فهرست مطالب

اخلاق در علوم و فناوری - سال دهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1394)

فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری
سال دهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهین چناری صفحه 1
    زمینه
    موضوع «ارزش(ها)» موضوعی مهم در پژوهش های فلسفی بوده و خواهد بود. جنبه های مختلفی در ارتباط با موضوع «ارزش(ها)» وجود دارد که می تواند به عنوان موضوع پژوهش فلسفی در نظر گرفته شود. مقاله حاضر به نحوه دستیابی افراد به ارزش های اخلاقی توجه دارد. به طور معمول، نهادهایی مانند خانواده، دین و نظام آموزشی در ارزش پذیری افراد نقش مهمی را ایفا می کنند. موضوعی که در اینجا بررسی می گردد نقش عمده ای است که نهاد آموزشی در رشد اخلاقی دارد. این مقاله رویکرد شفاف سازی ارزش ها را که در بسیاری از کشورها به صورت گسترده برای تربیت اخلاقی دانش آموزان به کار گرفته شده، بررسی و سپس ریشه های فلسفی آن را واکاوی نموده و در مرحله آخر به نقد این رویکرد می پردازد.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان می دهد رویکرد شفاف سازی ارزش ها تلاشی در جهت کمک به افراد برای رهایی از سردرگمی در انتخاب ارزش ها و کسب مهارت های لازم برای تصمیم گیری در زندگی است. این رویکرد متاثر از دیدگاه عمل گرایی، روانشناسی تحولی، دیدگاه مراجع محوری و مکتب هستی گرایی است. این رویکرد از این جهت که در بسیاری از موارد بحث در مورد امور سطحی را در دستور کار خود قرار می دهد، تعریف درستی از ارزش ارائه نمی دهد و دیدگاهی نسبی گرایانه نسبت به ارزش ها دارد مورد نقد است.
    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، رویکرد شفاف سازی ارزش ها، نسبی گرایی اخلاقی
  • سعید کیان پور صفحه 9
    زمینه
    تضمین حقوق مالکیت، آزادی جریان های اقتصادی و اخلاق مداری را افزایش می دهد و مانع بروز مخاطرات اخلاقی در جامعه می شود. به منظور رسیدن به توسعه، لزوم توجه به احیا و آماده سازی بسترهای لازم اعم از نظام قضایی و اقتصادی برای احقاق حق که از نبود اخلاق اقتصادی سرچشمه می گیرد احساس می شود. رفع بنیادی عوامل مهم بر نقض حقوق مالکیت ملت ها در راستای انگیزه های عملی توسعه اقتصادی جز با پیوند روزافزون اخلاق اقتصادی میسر نخواهد شد. پژوهش حاضر می کوشد به این سوال پاسخ دهد که چه دلایلی سبب موفقیت در تامین حقوق مالکیت شده است و چه متغیرهایی بر کیفیت تامین حقوق مالکیت در جامعه موثر است.
    نتیجه گیری
    زمانی حقوق مالکیت تضمین می شود که چارچوبی در جامعه ایجاد گردد که ابتدا مالکیت افراد را در برابر املاک و خدمات دارایی هایشان تضمین کرده و از سلب آن توسط سایرین جلوگیری کند و سپس در جامعه ساختاری فراهم شود که براساس آن انتظارات آتی افراد نیز در مورد حق مالکیت آنها بر دارایی ها و اموال به گونه ای باشد که افراد نسبت به تضمین مالکیت دارایی های خود در آینده اطمینان داشته باشند. در این شرایط هر متغیری که از لحاظ نظری باعث شود تا حق مالکیت افراد نقض شود یا اینکه بر انتظارات افراد اثر داشته و با کاهش اعتماد آنها، سبب کاهش تمایل آنها به انجام فعالیت اقتصادی و انجام قرارداد گردد، می تواند ناقض حقوق مالکیت قلمداد شود و باعث بروز مخاطرات اخلاقی گردد و ریسک پذیری را در جامعه افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اخلاق، حقوق مالکیت، مخاطرات اخلاقی
  • جهانگیر مسعودی، سیدسجاد سادات یزاده* صفحه 19
    زمینه
    در زمینه رابطه احتمالی میان اخلاق و سیاست چهار دیدگاه در میان صاحبنظران وجود دارد: نظریه جدایی اخلاق از سیاست، نظریه تبعیت اخلاق از سیاست، نظریه دو سطحی اخلاق و سیاست و نظریه یگانگی اخلاق و سیاست. نماد بارز دیدگاه اول، ماکیاولی است. این دیدگاه، ورود اخلاق به عرصه سیاسی را ممنوع و خطرناک می داند و آن را عامل ناکامی سیاست قلمداد می نماید. دیدگاه دوم در کل مطرود و نامعتبر است و طرفدار چندانی ندارد. زیرا برای اخلاق هویت و اصالتی قائل نیست. در دیدگاه سوم، اصول اخلاقی در امور سیاسی پذیرفته می شود درحالی که معتقد است؛ اخلاق سیاسی با اخلاق فردی متفاوت است و در دیدگاه چهارم، اخلاق و سیاست هر دو مظاهر حکمت عملی و ارزش مدارند و میان آن دو یک نوع اتحاد برقرار است به شیوه ای که می توان اخلاق را سیاست فردی و سیاست را اخلاق جمعی دانست. مقاله حاضر با هدف بررسی این روابط احتمالی میان اخلاق و سیاست شکل گرفت.
    نتیجه گیری
    در نظام های سیاسی ای که هدف نهایی آن ها دستیابی به قدرت است میان سیاست و اخلاق سازگاری برقرار نیست و تنها در صورتی میان سیاست و اخلاق رابطه ای مثبت و سازنده برقرار خواهد بود که هدف نظام سیاسی سعادت بشر باشد. در اینصورت می توان سیاست را سیاست راستین نامید که با اخلاق سازگار است. در نگرش اسلامی و نیز در دیدگاه فیلسوفان الهی و نیز فیلسوفان قدیم یونان مانند: سقراط، افلاطون و ارسطو، سیاست راستین بر پایه اخلاق است که سعادت انسان را جستجو می کند و نظام سیاسی منهای اخلاق، سرنوشتی جز دیکتاتوری و فساد ندارد.
    کلیدواژگان: اخلاق، سیاست، سازگاری
  • طاهره عطااللهی*، دکترعلی ربیعی، محمد تقی امینی صفحه 29
    زمینه
    قضاوت افراد در مورد اخلاقی بودن و یا غیراخلاقی بودن کارها بر کمیت و کیفیت کار آنان و در نتیجه موفقیت سازمانی تاثیر قابل توجهی دارد. با توجه به وابسته بودن سرمایه اجتماعی به روابط بین افراد و تاثیر انکارناپذیر نقش هوش اخلاقی بر نحوه شکل گیری روابط بین فردی در این پژوهش رابطه بین هوش اخلاقی و سرمایه اجتماعی در سازمان ها بررسی می شود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو متغیر هوش اخلاقی و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    روش
    روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران و کارکنان داستگاه های اجرایی (637 نفر) تشکیل می دهند که 252 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه های هوش اخلاقی و سرمایه اجتماعی بود. برای آزمودن فرضیات از آزمون پیرسون و تحلیل مسیر و آزمون فریدمن استفاده گردید.
    نتیجه گیری
    یکی از عوامل تاثیرگذار بر سرمایه اجتماعی، هوش اخلاقی است و هوش اخلاقی بر تمام مولفه های سرمایه اجتماعی تاثیرگذار است. براین اساس پیشنهادهای کاربردی برای راهنمایی مدیران و کارکنان سازمانی ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مدیریت اخلاقی، هوش اخلاقی
  • حجت الله حمیدی صفحه 41
    زمینه
    رضایت آنلاین والدین، طرحی برای برآورده نمودن الزامات اخلاقی و قوانین محافظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان بوده، که برای والدین ابزاری برای محافظت اخلاق مدارانه، از حریم خصوصی آنلاین کودکان، فراهم می کند. هدف این مقاله تجزیه و تحلیل رویکردی مبتنی بر رضایت آنلاین والدین بر تبادلات الکترونیکی کودکان بوده که یک رویکرد قابل اطمینان برای رضایت والدین می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش زمینه یابی است. جمعیت مورد مطالعه، شامل 6 گروه از جامعه والدین به تعداد 96 نفر (کاربر)، از جامعه ورزشی، معلمان، مشاغل آزاد، مذهبی، کارگری و راننده که حداقل یک بچه از سن 5 تا 14 سال داشتند، تمرکز کرد. 76 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شده و اعتبار نمونه ها با استفاده از یک تحلیل فاکتور تائیدی مورد آزمایش قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه (لینک نظرسنجی) انجام گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل، از یک برنامه ی کامپیوتری و ضریب کاپای کوهن استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی، نشان می دهند که طرح رضایت آنلاین والدین، به آسانی قابل استفاده بوده و والدینی که از دانش بالای رایانه برخوردار نیستند نیز می توانند از آن برای محافظت از حریم خصوصی فرزندان خود بهره گیرند.
    نتیجه گیری
    نظارت آنلاین والدین، این پتانسیل واقعی را دارد تا والدینی را که اطلاعات کمی درباره فعالیت های کودکشان دارند، هدایت کند. به علاوه، کودکانی که بیشتر مایل اند اطلاعاتشان را با والدین شان در میان بگذارند، تمایل به سازش بیشتری داشته و کمتر مایل اند که رفتارهای خطرناکی را به صورت آنلاین انجام دهند
    کلیدواژگان: اخلاق، رضایت آنلاین والدین، حریم خصوصی آنلاین کودکان، محافظت اخلاق مدارانه
  • داوود رحمانی زاده، حسین جعفری ثانی، سارا داوودنیا* صفحه 57
    زمینه
    با توجه اینکه، تخطی از اصول و ارزش های انسانی و رواج رفتارهای غیر اخلاقی در سازمان های آموزشی نیاز مبرم سازمان های مذکور به رعایت اخلاقیات را ضروری تر ساخته است، هدف مطالعه حاضر پیش بینی رضایت شغلی معلمان بر اساس ابعاد فضای اخلاقی سازمان بود.
    روش
    روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری کلیه معلمان دبیرستان های پسرانه شهر مشهد در سال تحصیلی 93-92 بودند که نمونه ای به تعداد 307 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از بین نواحی 7 گانه انتخاب و ابزارهای رضایت شغلی و فضای اخلاقی سازمانی را تکمیل کردند. داده های پژوهش با آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان و آزمون تحلیل واریانس یکراهه تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین مولفه های ابعاد فضای اخلاقی سازمان، بیشترین میزان همبستگی رضایت شغلی با مولفه فضای اخلاقی مقررات سازمانی بود (001/0p<،43/0r =) و مولفه رضایت از سرپرست بیشترین میزان همبستگی را با رضایت شغلی داشت (001/0p<،41/0r =). 38 درصد واریانس رضایت شغلی معلمان از طریق ابعاد فضای اخلاقی سازمان قابل تبیین بود (43/0=&beta). تفاوت معناداری بین فضای اخلاقی (01/0p<) و رضایت شغلی معلمان (05/0p<) بر اساس سابقه تدریسشان وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق، ترویج و مراعات ابعاد اخلاقی در سازمان آموزش و پرورش به جهت افزایش رضایت شغلی معلمان به مسئولین این سازمان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اخلاق، رضایت شغلی، فضای اخلاقی سازمان
  • فریبرز رحیم نیا، حامد خراسانی طرقی صفحه 67
    زمینه
    ویژگی سبز بودن، شامل سه مولفه مسئولیت اجتماعی، حساسیت زیست محیطی و مسایل اخلاقی است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل چشم انداز و ماموریت شرکت های برتر ایرانی و خارجی به منظور بررسی میزان توجه آن ها به مقوله سبز بودن، طراحی گردید.
    روش
    این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از روش کتابخانه ای انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شرکت های برتر ایرانی و خارجی بودند. نمونه مورد مطالعه شامل100 شرکت برتر ایرانی و 100 شرکت برتر خارجی می باشند. 100 شرکت برتر معرفی شده توسط وزارت صنایع و معادن در سال 1391 به عنوان شرکت های برتر ایرانی انتخاب شدند؛ همچنین 100 شرکت برتر معرفی شده توسط نشریه فورچون در سال 2012 به عنوان شرکت های برتر خارجی در نظر گرفته شدند و با مراجعه به وب سایت شرکت ها، بیانیه چشم انداز و ماموریت آن ها به دست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که شرکت های ایرانی مورد بررسی در تدوین بیانیه چشم انداز خود، توجه کمی به ویژگی سبز بودن داشته اند؛ در تدوین بیانیه ماموریت خود نیز فقط به بعد مسئولیت اجتماعی اهمیت داده اند. شرکت های برتر خارجی مورد بررسی نیز در تدوین بیانیه های چشم انداز و ماموریت خود فقط مقوله مسئولیت اجتماعی را در نظر گرفته اند و به مسایل زیست محیطی و اخلاقی توجه لازم را نداشته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که مقوله مسئولیت اجتماعی در تدوین چشم انداز و ماموریت شرکت های مطالعه شده در این پژوهش، مورد توجه بیشتری بوده است و به مسایل اخلاقی و زیست محیطی توجه کافی نشده است.
    کلیدواژگان: چشم انداز، ماموریت، مسئولیت اجتماعی، حساسیت زیست محیطی، اخلاق سازمانی
  • علیه مقیمی خراسانی صفحه 85
    زمینه
    اخلاق دانش نظامند است که شامل علاقه به کار، پشتکار در کار، روابط انسانی در کار و مشارکت در کارمی باشد و خلاقیت، تلاش برای ایجاد یک تغییر هدفدار در توان اجتماعی و اقتصادی سازمان است. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه میان اخلاق کار و خلاقیت کارکنان است. اخلاق کار شامل چهار بعد علاقه به کار، پشتکار در کار، روابط انسانی در کار و مشارکت در کار می باشد و نقش هر مولفه در خلاقیت کارکنان این سازمان مورد سنجش قرار گرفته است.
    روش
    روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه جمع آوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل 50 نفر از کارکنان شرکت سیمان شاهرود می باشد که به علت تعداد محدود جامعه، تمام جامعه آماری به عنوان نمونه نهایی پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های 23 گویه ای اخلاق کار و 50 گویه ای خلاقیت است و دادها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دو مولفه از اخلاق کار شامل علاقه به کار و مشارکت در کار با خلاقیت رابطه معناداری دارد. ولی مولفه های پشتکار در کار و روابط انسانی در کار با خلاقیت رابطه معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    با افزایش مولفه های علاقه به کار و مشارکت در کار، خلاقیت کارکنان در سازمان افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار، خلاقیت، علاقه به کار، مشارکت در کار
  • سعید باقر سلیمی*، حامد بلندرفتار، داود بخشعلی زاده صفحه 93
    زمینه
    در دنیای امروز، با توسعه روابط، تحقق مفهوم دهکده جهانی و از بین رفتن مرزهای بین ملتها، اخلاقیات به عنوان یک عامل استراتژیک مهم در حفظ بقای سازمان ها و کل بشریت مطرح شده است. هدف پژوهش حاضر؛ بررسی تاثیر جنسیت بر روی 5 فلسفه اخلاقی است.
    روش
    روش تحقیق از نوع توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل؛ دانشجویان مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحدرشت به تعداد 778 نفر می باشد. حجم نمونه براساس جدول مورگان، 260 نفر تعیین گردید و با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی پرسشنامه ها جمع آوری شد. و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی بهره برداری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد کلیه فرضیه های اصلی و فرعی پژوهش در سطح 95% اطمینان رد شد؛ متغیر نسبی گرایی (سناریو ب) با 1078/1 بیشترین میانگین و متغیر سودمندگرایی (سناریو الف) با 0378/0 دارای کمترین میانگین فلسفه های اخلاقی در بین دانشجویان مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان گفت که زنان نسبت به مردان، اخلاق مدارتر نیستند و این باور عمومی که زنان را اخلاق مدارتر از مردان می داند، قطعی نیست.
    کلیدواژگان: فلسفه، اخلاق، جنسیت
  • ثنا صفری آزیتا سلاجقه* صفحه 103
    زمینه
    پرداختن به اخلاق دانشگاهی در برنامه های کلان جامعه دارای اولویت خاصی است و غفلت از آن آثار زیانبار فراوانی به بار می آورد و دانشگاه برای نهادینه سازی اخلاق در فرهنگ سازمانی خود محتاج ترویج مستمر و اثربخش اخلاق در همه ارکان خود می باشد. رعایت اخلاق حرفه ای در دانشگاه، حافظ سعادت و رفاه فردی و گروهی دانشجویان است و تجاوز به آن می تواند به توانایی یادگیری دانشجویان لطمه وارد کند. بنابراین هدف این پژوهش بررسی وضعیت عملکرد استادان دانشگاه به منظور آگاهی از وضع موجود و شناسایی عوامل موثر جهت ارتقاء اخلاق حرفه ای به کار می رود.
    روش
    شیوه انجام پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن، دانشجویان دانشگاه پیام نور کرمان می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان مشتمل بر 370 نفر است که به شیوه تصادفی انتخاب می شود. میزان ریزش نمونه 140 نفر می باشد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای پژوهشگر ساخته و جهت توصیف داده ها از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده می شود.
    یافته ها
    بین تمام مولفه های اخلاق آموزشی به جز پرداختن به موضوعات حساس، داشتن روابط دوگانه با دانشجویان و احترام به محل آموزش با عملکرد استادان رابطه ی معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    استادان به اغلب مولفه های اخلاقی در تدریس و آموزش توجه می کنند و این امر باعث افزایش اثربخشی آموزش و کارآیی کلاس و همچنین یادگیری بهتر و موثرتر دانشجویان می شود.
    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق حرفه ای، عملکرد آموزشی
  • محمد سعید قوت دین صفحه 111
    زمینه
    مدیریت کیفیت جامع رویکردی برای بهبود مستمر کیفیت محصولات از طریق مشارکت سطوح سازمانی است علیرغم اینکه سلوک اخلاق مشارکتی از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مدیریت کیفیت جامع می باشند، متاسفانه در بیشتر ادبیات مدیریت کیفیت جامع این مساله نادیده گرفته می شود. بر این اساس، هدف تحقیق حاضر بررسی نقش ارزش های اخلاق مشارکتی در بهبود مدیریت کیفیت جامع و از بین بردن شکاف های موجود انتظارات و ادراکات کارکنان و مدیران است. به این منظور از بررسی ادبیات رابطه اخلاقیات و مدیریت کیفیت به طورکلی و رابطه اخلاق مشارکتی و مدیریت کیفیت جامع به طورخاص مشخص شده و مبتنی بر آن مدلی طراحی و مورد آزمون قرار گرفته شده است.
    روش
    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کارکنان شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی بوده(232 کارمند) و تعداد نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده 145 پرسنل بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده و جهت تجزیه و تحلیل داده از تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری استفاده گردید.
    یافته ها
    برازش مدل تحقیق که در برگیرنده 9 فرضیه بود مورد تایید قرار گرفت مبتنی بر شاخص ضرایب معناداری مدل مشخص شد که در نظر گرفتن ملاحظات اخلاقی بر بهبود هرسه بعد مدیریت کیفیت جامع اثر مثبت دارد و بهبود این سه بعد نیز بر ایجاد پیامدهای ارزش های ارزش های اخلاق مشارکتی در سازمان اثر مثبت و معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که ارزش های اساسی مدیریت کیفیت جامع ابتداء می بایست برروی اصول اخلاقی مشارکتی ساخته شوند تا بر اساس آن روش ها و ابزارهای مورد استفاده در اجرای مدیریت کیفیت جامع بهبود یابند و منجر به هماهنگی انتظارات و ادراکات مدیران و کارکنان شوند تا از این طریق شکافهای مساله ساز اخلاقی در سازمان ازبین بروند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، اخلاق مشارکتی، اخلاق تجاری
|
  • Page 1
    Background
    The subject of "value(s)" was and will be an important subject in the Philosophical Investigations. There are various aspects related to the topic of "Value(s)", which can be considered as a subject of philosophical inquiry. The present article focuses on how individuals achieve those moral values. Typically, institutions such as the family, religion and education play an important role in acceptance of values by individuals. The subject will be investigated here, is the major role of educational institution in the moral development. This paper will review values clarification approach that is widely used in many countries for students’ moral education, and then will examine its philosophical roots, and at the end critiques this approach.
    Conclusion
    Studies show values clarification approach tries to help people to get rid Confusion in choosing values and achieving skills necessary to make decisions in life. This approach is influenced by the views of Dewey's Pragmatism, Piaget’s Developmental Psychology, Rogers’ client centered approach and Existentialism. This approach will be criticized because of discussing superficial matters in many cases, not providing an adequate definition of value, and having relativistic view about values.
    Keywords: Moral Education, Values Clarification Approach, Moral Relativism
  • Page 9
    Background
    Guarantee of property rights increases economic freedom and prevent moral hazards in the community. In order to achieve development, it is seriously felt paying attention to restoration and preparation of necessary substrates including justice system and economic which leads from lack of economic ethics. Fix the violation of property rights will not be possible to link the growing in line with practical motives of economic development unless increasing bond economic ethic. This study tries to answer the question, what reasons would have been successful in securing property rights and what variables affect the quality of the provision is effective for property rights in the community.
    Conclusion
    When property rights are guaranteed to create a framework in which ensure the individual property to their assets and deprived of prevented by others and provides in society a structure to maintain the people's confidence in the future to ensure ownership of their assets by people's expectations about their property rights and assets. In these circumstances, any variable that is theoretically cause the individual property rights should be violated or that the expectation of people affected by the decline in confidence reduce to the economic activity of desire to contract may interpreted considered to violate property rights and Cause moral hazard and risk taking on the increase.
    Keywords: Morality, Property Rights, Moral Hazards
  • Page 19
    Background
    This article tries to clarify the possible relationship between morals and politics. There are about four viewpoints among scientists: separation among politics and moral, moral follows politics, two levels of moral and politics and unity of politics and moral. First one has a clear symbol: Machiavelli, he considers the entrance of moral into politics as Prohibited and dangerous for politics and thinks this is a reason for politics failure. The third one is generally rejected and has not a lot of followers since this case does not consider any prime identification for moral. The third one accepts the moral principles for politics but at the same times believes that personal moral should be different than politic moral. And the fourth theory considers both politics and moral as practical philosophy which are value-oriented philosophies and there is a unity among them in which it is possible to consider moral as personal politics and politics as social morality.
    Conclusion
    According to categorizations and presented definitions, it is shown in this article for those politic regimes with the main aim is gain power there is no consistence between morality and politics and there is positive and consistent relation between morality and politics if and only if the aim of politic regime is human happiness. If so, there could be an honest politic that it is consistent with morality. For Islamic viewpoint and also theo-philosophers and ancient philosophers such as Socrates, Plato, Aristotle, they consider right politics based on morality which seek human happiness and politic regimes minus morality has no destination except dictatorship and spoil.
    Keywords: Morality, Politics, Compatibility
  • Page 29
    Background
    Judgment of people about ethical or unethical to work has considerable influence on the quantity and quality of their word as well as organizational success. Given the reliance of social capital on the relationship between people and undeniable impact of moral intelligence in this study, it investigates the relationship between moral intelligence and social capital in the organizations.
    Method
    This study is descriptive-correlation. Statistical population includes managers and employees of the organizations 637. Among all, 257 people by using stratified random sampling responded to the questionnaire. Moral intelligence and social capital are measured by two standard questionnaires. The Pearson correlation, path analysis and Friedman test used for analyzing data.
    Results
    Results show that there is significant and direct relationship between moral intelligence and social capital.
    Conclusion
    One of the factors affecting social capital is moral intelligence. Moral intelligence also affect on all components building social capital. Finally, with respect to the research results, applicable suggestions were proposed for other researchers and organization managers.
    Keywords: Social Capital, Ethics Management, Moral Intelligence
  • Page 41
    Background
    Parental online consent as a plan for ethical considerations and protection role is used to protect the online privacy of children. In this paper, we have presented a new privacy-enhancing artifact called parental online consent, which has been designed as a prototype for protecting children's privacy online.
    Methods
    This study is a descriptive survey. Population of study includes parents with children under the age of 14. To select participants, we contacted religious groups, sporting associations, and parent-teacher associations from different geographical areas. Among all targeted population, 76 participants were chosen as sample group. Data were collected by questionnaire. Data were analyzed by a computerized program and Kohen coefficient..
    Results
    Results show that the parental online consent plan is easy to use and all parents can use this program.
    Conclusion
    Parental online consent has the real potential to lead parents having less information about their children’s activities. Moreover, children who are more willing to share information with their parents tend to be better adjusted, and less likely to engage in risky behavior on-line.
    Keywords: Ethics, Parental Online Consent, Online Privacy of Children, Ethical Protection
  • Page 57
    Background
    The importance and necessity of ethics is increasing in educational organizations. This study conducted to predict job satisfaction based on the ethical dimensions of the organization.
    Method
    This study is descriptive-correlative. Population is consisted all male high school teachers of Mashhad in 2013-2014 that 307of all were selected by using sample size and cluster sampling. Data were analyzed by using descriptive statistics, Pearson correlation, multiple regression analysis and ANOVA test.
    Results
    The results show that from the atmosphere components of ethical, the highest correlation of job satisfaction with organizational regulations of the components was in the moral sphere (r =0/43, p<0/05). Also, satisfaction component from supervisor had the highest correlation to job satisfaction (r =0/41, p<0/05). 38% of the variance in job satisfaction is explained through ethical atmosphere of the organization (&beta=0/43). The last two findings suggested that there was a significant difference between the moral sphere and job satisfaction on the basis of their teaching experience (p <0/05).
    Conclusion
    It can be suggested that attention to ethical dimensions in education organization lead to the increase of job satisfaction.
    Keywords: Ethics, Job Satisfaction, Organization Ethical Climate
  • Page 67
    Background
    Green features include three components: social responsibility, environmental sensitivity and ethical issues. This research was conducted with the purpose of analyzing content of the vision and mission of top Iranian and global companies in order to determine their attention to green issues.
    Method
    This research was conducted with qualitative approach and library method. Statistical population includes Iranian and global top companies. Sample of study consists of 100 top Iranian companies and 100 top global companies. The top 100 companies listed by the Ministry of Industries and Mines in 2012 were selected as top Iranian companies. Also, the top 100 companies listed by Fortune Magazine in 2012 were considered as top foreign companies and by referring to company's website, their mission and vision statements were achieved. Content analysis method was used to analyze the collected data.
    Results
    Analysis of companies’ information showed that Iranian companies have paying little attention to the green feature in developing their vision statement. Also in developing mission statement, Iranian companies have paying attention only to social responsibility. As well as top global companies only have considered the issue of social responsibility in developing mission and vision statement and have not enough attention to environmental and ethical issues.
    Conclusions
    Results show that social responsibility was studied in this research has been paying more attention and ethical and environmental issues are not getting enough attention.
    Keywords: Vision, Mission, Social Responsibility, Environmental Sensitivity, Organizational Ethics
  • Page 85
    Background
    Ethics includes interesting, human relation and cooperation in work. Creativity is an attempt to make a subjective change in organization. Present research Investigate the relationship between work ethic and creativity of employees.
    Method
    This study is an applicable research that it uses descriptive-correlation method. Population of study includes 50 employees of Shahrood Cement Company. Sample of study consists all of the population. Data were collected by creativity and work ethics questionnaire. Obtained data were analyzed by Pearson correlation and ANOVA.
    Results
    Interest and cooperation in work have significant correlation. Working diligently and human relations have no significant relation with creativity.
    Conclusion
    It can be concluded that with focusing on interesting and cooperation in work, the creativity can be increased.
    Keywords: Work Ethics, Creativity, Interest in Work, Cooperation in Work
  • Page 93
    Background
    In today's world, with development of communications, realizing the concept of the global village and the disappearance of borders between nations, ethics has been proposed as an important strategic factor in the survival of organizations and the whole of humanity. The purpose of this study is examining the impact of gender on five ethical philosophies.
    Method
    This research is descriptive. The statistical population that includes 778 Students of business administration at Islamic Azad University in Rasht branch and the sample size is based on Morgan’s Table, 226 students were assigned, then 330 questionnaires were distributed and 301 questionnaires were collected. For data analysis, t-test was utilized.
    Results
    The results show that the entire main and secondary research hypothesis was rejected with the 95% confidence interval. Results show that relativism (scenario B) with 1/1078 has highest average and Utilitarian (scenario A) with 0/0378 has the lowest average of ethical philosophy between business administration students at Islamic Azad University of Rasht Branch.
    Conclusion
    Based on the findings, it can be said that women are not more ethical than men and the general belief that said women are more ethical than men, isn’t conclusive.
    Keywords: Philosophy, Ethics, Gender
  • Page 103
    Background
    Considering the strategic plans of university ethics is a priority, and ignoring it gives a lot of damage. Universities require continuous and effective promotion of ethics in all elements in order to institutionalize ethics in their organizational culture. Professional ethics in university protects the individual and collective well-being among students and the rape to it can hurt student’s ability to learn. So, the aim of this study is to investigate the status of teaching function of faculty in order to understand the current situation and identify the factors that affect the promotion of professional ethics.
    Method
    The research method is survey –descriptive and the statistical population of the study includes the students of Payam-e- Noor University of Kerman. 230 students have been selected by Morgan’s formula as the sample of this research by using stratified random sampling. Measurement tool is a questionnaire that it is made by authors. To describe the data, descriptive statistics and Pearson correlation coefficients are used.
    Results
    There is a relation between all of the components of the educational ethics with the function of faculty except critical issues, dual relationship with students and respect to the location of training.
    Conclusion
    Most components of the moral in teaching have been done by faculty. This enhances the effectiveness of training, performance, and better and more effective learning of students.
    Keywords: Ethics, Professional Ethics, Educational Function
  • Page 111
    Background
    Total quality management is the approach to continuous quality improvement of products and services through the participation of all levels. Despite the fact that the basic ethics and corporate ethics are the most important factors, they are influencing total quality management performance. Unfortunately, most of the literature of total quality management are ignored them. The present paper aims to investigate the role of corporate ethics ​​to improve the performance of total quality management and eliminate gaps between expectations and perceptions in employees and managers.
    Method
    This research is practical and the method of this research is descriptive- correlation. The populations of the research are the personnel of Investment Company of National Development group (232 staffs) and the sample size based on Cochran formula is 145 staffs witch selected by random sampling. Path analysis and structural equation modeling are used for testing the research model.
    Results
    Research model that includes the nine hypotheses were confirmed and all research hypotheses were confirmed. Based on significant coefficients of the model were determined that taking into account ethical considerations has a positive impact on all three dimensions of TQM and also these three dimensions have a positive impact on the outcomes of corporate ethics.
    Conclusion
    The results show that the fundamental values ​​of TQM must first be created on the ethical principles of corporate ethics principles until the methods and tools used in the implementation of total quality management improved and leading to coordination of expectations and perceptions between managers and employees and eliminate the ethical problem gap.
    Keywords: Total Quality Management, Business Ethics, Corporate Ethics