فهرست مطالب

مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/12/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • بهروز وحیدی، رضوان رشید بیورزن، مهرناز مهرانیان، فرزانه وهاب زاده، اسماعیل جمشیدی صفحه 3
    میکروب زدائی غذاهای مایع با استفاده از پالسهای فشارقوی الکتریکی تکنولوژی جدیدی برای غیر فعال سازی میکروارگانیسم ها است که با تغییرات کمی در درجه حرارت مایع نیز همراه میباشد. در صنعت غذا این فنآوری جدید در آتیه ای نه چندان دور جایگزین مناسبی برای روش های معمول و متعارف حرارتی خواهد بود.
    در این تحقیق ژنراتور شش پالسه با دامنه 40 کیلوولت بهمراه سیستم طراحی شده ای برای عملیات میکروب زدائی مورد مطالعه قرار گرفته است. و نتایج بشکل آزمایش بر آب آلوده ارائه شده است و تاثیر پالس برروی میکروب زدائی آب مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: میکروب زدائی، ژنراتور، پالس، فشارقوی، غذای مایع
  • محمدرضا داداش زاده، مجید صنایع پسند، علی کدیور، محمود احمدی پور صفحه 10
    استفاده از وصل مجدد اتوماتیک تکفاز امکان می دهد که همراه با افزایش ولتاژ خط و افزایش سطح اتصال کوتاه زمان حد پایداری شبکه نیز افزایش یابد. فاصله زمانی قطع و وصل مجدد بستگی به مدت زمان دیونیزاسیون قوس حاصله در فاصله هوایی بین فاز و بدنه پایین فازها دارد. با بالا رفتن ولتاژ خطوط انتقال زمان دیونیزاسیون قوس افزایش یافته و باعث به خطر افتادن پایداری شبکه می گردد. به منظور قطع و وصل مجدد سریع از روش های مختلفی برای کاهش زمان قوس استفاده می شود. یکی از متداولترین این روش ها، درحالتی که راکتور شنت در سر خط انتقال برای جبران توان راکتیو وجود دارد، استفاده از راکتور تکفاز در نوترال راکتور شنت می باشد. نحوه تاثیر این راکتور و انتخاب آن در گذشته بر اساس روش تحلیلی و مدل حالت دائم و بدون مدلسازی دقیق سیستم و قوس انجام می گرفت. در این مقاله در ابتدا نحوه انتخاب راکتور نوترال براساس روش تحلیلی و مدل حالت دائم ارائه و سپس نحوه انتخاب راکتور نوترال براساس مدل دقیق سیستم و قوس و همچنین ارزیابی عملکرد این راکتور در خطوط ترانسپوزه و غیر ترانسپوزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: باز و وصل کردن تکفاز، قوس ثانویه، راکتور نوتران، مدل سازی قوس و EMTP
  • منصور رفیعی، حیدر علی شایانفر صفحه 21
    حرارت می تواند روی فعالیت تخلیه الکتریکی جزئی شینه های ژنراتور تاثیر داشته باشد. برای شینه سالم این تاثیر در حد صفر، برای بعضی از انواع عیوب مانند تورق عایق تاثیر کاهنده و برای بعضی عیوب دیگر مانند تخریب رنگ هادی و نیمه هادی تاثیر افزاینده خواهد بود.
    برای بررسی این موضوع و امکان استفاده از این تاثیر برای تشخیص نوع عیوب، در این تحقیق تخلیه الکتریکی جزئی شینه های واقعی یک هیدروژنراتور در دماهای مختلف و با عیوب سطحی مختلف اندازه گیری و تحلیل شده است. برای ایجاد دماهای زیاد در شینه توسط یک ترانسفورماتور جریان زیاد HCT به آن جریانی در حد 2000 آمپر تزریق شده است. پس از برطرف سازی عیوب نیز مجددا اندازه گیری تخلیه جزئی صورت گرفته تا میزان اثر بخشی برطرف سازی عیوب نبز مورد بررسی قرار گیرد. تحلیل پالس های تخلیه جزئی روی توزیع های فاز و دامنه صورت گرفته و برای تفکیک توزیع ها از پلاریته پالس های تخلیه استفاده شده است.
    کلیدواژگان: اندازه گیری تخلیه جزئی، عیوب سطحی، آشکارسازی، تاثیردما، شینه ژنراتور
  • علی نادریان جهرمی، مجید صنایع پسند، حسین محسنی صفحه 30
    با توجه به اهمیت توزیع میدان الکتریکی در مقره های کامپوزیت جهت کنترل توزیع میدان در داخل هسته مقره و روی سطح آن، توزیع میدان الکتریکی شبیه سازی گردید و حل عددی میدان توسط روش المان محدود انجام شد. در این مقاله طراحی حلقه کرونا برای یک مقره کامپوزیت 230 کیلوولت از نوع سیلیکن رابر متداول در خطوط انتقال استان انتاریو کانادا، با توجه به مینیمم کردن ماکزیمم شدت میدان در کلیه نقاط مهم مقره پلیمر صورت گرفته است. شبیه سازی ها نشان داد که ماکزیمم میدان لزوما در ابتدای مقره نیست بلکه میتواند دربالاتر از الکترود فشارقوی مقره متصل به خط انتقال این ماکزیمم مشاهده شود. درصورتیکه در طراحی حلقه کرونا، مینیمم کردن شدت میدان یک نقطه مد نظر قرار گیرد، طراحی دقیقی نخواهدبود بلکه باید شدت میدان ماکزیمم در طول کل مقره و فضای اطراف آن و روی حلقه کرونا مطالعه شود. توزیع میدان در امتداد افقی مقره نشان میدهد که شدت میدان در محل اتصال هسته و چترک و همچنین در مجاورت چترک و هوا دارای ماکزیمم است. از طرف دیگر افزایش شعاع چنبره در کاهش شدت میدان روی سطح حلقه، موثرتر از افزایش شعاع خود حلقه کروناست. این نوع طراحی باعث کنترل میدان در سطح مقره، در فاصله بین مغزی و سیلیکن رابر و روی سطح حلقه کرونا میشود. بنابراین علاوه بر جلوگیری از بروز کرونا، از تاثیر شدت میدان موضعی روی سطح مقره و داخل آن که فرسایش پلیمر و فایبرگلاس را تشدید می کند کاسته می شود.
    کلیدواژگان: حلقه کرونا، مقره های پلیمری، شبیه سازی میدان الکتریکی