فهرست مطالب

تحقیقات حسابداری و حسابرسی - پیاپی 33 (بهار 1396)

فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی
پیاپی 33 (بهار 1396)

  • 168 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد نمازی، عسگر پاک مرام، قدرت قادری صفحه 4
    یکی از روش های تفکیک مراحل چرخه عمر شرکت توسط دکینسون (2010) ارائه شده است. در این روش برای تفکیک مراحل چرخه عمر شرکت از الگوهای ایجادشده از علامت مثبت و منفی طبقات صورت جریان وجه نقد سه طبقه ای(عملیاتی، سرمایه گذاری و تامین مالی) استفاده می شود. اختصاص هریک از الگوهای صورت جریان وجه نقد به مراحل چرخه عمر شرکت با توجه به تئوری های اقتصادی صورت گرفته است .هدف اصلی تحقیق تجربی حاضر ارزیابی و تعیین رابطه متغیرهای حسابداری و ارزش بازار سهام است و درصدد آن است تا بر اساس مطالعات قبلی چون دکینسون، آنتونی و رامش(1992) رابطه معیارهای سودآوری، معیارهای ریسک با ارزش بازار سهام بر اساس الگوهای جریان نقدی را ارزیابی نماید. جامعه آماری این پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سالهای 1384 الی 1391بوده و بر اساس دو سطح رشد و افول الگوهای جریان نقدی تحلیل گردیده اند. در این پژوهش از رویکرد همبستگی و گرایش کاربردی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که متغیرهای سود هر سهم، بازده دارایی ها، بازده حقوق صاحبان سهام، رشد فروش، نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام و اهرم مالی مربوط به شرکت هایی که چرخه عمرشان در مراحل اولیه (رشد) هستند؛ نسبت به شرکت هایی که در سطوح پایانی چرخه عمر(افول) منتج شده از الگوهای جریان نقدی قرار دارند، رابطه قوی تری با ارزش بازار سهام دارند.
    کلیدواژگان: الگوهای جریان نقدی، چرخه عمر، معیارهای سودآوری، معیارهای ریسک، ارزش بازار سهام
  • ایمان مومنی، داریوش فروغی، هادی امیری صفحه 24
    هدف این پژوهش بررسی اثر تفکیک سودآوری شرکت بر ارتباط ارزشی عناصر سود در صورتهای مالی می باشد. این پژوهش یک پژوهش توصیفی و تحلیلی می باشد و در حوزه پژوهش های همبستگی-تحلیل رگرسیون قرار میگیرد.
    در این پژوهش، پیش نویس ارائه شده توسطIASB وFASB برای تغییر ساختار صورتهای مالی، مبنای تفکیک سودآوری، به دو مولفه سودآوری ناشی از فعالیت های عملیاتی و سودآوری ناشی از فعالیت های تامین مالی قرارگرفته است. به همین منظور ابتدا صورت سود و زیان جامع طبق پیش نویس جدید، معرفی و اجزاء آن با صورت سود و زیان سنتی مقایسه گردیده است.
    برای انجام این پژوهش اطلاعات 181 شرکت پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1380 تا 1393جمع آوری شده است. برای آزمون فرضیه، از تحلیل رگرسیون چند متغیره مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شده است.
    یافته ها نشان می دهد که سود تفکیک شده به بخش های عملیاتی و تامین مالی طبق الگوی ارائه شده توسط IASB و FASB، به طور معناداری ارتباط ارزشی بیشتری نسبت به سود تفکیک نشده، با بازده سهام دارد.
    کلیدواژگان: سود حسابداری تفکیک شده، فعالیت های عملیاتی، فعالیت های تامین مالی، صورت های مالی تجدید ساختار شده
  • آزیتا جهانشاد، اعظم زالی صفحه 42
    امروزه ظهور و نمود پیچیدگی، رشد و شیوع ی چنان روز افزون به خود گرفته است که بسیاری قرن جدید میلادی را سده پیچیدگی نام نهاده اند. نظریه پیچیدگی به تمام علوم، مخصوصا مدیریت و حسابداری راه یافته است.پیچیدگی سازمانی یک ویژگی است که باعث می شود درک فعالیت ها و عملیات شرکت دشوار گردد.
    از این رو، در این پژوهش تاثیر هر یک از اجزای پیچیدگی سازمانی را بر صحت و خوش بینی های مدیریت در رابطه با ارائه پیش بینی سود بررسی شده است.برای این پژوهش دو روش کتابخانه ای و میدانی مورد استفاده قرار گرفت.برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل آماری تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره و نرم افزارهای Spssو Eviews استفاده شده است.نتایج حاصلاز تجزیه و تحلیل 97 شرکتدر بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1388 تا 1392 در سطح اطمینان 95 درصد نشان می دهد پیچیدگی سازمانی در هر دو سطح پیچیدگی هزینه و پیچیدگی اطلاعاتی خود اثر کاهشی بر صحت و خوش بینی پیش بینی سود مدیریت داشت.
    کلیدواژگان: پیچیدگی هزینه، پیچیدگی سیستم اطلاعاتی، صحت پیش بینی سود، خوش بینی پیش بینی سود
  • سحر سپاسی، فائزه قاسمی صفحه 56
    حسابرسی مستمر مفهومی است که اشاره به تناوب بیشتر گزارشات حسابرسی داشته و سعی بر این دارد که با استفاده از تکنولوژی های جدید، فرایند حسابرسی را به سمت اتوماسیون بیشتر و گزارشگری استثنائات سوق دهد. پیاده سازی این سیستم قطعا نیاز به وجود متغیر های فراوانی دارد.هدف این پژوهش شناسایی و رتبه بندی عوامل اثر گذار بر پیاده سازی حسابرسی مستمر در بخش حسابرسی داخلی است. این پژوهش از نوع بنیادین نظری است و روش آن توصیفی پیمایشی می باشد. با مرور پیشینه تحقیق و مبانی نظری موجود، 421 عامل کلی شناسایی گردید که این عوامل با توجه به مشابهت ها و همپوشانی ها و همچنین رابطه با یکدیگر، به 50 متغیر اصلی تبدیل و در قالب 7 گروه طبقه بندی شدند. فرضیه سازی پژوهش بر اساس این 7 گروه و با توجه به ادبیات مربوطه انجام گرفت؛ سپس از طریق مصاحبه با خبرگان حسابرسی، وجود رابطه بین این عوامل و پیاده سازی حسابرسی مستمر مورد بررسی قرار گرفت. داده ها از طریق تکنیک TOPSIS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته و عوامل رتبه بندی شدند. نتایج نشان داد که 48 متغیر دارای رابطه ای قوی با پیاده سازی حسابرسی مستمر بوده و صلاحیت و شایستگی کارکنان، بالاترین رتبه را در بین این عوامل به دست آورد؛ همچنین رابطه 2 متغیر لزوم برون سپاری حسابرسی مستمر و افزایش مسئولیت اجتماعی شرکت در صورت استقرار سیستم حسابرسی مستمر، تایید نگردید. نتایج نشان می دهد که عواملی از قبیل صلاحیت و شایستگی کارکنان، استقلال حسابرسان، لزوم استفاده از ابزار های حسابرسی مبتنی بر کامپیوتر، افزایش تقاضا از سوی ذینفعان جهت ارائه گزارشات حسابرسی مستمر، افزایش پاسخگویی مدیریت و استقرار سیستم های مدیریت ریسک، رابطه ای بسیار قوی با پیاده سازی حسابرسی مستمر دارند.
    کلیدواژگان: حسابرسی مستمر، پیاده سازی، رتبه بندی، تکنیک تاپسیس
  • سیدعلی حسینی، سپیده سادات آگاه صفحه 74
    این پژوهش به بررسی ارتباط سرمایه مدیریتی اجتماعی و فردی مدیران (اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل) با کیفیت افشای اطلاعات شرکت ها پرداخته است. منظور از سرمایه اجتماعی، ارتباطات خارجی و منظور از سرمایه های فردی سطح دانش و تجربه کاری مدیران است. همچنین در این پژوهش کیفیت افشا از طریق مدل پیشنهادی کیم و ورچیا [12]اندازه گیری شده است. برای آزمون فرضیه های تحقیق داده های 82 شرکت برای سال های 1388، 1390 و 1392 جمع آوری شد.این پژوهش شامل دو مدل می باشد. مدل اول برای بررسی رابطه سرمایه مدیریتی اجتماعی و فردی مدیران با کیفیت افشای اطلاعات تدوین شده و مدل دوم جهت مقایسه تاثیر این سرمایه ها بر کیفیت افشا میان مدیران درون و برون سازمانی طراحی شده است. نتایج مدل اول نشان می دهد تنها بین تحصیلات مدیران و کیفیت افشا در سطح 95% اطمینان ارتباط وجود دارد در حالی که میان تجربه کاری و ارتباطات خارجی مدیران با کیفیت افشا رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین نتایج حاصل از مدل دوم نشان داد تفاوت معنی داری بین تاثیر سرمایه های مدیران بر کیفیت افشا میان مدیران درون و برون سازمانی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سرمایه های مدیریتی، کیفیت افشا، حاکمیت شرکتی
  • علی محمد قنبری، کریم نظری، مرضیه احمدزاده صفحه 88
    این پژوهش درصدد محاسبه و مقایسه بهای تمام شده خدمات ارائه شده در پایگاه های بهداشتی بخش خصوصی و پایگاه های بهداشتی دولتی تحت نظر مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم جهت ارائه نمودن ارزیابی مالی صحیحی از مقرون به صرفه بودن برون سپاری خدمات بهداشتی به بخش خصوصی با استفاده از رویکرد هزینه یابی بر مبنای فعالیت می باشد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است که به شیوه توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی و گذشته نگر انجام شده است. بر اساس یافته های پژوهش بهای تمام شده هر واحد خدمت ارائه شده در پایگاه های بهداشتی دولتی به مراتب بیش از بهای تمام شده هر واحد خدمت مشابه ارائه شده در پایگاه های بهداشتی خصوصی است. همچنین تعداد خدمات ارائه شده در پایگاه های بهداشتی دولتی کمتر از پایگاه های بهداشتی خصوصی است. لذا با توجه به میزان هزینه بری پایین پایگاه های بهداشتی خصوصی و بالا بودن تعداد خدمات ارائه شده توسط آنها، برون سپاری پایگاه های بهداشتی از منظر مالی به صلاح دانشگاه بوده و مدیریت می تواند واگذاری سایر پایگاه های دولتی یا حداقل تعدادی از خدمات آنها به بخش خصوصی را مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: برون سپاری، بهای تمام شده خدمات، خدمات بهداشتی، هزینه یابی بر مبنای فعالیت
  • یحیی کامیابی، فاطمه صابری صفحه 108

    تاثیر افشای اطلاعات مالی بر رفتار بازار سهام یکی از موضوعات اصلی پژوهش در حسابداری و امور مالی است، در واقع بازده یک سهام، چکیده تمامی عملیات یک شرکت از جمله رقابت بازار محصول و افشای اطلاعات مالی در صنعت، بازار و اقتصاد است و یکی از معیارهای اساسی برای تصمیم گیری در بورس اوراق بهادار می باشد. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر این است که بررسی نماید آیا افشای هزینه تحقیق و توسعه بر رابطه بین رقابت بازار محصول و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثر میانجی دارد؟ در این پژوهش برای سنجش رقابت بازار محصول از شاخص لرنر تعدیل شده و برای افشای هزینه های تحقیق و توسعه از چک لیست استفاده شده است. نتایج برآورد رابطه فرضیه های پژوهش با بهره مندی از روش داده های ترکیبی برای 97 شرکت طی دوره پنج ساله (1389 تا 1393) حاکی از وجود رابطه ی مثبت معنادار بین رقابت بازار محصول و افشای هزینه های تحقیق و توسعه می باشد و همچنین نتایج بیانگر این است که بین رقابت بازار محصول و بازده سهام رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بعلاوه، نتایج نشان می دهد که افشای هزینه تحقیق و توسعه بر رابطه ی بین رقابت بازار محصول و بازده سهام اثر میانجی جزئی دارد. این یافته ها بدین معناست که هر چقدر رقابت بازار محصول بیش تر باشد، افشای هزینه تحقیق و توسعه و بازده سهام نیز بیش تر خواهد بود. افزون بر این، بین افشای هزینه تحقیق و توسعه و بازده سهام رابطه مثبت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اثر میانجی، افشای هزینه تحقیق و توسعه، رقابت بازار محصول، بازده سهام
  • عباس علیمرادی شریف آبادی، محمد طبری جویباری، حدیثه غلامی صفحه 128
    در این پژوهش برای اولین بار در ایران، نقش عضویت در گروه های تجاری بر رابطه بین مولفه های موثر بر کیفیت سود (ماهیت، قابلیت پیش بینی، پایداری و کیفیت حسابرسی) و کیفیت سود شرکت ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای آزمون فرضیه های پژوهش، اطلاعات مالی مرتبط شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره 1386 تا 1391 جمع آوری شد و توسط نرم افزار Eveiws6 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بنابر نتایج این تحقیق می توان گفت در شرکت های عضو گروه های تجاری، از طریق تغییر مثبت در ماهیت سود و همچنین افزایش کیفیت حسابرسی، کیفیت سود شرکت ها ارتقا می یابد. در این تحقیق سعی شده تا برای اولین بار در ایران از طریق بررسی عوامل موثر بر کیفیت سود در شرکت های عضو گروه های تجاری و مقایسه آن با شرکت های مستقل، اطلاعات مفیدی در اختیار مدیران، سرمایه گذاران و استفاده کنندگان از صورتهای مالی گذاشته شود. بدیهی است تحقیقات آتی در این خصوص می تواند به ارزیابی نتایج حاصل از این تحقیق کمک کند.
    کلیدواژگان: عضویت در گروه تجاری، کیفیت سود، پایداری سود، ماهیت سود، کیفیت حسابرسی
  • حسین جهانگیرنیا *، عبدالله شیرمحمدپورگرجانی، صادق خیراندیش صفحه 142

    هدف اصلی این پژوهش مطالعه ارتباط بین بازده هلدینگ تخصصی و بازده شرکت های فرعی (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. به عبارت دیگر در این پژوهش سعی شده است به این سوال پاسخ داده شود که آیا مکانیسم های سیاست های مالی و عملیاتی موثر در سودآوری هلدینگ (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) بر بازده شرکت های فرعی اثر دارد یا خیر؟ برای پاسخ گویی به این پرسش نمونه ای به تعداد 53 شرکت از شرکت های تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در دوره زمانی 1387 تا 1391 موردبررسی قرار گرفت. در این پژوهش متغیر نسبت سودآوری، نسبت بازده حقوق صاحبان سهام و بازده دارائی ها به عنوان عملکرد و شاخص های هلدینگ و متغیر عملکرد شرکت های فرعی با استفاده از معیار شاخص نسبت Q توبین مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل های رگرسیون و آزمون های t، F و ضریب تعیین در سطح معنی داری 95 درصد استفاده شده است. لازم به توضیح است که برای تجزیه وتحلیل مدل ها از تحلیل پانلی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در حالت کلی شاخص های هلدینگ بر بازده شرکت های فرعی تاثیرگذار می باشد و مالکیت شرکتی از طریق سهامدار نهادی در شرکت ها، تاثیر چشمگیری بر نظارت و عملکرد شرکت های فرعی دارد و باعث افزایش بازدهی عملکرد مالی شرکت های فرعی گردیده است.

    کلیدواژگان: هلدینگ، بازده سهام، سودآوری
|
  • Page 4
    The paper is presented one of the company's life cycle phases of separation methods by
    Dickinson (2010). In The method for the separation of life cycle of the company is used
    established patterns of positive and negative symptoms as Three-ply classes’ cash flow
    (operating, investing and financing). Allocating to each phase of enterprise life cycle
    cash flow patterns have been made through to the economic theories. The main
    Purpose
    of this experimental study is evaluating and determining the correlation between the
    accounting values and market value of shares of stock companies and attempts to
    evaluate correlation between profitability criteria, criterion to assess the risk with stock
    price based on cash flow patterns according to previous studies such as Dickinson,
    Anthony and Ramesh (1992). Population of investigation is the company listed in the
    Tehran Stock Exchange from 1384 to 1391 and were analyzed on basis of both growth
    and decline in cash flow patterns. The research is used Correlation strategy, practical
    approach. The findings of show that variables of earnings per share, return on assets,
    return on equity, sales growth, the ratio of market value to book value of shares and
    financial leverage of companies that are in the early phase of their life cycle (growth)
    are stronger relationship than companies that are in the end of the life cycle (decline)
    with stock prices in the capital market in stock prices that resulting from cash flow
    patterns.
    Keywords: cash flow patterns, life cycle, profitability criteria, risk criteria, Stock
  • Page 24
    The purpose of this research is to study the effect of disaggregating the firm profitability on the information content of earning elements of financial statements. This study is a descriptive and analytical research and falls into the correlation-analytical regression research category.
    In this paper, the staff draft of IASB & FASB (2010) regarding to changing the framework of financial statements, is used for profitability disaggregation into two
    elements of operating activities profitability and financing activities profitability. For this purpose, first we introduce the statement of comprehensive income proposed by IASB
    & FASB staff draft and compare its elements with the traditional statement of comprehensive income and incomestatement.
    For performing this research, information of 181 firms from Tehran stock exchange has been accumulated and consolidated in the period 2002 to 2014. Also, for testing
    the hypothesis, we used the regression model analysis for pooled data in Eviews7 and Stata12 statistical soft wares.
    The results show that disaggregated profitability into operating and financing segments has meaningfully higher value relevance with stock return in compare with aggregated year end profit.
    Keywords: Disaggregated accounting profitability, Operating activities, Financing activities, Restructured Financial Statements
  • Page 42
    Today the emergence of complexity has such its growthrapidityso that current century called complexity century. complexity theory has been spread in all of science andspeciallyin management and accounting. Organizational complexity is a feature that makes difficult to understand the activities and operation of the company.
    Therefore, in this study the effect of each component of organizational complexity on accuracy and management optimisms in relation to provide forecasting earning has been examined. For this study, field research and library research were used. For statistical analysiswere used multivariate regression analysis model and Spss and Eviews software.The results obtained from 97 companies during 2009 to 2013,at 95 percent significance level, indicate that organizational complexity in its two side, cost and information, had decreased effect on the accuracy and optimism of management’s forecasting earning.
    Keywords: cost complexity, information systems complexity, accuracyof forecasting earning, optimismof forecasting earning
  • Page 56
    Continuous auditing is a concept that refers to the more frequent audit reports, and by
    using new technologies tries to push audit process toward more automation and exception reporting. The implementation of this system definitely needs a lot of variables.
    The aim of this study is to identify and ranking the factors affecting the implementation
    of continuous auditing in internal audit department. This research is theoretical fundamental and descriptive survey. By review existing literature and theoretical
    foundation of continuous auditing, 421 general factors were identified and these factors
    due to the similarities, overlaps and relation with each other, summarized in 50 main
    variables and were classified in 7 groups. The hypothesis of the research were suggested
    based on these 7 groups and according to the literature. Through the interviews with
    expert audits, the relation between these factors and implementation of continuous
    auditing was examined. Data were analyzed through TOPSIS technique and the factors
    were ranked. The results showed that 48 variables have a strong relation with the
    implementation of continuous auditing and staff’s competence, achieved the highest
    rating among these factors. The relation between outsourcing and increased corporate
    social responsibility with the implementation of continuous auditing system were not
    confirmed.
    Keywords: Continuous Auditing, Implementation, Ranking, TOPSIS technique
  • Page 74
    This research examines the relationship between social and human directorial capital of CEO and board of directors with corporate 's information disclosure quality. Human capital
    consists of education and work experience and social capital is a measure of the director's external network. Also we use the approach suggested by Kim and Verrechia (2001) as our measure of the disclosure quality. For examining the hypotheses given by 82 companies for the years 1388, 1390 and 1392 were collected.. This research includes two distinct models. The first one is designed to investigate the relationship between human and social capital with disclosure quality and the second one is designed to compare the impact of human and social on disclosure quality between insiders and outsiders. The results of the first model show that only education is positively related to
    disclosure quality while there is no significant relationship between work experience and networking with disclosure quality. Also the results of model number two indicate no
    significant difference in the impact of human and social capital on disclosure quality between insiders and outsiders.
    Keywords: Directorial capital, Disclosure quality, Corporate Governance
  • Page 88
    This study attempts to calculate and compare the cost of services provided in the non-governmental and governmental health care bases under Qom health center in the year of 2013 in order that present an accurate financial assessment of effectiveness of
    outsourcing based on ABC system. This study is a practical research done by descriptive-analytic method in a periodical and retrospective form. The results of the study show that cost (based on ABC method) of each services on the health care service in government sector is more than non-governmental sector. Also number of services in
    nongovernmental sectors is more than government sectors. So due to low cost nongovernmental health care services and increasing services offered by them, Outsourcing benefits to the Qom University of Medical Sciences. Researcher suggests to Director of University investigate outsourcing of other governmental health service providers to nongovernmental sectors or decreasing the kind of services that provided by them.
    Keywords: Out sourcing, Service cost, Health Services, Activity based Costing
  • Page 108

    This study aims to examine the mediating effect of costs of research and development disclosure on the relationship between product market competition and stock returns of listed companies on Tehran Stock Exchange. We collected data from financial statements and the reports of the company’s board of directors a sample of 97 listed companies during 1389-1393. We used an adjusted Check List for measuring R&D, and adjusted Lerner Index was utilized for measuring product market competition. The results indicate that product market competition is associated with research and development disclosure. In addition, the findings show that product market competition is significantly related to stock returns. More importantly, the finding shows the cost of research and development disclosure (R&D) has mediating effect on the relationship between research and development disclosure and stock returns. This finding means that the more product market competition, however, disclose the cost of research and development (R&D) and return on equity will be more. Furthermore, the disclosure of the cost of research and development (R&D) is significantly and positively associated with stock returns.

    Keywords: The effect of mediation, the disclosure of the cost of research, development (R, D), product market competition, efficiency of stock
  • Page 128
    In this study, the effect of business group membership on the relationship between determinants of Earning’s Quality (including earning nature, predictability, persistence, and auditing quality) and the Earning’s Quality was studied. In order to test the proposed hypothesis in this regard, the financial data from listed companies in Tehran Stock Exchange were collected and used. Two different samples (one sample of the group
    members companies and another one of independent companies) of the listed companies in Tehran Stock Exchange for the years from 2007 to 2012 were selected and the related data were processed by the Excel and Eveiws software. To test the hypotheses, the technique of multiple regressions was used and model’s statistics were estimated for both samples, then using the T-test the results were compared for two above-mentioned samples. In this study which was conducted as the first study in this regard in Iran, assessing the role of the determinants of the earning quality in business groups companies compared to independent companies counterparts reveals useful information for managers, investors and users of financial statements to be laid.
    Keywords: business group membership, earning's quality, persistence, predictability, earning nature, auditing quality
  • Page 142

    The main goal of this study is the statement of the relationship between audit quality and auditor specialization on earnings management in listed Companies of Tehran stock exchange. In other words, this study has tried to answer the question whether high-quality audit and auditor specialization in firms accepted in the Tehran Stock Exchange shows or not shows the low earnings management company?
    To answer the question in this study, have been investigated 77 companies adopted the Tehran Stock Exchange in the period 2008 to 2012. In this study, for evaluation of the variable earnings management have been used model Adjusted Jones (1995) and for evaluation of the variable audit quality have been used criteria for auditor size, auditor tenure and auditor specialization. Research to test regression model and determining factor. It is worth mentioning has been used panel data to Analysis Models.
    The result showed that overall audit quality on earnings management is effective and enhancing audit quality has been prevented earnings management by clients.
    Furthermore, the component auditor size and auditor tenure on earnings management are considered, and it reduced. Also, the results showed that there is no significant relationship between auditor specialization and earnings management.

    Keywords: holdings, Stock returns, Profitability