فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1391)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهریار عزیزی، علیرضا موتمنی، امیررضا عبدالله پور صفحه 7
    کارآفرینی و تشخیص فرصت به شدت به یک دیگر گره خورده اند و یکی از بخش های مهم در فرایند کارآفرینی تشخیص فرصت می باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر عوامل فردی و اجتماعی و هوشیاری کارآفرینانه بر تشخیص فرصت و طرح تحقیق توصیفی- پیمایشی و از نوع هم بستگی است. جامعه ی آماری تحقیق را کارآفرینان برتر ملی و کارآفرینان برتر استان تهران در سال های 1389 و 1390 تشکیل می دادند؛ تعداد این کارآفرینان 88 نفر بود. در این تحقیق از سرشماری استفاده شده و پرسش نامه برای کارآفرینان جامعه ی آماری ارسال شد که درنهایت 55 پرسش نامه عودت داده شده و به وسیله ی PLS تحلیل گردید. نتایج نشان داد خلاقیت، خودکارآمدی، پیوندهای ضعیف اجتماعی و هوشیاری کارآفرینانه تاثیر مثبتی بر تشخیص فرصت دارند، اما تاثیر عواملی مانند دانش پیشین، پیوندهای قوی و کمک مربیان بر تشخیص فرصت تایید نشد. در مورد ترتیب تاثیرگذاری متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته، بیش ترین تاثیر را هوشیاری کارآفرینانه بر تشخیص فرصت دارد. پس از آن به ترتیب خلاقیت، پیوندهای ضعیف اجتماعی، و خودکارآمدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، تشخیص فرصت، هوشیاری کارآفرینانه، عوامل فردی
  • محمدرضا میگون پوری، بهشاد احمدی صفحه 27
    بررسی روند ذخایر هیدرو کربوری و توزیع جغرافیایی آن در سطح جهان نشان می دهد که تا افق 2025 میلادی تنها پنج کشور خاورمیانه شامل عربستان سعودی، ایران، عراق، کویت و امارات عمده ترین تولیدکننده ی محصولات پتروشیمی خواهند بود. با مطالعه ی تعداد مراکز دانشگاهی و جمعیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه های مرتبط با پتروشیمی و نیز نرخ تولید علم و فناوری در میان این کشورها مشخص می شود که تنها کشور ایران از بضاعت های لازم برای تدوین و انتخاب راهبردهای لازم برای توسعه ی تجاری سازی و طراحی و توسعه ی محصولات جدید به دست آمده از نتایج تحقیقات دانشگاهی در عرصه ی صنعت پتروشیمی بهره مند است. در این مقاله شناسایی عوامل اثرگذار بر انتخاب راهبردهای تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی در صنعت پتروشیمی بررسی می شود. روش تحقیق این پژوهش روش آمیخته است. در بخش کیفی تحقیق مصاحبه با 11 نفر از مدیران دانشگاهی صنعت، اساتید دانشگاهی با سابقه تجاری سازی و در مرحله کمی با استفاده از نتایج کیفی پرسشنامه ای تهیه شده و میان خبرگان توزیع شد. نتایج مقاله نشان داد که عوامل اثرگذار بر انتخاب راهبرد تجاری سازی افزون بر چهار عامل سازمانی، محیطی، فردی و نهادی، شامل عامل تکنولوژیک نیز است.
    کلیدواژگان: صنعت پتروشیمی، عوامل فناوری، تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی، انتخاب راهبردهای تجاری سازی
  • علی مبینی دهکردی، آرش رضازاده، عامر دهقان نجم آبادی، منصور دهقان نجم آبادی صفحه 47
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر گرایش کارآفرینانه ی سازمان در شرکت خودروسازی زامیاد است. جامعه ی آماری پژوهش شامل 180 نفر از کارشناسان شرکت خودروسازی زامیاد بود که به دلیل محدود بودن تعداد افراد جامعه ی آماری تصمیم برآن شد تا بدون نمونه گیری، در میان تمام اعضای جامعه پرسش نامه توزیع شود. از این تعداد تنها 133 پرسش نامه به طور کامل تکمیل و برگردانده شد. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش عبارت بودند از پرسش نامه ی استاندارد دنیسون برای سنجش بعد فرهنگ سازمانی و هم چنین پرسش نامه ی استاندارد دس و لامپکین برای سنجش بعد گرایش کارآفرینانه. در این پژوهش برای آزمودن فرضیه ی اصلی از آزمون رگرسیون خطی ساده و برای آزمودن فرضیه های فرعی پژوهش از آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که فرهنگ سازمانی بر روی گرایش کارآفرینانه ی افراد سازمان تاثیر مثبت و معناداری دارد، به طوری که برای ایجاد و تقویت گرایش کارآفرینانه در کارکنان باید روی فرهنگ سازمان تمرکز کرده و در جهت هماهنگی ارزش ها و هنجارهای افراد و سازمان اقدام کرد.
    کلیدواژگان: شرکت زامیاد، فرهنگ سازمانی، گرایش کارآفرینانه
  • رضا محمدکاظمی، سعید جعفری مقدم، سارا سهیلی صفحه 67
    جو سازمانی با ابعادی تعیین کننده در سازمان (مانند ساختار سازمانی، ارتباطات، پاداش، تعهد سازمانی، ریسک پذیری و کار گروهی) از جمله مهم ترین عوامل اثرگذار بر نوآوری به شمار می آید. هدف این پژوهش شناسایی تاثیر جو سازمانی بر نوآوری است. این پژوهش از نظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی- هم بستگی می باشد و از نظر هدف، کاربردی بوده و جامعه ی آماری این پژوهش کلیه ی کارکنان شاغل در صف و ستاد بانک ملت شهر تهران هستند که حجم نمونه 357 نفر محاسبه شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه ی استاندارد (جو سازمانی آراباسی و پرسش نامه ی نوآوری هاگس) استفاده شد که روایی آن با تحلیل عاملی تاییدی، تایید شده است. برای تحلیل داده ها از هم بستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره و برای تایید مدل از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. تحقیق نشان داد اگرچه از میان هفت متغیر جو سازمانی (با بررسی ضرایب معنی داری برای روابط مفروض شده) تنها تاثیر چهار متغیر تعهد سازمانی، ریسک پذیری، کار گروهی و ارتباطات سازمانی بر نوآوری تایید شد؛ اما بین جو سازمانی و نوآوری رابطه ی هم بستگی مستقیم و مثبتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: نوآوری، جو سازمانی، بانک ملت
  • نرگس ایمانی پور، سعیده محمدپور، آرین قلی پور صفحه 87

    امروزه نفوذ فناوری اطلاعات در فرایندها و نظام های منابع انسان? رویکرد جدیدی را باعنوان مدیریت منابع انسانی الکترونیکی ایجاد کرده است. از سوی دیگر سازمان ها باید شرایطی را فراهم کنند تا خلاقیت کارکنان بارور شده، و بتوانند به راحتی، به صورت مداوم و فردی یا گروهی فعالیت های نوآورانه ی خود را به اجرا درآورند. در این میان نقش مدیریت الکترونیک منابع انسانی، نقشی محوری است. هدف از این پژوهش بررسی نقش مدیریت منابع انسانی الکترونیکی در نوآوری بانک صادرات می باشد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر رویکرد تحقیق آمیخته است. جامعه ی آماری این پژوهش در بخش کیفی مدیران ارشد ادارات مرکزی بانک صادرات و در بخش کمی، کلیه ی پرسنل شاغل دراین ادارات هستند. ابزار جمع آوری داده در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسش نامه بوده است. در بخش کمی 230 پرسش نامه توزیع شد که در نهایت 200 مورد قابل استفاده بود. یافته های تحقیق نشان می دهد که زیرسیستم های الکترونیکی پرداخت و پاداش براساس عملکرد، مدیریت عملکرد و مدیریت آموزش، بیش ترین تاثیر را در تشویق پرسنل به نوآوری دارند

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی الکترونیکی، نوآوری، کارآفرینی سازمانی
  • علی اصغر درودیان، سید امیر احمد مظفری، فریدون تندنویس، انوشیروان کاظم نژاد لیلی صفحه 107
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین ویژگی ها، مهارت های فردی و سبک رهبری با عملکرد کسب وکار کارآفرینان ورزشی است. روش تحقیق، توصیفی و از نوع هم بستگی بوده و از نظر هدف جزو پژوهش های بنیادی می باشد. از پرسش نامه ی ویژگی های شخصیتی و شناسایی فرصت سامباسیوان، مهارت های مدیریتی پاپولوا و سبک رهبری وارنر بارک استفاده شد. 217 کارآفرین حوزه ی خدمات ورزشی به سوال ها پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی تاییدی، ضریب هم بستگی، رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که ویژگی های شخصیتی، مهارت های مدیریتی، سبک رهبری تحول گرا و مهارت های شناسایی فرصت، همگی با عملکرد کسب وکار کارآفرینان ورزشی رابطه ی مثبت و معنادار دارند و درمجموع می توانند 50 درصد از تغییرات عملکرد کسب وکار را تبیین کنند. اما رابطه ی معناداری بین سبک رهبری عمل گرا با عملکرد کسب وکار مشاهده نشد. توصیه می شود کارآفرینان ورزشی در فراگیری و تقویت مهارت های یاد شده بکوشند و سبک رهبری مناسبی انتخاب کنند.
    کلیدواژگان: عملکرد کسب وکار و کارآفرین ورزشی، ویژگی های شخصیتی، شناسایی فرصت
  • علی اصغر فانی، جبار باباشاهی*، مهدی افخمی اردکانی، محسن ابراهیمی صفحه 125

    حضور در محیط متلاطم و بازار رقابتی و الزام به نوآوری، سازمان های پژوهشی را به سمت و سوی کارآفرینی سوق می دهد. الزام پژوهشگاه صنعت نفت به پیشگامی در حوزه فناوری و خلق ثروت از طریق توسعه و تجاری سازی فناوری باعث شده است که این پژوهش با هدف بررسی روابط بین شاخص های مدل فرهنگی گلوب و کارآفرینی، انجام شود. روش انجام پژوهش، از نوع توصیفی- هم بستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. جامعه ی آماری پژوهش شامل کارمندان پژوهشگاه صنعت نفت است که براساس فرمول مورگان، 180 نفر به شیوه ی تصادفی ساده به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شده اند؛ ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسش نامه می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که رابطه ی مثبتی بین ابعاد جمع گرایی درون گروهی، قاطعیت، آینده گرایی، عملکردگرایی و نوع دوستی با کارآفرینی وجود دارد. ضمن این که، بین ابعاد اجتناب از عدم اطمینان و فاصله ی قدرت با کارآفرینی رابطه ی منفی وجود دارد و درنهایت، بین ابعاد جمع گرایی بین گروهی و برابری جنسیتی با کارآفرینی رابطه ی معناداری مشاهده نشد. بنابراین، در راستای بهبود کارآفرینی، توصیه هایی به کارآفرینان برای شناخت و مدیریت عناصر فرهنگی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: جمع گرایی درون گروهی، کارآفرینی، نوع دوستی، مدل فرهنگی گلوب
  • فریبا سادات عقیلی، سیدکمیل طیبی، زهرا زمانی، نسرین ابراهیمی صفحه 145
    ایجاد فرصت های شغلی مناسب یکی از مسیرهای دست یابی به رشد اقتصادی و توسعه ی پایدار می باشد. تجربه ی بسیاری از کشورهای پیشرفته نشان می دهد که کارآفرینی منجر به تولید ثروت، توسعه ی فناوری و اشتغال مولد با افزایش کارایی و بهره وری عامل تولید می شود، درعین حال یکی از بسترهای مناسب برای توسعه ی کارآفرینی ایجاد بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) بوده است. در این مطالعه سعی شده تا نقش SMEs و کارآفرینی در ایجاد اشتغال در چند کشور در حال توسعه با استفاده از طراحی الگوی اشتغال در محیط داده های تابلویی طی دوره ی زمانی 2008-1998، برآورد شود. براساس نتایج به دست آمده بنگاه های کوچک و متوسط اثر مثبت و معنی دار بر اشتغال دارد. بدین لحاظ چنان چه بنگاه های کوچک در کشورهای مورد بررسی در عرصه ی بین الملل حاضر شوند، می توانند افزون بر گسترش روابط تجاری، اشتغال را افزایش دهند و مشکلات اشتغال را نیز برطرف کنند.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک ومتوسط، کارآفرینی، اشتغال
  • عادل آذر، آرش صادقی، اسدالله کردناییج صفحه 165
    کسب وکار های کوچک و متوسط نقش محوری در توسعه ی اقتصادی کشور ها دارند و این بنگاه ها حدود 80 درصد رشد اقتصادی جهان را شامل می شوند. با این وجود درصد بالایی از بنگاه های کوچک در سال های اولیه ی تاسیس با شکست مواجه می شوند. در این میان در حوزه ی فناوری های برتر به دلیل وابستگی زیاد به فناوری در حال تغییر و هم چنین نیاز به سرمایه ی اولیه ی زیاد، بنگاه ها با وضعیت دشوارتری روبه رو هستند. هدف این تحقیق ارائه ی مدلی برای تعیین و اولویت بندی عوامل اثرگذار بر موفقیت کسب وکارهای کوچک و متوسط حوزه ی فناوری های برتر می باشد. با توجه به تعدد این عوامل و وجود همبستگی بین آن ها، و هم چنین به منظور لحاظ نمودن عدم قطعیت موجود در قضاوت های کیفی تصمیم گیرندگان در این پژوهش از شیوه ی فرایند تحلیل شبکه ای فازی برای تحلیل داده ها و رتبه بندی استفاده شده است. جامعه ی آماری این تحقیق خبرگان حوزه ی کسب وکارهای کوچک (شامل اساتید دانشگاه، کارآفرینان و سیاست گذاران) می باشد، که از این میان 6 نفر به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. براساس نتایج تحقیق از میان شاخص های 10 گانه ی موفقیت، سیاست ها و قوانین کسب وکار در کشور، فناوری و ویژگی های کارآفرین با وزن های 0.194، 0.141 و 0.135 به ترتیب به عنوان مهم ترین عوامل اثرگذار بر موفقت کسب وکارهای کوچک و متوسط حوزه ی فناوری های برتر شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: عوامل حیاتی موفقیت، فرایند تحلیل شبکه ای فازی، کسب وکار های کوچک و متوسط
  • زهرا آراستی، محمد مهدی ملکی کرم آباد، محمود متوسلی صفحه 185
    با افزایش مشکلات اجتماعی درکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در دهه های اخیر کارآفرینی اجتماعی به عنوان راهی برای حل مشکلات اجتماعی، ایجاد ارزش اجتماعی و افزایش سطح رفاه انسان ها اهمیت بیش تری یافته است و در نتیجه برخی محققان به طور ویژه به این موضوع پرداخته اند. با این حال، تا به امروز عوامل محیطی که بر پیدایش کارآفرینی اجتماعی تاثیر می گذارند کم تر شناخته شده اند. در حالی که کارآفرینی اجتماعی می تواند به وسیله ی چارچوب های نهادی محدود و یا تسهیل شود. در این تحقیق نقش محیط در پیدایش فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی با رویکرد نهادی و با دیدگاه نورث بررسی شده و عوامل نهادی تاثیرگذار بر پیدایش فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی با استفاده از روش تحقیق کیفی در دو دسته ی عوامل نهادی رسمی و غیررسمی از طریق مصاحبه با 10 کارآفرین اجتماعی در شهر تهران شناسایی شدند. نتایج تحقیق نشان می دهد که«نیاز و ارزش اجتماعی» و«نگرش و مسئولیت پذیری اجتماعی» از عوامل نهادی غیر رسمی و «ناکارآمدی دولت» از عوامل نهادی رسمی تاثیرگذار بر پیدایش فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی هستند.
    کلیدواژگان: عوامل نهادی، کارآفرینی اجتماعی، پیدایش، فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی
|
  • Shahriar Azizi, Alireza Motameni, Amir Reza Abdollahpour Page 7
    Entrepreneurship is a process of identifying, evaluating and exploiting opportunities to produce goods and services in the future. In fact, entrepreneurship is a means to study opportunities. Entrepreneurship and opportunity recognition are closely intertwined, and an important element of entrepreneurship process is opportunity recognition. The purpose of this study was to examine the impact of individual and social factors and entrepreneurial alertness on opportunity recognition and the method used was descriptive-survey and correlational. The statistical population included 88 top entrepreneurs in the Province of Tehran in 2010 and 2011. In this study, instead of sampling, the census was used and questionnaires were sent to the focus group. Ultimately, 55 questionnaires were returned and analyzed by PLS technique. The results showed that factors such as creativity, self-efficacy, social weak ties and entrepreneurial alertness have positive impacts on opportunity recognition but the impacts of the factors such as prior knowledge, social strong ties and mentors, guidelines on opportunity recognition were not confirmed. The influence of independent variables on the dependent variables can be ranked as (1) entrepreneurial alertness, (2) creativity, (3)social weak ties and (4)self-efficacy.
    Keywords: Opportunity Recognition, Individual Factors, Social Factors, Entrepreneurial Alertness
  • Mohammad Reza Meigounpoory, Behshad Ahmadi Page 27
    Evaluation of reserves and hydrocarbon resources and geographical distribution were shown up in the global horizon 2025. Only five Middle Eastern countries including Saudi Arabia, Iran, Iraq, Kuwait and UAE, having about 70 percent of the world reserves of oil and petrochemicals will be major producers of petrochemical products. Studying the number of academic centers and graduated students in petrochemical field and also the production rate of science and technology among the countries will determine that only Iran can benefit from the advantages of planning strategies for commercialization and new product design and development process based on academic research in the field of petrochemical industry. The effective factors of university research commercialization strategies in petrochemical industry are identified in this article. The research method in this paper is a mixed method and the results reveal that that the effective factors influencing the university research commercialization strategies in petrochemical industry consist of organizational, environmental, individual institutional and technological factors.
    Keywords: Choice of Commercialization Strategy, Institutional Factors, Technology Factors, University Research Commercialization, Petrochemical Industry
  • Ali Mobini Dehkordi, Arash Rezazadeh, Amer Dehghan Najmabadi, Mansour Dehghan Najmabadi Page 47
    The objective of this paper is to investigate the role of organizational culture in entrepreneurial orientation of Zamyad experts. Our sample contains all of the experts of Zamyad Company who are about 180people. We included all of the people in our sample for analysis because thire number was limited. About 133of them were completed and returned questionnaires. We used “Denison” and “Lumpkin and Dess” for measuring organizational culture and entrepreneurial orientation constructs. In addition, we used linear regression for testing the role of organizational culture in entrepreneurial orientation of the Zamyad experts and also multiple regression to test the role of every dimension of the organizational culture in entrepreneurial orientation. Our results revealed the pivotal and significant role of organizational culture in entrepreneurial orientation of Zamyad experts. thus leaders should concentrate on organizational culture and act towards regulation of organization’s values and norms of people.
    Keywords: Organizational Culture, Entrepreneurial Orientation, EO, Zamyad Company
  • Reza Mohammadkazemi, Saeed Jafari Moghadam, Sara Soheili Page 67
    The identification of effective elements of innovation among organizations capture the attention of many scholars whereas organizational climate, organizational culture and knowledge management are the most important elements which can affect innovation. This study comes up with identifying the effect of organizational climate on innovation in Bank Mellat. The statistical population of this study was the staff of Bank Mellat in the City of Tehran that almost added up to 4964 in the year 1390(2010-2011). The samples of this study were based on Cochran’s formula (with an error of %5) with the usage of SRS (Stratified Random Sampling) table of 357 persons. The questionnaire was the tool of gathering information in this study as prepared by researchers from the combination of two standards about innovation and organizational climate. Also the Likert Scale was used to measure the variables. The organizational climate was evaluated with the focus on the seven factors of: “organizational structure, team-working, rewarding, risk-taking, relations, organizational commitment and organizational conflict” which derived from Arabaci’s Model. The results show direct and positive relationship between organizational climate and innovation. At last from the 7 factors of organizational climate, only 4 variables of relations, team-working, risk-taking and organizational commitment were proved to have impact on organizational clomate and innovation.
    Keywords: Innovation, Organizational Climate, Bank Mellat
  • Narges Imanipour, Saeideh Mohammadpour, Aryan Gholipour Page 87

    Nowadays, exceedingly rapid advances in information and technology and their applicability in different sectors of organizations have contributed to penetration of information technology in human resource processes and systems, creating a new approach in human resource management referred to as e-human resource management. All organizations need new ideas and innovations for their viability. They are supposed to enable the employees to nurture their creativity, have job-creating motives, and accomplish their innovative activities easily, continuously, and individually or collectively. Thus, electronic-human resource management plays a leading role in this regard. The objective of this research is to study the role of Electronic Human Resource Management (EHRM) in innovation at Saderat Bank. This research can be considered an applied research based on its goal, and a mixed research based on its research methodology. The statistical sample includes the top managers in administration division (for a Qualitative Method) and members in other divisions (for a Quantitative Method).The data gathering tools are interviews and questionnaires. For data analysis the Pearson Correlation Coefficient and Regression Analysis have been used. The results show that the IT infrastructure for payments and performance based-rewards, performance management and training management have the most impact on motivation towards innovation among the staff.

    Keywords: E, Human Resource Management, Innovation, Corporate Entrepreneurship
  • A.A.Doroudian, A.A.Mozaffari, F.Tondnevis, A.Kazemnejad Page 107
    As far as the statistics is concerned, the high figures of unsuccessful entrepreneurs and business venture failures may raise the fundamental question of why some businesses collapse. The performance in sports business field is the main objective of this research. To this end, two hundred and seventeen, (217) entrepreneurs who were involved in sports services answered the questionnaires on personality traits, opportunity recognition, management skills and leadership style and five indexes were used in order to measure the venture performance. All questionnaires were valid and reliable. The data were analyzed by confirmatory factor analysis, multiple regressions and structural equation modeling. The results showed that personality traits, management skills, transformational leadership style as well as opportunity recognition have a significant relationship with an entrepreneur's performance in sports business field, which can explain 50% of variance in venture performance, but no obvious relationship was detected between transactional leadership style and venture performance.
    Keywords: Personality Traits, Opportunity Recognition, Venture Performance, Sports Entrepreneurs
  • Ali Asghar Fani, Jabbar Babashahi, Mahdi Afkhami Ardakani, Mohsen Ebrahimi Page 125

    The turbulent environment and competitive markets and necessity for innovation will lead research institutes to entrepreneurship-related areas. The necessity felt by the Research Institute of Petroleum Industry for wealth creation through developing and commercializing technology has resulted in doing the current research aimed at measuring the impact of GLOBE cultural model elements on entrepreneurship. The research method is descriptive–correlational based on Structural Equation Modeling. The survey population were the employees of RIPI out of which 180 employees were selected by using a random sampling based on Morgan formula. The main tool for gathering data was a questionnaire. The results indicate that there is a positive relationship between in-group collectivism, assertiveness, future orientation, performance orientation, altruistic dimensions and entrepreneurship. While there is a negative relationship between power distance as well as uncertainty avoidance dimensions and entrepreneurship, no significant relationship is detected between in-group collectivism, gender equality and entrepreneurship. Subsequently, some suggestions are provided for entrepreneurs to help them understand and manage cultural elements in order to provide them new insights into entrepreneurship.

    Keywords: Entrepreneurship, Culture, GLOBE Cultural model, In, Group Collectivism, Humanism
  • Fariba Aghili, Seyed Komail Tayebi, Zahra Zamani, Nasrin Ebrahimmi Page 145
    Creating appropriate job opportunities has been considered one of the ways to achieve sustainable development and economic growth. Evidence from developed countries shows that entrepreneurship can lead to improvement in wealth and technology as well as employment. Indeed, enhancement of SMEs is a good way for entrepreneurship development. This paper attempts to investigate the role of SMEs in employment creation in some developing countries by using the method of Panel Data. Based on empirical results, the increased number of SMEs will yield benefits to developing countries for faster economic growth in their transition period.
    Keywords: Entrepreneurship, SMEs, Employment
  • Adel Azar, Arash Sadeghi, Assadollah Kordnaeij Page 165
    Small and medium enterprises (SMEs) play a vital role in economic development of countries. It has been estimated that about 80 percent of world economic growth is created by SMEs. However, a high percentage of small businesses fail in the early years of their establishment. Meanwhile, because of changing technology and also the need for high initial capital, high-tech SME's face a more difficult situation. This paper aims to develop a mathematical model in order to determine the factors affecting high-tech SME's success and also to prioritize these factors. Considering the large number of factors and also existence of correlation, Analytic Network Process (ANP) method is employed to analyze the data and determine the relative importance of the factors affecting the success of High-Tech SMEs. Considering, the uncertainty associated with the qualitative judgment of decision makers, collecting of the experts, judgments was carried out by using linguistic scales. Accordingly data analysis was carried out by using fuzzy set theory. With the factor weights found via ANP, it can be determined which factor has a greater effect on high-tech SME's successes. Based on the results obtained, the first three important main factors in SME's success are: "business policies and regulation", "technology-related factor" and "entrepreneurs, characteristics" with the weights of O0.194, O0.141 and O0.135 respectively.
    Keywords: Small, Medium Enterprises (SMEs), High, Tech, Critical Success Factors (CSFs), Fuzzy Multi, Criteria Decision Making (MADM) methods, Fuzzy Analytic Network Process (ANP)
  • Zahra Arasti, Mohammad Mehdi Maleki Karam Abad, Mahmoud Motavaseli Page 185
    During the recent decades, the social problems that are emerging around the world, have increased the importance of social entrepreneurship as a solution to such problems, creation of social value and improvement of human welfaer. Consequently, some scholars have begun to pay particular attention to this phenomenon. However, to this date few studies have been conducted on the environmental factors affecting the emergence and implementation of social entrepreneurship, while social entrepreneurship can be facilitated and constrained by the institutional factors. Based on North’s institutional approach, this study was conducted to determine the role of environment in the emergence of social entrepreneurial activities in a qualitative study by semi structured interviews with 10 social entrepreneurs in Tehran. Both formal and informal institutional factors influencing the emergence of social entrepreneurial activities have been identified. The results point out that the non-formal institutional factors such as "need and social value" and" attitude and social responsibility" and the formal institutional factor such as" governmental inefficiency" are influencing the emergence of social entrepreneurial activities.
    Keywords: Social Entrepreneurship, Social Entrepreneurial Activities, Institutional Factors, Emergence