فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نسیم یادگار*، عباس بازرگان، نظام الدین فقیه صفحه 7
    کارآفرینی اجتماعی به معنی فعالیت های خلق ارزش اجتماعی نوآورانه است. محققان تایید کرده اند که این پدیده، منجر به توسعه ی پایدار اجتماعی و اقتصادی می شود. ماهیت زمینه ای کارآفرینی اجتماعی، ایجاب می کند که برای توسعه ی آن در هر زمینه ی خاص، ابتدا فرایندها و سازوکارهای خاص آن، شناخته شوند. بنابراین این پژوهش به دنبال پاسخ گویی به این سئوال است که: «ابتکارات کارآفرینانه ی اجتماعی جدید در یک کشور در حال توسعه مانند ایران چگونه شکل می گیرند؟» برای این منظور از روش تحقیق کیفی، به شیوه ی نظریه برخاسته از داده ها استفاده شده است. مصاحبه های عمقی با 9 کارآفرین اجتماعی که فرایند مورد مطالعه را تجربه کرده اند، انجام شدند. تحلیل ساختار ارزش ها و تعاملات کارآفرینان اجتماعی با دیگران، از دوران کودکی تا لحظه ی ایجاد ابتکار اجتماعی شان، منجر به شکل گیری نظریه ی میانی شد. الگوی به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد، مقوله ی اصلی که منجر به ایجاد ابتکارات کارآفرینانه ی اجتماعی می شود گرایش فرد به فعالیت های مسئولانه ی اجتماعی است که ایجاد ابتکار اجتماعی را مطلوب می کند. چنان چه چنین فردی تحت تاثیر شرایط واسطه ای و محیطی ویژه، ایجاد ابتکار اجتماعی را امکان پذیر بیابد، راهبردهای ویژه ای را در پیش می گیرد که در نتیجه ی آن ها، ابتکار کارآفرینانه ی اجتماعی جدید، شکل می گیرد.
    کلیدواژگان: نظریه برخاسته از داده ها، فرایند شکل گیری ابتکارات کارآفرینانه اجتماعی، ابتکار کارآفرینانه اجتماعی جدید، گرایش به فعالیت های مسئولانه اجتماعی
  • قنبر محمدی الیاسی*، هادی نوتاش صفحه 31
    کسب وکارهای نوپا نقشی اساسی در ایجاد نوآوری، اشتغال و افزایش مزیت رقابتی کشور دارند. با این حال نرخ شکست این گونه کسب وکارها بالا است، و به تبع آن هزینه-های اقتصادی، اجتماعی، روحی- روانی و جسمانی- فیزیکی زیادی را به کارآفرینان و سایر افراد جامعه تحمیل می کنند. بنابراین شناسایی دلایل این شکست ها، موضوع با اهمیتی محسوب می شود. دلایل شکست اغلب کسب وکارها، عامل هایی تقریبا مشابه و قابل شناسایی هستند. در این پژوهش که با روش تحقیق روایتی و با تکنیک مصاحبه های عمیق و هدفمند انجام شده است، روایت های زندگی کاری 10 کارآفرین کارکشته که در کارهای خود تجربه ی شکست های گوناگونی را داشته، شناسایی و در 7 مقوله به شرح متعاقب ارایه می شود: نداشتن دانش، تجربه و مهارت های کارآفرینی، چالش بازاریابی و فروش، مشکلات شراکت نامناسب، انعطاف نا پذیری در روش، مشکلات مالی، شیفتگی به مسیر خطا، نامساعد بودن محیط کسب وکار ارایه شده است. اساسی ترین یافته ی متمایز این پژوهش شناسایی نقش مسایل و مشکلات شراکت نامناسب و انعطاف پذیری ضعیف در شکست کسب وکارها است.
    کلیدواژگان: کارآفرینان کارکشته، شیفتگی به مسیر، شکست
  • حسین خنیفر، ناصر جمشیدی*، محمود رامشینی صفحه 51
    در این تحقیق ما به بررسی مهم ترین نیاز های مالی کارآفرینان در مراحل مختلف توسعه ی شرکت می پردازیم. مراحل توسعه ی شرکت در این تحقیق به چهار مرحله ی: 1- مرحله ی قبل از شروع کسب وکار، 2- مرحله ی شروع کسب وکار، 3- مرحله بهره برداری و 4- مرحله ی رشد تقسیم می شوند، سپس نیاز های مالی مربوط به هر مرحله بررسی می شود. جامعه ی آماری ما در این تحقیق، کارآفرینان دو صنعت مواد غذایی و مواد شیمیایی در استان قم هستند. داده های مورد نیاز این تحقیق با استفاده از پرسش نامه جمع آوری شده و به وسیله نرم افزار آماری spss تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که برای کارآفرینان صنایع مواد غذایی و مواد شیمیایی، هزینه های تحقیق و توسعه و پژوهش های بازار، هزینه ی احداث کارخانه و تجهیزات و هزینه ی وجوه نقد و نقدینگی به ترتیب در سه مرحله ی اول توسعه ی شرکت، مهم ترین نیاز های مالی کارآفرینان را تشکیل می دهند. در مرحله ی چهارم توسعه (رشد) هزینه ی منابع انسانی و مالی در صنعت مواد غذایی و هزینه ی کانال های جدید توزیعی در صنعت مواد شیمیایی مهم ترین نیاز های مالی کارآفرینان را شکل می دهند
    کلیدواژگان: کارآفرین، نیاز های مالی، صنعت مواد شیمیایی، صنعت مواد غذایی، مراحل توسعه ی شرکت
  • احمد جعفرنژاد، کریم کیاکجوری *، فروغ رودگر نژاد صفحه 69
    در جوامع امروزی کارآفرینی تاثیر انکارناپذیری در توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فناوری کشور ها دارد. هدف این تحقیق، بررسی و شناسایی متغیرها و تبیین عوامل اثرگذار بر فرایند کارآفرینی مستقل در سطح شهرستان بندر انزلی است. جامعه ی آماری تحقیق 145 کارآفرین مستقل، مطابق با تعریف دیده بان جهانی کارآفرینی می باشد که 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است. با جمع آوری داده های مورد نیاز به کمک پرسش نامه ای با اجزای استاندارد در قالب روش تحقیق غیرآزمایشی و ضریب پایایی با آلفای کرونباخ 79درصد، به آزمون فرضیه ها پرداخته شد. یافته ها نشان می دهند که چهار متغیر مطالعه شده در قالب یک الگوی رگرسیون تحلیل مسیر، ضمن تبیین عوامل اثرگذار بر فرایند کارآفرینی مستقل در جامعه ی بیان شده، هرکدام هم به صورت مستقیم (همه ی متغیرها) و هم به صورت غیرمستقیم و تعاملی (غیر از متغیر فردی)، بر فرایند کارآفرینی مستقل تاثیرگذار بوده که از این نظر متغیرهای فردی (91/0)، شغلی (57/0)، رفتاری (39/0) و محیطی (24/0) به ترتیب بیش ترین اثرگذاری مستقیم بر روی فرایند کارآفرینی مستقل را دارند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی مستقل، فرایند، انزلی
  • حسن فارسیجانی، رضا فرضی پور صائن، سید محمدرضا ترابی پور * صفحه 89
    مدیریت زنجیره ی سرد به نظامی اطلاق می شود که به اداره کردن فرایندها و فعالیت های مربوط به محصولات فاسد شدنی در زنجیره ی تامین می پردازد. در این مقاله به بررسی نقش کارآفرینی فردی و سازمانی در ارتقای سطح عملکرد مدیریت زنجیره ی سرد برای شرکت های فعال در بازار محصولات فاسد شدنی می پردازیم. روش انجام این پژوهش توصیفی پیمایشی بوده و به منظور بررسی ارتباط بین متغیرهای تحقیق از روش رگرسیون چندگانه استفاده شده است. در این باره سه فرضیه در ارتباط با تاثیر کارآفرینی بر بهبود برنامه ریزی ها، بهبود کیفیت و بهبود در فرایند صادرات محصولات فاسد شدنی در زنجیره ی سرد مطرح شده است. برای بررسی فرضیه های تحقیق نیز، پرسش نامه ای بر مبنای طیف لیکرت طراحی شد و با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه ی جامعه ی آماری محدود در بین 423 نفر از کارشناسان و مدیران 4 شرکت فعال در صنایع لبنی کشور که مرتبط با محصولات فاسد شدنی هستند، تعداد حجم نمونه 122 پرسش نامه تخمین و بین جامعه ی آماری تحقیق، توزیع شد. نتایج آماری پرسش نامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شده و ضمن تایید هر سه فرضیه ی مطرح شده در این تحقیق، متغیر های برنامه ریزی منبع یابی، قابلیت اطمینان و بهبود فرایند صادرات بالاترین میزان اهمیت را نشان دادند. در انتها پیشنهادهایی برای پژوهش های آتی نیز ارایه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره سرد، کارآفرینی، محصولات فاسد شدنی
  • عباس شکاری*، سمن سا حیدرزاده آرانی صفحه 109
    هدف این مقاله بررسی رابطه ی بین آموزش های حرفه ای بیمه با مهارت های کارآفرینی (شخصی، مدیریتی و فنی) و ارایه ی راهکارهای عملی برای تقویت آموزش حرفه ای کارکنان بیمه می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و با روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری شامل 1600 نفراز کارکنان بیمه در استان اصفهان در سال 1388 می باشد که حجم نمونه ی آماری با استفاده از فرمول کوکران تعداد 301 نفر برآورد و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسش نامه ی محقق ساخته با ضریب آلفای کرونباخ 84 درصد است. برای سنجش فرضیه ها از آزمون t برای نمونه-های وابسته، آزمون کراسکال- والیس و آزمون t برای نمونه های مستقل استفاده شد. یافته-ها نشان داد که مهارت های کارآفرینی کارکنان بیمه بر حسب آموزش های دانشگاهی و آموزش های ضمن خدمت متفاوت است. هم چنین مهارت های شخصی و مدیریتی کارآفرینی کارکنان بر مبنای نوع فعالیت شان متفاوت می باشد اما تفاوت معنی داری بین مهارت های فنی کارآفرینی کارکنان مشاهده نشد. نتیجه ی دیگر این که بین عملکرد کارکنان آموزش دیده در رشته ی مدیریت بیمه و در رشته های دیگر از نظر مهارت های کارآفرینی تفاوت معنی داری وجود ندارد. نتایج به دست آمده از این پژوهش، دلیل روشنی بر اهمیت آموزش حرفه ای مهارت های کارآفرینی کارکنان بیمه است.
    کلیدواژگان: مدیریتی و فنی کارآفرینی، آموزش حرفه ای، مهارت های شخصی، مدیریت بیمه
  • محمود محمدی، غلامرضا عسگری * صفحه 129
    این تحقیق رابطه ی میان ویژگی های شخصیتی کارآفرینان شامل: خلاقیت، توفیق طلبی، مرکز کنترل درونی، خطر پذیری و تحمل ابهام با موفقیت کارآفرینانه را بررسی می کند. افزون بر این تاثیر آموزش های تخصصی بر موفقیت کارآفرینانه را متغیر تعدیل گر تبیین می کند. هم چنین تفاوت های زنان و مردان درباره ی صفت های کارآفرینانه را آزمون می کند. بدین منظور برای سنجش صفت های شخصیتی از پرسش نامه ی کردنائیچ و برای موفقیت کارآفرینانه از پرسش نامه ی محقق ساخته استفاده شد و 236 پرسش نامه در میان کارآفرینان صنایع فلزی شهرک های صنعتی خراسان رضوی توزیع شد. سپس داده های 190 مورد برگشتی با SPSS16 تحلیل شد. بررسی ها نشان داد میان کارآفرینان موفق و کم توفیق درباره ی پنج ویژگی شخصیتی تفاوت معناداری وجود دارد. در واقع این صفت ها تبیین کننده ی موفقیت کارآفرینانه است. هم چنین مردان و زنان موفق در صفت خلاقیت با یک دیگر تفاوت دارند و در چهار ویژگی دیگر مشابه هستند. هم چنین بررسی متغیر تعدیل گر دوره های تخصصی که به دو گروه فنی و مدیریتی تقسیم شد، نشان داد این متغیر تاثیری بر رابطه میان صفت های شخصیتی و موفقیت کارآفرینانه ندارد. هرچند درباره ی تاثیر این متغیر در پیشینه ی تحقیق نتایج مختلفی مشاهده می شود اما با توجه به تایید پنج صفت اصلی شخصیت، بررسی تاثیر صفت های استقلال طلبی، اعتماد به نفس، نیاز به قدرت و عکس العمل مثبت به مشکلات، در سایر پژوهش ها از پیشنهادهای این تحقیق است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، دوره ی تخصصی، دوره ی تخصصی کارآفرینی، صفت های شخصیت، جنسیت، موفقیت کارآفرینانه
  • حسنعلی آقاجانی*، عاطفه طالب نژاد صفحه 149
    مراکز رشد، از جمله مهم ترین ابزارهای توسعه ی کارآفرینی، به ویژه توسعه ی شرکت های کوچک و متوسط دانش بنیان محسوب می شوند. هدف این تحقیق، طراحی چارچوبی به منظور ارزیابی عملکرد مراکز رشد ایران است که شامل چهار بعد مدیریت و کارکنان، زیرساخت ها، خدمات، و خروجی می باشد. روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی همبستگی است که با کسب نظرات101 کارشناس از 7 مرکز رشد منتخب، از طریق پرسش نامه با ضریب پایایی 9343/0 انجام شده است. یافته ها، ضمن تایید و تبیین کلیت چارچوب ارزیابی عملکرد توسعه داده شده براساس الگوی معادله های ساختاری، تفاوت معناداری را بین عملکرد مراکز رشد مطالعه شده در ابعاد چهارگانه نشان داده اند. بر این اساس رتبه-ی عملکرد مراکز رشد مطالعه شده به ترتیب 1- شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، 2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر، 3- پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، 4- جهاد دانشگاهی هرمزگان= سازمان منطقه ی آزاد قشم= دانشگاه کاشان، و 5- پارک علم و فناوری دانشگاه امام خمینی قزوین بوده است. در پایان، نتیجه گیری شده است که مراکز رشد می توانند با الگوبرداری از مراکز برتر، برقراری ارتباط با نهادهایی مانند دانشگاه ها، سازمان های دولتی و بخش خصوصی، داشتن نگرشی کل گرا و... بهبود عملکرد خود را پی گیری کنند
    کلیدواژگان: شاخص عملکردی زیرساخت ها، شاخص عملکردی خدمات، عملکرد، مرکز رشد و فناوری
  • ابوالقاسم عربیون*، غلامحسین عبدالله زاده، محمدرضا میگون پوری، بهرام رضا امیری صفحه 167
    امروزه اقتصاد مدرن، بیش تر مبتنی بر اطلاعات، نوآوری و خلاقیت غیرملموس و هم چنین توانایی آن بر آسانی گسترش قابلیت اقتصادی بهره برداری از ایده ها به منظور خلق محصولات و ارایه ی خدمت های جدید است. اهمیت نوآوری وایده های جدید در حفظ مزیت های رقابتی وجود این دوره را برای صنعت مخابرات توجیه می کند. بر این اساس، این تحقیق کیفی درپی شناسایی عوامل اثرگذار برایجاد بانک مجازی ایده در صنعت مخابرات است. اطلاعات مورد نیاز با مصاحبه ی عمیق و تکنیک گروه کانونی با خبرگان آشنا به موضوع تحقیق (30=n) به دست آمد. یافته های به دست آمده از تحلیل براساس کدهای طبقه بندی شده ی موضوعی، عبارتند از: محیط و محتوا، عوامل شناختی، تاثیر فناوری، حفاظت، نگهداری، ابزار ارایه و تولید ایده، نوآوری باز و بسته، شیوه ی درآمد، فن بازار، تجاری سازی، شیوه ی ارزیابی، تشویق و حمایت. بر پایه ی مفهوم پردازی نظام مند، سازه ها و عوامل برشمرده شده به هم پیوند زده شده و در نتیجه، نظام بانک مجازی ایده در صنعت مخابرات طراحی وتدوین شده است. ثبت رسمی ایده ها در مراجع و سازمان های معتبر برای حفاظت از مالکیت فکری، استفاده از نرم افزارهای محرک خلاقیت برای توسعه و تولید ایده از پیشنهادهای این تحقیق است
    کلیدواژگان: بانک مجازی ایده، خلاقیت، ایده نوآورانه، نوآوری
  • یوسف وکیلی*، محسن انصاری صفحه 185
    هدف این پژوهش تحلیل محتوا و ارزیابی تولیدات و دستاوردهای علمی کارآفرینی با رویکرد موضوعی و روش شناسانه است. این پژوهش به لحاظ هدف، ارزیابی- توسعه ای بوده و روش تحقیق تحلیل محتوا است. جامعه آماری پژوهش مقالات منتشر شده در نشریه علمی- پژوهشی توسعه کارآفرینی در دوره زمانی سال 1387-1390(تعداد 92 مقاله) است. یافته های به دست آمده از تحلیل محتوای نشریه حاکی از آن است که محورهای موضوعی غالب در مطالعات کارآفرینی سازمانی و ایجاد و توسعه کسب و کار هستند. اکثر مطالعات از یک منبع داده استفاده کردند و ابزار مصاحبه و مشاهده در پژوهش ها کم تر مورد استفاده قرار گرفته اند. روش تحلیل غالب در پژوهش های متداول کارآفرینی، کمی است و از مطالعات کیفی و آمیخته که متناسب با ماهیت پویا و پیچیده کارآفرینی است، کم تر استفاده شده است. مطالعات عمدتا مقطعی است و مطالعات طولی مد نظر قرار نگرفته است. افزون بر این، شیوه های تحلیل آماری در طی زمان در حال پیچیده شدن و استفاده از الگوسازی معادله های ساختاری در حال افزایش است. بیش تر مطالعات یک سطح تحلیل را استفاده کردند و سطح تحلیل غالب فرد و سازمان است. درنهایت، بیش تر مطالعه ها بر روی کارآفرینان، موسسان کسب و کار و مدیران سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، پژوهش کارآفرینی، موضوعات اصلی، فصلنامه توسعه کارآفرینی، ارزیابی روش تحقیق
|
  • N.Yadgar*, A.Bazargan, N.Faghih Page 7
    Social entrepreneurship and social entrepreneurial processes essentiality provide an opportunity to create social values in an innovative manner. Regarding the critical role of this emerging phenomenon in sustainable social and economic development, scholars emphasize the need for developing the social entrepreneurial venture (SEV) in societies. The contextual nature of social entrepreneurship makes it necessary to understand its particular processes and mechanisms in a specific social, economic and cultural context where it is supposed to be developed. Thus, this study has addressed the question of “how is the process of a new SEV undertaken in a developing country like Iran?” In doing so, the grounded theory method was used. Nine in-depth interviews were conducted as case studies of social entrepreneurs who had experienced the process of the SEV creation. Through data collection and analysis stage, structure of values and social interactions of social entrepreneurs from childhood to the time of their social venture creation were documented in detail. Interaction between social entrepreneurs and their context was deemed to be a fundamental level of analysis. Based on this analysis, a middle range theory was drawn. According to the findings, the main theme that leads to creation of social entrepreneurial venture is the individual`s attitude toward socially responsible activities, signifyting the perceived desirability of the venture. With the influence of specific mediators and contextual factors, the individual perceives the feasibility of social entrepreneurial venture and adopts specific strategies that will lead to new social entrepreneurial venture.
    Keywords: Social Venture Creation, Grounded Theory, Attitude Toward Socially Responsible Activities, Social Entrepreneurial Venture
  • Elyasi, M. Ghambar*, Notash, Hadi Page 31
    New ventures play a key role in developing innovation, employment, and increasing the competitive advantages in the country. However, the failure rate of these ventures is dramatically high; consequently, it triggers lots of economic, social, psycho-mental, and physical costs for entrepreneurs and many other societied sectors, as well. Thus, identifying the causes of these failures is of great importance. The causes of most businesses, failures are almost the same identifiable factors. In this qualitative study, we use a narrative approach by using in-depth interviews to scrutinize the career of 10 habitual entrepreneurs, who had experienced various failures. As a result, we have identified their failure causes in seven different categories as follows: lack of knowledge, experience, and entrepreneurial skills; marketing and sales challenges; partnership problems; inflexibility; financial problems; narcissism and path dependence; and finally inappropriate business environment. The most essential finding of this study is the prominent role of partnership problems and low flexibility in entrepreneurial failures.
    Keywords: Failure, Habitual Entrepreneur, Path Dependence
  • Hussein Khanifar, Nasser Jamshidi*, Mahmud Ramshini Page 51
    This paper studies the most important financial needs of entrepreneurs in various stages of a company development. Stages of a company development in this paper are divided into four phases: 1- prestart-up phase 2-start- up phase 3- operational phase and 4- growth phase. Then we survey the financial needs at every stage. Its statistical population includes entrepreneurs belonging to the food industry and chemical industry in Qom Province. The tool to collect data was a questionnaire and SPSS software was used to analyze the data. Based on the results, the cost of research and development and market research, the cost of plant and equipment and the cost of liquidity for the first three stages respectively will constitute the most important financial needs of entrepreneurs. In the fourth step, the cost of human resource and finance in food industry, and the cost of new distribution channels in chemical industry will constitute the most important financial needs of entrepreneurs.
    Keywords: Entrepreneur, Financial Needs, Stages of Company Development, Food Industry, Chemical Industry
  • Ahmad Jafarnjd, Karim Kia Kojory*, Forough Rudgar Nezhad Page 69
    In the present-day society, entrepreneurship has an undeniable impact on economic, social and technological developments. The purpose of this research is to investigate and identify the variables and also explain some factors influencing independent entrepreneurial processes in Bandar Anzali. The research statistical population is 145 independent entrepreneurial out of which a sampling of 100 entrepreneurs are defined on the basis of Global Entrepreneurship Monitoring (GEM). By collecting data and using standard components, the hypotheses were tested based on non-experimental research and reliability coefficient of 79% by Cronbach Alpha. According to the research, four variables in a Path Analysis Regression model, clarified the factors affecting independent entrepreneurial process in this community. These variables would affect the independent entrepreneurial process, both directly (all variables), indirectly and interactively (other than the individual variables). Individual variables (0.91), job (0.57), behavior (0.39) and environment (0.24) respectively have the most direct impact on independent entrepreneurial process.
    Keywords: Entrepreneurial, Independent Entrepreneurial Process, Bandar Anzali
  • Hassan Farsijani, Reza Farzipoor Saen, Seyed Mohammad Reza Torabipour* Page 89
    Cold Chain Management (CCM) is referred to a system which handles process and activities related to the perishable products in Supply Chain (SC). In this paper, the role of individual and organizational entrepreneurship in promoting performance level of Cold Chain (CC) has been addressed. The current research has been done in a descriptive procedure, and multiple regressions have been used to investigate the relationship between research variables. To find out the impact of entrepreneurship on improvement of planning, quality and export process, three hypotheses were presented. To examine the hypotheses based on Likert Spectrum, a questionnaire was designed and distributed among specialists and managers of four reputable dairy companies. The result of the questionnaires obtained by SPSS software approved all the hypotheses. Moreover, resource finding, planning, reliability and improving export processes showed more important effect on the research variables. At the end of the paper, the results of the research and future research suggestions were presented.
    Keywords: Entrepreneurship, Cold Chain Management, Perishable Products
  • Abbas Shekarey*, Samansa Heidarzadeh Arany Page 109
    The aim of this study was to investigate the relationship between insurance occupational training on the one hand and entrepreneurial skills (personal, managerial and technical) on the other hand. The study also aimed to represent practical solutions to reinforce the occupational training of insurance companie's employees. This applied study used a descriptive survey method. The research population included all the 1600 employees of insurance companies in Isfahan in 2009. The sample size of this study was estimated at 301 persons through Cochran's formula and was chosen through Stratified random sampling. A researcher-made questionnaire with Cronbach's Alpha reliability coefficient of 0.84 was used to collect data. To test the research hypotheses, T-test for independent samples, T-test for paired samples and Kruskall-Wallis tests were used. The results showed that entrepreneurial skills of the insurance companies’ employees were different in terms of academic education and the beginning or in-service trainings. Also, the employee's personal and managerial skills in entrepreneurship were different based on the kind of their activity. However, no significant difference was observed among the employees’ technical entrepreneurial skills based on the kind of activity. Finally, it was revealed that no significant difference existed between the performance of trained employees whose majors were insurance management and employees whose majors were different in terms of entrepreneurial skills. The findings from this study indicate clear reasons for the importance of insurance employees’ occupational training in entrepreneurial skills.
    Keywords: Occupational Training, Insurance Management, Personal, Managerial, Technical Skills of Entrepreneurship
  • Mahmoud Mohammadi, Gholam Reza Asgari* Page 129
    In this paper, the relationship between entrepreneurial success and personality characters was examined. The characters included: creativity, need for achievement, locus of control, risk taking and tolerance of ambiguity. Another important goal was to study the effect of technical training on the entrepreneurial success. In this research, the characters were measured by using Kordenaeij questionnaire while entrepreneurial success was measured by using a questionnaire including 10 questions. We tested a sample of 236 entrepreneurs in small and medium, sized enterprises (SMEs) in metal industries in Khorasan Razavi Province and for data analysis we used SPSS16 software package. A relationship was found between entrepreneurial success and personality characters, and, there were not any significant differences between male and female entrepreneurs, characters except the creativity. Implications, limitations, and suggestions were discussed.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial Success, Characters, Gender, Training Course
  • Hassanali Aghajani*, Atefeh Talebnejad Page 149
    Business incubators are recognized as important tools for promoting entrepreneurship development and wealth creation through supporting small and medium knowledge-based enterprises. This study aims at developing a framework for evaluating the incubators’ performance on four major dimensions, namely infrastructure, management and staff practices, business services, and outputs. To test the proposed model by using a correlational research method as a quantitative research, an author-made questionnaire (with reliability coefficient of 0.9343) surveyed opinions of 101 respondents from 7 incubators selected from all active technology incubators in Iran. SEM tests confirmed overall goodness of fit of the model and hypotheses tests showed significant differences in the range of incubators, performance. It is suggested that benchmarking, networking with universities, public and private institutions, and a holistic approach to incubation may improve incubators’ performance.
    Keywords: Performance, Incubator, Technology, Iran
  • Abolqasem Arabion*, Gholamhossien Abdollahzadeh, Mohammed Reza Maigonpouri, Bahram Reza Amiri Page 167
    Today's modern economy is based more on intangibles_information, innovation, and creativity_as well as their abilities to facilitate expanding potential towards exploitation of ideas and creation of the new products and services. The importance of innovation and new ideas in gaining and sustaining competitive advantages characterize a necessity for creation of idea bank in telecommunication industry. Hence, the aim of the current qualitative research is to identify the factors affecting the creation of idea virtual bank for the telecommunication industry in Khorasan Rezavi Province. Required information was gathered through in-depth interviews and focus group techniques with telecommunication experts and informants (n=30). The findings of analysis based on the subjective categorized codes include: milieu and content, cognitive factors, technology effect, maintaining, preserving, tools for creating and offering idea, open and closed innovation, earning method, market techniques, commercializing, assessing, encouraging and supporting method. Based on the systemic conceptualization, the mentioned constructs and factors were integrated to design and formulate the system of "idea virtual bank" in telecommunication industry. Formal records of ideas in organizations to protect intellectual property and the use of software to stimulate creativity and development of ideas are suggested in this research.
    Keywords: Idea Virtual Bank, Innovation, Innovative Idea, Creativity
  • Yousef Vakili*, Mohsen Ansari Page 185
    The purpose of this research is content analysis and evaluation of scientific production of entrepreneurship with thematic approach and methodology. The research covers 92 articles published in the Journal of Entrepreneurship Development in the period 1387-1390.The findings from content analysis of this Journal suggest that the dominant themes in research are corporate entrepreneurship and business creation and development. Most studies are focused on the data sources. Interviews and observation research tools have been infrequently used. Quantitative aspect is the dominant method of analysis in entrepreneurship research while the qualitative and mixed method being consistent with the dynamic and complex nature of entrepreneurship is not often used. Studies are mainly cross-sectional and longitudinal studies have not received great attention. Furthermore, the statistical analysis techniques become more complex over time and the use of structural equation modeling is growing. The dominant analysis level is the individual and organization. Most studies are focused on a single analysis level and incorporate entrepreneurs, business founders and managers of governmental and non-governmental organizations.
    Keywords: Entrepreneurship, Research Journal of Entrepreneurship Development, the Main Themes, Evaluating of Research Method