فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1392)

نشریه پلیس زن
پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فریبا شایگان صفحه 5
    زمینه
    هدف تحقیق بررسی نقش اتباع بیگانه (عراقی و افغان) در احساس امنیت زنان و مردان است.
    روش
    روش تحقیق «پیمایشی» است. جامعه آماری مردم ساکن در محلاتی از شهرری بوده است، که عدهای چشمگیر از اتباع بیگانه عراقی و افغان در آنجا زندگی میکنند. از هر گروه زن و مرد، 45 تن بهطور اتفاقی برای پاسخگویی برگزیده شده اند.
    یافته ها
    از پنج فرضیه تحقیق، چهار فرضیه تایید شده و نتایج نشان داده است که فقدان احساس امنیت زنان مربوط به حضور بیگانگان بیش از مردان است و ترس از تردد در محله زندگی اتباع بیگانه، ترس از سکونت در این مناطق و ترس از سرقت اموال این افراد، در بین زنان نمونه بیش از مردان بوده است.
    نتیجه گیری
    تفاوتی بین زنان و مردان از نظر احساس تهدید جانی توسط اتباع بیگانه دیده نشد.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، اتباع بیگانه، امنیت زنان، نظریه فضای قابل دفاع، شهرری
  • رقیه دیندار بوسجین، مجتبی ستوده گندشمین* صفحه 23
    این پژوهش گرایش شغلی دانش آموزان دختر پیش دانشگاهی استان اردبیل را نسبت به شغل پلیس زن مورد مطالعه قرار داده است. از جمله اهداف مهم این مقاله، شناخت عوامل موثر بر میزان گرایش شغلی دانش آموزان دختر به این شغل است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف و ماهیت کاربردی بوده و به لحاظ روش، پیمایشی میباشد. تکنیک جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ(8/79)، و اعتبار آن از طریق صوری یعنی تایید استادان و صاحب نظران مورد قبول قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری خی دو بهره گیری شده است. محدوده زمانی پژوهش، سال 1391 بوده و جامعه آماری، کلیه دانش آموزان دختر پیش دانشگاهی مدارس دولتی روزانه استان اردبیل می باشد. نمونه آماری تحقیق شامل 379 نفر است که بر مبنای نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گشت هاند. از میان مناطق 24 گانه آموزش و پرورش شهرهای استان اردبیل، پنج شهر به صورت تصادفی از پنج شهرستان انتخاب شدند(هیر- رضی- نیر- نمین- اردبیل). پس از انتخاب شهرهای پنجگانه، در مرحله بعد از هر شهر یک مرکز پیش دانشگاهی و از هر مرکز پیش دانشگاهی، سه کلاس(ریاضی، انسانی، تجربی) به شکل تصادفی ساده انتخاب گردید. ارتباط بین متغیرهای مستقل(ویژگی های فردی دانش آموزان، ویژگی های خانوادگی، شناخت از پلیس و منزلت اجتماعی پلیس، رفتار پلیس) با متغیر وابسته(گرایش دانش آموزان دختر به شغل پلیس زن) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج مهم به دست آمده از پژوهش حاکی از ارتباط معنی دار بین متغیرهای مستقل: معدل، منطقه آموزشی، ویژگی های خانوادگی دانش آموزان دختر(اقتصادی – اجتماعی)، منزلت اجتماعی پلیس زن، شناخت و آگاهی از پلیس و رفتار پلیس زن با مردم با متغیر وابسته گرایش دانش آموزان دختر به شغل پلیس زن میباشد. ارتباط معنی دار بین متغیرهای سن و رشته تحصیلی با گرایش شغلی دانش آموزان دختر به شغل پلیس زن مورد تایید قرار نگرفته است.
    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، گرایش شغلی، منزلت اجتماعی پلیس زن، پلیس زن، رفتار پلیس زن
  • فائزه دیوبند، ابراهیم مسعودنیا*، سمیه جسمانی صفحه 42
    زمینه
    هدف این پژوهش تعیین تفاوت میان استفاده کنندگان و غیراستفاده کنندگان از برنامه های ماهوارهای خارجی از نظر گرایش به روابط نامشروع، در میان افراد 15 تا 35 ساله شهر یزد است.
    روش
    پژوهش با روش پیمایشی به اجرا در آمده است. داده های مطالعه از 384 نفر (201 زن و 183 مرد) که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده بودند، جمع آوری شده است. ابزار سنجش متغیرها پرسش نامه محقق ساخته نگرش به روابط نامشروع بود (89/0=).
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین استفاده کنندگان و غیراستفاده کنندگان از برنامه های ماهواره ای از نظر نگرش نسبت به روابط نامشروع، مشاهده میشود(01/0< p). افرادی که از برنامه های ماهوارهای خارجی استفاده کردند در مقایسه با کسانی که استفاده نمیکردند، با برقراری روابط نامشروع موافق تر بوده اند. نتایج رگرسیون سلسله مراتبی چندگانه نشان داد که متغیر استفاده از برنامه های ماهوارهای توانسته است 9% از واریانس متغیر نگرش به روابط نامشروع را پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به آثار منفی استفاده از برنامه های ماهوارهای خارجی، بر نگرش افراد در زمینه روابط نامشروع، لازم است اقدامات دخیل از طریق ساخت برنامه های جذاب در شبکه های داخلی، به منظور تغییر تمایل استفادهکنندگان از برنامه های ماهوارهای خارجی انجام شود.
    کلیدواژگان: برنامه های ماهوارهای، ماهواره، رفتار انحرافی جوانان، نگرش به روابط نامشروع، استفاده کنندگان از رسانه، رفتارهای پرخطر
  • اکرم مستوفی * صفحه 55
    زمینه و هدف
    هویت پدیدهای زنده، پویا و شامل بخشهای گوناگونی است که از عضویت فرد در گروه های مختلف ناشی می شود به طوری که این هویت ها قسمتی از هویت کلی فرد را تشکیل می دهند. هویت اجتماعی، بخش مهمی از هویت فرد است که بسیار گسترده و دارای ابعاد مختلفی است. امنیت اجتماعی یکی از نیازهای ضروری حیات بشری است که بدون آن امکان فعالیت آزادانه انسان محدود میشود. احساس امنیت اجتماعی متاثر از عوامل متعددی است که هویت اجتماعی یکی از آنان است.هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه هویت اجتماعی (متغیر مستقل) با احساس امنیت (به عنوان متغیر وابسته) در زنان می باشد.
    روش
    روش پژوهش پیمایشی است. با توجه به اهمیت موضوع خصوصا برای زنان، تحقیق حاضر به مطالعه نظریه های امنیت و هویت اجتماعی پرداخته و در نهایت با بهرهگیری از نظریات آنتونی گیدنز و ریچارد جنکینز، چهارچوب نظری پژوهش، تدوین گردید. در این تحقیق اطلاعات لازم با استفاده از تکنیک پرسش نامه از یک نمونه 300 نفری از بین زنان 18 تا 65 ساله شهر تهران که به صورت خوشه ایچندمرحلهای انتخاب شدند، جمع آوری گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق، حاکی از وجود همبستگی 24درصدی و رابطه معنادار بین هویت اجتماعی و احساس امنیت است.
    نتیجه گیری
    متغیرهای هویت فردی و اعتماد بنیادین، بیشترین اثرات را در متغیر وابسته یعنی احساس امنیت داشته اند و متغیر گستره روابط اجتماعی به دلیل میزان همبستگی بسیار اندک، کمترین ارتباط را با احساس امنیت نشان دادند.
    کلیدواژگان: احساس امنیت زنان، هویت اجتماعی، اعتماد بنیادین، روابط اجتماعی، هویت فردی
  • صغری ابراهیمی قوام*، متین خطیب زاده صفحه 78
    زمینه و هدف
    در صورت ایجاد تنش، دگرگونی و سردی روابط بین اعضاء خانواده و ارضاءنشدن نیازهای نوجوانان، ممکن است آنها به رفتارهای نابهنجار از آن جمله فرار دست زنند. فرار نوجوانان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی تلقی میگردد. هدف این مطالعه بررسی وضعیت خانوادگی دختران فراری با تاکید بر سوءاستفاده بوده است.
    روش
    این پژوهش، از نوع پیمایشی است. نمونه مورد مطالعه از 33 نفر از دختران فراری 15-20 سال تشکیل شده است که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته میباشد که بر حسب وقوع، نوع، شدت و فراوانی هر یک از انواع سوءاستفاده طبقه بندی گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و آمار استنباطی (آماره t تکن مونه ای) استفاده گردید.
    یافته ها
    سوءاستفاده های جنسی، جسمی و هیجانی در بین دختران فراری مشاهده میشود.
    نتیجه گیری
    عدم توجه و بیاحترامی، آزار و اذیت و انواع سوءاستفاده از آنان، محدودیت و محرومیت شدید، سردی روابط و کم محبتی، تبعیض قائل شدن و آشفتگی خانواده از عوامل فرار دختران ذکر شده است.
    کلیدواژگان: وضعیت خانوادگی، فراردختران، سوءاستفاده جنسی، سوءاستفاده جسمی، سوءاستفاده هیجانی
  • جک لوین، جیمز الن فاکس ترجمه: سیده فاطمه موسوی* صفحه 93
    قاتلان زنجیرهای به طور گسترده در گروه افرادی دارای اختلال شخصیت ضداجتماعی شناخته میشوند که فقدان احساس همدردی و مدیریت بر هیجانات شاخصه اصلی آنها قلمداد میگردد. ما فرض را براین میگذاریم که بسیاری از این خصائص رفتاری که به عنوان شاخصه های متمایزکننده قاتلان زنجیرهای تلقی میشوند، بهطور وسیعی در میلیونها فردی که تا کنون حتی دست به یک قتل نزدهاند، وجود دارد. محققان به اهمیت این فرایندهای وجودی و همچنین تجزیه روانی وتهی شدن از صفات انسانی، در مطالعات خویش اشاره نمودهاند. ظرفیتهایی که برای قاتلان زنجیرهای این امکان را فراهم مینماید تا عاری از هرگونه اخلاق و وجدان، مرتکب اعمالی چون تجاوز، شکنجه وقتل شوند. با این حال، محققان با پذیرش عادی و معمول نسبت دادن صفت ضد اجتماعی به چنین افرادی، ممکن است تعامل بین رفتار سادیستیک(آزارگرانه) و صفت ضداجتماعی بودن را نادیده گرفته و باعث شوند تا احساس همدردی و همدلی به جای محوشدن، برجسته و بارز شود.
    کلیدواژگان: هنجارهای رفتاری، قتلهای زنجیرهای، اختلال روانی
|
  • Fariba Shayegan* Page 5
    Background And Aim
    The present paper investigates the role of foreign residents (Afghan and Iraqi) in sense of security of men and women.
    Method
    The statistical population consisted of residents in Rey area in Tehran in which there are lots of foreign residents. 45 subjects (female and male) were randomly selected from each foreign group.
    Findings
    Five hypotheses were proved from among four. The results showed that lack of sense of security due to residence of foreigners and fear of theft were more common among women than that of men.
    Conclusion
    There was no difference between women and men’s sense of threat, sense of fear of foreigners commuting and their residence in the neighborhood was more rampant among women than men.
    Keywords: Sense of security, Foreign residents, Women security, Theory of defensible space, City od Rey
  • Roghiyeh Dindar, Mojtabah Sotoudeh* Page 23
    The present research investigated the tendency of female pre-university students toward police job in Ardabil province. The Important goal of this paper is to find the factors affecting students’ tendency to this job. Due to the functional nature and purpose of the study, authors utilized the methodology of a survey. The information is gathered via questionnaire. Its reliability estimated via Cronbach’s alpha coefficients (79.8), and it was validated through the formal approval of teachers and scholars. To analyze the data, chi-square test was utilized. The study period was the year 2012, and the population consisted of all pre-university girl students in Ardebil daily state schools. The sample consisted of 379 subjects, which have been chosen randomly based simple sampling. Among the 24 main districts of education in Ardebil province, five cities on five provinces were selected randomly (Hir- Razi- Nir- Namin- Ardebil). After selecting five cities, a city center in each city, a pre-university school in each pre-university centers, and three classes in each one (math, humanities, experimental) were selected by simple random sampling. The relationship between independent variables (student characteristics, family characteristics, knowing the police and police social status, police behavior) and the dependent variable (students’ tendency to police job) has been studied. Important results obtained from the study showed a significant relationship between the independent variables (school scores average, education district, family characteristics of female students (socio-economic), social status of women police, knowledge of the behavior of woman police with citizens) and the dependent variable (the students’ tendency to police job). There was no meaningful correlation between age and the students’ field of study and the tendency of female pre-university students toward police job.
    Keywords: police, job tendency, the social status of women police, women police, women police behavior
  • Fayezeh Divband, Ebrahim Masoudnia*, Somayyeh Jesmani Page 42
    Background And Aim
    The present paper investigates the difference between the attitudes of users and non-users of satellite programs of Yazd citizens, aged 15-35, toward illegal sexual relationships.
    Method
    the research utilized a survey methodology. Data gathered from 384 subjects (female=201, male=183) who were chosen through cluster sampling and via a self-mode questionnaire related to illegal sexual relationships.
    Results
    The results showed a significant difference between the attitudes of users and non-users of satellite program toward illegal relationships (p<0.01). Subjects who used satellite program were more agree with illegal sexual relationships than the non-users.
    Conclusion
    Due to effects of satellite programs on the attitudes of people toward illegal relationships, it seems indispensable to plan some interventions via implementing interesting television channels.
    Keywords: satellite programs, satellite, youth deviant behavior, attitude toward illegal relationship, media users, risky behavior
  • Akram Mostofi* Page 55
    Background And Aim
    Identity is a dynamic, and an alive phenomenon with different parts which is made of individuals` involvement in groups. In fact, these identities are some parts of the whole identity of that individual. Social identity is a crucial part of the individual`s identity which has various dimensions. Social identity is a vital need of human beings, without it free activity is restricted. The sense of social security is constructed through different factors which social identity is among those factors.This study aimed to investigate the relationship between social identity (independent variable) with a sense of security (as dependent variable) in women.
    Method
    The research method is survey. The present paper by using social identity theory and the study of security research, and finally by using the ideas of Anthony Giddens and Richard Jenkins, developed a theoretical framework for the study. In this study, data collected via questionare from a sample of 300 women aged 18 to 65 in Tehran who were selected through a multistage cluster sampling,.
    Findings
    The results showed a 24% correlation and meaningful relationship between social identity and sense of security.
    Conclusion
    The variables of individual identity and fundamental trust and have the greatest effect on the dependent variable, i.e. sense of security, the variable of range of social relationships due to a very low correlation, revealed the lowest relationship with the sense of security.
    Keywords: Women's sense of security, Social identity, Fundamental trust, Social relationships, Personal identity
  • Soghra Ebrahimi, Qavam*, Matin Khatibzadeh Page 78
    Background And Aim
    In case of a conflict, change and the cool relationships between family members and not satisfying the needs of adolescents, they may resort to abnormal behaviors including running away. Adolescent runaway is considered one of the most important social damage. The aim of this study was to evaluate the family status of run-away girls with emphasis on their abuse.
    Method
    This study is a survey. The sample consisted of 33 cases of runaway girls aged between 15-20 who were selected through convenience sampling. Data were collected via self-made questionnaire, which was classified based on the incidence, type, severity and frequency of each type of abuse. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics (one-sample t-test) were used.
    Findings
    The severity of abuse within the family was effective on the girls` running away from home.
    Conclusion
    Main reasons of girls running away were inattention and disrespect, mistreat and their abuse, restriction and deprivation, extreme cold and low relationships, discrimination and disruption of families.
    Keywords: Family status, Runaway girls, Sexual abuse, Physical abuse, Emotional abuse
  • Jack Levin, James Alan Fox, Translated Into Persian By: Seyyedeh Fatemeh Mousavi* Page 93
    Sadistic serial killers have been widely diagnosed as sociopaths who are lacking in empathy and inordinately concerned with impression management. We propose instead that many of the behavioral characteristics thought to be distinctive of these serial murderers are actually shared widely with millions of people who never kill anyone. By focusing so much on sociopathic characteristics, researchers may have downplayed the importance of the existential processes— compartmentalization and dehumanization—that permit serial killers to rape, torture, and murder with moral impunity. Moreover, by uncritically accepting the sociopathic designation, researchers may have ignored the interaction between sadism and sociopathy that causes empathy to be heightened rather than diminished.
    Keywords: behavioral normalcy, serial killing, psychological disorder