فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 23 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه پلیس زن
پیاپی 23 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مسعود صفایی پور، فاطمه پیری، سعید امانپور، علی شجاعیان صفحات 5-29
    هدف این تحقیق، بررسی احساس امنیت زنان در پارک های شهر ایلام با تاکید بر شاخص های محیطی (کالبدی) و اجتماعی است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است، داده های موردنیاز از طریق منابع اسنادی و میدانی گردآوری و با استفاده از نرم افزارهای Excel و SPSS و با به کارگیری آزمون های پیرسون و روش رگرسیون چندگانه توام انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه، تمامی شهروندان (زنان) شهر ایلام بوده که در این میان 350 نفر با استفاده از فرمول کوکران و براساس نوع نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شده اند. در این پژوهش، به ارائه مدل تحلیلی 5 سطحی از شاخص های موثر در امنیت محیطی شامل: نظارت، ورودی و خروجی، قلم روپایی، مدیریت و نگهداری و امنیت فیزیکی و در بخش شاخص اجتماعی نیز 5 متغیر کنترل نابهنجاری و نظارت اجتماعی، تراکم جمعیت، آشنا بودن فضا، تصاویر ذهنی از فضا و تعامل اجتماعی در ارتقای امنیت شهری پرداخته شده و برای تعیین معیارها و زیرمعیارهای موجود در مدل، از مطالعات اسنادی و کتابخانه ای استفاده شده است. همچنین، پرسشنامه دارای 26 سوال در هر بخش (ویژگی های کالبدی و اجتماعی) با توجه به تحت پوشش قرار دادن موضوع و حیطه مورد مطالعه است. نتایج آماری آزمون ها نشان می دهد که متغیرهای نهادهای کنترل و نظارت و ویژگی های کالبدی داخل پارک و کاربری های اطراف پارک رابطه مثبت و مستقیم با احساس امنیت زنان دارند. تحلیل رگرسیون نیز نشان می دهد که به ترتیب متغیرهای نهادهای کنترل و نظارت ویژگی های کالبدی داخل پارک و درنهایت، کاربری های اطراف، در تبیین میزان احساس امنیت زنان سهم عمده ای داشتند و مقدار تبیین به دست آمده نیز 82 درصد است.
    کلیدواژگان: امنیت زنان، پارک های شهری، شاخص های محیطی و اجتماعی، شهر ایلام
  • فرسیما خامسی پور، فریده محمدی سرپیری، محمود مالمیر، علی یوسف زاده صفحات 30-52
    دو نهاد خانواده و اجتماع بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند و زوال و بقای هریک در دیگری اثرگذار است. یکی از عوامل پایداری خانواده، وفاداری زوجین است و نقض آن به بنیان خانواده لطمه وارد می کند. لذا در این مقاله به بررسی و تبیین مسئله نقض وفاداری زوجین و ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری آن در نظام حقوقی ایران پرداخته شده است. روش پژوهش حاضر، توصیفی و تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات نیز از روش کتابخانه ای با استفاده از راهبردها و ابزارهای متنوعی ازجمله اسناد، کتب، مقالات، سایت های اینترنتی، متون چاپی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی و دیگر منابع مرتبط موجود در کتابخانه های عمومی، تخصصی یا دیجیتال بهره گرفته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد نقض وفاداری در قالب سه دیدگاه قابل بررسی است و نظری که ترجیح دارد این است که زوجین از برقراری رابطه نامشروع با دیگران خودداری کنند. ضمانت اجرای نقض وفاداری زوجین در دو قالب مسئولیت مدنی و کیفری است. مسئولیت مدنی شامل مطالبه خسارت مادی و معنوی از جانب شخص زیان دیده و طلاق است. چند روش برای مطالبه طلاق وجود دارد. طلاقی که از سوء معاشرت زوج ناشی شده است، یک طلاق قضایی و از نوع بائن است. مسئولیت کیفری هم در صورت اثبات جرم، مجازات رابطه نامشروع را دارد و همچنین می تواند شامل حد مربوطه باشد. اگرچه شاید تصور شود مسئولیت شخص یک مسئولیت قراردادی صرف است ولیکن این چنین نیست؛ زیرا نکاح قرارداد خصوصی نیست و آثاری دارد که به طرفین تحمیل می شود. قرارداد نکاح با نظم عمومی مرتبط است و باید قواعد آمره آن از جانب زوجین رعایت شود. در حقوق کشور ما، رابطه نامشروع زوجین با دیگران از جرائم عمومی است، البته اگر ضمن عقد نکاح شرط شده باشد که در صورت سوء معاشرت، همسر حق طلاق دارد، از باب مسئولیت قراردادی است.
    کلیدواژگان: وفاداری، مسئولیت کیفری، مسئولیت مدنی، حقوق خانواده، خسارت معنوی
  • الهه آهنگری، نرگس یوسف پور، محمود آخرتی، مجتبی باب الحکمی صفحات 53-78
    امروزه مصرف مواد مخدر از ناگوارترین آسیب های اجتماعی و رو به افزایش است که توجه ویژه ای را می طلبد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر آگاهی و نگرش زنان شهر کاشمر نسبت به مصرف مواد مخدر در سال 1394 انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و روش نمونه گیری هدفمند از بین تمام مراجعان زن 20 تا 45 ساله کلینیک ترک اعتیاد طلوع دوباره کاشمر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس نگرش نسبت به اعتیاد نظری (1380) و پرسشنامه محقق ساخته میزان آگاهی نسبت به مواد مخدر در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. گروه آزمایش طی 10 جلسه بسته مداخله ای مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی را دریافت کردند. داده های به دست آمده با روش تجزیه و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که مداخله مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی باعث کاهش نگرش مثبت نسبت به مصرف مواد مخدر در زنان شده است (01/0>p). همچنین، مداخله مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی باعث افزایش آگاهی نسبت به سوء مصرف مواد مخدر در زنان شده است (01/0>p). آشنایی با پدیده سوءمصرف مواد مخدر و زیان های آن با رویکرد مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، معرفی اصول و ابعاد کیفیت زندگی و درخت زندگی می تواند در بالا بردن آگاهی و تغییر نگرش زنان نسبت به مصرف مواد مخدر موثر باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، نگرش به مواد مخدر، آگاهی نسبت به مواد مخدر، اعتیاد
  • طاهره نوری، ظریفه رمضانی، سارا بن سعید صفحات 79-92
    اعتیاد یک پدیده اجتماعی بوده، لذا شناسایی وضعیت فردی- اجتماعی تاثیرگذار بر این امر می تواند کمک فراوانی به حل این معضل جهانی کند. هدف این مطالعه، بررسی وضعیت فردی- اجتماعی زنان معتاد ساکن در کمپ ترک اعتیاد اصفهان است. نوع تحقیق حاضر، از نوع توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش را زنان معتاد ساکن در کمپ ترک اعتیاد اصفهان در سال 1393 تشکیل داده است که با توجه به نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 100 نفر از بین 300 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری شده است. نشانه گذاری و طبقه بندی داده ها از طریق بسته های آماری رایانه ای از قبیل spss انجام شده است. داده ها بیانگر آن است که بین متغیرهای روابط خانوادگی، هم نشینی با فرد معتاد و ناکامی در زندگی شخصی، با وابستگی زنان به مصرف مواد مخدر رابطه قابل اطمینانی وجود دارد. از سویی دیگر، شدت همبستگی بین متغیر روابط خانوادگی فرد معتاد و وابستگی زنان به مواد مخدر بیشتر از عوامل دیگر بود. رابطه اعتیاد با مسائل اجتماعی ارتباط دوجانبه است. از یک سو، اعتیاد جامعه را رو به رکود و انحطاط می کشاند و از سوی دیگر، پدیده ای است که ریشه در مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه دارد. هرچه افراد در محیط سالم تر زندگی کنند احتمال بروز رفتارهای انحرافی در آن ها کمتر است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، زنان، وضعیت فردی، اجتماعی، ناکامی در زندگی شخصی، هم نشینی، روابط خانوادگی
  • زهرا شوری، حسن شمس اسفند آباد صفحات 93-114
    پژوهش کنونی از دو جهت بنیادی (علمی) و کاربردی که موردنیاز سازمان است با روش پیمایشی مورد مداقه قرار گرفته است که از بین کارکنان صفی و ستادی مطالعه، بررسی و سنجش شده است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین تاب آوری، هیجان خواهی و ویژگی های شخصیتی با فرسودگی شغلی زنان پلیس نیروی انتظامی در مشاغل صفی و ستادی به مرحله اجرا درآمد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویسون، پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن، پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نئو و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش و همکاران (1976) بود. جمعیت آماری این تحقیق زنان پلیس شهر تهران بوده و انتخاب این افراد با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای (نسبتی) که حجم جمعیت آماری 1000 نفر و حجم نمونه بر اساس آمار خی دو 360 نفر صورت گرفت که متغیرهای تاب آوری، هیجان خواهی و ویژگی های شخصیتی متغیرهای مستقل و فرسودگی شغلی متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. شواهد به دست آمده حاکی از آن است که بین فرسودگی شغلی با تاب آوری، هیجان خواهی و ویژگی های شخصیتی رابطه معناداری وجود دارد. بر اساس ضریب استاندارد بتا (Beta)، تاب آوری (527/0-)، هیجان خواهی (409/0) و ویژگی های شخصیتی (318/0-)، سهم معناداری را در تبیین واریانس، در خصوص فرسودگی شغلی زنان پلیس تهران دارد. متغیرهای تاب آوری (در سطح آلفای 01/0) کرونباخ و ویژگی های شخصیتی (در سطح آلفای 05/0) با فرسودگی شغلی، رابطه معکوس معنادار داشته، اما رابطه هیجان خواهی (در سطح آلفای 05/0) با فرسودگی شغلی رابطه ای مستقیم است. نتایج نشان داد که بین شایستگی، تحمل عواطف منفی و پذیرش مثبت عواطف با تمامی مولفه های فرسودگی شغلی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین، دو مولفه مهار و معنویت نیز با 3 مولفه فرسودگی شغلی رابطه معناداری دارند. همبستگی منفی بین تاب آوری، فرسودگی شغلی، خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و احساس عدم کفایت شخصی نشان از قدرت پیش بینی تاب آوری به عنوان پیش بینی کننده قوی فرسودگی شغلی دارد؛ به گونه ای که با افزایش تاب آوری و رفتارهای تاب آورانه می توان کاهش فرسودگی شغلی را در بین زنان پلیس پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، هیجان خواهی، ویژگی های شخصیتی، فرسودگی شغلی، زنان پلیس
  • محمدرضا نایاب، محسن سوری، سینا شفیعیان صفحات 115-130
    علی رغم تاکید بر طبیعت مردانه در نیروهای انتظامی ایالات متحده، حضور زنان در این حرفه از روند رو به رشد چشم گیری برخوردار نبوده است. افسران زن در وظایف و رهبری خود پیشرفت های قابل توجهی داشته اند، با این وجود، پیشرفت در یکی از این حوزه ها، یعنی یگان های ویژه، قابل توجه نبوده است و در اغلب مواقع، انتصابات در تیم های یگان ویژه از سوی مردان اخذ شده است. در این مقاله به بررسی شرایط و نحوه آموزش زنان و چالش های پیش روی آن ها در نیروهای ویژه آمریکا (SWAT) پرداخته و سعی در تطبیق این موارد با شرایط موجود در یگان ویژه جمهوری اسلامی ایران را داریم. در این پژوهش تمرکز بر سه حوزه اصلی قرار گرفته است: الف) توانایی ها و پیش نیازهای جسمانی؛ ب) دیدگاه ها در قبال پذیرش زنان و ج) مهارت ها و انتظارات مرتبط با ماموریت ها. طبق نتایج این پژوهش، از زنان در SWAT استفاده ایی بهینه صورت نمی گیرد و از توانایی های خاص ایشان در تیم های SWAT آن طور که باید، استفاده ایی نمی شود که در صورت استفاده از قابلیت های خاص ایشان، اثربخشی ایشان و همچنین احتمال موفقیت در ماموریت های SWAT افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: پلیس، پلیس زن، اغتشاش، SWAT، آموزش
|
  • Masoud Safaiepour, Fatemeh Piri, Saeed Amanpour, Ali Shojaieyan Pages 5-29
    The aim of this study was to evaluate the sense of security of women in Ilam city parks with an emphasis on environmental (physical) and social indicators. The utilized research method is analytical and survey, the required data through documentary sources and field data collection using SPSS software and Excel and Pearson tests were conducted using multiple regression method. The population studied all citizens (women) in Ilam, among which 350 persons were selected using Cochran formula and based on quota sampling. this study is to provide effective analytical model in 5 level of environmental security measures: monitoring, input and output, control ball pen, management and maintenance and physical security; and in social indices factors included the Abnormal control and social monitoring as well as five control variables, population density, familiar space, images, space and interaction. To define the criteria and sub-criteria addressed in the model is as library and archival studies were used. Regression analysis showed that social control and mentoring the physical properties within parks are effective indices in women sense of security up to 82 percent.
    Keywords: women security of security, urban parks, environmental, social indicators, the city of Ilam
  • Farsima Khamesipour, Farideh Mohammadi Sarpiri, Mahmoud Malmir, Ali Yousefzadeh Pages 30-52
    Family and community have interactions both with each other and affect one another in decline and survival. One of the elements of families’ stability is couples loyalty and its breach hurts the family. Therefore, this article is to review and explain the issue of breach of loyalty in spouses and its legal and penal enforcement in Iran’s legal system. The study is conducted via a descriptive and analytical method. To collect information within a library research, variety of instruments and strategies, including documents, books, articles, online websites, and other related resources available in public and specialized libraries and data bases, have been utilized. The findings indicate that a breach of loyalty can be studied in three perspectives and the preferred view is that couples refuse having illegal relationship with others. Enforcement of spouses’ breach of loyalty is the form of civil and criminal liability. Civil liability includes material and intellectual damages claimed from the injured party and divorce. There are several methods for seeking divorce. The divorce resulted from illegal relationship is a judicial divorce and the type is irrevocable. Criminal liability if found guilty, has the punishment of illegitimate relationship. Although it may be thought that person responsibility is a mere contractual liability, but this is not the case, because the marriage contract is not private and it has imposed works upon the parties. A marriage contract is related to public order and its peremptory rules should be observed by the couple. In our country’s legal system, illegal relationship with others is considered as a public offense and if the marriage contract stipulated that a couple has the right to divorce, it is contractual from the responsibility perspective.
    Keywords: loyalty, criminal liability, civil liability, family law, intellectual damage
  • Ellahe Ahangari, Narges Yousefpour, Mahmoud Ahangari, Mojtaba Babolhekmi Pages 53-78
    Today drug use is of the most unfortunate social harms and its increasing rate requires special attention. This study aimed to survey the effect of improving the quality of life on knowledge and attitude of Kashmar women toward drug use in 2015. A quasi-experimental design with pretest - posttest control group was utilized. The sample population was selected using simple random sampling and purposive sampling from among 20 to 45-year-old women hospitalized in drugs clinic in Kashmar. For collecting data, researchers utilized a Attitude Scale toward Addiction (2000) and a standardized questionnaire on the knowledge of the drugs in pre-test and post test. The experimental group underwent 10 sessions of intervention packages received based on improving the quality of life. The data obtained were analyzed using analysis of covariance. The findings showed that using the intervention based on the quality of life in women has a positive attitude towards drug abuse (0.01> p). Alos, intervention based on improving the quality of life increased women's awareness of drug abuse (0.01> p). Understanding the phenomenon of drug abuse and losses within the approach based on improving the quality of life, and introducing the principles and aspects of quality of life and the tree of life can be fruitful in raising awareness and changing attitude toward drug use in women.
    Keywords: Quality of life, attitudes towards drugs, drug awareness, drug addiction
  • Tahereh Nouri, Zarifeh Ramezani, Sara Bensaeed Pages 79-92
    Addiction is a social phenomenon, thus identify demographic situation affecting it can be helpful to solve this global problem. The aim of this study was to investigate socio-demographic status of women is an Isfahan drug clinic. The research design is descriptive. The population of the study was in drug clinic for addicts women residing in Isfahan in 2014, in which 100 subjects were chosen by random sampling, from among 300 participants. Data were collected through interviews and questionnaires. Coding and classification of data were done through computer statistical packages such as Spss. The data indicate that variables of family relationships, companionship with addicts and failing in personal life, have significant relationship with substance dependence of women. On the other hand, the intensity of correlation between family ties and the dependence of women on drug is stronger than other factors. The relationship of Addiction with social is a bilateral relation. On the one hand society’s addiction leads to stagnation and decline and on the other hand it is a phenomenon rooted in social, economic and cultural issues. Living in a healthier environment decreases the risk of deviant behaviors.
    Keywords: addiction, women, socio, demographic status, failing in personal life, companionship, family relationships
  • Zahra Shouri, Hassan Shams Esfandabad Pages 93-114
    The present paper investigates the relationship between resiliency, excitement seeking, personality traits and occupational burnout in police women. Research instruments include Resilience and Davison, Zuckerman questionnaire, excitement seeking scale, NEO personality inventory, a questionnaire Maslach et al (1976), respectively. The statistical population of was from Tehran police women, they chose using the class-sampling of (relative) population size by 1000 and the sample size was 360 people, according chi 2. Based on standardized coefficient beta (Beta), resilience (0.527), excitement seeking (0.409) And personality traits (0.318), were in significant contribution for explaining the variance in Tehran police on women’s burnout. The negative correlation between resilience, burnout, excitement exhaustion, depersonalization, and personal accomplishment showed the predictive power of resilience as a strong predictor of burnout, so that these behaviors can be reduced by increasing resilience and burnout police in women.
    Keywords: Resilience, excitement seeking, personality characteristics, occupational burnout, women police
  • Mohammad, Reza Nayeb, Mohsen Souri, Sina Shafieeyan Pages 115-130
    Despite the emphasis on masculine nature of law enforcement in the United States, the presence of women in the profession has not had a significant growth trend. Female officers have had significant improvements on their duty and leadership, however, progress in one of these areas, the special units, was not considerable, and in most cases, appointments to special teams unit are taken by men. In this paper, we investigate the conditions and the training of women and the challenges facing them in the Special Forces (SWAT) and try to compare it with conditions in special unit of Iran. The study is focusing on three main areas: A) abilities and physical requirements b) views on the admission of women and c) skills and expectations related to the mission. According to the findings, women are utilized properly in SWAT teams as their special abilities are not used properly which, if their specific capabilities are used, their effectiveness as well as the likelihood of success in missions of SWAT teams increases.
    Keywords: Police, Police Woman, riots, SWAT, training