکسیک اسید، نوروفلوکساسین، سیپروفلوکساسین و انروفلوکساسین با روش انتشار از دیسک ارزیابی گردید.
    نتایج
    وجود ژن های iss و tshدر جدایه های طیور بیمار به طور معنی داری نسبت به جدایه های طیور سالم بیشتربود. تفاوت معنی داری بین سویه های APEC و اشریشیا کلی مدفوعی در مقاومت به کینولون ها وجود نداشت. ولی، ژن های cvi و iuc به طور معنی داری در جدایه های حساس به کینولون در طیورسالم، بیشتر بود.
    نتیجه گیری نهایی: ژن های tsh و iss در بیماریزایی سویه های اشریشیا کلی اهمیت دارند. ارتباطی بین عدم وجود ژن حدت و مقاومت در برابر کینولون ها در جدایه های طیور بیمار مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی طیور، کلی باسیلوز، مقاومت به کینولون، عوامل حدت
  • تغذیه - بهداشت و پرورش
  • بهمن نویدشاد *، قاسم حسینی سالکده، مریم رویان، مصطفی ملکی صفحات 279-286
    زمینه مطالعه
    پروتئین متصل شونده به اسید چرب مخصوص کبد (L-FABP) جایگاه اصلی اتصال سیتوزولی اسیدهای چرب زنجیر بلند در سلول های کبدی است. FABPs جذب اسیدهای چرب به داخل سلول را افزایش می دهند و این عمل را از طریق افزایش شیب غلظتی آنها به دلیل به حداقل رساندن میزان اسید چرب غیر متصل در سلول انجام می دهند.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثرات نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع جیره و محدودیت غذایی بر بیان mRNA پروتئین متصل شونده به اسید چرب مخصوص کبد بود.
    روش کار
    تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی نر 10 روزه از سویه راس 308 با جیره های بانسبت های اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع (U/S) 2، 5/3، 5 یا 5/6 به صورت آزاد یا یک روز در میان تغذیه گردیدند (طی سن 28-18 روزگی). بیان نسبی mRNA مربوط به L-FABP در سلول های کبدی جوجه ها با استفاده از نسخه برداری معکوس طی روش real time PCR تعیین گردید.
    نتایج
    نتایج به روشنی نشان دادند که محدودیت غذایی باعث القاء بیان ژن در کبد جوجه های گوشتی گردید. بیان ژن L-FABP توسط نسبت 5/6 اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع جیره افزایش یافت. اثر متقابلی بین U/S جیره و محدودیت غذایی بر بیان ژن L-FABP مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری نهایی: این مشاهدات پیشنهاد می نمایند که پرندگان دارای سازوکاری برای تنظیم انتقال اسیدهای چرب تحت شرایط مختلف تغذیه ای هستند.
    کلیدواژگان: جوجه های گوشتی، نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع و اشباع جیره، محدودیت غذایی، پروتئین متصل شونده به اسید چرب، ریل تایم پی سی آر
  • کبری کیخسروی، اشکان جبلی جوان*، مهنوش پارسایی مهر صفحات 287-294
    زمینه مطالعه
    قارچ دکمه ای سفید (Agaricus bisporus) یکی از حساس ترین محصولات کشاورزی در زمان پس از برداشت می باشد و با گذشت زمان در طول مدت نگهداری ویژگی های آنتی اکسیدانی آن کاهش می یابد.
    هدف
    در این مطالعه نقش احتمالی تیمار خارجی اسید مالیک به صورت غوطه وری بر ترکیبات فعال زیستی و ویژگی های آنتی اکسیدانی قارچ سفید دکمه ای در زمان نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش کار
    قارچ ها در محلول اسید مالیک سرد با غلظت های 1%، 3% و 5% به مدت 10 دقیقه و همچنین در آب مقطر سرد به عنوان کنترل غوطه ور شده و در دمایoC 4 به مدت 15 روز نگهداری شدند. در هر 5 روز نمونه های قارچ مورد آزمایش قرار گرفتند. جهت ارزیابی ترکیبات فعال زیستی و ویژگی های آنتی اکسیدانی قارچ دکمه ای، تست های تعیین ظرفیت فنلی تام، قدرت شلاته کنندگی، دی پی پی اچ و همچنین قدرت احیا کنندگی روی قارچ ها انجام شد.
    نتایج
    با کسب ظرفیت فنلی بالاتر، و EC50 پایین تر در آزمون های دی پی پی اج و قدرت احیا کنندگی، تیمار اسید مالیک توانست ویژگی های آنتی اکسیدانی و ترکیبات زیستی قارچ دکمه ای را در طول مدت نگهداری در مقایسه با کنترل به طور موثرتری حفظ کند. از طرف دیگر قدرت شلاته کنندگی قارچ ها تحت تاثیر تیمار اسید مالیک قرار نگرفت و ارتباط ضعیفی بین تیمار اسید مالیک و بقای قدرت شلاته کنندگی قارچ دکمه ای مشاهده گردید.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این تحقیق نشان داد که غوطه وری قارچ دکمه ای در محلول 3% اسید مالیک قبل از نگهداری به خوبی می تواند ترکیبات فعال زیستی و ویژگی های آنتی اکسیدانی قارچ دکمه ای را در زمان نگهداری حفظ کند.
    کلیدواژگان: قارچ دکمه ای، ویژگیهای آنتی اکسیدانی، زمان نگهداری، تیمار اسید مالیک
  • فارماکولوژی
  • زهرا طوطیان*، سیمین فاضلی پور، نادر گودرزی، حسینعلی عرب صفحات 295-301
    زمینه مطالعه
    فنل ترکیبی استروژنیک و سمی است که اغلب افراد به طرق مختلف و به میزان وسیعی در معرض آن هستند.
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین اثرات منفی فنل بر باروری موش سوری نر از طریق بررسی پارامترهای تحرک، قدرت زنده ماندن و تولید روزانه اسپرم می باشد.
    روش کار
    106 موش سوری نژاد NIH به سه گروه تیمار و یک گروه کنترل 13 تایی تقسیم شدند. گروه های تیمار 35روز روزانه با دوزهای mg/kg 30، 75و 100 گاواژ شدند و گروه کنترل نرمال سالین دریافت کرد. در روز 36، 6 موش نر از هر گروه آسان کشی شده و ایندکس گونادوسوماتیک، قدرت زنده ماندن، تحرک، و تولید روزانه اسپرم به دقت تعیین گردید. 7 موش باقیمانده از هر گروه، هر کدام با دو موش ماده جفت شدند. در روز دهم آبستی،موش ها بیهوش و میزان باروری تعیین شد.
    نتایج
    تولید روزانه اسپرم در گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (0.05>p). وزن بدن، تحرک، قدرت زنده ماندن و درصد باروری در بین گرو های 75، 100 با گروه کنترل دارای کاهش معنی داری بود (0.05>p). در حالیکه تغییرات وزن بیضه در هیچ یک از گروه ها معنی دار نبود. ایندکس گونادوسوماتیک در گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (0.05>p).
    نتیجه گیری نهایی: فنل خالص با کاهش تحرک و تولید روزانه و قدرت زنده ماندن اسپرم می تواند میزان باروری را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: باروری، فنل، موش سوری، اسپرم
  • گزارش علمی
  • حمید توانایی منش *، فرهنگ ساسانی، ناهید اطیابی، مهدی راسخ، زهره افتخاری، مریم هاشمیان صفحات 303-306
    درماتوفیلوز بیماری باکتریایی پوست است. شرایط محیطی مثل بارش باران و حمام دادن گوسفندان را به بروز بیماری مستعد می سازند. بیماری با ضررهای اقتصادی به علت آسیب وسیع به پشم همراه است. در یک گله در مرکز ایران در پاییر 92 بیماری به صورت همه گیری مشاهده شد که علایم بالینی آن از درماتوفیلوریس تیپیک متفاوت بود. آلوپسی وسیع به همراه ترشحات چرکی از جراحات کاملا برجسته بود. بیشترین جراحات در ناحیه سینه ای دیده می شد. در بررسی های تکمیلی عفونت ثانویه با سودوموناس آئروجینوزا و باکتریمی با منشا استافیلوکوکوس تایید گردید که عامل 0.16% مرگ و میر در گله بودند. برای تایید تشخیص نمونه خون جهت انجام CBC، و کشت خون اخذ گردید. از جراحات لام مستقیم تهیه شد و نمونه بیوپسی نیز برای ارزیابی های هیستوپاتولوژیک و کشت باکتریولوژیک اخذ گردید. لام مستقیم تهیه شده از جراحات پوستی با رنگ گیمسا و گرم رنگ آمیزی شدند. در بررسی های میکروسکوپیک درماتوفیلوزیس تایید گردید. در نمونه های آماده شده گرم و گیمسا رشته های باکتری گرم مثبت با ظاهر تیپیک ریل آهن دیده شدند. در هیستوپاتولوژی هم فیلامان های باکتری در اپیدرم دیده شدند. گله با پنی سیلین پروکائین mg/kg 000/70 به صورت عضلانی دو بار در روز به مدت پنج روز درمان شد و بیماری تحت کنترل درآمد و تلفات متوقف گردید.
    کلیدواژگان: درماتوفیلوزیس، حمام، باران، گوسفند، پوست
|
  • Aliasghar Chalmeh, Saeed Nazifi, Mehrdad Pourjafar, Mohamadreza Zarei Pages 233-239
    Background
    Glucocorticoids have several benefits in large animal medicine but apart from their benefits, there are several disadvantages attributed to the use of these drugs. Among the disadvantages, disturbance in protein metabolism is one of the side effects of glucocorticoids which has been investigated in human and laboratory animals.
    Objectives
    There are no information regarding the effects of glucocorticoids on protein metabolism in large animals. Hence, the present experimental study was performed to evaluate the protein metabolism following glucocorticoids administration in Holstein calves.
    Methods
    Ten clinically healthy Holstein calves (6 to 8 months old) were assigned into 2 equal groups (n=5), containing Dexa and Iso. Dexamethasone (1 mg/kg, intramuscularly) and isoflupredone(1 mg/kg, intramuscularly) were administered in Dexa and Iso groups, respectively, on two consecutive days. Blood samples were taken at days 0 (1st drug administration), 1 (2nd drug dministration), 2, 3, 5 and 7, from all studied animals. Sera were assayed for total protein, albumin, globulin, serum amyloid A and haptoglobin.
    Results
    Serum amyloid A and haptoglobinexperience significant increase after administration of both drugs. Isoflupredone induced the synthesis of serum amyloid A and haptoglobin more than dexamethasone (p<0.05). Serum concentrations of total protein, albumin and globulin experienced significant decrease after infusion of dexamethasone and isoflupredone (p<0.05). Circulating levels of these proteins in Iso group were lower than Dexa one, significantly.
    Conclusions
    Isoflupredone and dexamethasone can induce the protein catabolism. Furthermore, the concentrations of serum amyloid A and haptoglobin, as oxidative stress biomarkers, increased following both drugs administrations due to their oxidation effects on proteins. Finally, the effects of isoflupredone on the metabolism of proteins are significantly higher than dexamethasone in Holstein calves.
    Keywords: oxidative stress, protein catabolism, glucocorticoids, Holstein calves
  • Afshin Jafari Dehkordi *, Pejman Mirshokraei, Azam Dehghani Pages 241-248
    Background
    Ovarian cysts are among the diseases which cause reproductive failure and economic losses in dairy herds. High yelding dairy cattles are suseptable to reproductive failure caused by ovarian cysts, as a result of their exposure to stressful coditions during lactation.
    Objectives
    This study aimed to monitor metabolic profile tests in dairy cows with ovarian cysts in comparison with cycling cows.
    Methods
    Forty high-yelding Holstein dairy cows were enrolled for this study (20 cows with ovarian cysts and 20 cyclic cows). Seven weeks after parturation, 40 cows without retained placenta, including healthy ones were selected. Ovarian cysts were detected as follicular-like structures, >20 mm in diameter, persisting for at least 7 days, without corpus luteum and were monitored by ultrasound examination. Blood samples were collected from the jugular vein and delivered to the laboratory for measurement of calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, beta-hydroxy butyric acid, non esterified fatty acids (NEFA), glucose, cortisol, insulin and BUN.
    Results
    In this study, when serum calcium, phosphorus, sodium, potassium, magnesium and glucose of cows with ovarian cysts were compared with cows that had normal ovarian status, there was no significant difference. BUN, beta-hydroxy butyrate, NEFA and cortisol of cows with ovarian follicular cysts as compared to the cows with normal ovaries, showed a significant increase. Serum insulin values decreased significantly in ovarian follicular cystic cows than in cyclic cows.
    Conclusions
    Increasing blood cortisol and decreasing blood insulin may play a major role in the formation of ovarian cyst and any detectable change in NEFA, BHBA and BUN.
    Keywords: dairy cow, metabolic profile, ovarian cysts
  • Arash Omidi *, Mohammad Fathi, Mahsa Asiaban Pages 249-255
    Background
    The knowledge of blood parameters is important for assessing the physiological status and health of animals.
    Objectives
    This study was conducted to determine the effect of heavy pregnancy on some serum indices of dromedary camels.
    Methods
    Twenty clinically healthy female dromedary camels aged between 4-5 years were divided into two equal groups: I: pregnant camels in their last trimester; and II: non-pregnant age-matched controls. The concentration of glucose, calcium, phosphorus, albumin, total protein, uric acid, blood urea nitrogen (BUN), creatinine and the activity of aspartate amino transferase (AST), alanine amino transferase (ALT), and gamma glutamyl transferase (GGT), was measured.
    Results
    The results of this study show that the concentrations of glucose, calcium and phosphorus remained unchanged in pregnant camels compared to non-pregnant ones. The concentrations of serum BUN and creatinine in pregnant camels were higher, and these aforementioned differences were significant (p=0. 02 and 0.003 respectively). GGT activity was lower in pregnant than in non-pregnant camels (p=0. 04).
    Conclusions
    The increase in BUN and creatinine levels might be part of the homeorhetic mechanisms for adaptation of camels during heavy pregnancy. The high urea-recycling rate in camels may transfer urea to the gastrointestinal tract as a source of “non-protein nitrogen” instead of being excreted as urine. The reduction of GGT as at the time of heavy pregnancy, may be attributed to its conversion to glutathione, as an antioxidant.
    Keywords: blood parameters, dromedary camel, heavy pregnancy, metabolites
  • Mohammad Hosein Anvari Tafti, Alireza Sazmand, Seyedhossein Hekmati Moghaddam*, Iraj Moobedi Pages 257-261
    Background
    Skin lesions of filarial worms are usually common in livestock. In camels, the most reported species is Onchocerca fasciata, which involves subcutaneous connective tissue and the nuchal ligament.
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the prevalence and pathology of camel onchocerciasis in Iran’s central desert.
    Methods
    Carcasses of 144 dromedary camels of both sexes and different ages, slaughtered at the slaughterhouse of three provinces in the central arid parts of Iran, were examined for O. fasciata infection. In addition, the blood smears of tested animals were searched microscopically for the presence of microfilariae.
    Results
    The results of this study show that seventeen (11.8%) of the tested animals harbored one or multiple nodules containing the worm. Nodular lesions were mainly on the two sides of neck and abdomen. Histopathologically, multifocal granulomatous inflammatory reactions were observed to be associated with the parasites in the affected areas. Transverse and longitudinal sections of the worms were observed within the granulomas. The granulomas were composed of thick fibrous walls, the cellular infiltrate of lymphocytes, plasma cells, macrophages, multinucleated giant cells and eosinophils, associated with different degrees of coagulation necrosis and calcification around the parasites. No positive case was found in blood films.
    Conclusions
    In this study, it was found that onchocerciasis is one of the relatively common skin lesions of camels in Iran. However, parasitemia is not common in the central partsof the country. Histopathologic changes in tissues are quite similar to granulomatous inflammations seen in other cutaneous infections.
    Keywords: Onchocerciasis, one, humped camel, Pathology
  • Hossein Sharideh, Mahdi Zhandi *, Mojtaba Zaghari, Amir Akhlaghi Pages 263-270
    Background
    It has been shown that zinc has an effect on physiological responses in animals and birds. On the other hand, dietary phytase in poultry results in increased availability of zinc.
    Objectives
    This study was conducted to investigate the effects of zinc oxide (ZnO) and Escherichia coli-derived 6-phytase supplemented diets on the plasma metabolites and enzyme activities of broiler breeder hens from 60 to 72 weeks of age.
    Methods
    A total of 128 breeder hens were randomly assigned to eight dietary treatments, with four replicates of four hens each. Blood concentration of Zn, Ca, P, total protein, cholesterol, triglyceride (TG) and high density lipoprotein (HDL), and plasma activities of aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT), alkaline phosphatase (ALP), and lactate dehydrogenase (LDH) were measured.
    Results
    Results showed that supplementary ZnO increased plasma Zn, Ca, P, HDL, and total protein (p<0.01) concentrations, as well as enzyme activities of LDH, ALT and AST (p<0.01). Also, a ZnO-supplemented diet resulted in a decrease in plasma cholesterol and TG (p<0.01) levels. Adding phytase to the diet increased plasma (P) and HDL contents (p<0.01). The interactive effect of phytase × ZnO × period on the plasma levels of Zn, P, total protein, HDL, total cholesterol, and the enzymatic activity of LDH, ALT and ALP was significant.
    Conclusions
    It is concluded that supplementary ZnO and phytase may improve metabolism and enzymatic activity of aged broiler breeder hens.
    Keywords: enzyme, hen, metabolite, phytase, Zinc
  • Mehrnaz Rad *, Mozhgan Kooshan Pages 271-278
    Background
    Avian pathogenic Escherichia coli (APEC), which is the causative agent of colibacillosis, harbors several putative virulence genes. An important trait of APEC for both poultry and public health is antibiotic resistance.
    Objectives
    In the present study, some potential virulence genes of APECs isolated from Northeast of Iran and their resistance to the quinolones antibiotics were studied.
    Methods
    The conventional polymerase chain reaction (PCR) was used to determine the presence of four virulence genes, including iss, cvi, iuc, and tsh, in 52 isolates of E. coli from avian colibacillosis and 11 isolates from feces of apparently healthy chicken. Disk diffusion method was used to also determine the resistance of all the isolates against nalidixic acid, norofloxacin, ciprofloxacin, and enrofloxacin.
    Results
    The presence of iss and tsh virulence genes in isolates from diseased chickens was significantly higher than isolates from healthy chickens. There was no significant difference between APEC and fecal E. coli when it comes to quinolone resistance. However, cvi and iuc genes were significantly higher in susceptible isolates of E. coli from healthy chickens.
    Conclusions
    iss and tsh genes are more prevalent in APEC isolates than in fecal isolates. There is no association between lack of virulence and resistance to quinolones in E. coli isolates from diseased chickens.
    Keywords: avian pathogenic Escherichia coli (APEC), colibacillosis, quinolone resistance, virulence genes
  • Bahman Navidshad*, Ghasem Hosseini Salekdeh, Maryam Royan, Mostafa Malecky Pages 279-286
    Background
    Liver fatty acid-binding protein (L-FABP) is the main cytosolic binding site for long chain fatty acids in hepatocytes. FABPs enhance the uptake of fatty acids into the cell by increasing their concentration due to decreasing concentration of unbound fatty acids inside the cell.
    Objectives
    The aim of this study was to evaluate the effects of dietary unsaturated to saturated fatty acid ratio and feed restriction on L-FABP mRNA expression.
    Methods
    A total of 720, 10-day old male Ross 308 broiler chicks were fed diets with unsaturated to saturated fatty acid ratio (U/S) of 2, 3.5, 5, or 6.5 as ad libitum or skip-a-day feeding schedule (during 18–28 days of age). Relative expression of L-FABP mRNA in hepatocytes of broilers was determined using quantitative reverse transcription real-time polymerase chain reaction.
    Results
    Our results show that feed restriction induced the expression of L-FABP gene in the liver of broilers. Moreover, L-FABP gene expression was increased by dietary U/S ratio of 6.5. There was no interaction between dietary U/S and feed restriction on the L-FABP gene expression.
    Conclusions
    Results indicate that birds have a mechanism for regulation of fatty acid transfer under different nutritional conditions.
    Keywords: broilers, dietary U, S, feed restriction, L, FABP, real, time PCR
  • Kobra Keykhosravi, Ashkan Jebelli Javan *, Mahnoosh Parsaiemehr Pages 287-294
    Background
    White button mushroom (Agaricus bisporus) is one of the most sensitive agricultural crops after harvesting and its antioxidant properties tend to decrease during post-harvest storage with the passage of time.
    Objectives
    The possible role of exogenous application of malic acid as dipping treatment on bioactive components and antioxidant properties of sliced white button mushroom during storage was investigated.
    Methods
    The mushrooms were soaked in chilled malic acid solution at desired concentrations (1%, 3% and 5%) for 10 minutes or were dipped in chilled distilled water as control and were refrigerated (4°C) for 15 days. On each designated day (every 5 days) mushroom samples were taken out for further analysis. Total phenolic, chelating ability, and DPPH assay, as well as assay of reducing power, were evaluated as markers of bioactive components and antioxidant properties of sliced button mushroom.
    Results
    Malic acid treatment effectively maintained higher levels of bioactive components and antioxidant properties (as depicted by higher retention of phenolic and lower EC50 values for DPPH and reducing power) as compared to control during the whole storage period. On the other hand, chelating ability of mushrooms was not influenced by the malic acid treatment and a weak correlation was found between malic acid treatment and chelating ability retention.
    Conclusions
    Our results suggest that dipping in 3% malic acid solution prior to storage can serve the purpose of maintenance of bioactive components and antioxidant properties of sliced button mushroom during storage.
    Keywords: Agaricus bisporus, antioxidant properties, during storage, malic acid treatment
  • Zahra Tootian*, Simin Fazelipour, Nader Goodarzi Goodarzi, Hossien Ali Arab Pages 295-301
    Background
    Phenol is an estrogenic and toxic compound and people are widely exposed to it, in different ways.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the negative effects of phenol on the fertility of male mice, by investigating sperm parameters including viability, motility, fertility rates and daily sperm production (DSP).
    Methods
    A total of 106 adult NIH mice were divided into four groups, one control and three experimental groups (n=13). The treatment groups were given daily dose of phenol for 35 days through gavage method (30, 75 and 100 mg/kg) while the control group received only normal saline. At day 36, six mice were sacrificed from each group. Gonadosomatic index (GSI), viability, motility and daily sperm production were determined carefully. The remaining 7 mice from each group were used to mate with 2 female mice. On GD10, the female mice were sacrificed and the fertility was verified.
    Results
    Daily sperm production in treatment groups decreased significantly compared to the control group (p≤0.05). Body weight, sperm motility, viability and fertility percentage were significantly decreased in 75 and 100 mg/kg groups in comparison with the control group (p≤0.05). While the testes showed no significant changes in weight in any groups. Gonadosomatic index in the treatment groups compared to the control group, was significantly decreased (p≤0.05).
    Conclusions
    Pure phenol could reduce fertility rate through decreasing motility, daily sperm production and sperm viability.
    Keywords: Fertility, mice, phenol, sperm
  • Hamid Tavanaeimanesh *, Farhang Sasani, Nahid Atyabi, Mehdi Rasekh, Zohreh Eftekhari, Maryam Hashemian Pages 303-306
    Dermatophilosis is a bacterial skin infection and wet conditions like, raining and dipping predispose sheep to it. A great economic loss can be caused by this disease because of its effect on the quality of wool. In Iran (near Saveh), there was an outbreak of the disease in a herd and the clinical manifestation was different from that of typical dermatophilosis. Diffuse wide alopecic area accompanied by large amount of purulent discharges were seen. The main lesions were located at the thoracic area. Secondary infection caused by Pseudomonas aeruginosa and bacteremia caused by staphylococcus was diagnosed and is considered to be the cause of 0.16% mortality.For diagnosis blood samples were obtained for CBC, and bacteriological culture and direct smear were taken from skin lesions. Biopsy was also prepared from skin lesions for histopathologic study and bacteriologic culture. Direct microscopic examination was made on Giemsa-stained smear prepared from crusts and their underlying tissue. Gram stained smear was also prepared from underlying crusts of skin. After bacteriological and histopathological evaluation, Dermatophilus was determined. A typical railroad track of Gram positive bacteria was seen in Gram and Giemsa stained smear. Filamentous bacteria in the epidermis were seen in histopathological samples. Infection was controlled by treating herd intramuscularly with 70,000 mg/kg BW procaine penicillin G, twice daily for 5 consecutive days.
    Keywords: dermatophilosis, dipping, rain, sheep, skin