فهرست مطالب

مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شروین امیری، الهام شریفی مقدم صفحه 3
    Separated turnstile آنتنی است که کاربردهای فراوانی در ماهواره های LEO کوچک دارد. در این مقاله به طراحی این آنتن بصورت دوبانده می پردازیم، به نحوی که بتواند پرتو های تشعشعی مورد نظر را در دو باند UHF و VHF به طور همزمان ایجاد کند. پلاریزاسیون این آنتن در محور تقارن آنتن، دایروی و در سایر نقاط بیضوی است. داشتن پرتو تشعشعی زینی شکل در باند UHF به طوری که توانی یکنواخت در ناحیه پوشش ماهواره ایجاد کند و پرتو همه جهتی در باند VHF با هدف فراهم نمودن امکان کنترل و مانیتورینگ دائم ماهواره خصوصآ در شرایطی که آنتنها به سمت زمین نشانه روی نشده اند، از اهداف طراحی این آنتن است. بررسی تاثیر بدنه فلزی ماهواره در پرتوهای تشعشعی مورد نظر از دیگر اهداف این مقاله میباشد.
    برای تحلیل این آنتن از روش ممان استفاده شده و بهینه سازی آنتن با تغییر پارامترهای فیزیکی آن یعنی طول، پهنا و زاویه نصب بر روی ماهواره و مقایسه نتایج آنالیز با مقادیر مطلوب انجام می گیرد. در ادامه مقاله نتایج حاصل از ساخت مدل مهندسی آنتن به همراه بدنه ماهواره با نتایج حاصل از آنالیز آن مقایسه می گردد تا صحت نتایج اثبات گردد.
    کلیدواژگان: آنتن Separated Turnstile - آنتن دو بانده، پلاریزاسیون دایروی - روش ممان - ماهواره LEO
  • نادر کمجانی، مهدی رجبی صفحه 14
    این مقاله به شبیه سازی آنتن های شکافدار میکرواستریپی اختصاص دارد. از آنجائیکه این ساختارها دارای پهنای باند زیادی هستند، استفاده از روش های حوزه زمان برای شبیه سازی آنها مناسب تر است. بهمین خاطر از روش ماتریس خط انتقال سه بعدی (3D TLM) برای شبیه سازی استفاده می گردد و برای محدود کردن فضای شبیه سازی از الگوریتم EPML-TLM استفاده می شود که در آن مرز جذبی PML مستقیما در الگوریتم TLM پیاده سازی شده است. در پایان نتایج شبیه سازی یک آنتن شکافدار میکرواستریپی خطی و یک آنتن شکافدار میکرواستریپی با پروفایل نمایی ارائه شده ونتایج با نتایج نرم افزارهای دیگر مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: مجموع اعوجاج هارمونیکی، شاخص های جایگزین، سیگنال غیر تناوبی، سیگنال غیر ایستا، تبدیل فوریه، تبدیل موجک
  • امیر حسین شهیری نیا، سید مسعود مقدس تفرشی، امین حاجی زاده گستج، علیرضا مقدم جو صفحه 24
    در این مقاله طراحی بهینه یک سیستم قدرت ترکیبی چند منبعی نمونه مستقل از شبکه شامل منابع بادی، خورشیدی، دیزل ژنراتور و بانک باتری بررسی می گردد. برای این منظور ابتدا روابط اقتصادی مربوط به هر یک از منابع انرژی تشریح گردیده، سپس تابع هزینه با هدف کاهش مصرف سوخت دیزل ژنراتور و برآورده کردن توان درخواستی با در نظر گرفتن قابلیت اطمینان شبکه ارائه خواهدشد. در این تحقیق، برای حل مساله بهینه سازی از روش الگوریتم ژنتیک استفاده می شود و نتایج شبیه سازی برای چندین حالت مختلف نشان داده خواهد شد.
    کلیدواژگان: سیستم قدرت ترکیبی چند منبعی، الگوریتم ژنتیک، آرایه های خورشیدی، بانک باتری، توربین بادی، دیزل ژنراتور
  • محمد اسماعیل همدانی گلشن، مسعود رادمهر صفحه 33
    یکی از پر کاربردترین شاخص های کیفیت توان، مجموع اعوجاج هارمونیکی (THD) است. علاوه بر ابهامات موجود در تعریف THD، در بکارگیری این شاخص در برخی از شرایط کار نیز مشکلاتی بوجود می آید. به منظور رفع این ابهامات و مشکلات، در تعریف THD اصلاحاتی صورت گرفته و شاخص های جایگزینی معرفی شده اند. در این مقاله پس از مرور مختصر شاخص های جایگزین، آن ها بطور مفصل و از دیدگاه های مختلف مورد بررسی، تحلیل و مقایسه قرار می گیرند بطوریکه مشخص می شود که هر شاخص کدامیک از مشکلات و ابهامات متناظر با THD مرسوم را حل می نماید و هر کدام چه مشکلات جدیدی بوجود می آورند. در انتها نیز به عنوان جمع بندی و نتیجه گیری، ضمن مشخص کردن ویژگی های لازم شاخص جایگزین مناسب، یک شاخص برداری شامل کمیت های مختلف بصورت کلی پیشنهاد می شود که متناسب با شرایط سیگنال های جریان یا ولتاژ و کاربرد مورد نظر، با ترکیب مناسب این کمیت ها بر اساس معیار های معرفی شده در این مقاله، می توان به تحلیل وضعیت سیگنال پرداخت.
    کلیدواژگان: مجموع اعوجاج هارمونیکی، شاخص های جایگزین، سیگنال غیر تناوبی، سیگنال غیر ایستا، تبدیل فوریه، تبدیل موجک