فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد مدهوشی*، عبدالرحیم ساداتی صفحه 7
    هدف این پژوهش بررسی اثرگذاری فرایندهای مدیریت دانش بر کارآفرینی سازمانی است، تا از این رهیافت جایگاه کارآفرینی در طراحی الگوی مدیریت دانش برای سازمان-هایی که قصد ورود به این حوزه را دارند، مشخص شود. برای این پژوهش، از پرسش نامه ی طیف لیکرت استفاده شد، که پس از نمونه گیری تصادفی، تعداد 213 عنوان کسب وکار کوچک و متوسط شهرک های صنعتی شرق مازندران بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS16 و LISREL8.5 انجام شده است. پایایی سازه با ضریب آلفای کرونباخ برابر 0.939 و روایی آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که تسهیم دانش به صورت مستقیم (0.46) و غیرمستقیم (0.38) و به کارگیری دانش به صورت مستقیم (0.59) بر روی فرایند کارآفرینی سازمانی اثرگذاری معناداری دارند. اما اثرگذاری مستقیم گردآوری دانش تایید نشد. از سوی دیگر، اثرگذاری غبرمستقیم گردآوری دانش بر کارآفرینی سازمانی با تسهیم (0.15) و به کارگیری دانش (0.12) تایید شد
    کلیدواژگان: کسب وکارهای کوچک و متوسط، مدیریت دانش، کارآفرینی سازمانی
  • محمد جواد ناییجی، منصوره عباسعلی زاده * صفحه 27
    هدف این تحقیق، مطالعه ی رابطه ی هوش فرهنگی با ویژگی های کارآفرینانه ی مدیران سازمان های غیردولتی است. تحقیق از نظر هدف، کاربردی بوده و روش تحقیق از نوع هم بستگی می باشد. داده های تحقیق، از اعضای هیات موسس سازمان های غیرانتفاعی در استان تهران (244 نفر) که حداقل 3 سال سابقه ی تعامل های فرهنگی را داشته اند، با دو پرسش نامه ی جداگانه برای سنجش هوش فرهنگی و ویژگی های کارآفرینان گردآوری شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد، رابطه ی عمیقی میان الگوی چهارعاملی هوش فرهنگی و هر یک از ویژگی های کارآفرینان وجود دارد. هم چنین از میان چهار بعد هوش فرهنگی، ابعاد رفتاری و شناختی در سطح 01/0 با کارآفرینی رابطه علی نشان دادند. بنابراین تقویت هوش فرهنگی رفتاری و شناختی می تواند به طور مستقیم بر افزایش کارآفرینی سازمانی اثرگذار باشد. این یافته ها بیان گر این است که هوش فرهنگی را می توان به عنوان یک عامل حیاتی موفقیت برای اداره کنندگان سازمان های غیردولتی به حساب آورد. نتایج این تحقیق می تواند در شناسایی ویژگی های موردنیاز برای افرادی که در تعامل های چندفرهنگی درگیر هستند، به کار گرفته شود و ایده ی جدیدی برای مطالعه های دانشگاهی و تجربه های عملی در حوزه ی فرهنگ مطرح کند.
    کلیدواژگان: سازمان های غیرانتفاعی، هوش فرهنگی، ویژگی های کارآفرینانه، محیط های کاری چند فرهنگی
  • محمدرضا زالی* صفحه 45
    هدف این مقاله، تبیین نظریه ی«رهبری وضعی کارآفرینانه» براساس روش نظریه پردازی (تحقیق) روایتی و فرا تحلیلی و ارایه ی چارچوب اقتضایی برای بررسی رابطه ی بین رهبری کارآفرینانه و آمادگی سازمان برای کارآفرینی است. در این نظریه ی جدید با پیروی از منطق نظریه ی رهبری وضعی مراوده ای و تحول آفرین، متناسب با سطوح چهارگانه ی آمادگی کارآفرینی سازمانی چهار نوع راهبرد رهبری کارآفرینانه (برگرفته شده از الگوی توصیفی ترنبری) با ماهیت وضعی مطرح می شود: هنگامی که سطح آمادگی کارآفرینی سازمانی پایین (OER1) است، راهبرد رهبری شتاب گری اثربخش خواهد بود. اما زمانی که سطح آمادگی کارآفرینانه ی سازمانی زیر متوسط (OER2) و یا بالای متوسط (OER3) است، به ترتیب به کارگیری راهبردهای رهبری کاوشگری و جست وجوگری اثربخش می باشد. اما در صورتی که آمادگی کارآفرینی سازمانی در بالاترین سطح (OER4) قرار دارد، به کارگیری راهبرد رهبری تلفیق گری، اثربخش است. بنابراین رهبران کارآفرین نه تنها تسهیل گر فرایند شناسایی فرصت های بیرونی و یا مزیت های داخلی سازمان/ شرکت هستند، بلکه به طور مستقیم نیز در این فرایند نقش فعالی ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: رهبری شتاب گری، رهبری تلفیق گری، رهبری جست وجوگری، رهبری کاوشگری، آمادگی کارآفرینی سازمانی
  • مهری اسدی*، سیدمصطفی رضوی، مقصود فراستخواه صفحه 65
    یکی از اقدام های اثرگذار برای رفع معضلات اجتماعی و از جمله کودکان خیابانی، به کارگیری فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی در جامعه است. برای این که بتوان زمینه ی کارآفرینی اجتماعی را در جامعه ایجاد کرد و سپس بر مبنای آن به حل این معضل اجتماعی پرداخت، نیاز به الگویی در این زمینه در کشور است. از این رو هدف این پژوهش که با روش تحقیق کیفی، نظریه ی مبنایی یا نظریه ی برخاسته از داده ها (GT) انجام شده است، تدوین الگوی کارآفرینی اجتماعی برای سامان دهی کودکان خیابانی در ایران می باشد. به این منظور با 22 نفر از اطلاع رسانان کلیدی مصاحبه اکتشافی انجام شد. نمونه گیری هدفمند و بر مبنای «اشباع نظری» بود. تجزیه و تحلیل داده ها براساس کدگزاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. در مجموع از مصاحبه ها 552 گزاره ی مفهومی اولیه در مرحله ی کدگزاری باز و 114 گزاره ی مقوله ای در مرحله ی کدگزاری محوری، به دست آمد و در نهایت در مرحله ی کدگزاری انتخابی، قضایایی که روابط تعمیم یافته میان مقولات را منعکس می کنند، وضوح کافی پیدا کردند و الگوی GT نمایان شد. بر اساس الگو، پدیده ی اصلی؛ مسئولیت گمشده در قبال کودکان خیابانی است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی اجتماعی، نظریه ی مبنایی (GT)، کودکان خیابانی
  • نرگس ایمانی پور*، حسن عزیزی صفحه 85
    فرایند سرمایه گذاری خطرپذیر به سلسله اقدام هایی گفته می شود که صندوق ها یا سرمایه گذاران خطرپذیر، برای انجام یک طرح سرمایه گذاری از آغاز تا پایان انجام می دهند. کشورهای پیشرفته به دلیل داشتن مزایای نسبی متعدد و اقتصاد بازار محور، فرایندهای دقیقی را در این حوزه تجربه کرده اند. با توجه به آن که صنعت سرمایه گذاری مخاطره پذیر در ایران بسیار نوپا است، پژوهش های داخلی اندکی در این زمینه انجام شده است. شناسایی اجزای فرایند سرمایه گذاری مخاطره پذیر می تواند گام آغازینی برای پژوهش های بعدی و پیشرفت این صنعت در کشور باشد. هدف از این تحقیق تبیین فرایند سرمایه گذاری خطرپذیر با شناسایی اجزای این فرایند است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق، کیفی می باشد. در این مقاله با مبنا قراردادن الگوی کلونوفسکی (2007) و با مصاحبه ی باز و عمیق با 9 نفر از خبرگان صنعت، میزان تشابه و تمایز فرایند سرمایه گذاری در ایران با الگوی یادشده تعیین و دلایل این تمایز شناسایی شده است. هم چنین یافته های تحقیق در سه طبقه ی شرایط جاری، شرایط مطلوب و عوامل ایجاد تفاوت، ارائه می شود. براساس یافته ها، این فرایند در ایران شامل 6 سطح بوده که 3 سطح کم تر از الگوی پایه است. در انتها نیز پیشنهادهایی برای بهبود فرایند و انجام تحقیق های بعدی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: الگوی کلونوفسکی، فرایند سرمایه گذاری خطرپذیر، تامین مالی کارآفرینی، مرحله بندی
  • جهانگیر یدالهی فارسی، ناصر غلامی*، مهرزاد حمیدی، علی کنعانی صفحه 105
    با توجه به اهمیت بخش ورزش در اقتصاد به ویژه تولید و اشتغال و اهمیت این بخش برای تعالی جوانان، مساعد کردن محیط کسب وکار در این بخش در دست یابی به هدف های یادشده اثرگذار است. در این رابطه شناخت موانع کارآفرینی در ورزش به سیاست گذاری درست برای توسعه ی محیط کسب وکارهای ورزشی کمک می کند. هدف این مقاله شناسایی مانع های کارآفرینی در ورزش کشور است و به سوال توسعه ای مهمی پاسخ می دهد. بدین منظور با استفاده از روش تحقیق ترکیبی و بر مبنای نظریه ی سه شاخه گی مانع های رفتاری، ساختاری و محیطی کارآفرینی در ورزش شناسایی می شود. از یک جامعه ی 275 نفری، نمونه 100تایی از دو گروه کارآفرینان ورزشی- تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات ورزشی و باشگاه داران- با روش مصاحبه و پرسش نامه، اطلاعات لازم گردآوری شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین دیدگاه های دو گروه یادشده تفاوت وجود ندارد و عامل هایی مانند میزان سرمایه گذاری زیربنایی دولت در ورزش، توجه به کیفیت محصولات و خدمات، میزان تشویق جو و فضای عمومی حاکم بر جامعه به خلق و اجرای ایده های جدید، میزان رقابت در بازار ورزشی (تولید تجهیزات ورزشی و باشگاه داری)، زیرساخت های کسب وکار: ارتباطات، حمل و نقل، خدمات بیمه و خدمات بانکی مانع اصلی کارآفرینی در ورزش کشور هستند.
    کلیدواژگان: مانع های ساختاری، کارآفرینی، مانع های محیطی، مانع های فردی، مانع های کارآفرینی ورزش
  • محمد جواد حضوری*، احمد علی پور، سپیده دیداب صفحه 125
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی شیوه های شناختی با ویژگی های کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور در مرکز تهران است. این تحقیق از نوع توصیفی و هم بستگی بوده و مبتنی بر داده های جمع آوری شده از روش میدانی می باشد. جامعه ی آماری این تحقیق شامل 5962 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز تهران است. حجم نمونه با روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی، 361 نفر تعیین شد. پس از جمع آوری و تحلیل داده ها، الگوهای تحلیل مسیر توسط نرم افزار لیزرل برای بررسی رابطه ی شیوه های شناختی گریگوریک با کارآفرینی و با شاخص های کارآفرینی ترسیم شد. آزمون فرضیه ها نشان داد که، شیوه های شناختی با ویژگی های کارآفرینی رابطه ی مثبت و معناداری دارد و از بین متغیرهای شیوه ی شناختی بیش ترین تا کم ترین تاثیر به ترتیب به شاخص های شیوه ی عینی- متوالی، شیوه ی انتزاعی- تصادفی، شیوه ی عینی- تصادفی و در نهایت انتزاعی- متوالی مربوط بوده است.
    کلیدواژگان: شیوه های شناختی، شیوه ی عینی، متوالی، ویژگی های کارآفرینی
  • هادی زارع*، سید رضاحجازی صفحه 145
    با گسترش اهمیت موضوع تجاری سازی تحقیق های دانشگاهی، استخراج شاخص های ارزیابی عملکرد تجاری سازی تحقیق های دانشگاهی برای برنامه ریزی های راهبردی دانشگاه به نظر بسیار ضروری است، به همین دلیل هدف این تحقیق طراحی نظام ارزیابی عملکرد تجاری سازی تحقیق های دانشگاهی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران می باشد. روش تحقیق این پژوهش، آمیخته است که در مرحله ی کمی از روش پیمایشی و پرسش نامه استفاده شده است. براساس نتایج به دست آمده از مرحله ی کیفی که شامل طراحی نظام ارزیابی عملکرد تجاری سازی تحقیق های دانشگاهی بود این نظام دارای 3 موضوع شاخص های ساختاری (4بعد و 14 جزء)، فرایندی (4 بعد و 20 جزء) و خروجی (یک بعد و 8 جزء) است که ابعاد و اجزای آن شناسایی و نهایی شدند. در ادامه با تعیین روش اندازه گیری، وزن و اهمیت موضوع ها و ابعاد و اجزای به دست آمده و شیوه ی جمع بندی و نتیجه گیری مقدار آن ها برای پردیس استخراج شد. در مرحله ی کمی براساس نظام طراحی شده به ارزیابی عملکرد تجاری سازی تحقیق های دانشگاهی در پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران پرداختیم.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، تحقیق های دانشگاهی، کارآفرینی دانشگاهی، نظام ارزیابی عملکرد
  • عرفان علی میرزایی*، علی اسدی، مریم طهماسبی صفحه 165
    بنگاه های کوچک و متوسط در عرصه ی بازاریابی کشاورزی، راهکاری مناسب برای تقویت کارآفرینی روستایی است که اهمیت آن در مناطق تک کشتی به نظر دوچندان می باشد. هدف اصلی این پژوهش کاربردی، شناسایی موانع توسعه ی بنگاه های کارآفرین صنایع تکمیلی خرما در استان خوزستان بود. رویکرد غالب تحقیق، کمی و روش انجام آن مبتنی بر پیمایش بود. جامعه ی آماری پژوهش در قالب دو گروه مجزا، 41 نفر از صاحبان بنگاه های کارآفرین و 40 کارشناس مرتبط با امور این بنگاه ها را در بر داشت که با توجه به تعداد اندک مورد سرشماری قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از یک نسخه پرسش نامه ی محقق ساخته استفاده شد. روایی محتوایی ابزار اندازه گیری توسط تعدادی از کارشناسان و کارآفرینان باسابقه و پایایی آن با محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها نشان داد که دو گروه، در ارتباط با 17 مورد از 35 متغیر طرح شده به عنوان بازدارنده های توسعه ی بنگاه های کارآفرین اتفاق نظر داشتند. براساس نتایج تحلیل عاملی نیز، بازدارنده های مورد توافق در چهار عامل زیرساختی، بازاریابی، مدیریتی و سیاست گذاری دسته بندی شدند که در مجموع، 94/53 درصد از واریانس کل متغیرها را تبیین می کردند.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک و متوسط، صنایع تکمیلی، کارآفرینی روستایی
  • قدرت الله طلایی * صفحه 185
    این تحقیق به دنبال ارزیابی ویژگی های برازندگی یک الگوی سنجش کارآفرینی شرکتی است که با اندازه گیری شاخص های درون سازمانی اثرگذار بر ادراک مدیران میانی، برای توسعه ی کارآفرینی شرکتی شکل می گیرد. برای استخراج داده ها از پیشینه ی پژوهشی موضوع و ابزار پیمایش استفاده شد. نمونه گیری پیمایش از 108 نفر از مدیران بنگاه های کوچک و متوسط صنعت نساجی استان یزد و به صورت تصادفی طبقه بندی شده، به عمل آمده است. از این رو 100 پرسش نامه برای تکمیل به مدیران میانی بنگاه های کوچک و متوسط شاخه نساجی استان عرضه شد و 58 پرسش نامه جمع آوری شد. نتایج نشان دهنده ی وجود عامل های مکنون درون سازمانی مجزا با عناوین پشتیبانی مدیریت، آزادی عمل کاری، استفاده از برنامه های تقویتی، دسترسی به زمان و محدودیت های سازمانی است. اعتبار الگوهای مفهومی استخراج شده مربوط به هریک از عوامل درون سازمانی، با تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی شد. هم چنین نتایج، نشان دهنده ی تایید روابط علی بین شاخص ها و عامل های مکنون است. در ادامه شش الگوی علی مفهومی از روابط بین شاخص های مشهود و عامل های مکنون درون سازمانی شناسایی و آزمون شد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، حیطه ی درون سازمانی، کارآفرینی شرکتی، تحلیل عاملی اکتشافی، مدیران میانی
|
  • Mehrdad Madhoshi*, Abdolrahim Sadati Page 7
    The objective of this study is to investigate the impact of knowledge management processes on corporate entrepreneurship so as to clarify the entrepreneurial position in designing a KM model for the organizations involved in this arena. For this research, a five-point Likert questionnaire was applied in which after random sampling, 213 industrial estates, SMEs in the east of Mazandaran Province was analyzed. LISREL8.5 and SPSS16 softwares were used to test the hypotheses. The construct reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient and its validity was tested through confirmatory factor analysis. Research findings show that sharing knowledge both directly (0.46) and indirectly (0.38) and applying knowledge directly (0.59) affect significantly corporate entrepreneurship. But the direct effect of knowledge gathering is not confirmed. On the other hand, the indirect effect of gathering knowledge on entrepreneurship through sharing (0.15) and applying knowledge (0.12) is confirmed.
    Keywords: Knowledge Management, Corporate Entrepreneurship, SMES
  • Mohammad Javad Naeiji, Mansoureh Abbasalizadeh* Page 27
    The purpose of this paper is to examine the relationship between cultural quotient or intelligence (CQ) and entrepreneurial characteristics in non-governmental organizations (NGOs). The research is done on the basis of the correlational method. Data are gathered from 244 founders of NGOs in the Tehran Province and two questionnaires are distributed to measure the CQ and entrepreneurial characteristics. The results show that there are deep relationships between the four-factor model of CQ and all dimensions of entrepreneurial characteristics. Accordingly, ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬the behavioral CQ and cognitive CQ demonstrate a causal relationship with entrepreneurial characteristics at 0.01 levels. Therefore, promoting the behavioral and cognitive CQ has a direct effect on entrepreneurship. This paper indicates that CQ can be considered as a vital factor for successful management of an NGO. These results can also be used to explore the necessary characteristics for multicultural workplace. Additionally, this paper introduces a new idea for academic studies and practicable cultural experiences.
    Keywords: Cultural Intelligence, Entrepreneurial Characteristics, Multicultural Workplace, NGOs
  • Mohammad Reza Zali* Page 45
    The purpose of this paper is to introduce the theory of Entrepreneurial Situational Leadership based on the Narrative Review method and the Meta-analysis technique. In the new theory, corresponding with the four levels of Organizational Entrepreneurial Readiness (OER1-4), four entrepreneurial leadership strategies are raised in situational, and transformational leadership approachs. When Organizational Entrepreneurial Readiness is low (OER1), Accelerator Leadership Strategy is more effective, but in OER2-3, when Organizational Entrepreneurial Readiness is below average or above average, Miner leadership strategy and explorer leadership strategies are effective respectively. When Organizational Entrepreneurial Readiness is at its highest level (OER 4), however, integrator leadership strategy is effective. Therefore, Entrepreneurial Leader are not only facilitators of the process of external opportunity recognition, but they are also actively involved in this process.
    Keywords: Organizational Entrepreneurial Readiness, Accelerating Leadership, Mining leadership, Explorating leadership, Explorating leadership
  • Mehri Asadi*, Seied Mostafa Razavi, Maghsood Farasat Khah Page 65
    One of the effective measures to solve social problems is to use social entrepreneurial activities in the society. In order to provide an appropriate context for social entrepreneurship and solve these social problems, a model is felt to be needed in this field. The purpose of this study which is based on the qualitative research method, the Grounded Theory (GT), is to develop a social entrepreneurship model for organizing street children in Iran. Therefore 22 key informants were interviewed based on the "theatrical saturation" and targeted sampling. Open coding and axial coding were applied for data collection from interviews and selective coding was performed accordingly. Totally, by and large, 552 conceptual statements from open coding and 114 categorical statements from axial coding were extracted whereby the hypotheses, reflecting the overall relations among categories, were clearly recognized and a GT model emerged. Based on the model, the phenomenon reflects the missing link of responsibility toward street children.
    Keywords: Social Entrepreneurship, Grounded Theory, Street Children
  • Narges Imanipour*, Hasan Azizi Page 85
    Venture capital (VC) investment process encompasses a set of consecutive phases which venture capitalists adopt to execute an investment project from beginning to end. Relying upon their competitive advantages and market orientation, advanced economies have extracted precise and efficient VC processes, tailor-made to their infrastructural conditions over time. Venture capital industry is nascent in Iran; therefore there are a few studies on this subject in the Iranian context. In this regard, introducing the elements of the process will be a springboard to other more elaborate researches in the field and development of VC industry in our country. The main goal of this research is to describe the current venture capital investment process in Iran by introducing its phases. This research can be considered an applied research based on its goal, and a qualitative research based on its research methodology. The fundamental model of this research is based on Klonowsk’s model(2007) but it is modified and improved through deep and open interviews with 9 senior industry experts, taking into account the business environment, and economic structure in Iran. The research findings are classified in 3 groups: current situation, desired situation, and causes of differences between current VC process in Iran, and base process of the research. The current venture capital investment process in Iran consists of 6 levels. This process has 3 levels smaller than the base process of the research.
    Keywords: Venture Capital Process, Staging, Klonowski's Model, Similarities, Differences, Financing
  • Jahangir Yadolahi Farsi, Naser Gholami*, Mehrzad Amiri, Ali Kanani Page 105
    Considering the importance of sport sector in the improvement of business environment and development of entrepreneurship is undeniable in job creation and curbing unemployment. In this regard, the knowledge about the barriers of entrepreneurship which will help with the proper policy making of sport issues is of great significance. This article studies the obstacles of entrepreneurship in three behavioral, structural, and environmental branches from the viewpoint of sport entrepreneurs. With respect to the importance and position of identified effective factors In entrepreneurship, an explorative method, was used to collect data from a 100-person sample of two groups of sport entrepreneurs and producers of sports equipment and tools as well as the club owners in the form of interviews and distribution of questionnaires. The results indicated that there was no difference between these two groups and the following factors were the main obstacles of entrepreneurship in sport: (the size of investments by the government in sports, paying attention to the quality of products and services, motivation and general dominant atmosphere of the society towards creation and implementation of new ideas, the level of competition in sports market (production of sport equipment and management of clubs), the infrastructure of business, communication, transportation, insurance and bank services.
    Keywords: Entrepreneurship, Individual Barriers, Structural Barriers, Environmental Barriers
  • Mohammad Javad Hozoori*, Ahmad Ali Pour, Didab Sepideh Page 125
    The aim of this research is to scrutinize the relationship between Gregorc cognitive styles and MS students’ entrepreneurial characteristics at Payame Noor university of Tehran. The research technique is descriptive and correlation type, using questionnaire to gather data. The population in this research was 5962 Master’s Degree students at Payame Noor University of Tehran with a random sampled of 361 students, using classification sampling method. After gathering and analyzing data, by utilizing Lisrel software, path analytical models for studying relation between Gregorc cognitive styles and entrepreneurship as well as indexes of entrepreneurship have been drawn. Hypotheses test show that Gregorc cognitive styles have positive and statistically significant correlation with entrepreneurial characteristics. Among the variables of cognitive styles, the most to least effective ones are concrete -sequential style, abstract- random style, concrete- random style the abstract-sequential style.
    Keywords: Gregorc Cognitive Styles, Entrepreneurial Characteristics, Concrete, sequential Style
  • Hadi Zarea*, Sayyed Reza Hejazi Page 145
    With the increasing importance of academic research commercialization (ARC), identifying the performance measurement systems in academic research commercialization for strategic planning in universities needs to be seriously taken into account. In this regard, the present research aims at designing a performance measurement system for commercializing the academic research in Technical Facuties of Tehran University. The research methodology for designing the system is a combination of two phases; the qualitative phase is a case study which uses various resources, including interviews and the analysis of documents’ contents to extract data and the quantitative phase which consists of surveys and interviews. According to the results, the qualitative phase which consists of designing a performance measurement system for commercializing the academic research is divided into three categories, namely: structural indicators (4 dimensions and 14 components), processes (4 dimensions and 20 components) and output indicators (one dimension and 8 components). In addition, the method and conclusion for Pardis was measured through determining the measurement method, weight and dimensions of the issues and their importance. Through the qualitative phase, an PMS was designed for commercializing the academic research in the Technical Faculties of Tehran University.
    Keywords: Performance Measurement Systems, Commercializing Academic Research
  • Erfan Alimirzaei*, Ali Asady, Maryam Tahmasbi Page 165
    Rural entrepreneurship, through value added production, will improve employment and facilitate a more equitable distribution of income as a key component of rural development driving engine. The establishment of small and medium enterprises (SMEs) in the field of agricultural marketing is a suitable strategy for reinforcement of entrepreneurialism which has got a double importance in single crop zones. The main purpose of this applied research is to identify the barriers of development of entrepreneurial enterprises which are involved in the date complementary industries in Khuzestan Province. The dominant approach of research was quantitative based on survey method. The statistical population included two separate groups, 41 owners of entrepreneurial enterprises and 40 experts who were associated with these enterprises. In order to collect information on the date a questionnaire was used. Content validity of instrument was confirmed by some experienced experts and enterprises, owners and its reliability was verified through Cronbach's alpha (α = 0.81). The findings indicated that the two groups agreed with 17 cases from 35 designed variables as deterrents of development of entrepreneurial enterprises. In addition, according to the results of factor analysis, the agreed deterrents classified in four factors: "infrastructural", "marketing" "managerial" and "policy-making" approximately predicted 53.94% of total variation.
    Keywords: Small, Medium Enterprises, Rural Entrepreneurship, Date Complementary Industries, Value Added Production, Rural Development
  • Ghodratollah Talaei* Page 185
    This study assesses the fitting properties of a corporate entrepreneurship measurement model. This model measures the key internal organizational factors that influence middle managers to initiate corporate entrepreneurship. For this purpose, the stratified data sampling method was used and samples were selected from middle managers (108 persons of Textile SMEs in YAZD Province). In this research, the number of employees was considered fewer than 51 for small companies and between 51 and 150 for medium companies based on the standard defined by the Ministry of Industries. Therefore, 100 questionnaires were released to middle managers of small and medium companies and 58 questionnaires were collected with 0.58 rate of return which the error of our samples quantity is between 0.1(51 persons)and 0.07(70 persons). Based on the factors loading scores and components loading distribution, latent factors were extracted and assigned. The study concluded existence of different factors: the support of managers, work discretion, formal reinforcement programs, time availability and organizational boundaries. These results were confirmed by other relevant studies. For the analysis of extracted conceptual models and validity of every internal organizational factor, the path and confirmatory factor analysis was applied. Then, six conceptual causal models were designed regarding the relationship between visible indicators as latent factors and confirmed by statistical methods.
    Keywords: Corporate Entrepreneurship, Internal Organization, Middle Managers, Exploratory Factor Analysis, Confirmatory Factor A