فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نقش شبکه های اجتماعی در تشخیص فرصت های کارآفرینی
    قنبر محمدی الیاسی*، ندا رکنی، سید کمیل طیبی صفحه 1
    اهمیت شبکه های اجتماعی هر روز بیش تر به عنوان یک عنصر کلیدی در فعالیت های کارآفرینی آشکار می شود، آن ها پایه ای برای انسجام اجتماعی به وجود می آورند و تبادل منابع و اطلاعات را آسان می کنند. هدف اصلی در این تحقیق شناسایی نقش شبکه های اجتماعی کارآفرینان در تشخیص فرصت کارآفرینی است. به این منظور شبکه ی اجتماعی با چهار بعد شامل: ساختار روابط اجتماعی، منابع اجتماعی اطلاعات، محتوای روابط اجتماعی و شیوه های انتقال اطلاعات به عنوان متغیرهای مستقل و متغیر تشخیص فرصت با دو بعد شامل: تعداد و تنوع فرصت ها به عنوان متغیر وابسته بررسی شده اند. در این تحقیق نقش متغیر های بیان شده بر تشخیص فرصت کارآفرینی در بین 101 نفر از134 نفر از کارآفرینان مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران با روش پیمایشی آزمون شد. نتایج تحقیق نشان می دهد شبکه ی اجتماعی کارآفرینان با تشخیص فرصت ها رابطه ی مثبت دارد و از بین ابعاد شبکه ی اجتماعی، محتوای روابط اجتماعی بیش ترین اثرگذاری را بر تشخیص فرصت کارآفرینی دارد.
    کلیدواژگان: منابع اجتماعی اطلاعات، شبکه ی اجتماعی، تشخیص فرصت، ساختار روابط اجتماعی، شیوه های انتقال اطلاعات
  • سید رضاسیدجوادین، عباس احمدی، داتیس خواجه ئیان* صفحه 27
    این مقاله از میان ابعاد مدیریت دانش، دو بعد ایجاد دانش و انتقال دانش را به عنوان متغیرهای وابسته در نظر گرفته و تلاش دارد عوامل اثرگذار در اجرای موفق این دو بعد مدیریت دانش در شرکت های کوچک انفورماتیک را شناسایی کند. جامعه ی آماری این تحقیق 48 شرکت از شرکت های عضو انجمن انفورماتیک ایران بوده و نمونه ی آماری تحقیق شامل 27 شرکت است. از این رو با طرح 17 فرضیه و استفاده از ابزار پرسش نامه و اجرای آزمون هم بستگی، رابطه ی میان هر یک از متغیرهای سازمانی را با این دو بعد اندازه گیری کرده است. متغیرهای 8گانه عبارتند از فرهنگ اشتراک دانش، فردگرایی، مستندسازی دانش، شبکه ی ارتباط های سازمانی، ابزارهای فناوری اطلاعات، دانش کارکنان از فناوری اطلاعات، نظام جبران خدمت های گروهی و نظام آموزش سازمان. نتایج تایید کرد که فردگرایی اثرگذاری منفی روی انتقال دانش دارد. اثرگذاری مثبت دانش کارکنان از فناوری اطلاعات بر بعد انتقال دانش و رابطه ی مثبت جریان ارتباط های غیرمتمرکز سازمانی بر هیچ یک از دو بعد تایید نشد.
    کلیدواژگان: شرکت های کوچک، کارآفرینی، انتقال دانش، مدیریت دانش، شرکت های انفورماتیک
  • سعید جعفری مقدم*، آرزو سادات فخارزاده صفحه 47
    در این مقاله با استفاده از روش تحلیل محتوا، میزان توجه به نگرش کارآفرینانه در ابعاد شناختی، نگرشی و عاطفی در کتاب های فارسی دبستان، بررسی می شود. بدین منظور کل کتابهای فارسی (کتاب های بخوانیم و بنویسیم) پنج پایه دبستان در سال تحصیلی 1388-1389 به کمک جدول تحلیل محتوا بررسی شد. برای تهیه ی جدول تحلیل محتوا، نگرش کارآفرینانه با کمک الگوهای موجود و به ویژه با تاکید بر الگوی رابینسون، به شاخص های: تشخیص و بهره برداری از فرصت، کنترل ادراک شخصی، عزت نفس، میل به موفقیت، خلاقیت و نوآوری تجزیه شد. نتایج نهایی بیان گر آن است که 8/24% از کل کتاب های بخوانیم و نیز 9/54 % از کل کتاب های بنویسیم (شامل کل متون، پرسش و تصویرهای موجود در کتاب) به شاخص های نگرش کارآفرینانه توجه کرده اند. از سوی دیگر نتایج تحقیق نمایان گر آن بود که از مجموعه ی ابعاد بررسی شده ی نگرش کارآفرینانه در کلیه ی کتابها، خلاقیت و نوآوری از بیش ترین و تشخیص فرصت از کم ترین فراوانی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: کتاب فارسی، نگرش کارآفرینانه، تحلیل محتوا، دوره ی ابتدایی
  • عبدالوهاب پورقاز، یحیی کاظمی، امین محمدی * صفحه 67
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی شیوه های تفکر با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در مدیران مدارس بوده و حجم نمونه آماری 107 نفر از مدیران مدارس مقاطع سه گانه شهر بیرجند (146) است، که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در این پژوهش، ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه ی شیوه های تفکر استرنبرگ- واگنر و پرسشنامه-ی سنجش ویژگی های شخصیتی کارآفرینی بود. داده های پژوهش با استفاده از ضریب هم بستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که شیوه تفکر غالب در میان مدیران، تفکر برون نگر می باشد. در بین ویژگی های شخصیتی کارآفرینی نیز، ویژگی توفیق طلبی بالاترین میانگین را به خود اختصاص داده است. تحلیل استنباطی داده ها نشان می دهد که بین شیوه های تفکر قضایی، آزاداندیش و برون نگر با خلاقیت و خطر پذیری مدیران مدارس رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد؛ هم چنین بین شیوه تفکر درون نگر با استقلال طلبی مدیران مدارس رابطه معناداری و مثبتی مشاهده شد. همه ی شیوه های تفکر بجز تفکر درون نگر با توفیق طلبی مدیران مدارس رابطه مثبت و معناداری داشتند. یافته های پژوهش هم چنین نشان دادکه بین شیوه های تفکر قضایی، آزاداندیش، اجرایی و برون نگر با مرکز کنترل درونی مدیران مدارس؛ و بین شیوه های تفکر قضایی و آزاداندیش با تحمل ابهام مدیران مدارس رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد
    کلیدواژگان: کارآفرینی، ویژگی های شخصیتی، مدیران مدارس، شیوه های تفکر
  • سید مصطفی شریف، عبدالرسول جمشیدیان، حمید رحیمی*، ناهید نادری صفحه 87
    هدف این مقاله تحلیل وضعیت آموزش کارآفرینی درآموزش عالی ایران است. سوال های تحقیق با در نظرگرفتن الگوهای برنامه ی درسی آموزش های کارآفرینی (هدف ها، محتوا، راهبردها و روش ها) تدوین و بررسی شده است. در این تحقیق از طرح پیمایشی استفاده شده و جامعه ی آماری این پژوهش را کارآفرینان و مدیران کارآفرین، متخصصان برنامه ی درسی و مدیریت آموزشی تشکیل می دهند. نمونه ی آماری پژوهش بخشی از جمعیت کارآفرینان، مدیران کارآفرین، متخصصان برنامه ی درسی و مدیریت آموزشی در سطح کشور هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند، 65 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های مورد نیاز پژوهش با سه ابزار، اسناد و مدارک، پرسش نامه و فرمت مصاحبه ی نیمه سازمان یافته ی اکتشافی محقق ساخته گردآوری شد. ضریب پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ 95/0 به دست آمد. روایی صوری و محتوایی به وسیله ی متخصصان و کارشناسان برنامه ریزی درسی و مدیریت آموزشی تایید شده و تجزیه و تحلیل داده ها در سطح استنباطی انجام شد. یافته ها نشان داد t مشاهده شده از مقدار بحرانی جدول در سطح خطای 5 درصد بزرگ تر است. بنابراین از نظر پاسخ گویان هدف ها، محتوا، راهبردهای یاددهی و یادگیری، شیوه های مدیریت و نظارت و ارزش یابی آموزش کارآفرینی باید بیش از سطح متوسط در آموزش کارآفرینی مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هدف گذاری، راهبردهای یاددهی و یادگیری، الگوهای برنامه ی درسی کارآفرینی، آموزش عالی، آموزش کارآفرینی
  • امیر علم بیگی*، ایرج ملک محمدی، بهروز زارعی، علی اسدی صفحه 107
    هدف مقاله حاضر شناسایی نقش ترجمان دانش در شکل گیری ابعاد تحقیق و توسعه کارآفرینانه به عنوان یکی از شاخص های مهم موفقیت انتقال فناوری بود. تحقیق به روش تحلیل همبستگی و از نوع تحلیل ماتریس کوواریانس - واریانس انجام شد. جامعه آماری شامل 2768 نفر از اعضای هیات علمی و محققان مراکز و ایستگاه های تحقیقاتی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بود که برای نمونه گیری از هر منطقه جغرافیایی کشور یک استان به تصادف انتخاب و از بین آن ها به صورت تصادفی و با رعایت انتساب متناسب 320نفرانتخاب شدند. برای سنجش روایی آن از روش روایی تشخیصی با استفاده از شاخص AVE استفاده شد که حداقل آن 81/0محاسبه گردید که بیش تر از مقدار قابل قبول 5/0 است. برای تعیین پایایی از روش پایایی ترکیبی(CR) استفاده شد که حداقل مقدار آن 85/0 محاسبه شد که بالاتر از مقدار قابل قبول 6/0 است. مقدار آلفای 82/0 برای ابزار تحقیق نیز حاکی از پایایی آن بود. برای آزمون فرضیات از الگوی یابی معادلات ساختاری بهره گرفته شد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که در بین ابعاد ترجمان دانش، دانش محققان درباره«توان بالقوه پذیرندگان فناوری» بیش ترین نقش را در شکل گیری آن دارد. از بین ابعاد ترجمان دانش «آگاهی محققان از محیط» با 40/0 بیش ترین اثر و در رتبه های بعدی «مستند سازی دانش» با 3/0 و «آگاهی درباره توان بالقوه پذیرندگان فناوری» با 11/0، نقش معنی داری را در شکل گیری تحقیق و توسعه کارآفرینانه و انتقال موثر فناوری کشاورزی دارند
    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، تحقیق و توسعه کارآفرینانه، ترجمان دانش، الگویابی معادلات ساختاری
  • امین رضا کمالیان، امیر فاضل * صفحه 127
    امروزه شواهد جدید این نکته را بیان می دارند که شخصیت و هوش هیجانی در منشا کارآفرینی نقش مهمی را ایفا می کنند، اما تاکنون تلاش های اندکی برای اثبات این موضوع انجام شده است. از این نظر این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و میزان کارآفرینی و هم چنین مقایسه ی هوش هیجانی از منظر میزان کارآفرینی در بین دانشجویان انجام شده و جامعه ی آماری تحقیق شامل تمام دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده و تعداد 284 نفر از دانشجویان، به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. سنجش هوش هیجانی براساس پنج بعد الگوی هوش هیجانی گلمن، یعنی خودآگاهی، خود تنظیمی، خودانگیزشی، هم دلی و مهارت های اجتماعی انجام شده است. هم چنین برای سنجش میزان کارآفرینی دانشجویان، از پرسش نامه ی اسکاربوروف و زیمرر (1990) استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان دادکه بین هوش هیجانی و کارآفرینی رابطه ی همبستگی مثبت وجود دارد. هم چنین وضعیت هوش هیجانی بسته به میزان کارآفرینی دانشجویان متفاوت بوده و هرچه که دانشجویان از نظر کارآفرینی در وضعیت بهتری قرار داشته باشند، از هوش هیجانی بالاتری نیز برخوردار خواهند بود. لازم به یادآوری است این تفاوت به جز در بعد خودآگاهی در تمام ابعاد هوش هیجانی نمود دارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، میزان کارآفرینی، ابعاد هوش هیجانی، هوش هیجانی
  • کامبیز طالبی، هادی ثنایی پور*، ناصر حیدری صفحه 147
    مقاله مستخرج از این تحقیق ناظر بر پژوهش های غیرآزمایشی و از نوع الگویابی معادله های ساختاری بوده و هدف آن تبیین نقش خدمت های پارک های علم و فناوری در رشد شرکت های فناورانه محور است. جامعه ی آماری شامل 104 شرکت از شرکت های فناورانه محور مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران بوده و برای نمونه گیری از دو روش طبقه ای و دومرحله ای(62=n) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین خدمات ارایه شده به شرکت ها و رشد آن ها رابطه علی به میزان 71% وجود دارد. مولفه های استقرار، خدمات مشاوره ای، مزایای حضور و امکانات زیر ساختی از مولفه های اصلی خدمات پارک های علم و فناوری است که مولفه استقرار با ضریب 73% بیش ترین رابطه را با متغیر خدمات پارک ها دارد. هم چنین رشد شرکت های فناورانه را نیز می توان از تغییرات میزان فروش، سودآوری و اشتغال اندازه گیری کرد که مولفه اشتغال با ضریب 58% بیش ترین رابطه را با متغیر رشد شرکت ها دارد. بهبود خدمات رسانی در پارک ها نظیر افزایش کیفی و کمی امکانات و خدمات پارک ها، تقویت منابع، زیر ساخت ها، تشکیلات مناسب و ساختار حمایتی منسجم پارک های فناوری و در نهایت مشاوره های تخصصی خصوصا در زمینه های مدیریتی و بازاریابی از جمله پیشنهادات کاربردی این مطالعه برای رشد شرکت های جدید فناورانه محور است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی دانش بنیان، شرکت های جدید فناورانه محور، رشد، الگوی معادلات ساختاری، پارک های علم و فناوری
  • مهدی زیودار*، امیر محمد قاسمی صفحه 167
    عوامل تسهیل گر در راه اندازی کسب وکار، ضمن تقویت احتمال راه اندازی کسب وکار، بر موفقیت کارآفرین در راه اندازی کسب وکار اثرگذارده و دست یابی به نتایج مثبت را نیز برای وی سرعت می دهد. در یک دسته بندی جامع، این عوامل به دو مجموعه ی شرایط چارچوب کارآفرینانه و شرایط کارآفرین تقسیم بندی می شوند. براساس الگوی مفهومی دیده بان جهانی کارآفرینی، شرایط چارچوب کارآفرینانه عواملی هستند که به ایجاد کسب وکارهای جدید کمک می کنند. از طرفی، شرایط کارآفرین مشتمل بر عواملی است که مختص کارآفرین بوده و مانند اهرم های محرک، انگیزه و توان مندی لازم را در راه اندازی موفقیت آمیز کسب وکار برای وی فراهم می کند. در این مقاله، عوامل یادشده به همراه عوامل زیرمجموعه ی آن ها به تفصیل بررسی شده و آن گاه با استفاده از روش مقدار ترکیبی قضاوت ها در محیط فازی اولویت بندی می شوند. این تحقیق با توجه به هدف، از نوع پژوهش های کاربردی و بر مبنای طرح، از نوع پژوهش های توصیفی- پیمایشی است. هم چنین جامعه ی تحقیق، کارآفرینان و موسسان کسب وکارهای کوچک و متوسط واقع در شهرک صنعتی استان سیستان و بلوچستان است. نتایج تحلیل های انجام شده بر روی نظریه های نمونه ای به حجم 20 نفر از کارآفرینان، ضمن اولویت بندی عوامل در هر مجموعه، به طور کلی، نشان دهنده ی ارجحیت شرایط چارچوب کارآفرینانه بر شرایط کارآفرین است.
    کلیدواژگان: روش مقدار ترکیبی قضاوت ها در محیط فازی، کسب وکار کوچک و متوسط، کارآفرین، عوامل تسهیل گر
  • پیمان اخوان، مصطفی جعفری، حمیدرضا ضرغامی*، ناصر عسگری صفحه 187
    نوآوری نظام یافته (TRIZ) یکی از روش های حل ابداعی مساله بوده و توسط گنریش آلتشولر روسی با هدف بهبود و سرعت بخشی به کار نوآوران پایه گذاری شده است. یکی از ابزارهای نوآوری نظام یافته چهل اصل ابداعی آن بوده و از تجزیه وتحلیل هزاران سند ثبت اختراع توسط آلتشولر به دست آمده است. هدف این تحقیق بررسی میزان کاربرد آگاهانه و ناخودآگاه پژوهش گران و نوآوران از اصول چهل گانه ی TRIZ است. بدین منظور پس از بررسی ادبیات موضوع، با استفاده از مراجع موجود، پرسش نامه ای به منظور سنجش میزان استفاده ی پژوهش گران پژوهش کده ی پردازش هوش مند علایم، از اصول ابداعی TRIZ طراحی شد. روش این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و در انتخاب نمونه نیز از روش تصادفی ساده استفاده شده است. پرسش نامه ها به وسیله ی نرم افزار اس پی اس اس و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که بیش تر پژوهش گران به طور ناخودآگاه از اصول چهل گانه ی TRIZ در انجام طرح های نوآورانه استفاده کرده اند. هم چنین نتایج نشان می دهند که TRIZ در خلاصه سازی و جمع بندی نتایج نوآوری های گذشته و سرعت دادن در روند نوآوری پژوهش گران قابلیت بالایی دارد. در پایان براساس نتایج تحقیق، راه کارهایی مبتنی بر TRIZ، برای سرعت دادن به روند نوآوری در پژوهش کده ی جامعه ی هدف و سایر مراکز مشابه ارایه شده است.
    کلیدواژگان: نوآوری نظام یافته، پژوهش گران، پژوهش کده ی پردازش هوش مند علایم، اصول ابداعی TRIZ، اصول چهل گانه TRIZ
|
  • The Role of Social Networks in Recognizing Entrepreneurial Opportunities
    Ghanbar Mohammadi Elyasi*, Neda Rokni, Seyed Komail Tayebi Page 1
    The significance of social networks as a key element in entrepreneurial activity becomes more evident. Social networks constitute a basis for social coherence and facilitate the flow of resources and information. The main propose of this paper is to identify the role of social network of entrepreneurs in entrepreneurial opportunity recognition. To this end, a social network, as an independent variable, consists of four dimensions (structure of social relations, social sources of information, content of social relations, and methods of information transfer) and opportunity recognition as the dependent variable has two dimentions (the number and the diversity of opportunities recognized). In this article the role of social network and its dimensions in entrepreneurial opportunity recognition is examined via a survey study among 101 entrepreneurs located in the science parks in the City of Tehran. The results indicate that the entrepreneurs, social network has a positive relationship with opportunity recognition and from among the dimensions of social network, the content of social relations has the most positive effect on entrepreneurial opportunity recognition.
    Keywords: Opportunity Recognition, Social Network, Structure of Social Relations, Social Sources of information, Methods of Information Transfer
  • Seyed Reza Seyed Javadin, Abbas Ahmadi, Datis Khajeheian* Page 27
    This paper studies the two dimensions of knowledge management, namely: knowledge creation and knowledge transfer as dependent variables aimed at introducing effective factors towards their successful implementation in informatics small firms. Thus seventeen hypotheses and a test of their correlation measured the relationship between independent variables and the two dimensions. A questionnaire was used for data gathering from 27 informatics small firms. The independent variables included: culture of knowledge sharing, individualism, knowledge documentation, organizational communication network, IT tools, IT knowledge, rewarding system, and organizational education system. The results show that individualism has a negative effect on knowledge transfer. The positive effect of IT knowledge on knowledge transfer was not confirmed, nor did the positive relationship of communication network on either the knowledge creation or knowledge transfer.
    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Transfer, Informatics Small Firms, SMEs, Entrepreneurial Firms
  • Saeed Jafari Moghadam*, Arezousadat Fakharzadeh Page 47
    Farsi books are one of the most important tools for teaching and entrepreneurial attitude to children at primary schools. This paper reviews the rate of attention to entrepreneurial attitude based on cognitive, affective and behavioral dimensions by content analysis method. The results of the research revealed that: first 24.8 percent of all Bekhanim (Reading) books and then 54.9 percent of all Benevisim (Writing) books (comprising all of texts, questions and pictures of these books) pay attention to entrepreneurial attitude factors.Frequency of creativity is the most and frequency of opportunity exploitation is the least in all the books reviewed as multi-faceted dimensions of entrepreneurial attitude (comprising: creativity, opportunity exploitation, need to achievement, locus of control and self-respect). Accordingly the third level books and the first level books have the most and the least frequencies from among the entrepreneurial attitude dimensions. Furthermore, for purposes of attitude dimensions, affective dimension in Bekhanim books and behavioral dimension in Benevisim books has the most frequency and finally cognitive dimension has the least frequency in all of the books.
    Keywords: Entrepreneurial Attitude, Content Analysis, Farsi Text Books, Primary Level
  • Abdolvahab Pourghaz, Yahya Kazemi, Amin Mohammadi* Page 67
    This study was conducted to determine the relationship between thinking styles and entrepreneurship personality characteristics of schools principals in Birjand. Participants were selected from among 107 schools principals via a stratified random sampling. The tools used were thinking styles based on the Sternberg-Wagner scale and entrepreneurship personality characteristics. Results were analyzed by using Pearson Correlation coefficient and multiple regressions. It was revealed that the external thinking was the prevailing thinking style and also need for achievement characteristic proved to be higher than the other entrepreneurship characteristics among the schools principals. The results also showed that judicial, liberal and external thinking styles had a significant and positive relationship with creativity and risk-taking characteristics of schools principals: Accordingly there was a significant positive relationship between the internal thinking styles with the need for independence. All the thinking styles had a significant and positive relationship with the need for achievement except the internal thinking style. The findings also showed that there was a significant and positive relationship between the judicial, liberal, executive and external thinking styles with the internal focus of control, as well as between the judicial and liberal thinking styles with tolerance for ambiguity on the part1 of schools principals.
    Keywords: Thinking Styles, Entrepreneurship, Personality Characteristics, Schools Principals
  • Mostafa Sharif, Rasul Jamshidian, Hamid Rahimi*, Nahid Naderi Page 87
    The purpose of this research was to analyse the entrepreneurship education status in the Iranian higher education system. The research questions were based on entrepreneurship education curriculum models (objectives, contents, strategies and methods). The research method was a descriptive-survey type. The statistical population consisted of entrepreneurs, entrepreneur managers, curriculum and educational management experts, out of which 65 members were chosen as the sample. The information gathering tools were documents, entrepreneurship questionnaires and interview formats. The content questionnaire validity was confirmed by the curriculum and educational management experts. The questionnaire reliability coefficients used the Cronbach Alpha Coefficient which obtained 0.95. The collected data was analyzed through descriptive statistics and inferential statistics. The research findings showed that the observed t is bigger than the critical table amount (p>0.05). From the respondents, viewpoint, the objectives, contents, teaching and learning strategies, management and supervision styles, evaluation techniques should be contemplated more than the average level.
    Keywords: Entrepreneurship Education, Entrepreneurship Curriculum Models, Goal, Setting, Strategies of Teaching, Learning, Higher Education
  • Amir Alambeigi*, Eiraj Malak Mohammadi, Behrouz Zareie, Ali Asadi Page 107
    The aim of this research is to identify the role of knowledge translation in entrepreneurial research and development as a technology transfer success index. It was implemented as a correlation research by using a casual model. The statistical population of the study consisted of 2768 agricultural research specialists in Iran, One out of each six regional groups of provinces was randomly selected and 320 researchers were randomly chosen from among the six provinces based on Cochran’s sampling methodology. The research instrument consisted of Likert Scale for latent variables measurement. The validity of the questionnaire was analyzed by using the Average Variance Extracted (AVE) as a method of discriminate validity (calculated amounts were above 0.6). Also the composite reliability coefficients were calculated for the questionnaire (calculated amounts were above 0.5). The value of 0.82 was computed for questionnaire alpha. Structural equation modeling was employed. The findings from among the knowledge translation factors demonstrate that knowledge about Adapters, potential is the most influential factor compared to other dimensions. Further, the knowledge about environmental practice with 0.40 coefficient has the most effect on entrepreneurial R&D. this amount for knowledge documentation is 0.30, and for knowledge about adaptors potential is 0.11. By and large, KT has a considerable effect on entrepreneurial R&D formation.
    Keywords: Knowledge Translation, Research, Development (R, D), Entrepreneurship, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Amin Reza Kamalian, Amir Fazel* Page 127
    Today, emerging evidence suggests that personality has a role to play in the origins of entrepreneurship, but little effort has been made to prove this subject so far. Therefore we review the relationship between emotional intelligence and entrepreneurial level in this study and compare the amount of emotional intelligence from the perspective of entrepreneurship among students. The statistical research population constitutes all students of the University of Sistan and Baluchestan, out of which 284 students are selected as the statistical sample. Measurement is based on the five levels of the Goleman emotional intelligence model, namely: self-awareness, self-regulation, self-motivation, empathy and social skills. Accordingly, the measurement of entrepreneurship students is based on Scarborough and Zimmerer questionnaire (1990). The results of this study show that the relationship between emotional intelligence and entrepreneurship is a positive correlation. Also the status of emotional intelligence, depending on the level of entrepreneurship among students, is different, and the more entrepreneurial the students are, the higher the degree of emotional intelligence is, such differences exist in all dimensions of emotional intelligence except self-awareness.
    Keywords: Emotional Intelligence, Entrepreneurship, Dimensions of Emotional Intelligence, Entrepreneurial level
  • Kambiz Talebi, Hadi Sanaee Pour*, Naser Heidari Page 147
    This research is one the non-experimental researches that originated from a structural equation model. The purpose of this research is to explain the role of science & technology parks in the growth of new technology-based firms (NTBF’s). In this research, we have explained the factors that can influence the growth of new technology based firm (NTBFs) and have then demonstrated a conceptual model by using Structural Equation Model. The total population of the firms located in science parks is 104 and samples were gained via random sampling and two-stage stratified sampling (N=62). Our findings show that there is a causal relationship between the science park’s facilitates and firm's growth for about %71. Also, other main variables available at the parks are consulting services. The growth has been analyzed via changes in sales, profitability and employment. At the end of this article, we have presented suggestions in order to improve a science park’s services and NTBFs, growth such as: the quality and quantity of facilities and services in science parks, resources and more supportive plans for SME’s and NTBFs, more efficient establishments and supportive structures, and eventually, specialized consultancy in the areas of management and marketing.
    Keywords: Science, Technology Parks, Academic Entrepreneurship, Growth, New Technology Based Firms (NTBFs), Structural Equation Model
  • Mehdi Zivdar * Page 167
    Reference to the conceptual model of Global Entrepreneurship Monitor (GEM) and a review of the wide-ranging literatures to be analyzed as entrepreneur-supporting variables in establishing SMEs will lead to key factors which are called SMEs establishment facilitating factors as discussed in this paper. Besides increasing the possibility of SMEs establishment, these factors affect an entrepreneur's success towards accomplishment of this goal and accelerate gaining access to positive outcomes. In a major categorization, such factors have been classified into two sets of entrepreneurial framework conditions and entrepreneur's conditions. Based on the conceptual model of GEM, the entrepreneurial framework conditions consist of factors which will facilitate SMEs. Establishment accordingly, the entrepreneur's conditions, are as stimulating levers, will provide motivation and capability of successful establishment of new SMEs by entrepreneurs. In this paper, such factors and their subordinates have been comprehensively discussed and are then prioritized by using the synthetic value of fuzzy judgments method. The target group is made up of a sample of 20 entrepreneurs and founders of SMEs in the Sistan and Baluchestan Province whereby the factors in each set, have been prioritized and, on average, reflect the precedence of entrepreneurial framework conditions over the entrepreneur's conditions.
    Keywords: Entrepreneur, SME, Facilitating Factors, Synthetic Value of Fuzzy Judgments Method
  • Peyman Akhavan, Mostafa Jafari, Hamid Reza Zarghami*, Nasser Asgari Page 187
    Systematic innovation (TRIZ) is a creative problem-solving technique that has been first introduced by Genrich Altshuller. TRIZ has been developed to aid inventors to accelerate innovations. Substantial researches have been done for recognizing, developing and using TRIZ in different fields. Fourty inventive principles have been summarized by analyzing thousands of patents by Altshuller.The goal of this paper is to evaluate the rate of application of “Fourty inventive principles” by inventors. For this purpose, a questionnaire based on the fourty inventive principles was generated based on the literature review. The questionnaire answers were analyzed through descriptive and survey statistics by using SPSS software. This analysis shows that most researchers apply the TRIZ inventive principle unknowingly. At the end of this paper, we have presented some suggestions for accelerating innovation in RCISP and similar institutes based on our surveys.
    Keywords: Systematic Innovation, TRIZ, Forty Inventive Principles, Researchers, Research Center of Intelligent Signal Processing